kuş besleyen çok ama kuşcu çok az

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ustad71
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 79
  • Görüntüleme Görüntüleme 17K
kavacık' Alıntı:
slm abilerim abi diyorüm hepinize saygım sonsüz
şimdi ben küş bslemeye yeni başladım iki tane küşüm var cinsi şebap dedi arkadaşım eğlence olsün die almadım ne bilim öle bi merak var bendede bana yardımcı olürsanız sevinirim şimdi küşlarım devamlı kavga edio biri dişi dieri erkek ama kardeş bü küşlar acaba bi sıkıntılarımı yardımcı olün lütfen yoksa birbirlerini öldürmelerinden korküom ayrı yerlere koyüyom bü sefer de birbirlerini arıolar :?
:?

aramıza hoşgeldiniz anlaşılan sizde çaresi henüz bulunamamış kuşculuk hastalığına bulaşmışsınız.
kümesinizi anlatırmısınız genişliğini falan?tülekleriniz yeterlimi?

ewet ya bende bu durumdan cok pişmanım kuşların hayatı ile oynuyorlar alıyorlar 3 5 tane kuş 1 haftaya öldürüyorlar buna örnek olarak daha bugün bir arkadaşın kümesine gittim ve o anda bir tane sahipsiz uçan bir kuş geçti bunu görünce benim arkadaş kuşlarının hepsini saldı ve benimde cok beğendiğim bir beyaz postası vardı zaten en ilk onu salmıştı iice ucurdu kuşların hepsi (baska,posta) nokta oldular sürekli ıslık calıyor ses cıkarıyordu kuşlar inmesin diye dedim fazla bi kuş için bişey olmaz dedi ve bir anda bir atmaca geldi postaya bir vurdu kanadından tutup tam götürcekken kuş can havliyle çırpındı ve kurtuldu yani düştü aradık aradık ama bulamadık güzelim kuş gitti sonra diyor ben kuşculuğu bırakıcam dedim sen kuşçumusunda kuşculuğu bırakacaksın.

İlk önce kuşu seveceksin,bilgi toplayacaksın,kuş besleyeceksin sonra kuşcu olacaksın.tabi herkes bir dönem geçirir çatı çatı kuş taşlar ıslık çalar gidenin peşinden gider,mühim olan bu durumun sürekliliği.

selam şimdi sorun şurda gerçekten kuşçu çok ama kuşçu derken 3 katagoriye koyabiliriz 1 bu işi gerçekten çok iyi bir şekilde yapan kişiler 2 bu işi severek yapmaya calışanlar 3 bu işi ticarete dökenler asıl kuşçu kimdiye düşünürsek bence ticarete dökenler diye biliriz ve bunlar gerçekten kuş beslemeyi bilen insanlardır çünki para etmeyen iyi olmayan soy kuş beslemezler ve ve yetiştirmezler farkında olmadanda olsa soyu korurlar.çünki önde gelen paradır ve iyi kuş için gereken en iyi yemide ilaçıda kullanırlar bence böyle.

tengelli' Alıntı:
selam şimdi sorun şurda gerçekten kuşçu çok ama kuşçu derken 3 katagoriye koyabiliriz 1 bu işi gerçekten çok iyi bir şekilde yapan kişiler 2 bu işi severek yapmaya calışanlar 3 bu işi ticarete dökenler asıl kuşçu kimdiye düşünürsek bence ticarete dökenler diye biliriz ve bunlar gerçekten kuş beslemeyi bilen insanlardır çünki para etmeyen iyi olmayan soy kuş beslemezler ve ve yetiştirmezler farkında olmadanda olsa soyu korurlar.çünki önde gelen paradır ve iyi kuş için gereken en iyi yemide ilaçıda kullanırlar bence böyle.

Kenen bey,yazımızın başlığı kuşcu çok değil ''kuş besleyen çok ama kuşcu çok az''...
bir insan kuş ticareti yapıyor olması onu bu alemde geriye itmez.Her kuşcunun içinde birazda ticaret ruhu vardır.Ben de yeri geldiğinde kuşlarım fazlalaştığında satıyorum.

Bence Kuş ticareti yapanların büyük bir kısmı,kuşculugu bilmeyen insanlardır.belki sen yapıyosundur,ama herkesi kendin gibi sanma.Biz kimleri gördük kimleri yaşadık.koli kutularının içinde 10 liralık kuşu yalan dolanla 100 liraya satanları gorduk.

senin demek istediğin.kendine mekan tutmuş bahçesinde,damında kuş izledip satanlar olsa gerek.işte o fikrine katılım.

saygılar

Evet gerçek kuşçu şudur budur vesayiredir, paylaşır ,dürüst tüt , olgundur ,soğukkanlı ve makul dür , töleraslı dır, konusuna hakim olduğu kadar iradesine de hakimdir ,çalmaz çırpmaz yalan söylemez ,çamur sürmez, falan bun lar artırılır. Üç aşağı beş yukarı herkez askari konularda hem fikirdir . Sorum şu sizlere arkadaşlar . 1: Ben iyi kuşçuyum veya gerçekk kuşçuyum demek bu işin adabında varmıdır? veya neresindedir?
2: kapısında iyi kuşu olan herkez iyi kuşçumudur .? yani iyi kuş yetiştirmiş birisi iyi kuşçumudur ? sadace iyi kuşasahip olmak bu gün için iyi uşçu olmaya kafimidir ? Selamlar .ŞEREF

Bu konuda daha tecrübeli bilgileri ve görgüleri fazla olan büyüklerimizin de katılım göstermesini ümüt ediyorum değerli büyüklerimizin fikirleri ve tecrübeleri sanırım bizlere faydalı katkılar sağlayacaktır .Selamlar.ŞEREF

ustad71' Alıntı:
tengelli' Alıntı:

Kenen bey,yazımızın başlığı kuşcu çok değil ''kuş besleyen çok ama kuşcu çok az''...
bir insan kuş ticareti yapıyor olması onu bu alemde geriye itmez.Her kuşcunun içinde birazda ticaret ruhu vardır.Ben de yeri geldiğinde kuşlarım fazlalaştığında satıyorum.

Bence Kuş ticareti yapanların büyük bir kısmı,kuşculugu bilmeyen insanlardır.belki sen yapıyosundur,ama herkesi kendin gibi sanma.Biz kimleri gördük kimleri yaşadık.koli kutularının içinde 10 liralık kuşu yalan dolanla 100 liraya satanları gorduk.

senin demek istediğin.kendine mekan tutmuş bahçesinde,damında kuş izledip satanlar olsa gerek.işte o fikrine katılım.

saygılar

selam ben 2 senedir hiç kuş satmadım bir kuşçuyla kuş besleyen arasında fark yok ikincisi alsat yapıp üretmeyenler bile kuştan on numara anlar çünki biz kümeste yüz kuş görüyorsak senede 200 veya 500 adamlar sadece haftada 500 kuş görüyor en isinden en kötüsüne ve kıyaslama şansları sayesinde bizlerden yani benim gibi normal yetiştiricilerden daha iyi anlıyorlar. peki cogalanı ne yapıyorsun dersen bu sene elli kuş hediye ettim ama kimse al bir kilo bile yem demedi satsaydım daha iyiydi :=) hala bana ver bana ver diyen cok ama her yem almaya gittiğimde 400 tl veriyom kimse parayı nasıl kazanıyorsun demiyor onun için artık bende satmayı düşünüyorum bu hatamı ? bence değil.

izninizle bende kendi yorumumu katmak istiyorum.
ehliyeti olan arkadaşlar bilir araba kullanana sürücü ticari araç kullanana şoför denir. bence bu işi zevkle sevgiyle yapanlara kuşçu dan ziyade başka bir adı olmalıdır diye düşünüyorum..... iyi bir kuşçu bence yıllara değil bilgi birikime dayanır. yıollarca kuş besleyip nam salmış insanlara bir bakın ve şimdiki hallerine bakın yıllar önce bir kuş uçurmuş o kuş sayesinde nam salmış ama şu an beslediği kuşlar hiç bir şeye benzemiyor. bu tipte olan tamnıdığım bir çok kişi var ..... diğer taraftan çok genç olduğu halde çoğu usta kuşçulardan daha iyi kuşları olan kişilerde tanıyorum... birde benim en çok kızdığım yıllarca emek verip beslediğim kuşların başka bir kuşçunun kuşları olarak anılması... belki bu konuda bana katılırsınız.

aynen kuscu olmak kolay ıs degıl hergun yenı seyler ögrenıyor ınsan yınede tam anlamıyla kuscu oldum denılmıyor tecrubeyle alakalı bu olay 30 sene beslemıssındır ama hıc bısey ögrenmemıssındır ne anlamı kaldı neye yaradı hakkını vermek lazım bıldıgın kusa hızmet etmek lazım toplama kuslada kuscu olunmuyor... kusun derdınden anlamak lazım en ufak örnegı kusu ucurmayı bılmek lazım saygılar..

gercek kuscu herseyi ile kendini belli eder.

herkese selamlar kuş beslemek bir hobidir bu doğru ama kuş yetiştirmek bir sanattır ve bu sanatı en iyi içra edenler her şekilde meyvesini alırlar zevkin en iyisinide onlar yapar namın en iyisinide ölürler ama arkalarından ne hakaret ne küfür dolu sözler söylenir iyi anılırlar hobi için yetiştirenler kendileri mutlu olurlar fakat bunun dışında bir zevke doyuma olaşamazlar. fakat iki şekildede güvercin beslemek güzel bir zevktir. bunun dışında ki yetiştiriciler bu hayvanlara mutluluktan cok eziyet ederler farkında olarak yada olmayarak.

merhaba,kuş beslemek hobimi,bir yarışmı onu belirlemek lazım,ben bir kuşumu başkalarına beğendirmek için beslemiyorum,uçurmuyorum,yumurtadan yavrunun çıkması,yuvadan atlaması ve uçması bana müthiş bir haz veriyor başkalarının dediği hiç bir şey önemli değil,ha tabiki besliyoruz emek harcıyoruz tabiki vasıfsız yada ırkının kötüsü değil en azından çoğaldığında 3,5 e değil 25,30 a alıcı bulması lazım misal,oynasında insanları çağırıp izletip nam salayım diyen ve mutlu olan ,yada tamam diyen görmedim hep daha iyisi ben almayayım ben güvercin yetiştirmek istiyorum.bunlar benim düşüncelerim tabiki, herkese selamlar saygılar :slm:

kuş besleyen çok,bunların içinde kimisi hobi diye besler kimisi sırf merakından,yem verir su verir karınlarını doyurur,iyi kuşlarıda vardır vasat kuşlarıda.kimi kendi halindedir,kimi biraz hararetli.Fakar ; bunların dışında kuşcular vardır,sağlam besler ilgilenir en onemlisi doyumsuzdur daha fazlasını ister bir yerde durur tamam derse onun kuşculuğu okadardır.Gerçek kuşcu herzaman bu aleme daha iyileri kazandıranlardır.

merhaba,benim şu an öyle çok fazla esaslı kuş besliyen arkadaşım yok,olsaydı belki iyi kuşlarımızı kırıp daha iyisini bulmaya çalışırdım.ancak kırılmalarda soyda bozulmalara sebep olabilir örneğini çok gördüm,sertten çıkmama ,arada boş kaçma,taban yada tavan bağlama yapmama vs,elde iyi kuş varsa değerini bilmek lazım yoksa ararız sonra onuda bulamayız kuşcular sınıflandırılmamalı kuşlar sınıflandırılmalı , herkese saygılar:slm:

kuşçu26' Alıntı:
üstad71 abim çok güzel bi konu ya değinmişsin.ama herkes yavaş yavaş öğrenmiştir bu mereti.kimse anasının karnında öğrenemez.bu iyi yetiştiricilikte bilgili kişiler tarafından topluma kazandırılır ve neyin ne olduğu öğretilir.eğer ben bildiğim bir şeyi saklıyorsam ve kimseye söylemiyorsam bu benle beraber sır olur gider.ama paylaşırsam ve söylersem ve söylerseniz kişiler neyin ne olduğunu anlar.nasılki yavru kuşu açarken herşeyi farklı kuşalarla öğretiyorsak yeni yetişen kişide benden bu bilgiyi sizden başka bilgiyi alır.ha bazı istisnalar vardır sizden kuşçuluk öğrenir sizle arkadaş olur kuş verirsiniz sonra kalkar benim kuşum senin kuşundan iyi der.bunlar kuşçu değil, ukaladır.birde adamın kuşu iyidir soyludur 3 bakar 5 bakar iyi temiz bakar.bunlar kuşla ilgilenenlerdir.sağdan soldan toplayıp yere kuş serip gelene geçene benim kuşum bunlar işte deyip millete fors atanlar sizinde dediğiniz gibi kuşçu değildir.kalkar kuşu alır 2 gün yemler sonra kuşu bu benim arkadaşımdan geldi 20 senelik soyu var derse ve bu şekilde satarsa işte olay burda biter.
birde malum hırıszlık çoğaldı.haksız yerden kazanç olarak.bunun için kimse iyi kuşunu göstermez.kalkar soranlara kırık kuşlarını gösterir ve kuşlarım der işte bunlar.kimseye karışmadan kendi halilnde uçurur ve kimse görmez.40 senelik kuşları olanlar var ve kimse bilmez iyi kuşlarının yerini.sorana getirir kırıkları gösterir çünkü adam yıllar öncesinden kuşun hasını yakalamış ve kimseye en iyi kuş bende demez.
yanlış anlamayın abi, siz konuyu başlatmışınız bende fikrimi söyledim.katiyyen kasıtlı bişey yoktur şimdiden özür dilerim öyle anlaşılan bi durum olursa.

abiminde dediği gibi herkesinbaşladığı bir nokta vardır...bende dört kuşla başladım acemiyim ama bilinçli bir yetiştirici olmak için kuscular.org üyesiyim

bu kuşçu kısmından her tip insan çıkar bu doğaldır.beş parmağın beşi bir mi.gündüz gelir kuşunu izler.gece gelir kümesi deler.arkadaş sanırsın. kuş uçurduğunda senin yavrulara pırıltı verir gizli gizli.sana kuş satar kısır çıkar .bile bile satar kısır kuşu sana.her türlüsü vardır.en üzüldüğüm şey de elinde çok güzel kuşları olup ta uçurmayanlar.tek yavrusunu dahi uçurmaya kıyamaz.elinde aynı sülaleden 10 kuş olup ta uçurmayanları bilirim.neye yarar ki isterse ankara nın en güzel kuşu olsun.kuş uçmalı ki zevk versin. ozaman süs tavuğu besle daha iyi.

Arkadaşlar,

ben kuşçu değilim. 25 Aralık'da apartman kapımın önüne bir yavru yabani güvercin geldi. sağ kanadı yaralı idi. 2.5 aydır onu besliyorum ve tedavi ediyorum. Hatalarım da olmuş, belki o yüzden kanadı tam olarak iyileşmedi. Ama bugün iyi bir güvercinci ile görüştüm, aynı zamanda veteriner. Artık kanadının tam olarak iyileşmesi için, beslenmesi ve bakımı için neler yapmam gerektiğini epeyce öğrendim.

Sizlerden yardım ve bilgi istiyorum. Kuş bana yavru olarak geldiği için bana çok alıştı. Bana geldiğinde belli ki yuvasından daha yeni uçmuştu. 1 aylık, ya da en fazla 2 aylık idi. Omzumdan, kafamdan inmiyor. Genel sağlık durumu çok iyi. Ama sağ kanadı tam iyileşmedi ve tam olarak uçmayı öğrenemedi. Kanadını iyileştirmemde sorun olmayacak, güvercinci bir veteriner ile görüştüm. Ama asıl sorunum şu. Bu kuşu dışarı salarsam ne olur? Bana çok fazla alıştı, annesinden yem yerken yaptığı hareketleri yapıyor bana. Gagasını parmaklarımın arasına sokup gagasını titretiyor. Yemini, suyunu ben veriyorum. Dışarıdaki tehlikeleri biliyor mu, emin değilim. Bir de sonuçta yabani. Bırakırsam, geri döner mi, geri dönmez ise, dışarıda saldırıya uğramadan yaşayabilir mi.

Güvercinim dişi. Ona evcil bir eş bulmak istiyorum. Böylece dışarı bırakırsam geri gelme ihtimali artar. Hem belki o eşten uçmayı öğrenir tam olarak. Tüm kapalı balkonumu ona ayırdım. Eşi olursa, hareket eder. Kanatlarını çalıştırır. Yani kısacası mutlu ve sağlıklı olması için gereken birçok ihtiyacını o eş ile karşılar. Şimdi ben kuşçuluk açısından kötü bir şey mi yapıyorum. Başka yabani güvercini doğadan koparamayacağıma göre, benim güvercinime evcil eş bulmam lazım. Bu kötü bir şey mi?

Geri