Web Analytics

Türkiye'nin En Kaliteli Hayvansever Platformu!

Temiz arayüz, yenilikçi bakış açısı ve stabil bir duruş. Türkiye'nin ilk ve tek marka tescilli hayvanseverler platformu "Hayvanlar.com.tr"
Sevimli dostlarımız hakkında her tür bilgiye rahatça erişip sorunuzu sorabileceğiniz tek platform.

Hint gökkuzgunu

Mert

Moderatör
Katılım
6 Ağu 2021
Mesajlar
7,276
Aldığı Beğeni
1
Yaş
37
Konum
Alaska
Minik Dostum
  1. Kuş
Tanımı
Her yaşında diğer bütün gökkuzgunlardan uçarken kanadın her iki yüzünden seçilen iri, saydam, açık turkuaz mavisi el telekleriyle ayrılır. Kuyruk telekleri orta telekler dışında açık turkuazdır, kuyruk ucunda koyu mavi temiz bir bant vardır, kuyruk kökü de koyu mavidir, bu kuyruk açıldığında seçilir. Kanat ucu gökkuzguna kıyasla daha küttür. Tünediği zaman boynu, boğazı ve göğsü mora çalan kızıl kahverengi üzerine ince beyaz çizgilidir. Tepesi koyu yeşildir, sırtı koyu toprak rengidir. Davranışları diğer gökkuzgunlar gibidir.


Habitatı
Genelde fidanlıklar yada dağınık ağaçların oluşturduğu açık işlenmemiş topraklar ya da genelde 1000m'nin altındaki yükseklikler. Açık alanları ve meraları olan çeşitli ekosistemlerde yaşarlar. Açık tarım arazileri, otlaklar, nadas tarım alanları, tarlalar, şehir parkları, kırsal bahçeler, tropikal ve subtropikal kuru ormanlar ve kuru savanlarda yaşarlar.




Yayılışı
Hindistan, Pakistan, Nepal, Bangladeş, Butan, Sri Lanka, Afganistan, İran, Irak, Kuveyt, Umman, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde dağıtılmaktadır. Maldivler, Katar, Suriye ve Türkiye'de serseri kuşlar kaydedilmiştir.




Beslenme
Bu türlerin beslenmesi çoğunlukla böcekler, güveler, çekirgeler, cırcır böcekleri, peygamberdeveleri, yaban arıları, karıncalar, tırtıllar ve kanatlı termitlerdir. Yerde beslenirler. Ayrıca kurbağa, kertenkele ve yılan gibi küçük omurgalılarla da beslenirler.




Biyolojisi
Üreme mevsimi, Hindistan'da esas olarak Mart-Haziran aylarıdır. Erkek, silindirlerin tipik özelliği olan yuvarlanma ve dalış hava gösterimi ile bölge kurar. Bu kuşlar tek eşlidir. Ağaç oyuklarında, kaya yarıklarında ve terk edilmiş ağaçkakan oyuklarında yuva yaparlar. Kavrama 3 ila 5 yumurta içerir. yumurtalar beyaz ve neredeyse küreseldir. Her iki ebeveyn de yumurtaları kuluçkaya yatırır ve yavruları besler.




Göçü
Hint Gökkuzgunları göçmen olmayan yerleşik kuşlardır. Yavruların üreme sonrası dağılımı gerçekleşir. Beslenme ve üreme için yerel hareketler yapabilirler.




Popülasyonu
Coracias benghalensis küresel nüfus büyüklüğü ölçülmemiştir . Genel nüfus büyüklüğü yavaş artan olarak kabul edilir. Menzillerinin çoğunda bu merdane türünün yaygın ve bol olduğu rapor edilmiştir. Irak'taki menzillerinin genişlediği görülüyor. Nesil uzunlukları 5.6 yıldır. Hassas olma eşiklerine yaklaşmamaktadır. IUCN (Uluslararası Doğa Koruma Birliği), Kızılderili silindiri ( Coracias benghalensis ) sınıflandırmış ve değerlendirmiş ve onu "Asgari Endişe" olarak listelemiştir.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Bu konuyu görüntüleyenler

Benzer konular