katarsis (Serhan Özdemir)'in Bahsettigi 100 Metre Ve Üstü Fişekleyen KuşLar.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan smail
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 67
  • Görüntüleme Görüntüleme 20K

smail

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ismail kaleli
Meslek
ögrenci
İlgi Alanı
Kediler
Selamlar Herkeze Serhan beyin bahsettigi bol taklalı çok uzun giden kuşları Çewremdeki Tanıdıgım güvendigim Abilerime arkadaşlarıma Sordum..
Evet bu Kadar uzun gidebilen kuşlar warmış Canlı canlı ucuranlar we izleyip sahit olanlar war....
Bana Bu Konu hakkında 2 Olay anlattılar bende burda onları sizinle paylaşmak istedim
1. Eger kuş yawru ise tüyünü düzene kadar böyle oyun yapabilirmiş
yawru kuş ekeden daa fazla istekli we bilgisiz oldugu için seferlerde takılıp çok uzun gidebiliormuş
2.Bundan 1988 den öncesinden gerçekten böyle kuşlar warmıs ucurup görmüşler
o seneden sonra ırk ların çatışmasından dolayı yani Saf Kan ANKARA kuşu ile Saf Kan MARDİN Kuşunu Ve Diger illere has olan performans kuşlarının birbiryle eşlenmesi sonucundan bu kuşların Soyu bitmiş....
Türkiyenin Her yerinde şuan orjinal ırk aranıor kimsede olmadıgı için inanmak zor gelior ben bile baştan yok olmaz böyle bişey de makarasını yaptım ama gerçekten böyle bir drum warmış
Eger Serhan beyde böyle tek bir ırk kuş war ise Ne mutlu Ona dünyaya kafa tutar :)
Lafla deil tabi icraatla ucurtur izletir herkezin sesini solugunu keser......

Eger istemeden birinin kalbinide kırdıysam aFfola
Saygılar..........

smail' Alıntı:
Selamlar Herkeze Serhan beyin bahsettigi bol taklalı çok uzun giden kuşları Çewremdeki Tanıdıgım güvendigim Abilerime arkadaşlarıma Sordum..
Evet bu Kadar uzun gidebilen kuşlar warmış Canlı canlı ucuranlar we izleyip sahit olanlar war....
Bana Bu Konu hakkında 2 Olay anlattılar bende burda onları sizinle paylaşmak istedim
1. Eger kuş yawru ise tüyünü düzene kadar böyle oyun yapabilirmiş
yawru kuş ekeden daa fazla istekli we bilgisiz oldugu için seferlerde takılıp çok uzun gidebiliormuş
2.Bundan 1988 den öncesinden gerçekten böyle kuşlar warmıs ucurup görmüşler
o seneden sonra ırk ların çatışmasından dolayı yani Saf Kan ANKARA kuşu ile Saf Kan MARDİN Kuşunu Ve Diger illere has olan performans kuşlarının birbiryle eşlenmesi sonucundan bu kuşların Soyu bitmiş....
Türkiyenin Her yerinde şuan orjinal ırk aranıor kimsede olmadıgı için inanmak zor gelior ben bile baştan yok olmaz böyle bişey de makarasını yaptım ama gerçekten böyle bir drum warmış
Eger Serhan beyde böyle tek bir ırk kuş war ise Ne mutlu Ona dünyaya kafa tutar :)
Lafla deil tabi icraatla ucurtur izletir herkezin sesini solugunu keser......

Eger istemeden birinin kalbinide kırdıysam aFfola
Saygılar..........

abi biz yok demedik.vardır ama uçurtup izlemek istediler ve ona göre kuş kaldırmak istediler.
1. kaç kere bu kuşlar kaç yaşında diye soru soruldu.yavru kuşun bugünü yarına tutmaz.onun için bu kuşların eke olup olmadığını merak ettim.ve dedi ki arkadaşım yavru uçurdu 200 metrede 60 takla görünce iner inmaz makasladı dedi.yine dedim ki niye hemen makasladınız.dursun 2 sene de görün neyapabileceğini.kuşun sineğe kadar fişekte taklayla çıkışını gördüm sallana sallana ağır ağır devrıle kalka çıktı sineğe kadar.3 gün bile uçmadı oyun bıraktı.bende bunu makaslasaydım deseydim 250 metreye 80 takla ile asıldı diye(sadece 1 kere görüp makasalacam.bööle bişey olamaz abi.dur biraz izle). olurmuydu?
2. abi 1988 den önce bunlar varmış dedin.benim 70 yaşında kuş besleyen ve 1950 doğumlu tanıdıklarım var.anadan doğma kuşçular ankarada.Türkiye nin bütün illerini gezmiş kuş izlemiş ve ne kadar yöre varsa bütün kuşlarının özelliklerini görüp izleyerek sunular yazmış adamlar bunlar.bi nevi taklacıgüvercin inin profesörlüğünü yapmışlar.il lere bile çok zaman taklacı güvercin tanıtmışlar.bu adamlar bile böyle eke kuşlar olamayacağını söylüyolar.
sorarım çankırının eski kuşları vardı bi zamanlar.kuşlar sinekten takla ata ata dama inerler ve yine yukarı doğru fişek yaparak çıkan kuşları vardı.şimdi yok bunlar karaborsadalar.
1988 de 200 metreye 60 takla ile asılan kuş izleyen dayılarımıza sorarım bunları nasıl görmemişler.onu gören bunuda görür.
abi anliyacağınız bu kuşlar ekelikte oynayamazlar.biz 15 sene 1 kuşu uçururuz, o kuş 1 sene uçar 2 sene uçar.oynayanıda 200 emtreyi ip gibi asılamaz 60 takla vuran hayvanın kanatları nasıl parçalanır düşünsene? perdahını açar omuzdan yüklene yüklene perdahtan inemez takla atar durur ve bi müddet sonra olduğu yerde kalır veya ağır ağır yavaş yavaş çeker gider...
ben 200 metreye 60 asılan kuşa kuş çıkaramam açıkca söyliyim ama mantıkta almaz 200 lük kuşu.o zaman derler adama 200 metre boyunca 60 kere zıpla diye...

bu arada 70 yaşındaki dayılarımızda 60 yıldır ankara kuşu besliyolar ve hala kırılmımaş ankara kuşlar ını saklıyolar.
asıl 60 takla atan kuşlar kırık kuşlardır.6 takla atanlar değil...
saygılarımla abi...
eğer yanlış veya ağır konuştumsa hakkınızı helal edin.burası kuşçuların sorma öğrenme sohbet etme ve bazende heryerde olduğu gibi hafif tartışma yeri olacak.bunlar aşırıya kaçmadıkca normal bence.aşırıya kaçmadan tatlı tartışmalarda buluşmak üzere.
iyiakşamlar...selametle...

Açıklamalarınız için teşekkürler...Abilerim 60 metre nasıl oluyor ya o kadar çeken kuş yoktur...Bence taş çatlasa 20 metre dir...

Selamlar Samet
200 metreye benimde diyecegim bişey yok :)
Bende tamı tamına 100 metre diger demiorum üstün performanslı kuşların oldugunu we gerçekten çok uzun gittiklerini söylüorum........
Ve kuşlarında eke olduklarını uzun zaman uçtuklarını anlatıorum
Fakat kuşların kırılması ile birlikte herkezin elindeki kuşlar bitmiş
Herkez daha iyisini bulmak için kökünü kurtmuş kuşların

kazimcankurt' Alıntı:
Açıklamalarınız için teşekkürler...Abilerim 60 metre nasıl oluyor ya o kadar çeken kuş yoktur...Bence taş çatlasa 20 metre dir...

Selam Kazim
Biliorum görmeden inanmak çok zor gelir insana öyle 60 metre giden kuşlar war....
5/6 Takla ile o mesafeyi çıkan kuş ucurdum belki tam 60 deilde 50 metre gidior çünkü bunu herkez aşşa yukarı tahmin ederek yada etraftaki bina agaç direge göre hesaplıor bide kuşun takla araları aşşa yukarı aynı oldugundan iki takla arasını göz kararı hesaplayıp öyle bişeyler söylüor....
İNŞ BİR GÜN SENDE ÖYLE UZUN GİDEN BİR KUŞ SAHİBİ OLURSUN WE O ZEWKİ YAŞARSIN

Saygılar......

Arkadaşlar geçen bir toplantıda ben böyle bir konu açtım ve yaş olarak bizden büyük abilerimiz şöyle bir ortak kanaat açıkladılar. Çok adetli ve çok uzun mesafe kaçan takla kuşları bizde izledik dediler. Ancak bu tip olağan üstü haller sıtandart değildir. Yani 20-30 metre kaçıp 15-20 adet takla atan bir kuş bir defasında da 150 metre kaçıp 50 adet takla atmıştır. Bunu ikinci kez yineleme olasılığı neredeyse yoktur dediler. Bende açıkçası böyle düşünüyorum.

Hayrettin bey bunlar Geçmişte yaşanan olaylar kimse gözüyle görmeden inanmaz zaten bende sordum 2 - 3 kişi böyle kuşlar ucurmuş onların dediklerine göre yazdım zaten
Fakat bu kuşların sefer sayısıda 5 i geçmiyormuş

MUHTEREM,KUSCU MILLETI.

HAYATTA EN ACI SEY,(BIR INSANIN KENDI KENDINI KANDIRMASIDIR) Yoksa kimse kimseyi, kandiramaz.kandirsa bile oda bir yere kadardir.yalancinin mumu yatsiya kadar yanarmis ,hesabi.
katarsis beyin,bahsettigi kuslarin sahini ben ucurdum,bu kuslar omrumden kos koca dort yilimi yediler,bosa harcadigim dort yilima hala yanarim.
bahsedilen bu kuslardan 200 tane cogaltip tek tek emek vererek hepsinide denedim,cok acidir ama 200 kusdan tek 3 tanesi 0 ila 200 metre civarinda 90 taklaya kadar oyun yaptiklari oldu.bu kuslari seyrettigimde,dunyaya daha boyle kus gelmez diyordum.bu kuslarin karsisina ucacak kus yoktur,diyordum
bu kuslari izleyip satin almak isteyenlerede,DONDUGU TAKLASI BASINA 1000, EURO ISTERIM ,dedim.iyikide satmamisim,bunu satin alan kim bilir,bana ne kadar kufur edecekti.
neyse ,neticeye gelelim.
guzel kardeslerim, bu kuslar en fazla IKI HAFTA KIVIRTIYOR ,insanlari kandirmaya sahtekarlar icin 10 numara kus.
iki hafta icinde ne kadar kuscuya izletirlerse okadar kar ediyorlar.sonrasinda kus bitince bahane bol,bu kezde sozleriyle masa basinda insanlari kandirmaya calisiyorlar.ben bu olaylarin bire bir sahidiyim,ve bire bir yasadim.
bu kuslari oven sahte karlar sonunda gelip kuslarini seyretme cesaretini bile gosteremiyorlar.
bende ne yaptim biliyormusunuz,bir cukur kazdim,200 nunde kellesini koparip cukura doldurup uzerini ortum.
tek kazancim,ARTIK BIRILERININ BIR SEYLER DEDIGINE KULAK VERIP ,KENDI KENDIMI KANDIRMIYORUM.
SIZEDE TAVSIYE EDERIM,SAYGILAR.

selamünaleyüm
bakın büyüklerimiz ne düşünüyolar.3 gün sonra hadi eyvallah.kuş ömürlük oynamalı.yan yattı çamura battı olmayacak.tüyde bile uçacak kuş dediğin.kuşun uçmadığı gün ya öldüğü gün yada hastalandığı gün olmalı.
ismail abi dediniz ki sefer sayısı 5 i geçmiyormuş.eee ne anladım ben bundan.bakın izleyenler de var böyle kuşları.mehmet taşkıran abimiz kendi uçurmuş bakın.görmüş izlemiş ama sonu nolmuş.koca 4 yıl hebaa.kuşu kaldıracam 2 saatte 5 sefer alacak 150 metreye asılacak,1 ay sonrada yığılıp kalacak.olmaz abi.
bende gördüm kuşun yamula yamula o kadar asıldığını ve ondan daha fazla takla attığını yazdım size.noldu sonra abi kuş 1 hafta uçamadı.ah o 3 gün içinde videosunu çekseydim birde şimdiki videosunu çekseydim diyorum şimdi.
katarsis abimiz uçumuş bu kuşları ama çıkarsın 10 yaşında eke kuş izletsin bizlere.geçenlerde de yazdım saman alevi değil eskiden kalma orman yangını lazım...
abi böyle fırtına estiren kuşların sonu iyi olmuyor.verilen emeğe yazık, o kuşu açmak için ne kadar uğraşılıyo kaç ay peşinde koşuluyo.3-5 günlük kuşlarla uğraşmayalım...sağlıcaklakalın...selametle...

S.A
Başlıkta yazdıgım 100 metre we üzeri Fişekleyen kuşlar Derken Üstün özellikleri olan uzun giden kuşlar....
Ben Sİze 100 / 200 Metre giden kuş Demedim Zaten çok uzun giden kuşlardan bahsediorum ölcü ayarı wermedim kimseye olay yanlış anlşılmasın
Sayın Mehmet bey sizin yaşadıgınız olayı çok ii anlıya biliorum yawru kuş veya dirsek açıcak eke kuş seferlerde takılıp uzatabilior 1 ay sonra oturuor bunlarıda biliorum
Ben Genel bi açıklama ile uzun giden kuşlardan bahsettim.

Sİze saygısızlık etmek istemem ama 200 metre gidiordu diorsunuz bunu ölçtünüz mü?,
Yani demek istedigim kuş baya uzun gidio aşşa yukarı Nasıl bi tahminde bulunduysanız bende o şekilde 100 metre diorum belki 80 bekli 90 metre gidior bunu tam kesetiremedigimizden böyle açıklamalarda bulunuoruz.....

Gerçekten böyle kuşlar ucuran çok degerli tanıdıgım insanlar war hala ellerinde böyle kuş olan tek bir kişi tanıorum Fakat kuşların 2de ERKEK

Saygılar......

S.A. SAMET DOMEZ KARDESIM.

asagidaki yazmis oldugun gerceklerin altina imzami atarim,cok guzel anlatmissin ayni fikirleri,paylasiyorum.

ISMAIL ,kardesim sana gelince.

kuslarda ,super kanat sesi vardi.ama hic dirsek patlatani cikmadi.(bu yuzden ,kayapa oldu diye dusunuyorsan)
olcume gelince,ben 0 ila 200 metre civarinda dedim.fiseklediginde havada kiprit kutusu kadar kalan kusa, sen acaba hangi tabiri kullanirsin ???.
tanidigim birinde var dedigin ,tanidigin acaba sivaslimi ???.
bir zahmet yazarmisin ???.

kuşçu26' Alıntı:
selamünaleyüm
bakın büyüklerimiz ne düşünüyolar.3 gün sonra hadi eyvallah.kuş ömürlük oynamalı.yan yattı çamura battı olmayacak.tüyde bile uçacak kuş dediğin.kuşun uçmadığı gün ya öldüğü gün yada hastalandığı gün olmalı.
ismail abi dediniz ki sefer sayısı 5 i geçmiyormuş.eee ne anladım ben bundan.bakın izleyenler de var böyle kuşları.mehmet taşkıran abimiz kendi uçurmuş bakın.görmüş izlemiş ama sonu nolmuş.koca 4 yıl hebaa.kuşu kaldıracam 2 saatte 5 sefer alacak 150 metreye asılacak,1 ay sonrada yığılıp kalacak.olmaz abi.
bende gördüm kuşun yamula yamula o kadar asıldığını ve ondan daha fazla takla attığını yazdım size.noldu sonra abi kuş 1 hafta uçamadı.ah o 3 gün içinde videosunu çekseydim birde şimdiki videosunu çekseydim diyorum şimdi.
katarsis abimiz uçumuş bu kuşları ama çıkarsın 10 yaşında eke kuş izletsin bizlere.geçenlerde de yazdım saman alevi değil eskiden kalma orman yangını lazım...
abi böyle fırtına estiren kuşların sonu iyi olmuyor.verilen emeğe yazık, o kuşu açmak için ne kadar uğraşılıyo kaç ay peşinde koşuluyo.3-5 günlük kuşlarla uğraşmayalım...sağlıcaklakalın...selametle...

Nevşehir'de yaşayan kaynak ustası Mustafa Demirayak güvercinine nerdeyse bir araba fiyatına yakın para istiyor. 7 yaşından beri güvercin beslediğini söyleyen Demirayak'ın, 20 güvercini var. Güvercinlerinin "Gökmardin Öntepeli" cinsi olduğunu ifade eden Demirayak, satışa çıkardığı ve 'Kral Taklacı' adını verdiği güvercininin aralarında en değerlisi olduğunu belirtiyor. 'Kral Taklacı' nın 250 metre havalanarak bu sürede 50 ila 60 arasında takla atabildiğini iddia eden Demirayak'a güvercini için 20 bin YTL önerilmiş, ancak o satmamış. Kral Taklacı'nın anne babası için ise 100 bin YTL üzerinde bir fiyat talep edeceğini söyleyen Demirayak, "Bunlara harcadığım zaman ve paranın yanında benim talep ettiğim ücret oldukça normal. Aslında benim için bunlar bu fiyatlardan daha değerli" diye konuştu.

BU HABER GEÇEN SENE TGRT DE YAYINLANMIŞTI DEMEKKİ O KADAR İYİ OYUNLU KUŞLAR VARMIŞ AMA NASIL BÖYLE OYNAYABİLDİĞİN AKIL VE SIR ERDİREMİYORUM İŞ TE BUDA RESMİ

Ekli dosyalar

• arab[1].webp
    arab[1].webp
    12.9 KB · Görüntüleme: 2,571
Mehmet Abi
Bİ önceki yazımda belirtim bende 200 metrenin Sizin için göz kararı bi sonuç demek istediginizi tam olarak okumadınız yada ben açıklayıcı şekilde anlatamadım o yüzden yanlış bi anladıysanır özür dilerim...
Kuşları bitirdim diorsunuz bunlara bi cwp werdim Orda kısa olarak dirsek we ya oturan kuş dedim biraz eksik bilgi oldu sizin için sanırım Kuştan anlayan biri iseniz we performans kusundaki özellikleri biliorsanız ucurdugunuz kuşların istenilen wasıfta we ayarda olmadıgı için bitirmiş olabildiginizi düşündüm...

malatyalıcem44' Alıntı:
BU HABER GEÇEN SENE TGRT DE YAYINLANMIŞTI DEMEKKİ O KADAR İYİ OYUNLU KUŞLAR VARMIŞ AMA NASIL BÖYLE OYNAYABİLDİĞİN AKIL VE SIR ERDİREMİYORUM İŞ TE BUDA RESMİ

Bir Kusun Soyunu bilmeden yada Kusu anlatanın kuş bilgisini bilmeden bunları demekte yanlış
Ben Tanıdıgım etrafımda güwendigim Kişilerden duyduklarım ile bişeyler söylüorum....
Onlarda kusun 100 metre gittini idda etmior Mehmet beyin dedigi gibi kuş kibrit kutusu olana kadar fişeklior..
Çocugun bi adı olsun die 100 metre demişler öyle kalmış :)

Sevgili dostlar kimse öyle 100-200 metre çeken kuş olmaz demedi.elbette vardır bende çok kez izledim. ama bu kuşlar daha yavru kuşlar.yavru kuş yapar.
ha eke kuş yapmaz mı o da yapar ama işte o iyidir.
ama 200 metre gitmesi yetmiyo.bu 200 metre ile kaç sefer yapabilirki.
en az on sefer yapması lazım bana göre ve çoğu oyun kuşu besleyene göre on sefer yetmez bile.
gelişi nasıl?
yerden ne kadar yüksekten başlıyo çekmeye?
bunlarda çok önemli kriterler.

ewet arkadaslar kus dedıgın her harıkarda ucmalı ben cok yuva zıyaret ettım herzaman ewewt işte kus tuyde yok kanadı bılmem nereye vurdu yok damızlık sayın abıler bır kus için neden bırbirimizi yanı kendimizi kandırıyoruz kus demek bahanesız dostluk demektir ben kuşlarla ne dostlar kazandım ve ne insanların iki yüzlülüğünü gördüm ama lütfen herzaman diyorum gerçek bir emekçi kuşçu bir bakişta anlar kuşun ne olduğunu yanı varsa iyi kusu olduğunu iddia eden ceker wideosunu yada fotosunu varsa imkan davet eder gelir goruruz göz doyurdumu uçumu ve güzelliği güzellık derken bakım oldumu yeter herkse saygılar

malatyalıcem44' Alıntı:
Nevşehir'de yaşayan kaynak ustası Mustafa Demirayak güvercinine nerdeyse bir araba fiyatına yakın para istiyor. 7 yaşından beri güvercin beslediğini söyleyen Demirayak'ın, 20 güvercini var. Güvercinlerinin "Gökmardin Öntepeli" cinsi olduğunu ifade eden Demirayak, satışa çıkardığı ve 'Kral Taklacı' adını verdiği güvercininin aralarında en değerlisi olduğunu belirtiyor. 'Kral Taklacı' nın 250 metre havalanarak bu sürede 50 ila 60 arasında takla atabildiğini iddia eden Demirayak'a güvercini için 20 bin YTL önerilmiş, ancak o satmamış. Kral Taklacı'nın anne babası için ise 100 bin YTL üzerinde bir fiyat talep edeceğini söyleyen Demirayak, "Bunlara harcadığım zaman ve paranın yanında benim talep ettiğim ücret oldukça normal. Aslında benim için bunlar bu fiyatlardan daha değerli" diye konuştu.

slm arkadaslar.
yukarida bahsi gecen kusu arastirdim,bu kusu izleyip seyreden nevsehirli mehmet abiyden bu kus hakkinda bir takim bilgiler edindim.
mehmet abiy soyle anlatti :bu kusun dedesinin on tepe gok ,babasinin boz bir erkek oldugunu sakir sakalli kirmasi diye bilindigini ,bu kusun anasinin ise gok ve konya kusu oldugunu ifade etti.soylenildigi gibi kusun oynadigini fakat kusun oyun sesinin kirik sesli (orta sesin biraz alti)oldugunu ve bir donem sora kusun oyunu biraktigini ,ve sahiplerinin bu olayi gizledigini sozlerine ekledi.
sevenler buyursun beslesin, boyle kuslar bana gore degil.
saygilar.

Selamlar....
Daha önce açıkladıgım uzun giden kuşlar hakkında eksik bilgi wermişim...
kuşların 5 sefer yaptıgını söylemiştim eksik olayı tam olarak dinlemedigim için bu eksik olmuş kuşlar 15 - 20 sefere kadar çıkıormus arada 4-5-6 seferini çok uzun gidiormuş...

Saygılar......

SLM O KUŞU YAVRU ALIP UÇURSUNLAR BAKAYIM ORTADA NE 100 METRE KALIR NE KİBRİT KUTUSU NE DE KUŞÇU KALIR:)) BİLMEYENLERİN OLDUĞU YERDE MARTAVAL ATMAK KOLAY 100 METRE OYNAYAN KUŞ:??UÇAK MOTORU TAKSAN GİDEMEZ O KADAR VALLA KİMSE KUSURA BAKMASIN SAYGILAR TŞK

Bende bi Kuş var atmosfer'e kadar fişek alıyor ilk aya giden güvercin olarak tanınıyor :) Yapmayın gözünüzü Seveyim Yahu

m tas' Alıntı:
S.A. SAMET DOMEZ KARDESIM.

asagidaki yazmis oldugun gerceklerin altina imzami atarim,cok guzel anlatmissin ayni fikirleri,paylasiyorum.

ISMAIL ,kardesim sana gelince.

kuslarda ,super kanat sesi vardi.ama hic dirsek patlatani cikmadi.(bu yuzden ,kayapa oldu diye dusunuyorsan)
olcume gelince,ben 0 ila 200 metre civarinda dedim.fiseklediginde havada kiprit kutusu kadar kalan kusa, sen acaba hangi tabiri kullanirsin ???.
tanidigim birinde var dedigin ,tanidigin acaba sivaslimi ???.
bir zahmet yazarmisin ???.

Selamlar...

Aslında konuyu katılımcı değil, izleyici sıfatıyla takip ediyordum. Ama yukarıdaki alıntı yorumda "Sivas" ifadesinin geçmesi dikkatimi çekti. Sayın m tas, bir Sivaslı olarak sizden bu hususta bir açıklama bekliyorum. Gelen açıklamaya göre konu hakkında yorumlarımı yazacağım...

Saygılar...

slm performans 58.
neyin aciklamasini bekledigini pek anlayamadim,istersen konuyu biraz daha ac.iki kez sivasin alibaba mahallesine sirf kus icin gitmisligim vardir.dort yil boyunca tek tek ucurma ilgilenme sartiyla 200 tane sivas kusu deneme deneyimim olmustur.
neyi bilmek ve ogrenmek istiyorsan sen sor ,ben sana cevap yazarim.acik sozluyumdur, acik sozlu olnida severim.

saygilar.

m tas' Alıntı:
slm performans 58.
neyin aciklamasini bekledigini pek anlayamadim,istersen konuyu biraz daha ac.iki kez sivasin alibaba mahallesine sirf kus icin gitmisligim vardir.dort yil boyunca tek tek ucurma ilgilenme sartiyla 200 tane sivas kusu deneme deneyimim olmustur.
neyi bilmek ve ogrenmek istiyorsan sen sor ,ben sana cevap yazarim.acik sozluyumdur, acik sozlu olnida severim.

saygilar.

Slm. Mehmet bey,

"tanidigim birinde var dedigin ,tanidigin acaba sivaslimi ???.
bir zahmet yazarmisin ???."

İlk mesajdaki bu ifadeden bahsetmiştim. Buradaki kastınızı merak ettim doğrusu.
Ayrıca Sivas kuşunu yakından tanıdığınıza göre, Sivas kuşları hakkındaki görüşleriniz nelerdir?
Yurt dışında nerede kalıyorsunuz? Sivaslı mısınız?

Saygılar...

slm,performans58.
1.kayseriliyim
2.hollandada ikamet ediyorum
3.sivas kuslari omrumden dort sene yedi, sifir elde sifir.(bu sozum butun sivas kuslari icin degil,belki diger sivaslilarda iyileri vardir ,bilemeyecegim)
4.kasit konusuna gelince,sivasin alibaba mahallesinde ,masa basinda cok guzel kuslar ucuruyorlar,(hele bir falanca kusu anlatala kirve bi zamanlar nasil oynadi.KIRVE:sorma kardas akillara zarar oynadiydi,daha oyle kus yer yuzune bida gelmez.....................................................) gibi...................... .
ismailin iletilerini okudugumda,anlattiklari seyler bana sivasda dinledigim hikayeleri cagristirdi,o yuzden ismaile sordum ,tanidigim dedigin tandigin sivaslimi diye,ama o cevap yazmadi.
5.bu ise sen niye alindin ,ben orasini anlayamadim,sivasda bin bir turlu insan var,bin bir turlu isler donuyor,kendini bunlardan sorumlu tutman bence pek akillica degil.
6.birazda sen kendinden ,bahset. kuslarindan bahset ,tanisalim,goruselim.turkiyeye izine geldigimde ziyaretine geleyim.
7.ali baba mahallesinden.ikizleri tanirmisin,isimleri ILIM....IRFAN. 4 veya 5 sene once sivas kupasini kazanmislar.

saygilar.

Selamlar...

Mehmet bey Sivaslı deilim :)
Dogma büyüme Yedi Düvel İstanbulluyum....
Anlattıgımı kuş Gerçektir... Son yaptıgım düzeltmeyi okuduysanız beni net anlayabilirsiniz....
Kademe yapan kuş görmüşmüydünüz daha önce...
Benim anlatmaya çalıştıgım aslında buydu kuş bazı seferlerini kademeli yaptıgı için çok uzunu gidebilior...

Saygılar....

m tas' Alıntı:
slm,performans58.
1.kayseriliyim
2.hollandada ikamet ediyorum
3.sivas kuslari omrumden dort sene yedi, sifir elde sifir.(bu sozum butun sivas kuslari icin degil,belki diger sivaslilarda iyileri vardir ,bilemeyecegim)
4.kasit konusuna gelince,sivasin alibaba mahallesinde ,masa basinda cok guzel kuslar ucuruyorlar,(hele bir falanca kusu anlatala kirve bi zamanlar nasil oynadi.KIRVE:sorma kardas akillara zarar oynadiydi,daha oyle kus yer yuzune bida gelmez.....................................................) gibi...................... .
ismailin iletilerini okudugumda,anlattiklari seyler bana sivasda dinledigim hikayeleri cagristirdi,o yuzden ismaile sordum ,tanidigim dedigin tandigin sivaslimi diye,ama o cevap yazmadi.
5.bu ise sen niye alindin ,ben orasini anlayamadim,sivasda bin bir turlu insan var,bin bir turlu isler donuyor,kendini bunlardan sorumlu tutman bence pek akillica degil.
6.birazda sen kendinden ,bahset. kuslarindan bahset ,tanisalim,goruselim.turkiyeye izine geldigimde ziyaretine geleyim.
7.ali baba mahallesinden.ikizleri tanirmisin,isimleri ILIM....IRFAN. 4 veya 5 sene once sivas kupasini kazanmislar.

saygilar.

Slm. m tas

Öncelikle yurt dışında birçok akrabası bulunan biri olarak her zaman misafirim olabilirsiniz. Bundan şeref duyarız.

Ancak, bu konuya son yazdığın mesajına kadar tepki veya alınganlık değil sadece merak için yazmıştım. Her yerde anlatılan kuş hikayeleri ve özellikle dönen olaylar diye tabir ettiğin her neyse Sivas'a mal etmen hiç doğru değil. Senin söylediğin kişileri tanımam. Ben bu işin hiçbir zaman ticaretini de yapmadım. Tanıdığım kuşçular içinde farklı birçok insan vardır tabiki. Bu kayseride de böyledir. Ama birkaç kişi yüzünden kimse Kayseriyi karalasın istemezsin. Mesela Kayseri' den Sivas'a izlemeye geldikleri kuşların, ertesi gün kaybolduğu söylenirdi bir aralar. Birkaç kişinin yaptığı hırsızlığa bakarak tüm Kayseriye hırsız demek doğru olur mu?

Ayrıca eskilerin tabiriyle, has Sivas kuşları herkesin arayıp da bulamadığı muhteşemlikte kuşlardır. Maalesef her yerde olduğu gibi hırsızlar yüzünden pek ortaya çıkarılamamaktadır. Ayrıca yine her yerde olduğu gibi kırmalar yüzünden özlerinden uzaklaşmış ve çok az sayıda kalmışlardır. Zaten birçok literatürde Sivas kuşları için ayrı bir başlık açılmıştır.

Saygılar...

slm,Ismail kardesim.

ben senin nerli oldugunu sormamistim,hani hep bir tanidigindan bahsediyorsunya ben onu sormustum.neyse o kadarda onemli degil zaten.

kademeli sozcugunden oyun tazeliyor manasini algiliyorum,acaba yaniliyormuyum.biz bu terimi kullaniriz,benim kumesimdede oyun tazeliyen kusum mevcut,ve halada ucurup seyrediyorum 3 yasinda sarayli benekli bir disi.bu kusun ne kadar tirmandigini metraj olarak yazmayacagim,cunku bazi arkadaslarimizin hayalinde bile kapsam disi kaliyor ,bilmem ucak motorumu taktin falan filan gibi polemige gerek yok,AT BINENIN,KILIC KUSANANIN,

SAYGILAR.

Slm. m tas

Öncelikle yurt dışında birçok akrabası bulunan biri olarak her zaman misafirim olabilirsiniz. Bundan şeref duyarız.

Ancak, bu konuya son yazdığın mesajına kadar tepki veya alınganlık değil sadece merak için yazmıştım. Her yerde anlatılan kuş hikayeleri ve özellikle dönen olaylar diye tabir ettiğin her neyse Sivas'a mal etmen hiç doğru değil. Senin söylediğin kişileri tanımam. Ben bu işin hiçbir zaman ticaretini de yapmadım. Tanıdığım kuşçular içinde farklı birçok insan vardır tabiki. Bu kayseride de böyledir. Ama birkaç kişi yüzünden kimse Kayseriyi karalasın istemezsin. Mesela Kayseri' den Sivas'a izlemeye geldikleri kuşların, ertesi gün kaybolduğu söylenirdi bir aralar. Birkaç kişinin yaptığı hırsızlığa bakarak tüm Kayseriye hırsız demek doğru olur mu?

Ayrıca eskilerin tabiriyle, has Sivas kuşları herkesin arayıp da bulamadığı muhteşemlikte kuşlardır. Maalesef her yerde olduğu gibi hırsızlar yüzünden pek ortaya çıkarılamamaktadır. Ayrıca yine her yerde olduğu gibi kırmalar yüzünden özlerinden uzaklaşmış ve çok az sayıda kalmışlardır. Zaten birçok literatürde Sivas kuşları için ayrı bir başlık açılmıştır.

Saygılar...

SLM,PRFORMANS 58.

oncelikle misafir perverliginden dolayi tesekur ediyorum,hollandada benimde sivasli tanidiklarim ve arkadaslarim var.
cokta iyi insanlar.bunlardan bir kacida kuscu,gider geliriz.
sunuda belirteyim,benim sivasi veya sivas kusunun hepsini karalamak gibi kotulemek gibi bir dusuncem bir cabam yok,iyi ve kotunun,yeri, yurdu, memleketi ,irki ,olmaz diye dusunuyorum .iyiler her yerde iyidir,kotulerde her yerde kotudur.benimde sana anlatmak istedigim tam olarak bu,sivasi bir kenara koyalim,turkiye geneline bakalim,bin bir cesit insanimiz yokmu?bin bir cesit isler olup bitip donmuyormu? eee biz bunlarin hepsine kafa takarsak ,vay halimize vay.
sonucda herkes basina geleni cektigi cileyi anlatir,benimde dort yil sivas kusu maceram oldu,ne yasamizsam onu anlatiyorum olmayan birseyi anlatmam yalan olur ,o da bende olmaz.
sivasli yigido gardasim,anlatacagim olaylar cok bu yazmakla bitmez,eger istersen msn adresimi yaziyorum oradan sozlu olarak goruselim.

saygilar.

Selamlar

Mehmet abi kuşu bir kişi beslemiş 10 kişi anlattı Bende gözümle görmeden inanmazdım fakat güwendigim kişiler anlattıgı için sizinle paylaştım dedigin gibi oyun tazeliyen kuş bunların çogu dedikleri gibi ya yok oldu kırıla kırıla yada hırsızlık olaylarından çıkarılmıor piyasaya......
Yatagının altında da ewinin altında topragın içinde kuş besleyen insanlar tanıdım o yüzden bilmeyen görmeyen arkdaşlara şaçma gelior bazı terimler

Saygılar....

Geri