istanbul'da uçan adem yılmaz ın bozdumanlısı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan imprezablue
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 84
  • Görüntüleme Görüntüleme 22K
cevdet özbayer' Alıntı:
insanlar neden oyunkuşu beslerler ?
Uçurup oynatıp seyretmek için

Peki herkes kuş uçurup oynatabilirmi ? tabiki hayır,kuş uçurup oynatmak bir meziyettir,buda iyibir seyislik gerektirir.
Oyun kuşunu uçurup oynatmak için iyibir seyis olmak gerekiyor,
fakat o kuşu uçurup gut gibi inmesine yani taklasız inmesine engel olmak içinde iyibir usta olmak gerekiyor.

Buradaki asıl amaç kuşu oynatmak olduğuna göre kuşun oyunsuz inmesine mani olup onu zevkle seyretmek esas alınmalıdır,yani kuşunnabzına göre şerbet vereceksin.
Yoksa şampiyon kuşu alıp üçgünde taklasız indirmek çok kolay !!!!!

Herkesin gut gibi iniyor,oyunsuz iniyor,taklasız iniyor diye konuştukları kuşları neden matbacılar taklasız indirmiyorlar ?
Demekki adamlar kuşlarının karekterini biliyorlar ve onagöre uçurup oynatıyorlar.

Buyrun gidin iki yaşındaki dumanlı erkeği bir seyredin bakalım inerken kaçtakla vurup nasıl eleniyormuş bir görün.

HOCAM KUŞUN ZIRT DİYE YAPIŞMASININ SEYİSLİK İLE NE ALAKASI VAR. GENETİK O GENETİK..

cevdet özbayer' Alıntı:
Eveeet ,benim kuşum bir direk oynasın herzaman oynasın,
Benim kuşum bir direk oynasın uçtuğu sürece oynasın,ben herzaman bu lafımın arkasında dururum.

1) Bir direk lafından ne anlarsınız ?
Sokakların kenarlarındaki elek. hattı çekilen ve aynı direklerdeki ampüllerle akşamları ışık saçan tamamı 12 m. olan ve bir kısmı toprağa gömülen ortalama 10 m. direklerde bir direktir.

2) Bölünmüş yolların ortasında bulunan ve iki tarafada lambalarla ışın veren direklerde 15 m. boyundaki direklerde bir direktir.

3) Yüksek gerilim hattı taşıyan direklerde bir direktir,yanlız bunların boylarıda 25 m. dir.

4) Uçakların iniş kalkış yaptıkları meydanlaraki uçlarında devamlı yanıp sönen lambaları olan direklerde bazı yerlerde 40 m. bazı yerlerdede 50m. dir.

Bütün bunları çoğaltmak mümkün,şimdi benim kuşum bir direk oynuyor diye yemin etsem başım ağrımaz herhalde,yanlız burada önemli olan benim bu husustaki niyetimdir,benim kuşum 10m. oynar 50m. oynar buna ancak seyreden karar verip ikrar eder,buraya kadar anlaşılmayan birşey varmı ?

Gözlerimin bozuk olduğu hatta iyi göremediğim doğru,fakat geçen hafta cumartesi günü kuş seyretmeye giderken yeni aldığım uzak gözlüklerimi takıp öyle gittim,çok şükür şimdi gayet güzel ve net görüyorum.

Yukarılarda ufak yollu sataşmalar ve bana çatmalar okudum,bana sataşmak niyetinde olanlar, hiç boşuna uğraşmayın,çoluk çocuklarla polemiğe girmem.

Şimdi matbacı kardeşler ve Ankaradaki diğer eski kuşçuların büyük bir çoğunluğu benim 40-50 yıllık dost ve arkadaşlarım,çoğunun kapısında yapışan kuşda elenerek inen kuşta seyrettim.
Kuşun yapışması veya oyunsuz inmesi o kuşun sahibinin veya uçuran arkadaşın ayıbı değil kuşun eksikliğidir,yanlız bir insan yapışan bir kuşu yapışmıyor diye başkasına satarsa işte o kuş sahibinin ayıbıdır.

Eğer ben veya başka birisi bir arkadaşının yapışan kuşuna bu kuş yapışmıyor diye yalan beyanda bulunursa bu resmen terbiyesizliktir,buda kul hakkına girer,aynı şey oynayan bir kuşa oynamadı diye beyanda bulunmakta terbiyesizliktir,hem kuşun hakkını yemekte büyük günahtır.

Başka birinin kuşunu kötüleyince sizin kuşunuz dahamı iyi oynuyor ? yoook, arkadaşınızın kuşunu hak etmediği halde övünce bunun size ve sizin kuşlarınıza ne faydası varki.

Ben; birçok kuşçunun almayı hayal bile edemiyeceği,başkasına gösterilmeyen,açılmayan kümeslerden dahi istediğin kuşu alabilirsin tekliflerine karşılık sadece ve sadece teşekkür ederek arkadaşımı kırmamamaya özen göstererek kibarca kabul etmediğimi defalerca beyan etmişimdir.
Buna matbacı kardeşlerde dahiller,yanlarına her gittiğimde sağolsunlar istediğin birşey varmı diye defalarca sorarlar,benim almadığımı bildikleri için oğlum Burak'ada teklik ederler,ikimizde hiç kimseden kuş alıpda kendi kuşlarımızın arasına sokmayız,kendi kuşumuz kötüde olsa sahipleri biziz.

Kuş uçurup oynatmak,seyrettirmek elbette iyi bir seyislik gerektirmektedir,yanlız oyunsuz inen,taklasız inen, gelip gut gibi yapışan bir kuşun altındanda yapışmayan yavru çıkarmakta ustalık gerektirir,kanat açan kuşun altından kanat açmayan kuş çıkarmak,sersem olan kuşun altından sersem olmayan kuş çıkarmak,bir direk oynayan kuşun altından 3-4 direk oynayan kuş çıkarmakda haliyle ustalık gerektirir.

Ben bu işleri bırakalı seneler oldu,bu hususta iddialı olanlar varsa ilk önce oğlum Burak'la (40 yaşında) bir fikir teatisinde bulunsun onu bilgi olarak anlayış olarak geçerlerse, banada babalarını göndersinler bende onlarla sohbet etmeye hazırım.

HACIM AYRICA ŞU SON PARAGRAFTAKİ LAF NASIL BİR LAFTIR ÖYLE.. BABASINI GÖNDERSİN FALAN, HADİ BİZLER CAHİLİZ LAKİN SİZ 60 70 YAŞINDA BU İŞTE DUAYEN Bİ KİŞİLİKSİNİZ AĞIR BAŞLI OLMANIZ GEREKİYOR.. BENCE HİÇ YAKIŞMAMIŞ..

S.A Adem bey kardeşim matbaacı bahadır ve orhan abinin orjinal damar kuslarından kimde var bana net bilgi verirmisin bi zahmet

A.s kardeşim çok fazla bilgim yok
Ama arayıp sormam gerekiyor

usta ilk uzaya kuş gönderen siz olmalısınız güzel kuş usta kuşu kötüleyen abiler kardeşler daha iyisi varsa paylaşın izleyelim abiler utanmasa kuş nasa ya kadar gidicek

hasanseria' Alıntı:
S.A Adem bey kardeşim matbaacı bahadır ve orhan abinin orjinal damar kuslarından kimde var bana net bilgi verirmisin bi zahmet
bu tür konuları özelden yazısınız lütfen

the imam' Alıntı:
usta ilk uzaya kuş gönderen siz olmalısınız güzel kuş usta kuşu kötüleyen abiler kardeşler daha iyisi varsa paylaşın izleyelim abiler utanmasa kuş nasa ya kadar gidicek

kusu kötüleyen yok zafer kardesim siz nasıl uzaya göndermisseniz digerleride ken di bakıs açılarına göre gördükleri kadarıyla yorumlamıslar bütün mesele nasıl bakıldıgıyla ne görüldügüdür :tamam:

konu amacının dısına çıkdıgından kilitli :tamam:

S.A ADEM BEY KARDEŞİM YENİ BİR VİDEO HAZIRLADIGINIZI SÖYLEMİŞTİNİZ HAYIRLISIYLA NE ZAMAN İZLERİZ

Re: istanbul'da uçan adem yılmaz ınbozdumanlısı

(:

Sa abi İstanbul da beslediğini öğrendim biz yıllardır oyun kuşu meraklısı olarak bu tür kuşları hep masa başlarında dinledik şayet hale hazırda varsa bizdede olmasını isterim fiyatı önemli hiç değil bu tür kuş istanbulda yok var isede hiç kimse çıkartmaz emeğinize sağlık tüyünde hayrını gör maşallah

S a arkadaşlar bugün nasib oldu ADEM neyle tanışmak kendisiyle bi arkadaş aracılığıyla tanıştık bahçesine gittik Allah razı olsun herseyden önce iyi bir evsahibi çayımızı içtik beyaz ile bozdumanlı yavrularını seyir şansını bulduk bilmem benim şansımmıdır son on yılın engüzel diye bileceğim yavrularını seyrettim kalkışı şamatalı taklası bol fişeği yeni olmasına rağmen iddialı yerine hakim inşallah sonuda iyi sürüye gidecek yal yiyişinden bellidir derler büyüklerimiz bukadar net söylüyorum tavsiye ederim tanışıp seyir dtmenizi

Kuş yaboz inişi yaptı. Yaboz inişi yapan kuş yabozdur. Dogu'da bu tarz kuşların bulsan 7 süralesini keserler.. Bu tarz kuşlar zevk kuşçulugunu ve Mardin ırkını katlettti. Ama bol kupa alır bu kuş.
Kuş ve kuşçuluk anlayışımızı acilen sorgulamamız gerekir

Maşallah güzel kuş tüyü kadar hayrını gör.

tlgtck' Alıntı:
Kuş yaboz inişi yaptı. Yaboz inişi yapan kuş yabozdur. Dogu'da bu tarz kuşların bulsan 7 süralesini keserler.. Bu tarz kuşlar zevk kuşçulugunu ve Mardin ırkını katlettti. Ama bol kupa alır bu kuş.
Kuş ve kuşçuluk anlayışımızı acilen sorgulamamız gerekir
Hem yaboz hem bol kupa alır bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye sorarlar adama . O kuşları kesenlerede benden selam söyle anladın sen onu.........

Güzel kardeşim kuş ortada iyisi ve kötüsüyle şeffaf olarak gösterdik
Farkındaysan kuş boş inmedi bir taklada olsa attı ve indi
Gönül isterdi askıda kalsın 10 takla vursun sonra insin
Eleştirin için teşekkürler

imprezablue' Alıntı:
Güzel kardeşim kuş ortada iyisi ve kötüsüyle şeffaf olarak gösterdik
Farkındaysan kuş boş inmedi bir taklada olsa attı ve indi
Gönül isterdi askıda kalsın 10 takla vursun sonra insin
Eleştirin için teşekkürler
Selamun Aleyküm
Adem kardeş emeğine sağlık atması,gitmesi,takla adeti ve kanat sesi ile kuşun güzel bir hayvan.Oyun kuşuna emek verip uçuran bir kişi olarak acizhane sana tavsiyem videoyu çekip attıktan sonra olumlu veya olumsuz yorumlara pek kafayı takma bu kuşları oynatıp bu hale getirmek pek kolay olmuyor.Videoları seyrederken önemli olan kuşun oyununa bakış açısı elbette 4x4 lük kuş yoktur.Burada bardağın dolu tarafını görmek lazım,yoksa eleştirmen gözü ile bakarsak elbette çok eksikler görürüz.Allah cc kazasız belasız kuş uçurmayı nasib etsin paylaşım için çok teşekkür ederim.

Maşallah emeğine sağlık kardeş güle güle besle güzel kuş yorumlara baktımda kedi uzanamadıgı ete mındar dermiş anlayana

Sayğılarımla Allaha Emanet Olun ....!!!

Adem bey en sonunda rıca ettıgımız seyı yapmıssınız forum ana sayfanın taklacı guvercınler ve performanslar bolmunde kusların asil olusları fızıklerı masallah cok guzel kumeste cok guzel tam oyun kusları o yuzden bol taklalı ve uzun oynuyorlar herhal

Merhabalar,
Kuş gayet güzel, oyunu keyif veriyor.Benim görüşüm oynaması gerekiyordu, çünkü kanında var.Ellerinize sağlık Allah atmacasız, hastalıksız güle güle uçurmak nasip etsin.Yaklaşık iki senedir Bahadır ve Orhan beyin kuşlarını seyrediyor ve takip ediyorum.Bol taklalı uzun giden ve benim için daha da önemlisi çok güzel atışları olan nesiller yetiştiriyorlar.Bizim gibi güvercin severler için bu nesillerin çoğalması ve geleceğe taşınması önemli.Selamlar.

kuşun damarında varsa böyle oynar emeginize saglık zevkle izledim iyi günlerde besleyin

adem bey maşallah kuşunuz çok güzel ,güle güle uçurmanız dileğiyle, bu kuşlardan bende besliyorum yaklaşık 10.12 yıldır besliyorum hiç de pişman olmadım , zamanında kuşları metin baltacı dan aldım ,yılllardır bu kuşlara çalışıyor ve üretiyorum .şu an 100 kanata yakın var, bu kuşlarda bu sezon uçurduklarım beslediklerim ,7 kuşaga geldi hiç daha gecmişi aratmadı , yukarıda okuduğum bir yazı üzerine bu yorumu yapmak istedim .bu kuşları elde edipde pişman olan kimse görmedim. güle güle beslemeniz dileğiyle.

s.a bende bu soyu beslemeden once cok arastırdım daha sonrada gordumkı
cok degerlı ınsanlar bu nesılı beslıyormus şu an görüyorum doğru nesil
besliyormuşuz tanıstıgımıza cok memnun oldum saygılarımla

Öncelikle selamlar
Tüm yorumları okudum ağırlıklı kuş sahiplerini eleştirenleri ve koskoca adamlar laf dalaşına girenleri gördüm.
Arkadaşlar artık boş laflardan kaçınalım.Kendimizde olmayan bir kuşu kötülemeyelim ağzımızın suyunu akıta akıta izleyip zevk alalım.Matbaacıların kuşuymuş felanmış filanmış kiminse kimin matbaacı orhan bahadır abiler ku verecem sana gel hediye dese çoğumuz alabilmek için araba kiralar gideriz yanına Boş safsataya lüzum yok adem hocam güle güle beslemek nasip olsun.
Ayrıca eklemeden edemeyeceğim cevdet amcayı tanıma şeferine nail oldum bu işlerle ilgilenmediğini de bilirim kendisi güvercin adına sadece konuşuruz beslemez bile burak abidir kuşların sahibi ayrıca kimsenin malında gözü yoktur birinden aldıysa da aldım derler .Cevdet amca kanarya besler balık tutar.
Kapısında uçan kuşu her zaman vardır kendilerinin ancak oynayan kuşu olmayanlar kadar konuşmazlar .
Saygılarımla

Kaliteli taklacı böyle olur işte.

Geri