kuşlarım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 83
  • Görüntüleme Görüntüleme 13K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
işte benim kuşlarımda bunlar...

Ekli dosyalar

• Görüntü000.webp
    Görüntü000.webp
    18 KB · Görüntüleme: 3,525
  • Görüntü001.webp
    Görüntü001.webp
    17.5 KB · Görüntüleme: 3,520
  • Görüntü002.webp
    Görüntü002.webp
    16.8 KB · Görüntüleme: 3,585
dewamı...

Ekli dosyalar

• Görüntü003.webp
    Görüntü003.webp
    21 KB · Görüntüleme: 3,433
  • Görüntü004.webp
    Görüntü004.webp
    19.1 KB · Görüntüleme: 3,558
  • Görüntü005.webp
    Görüntü005.webp
    18.2 KB · Görüntüleme: 3,540
dewamı...

Ekli dosyalar

• Görüntü006.webp
    Görüntü006.webp
    15.1 KB · Görüntüleme: 3,490
  • Görüntü007.webp
    Görüntü007.webp
    18.2 KB · Görüntüleme: 3,462
  • Görüntü008.webp
    Görüntü008.webp
    20 KB · Görüntüleme: 3,490
devamı...

Ekli dosyalar

• Görüntü009.webp
    Görüntü009.webp
    19.5 KB · Görüntüleme: 3,462
  • Görüntü010.webp
    Görüntü010.webp
    19.8 KB · Görüntüleme: 3,485
  • Görüntü011.webp
    Görüntü011.webp
    18.4 KB · Görüntüleme: 3,467
devamı...

Ekli dosyalar

• Görüntü012.webp
    Görüntü012.webp
    16.5 KB · Görüntüleme: 3,474
  • Görüntü013.webp
    Görüntü013.webp
    19.9 KB · Görüntüleme: 3,449
Lütfen gördüğünüz iyi veya kötü yanları yazınız
Çünkü varsa eğer yanlış yanlarımı düzeltmek isterim...

kuşların cok saglıklı gözüküyo allah tüyü kadar ömürlü etsin

Sinan kardeşim merhaba,kuşların gayet sağlıklı gözüküyorlar maşallah,kümesinin giriş çıkış bölümüne koyduğun merdivende ayrıca çok yakışmış.Tam olarak kaç adet kuşun var,ve en önemlisi kümesin kuşlarına alan olarak yetiyormu,kaç adet yuvalık var kümesinde?

benim 9 kuşum var ama 8 ini uçurabiliyorum.1 tanesini (tip) uçuramıyorum çünkü kanadı kırılmış ve yanlış kaynamış. Bende onu arkadaşımdan aldım yoksa kafasını çekicekti.

Kümesimde 6 tane folluk var kuşlarım şimdilik rahatça sığıyolar ama inşallah yazın okullarında kapanmasıyla kümesimi büyütmeyi düşünüyorum....

Bu arada uçuş performansları pek iyi değil anca 20-30 dk uçuyolar...

saygılar...

slm arkadaşım sana bişe dijem bence kümesinin girişini duwar kenarı erine iç tarafa koy bide kuşlarını bence köşede degilde biras daah ortada yemle buu daha iyi olur die düşünüorum

Tavsiye ve önerileriniz için çok teşekkür ederim...

saygılar...

pollat gördüğüm kadarıyla karışık cinslerde güvercin besliyorsun onların içinde oyun kuşudönekvedekelebekvar galiba ama yinede hoş.kuşlar güle güle .uçur. bol yavrular.

yorumlarınız için çok teşekkür ederim

saygılar...

sinan kardeşim kümesin ve kuşların gayet güzel maşallah .. bol yavru almalar :)

Selamlar kümesiniz çok küçük 2 yada 3 çift kuş yeter o kümese, ayrıca karışık türde hayvanlar var farklı ırkların aynı kümeste hemde bukadar küçük kümeste bulunması doğru olmaz ,imkan varsa tek bir ırk besleyin o ırk üzerine emek verin buşekilde kuşlar çaprazlama üreye bilir aldığınız kırma yavrular bir işe yaramaz . Uzaktan çok albenili dumuyorlar zaman içinde iyiside olur mutlaka , ayrıca herkezin kuşu kendine güzel ,verimli ve zevkli günler dilerim bol şanslar başarılar . selamlar.ŞEREF

Vallla sinan kardeşim kuşların güzelde aynı benim fotoraf çekimlerime benzemiş.Sen o kuşları bize bide tek tek yakın planda çekipte göstermen daha iyi olur diye düşünüyorum.
SAYGILAR...

kuşların tek tek foto. ları var ama biraz eski bide bazıları yok
Ayrıca ilginiz için hepinize çok teşekkür ederim...

Arkadaşlar kuşlarımın video larını Hüseyin beye gönderdim ama biraz yoğun olduğu için geç ekliyecek

Ekli dosyalar

• IMG0018A.webp
    IMG0018A.webp
    23.8 KB · Görüntüleme: 803
  • IMG0019A.webp
    IMG0019A.webp
    31.4 KB · Görüntüleme: 860
  • IMG0023A.webp
    IMG0023A.webp
    24.8 KB · Görüntüleme: 808
Sinan kardeş, o ortada görülen tepsi kuşların su içme kabıysa bence hemen bir suluk almalısın. Böyle ortada duran ve içerisine her türlü pisliğin girmesi muhtemel bir suluk bulaşıcı hastalıkların yayılmasında en büyük etkendir. Yeri geliyor bir kuşa 20-30 TL verip alıyoruz ama bir suluk için 7 -8 TL verip almıyoruz. :asla:

Öncelikle çok değerli yorumunuz için teşekkür ederim.Ortada duran tepsiyi sadece kuşları çıkarınca oraya koyuyorum çünkü kuşlarım yıkanmayı çok seviyolar.Ama kuşlar içeriye girince ordaki tepsiyi alıp yıkıyorum ve yerine koyuyorum. Ama yinede haklısınız hastalık riski var...

saygılar...

BUKUSLAR UCAR SANIRIM COKK KARISIK KUŞ UCURUYORSUN YA TAKLACI BESLE YADA KELEBEK BENCE BIRINI YAP. KUMESINDE SULUK GORUNMUYOR. KUSLARIN COK KARISIK. BU SEKIL SENDE ZEVK ALMAZSIN DOLAPCI DA VAR TAKLACIDA VE KELEBEKTE TEK IRK YAP.( YA KELEBEK YA DONEK YA TAKLACI)

alkan' Alıntı:
BUKUSLAR UCAR SANIRIM COKK KARISIK KUŞ UCURUYORSUN YA TAKLACI BESLE YADA KELEBEK BENCE BIRINI YAP. KUMESINDE SULUK GORUNMUYOR. KUSLARIN COK KARISIK. BU SEKIL SENDE ZEVK ALMAZSIN DOLAPCI DA VAR TAKLACIDA VE KELEBEKTE TEK IRK YAP.( YA KELEBEK YA DONEK YA TAKLACI)

yorumunuz için çok teşekkür ederim.Ama kuşların herbirinin bana göre ayrı bir önemi olduğu için herhangi birine dönemiyorum.Aslında her birine ayrı kümes yapmayı düşünüyorum ama ona da yerim yok.Artık napıyım bende yanlış eşlenmelere dikkat ederek karışık kuş besliyorum. bu aralar uçmasalarda normal uçuşları beni tatmin ediyor.

ben sinan arkadaşıma hak veriyorum bende öle yapıyorum ilk başta 1 çift bango ile başladım şimdi 3 4 çift taklacım var ama 3 çift te baska var bunları elden cıkarmaya gönlüm el vermiyor bu yönden arkadaşıma katılıyorum kümesin ve kuşlarına gelince mavi var bi tane o kuşu cook beğendim fiziki cok güzel masllah yuva biraz daha büyük olsa ii olur ama bende ilk başta öle idi yuvam hatta daha küçüktü kuşlar yuvalıklardan inemiyorlardı o yönden de hak veriyorum güzel bir paylaşım olmuş

silik dumanlı' Alıntı:
ben sinan arkadaşıma hak veriyorum bende öle yapıyorum ilk başta 1 çift bango ile başladım şimdi 3 4 çift taklacım var ama 3 çift te baska var bunları elden cıkarmaya gönlüm el vermiyor bu yönden arkadaşıma katılıyorum kümesin ve kuşlarına gelince mavi var bi tane o kuşu cook beğendim fiziki cok güzel masllah yuva biraz daha büyük olsa ii olur ama bende ilk başta öle idi yuvam hatta daha küçüktü kuşlar yuvalıklardan inemiyorlardı o yönden de hak veriyorum güzel bir paylaşım olmuş

destek olduğun için teşekkür ederim kardeşim.Maviye gelince gerçekten çok güzel kuş video sunu koyucam ama telefon çekimi olduğu için güzel deil.

tekrardan herkese çok teşekkür ederim....

dişi tip baska (sakat uçamıyor)

Ekli dosyalar

• Resim 004.webp
    Resim 004.webp
    10 KB · Görüntüleme: 977
  • Resim 005.webp
    Resim 005.webp
    10.7 KB · Görüntüleme: 966
  • Resim 006.webp
    Resim 006.webp
    9.8 KB · Görüntüleme: 947
dişi beyaz kelebeğim