kuş besleyen çok ama kuşcu çok az

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ustad71
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 79
  • Görüntüleme Görüntüleme 17K
Benim burada karşı çıktığım konulardan biriside hangi yeni tanıştığım kuşçuyla sohbet etsem kendi kuşlarının illaki çok meşhur birinin kuşlarının neslinden geldiğini iddia etmesidir. Birilerinin ardına sığınıp onların şöhretinden faydalanıp isimler vermek bence doğru değil. Tamam güzel kardeşim, madem kuşların da güzel o zaman uçurursun kuşu havada görür kararımızı veririz. Ben senin bahsettiğin bilmem ne ağayı veya kuşçu bilmem kimi zaten tanımıyorumki. O adamları tanımadığım gibi kuşlarınıda hiç izlemedim. Bana niye sürekli birilerinin isimlerini veriyorsun???! Not: Bu mesajım genel bir ifade niteliği taşıyıp kimseyi hedef almamaktadır. Saygılar..

Üstad kardeşim; Bence öncelikle hobide olsa yaptığımız işi iyi veya sıradan yapmak, tamamen kişinin yaşam felsefesini veya düşüncelerini, paralel olarak kişilik özelliklerini yansıtır. Bu hobiye ciddiye almak gerekir diye düşünüyorum çünki söz konusu olan canlı bir varlıktır. Kuşçu olmaktan önce hayvan sever olmak bence daha önemli. Böyle düşünürsek başarının gelmesinin zaten kaçınılmaz olacağı düşüncesindeyim. Restleşmek konusunda fikrine pek katılmıyorum. Rekabet tabiki kaliteyi arttırma yönünde motive edici bir unsurdur ancak rest kelimesi daha başka anlamlarda içeriyor. başarılarının devamını dilerim sevgi ve saygılarla...

abilerim isterseniz konu fazla dallanmasın.kırıkkaleli abimizde en başta demişti zaten her kuş besleyen kuşçu değildir diye.kuşun hakkını verebilenindir o nam.ve 50 de 1 de olsa iyi kuşların kümeste durduğunu ve kimsenin görmediği kuşlardan çıktığını gördük...saygılarımla...

Çok doğru yazmışsınız. Teşekkürler, bizimde anlatmak istediğimiz bu. Rest çekmek; benden başka kuşçu tanımam gibi anlamlar içerir. Oysa biz diyoruz ki biz kuşları, hayvanları ve doğayı seviyoruz. Herkes gibi bizde evcil hayvanlar besliyoruz. Diğer evcil hayvan besleyenlerden farkımız güvercin severler bu işi tutku derecesinde yapar. Herkesin iyi kuşları vardır. Adet ve niceliğin hiç önemi yoktur burada. Kuşları ticari emtia olarak görmeyen, onlarında bir can taşıdığını önemseyen, bazı günler onların da keyfinin olmayacağının ve uçmak istemeyeceklerinin farkına varan ve bu işi özveri ve fedakarlıkla yapan dostlarımıza da gerçek kuşçu diyoruz.Sevgiyle kalın..

menemenli' Alıntı:
Selam arkadaşlar. ilginç ve güncelliğini koruyan bir konu:evet kuş yemlemekle kuşçu olunmaz.5 yaşındaki çocuk bile yemini suyunu verebilir.o hayvanı besliyorsan her ihtiyacını göreceksin, sana muhtaç ve senin eline bakıyor çünkü.verim almak ardından gelecektir zaten.
Kuşçu dediğin efendi olur, kimsenin ne çalınan ne de kaçan kuşuna tenezzül etmez. parasıyla, itibarıyla edinebildiği en iyi kuşu besler.
kuşun ırkını saklamaz "şunun şunun kuşu da bu damarda var " diyecek kadar dürüst olur.
kimsenin kuşuna çamur atmaz, tecrübelerini paylaşır ve kibirli olmaz, küçüğüyle küçük büyüğüyle büyük olur.
En azından ÇAYI - KAHVESİ içilir, kaypak ve fırsatçı olmaz be kardeşim.
arasıra arkadaşlarına takılır rest çeker ama sonra da gönlünü alır...
daha saymakla bitiremeyiz.
Not: aman kimse üzerine alınmasın. ben iyi olana değil kötüye birşeyler anlatmaya çalışıyorum.
Saygılarımla Ali........

Selamlar.
Ali bey sizi bu yazınızdan dolayı tebrik ederim. Tebrik ederim derken yanlış anlamayın yani gerçektende anlamlı ve doğru bir yazı olmuş. Diğer abilerimin ve arkadaşlarımın yazdığı yazılara gelince herkesin yazısında doğruluk payı var fakat pek fazla bilemediğim anlamadığım ve özellikle yorum yapmak istemediğim bir konu olduğu için konu dışında kalmak katılımda bulunmamak istiyorum.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

kuscuozi sana eyvallah kardeşim.gadeşim yada yada küçümsüyerek kardeşim demiyorum saygı ifadesi olarak diyorum.1971 doğumlu abim var oda benim kardeşim 1981 doğumlu var oda benim kardeşim birileri baya alınmış herhalde kardeşim lafınaki ileri geri konuşuyo.laf kulakla dinlenir.bak özdemir burada yazılıp çizilenleri iyi oku sonra bana fikir yürüt begenmiyorsan okuma,fikrinide neyan etme.beni saygıyla dinleyip hatalarımı bana saygıyla gösteren diger arkadaşlara teşekkürler.kim ne beslemiş umurumda değil.forumun basından sonuna anlatmak istediğim kısaca şu.
EGER BENİM BENİM DÜNYAMDAKİ KUŞÇULAR İYİ İSEBENDE İYİ OLMALIYIM ONLARLA BU İŞİ DAHA ZEVKLI VE KEYİF VERİCİ HALE GETİRMELİYİM KUŞÇULUKTA BİZİM HIRSIMIZ VAR İYİSİNİ TÜRETNEK HERZAMAN İYİSİNİ.BU BENİM HOBİM DEĞİL BU BENİM ÇOCUK YAŞTAN BERİ HASTALIĞIM.HERKES KENDİNE GORE KUŞ BESLER BENSE ÇEVREME GORE.BİRLAFIMDA KARGACILARA ( yani derme çatma kümesle tenekeden su içiren kanat kuyruk pislik içinde ayagında yorgan ipiyle kuş besleyen kargacılara)adam olana kadar meclisimizde işiniz yok.zaten bizimgibilerin acı laflarına acı acı laf atarsınız.
saygılarımla.küçüklerin gözlerinden buyuklerin ellerinden öperim.

abiler bu başlığa ilk eleştirisel mesajı galiba ben yazdım.yani ben yazmamış olsaydım bu iş bu boyutlara gelmezdi...benim yüzümden birbirinize suçlamalar yapmayın...
abi kırıkkalede postacı yaşar vardı bir zamanlar rahmetli oldu.o adamın yanardönerleri (devetüy) vardır.o kuşları hiç duydun mu?oyun sitilleri nasıldı...

samet kardeşim,en yukarıda yazdığım yorumların içinde bu cevabı bulabilirsin.bir sefer dafa sormuştun.yalnız kırıkkalenin en meşhur deve tüyleri rahmetli aynalı mustafada idi.sallı palet gibi hayvanlardı.kanatları sinekten kapatır tahminen 10 ila 15 saniye arası fişekleri vardı.onu diyor olabilirsin çünkü kuşları çalındığında bir çok kişi bu kuşları uçurdu.hele senin memleket nire samet kardeş.

abi ben eskişehirliyim.ama eskişehirden oyunlu kuş pek çıkmaz.onun için ankara bozdumanlısı beslerim...urfa ırkımda var arapakkuyruk...

ozaman eskişehirde oyunlu kuşları sen besleyeceksn demektir.:) zaten samet kardeşim son 10 yılın içinde anadoludan yurdun dört bir tarafına kuşlar gitti.şu anda ekseriye marmara bölgesinin büyük bir bölümü anadoludan gitme kuşları beslerler.benim son yıllarda istanbula sattığım kuş sayısı 100 ü bulmuştur,kendine güzel bir nesil keşfet ve o nesli sadece kendi kümesinde kır.aklına iki tür kuş girsin samet kardeş.
1.si oynayan kuş.
2.si bak ben oynuyorum beni seyret diyen kuş.
bunun ikisini bir birinden ayırt etmesini iyi bilmelisin.kuş renklerine ve tipine takılmanı tavsiye etmem.her zaman en iyisi bende olsun zihniyetini benimsersen en iyilerden birisi olursun.bunun için kuş besleme ve yavruluktan anaçlığa kuş uçurma yöntemlerini iyi bilip uygulayacaksın.bırak gargileri başkaları beslesin onlarada yem verecek bir gargacı bulunur elbet.

abi ben urfada besliyom kuşları.2 senedir urfalardayım.abi çok doğru söylüyon da etrafta iyi kuşta azaldı.inan 1 arapakkuyruk erkeğim var oyunun kralını yapar bana göre ama 2 yıldır ona denk dişi bulamadım.bende elimdekilerle eşleyip kan çıkarmaya çalışıyom ama inşallah olacak.en son dişi kuş getirttim özel ama kuşta perdahlıydı yavrualra güvenemedim dişi öldü.şimdi de ankaradan gelen bi bozkirliyle eşe attım.bakalım napacaklar.kalsağlıcakla...

abilerim kardeşlerim tartışmaya hiç gerek yok herkesin görüşükendine doğru ya da yanlış.mesajımın altındaki yazıyı okumanızı rica ederim.

SAYGI

ömer abi sağolasın.sözlerinde çok güzeller.ama konu değişti abi.merak etmeyin...

sağolasın kardeşim birbirimizi kırmaya gerek yok .
sanada çok teşekkürler hemen konuyu değiştirmişsin nabza göre şerbet abilerimiz örnek alsın senin bu tavırlarını.

estafurullah abi.bizim abilerimizden öğreneceklerimiz var...sağlıcaklakalın...

bir konu bulalım muhabbeti koyulaştıralım dedik sağolasınlar konu monu kalmadı sayelerinde.

tamam abi bize başka konu mu yok.daha güzel konularda daha güzel muhabbetler yaparız.ama nolur birbirimizi kırmayalım.bize bizden başka dost yok biliyorsunuz.bazen fikirlerimiz uyuşmayabilir bu gayet doğal ama genel olarak hepimiz aynı şeylerin doğrultusunda yürüyoruz.

benim genel kavramda anlatmak istedğim kuşcularla kuş besleyenleri ayırt etmek.ayırt edelimki herkesin kendine gore bir farkı olsun.ben çevremde sürekli bu fikri savundum.kuşculuk yaparkende kibirden kalp kırmaktan uzak durup camiada sevilen saygı gören kişiler olalım.

evet size bu konuda katılıyorum.arada bir fark olmalı tabikide

hepiniz haklısınız ama herkezde anasının karnında öğrenmıyo ben şimdi bu lafa alındım 1.5 senedir kuş besliyorum ve daha bişeyler biliyo sayılmam yani ilerde belki bende böyle sölüyeceğim ama yinede elimizden geldiği kadar öğrenmeye çalışıyorum saygılar

konu geniş anlamda kuş besleyenleri ifade ediyor.bizlerde bir zamanlar yeni başladık.anlatılmak istenen o değil.uzun yıllar kuş besleyip kuşculuğun farkına varamayanlara.saygılarımla..

ksklecan bu söylemlere sen ve sen gibiler dahil değil.
hani varya 10 senedir,20 senedir kuş beslerler ama sadece yemini suyunu verirler.
kuş hastalanmış,ölmüş,yaralanmış bizlmezler.
neden olduğunu,çaresinide araştırmazlar, öğrenmek istemezler lafımız onlara.

ben bır yıldır kuş beslıyorum ne yem veerılır nasıl buyutulur tam bılmıyorum ama şunu bılıyorum kı gözum gıbı bakıyorum onlara

bence de uzun süre kuş besleyenin kuşuyla bi bütün olması gerekir kuşun nerde n yapacağıı anlaması gerekir veya kuşun neyi isteyip neyi istemediini bilmesi gerekir....

Kuscu 26 = abi ben eskişehirliyim.ama eskişehirden oyunlu kuş pek çıkmaz.onun için ankara bozdumanlısı beslerim.
Ustad 71 = ozaman eskişehirde oyunlu kuşları sen besleyeceksn demektir.:)

(:

S.A Cümleten beyler...

Ah Samedim ah yaktin abini,kim demis Eskisehir`den kus cikmaz diye eger bu lafi sen degilde baskasi deseydi.Neyse sana cok dedim ama gelmedin abini ziyarete hayirlisi olsun,insallah baska bir zaman beklerim o zaman Eskisehirde kusun güzellerini görürsün kismetse.
Degerli Oguz arkadasim sen Samedin dedigine bakma gencin vakti olmadigindan cikip dolasamamis sayet vakti olsaydi güzellikleri kesfederdi nediyelim nasip, onun icin sen rahat ol Eskisehir`de her zaman icin tabiri caizse kafa kiracak kus mevcut ALLAH`in izni ile insallah.

Her ikinizede cani gönülden sevgi ve saygilar....

............................................................................................................................................

Senin bas ucunda tas,benim gözümde yas
Sen borcunu ödedin,sira bende reis...

* BOZOGLU *

aleyküm selam Tahir abi hoşgeldin.abi Eskişehire gelmeyi çok istiyordum seni görmeye ama geldiğimde ama ayın 27 si olmuştu.kısmet başka bi zaman tanışacağız seninle...
abi Eskişehirde ne kuş gördümse veya bana gösterilen kuşlar hep posta kelebek çıktı karşıma veya şebab kuşlardı.kiremit limon gibi renkli kuşlara rastladım.bi arap bi boz bi gök göremedim.ha bi biyaz gördüm ama onun gibide ben beyaz kuş göremedim şuana kadar...o da kümeste uçuyordu...
Allah a emanet olun...

tahir arkadaşım kimsenin kusara bakmayız evelallah,gönlünü rahat tut.herkesimin mantalitesi başkadır,samet kardeşimde eskişehirde kafasına göre kuş bulamamış demekki.onunda düşüncelerine saygı duymak gerekir.

selam arkadaşlar ana konunun dışına taşılmış biraz sanırım.güvercin beslemek bir sanattır herkez kuş besler ama güvercin besleyemez meziyetlidir dernekçiyim şöle bir geriye bakıyorumda eski abiler ve bizler geçmişte çok bilinçsiz kuş beslemişiz şu andaki kuşçuluk eskiye nazaran bayağı bilinçli.saygılar.KUŞÇU KUŞUNU ANLATMAZ KUŞ KUŞÇUYU ANLATIR.

Slm arkadaşlar.Ben siteye yeni üye oldum.Öncelikle siteyi çok beğendiğimi ve aklı başında bir çok insan olduğunu gördüm.Bu siteye yazmamın en önemli sebebi budur.Olaya bu konudan girmek istedim çünkü ben kuşcu kavramının aklı başında güvercin beslyen bir çok kişye söylenecek haksız bir terim olduğunu düşünüyorum.Cevabı aslında başlıkta gizili kuşçu besleyen çok fazla.Halk arasında kuş besleyenin çok fazla olması ve bu insanların üzülerek söylüyorum; piskopatlık derecsine varan tutum ve davranışları kuşcu kelimesini lekeledğini düşünüyorum.Kuş beslemeyi bırakalı 2 sene oldu aslında 3 sene önce beslemeye başladım.Fakat gerek ailem ve gerekse arkadaşlarım sıkı markajında kaldım hevesimi kırdılar.Aslında erteledim demek daha doğru.İşte bunun sebebi kuşçu terimin halk arasındaki refarnsının işsiz güçsüz olarak nitelendirilmesiydi.Ve üzülerek kuşlarımı sevdiğim bir kardeşime verdim.Kuşcu okumaz,küfürbazdır,çatı çatı dolanır...bu sözlerin kalkmasını o kadar çok istiyorumki...Ben kendi adıma 2.üniversiteyi okuyarak veriyorum benim gibi düşünenlerde,eyleme geçirenlerde var tabiki ama azınlık.ıceberg'in görünen yüzü bu değil malesef.Aslında konuyu dağıttımın farkındayım ama çok doluyum kusura bakmayın bu yüzden!Şimdi sevgili genç kardeşlerime nacizane tavsiyem okumaları yönünde.Sadece Okumak çözüm değil tabikide iyi bir insan olmakta yeter ve artar.Bu camiayı gençlerle bir kalıba sokabiliriz ve ben bu siteden o ışığı aldım.Kuş beslemek bir felsefedir bence, derinlerde kalan bir yaşam felsefesi! Onu açığa çıkarırsak bu işi başarırız.
Herkese hayırlı kuş uçurmalar.

slm abilerim abi diyorüm hepinize saygım sonsüz
şimdi ben küş bslemeye yeni başladım iki tane küşüm var cinsi şebap dedi arkadaşım eğlence olsün die almadım ne bilim öle bi merak var bendede bana yardımcı olürsanız sevinirim şimdi küşlarım devamlı kavga edio biri dişi dieri erkek ama kardeş bü küşlar acaba bi sıkıntılarımı yardımcı olün lütfen yoksa birbirlerini öldürmelerinden korküom ayrı yerlere koyüyom bü sefer de birbirlerini arıolar :?
:?

Geri