Re: restde der rolansda
kardeşim,hiç kinsenin benim yazdığım yorumlara ve fikirlerime katılsın diye bir anlayışım yok tabi farklı farklı düşünceler olacak,belkide benim bulunduğum ve yaşadığım çevrede kuşculuk boyleydi.yarışmalar düzenlenir insanlar kendi aralarında yarışırır,kimileri iddalaşır.türkiyenin çeşitli illerinde dernekler festivaller düzenler yüzlerce kuşçular bu festivallerde kuşlarını yarıştırır,kuşçular meclisine girdiğinde insanlar bir tarafa toplanmış '' biri arap erkeğini biri dumanlısını vss.över.kuş övmek kuşcuyu övmek kötü bir şey değildirki.samet kardeşim 20 yılı aşkındır kuş beslerim arap akkuyrugumun neslini 20 yıldır kimseye vermedim.ayrıca gerçek kuşcu,sahte kuşçu diye bir kavrama katılmıyorum,sadece kuşçu vardır birde kuş besleyen.postacı yasar isminini duymadım lakin yahşihanlı yaşar dayı vardı öldümü kaldımı bilmem.onda devetüy ve gök leri vardı.gök ler çok meşhurdu.yıllardır sesi soluğu çıkmıyor.''kuşçudur REST de der RÖLANS da.diyosa hakkıdır.güveniyosan kuşlarına ezilme soylenenin altında.yoksa yedir yemi kargalarına.bu benim hobimmiş,ben hobi diye beslerim vay vay vay,herkes hobi diye besler zaten.vallahada billahada bende yıllardır kuşçuysam bu kuşçuların damarında gezen kanı bilirim.bak bir anımı anlatayım.memleketin birinde tatil amaçlı gezerken :
akşam üzeri gözüm O yörenin derneğine takıldı,sokak arası giriş katta genişce ve temiz bir dernek,içeri girdik boş bir masaya oturup çaylarımızı yudumladık.kalabalıktı lakin hemen yan tarafımızda altı veya yedi kişi bir masa etrafında toplanmışlar ateşli konuşmalar yapıyorlar,istemeden kulak misafiri olduk.orta yaşlı biri söz alıyor benim gök erkek sinekten nokta gibi dalıyor zıpkın gibi kanatlarını kapatıyor,yarım metreden bilmem neler yapıyor.digerleride farklı konuşmalar yapıyor.başka masadan söze katılıyorlar '' dayıı...!! atıyosun..''bir şenlik bir curcuna.oradan gözüm duvarda bulunan bir yazıya ilişiti.ve isteyerek söz aldım.'' arkadaşlar kusura bakmayın şu duvarda bulunan yazıyı okuyamadım siz okuyabilirmisiniz.dedim.ve insanlarlar gülmeye başladı.duvardaki panoda şu yazıyordu '' DİLİN DEĞİL KUŞUN KONUŞSUN''