kuş besleyen çok ama kuşcu çok az

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ustad71
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 79
  • Görüntüleme Görüntüleme 17K

ustad71

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
oğuz
Meslek
tekniker
İlgi Alanı
Kediler
yıllardır kuş beslerim etrafıma baktığımda,kümesine üçbeş tane güvercin koyup yem ile su vermeyi kuşculuk sananlar haddinden çok fazla.sizde bir bakın göreceksiniz.şunu bilmemiz gerekir kuş besleyenlerle kuşcular arasında dağlar kadar fark vardır.kuşu beslenmesinden tutun yavru zamanında,tüy zamanında,antrenmanlarında,oyuna girmesınde,oyuna girerken neler yapılacagında hastalıgında,her türlü dertleriyle ilgilenmede neler yapılacagını bilme vs.vs.vs.deneyim gerektirmiyormu.ben her zaman söylerim. '' EĞER KUŞUNA GÜVENİP REST ÇEKEMİYORSAN KUŞCU DEĞİLSİN''

evet üstad biz o yüzden diyoruz ya gerçek kuşcuların buluşma noktası diye.

11 yıldır kuş besliyorum ve güvercinlerimin ne istedigini iyi bilen biriyim gerisine siz karar verin :)

yani gerçek kuşcusunuz. :)

üstad71 abim çok güzel bi konu ya değinmişsin.ama herkes yavaş yavaş öğrenmiştir bu mereti.kimse anasının karnında öğrenemez.bu iyi yetiştiricilikte bilgili kişiler tarafından topluma kazandırılır ve neyin ne olduğu öğretilir.eğer ben bildiğim bir şeyi saklıyorsam ve kimseye söylemiyorsam bu benle beraber sır olur gider.ama paylaşırsam ve söylersem ve söylerseniz kişiler neyin ne olduğunu anlar.nasılki yavru kuşu açarken herşeyi farklı kuşalarla öğretiyorsak yeni yetişen kişide benden bu bilgiyi sizden başka bilgiyi alır.ha bazı istisnalar vardır sizden kuşçuluk öğrenir sizle arkadaş olur kuş verirsiniz sonra kalkar benim kuşum senin kuşundan iyi der.bunlar kuşçu değil, ukaladır.birde adamın kuşu iyidir soyludur 3 bakar 5 bakar iyi temiz bakar.bunlar kuşla ilgilenenlerdir.sağdan soldan toplayıp yere kuş serip gelene geçene benim kuşum bunlar işte deyip millete fors atanlar sizinde dediğiniz gibi kuşçu değildir.kalkar kuşu alır 2 gün yemler sonra kuşu bu benim arkadaşımdan geldi 20 senelik soyu var derse ve bu şekilde satarsa işte olay burda biter.
birde malum hırıszlık çoğaldı.haksız yerden kazanç olarak.bunun için kimse iyi kuşunu göstermez.kalkar soranlara kırık kuşlarını gösterir ve kuşlarım der işte bunlar.kimseye karışmadan kendi halilnde uçurur ve kimse görmez.40 senelik kuşları olanlar var ve kimse bilmez iyi kuşlarının yerini.sorana getirir kırıkları gösterir çünkü adam yıllar öncesinden kuşun hasını yakalamış ve kimseye en iyi kuş bende demez.
yanlış anlamayın abi, siz konuyu başlatmışınız bende fikrimi söyledim.katiyyen kasıtlı bişey yoktur şimdiden özür dilerim öyle anlaşılan bi durum olursa.

yok ya yanlış anlaşılcak bişey yok gayet güzel anlatmışınız sağolun.

Üstteki yoruma tamamen katılıyorum. Ben yıllardır kuş beslerim daha benim damıma çıkıp kuşlarımın kümesini görmüş bir kaç kişi dışında kimse yoktur. Kuş beslemek illa ki birileriyle iddialaşmak değildir. Ben kendi zevkim için besliyorum ve kuşlarımın kalitesini kimseye ispat etmek zorunda değilim. Bu bir hobidir. Eğer kendim tatmin oluyorsam bu bana yeter. Bir başkası benim kuşlarımı methetmiş, etmemiş umurumda olmaz. Ben sadece şunu söylemek istiyorum bir konuda ne kadar hırs yaparsanız o kadar sorun yaşarsınız. Varsın herkes iyi kuşlar beslesin. Benim kuşum illaki birilerininkinden iyi olacak diye bir şey yok. Saygılar..

Evet Arkadaşlar Haklısınız.Bu Bir Hobidir HOCA Arkadaşımın Dedigi Gibi Kuşmu Övmüşler Övmemişler Umrumda DEgil Gerçek Olanda Bu Zaten.Saygılarımla EFKARLI_COCUK

Yorumlarınıza en içten duygularımla katılıyorum,çok güzel bir konuya değinilmiş teşekkür ederim hepinize.

evet başlık çok yerinde olmuş bence ayrıca hocaya katılıyorum

ustad71 saygımız sonsuz söylediklerimiz kusura kalmasın. ama kuşçuluk bence rest çekmek değildir. rest çekmek dediğin zaman benim kuşum en iyi başka kuş tanımam gibi olmuş olur. zevk ve renk meselesi biri şah besler, biri piyon. demem o ki herkezin kuşu kendine güzel.

önemli olan kuşlarınla iyi ilgilenmektir.3,4 tane kuş besleyipte kuşcuyum demek yalandır dediğiniz gibi.benim arkadşım vardı 3 tane kuşu vardı kuşu bahçeye koymuş güya kuşcu kuşları kedi kapmış.sorsan kuşcuyum der.

halit kardeşim kedi kapar atmaca alır hasta ölür.can bu.mutlaka ölecek.kuşçuyum diyosan efendi olcan.kuştan anlican ve ilgilencen.millete benim kuşum senden iyi demicen.hasta olmuş kedi kapmış ölmüş bunlar en iyi kuşçununda başına gelecek...kuşçuluk kuşun sayısına bakmaz.kuşçunun kişiliğe ve kuşun damarına soyuna bakar.

küşcu26 kardeşim benim yazdığım yoruma karşılık yazmış olduğun cevaba tüm içdenliğimle katılıyorum.kimse kimsenin hazır edinilmiş kuşuyla kalkıp hava atmasın eğer ben bu alışkanlığı 20 yıldır devam ettiriyorsam şunu iyi bilirimki '' hiç bir kuşçu yokturki elinde fevkulade bir kuş olsun onu teşhir etmesin yada bir ortamda dile getirmesin'' sayın hocam bu herkes için bir hobi değilmi zaten bunun için besliyoruz,meşgalemiz bu.ayrıca kendi yaşadığınız çevreye bir bakalım.isteyerek ben kuşçu olmak istiyorum diyen kaç kişi var. hemen yakınındaki bir komşun yıllardır kuş besler ama kuşları buğdaydan başka yem bilmez,teneke bidondan su içer,öğlen sıcagında havaya kaldırır derme çatma bir kumesi vardır sonra senin meclisine gelir kuş konuşur sayın hocam ben bunları kastediyorum.haddimi aştım isem özür dilerim.rest çekme konusunu daha evren sel olarak ele almak gerek.kuşçu26 kardeşimin yorumunu baştan aşağı okursak benim ne demek istediğimi çok iyi anlayacağınızdan eminim.saygılarımla.

ya özür dilerim bir konu daha var.ben sadece fikirlerimi beyan ettim.ben ne mecburum çevremdeki kargacıların gelip bana saatlerce kargalarını övmesini dinlemeye.ben engüzel kuş bende demiyorum benden daha iyileride var.DİKKAT..! vardır demiyorum.'' var''.biliyorumki herkesin kusu kendine guzel.lakin herkes konuşacagı yeri gayet iyi bilmeli.

Arkadaşlar bence güvercin beslemek rest çekmek veya iddealaşmak değildir kuş beslemek bir hobi bir tutku olarak görmek gerek bence amatör ve profosyönel olarak iki tür bakıcı vardır siz rest çekmekle amatörleri silip atıyorsunuz aksine onlara işin doğrularını öğretip yardımcı olmamız gerekir saygılarla

Arkadaşlar bence güvercin beslemek rest çekmek veya iddealaşmak değildir kuş beslemek bir hobi bir tutku olarak görmek gerek bence amatör ve profosyönel olarak iki tür bakıcı vardır siz rest çekmekle amatörleri silip atıyorsunuz aksine onlara işin doğrularını öğretip yardımcı olmamız gerekir saygılarla

zaten profesyoel olmak için uğraş ve öz veri gerekir.bunun yoluda amatörlükten geçer bizlerde buyollardan geçtin.velakin
benim ve tanıdığım birçok arkadaşımın bu zamana kadar ne derme çatma bir kümesi nede tenekeden su içen kuşları oldu.bençocukluğumdan beri kendime örnek aldığım kuşcular oldu bunun en başında isim vereyim.kırıkkalede sevdiğim ve saydığım abim zabıta hayatidir.küçükken onun kuşlarla konuştuğunu hastalıklarını tedavi ettiğini nasıl özveri ile kuş beslediğini gördum bende hep oyle olmak istedim aklım iyice erip kuşları iyice almaya basladığımda artık yetişdiğimin farkındaidim.kuşlarım hakkında kendi kendime yorumlar yaptım,bir erkek kuşu defalarca başka dişilerle eşleştirip yeni nesiller çıkarttım şimdi onlarla uğraşıp işte bunlar benim alnımın teri diyebiliyorum.sizce etrafımdaki kargileri gorunce bu insanlar nelerden bahsediyor her agzı olan neden konuşuyor diyemiycekmiyim.benim kuşçularımın derneğinde fazılın oğlu kargacı mustafanın neişi var o kuşlarına işkence etmekten başka bir iş bilmez diyemiyecekmiyim.buyrun kardeş yorumlarınız.

abi çok güzel şeyler yazmışsın.ismim samet.teşekkürler.kuşçuluk demek kuşa zaman dahil herşey verebilmektir.kuşa banyo yaptırmazsan ilaç vermezsen ne bilim bizim her ihtiyaçımızı onlara vermezsek kuşçuluk zordur.kuşun her ihtiyacını karşılamamız gerekli.bu konuda aynı fikirlere sahibiz.

şunu iyi bilirimki '' hiç bir kuşçu yokturki elinde fevkulade bir kuş olsun onu teşhir etmesin yada bir ortamda dile getirmesin'' demişsiniz abi.
bu konuya biraz katılamıyacam.adamın elinde yılların kuşu var ama kimse kuş beslediğini bilmiyo.kuşlarının eşlemedeki verdiği verimide yavrularını arkadaşlarına veya uzak illere vererek deniyo.adamın kuşları o kadar sağlam ki adam kirada evden çıkınca kuşlarına bakacak yer bulamayınca başka bi ev daha tutup orda kuşlarıyla dairede kalıyo.sonra bu adama soruyolar bu kuşları vermen için bize ne kadar borcun olduğunu söyle diye ama adam yine satmıyo.etrafa vererek deniyolar dedim damarın akıbetini.kırıkkalede postacı yaşar vardı galiba rahmetli oldu.onun uçan şampiyon devetüyleri vardı.o kuşların damarı kimde?adamı söylesem kimse duymamıştır.araplarla bozdumanlı eşleyip beyaz katıp bunlardan devetüyü yavru aldılar.sonra bunları kırıkkaleye yolladılar.kuşlar kral çıktı.sonra ordular ankaralıya sende devetüyler vardı satarmısın diye? kümesi açtı baktılarki arap beyaz ve dumanlı var.dedi bende devetüyü yok.devetüyler o şekilde kayboldu gittiii.ama özler kümeste ve 40 yıldır kimse bilmiyo o kuşların ana babasını.

abi ben daha yeniyim.yaşımda 20.benim kuşlarım beni etkiler.resimlerim var sitede.millet beyenmiş beyenmemiş bilmem.herkesten daha iyileri var.ama kuşa nası bakıyolar? işte bu önemli abi.saygılarımla selametle abi...

Re: restde der rolansda

kardeşim,hiç kinsenin benim yazdığım yorumlara ve fikirlerime katılsın diye bir anlayışım yok tabi farklı farklı düşünceler olacak,belkide benim bulunduğum ve yaşadığım çevrede kuşculuk boyleydi.yarışmalar düzenlenir insanlar kendi aralarında yarışırır,kimileri iddalaşır.türkiyenin çeşitli illerinde dernekler festivaller düzenler yüzlerce kuşçular bu festivallerde kuşlarını yarıştırır,kuşçular meclisine girdiğinde insanlar bir tarafa toplanmış '' biri arap erkeğini biri dumanlısını vss.över.kuş övmek kuşcuyu övmek kötü bir şey değildirki.samet kardeşim 20 yılı aşkındır kuş beslerim arap akkuyrugumun neslini 20 yıldır kimseye vermedim.ayrıca gerçek kuşcu,sahte kuşçu diye bir kavrama katılmıyorum,sadece kuşçu vardır birde kuş besleyen.postacı yasar isminini duymadım lakin yahşihanlı yaşar dayı vardı öldümü kaldımı bilmem.onda devetüy ve gök leri vardı.gök ler çok meşhurdu.yıllardır sesi soluğu çıkmıyor.''kuşçudur REST de der RÖLANS da.diyosa hakkıdır.güveniyosan kuşlarına ezilme soylenenin altında.yoksa yedir yemi kargalarına.bu benim hobimmiş,ben hobi diye beslerim vay vay vay,herkes hobi diye besler zaten.vallahada billahada bende yıllardır kuşçuysam bu kuşçuların damarında gezen kanı bilirim.bak bir anımı anlatayım.memleketin birinde tatil amaçlı gezerken :
akşam üzeri gözüm O yörenin derneğine takıldı,sokak arası giriş katta genişce ve temiz bir dernek,içeri girdik boş bir masaya oturup çaylarımızı yudumladık.kalabalıktı lakin hemen yan tarafımızda altı veya yedi kişi bir masa etrafında toplanmışlar ateşli konuşmalar yapıyorlar,istemeden kulak misafiri olduk.orta yaşlı biri söz alıyor benim gök erkek sinekten nokta gibi dalıyor zıpkın gibi kanatlarını kapatıyor,yarım metreden bilmem neler yapıyor.digerleride farklı konuşmalar yapıyor.başka masadan söze katılıyorlar '' dayıı...!! atıyosun..''bir şenlik bir curcuna.oradan gözüm duvarda bulunan bir yazıya ilişiti.ve isteyerek söz aldım.'' arkadaşlar kusura bakmayın şu duvarda bulunan yazıyı okuyamadım siz okuyabilirmisiniz.dedim.ve insanlarlar gülmeye başladı.duvardaki panoda şu yazıyordu '' DİLİN DEĞİL KUŞUN KONUŞSUN''

Üstad71 arkadaşım. Öncelikle kuş camiasına saygısızca olan ve kuşçu arkadaşları küçük görür bu tavrını yadırgadım. Senin kuşların varsayalım en iyisi. Tatmin oldunmu. Yalnız, anlamadığım şey kuşlarınız konuşsun diyorsun da madem öyle; koy kuşlarının videosunu biz de görüp senin kuşlarını takdir edelim. Ondan sonra rest mi çekersin başka şeymi karar veririz.

abi ben senin kuşların iyidir veya kötüdür demiyom.sakın aklına ööle bişey gelmesin.burası tıpkı dernekler gibi konuşup tartışma ve tatlı bi muhabbet yeri.senin anlattığına katılan olur katılmayan olur.ben kuş besleme tarzına hiçbişey demedim ve diyememde.kişisel bişey aklına gelmesin abi.
ben sadece rest çeken kuşçularda iyi kuşlar olmadığını söylemek istedim.yani demek isteğim sadece her uçuran kuşçuda iyi kuş yoktur.kümeste durupta üstüne kuş tanınmayan kuşlar var, ben bunu demek istedim.kuşların kümeste durmasının ve kimsenin bilmemesinin sebebide hırsızlıktır.
urfada bi kuşçu tanırım ünlü biridir.adamın kuşları ankaradan namlı kuşçulardan gelmedir.bu adam kuşları uçurur ve oynatır kendi izlerdi.şimdi yaşlanınca kendi uğraşamaz olmuş ve oğluna devretmiş 70 lerden kalan kuşları.gittim gördüm kuşları.zamanında anlatılan kuşlar kalmamış oyun açısından.bozdumanlı dumangözleri var elinde.1000 dolardan sattığını bahsediyo yavrularını ve bu kuşlar zamanında (tabanlı kuş odada kolay kolay oynamaz bilirsiniz) dilere dstanken şimdi odada çatır çatır vuran kuşlar çıkmış ortaya.perdah verip 20 metreden ayakları salıp takla atmadan kuşlar çıkmış.yani kuşlar kümeste dururken paha biçilemezken , uçurulup satmaya başlayınca kaybolmuş...
abi tek demek istediğim sadece uçuran kuşçuda iyi kuş yoktur, en iyisi kümesimde durandır...

herkesin kuşu kendine güzel.ama sendende buyuk vardır bu kadar kendınızden emin olmayın.bunu tartışmaya dokmeye gerek yok.yarışma düzenleyeceğiz yakında kuşlarınız konuşssun o zaman.madem iddialı olmayı seviyorsunuz.ama bende kuş övmeyi ve kıyaslamayı sevmem.

arkadaşlar bu forumda yazılan konuşulan her makaleyi dikkatle okumanızı tavsiye ederim.benim yukarıda yazmış olduklarım kişisel değildir.dikkat ettiyseniz '' ben hiç bir kuşcuya rest çekmiyorum buna binaen benden daha iyileride var diyorum''ayrıca..! ben küşcular hakkındaki izlenimlerimi kendimdem emin olarak yazdım.niyetim kimseye saygısızlık değil.kimseyi hedefde gostermedim.kırıkkale,ankara.tekirdağ,gaziantep,nevşehir,kocaeli,istambul,çankırı,kırşehir ve yozgat vs. illerinde çok bulundum tanıdıgım dostlarım var.diyeceksiniz neden sıralıyosun,gördüm ve biliyorum bu yörelerdeki kuşcular fikir olarak aynı edirneye git kuşcu ardahana git kuşcu zihniyetimiz aynı beyler. kimseyi aşağılamıyorum haddime değil,aşağılayan aşağılıktır.50 kuşcudan 1 tanesi kabuğuna çekilir.kendi dünyasındadır.kimse kimseyi boştan yere yargılamasın.özdemir kardeş sen 50 de 1 tane olabilirsin yazarken kendine göre değil etrafına çevrene bak olayları tanı sonra gel burada bana cevap yaz.kimseye rest çekmem rest çekenede hayır deyip kaçmam.korum kümesi ortaya.insanların güzel kuşları vardır harikadır takdir ederim.herkes beslesin güzel hayvanları,eğer benim yukardan aşağı yazmış olduklarımda bir kusurum varsa özür dilerim,bak kuşcu26 kardeşimde ne güzel yazmış.adamlar kabuguna çekiliyor zırh gibi kuşları besliyor yolun sonunda '' aaa...! mehmet dayıda bir kuşlarvardı zehir gibiydi vay be neslinden kimsede yok kayboldu gitti o kuşlar'' deniyor.sonrada ne yapalım bu onun hobisiydi diyoruz.

Selam arkadaşlar. ilginç ve güncelliğini koruyan bir konu:evet kuş yemlemekle kuşçu olunmaz.5 yaşındaki çocuk bile yemini suyunu verebilir.o hayvanı besliyorsan her ihtiyacını göreceksin, sana muhtaç ve senin eline bakıyor çünkü.verim almak ardından gelecektir zaten.
Kuşçu dediğin efendi olur, kimsenin ne çalınan ne de kaçan kuşuna tenezzül etmez. parasıyla, itibarıyla edinebildiği en iyi kuşu besler.
kuşun ırkını saklamaz "şunun şunun kuşu da bu damarda var " diyecek kadar dürüst olur.
kimsenin kuşuna çamur atmaz, tecrübelerini paylaşır ve kibirli olmaz, küçüğüyle küçük büyüğüyle büyük olur.
En azından ÇAYI - KAHVESİ içilir, kaypak ve fırsatçı olmaz be kardeşim.
arasıra arkadaşlarına takılır rest çeker ama sonra da gönlünü alır...
daha saymakla bitiremeyiz.
Not: aman kimse üzerine alınmasın. ben iyi olana değil kötüye birşeyler anlatmaya çalışıyorum.
Saygılarımla Ali........

Sevgili Üstad herşeyden önce belirtmek isterim ben 1973 doğumlüyum kardeş kelimesinide ard niyet aramıyorum ama sen yinede bu kardeş kelimesini herkeze karşı kullanma çok küçük düşürücü bir deyim burada bir arkadaşlık ortamında bilgilerimizi paylaşalım beni 50 de 1 kişiye benzetiyorsan kalan 49 kişiye sen benzeme kalan 1 kişiye benzemeye çalışalımki bilinçli olarak kuşçuluk yapılmasına teşvik olalım aslında ben senin ne demek istediğini gayet iyi anlıyorum fakat sen konuyu çok net anlatamamışsın haliyle söylediklerini herkez üzerine alınıp bir şeyler yazıyorlar sen bilinçlice kuş beslenmesini anlatmaya çalışıyorsun ama konuyu kişiselleştirip dağıtmışsın unutmayalımki her kesimden her türlü insanlar çıkabilir bir elin parmakları gibi

AMASYA GÜVERCİN KÜLTÜRÜ DERNEĞİ

artık her alanda olduğu gibi herşey maddiyata dökülmüş ben kendi şahsım için felsefem " en iyi kuş benim kuşum" elimde olan iyisidir bu işi zevk için yapıyosam hala kıyıda köşede kalmış bu işi dostluk arkadaşlık ve zevk için yapanlar asla kırılmasınlar onlar bu tespitin dışındalar

Geri