katarsis (Serhan Özdemir)'in Bahsettigi 100 Metre Ve Üstü Fişekleyen KuşLar.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan smail
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 67
  • Görüntüleme Görüntüleme 20K
Re: katarsis (Serhan Özdemir)'in Bahsettigi 100 Metre Ve Üst

öncelikle herkese selamlar uzun bir suredır buralarda yoktum sebebi ise askerlikti sonunda vatanı gorevımı yapıp geldım ve bır kuscu olarak ıstedgım yerde ankara da yapmıs oldum...
orda buyuk ustadlar la tanısma sansım da oldu gercekten 15 ay boyunca cok guzel kuslar ızledım ama genelı hep yavru kızması dedıgımız kuslardı ..

sımdı gozuyle gormeyen ınsan ne takla sayısına ınanır nede mesafeye am ben 15 ay boyunca ızledıgım kuslar vardı
35 taklaya gıden gordum ama bızım vura vura cıkıyor dedıgımız tabırde mesafe olarak sız hesaplayın ıste
ama bunun dsında 50 60 metrelerı bır cırpıda bıtıren kuslarda ızledım gercekten yavru oyunu olarak guzel kuslardı genelde hep yavru agırlıklı kuslar gordum ve bol taklalı uzun seferlı...

ankara sıtelerde Fatih Kiraz (fatıh abının) cok guzel bozkirlileri ( miski) güzel bozlari (sabuni) ve boz dumanlılarını (susami) izleme fırsatı buldum sıte modaratorumuz Ramazan ABA abımızınde bozdumanlısını fatıh abıde ızleme sansım oldu ve o kustan da cok guzel bır gok yavru ucurdular...

15 ay boyunca saadet bılgın adil kayabası burhan abi dernekci senol olgun özgür iplikci geredeli ayhan abi hurdacı kenan akın abi ozellıkle Fatih KİRAZ ve adını yazamadıgım bır cok kısıye benı mısafır ettıklerı ıcın cok tesekkur ederım guzel kuslar ızleme fırsatı verdıler saolsunlar...

kendımde getırdım gelırken ankara kuslarından guzel kuslar var ama ıyısını besleyenden almak gercekten ıı paralarla oluyor saolsunlar sevdıklerı ıcın hedıye babında yardımcı oldular ve gonderdıler...

artık istanbuldayım ve bundan sonra artık kuslarımızla ugrasma sansımız ve gok yuzune attıgımız bır cıft kanadın verdıgı zevkın pesınde ınsanlarız benım ıcın onemlı olan kalktıgı zaman gorevını yapmasıdır 20 metre oynasın 4 5 taklalı tabanlı olsun 15 sefer cıkarsın ve kus eke olarakta oynasın kus budur zaten bunun 100 mt oynayanını aramaya gerek yok ve emınım o mesefade oynayan kuslar zaten kısa surelı oyun yapan kuslardır yavru ve heyecanlı olanlar ekelestıkce oyun bozarlar kı sunuda belırtmek ısterım gercekten uzun 50 mtlerı devıren kuslarda var oyun bozmayan ama sefer sayısı az tabıkıde bunların kırılmamıslarını ozlerını bulmak zaten zor olan herkese tesekkurler saygılar OĞUZHAN ÜSTÜNDAĞ.

S A TEKRAR ARAMIZA HOŞ GELDİN OGUZ KARDESİM HER SEYİN GÖNLÜNCE OLMASI DİLEGİ İLE

SAYGILAR

selamın aleykum oncelıkle abı bahsettıgın fatıh kıraz abımız suan ankara sıtelerde ihale solanu actı gercekten guzel ve kalabalık bı acılıs oldu eger ankaraya yolun duserse ulasabılırsın tekrardan

selamın aleykum oncelıkle abı bahsettıgın fatıh kıraz abımız suan ankara sıtelerde ihale solanu actı gercekten guzel ve kalabalık bı acılıs oldu eger ankaraya yolun duserse ulasabılırsın tekrardan

arkadaslar ben 18 senedır kus beslıyorum sadece 1 donem kostum yaptım ve full oyun kusu besledım kuslarım ana damarı erkegı mavı bıngolden gelme dısısıde bızım yerlı sabunı dedıgımız sızın anlayacagınız ankara yoresıne aıt oyun kusudur kuslarımın oyununu seyredıpte begenmeyen yoktur arada bır yavrulardan bırı arka tepe atar genelde babaya benzer kuslar bu olay 18 senedır bole bana geldıgınde kuslar nasıl oyun yapıyorsa 18 sene sonrada hala aynı oyununa gelınce 2 saat kadar ucarlar 22 -23 seferden asagı yapmazlar ve catıya 1 metrenın altına kadar ınerler ve dık bır sekılde fısege cıkarlar bana gore 25-30 metre ızleyenlere gore en az 35 metre ve fısegı 8-12 takla atarak tamamlarlar inşallah bu donemin yavrularını uçurmaya basladım tam sokulunce videosunu herkse izletecegim ve bu soy 18 senedır bunu hep yapıyor demem okı 1-bence oyun kusu bole gayet ıyıdır
2-bence 150-200 metre fısege cıkacak ve 60 takla atacak o o 300 gramlık kus ve yere saglam ınecek buna hangı cıger dayanacak bana ınandırıcı gelmıyor ve buralarda ne duydum ne de gordum yanlış anlamayın ama ben gormedım gormedende ınanmam tşk

arkadaslar oyun kusunda 50mt 100mt ıstemekden daha uzun oynar dıye dusunmekden sureklı kırıyoruz kuşları.oyun kusunda ırk standartı kalmadı.artık kolay kolay kımse kuslarda saflık asalet aramıyor.kusu goren ılk kac metre gıdıyor dıye soruyor.kuşun cok uzun gıtmesı ıyı kuş oldugu anlamına gelmez.benım nacızene tavsıyem 20mt cıvarı oynuyan kanat acmayan yapısmayan kuşlarınız varsa bunlara sahıp cıkın.ıkıde bır modası gectı deyıp kuşlarınızı degıstırmeyın.bu kusların uzerınde calısın emın olun cok ıyı kuslara ulasacaksınız.ama elın kuşlarının pesınde kosdukca kendı elınızdekı cevherlerı kaybetmeye mahkumsunuz.

arkadasın dediklerine katılıyorum . ben o kuşları bilmem ama 2011 de 80 metre 23 taklalı kuş izledim . gelişi gidişi alçalması iyi ama kanat sesi yok ayrıcada seri değil . en önemlisi kanında var ekeleşince 2 sefer yapıp iniyolar .bahsedilen kuşlarda büyük ihtimal bu tarz kuşlar

DELIYUREK41' Alıntı:
arkadaslar oyun kusunda 50mt 100mt ıstemekden daha uzun oynar dıye dusunmekden sureklı kırıyoruz kuşları.oyun kusunda ırk standartı kalmadı.artık kolay kolay kımse kuslarda saflık asalet aramıyor.kusu goren ılk kac metre gıdıyor dıye soruyor.kuşun cok uzun gıtmesı ıyı kuş oldugu anlamına gelmez.benım nacızene tavsıyem 20mt cıvarı oynuyan kanat acmayan yapısmayan kuşlarınız varsa bunlara sahıp cıkın.ıkıde bır modası gectı deyıp kuşlarınızı degıstırmeyın.bu kusların uzerınde calısın emın olun cok ıyı kuslara ulasacaksınız.ama elın kuşlarının pesınde kosdukca kendı elınızdekı cevherlerı kaybetmeye mahkumsunuz.

cok guzel deyınmısın konuya cok haklısın...bazen aradıgın fırsat kapındadır ama farkedemezsın

Geri