İZMİR'İN ESKİ DÖNEK GÜVERCİNLERİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hongkong
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 82
  • Görüntüleme Görüntüleme 33K
abi ben izmirde oturuyorum öğrenciyim bu işede yeni başladım eğer bana göre elinde yeni başlayanlara ideal kuşlar varsa bide fiyatlarda yardımcı olurmusn ben bu kurucak olduğum kümesi kendi okul harçlıklarımla oluşturuyorum saygılarla

Taner kardeşim merhaba tel numarası verirsen seni aramak isterim.Yanlışımızı düzeltelim

isminiz ferdi yada edri tam anlayamadım ama merhaba daha önceden kuş besledim mi yada önceden besleyip bırakıp yeniden mi başladın onu anlayamadın,yeni başlayacaksın besleyeceğin kuş cinsi farklı,önceden kuş besliyorsun bir alt yapın varsa yine besyeleyeceğin kuş farklı olmalı,izimir in neresinde oturuayorsun hangi kuş cinslerine meraklısın,bilgi verirsen sana yardıncı olacağım

abi ben daha önceden kuş besledim ama pek uzun sürmedi uygun yerim yoktu daha önceden saya azman bango tarzı kuşlara baktım.altındağda oturuyorum

tamam şimdi oldu abim ben parayla kuş satmam. ben İzmir e geldiğim zaman getiririm bir yerde buluşuruz meraklısın o saman para hiç örnemli değil,parayla çok kuş aldım ama daha hiç kimseye parayla kuş satmadım önemli değil kendine iyi bak

tamam şimdi oldu abim ben parayla kuş satmam. ben İzmir e geldiğim zaman getiririm bir yerde buluşuruz meraklısın o saman para hiç örnemli değil,parayla çok kuş aldım ama daha hiç kimseye parayla kuş satmadım önemli değil kendine iyi bak

allah razolsun abi peki ne zaman geliceksin izmire sembolikte olsa bişiler almanı rica ederim abi.bana verceğin kuşlar ne cins olucak

Yukarıda bahsettim gibi dönekleri daha bu yıl üretmeye başladım.fotoğraftaki dönekler İzmir den aldığım direk kuşlar şu anda iki tane yavru var biri arap biri pal sana dönek veririm uçurursun

abi ama bizim orası pekm döneğe uygun değil etrafta çok kuşçu var bana msn adresini verirsen daha rahat konuşuruz tabi sna bi sorun olmazsa

dönek kastettiğim ben galaça beslemem yani bizim tabirimizle akbaş beslemem ben kapalı dönek besliyorum bunların kafa beton dönüşleri de galaçaları bastırır ev tel yada vodofone dan bir numara verirsen seni ararım

slm kuşların çok güzel kara baskalar nekadar eşli

Ekli dosyalar

• dönek (5).webp
    dönek (5).webp
    26.4 KB · Görüntüleme: 1,518
  • bango 358.webp
    bango 358.webp
    542.3 KB · Görüntüleme: 1,506
aşağıda fotoğraf konulmuş bir tane kırmızı ve üç tane kara baskı bu fotoğraflar benim kuşlarım değil

yukarıya fotoğraf konulmuş bir tane kırmızı ve üç tane kara baska bu fotoğraflar benim kuşlarım değil nurinin kuşları diye geçiyor

selam bilader bu bademliler odemis sayasi degilmi yani farklimi onlardan ???

Merhaba arkadaşım yukarıda görmüş olduğun benli ve bademlilerin siyah olanları Burdur ilimiöze özgü kuşlardır Burdur dan başka Isparta ilinde görünür başka illerde beslenmez evveliyatını soracak olacaksan bundan 70-80 sene önce eski kuşların ağzından söylüyorum Burdur Cezaevine bir tane Aydın beyi varmış ve cezaevinde Aydın yerlisi besliyormuş bu kuşların evviliyatı Aydın yerlilerine ve Ödemiş yerlilerine dayanıyor Burdur da bunlar ıslah edilerek benli ve bademli ırkı elde edilmiş.
Ürettiğim Sarı bademlileri ise Aydın İncirliova ve İzmir Ödemiş den getirdiğim sarı ve kırmızı bademlilerinden ürettim (sade ve lekesiz olanlardan) bunları birbirine vurarak hep sade sarı alnı bademliler ve kırmızı alnı bademliler çıktı bunları şimdi Ödemiş ve İncirliovaya gitsen bulamazsın kuş giribi vakasından sonra İncirliovada kuş besleyen sayısı azalmış ve bu sade sarı bademliler incirlidvada çoktu . şimdi orada bunların gemli ve bıyıklı olanlarından var

aliçigim öncelikle aramıza hoşgeldin. herzaman oldugu gidi kuşların çok güzel ve düzrenk izmir dönekleride muhteşem bu ırkı üretelim hepberaber çünki aslı tek tük kaldı artık bildiğin gibi belki 15 senedir izmir gelip gitmekten yoruldum artık ve bazı arkadaşlarımız du düzrenk dönekleri dolopçılarla karıştırıyor için kuşları havada tanıtalım görüşmek dilegle :tamam:

Sağol Hakan teşekkür ederim.iyi bir konuya değindin biz hep en iyinin en iyisini elde etmek için uğraştık biliyorsun inşallah bunlardan çıkan yavruları hepbirlikte uçurup bakacağız ve galaçalardan daha baskın dönceklerine ben inanıyorum saygılar ve sevgiler

selam cok güzel ırklar bende manisadan kuaför benim dönelerde ii ama seninkilr eskiye dayanıyo müthiş

Sağol Musa Manisaya selamlar gerçekten bu dönekleri İzmir den bulmak çok oldu .Benim askerim vardı Berber Fatih Manusadan Ticaret Sicil ve ya Ticaret odası müdürünün oğlu hafif kekemedir o da güvercin beslerdi tanırsan görürsen çok selam söyle

slm

hong hong kardesim (ali) bende izmirden okan ,kuşların cok hoş,sohbetin ve yazanalara yardımcı olmanda,ama yazılanlar baya olmus (1 ay kadar) ,inş siteyi terk etmedin,paylasımlarını zevkle seyrettim, okudum devamını dilerim,bi izmirli olrak onur duydum,inş görüsmek nasip olur saglıcakla kal, msn adr [email protected]

Çok teşekkür ederim okan kardeş hayır siteyi terk etmedim hergün devamlı izlerim geçen hafta izmirdeydim çeşke daha önce tanışsaydık yanına uğrardım.Valla kardeş kümesilin %90 ı izmirli,galaçalar var.eski kapalı dönekler var (mavi,pal,baska,ladika) işte onları üretmeye çalışıyorum.bana göre eski zamanın kuşları bu beslenen yenilerden daha güzel oyunları vardı ve akıllıydı.ne zaman kuşta kostüm e gidildi (akkafa,galaça) dönüş ve sadakatten ödün verilmeye başlandı.Benim İzmirin kuşlarından başka kendi benli,güllü ve bıyıklılardan da vardı.onlarda Burdurd un eski kuşlarındadır.Daha önceden de bahsettiğim gibi benim çocukluğumda o kuşlar babamın yuvasında vardı.ve o kan hala yuvada var işte böyle kardeş izmirin neresindensin ?

hongkong' Alıntı:
Çok teşekkür ederim okan kardeş hayır siteyi terk etmedim hergün devamlı izlerim geçen hafta izmirdeydim çeşke daha önce tanışsaydık yanına uğrardım.Valla kardeş kümesilin %90 ı izmirli,galaçalar var.eski kapalı dönekler var (mavi,pal,baska,ladika) işte onları üretmeye çalışıyorum.bana göre eski zamanın kuşları bu beslenen yenilerden daha güzel oyunları vardı ve akıllıydı.ne zaman kuşta kostüm e gidildi (akkafa,galaça) dönüş ve sadakatten ödün verilmeye başlandı.Benim İzmirin kuşlarından başka kendi benli,güllü ve bıyıklılardan da vardı.onlarda Burdurd un eski kuşlarındadır.Daha önceden de bahsettiğim gibi benim çocukluğumda o kuşlar babamın yuvasında vardı.ve o kan hala yuvada var işte böyle kardeş izmirin neresindensin ?
saol kardesim,anlatımın için,ben karşıyakada oturuyorum,buyur gel çayımı iç sohbet edelim inş, msn mi yazayım eklersen sevinirim dostum,saglıcakla kal. [email protected]

kardeşim izmire gelirsem yanına mutlaka uğrarım,fakat senin de buralara yolun düşerse her zaman beklerim. benim msn yi arkadaşım aldı fakat şimdi hatırlayamadığımdan ekleyemedim. benim cep tel 0 541 909 90 03 sen de tel yazarsan telefonla da görüşürüz sağolasın

hongkong' Alıntı:
kardeşim izmire gelirsem yanına mutlaka uğrarım,fakat senin de buralara yolun düşerse her zaman beklerim. benim msn yi arkadaşım aldı fakat şimdi hatırlayamadığımdan ekleyemedim. benim cep tel 0 541 909 90 03 sen de tel yazarsan telefonla da görüşürüz sağolasın
oda olur dostum,ilgin için tşkler,ama kendine yeni bi msn adr alabilirsin cok kolay,(ukalalık gibi olmasın),sen izmirde deilmiydin,ben seni izmirli sanıyordum,ama olsun görüsmek üzre tel 05377034252 saglıcakla kal

İzmirli değildim okan arkadaşım Burdur dan,tanıdığım arkadaşlarım var İzmir de yakın zamanda İzmir e gelirsim yanına uğrarım kardeşim seni telefonla da ararım sağolasın

Geri