Kuşlarım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kenalp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 158
  • Görüntüleme Görüntüleme 19K
0_0Hakan0_0' Alıntı:
Süper kuşlar :evet:
Teşekkürler Hakan...

Hakan yolun Ankarya düşerse yavrularından vereyim istersen.

dvm

Ekli dosyalar

• SAM_1011.webp
    SAM_1011.webp
    260.7 KB · Görüntüleme: 822
  • SAM_1014.webp
    SAM_1014.webp
    193.6 KB · Görüntüleme: 786
  • SAM_1016.webp
    SAM_1016.webp
    274.9 KB · Görüntüleme: 816
dvm

Ekli dosyalar

• SAM_1021.webp
    SAM_1021.webp
    240.1 KB · Görüntüleme: 848
  • SAM_1023.webp
    SAM_1023.webp
    219.8 KB · Görüntüleme: 839
  • SAM_1025.JPG
    SAM_1025.JPG
    385.6 KB · Görüntüleme: 798
dvm

Ekli dosyalar

• SAM_1030.JPG
    SAM_1030.JPG
    107.8 KB · Görüntüleme: 765
  • SAM_1032.webp
    SAM_1032.webp
    241.7 KB · Görüntüleme: 818
  • SAM_1034.webp
    SAM_1034.webp
    311.6 KB · Görüntüleme: 790
dvm

Ekli dosyalar

• SAM_1035.webp
    SAM_1035.webp
    265.6 KB · Görüntüleme: 853
  • SAM_1036.webp
    SAM_1036.webp
    276.3 KB · Görüntüleme: 842
  • SAM_1045.webp
    SAM_1045.webp
    140.8 KB · Görüntüleme: 847
masallah kenan güle güle uçur besle çok saglıklı ve bakımlılar paylasım için tesekkürler

saygılar

dvm

Ekli dosyalar

• SAM_1055.webp
    SAM_1055.webp
    403.4 KB · Görüntüleme: 821
kuscu_marik' Alıntı:
masallah kenan güle güle uçur besle çok saglıklı ve bakımlılar paylasım için tesekkürler

saygılar
Teşekkürler abi uçurmak dışında elimden geldiği kadar bakımlarına dikkat etmeye çalışıyorum.

kenalp' Alıntı:
kuscu_marik' Alıntı:

saygılar
Teşekkürler abi uçurmak dışında elimden geldiği kadar bakımlarına dikkat etmeye çalışıyorum.

Evet evet uçurma bence de nazar değmesin hastalık uğramasın güle güle besle maşaallah.

soylemez18' Alıntı:
Teşekkürler Yavuz bey

alger' Alıntı:
kenalp' Alıntı:
kuscu_marik' Alıntı:

saygılar

Evet evet uçurma bence de nazar değmesin hastalık uğramasın güle güle besle maşaallah.
Hakan bey teşekkürler

kenalp' Alıntı:
Amacım yalakalık yapmak deildi sadece bende beyaz hastalıgı var ve beyazlarını çok begendim yanlış bişey dediysem affolaki söyledigimden bu sonucu çıkartmışsın :)

0_0Hakan0_0' Alıntı:
kenalp' Alıntı:
Amacım yalakalık yapmak deildi sadece bende beyaz hastalıgı var ve beyazlarını çok begendim yanlış bişey dediysem affolaki söyledigimden bu sonucu çıkartmışsın :)
Hakan öyle bir sonuç çıkartmamıştım o dönemde elimde çok fazla yavru vardı. Karışık yemidir ilacıdır gideri fazla olan ticari bakmadığım bir hobi. Zaman ve yer sıkıntısı olduğu için seyislik de yapamıyorum zaten. Haftada bir pazar uçurabilirsem uçuruyorum. Yavrular çoğalınca eşe dosta veriyorum.

kenalp' Alıntı:
0_0Hakan0_0' Alıntı:
kenalp' Alıntı:
Hakan öyle bir sonuç çıkartmamıştım o dönemde elimde çok fazla yavru vardı. Karışık yemidir ilacıdır gideri fazla olan ticari bakmadığım bir hobi. Zaman ve yer sıkıntısı olduğu için seyislik de yapamıyorum zaten. Haftada bir pazar uçurabilirsem uçuruyorum. Yavrular çoğalınca eşe dosta veriyorum.
Pardon Özürdilerim bende farklı düşündum Seni kırdıysam çok özürdilerim
yani kendimin bu şekilde ifade edilmesini istemedigimden söyledim :)
kusurumuz varsa affolaki bence kusura sünnetçi bakar :)

dvm

Ekli dosyalar

• SAM_1141.JPG
    SAM_1141.JPG
    769.3 KB · Görüntüleme: 721
  • SAM_1148.webp
    SAM_1148.webp
    355.9 KB · Görüntüleme: 692
  • SAM_1149.webp
    SAM_1149.webp
    593.3 KB · Görüntüleme: 723
dvm

Ekli dosyalar

• SAM_1152.JPG
    SAM_1152.JPG
    633.3 KB · Görüntüleme: 711
  • SAM_1154.JPG
    SAM_1154.JPG
    612.8 KB · Görüntüleme: 696
  • SAM_1155.webp
    SAM_1155.webp
    461.9 KB · Görüntüleme: 695
dvm

Ekli dosyalar

• SAM_1156.webp
    SAM_1156.webp
    511.6 KB · Görüntüleme: 704
  • SAM_1157.webp
    SAM_1157.webp
    393.5 KB · Görüntüleme: 698
Hay ''MAŞALLAH'' abi Son resimdeki kuşlar cinayet çıkartır...

maşallah kenan abi kuşlarınız gerçekten mükemmel görünüyor
allah nazardan korusun
saygılar

soylemez18' Alıntı:
Hay ''MAŞALLAH'' abi Son resimdeki kuşlar cinayet çıkartır...
Teşekkürler Yavuz. Bir üst ağız yavrular çifte çift beyaz atmıştı onları uçuruyorum şimdi havada patlatmaya başladılar. Yakında kayda alabilirsem yayınlarım inşallah.

mazidenbiri' Alıntı:
maşallah kenan abi kuşlarınız gerçekten mükemmel görünüyor
allah nazardan korusun
saygılar
Teşekkürler Dursun kardeşim.

Ya bunlara ne yorum yapacağız bilemedim ben, Maşaallah hakkaten imrendim, 41,5 maşaallah Allah nazarlardan korusun. Tahtaya vuruyorum, nazar benden değildir.

Maşallah Kenan Ağabey,
Son aldığınız yavrular da daha bir sağlıklı daha bir ışıl ışıllar.
Kümeslerinizin sıhhatlerine kavuştukları yavrulardan belli oluyor.
Hastalıktan,atmacadan uzak güzel günlerde besleyip uçurmanız dileklerimle...
Khalid

alger' Alıntı:
Ya bunlara ne yorum yapacağız bilemedim ben, Maşaallah hakkaten imrendim, 41,5 maşaallah Allah nazarlardan korusun. Tahtaya vuruyorum, nazar benden değildir.
Teşekkürler Hakan daha iyileri senin olsun. Canlı görmek istersen her zaman çayımı içmeye gelebilirsin. Kal sağlıcakla.

Khalid' Alıntı:
Maşallah Kenan Ağabey,
Son aldığınız yavrular da daha bir sağlıklı daha bir ışıl ışıllar.
Kümeslerinizin sıhhatlerine kavuştukları yavrulardan belli oluyor.
Hastalıktan,atmacadan uzak güzel günlerde besleyip uçurmanız dileklerimle...
Khalid
Teşekkürler Kadir. Hastalıkları minimize ettim evet. Seyislik yapmaktaki sıkıntılarımdan dolayı deneme olan duman kirlilerin yavruların arkadaşlara verip onlarda izleme imkanım oldu.
İlk ağız çift duman kirli akkuyruk: Dişisi 10 günde oyun sersemine bindi kayboldu. Erkeği 5 ay götledi şimdi terasa sokuluyo ama tad yok.
İkinci ağız duman kirli ve bozduman kirli: Bozduman kirli yeme vurdu öldü. Duman kirli erkek 4-5 taklalı 15-25m taban ve bağlaması güzel beni tatmin etti. Bitişik çatuya konup 5 gün yatıyor.
Üçüncü ağız: Çift dişi duman kirli biri 14 kuyruk: Yenimahalle kuş evinde Ferhat adlı arkadaşım uçuruyor. 14 kuyruk tam sökmedi. Diğerini bir kere izleme fırsatı buldum. 3.5 saat civarında uçtu. 9 sefer yaptı hepsi 9-10 takla 60-70 metre. İyi yönleri olduğu gibi kötü yönleri de olan bir kuş.
Dördüncü ağız: Duman kirli dişi tek çıktı. Mahalleden Özgür arkadaşıma verdim. Yine 10 günde sersemde kaybetti.
Beşinci ağız: Duamn kirli dişi duman kirli akkuyruk erkek. Yine Özgüre verdim. Biraz daha temkinli uçurdu. 3 saate yakın uçtular. Bir uçuşunda rapor tuttu dişisi yaklaşık 4-6 dakika ara ile 37 sefer çıkarmış bunların 21 tanesi nizami seferler 5-6 taklalı. Ama izlem fırsatım olmadı. Erkeğini izledim genelde 15-25 metre 8-10 takla zaman zaman 60-70 meterelik seferler yapıyor.
Altıncı ağız : Çift dişi beyaz resimlerdeki siyah boncuklu olanlar. Bunlar bende kaldı. Beyaz sarı hastalığım var. Kimseye vermedim onları :heyo: . Biraz da uçmaya istekli yavrular. O zaman işimizden fedakarlık yapalım uçuralım dedik. Sabahları 7-7:30 arası sadece ikisini takım olarak uçurudum. 10 gün civarında oldu uçalı. Bir tanesi havada 5-6 taklalı kaptırmalara başladı. Diğeri taklaları sıkıladı sanki serseme binecek gibi. Dün akşam işten erken çıkma fırsatı buldum. Akşam saat 6 gibi kaldırdım. Atmacanın geliş saatlerini biliyorum sabah 10 ve öğlden sonra 3-4. Enteresan bir durum oldu dün saat da geldi ve beyaza bir dalış yaptı. Vurup vurmadığını göremedim. Beyaz kayboldu akşam gelmedi. Bu sabah baktım havada uçuyor kuyrukların bir kısmı dökülmüş. İnceledim yara beresi yok. Akşam biri yakalamaya çalışırken kuyrukları elinde kalmış olabilir. İnşallah tahmin ettiğim oyunları sergilerse kayda alıp paylaşacağım.
Yedinci ağız: Duman kirli ve bozduman kirli son resimdeki yavrular. Ankara Kızılay'da Nuri arkadaşıma verdim.
Sekizinci ağız: Duman kirli ve bozduman kirli yavrular. Resimdeki minikler.
Kadir kardeşim atmacasız uçum dedin nerden nereye geldim :D. Kal sağlıcakla.

Geri