istanbul'da uçan adem yılmaz ın bozdumanlısı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan imprezablue
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 84
  • Görüntüleme Görüntüleme 22K
maşallah çok güzel kuş... şayet ilerde yapışmazsa kral hatta... ( bu arada bizde bunun gibi olup yapışanı bile yok :) )

ist da uçan adem yılmaz ın bozdumanlısı

Helal olsun,kuşta güzel yerde ondan daha güzel.
Güle güle besleyin hayrını görün, emeğinize sağlık.

Orhan ve bahadır kardeşleri böyle güzel damızlık kuş yetiştirip meraklılarına verdikleri için tebrik ederim.

ist'da uçan adem yılmaz ın bozdumanlısı

ilerisi için tahminde bulunmayı gereksiz buluyorum , şuan için kuş seyir zevki maksimumda bi kuş , sonu da inşallah hayırlı olur , Allah sahibine bağışlasın emeğinize sağlık

istanbul'da uçan adem yılmaz ınbozdumanlısı

S A MASALLAH ADEM KARDESİM GÜLE GÜLE UÇUR BESLE EMEKLERİNİZE SAGLIK YERİNİZDE KUSDA ÇOK GÜZEL PAYLASIM İÇİN TESEKKÜRLER SAYGILAR

ARKADASLAR BU GÜN BU VİDEO BURAYA YÜKLENDİGİNDE BU KUSLARI ADEM KARDESİMİZE VEREN

MATBACI ORHAN AGABEY ARADI RİCADA BULUNDU DEDİGİ BAZI KİŞİLERİN MATBACILAR DİYEREK ADLARINI KULLANARAK

İNSANLARI KANDIRDIGI DUYUMUNU ALMIS BURADAN TARAFIMDAN İNSANLARIN KANDIRILMAMASI İÇİN KİMDEN HANGİ MATBACILARDAN NE ALMIS NASIL ALMISLAR DİKKAT ETSİNLER DİYE SİZ ÜYELERİMİZİ BİLGİLENDİRMEMİ İLETTİLER ANKARADA MATBACILAR OLARAK BİLİNEN TANINAN ORHAN VE BAHADIR KARDESLERİN BİZZAT KENDİLERİNDEN ALINMAYAN KUSLAR BİZİ İLGİLENDİRMEZ ADIMIZI KULLANMASINLAR ONDAN SONRADA YOK YAPISIYOR KONUYOR DENİLİYOR BU GİBİ KİŞİLER ADIMIZI KULLANARAK KUS SATIYORLAR BENZER KUSLARI TOPLAYIP MATBACILARDAN DİYEREK KANDIRIYORLAR DİYOR MADEM BİZİM KUSLARIMIZ YAPISIYORDA NEDEN ONCA İNSANLAR ALIYORLAR DİYOR İŞTE BU VE BU SEKİL DÜŞÜNCEDEKİ KİŞİLER ADIMIZI KULLANIP BENZER KUSLARI SATIYORLAR KAALE ALMAYIN İNANMAYIN DİYE SİZLERİ BİLGİLENDİRMEMİ RİCA ETTİLER ELCİYE ZEVAL OLMAZMIS

SAYGILAR

kuscu_marik' Alıntı:
S A MASALLAH ADEM KARDESİM GÜLE GÜLE UÇUR BESLE EMEKLERİNİZE SAGLIK YERİNİZDE KUSDA ÇOK GÜZEL PAYLASIM İÇİN TESEKKÜRLER SAYGILAR

ARKADASLAR BU GÜN BU VİDEO BURAYA YÜKLENDİGİNDE BU KUSLARI ADEM KARDESİMİZE VEREN

MATBACI ORHAN AGABEY ARADI RİCADA BULUNDU DEDİGİ BAZI KİŞİLERİN MATBACILAR DİYEREK ADLARINI KULLANARAK

İNSANLARI KANDIRDIGI DUYUMUNU ALMIS BURADAN TARAFIMDAN İNSANLARIN KANDIRILMAMASI İÇİN KİMDEN HANGİ MATBACILARDAN NE ALMIS NASIL ALMISLAR DİKKAT ETSİNLER DİYE SİZ ÜYELERİMİZİ BİLGİLENDİRMEMİ İLETTİLER ANKARADA MATBACILAR OLARAK BİLİNEN TANINAN ORHAN VE BAHADIR KARDESLERİN BİZZAT KENDİLERİNDEN ALINMAYAN KUSLAR BİZİ İLGİLENDİRMEZ ADIMIZI KULLANMASINLAR ONDAN SONRADA YOK YAPISIYOR KONUYOR DENİLİYOR BU GİBİ KİŞİLER ADIMIZI KULLANARAK KUS SATIYORLAR BENZER KUSLARI TOPLAYIP MATBACILARDAN DİYEREK KANDIRIYORLAR DİYOR MADEM BİZİM KUSLARIMIZ YAPISIYORDA NEDEN ONCA İNSANLAR ALIYORLAR DİYOR İŞTE BU VE BU SEKİL DÜŞÜNCEDEKİ KİŞİLER ADIMIZI KULLANIP BENZER KUSLARI SATIYORLAR KAALE ALMAYIN İNANMAYIN DİYE SİZLERİ BİLGİLENDİRMEMİ RİCA ETTİLER ELCİYE ZEVAL OLMAZMIS

SAYGILAR

Bu tarz duyumları bende aldım. Fazla değil en fazla 2 hafta mükemmel performans gösterdikleri sonrasının hüsran olduğu şeklinde. Fakat karalama yapmak , internet gibi popüler iletişim araçaları vasıtası ile insanları inandırmak oldukça kolay. Ben duyduğuma değil gördüğüme inanırım o yüzden Adem arkadaşımız bu kuşların sonunun böyle olmadığı ilerleyen zamanlarda yeni bir video çekerek en güzel cevabı verecektir. Kalın sağlıcakla.

ali abi haklısın ikinci kısım yanlış bir yorumdu.. kesinlikle kötü niyet yok bunun bilinmesini isterim...kuşun bu halini izledik bu halini yorumlamak gerekir... maşallah.. uçması kaçması bana göre çok iyi... saygılarımla,

kuşu hazırlayanın emiğine sağlık fakat kendi fikrim kuş hakkında aşırı yerinde sayıyor kuşta sorun yoksa tüy hastalık v.s bu kuş bitebilir tarz olarak hatalı

Yorum yapan herkeze teşekkür ediyorum
Kuşumuz yavru şuan görüldüğü gibi ilerde ne olur
ALLAH bilir
Bahadır ve orhan abiye selamlar gönderiyorum

öncelikle yetiştiricinin emegine saglık ucuran oynatan herkezin emegine saygı duyarım.güle güle beslesin fakat ben anlamadıgım sey kustan çok sahiplerine yorum yapılmasıdır.bunun içinde üzüldüm açıkcası cevdet bey içinde gecerlidr takip ederim kendisini keşke herkezin hakkınıda bu şkeilde savunsa nacizane fikrim bu yorumları okuyunca reklam kokan hareketler diye aklıma geliyor bu benim fikrim belki yanılıyorumdur.zaten bahsettiginiz kişileri çogu kuscu tanır maalesef bu isim yüzünden kuşların hakkı yeniyor ve kuşlardan çok bir yerlere baglamaya çalışılıyor kuş bence kimin kapısında ucarsa onundur.kusun bence hakkı yenmiz oluyor bu kuş içinde degil sadece ankarada maalesef bu adet olmuş kuş oynayınca veya hata yapınca bir yerlere baglanılıyor insanlar neye vurup neyle yavru alıp nasıl seyislik yapıldıgı konusulmuyor buda bence yanlış bir durum hatamız varsa af ola tüm emektarlara saygılarımı sunarım. (masadaa yıldıza gidecegine havada 10 metre gidene daha çok saygım vardır.zaten iyi kusu olan günümüzde duyulur emek veren isim yapar zaten lütfen emege seyise yetişticiye ve kusa saygı duyalım diyorum.herkeze gönlünce kuş ucrmaları dilegiylee

ekran20009' Alıntı:
ali abi haklısın ikinci kısım yanlış bir yorumdu.. kesinlikle kötü niyet yok bunun bilinmesini isterim...kuşun bu halini izledik bu halini yorumlamak gerekir... maşallah.. uçması kaçması bana göre çok iyi... saygılarımla,

emre kardeşim inan senin yorumunu okumamıştım bile yorumumu yazarken :) sana ithafen yazmadım , hani lafa ekede de devam ederse , konmazsa vs diye başlamamak için yazdım o cümleyi, seninle alakası yok

Güle güle besleyin kendiniz zevk alıyorsanız şuan kuşdan gerisi tefarruat

Maşallah Çok güzel oynuyor

s.a ne vereni taırım ,nede uçuran arkadaşı .Ali kardeşim sakın üstüne alınma sana değil ben ğördüğümü yazacam.çoğu kuşlar havai başı bırakıp sokulmaya başladımı önce altına perdah alır,mesafeyi yukarıdan aşağıya doğru indirir bu kuşlar havada ne kadar kalırsa kalsın, yeni başladığında taklasız inmez. birde havai başı yolda yürür gibi kafa kaldımadan kendini yapan kuşlar var, bu hayvanlar hedefine gelip, göbek boyu olur adam boyu olur neyse ne kadardan başlıyorsa oralara geldiğinde bir takla vurup giderler. zamanla bir takla kafayı kaldır yükselir ikinci taklayı çevirir bu kuş altan başlayan kuştur.diğeri üsten başlar ik perdahını yapar zamanla inebildiği kadar mesafeye iner.işte bu tür kuşlar en son perdahını yapar. hedefine gelirken düzden yabani gib konsaydı tamam. geldiğinde kendini birazda olsa yükselti kuşların üstünden indi . bu kuş saatini bile doldurmuyordur şu an takla araları açılmamış çok hırslı güzel hayvan yetiştiricisini kutlarım.

ben zaten negatif birşey yazmadım nihat abi, bu arada kuş zaten takla vuruyor inişte , dikkatli izleyince anca gözüküyor, kuştur alttan başlar kuştur üstten başlar , kuşu takip eden bilir , bize gördüğümüzü yorumlamak düşer ileriye kehanet yazmak değil , o yüzden ben gördüğüme bakarım , kuş videoda mitralyöz gibi, ilerisi ekeliği osu busu sahibini takip edenini bağlar , maşallah seyir zevki maksimumda bir kuş, tekrar emeklerine sağlık bir kuşu bu hale getirmenin ne demek olduğunu terleyen bilir

S.a Ali kardeşim yorumların için çok teşekkür ediyorum sana ve yorum yapan herkeze
Aslında kuşumuzun ilerideki durumu ne olacak diye bende endişe ediyorum
Çünkü kuş dişi,yumurtada veya yavruda kendini bırakabilirmi diye düşünmuyo değilim
Gerçi bu soyu 2 yıldır besliyorum fakat hata yapanını görmedim
Çok alçağa geliyo bu bir çok kuş için seyir zevki verse bile her an konacakmış korkusuda veriyor
Eke olan kardeşi var bu kadar yaklaşmıyor inişlerinde 5-6 taklalı
Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum

çok alcaga geliyor olması kus yapısacak anlamı tasımaz ne kuslar varki yarım metreninde altına gelirlerdi yapısma alçaga gelme yüksekden alma alakalı bir durum degil yapısan kus nasıl ne sekilde gelirse gelsin zaten yapısır ayrıca kusun yapısması demek sadece taklasız konması demek degildir takla vuran kusda yapısır bunu kafanıza takmayın adem kardesim gözlemleyin takip edin her kesin dimagına yerlesmiş alçak gelen kus yapısır sadece varsayım
seceresini bilemedigimiz kuslar hakkında sonu olmaz gibisine yorumlarıda kendim olarak yanlıs buluyorum kus ortada sesi solugu sefer sayısı takla araları çok güzel insallah beklenendende iyi olur masallah kusunuz güzel yavru yumurta her kusu olumlu yada olumsuz degiştirir sonunu görmek gözlemlemek çok çok önemli ilerisinide isterseniz buradan paylasmanızı dileriz emeklerinize saglık paylasım için tesekkürler

saygılar

kuşların ikisininde şu anlık maşallahı var lakin ikisi de gelecek vaat etmiyor..

maşallah

Maşallah,emeklerinize sağlık.

maşallah güzel kuş emegine sağlık arkadasım güle güle besle

Uzun zamandır bu şekilde kuş seyretmemiştim besleyenin uçuranın emegine sağlık

maşallah oynayan kuş herzaman güzeldir. yanlış görmediysem iki ayrı video var. emeğinize sağlık. meraktan soruyorum geçen sene uçan beyazın tüyden sonraki durumu ne oldu merak ettim saygılar

s.a

her birey in kendine has bir kuş a bakış acısı var saygı göstermek gerek lakin kraldan fazla kralcılarada bi dur demek gerek oldugunu düşünüyorum.

bu nesil kuşları angarada bilmeyen yok nerdeyse ama ne garipdirki yıllardır hala satılmaktadır angara dışına kime sorsanız bu kuşları üç aşagı beş yukarı yorum aynıdır ama formdada deng geldim burdan adres gösterirler üç beş kişi bir araya gelir aman şöyle aman böyle nasıl iyi deilmi emme basma tulunba gibi başları evet öyle bırakın gardaşım insanların zaaflarından yararlanmayı ÖNCE ADAM OLUN

video daki kuşa emek veren arkadaşların emeklerine saglık umarım umdukları gibi devam eder eserleri.

Merhaba Sinan kardeşim çekilen video birgun arayla çekildi
Geçen sene uçurduğumuz beyazı uçurmadık damızlık yaptık
Kardeşini ve yavrularını uçuruyoruz, ilginiz için teşekkür ediyorum

insanlar neden oyunkuşu beslerler ?
Uçurup oynatıp seyretmek için

Peki herkes kuş uçurup oynatabilirmi ? tabiki hayır,kuş uçurup oynatmak bir meziyettir,buda iyibir seyislik gerektirir.
Oyun kuşunu uçurup oynatmak için iyibir seyis olmak gerekiyor,
fakat o kuşu uçurup gut gibi inmesine yani taklasız inmesine engel olmak içinde iyibir usta olmak gerekiyor.

Buradaki asıl amaç kuşu oynatmak olduğuna göre kuşun oyunsuz inmesine mani olup onu zevkle seyretmek esas alınmalıdır,yani kuşunnabzına göre şerbet vereceksin.
Yoksa şampiyon kuşu alıp üçgünde taklasız indirmek çok kolay !!!!!

Herkesin gut gibi iniyor,oyunsuz iniyor,taklasız iniyor diye konuştukları kuşları neden matbacılar taklasız indirmiyorlar ?
Demekki adamlar kuşlarının karekterini biliyorlar ve onagöre uçurup oynatıyorlar.

Buyrun gidin iki yaşındaki dumanlı erkeği bir seyredin bakalım inerken kaçtakla vurup nasıl eleniyormuş bir görün.

muzaffer kara sadet bilgin bahadır ve orhan kardeşler kara mustafa bu kuşlara en çok emek veren kişiler
bu kuşların ata damarı zabıta mehmet kökenli kuşlar ben gözümü angarada açtım ama ne yazıkki bu nesilde istikrara görmedim giden abilerimizde oldu hatta bir davar üzerine bir abimiz gitmiş ve bayagıda kuş oynatıyorum diyerek bayagı insan davet etmişler kuş gelmiş konmuş ama ne hitmetse bu hiç anlatılmıyor.

gecen sene bi abimiz bu kuşları çekmeye gitti ben sordum abi ne yaptı kuş diye bana kaçamak cevap verdi tahmin edebiliyorum ne yaptıgını

taklaci-guvercinler-taklaci-performans-kuslari/ankara-cevdet-ozbayer-video-1-kuscular-org-yapimidir-t15296.html

bizim kuşumuz on metre oynasın ölene kadar oynasın bu kuşları ölene kadar oynayan kaç büyügüm var merak ediyorum.

bir başka form dada aynı kişi çok tezat bi yorum yapmıştı kuş böyle fişek yapsın gelsin boş konsun ben beslerim.
böyle tezat bi kuşçuluk olurmu diye kendi kendime sorasım bile gelmiyor

cevdet özbayer' Alıntı:
insanlar neden oyunkuşu beslerler ?
Uçurup oynatıp seyretmek için

Peki herkes kuş uçurup oynatabilirmi ? tabiki hayır,kuş uçurup oynatmak bir meziyettir,buda iyibir seyislik gerektirir.
Oyun kuşunu uçurup oynatmak için iyibir seyis olmak gerekiyor,
fakat o kuşu uçurup gut gibi inmesine yani taklasız inmesine engel olmak içinde iyibir usta olmak gerekiyor.

Buradaki asıl amaç kuşu oynatmak olduğuna göre kuşun oyunsuz inmesine mani olup onu zevkle seyretmek esas alınmalıdır,yani kuşunnabzına göre şerbet vereceksin.
Yoksa şampiyon kuşu alıp üçgünde taklasız indirmek çok kolay !!!!!

Herkesin gut gibi iniyor,oyunsuz iniyor,taklasız iniyor diye konuştukları kuşları neden matbacılar taklasız indirmiyorlar ?
Demekki adamlar kuşlarının karekterini biliyorlar ve onagöre uçurup oynatıyorlar.

Buyrun gidin iki yaşındaki dumanlı erkeği bir seyredin bakalım inerken kaçtakla vurup nasıl eleniyormuş bir görün.
öncelikle selamlar tüm kuçculara cevdet beyin iletisine murat bey güzel bir cvp vermiş bende çoguna katılıyorum cevdet beyin konusmasınıda dinledim maalesef söyledikleri birbirinden uyumsuz geldi bana röportajda başka konusuyor burda farklı konusuyor maalesef cevdet bey söyledikleri bana hiç mantıklı gelmedi söylediklerinide katılmıyorumj açıkcası kendi adımada üzüldüm açıkçası bu kadar yıllık kuscu böyle bir düşünce konusma içinde olmasını çok yadırgadım hele hele seyislik konusu tam bir fiyasko hayal kırıklıgı bence konan boş inen kuş seyis olursa dolu inermiş altı dolu kusta iyi seyis olmazsa boş inermiş ben buna gülerim işte sunu dese anlarım bende seyise çok önem veririim kuş oynatamaz iyi seyis olmayan dese anlarım ama kusun boş inip inmememesi kanındandır .altından kovalarak ses cıkararak veya baska seylerlle belli zaman oynatırsın içinde varsa konma bir gün sanada çalım atar yine gelir iner.bu yetenekleri varsa gercekten piyasada çok ii ama boş inen kus var bunları indirmeden oynatırsa dünyada en ii kuşcu olur en iyi kuşları ucurur.birde her kapıdaki matbaacılare aynımı ben insanlar neye vurup neyle yavru alıp ucuruyorlar buda haksızlık bence piyasada ne zamn bodumanlı dumanlı oynasa buraya baglanıyor maalesef bence yanlışl iyiysede kus ucuranın kötüysede kimin kapısında ucarsa kuş onundur onun hakkında yorumn yapılır.birde muayene olmuş galiba katarakt olabilir cevdet bey sizde 20 metreyi göremiyorum dedinizya katarakt hastalıgı yapar bunu bu arada göz bilgim vardır. saglıkçıyım baska sebep aranmasın herkeze selamlar saygılarımla. (kusur varsa affola sadece düşüncelerimi aktardım .tüm oynayan kuşlara saygım vardır emeklerine saglık.

Geri