Eveeet ,benim kuşum bir direk oynasın herzaman oynasın,
Benim kuşum bir direk oynasın uçtuğu sürece oynasın,ben herzaman bu lafımın arkasında dururum.
1) Bir direk lafından ne anlarsınız ?
Sokakların kenarlarındaki elek. hattı çekilen ve aynı direklerdeki ampüllerle akşamları ışık saçan tamamı 12 m. olan ve bir kısmı toprağa gömülen ortalama 10 m. direklerde bir direktir.
2) Bölünmüş yolların ortasında bulunan ve iki tarafada lambalarla ışın veren direklerde 15 m. boyundaki direklerde bir direktir.
3) Yüksek gerilim hattı taşıyan direklerde bir direktir,yanlız bunların boylarıda 25 m. dir.
4) Uçakların iniş kalkış yaptıkları meydanlaraki uçlarında devamlı yanıp sönen lambaları olan direklerde bazı yerlerde 40 m. bazı yerlerdede 50m. dir.
Bütün bunları çoğaltmak mümkün,şimdi benim kuşum bir direk oynuyor diye yemin etsem başım ağrımaz herhalde,yanlız burada önemli olan benim bu husustaki niyetimdir,benim kuşum 10m. oynar 50m. oynar buna ancak seyreden karar verip ikrar eder,buraya kadar anlaşılmayan birşey varmı ?
Gözlerimin bozuk olduğu hatta iyi göremediğim doğru,fakat geçen hafta cumartesi günü kuş seyretmeye giderken yeni aldığım uzak gözlüklerimi takıp öyle gittim,çok şükür şimdi gayet güzel ve net görüyorum.
Yukarılarda ufak yollu sataşmalar ve bana çatmalar okudum,bana sataşmak niyetinde olanlar, hiç boşuna uğraşmayın,çoluk çocuklarla polemiğe girmem.
Şimdi matbacı kardeşler ve Ankaradaki diğer eski kuşçuların büyük bir çoğunluğu benim 40-50 yıllık dost ve arkadaşlarım,çoğunun kapısında yapışan kuşda elenerek inen kuşta seyrettim.
Kuşun yapışması veya oyunsuz inmesi o kuşun sahibinin veya uçuran arkadaşın ayıbı değil kuşun eksikliğidir,yanlız bir insan yapışan bir kuşu yapışmıyor diye başkasına satarsa işte o kuş sahibinin ayıbıdır.
Eğer ben veya başka birisi bir arkadaşının yapışan kuşuna bu kuş yapışmıyor diye yalan beyanda bulunursa bu resmen terbiyesizliktir,buda kul hakkına girer,aynı şey oynayan bir kuşa oynamadı diye beyanda bulunmakta terbiyesizliktir,hem kuşun hakkını yemekte büyük günahtır.
Başka birinin kuşunu kötüleyince sizin kuşunuz dahamı iyi oynuyor ? yoook, arkadaşınızın kuşunu hak etmediği halde övünce bunun size ve sizin kuşlarınıza ne faydası varki.
Ben; birçok kuşçunun almayı hayal bile edemiyeceği,başkasına gösterilmeyen,açılmayan kümeslerden dahi istediğin kuşu alabilirsin tekliflerine karşılık sadece ve sadece teşekkür ederek arkadaşımı kırmamamaya özen göstererek kibarca kabul etmediğimi defalerca beyan etmişimdir.
Buna matbacı kardeşlerde dahiller,yanlarına her gittiğimde sağolsunlar istediğin birşey varmı diye defalarca sorarlar,benim almadığımı bildikleri için oğlum Burak'ada teklik ederler,ikimizde hiç kimseden kuş alıpda kendi kuşlarımızın arasına sokmayız,kendi kuşumuz kötüde olsa sahipleri biziz.
Kuş uçurup oynatmak,seyrettirmek elbette iyi bir seyislik gerektirmektedir,yanlız oyunsuz inen,taklasız inen, gelip gut gibi yapışan bir kuşun altındanda yapışmayan yavru çıkarmakta ustalık gerektirir,kanat açan kuşun altından kanat açmayan kuş çıkarmak,sersem olan kuşun altından sersem olmayan kuş çıkarmak,bir direk oynayan kuşun altından 3-4 direk oynayan kuş çıkarmakda haliyle ustalık gerektirir.
Ben bu işleri bırakalı seneler oldu,bu hususta iddialı olanlar varsa ilk önce oğlum Burak'la (40 yaşında) bir fikir teatisinde bulunsun onu bilgi olarak anlayış olarak geçerlerse, banada babalarını göndersinler bende onlarla sohbet etmeye hazırım.