makaraci bursa oynar ve cakallarim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan boncuk619
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 68
  • Görüntüleme Görüntüleme 23K

boncuk619

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
metin YALCINER
Meslek
serbest
İlgi Alanı
hepinize selam,ben metin yalciner.almanya da ikamet ediyorum ve bir seneden beri bursa oynari ve cakal besliyorum.Kuslarimi mannheim sehrinde oturan BAHRI GÜRKARDESLER den aldim.Kendisi tam bir profesyonel kus yetistiricisidir ve cok uzun senelerden beri bursa oynari ve cakal beslemektedir.kuslari hem cok güzel,hemde cok saglikli.Bu sezon cok iyi gecti diyebilirim ve cok güzel yavrular aldim.Kuslarimin resimlerini sizlerle paylasmak istedim,umarim hosunuza gider.Hepinize yeni sezonda bol ,bol yavru ve saglikli kuslar dilerim...

Ekli dosyalar

• CIMG1239.webp
    CIMG1239.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 4,458
  • 2006 izin ve güvercinler 311.webp
    2006 izin ve güvercinler 311.webp
    1.6 MB · Görüntüleme: 5,201
  • 2008 HERBST 002.webp
    2008 HERBST 002.webp
    1.5 MB · Görüntüleme: 4,789
güzel kuşalar masllah tuyunce hayrını görün

Metin bey aramıza hoş geldiniz.Kuşlarınıza Allah can pekliği versin.Kimseye karışmak haddim değil yanlış anlaşılmakta istemem ama beslediğiniz kuşlar oynar sıfatından uzakta yer almakta!Umarım eleştirimi olumlu karşılarsınız kuşlarınızı kötülemek veya karalamak kesinlikle istemem ama kuşlarınızın Trakya yerlisinden ne fiziki olarak ne de renk olarak farkı yok ahlakları nasıldır bilemem tabiki gördüğümü söylüyorum sadece!Tüğ yapıları oynar kuşuyla bir bağ taşımıyor,belleri ona keza,kuyruk yapısı,boyun yapıları,ayak yükseklikleri,kafa teşkilatı,duruşu,gözleri,oynarın çok dışında kuşlar!renk kızıllıkları anlayan biri için bariz ortadadır.Tabikii tüğ kalitesi de.

Çok uzun yıllar Trakya ırkı besledim ''geçen seneye kadar''da besliyordum yerimin olmamasından dolayı şuan sadece oynar az biraz da çakal ve alabadem ırklarıyla uğraşıyorum Trakya yerlisinin içinde yetişmiş bir güvercin hobisine bağlı biriyim tüm samimiyetimle söylüyorum kuşlarınız oynarla bağı çok zayıf görüntüsündeler!Her siyah beyaz kuş oynar olamaz Bahri beye çok büyük saygım vardır kimsenin başaramadığı bir şeyi zor zamet kötü koşullar altında yapmıştır fakat ilginç ve üzücü olan şudur ki!!Keşke hiç yapmasaydı yani bursa oyanrı böyle tescillenmektense hiç tescillenmeseymiş daha iyimiş ben dünkü oynarcıyım daha çırak bile olamadım ama resimdeki kulşarınıza oynar demek için çok üzgünüm ama hiç ama hiç bir şey görmemek hatta kanatlı bir hayvanı tanımamak gerekli.Eleştirilerimi kesinlikle ağır ve olumsun bulmayınız,rica ediyorum ben oynar tutkunu bir yetiştiriciyim ve bu ırkın hiç bir şekilde zarar görmesini istemem zarar gösterenede saygı çerçevesinde karşı çıkarım!Tekrar söylüyorum kesinlikle Bursa ya gidiniz kümes ziyareti yapınız oynar uçurunuz!aradaki farkı anlayacaksınız!yeter ki anlamak isteyin.

Çakallarınızın ve oynarlarınızın renk harici hiç bir farklılığı yok!Bu kuşlar düz siyah olsa Trakya yerlisi ''arap''düz kırmızı olsa ''trakya kırmızısı''olarak kabul görür şuanda ise birbirine sanırım girmiş bu kuşlara isim takmak haddime değildir saygıda kusur etmek istemiyorum.Ama bu kuşlara oynar deyipte prof damgasıda vuruyorsanız bence biraz düşünün.Bu kuşların bir oynar meraklısı olarak oynar ırkına zarar verdiğini düşünüyorum ve bu yazımı bu yüzden yazdım!Fakat Metin bey siz bu kuşlarla mutluysanız beslemeye devam edin ama bu kuşları oynar sıfatı altında prof düzeyine çıkarmayınız!Bu resimde ki kuşlar büyük ihtimal filo uçar!Fiziklerinden dahi oynar uçuşu sergilemeyecekleri bellidir.

Düşüncelerimi umarım anlayışla karşılarsınız Aramıza hoş geldiniz tekrar.Tüm yorum ve düşüncem kuşlarınız için geçerlidir aklınıza kişisel veya bezeri bir gereksiz polemik doğuracak hiç bir şey gelmesin.Kuşlarınız adına bir iddia da bulunmuyorum sadece kuşlarınızın oynar vasfında olmadığını üzülerek belirtmek ve düşüncemin bu yönde olduğunu belirttim.Bunca emek vermişsiniz keşke Bursa dan veya İnegöl veya istanbul dan oynar seçseymişsiniz ırk adına daha hayırlı olurdu düşüncesindeyim.Yinede tercih meselesidir saygı duyarım ben kuşlarınızın oynar kriterlerin de olmadığını düşünüyorum. hastalıksız bol yavrulu kümesler de iyi zamanlar dilerim.

Slm. Metin bey;
Öncelikle almanyadan bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim, bendede bir kaç takım çakal var oynara yabancıyım anlamam yani ama resimleri incelerim, Hüseyin beyin dediklerine katılıyorum, arap bursa oynarlarındaki kafa, gaga göz yapısı belirgin farklılık gösteriyo kendimce , Almanyaya slmlar, hayırlı bayramlar.

Son derece güzeller tüyleri kadar yavruları olsun.

iyi dileklerin icin cok tesekkür ederim.insallah sende yeni sezonda bol yavrulu ve saglikli kuslarin olur.Hayirli bayramlar...

selam değerli dostum ..maşallah çok güzel kuşlarınız var..allah can pekliği versin..tüylerince hayrını görün..bulunduğunuz yerde uçurma şansınız varmı acaba..

METİN bey yeni meraklı olduğunuz ve oynardan uzak bir yerde olduğunuz için kuşlarınıza iyi yada kötü bir eleştiri yapmıyacağım çünki zamanla iyiyi kötüyü kendiniz bakarak görerek ayırt etmeye başlayacaksınız.
ALLAH HERKESİN GÖNLÜNE GÖRE VERSİN.

gökay' Alıntı:
Slm. Metin bey;
Öncelikle almanyadan bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim, bendede bir kaç takım çakal var oynara yabancıyım anlamam yani ama resimleri incelerim, Hüseyin beyin dediklerine katılıyorum, arap bursa oynarlarındaki kafa, gaga göz yapısı belirgin farklılık gösteriyo kendimce , Almanyaya slmlar, hayırlı bayramlar.

Merhabalar Gökay bey Fotoğrafta ki oynar çok çokkkk iyi bir oynar!Yanılmıyorsam Ersin Yalçın beye ait bir oynar örnek gösterebilinecek düzeyde olduğunu düşünüyorum meraklılara gayet faydası olacaktır :buyrun: Paylaşımınız için oynardan anlamıyorum deyip de bu resmi buraya koyduğunuz için gerçekten teşekkürederim anlamayan dahi arada ki farkı bu kadar güzel burada belirtiyorsa ben oynardan anlıyorum deyipte oynar üretenlere üzülmemek elde değil. Ersin beyi kutlarım eline sağlık hakikatten dudak uçuklatacak güzellikte bir oynar resmi maşallah.Allah çalışana veriyor.

Paylaşım için teşekkürler.

Arkadaslar hepinize iyi dilekleriniz ve elestirileriniz icin cok tesekkür ederim.her zaman elestirilere acik oldugumu bilmenizi isterim,tabii yikici degil yapici oldugu zaman.Her gecen gün bursa ve cakal konusunda daha cok bilgi sahibi olmaya calisiyorum.cünkü gercekten cok ilginc kuslar.Ben dün ve bugün Bahri abi ile telefonda konustum.Kuslarin gecmisi ile bilgi aldim,kendisi bana benim kuslarimin yilan kafa bursa oynari oldugunu söyledi.birde kendisinin yillar önce bursalarin tarihcesini yazdigini bu yazdigini bana mail ile aktardi.Tabii bunlari okumak lazim.Ben Bahri abiyi burada övmek icin degil, gercekten Bursa ve Cakal dan cok iyi anliyor ve eski bursalarin nasil olmasi gerektigini anlatiyor.Ben kuslarimdan cok memnunum ve ayni sekilde beslemeye devam edecegim.bu sene üc defa yarismalara katildim ve cok iyi puanlar aldim.bir cok kisi bu kuslari ilk defa gördügünü söyleyip,bursa ve cakal hakkinda bilgi aldilar.Yani ben elimden geldigi kadar bursa ve cakal irkimizi burada tanitmaya calisiyorum.Ayrica bizim besledigimiz ve burada tecillenen bursa irkinin(yilan kafa bursa) cok iyi bir cins ve cok iyi bir kan olduguna inaniyorum.Sizlerin bursa ve inegöldeki beslediginiz kuslariniz da cok güzel ve cok hosuma gittiler.Bizim kuslarin,sizin deyiminizle bursa cinsine zarari degil faydasi vardir.Eger sizler yilan kafa bursa resimleri gördü iseniz,rica ediyorum tekrar bakiniz ve bana hak vereceginizi umuyorum.Tüm güvercin sevenlerin ve islam aleminin kurban bayramini kutlar,hayirli günler dilerim.

Ekli dosyalar

• 2008 HERBST 007.webp
    2008 HERBST 007.webp
    1.4 MB · Görüntüleme: 4,472
  • kreisshow-15-16.11.2008 027.webp
    kreisshow-15-16.11.2008 027.webp
    286.4 KB · Görüntüleme: 4,422
Slm.
Bunlarda benim damızlık çakallarım, ilk kez yavrusunu alıyorum, 1 tane büyüyo,daha renk belli değil ama gaga ucunda kahverengimsi leke var zikir gibi, acaba diyorum kumeste değişik kuşlar var yanlış eşleşmemi oldu, merakla bekliyorum.

Sayin gökay kardesim öncelikle kurban bayramin kutlu olsun.Senin cakallarin cok güzel ve renk olarak hosuma gittiler.Herhalde sen görmeden senin kümeste bir seyler olmus.yinede sen onlarin kusuruna bakma.Benim cakallar akkanat ve akkuyruk.Yalniz bir cift cakalim var akkuyruk.Sihhatli ve bol yavrulu günler dilerim.

Ekli dosyalar

• yeni kümes ve cakallar 2008 033.webp
    yeni kümes ve cakallar 2008 033.webp
    299.5 KB · Görüntüleme: 3,064
maşallah çakallarınızda çok güzel görünüyorlar..inşallah yavruda güzel çıkar zikir zamanla kaybola bilir ne kadar belirgin bilmiyorum ama başka kuşlarla eşleşme olmaz diye düşünüyorum..bu kuşların ahlaklı olduğu kanısın dayım ama her konuda..

Merhabalar çakal ırkında bilgimce zigir olayından bahsetmek isterim.aÇık tonlarda olmayan ebeveyinlerin yeni tüğlenmeye başlayan yavrularında zigir olur bu çok normaldir adeta açık kına renginde gaga ucunda zigir olur fakat bu zigir siyah ve tonlarındaysa tehlike sinyalleri çalar!!!Yani açık kına renginde ki zigir yavruda normaldir yavru kartlaştıkça yani büyüdükçe zigir ortadan kalkar.aÇık renkli çakal ebeveyinlerin yavrularında da genelde zigir olmaz.Koyu renkli çakalların yavruları daha kına zigiri taşır.Ve çok normaldir.Yeter ki siyah ve tonları olmasın.

boncuk619' Alıntı:
Arkadaslar hepinize iyi dilekleriniz ve elestirileriniz icin cok tesekkür ederim.her zaman elestirilere acik oldugumu bilmenizi isterim,tabii yikici degil yapici oldugu zaman.Her gecen gün bursa ve cakal konusunda daha cok bilgi sahibi olmaya calisiyorum.cünkü gercekten cok ilginc kuslar.Ben dün ve bugün Bahri abi ile telefonda konustum.Kuslarin gecmisi ile bilgi aldim,kendisi bana benim kuslarimin yilan kafa bursa oynari oldugunu söyledi.birde kendisinin yillar önce bursalarin tarihcesini yazdigini bu yazdigini bana mail ile aktardi.Tabii bunlari okumak lazim.Ben Bahri abiyi burada övmek icin degil, gercekten Bursa ve Cakal dan cok iyi anliyor ve eski bursalarin nasil olmasi gerektigini anlatiyor.Ben kuslarimdan cok memnunum ve ayni sekilde beslemeye devam edecegim.bu sene üc defa yarismalara katildim ve cok iyi puanlar aldim.bir cok kisi bu kuslari ilk defa gördügünü söyleyip,bursa ve cakal hakkinda bilgi aldilar.Yani ben elimden geldigi kadar bursa ve cakal irkimizi burada tanitmaya calisiyorum.Ayrica bizim besledigimiz ve burada tecillenen bursa irkinin(yilan kafa bursa) cok iyi bir cins ve cok iyi bir kan olduguna inaniyorum.Sizlerin bursa ve inegöldeki beslediginiz kuslariniz da cok güzel ve cok hosuma gittiler.Bizim kuslarin,sizin deyiminizle bursa cinsine zarari degil faydasi vardir.Eger sizler yilan kafa bursa resimleri gördü iseniz,rica ediyorum tekrar bakiniz ve bana hak vereceginizi umuyorum.Tüm güvercin sevenlerin ve islam aleminin kurban bayramini kutlar,hayirli günler dilerim.

Metin bey merhabalar,siz kuşlarınızdan bu şekilde mutluysanız söylenecek tek şey şu olur benim için.Baktığınız kuşlar Almanya bursasıdır ve böyle bir bursa ırkı yoktur. Türkiye miz de ki bize ait olan Bursa ilimizin bursa oynarı farklıdır.Ve iki tane Bursa ili yoktur biri Almanya da birisi Türkiye de. Bir tane vardır o da Türkiyede Bursa ilidir.Ve Bursa oynar ıkrı Almanya da ki her hangi bir şehre veya kişiye değil ''Türkiye Bursaya aittir.''

Bunları hepimizin bildiği halde yazma gereği duydum neden derseniz?Metin bey bakınız Kuşlarınızla birlik te Bursaya gitseniz ve bir teşir ettirseniz Bursa derneğinde ki tecrubeli isimlere sorsanız ve TGYB gibi bizlere çok büyük faydası olan birliğin içinde ki bir kaç ismi bursada ziyaret etseniz ve bursa da kümes ziyaretleri yapsanız ''Kendinize ve Bahri beye eminim ki şunu soracaksınız'' Diyeceksiniz ki bizim bursalarımız neden Bursa ilimizdekiler gibi değil ''yılan başlar dahil''. Bu zor bir şey değil bursa oynar ırkının daha iyi bilinmesi ve geliştirilmesi için yapılması gereken hassas ve önemli bir konu.Bahri beyin ellerinden öperim öyle yada böyle bu isim bursa ırkını tescillemiş iyi güzel de tescillerken hiç aklına şu gelmemiş ki ben kendi ürettiğim kuşları tescilliyorum ve bunlar benim hoşuma giden kuşlar bursanın as,direk kuşları değil dememiş ve tescillerken sanıyorum tek başına kalmış ve o dönemlerde kendisine yardımcı olan çıkmamış gurbet ellerde zamanın şartlatıyla aceleci davranarak Bursa oynarını tescillettirmiş hemde Bursa oynar ırkını kısmen tanıyan köklü bir biçimde tanımayan kişiler bu ırkı tescillemiştir.

Tescil konusu çok büyük bir ''iş''ama seneler sonra Bursada ki yetiştiriciler siz bunu bu şekilde yanlış tescillemişsiniz diyorsa şapkanızı çıkartıp biraz düşünmeniz gerekli olduğunu belirtmek isterim burda kesinlikle polemik veya kırıcı bir olay yoktur madem ki diğer Ülkelerde de oynar tanıtılacak bu bir kişinin beğendiği ve olumsuz tescillediği kuşlarla olmaz!Bu Bursa ilimizin ve bursada ki oynar derneklerinin bir araya gelerek yapması gereken bir çalışmadır.Ben hala nasıl olurda Bahri beyin bu ırkı bu şekilde tescil ettiğine şaşıyorum.Bu nasıl bir şey bakınız örnek vereyim şimdi ''tepeli trakya yerlisi ırkını''Almanya da ki bir yetiştirici ''Alabadem ırkı'' olarak tescillese ben oturur ağlarım ve eminim ki bursa da da bu bursa oynar ırkının bu düştüğü duruma çok benziyor ve bu duruma benim gibi çok üzülen değerli abilerimiz ve kardeşlerimiz vardır.

İşte bu örnbek verdiğim benzetme Almanya da bursa oynar ırkı için çok üzgünüm kü yapılmış ağlamasam da üzülüyorum.Kısacası beyaz olan bir kuş siyah olarak tescillenmiş.''örnektir''

Bahri abinin ve tabi ki sizlerin kuşlarınızla birlikte Bursa ilimize gelerek ordaki usta isimlerle muhatab olarak bursa oynarını bence öğrenmeniz gereklidir.Yani bakın ne güzel söylüyorsunuz sizin kuşlarınızı gördüm diyorsunuz güzeller diyorsunuz inceliyorsunuz hiç arada ki farkları görüpte yavvv bu adamların kuşları bursada böyle bizim Almanya da kilere benzemiyorlar demiyormusunuz?bunu çok merak ediyorum.Ve şunu da söyleyim Yılan baş versiyonu denilipte bursa oyanarı budur denilemez!!!Nerden biliyorsunuz pelit baş oynarın standart olamadığını?İlk kuşlara bakmak günümüz deki oynarı tescillemez sadece fikir verir.

BUnları benim gibi dünkü oynar meraklısı biri görüyorsa sizinde görmeniz gerekiyor ki oynar ırkı birlik ve beraberliğimiz için de bir yerlere gelsin aksi taktirde bursa da böyle Almanya da böyledir demekle bir birimizi kırmaktan başka bişi olmaz.Bu konu hassas ve incedir insanı çok kırabilir ama önemli olanbURSA OYNAR IRKININ DAHA FAZLA KIRILMAMASI YOK OLMAMASIDIR

Metin bey adı üstünde Bursa oynar ırkı olan bir ırkı yerinde tanımalı yerinde ki yetiştiricileri ziyaret etmeli orda bu ırkı performans açısından seyretmeli ve her şeyi ile değerlendirmelisiniz size Almanya da bir seçenek verilmiş!!Ve bu kullandığınız Bahri beyin seçiminizi saygı ve sevgiyle anlıyorum fakat lütfen Bursa da ki yetiştiricilerle konuşunuz orda bu ırkı tanıyınız''tek sabit bir yerde kalmayınız'' ondan sonra zaten çok üzgünüm kü bu resimde ki kuşlarınızın ne olduğunu düşüneceksiniz.

Bahri beyin bayramını en içten dileklerimle kutlar saygılar sunarım.Allah kendisine uzun ömürler versin ve size Almanya da bursa oynarını inşallah doğru tanıtsın.Yada siz kabuğunuzu kırarak Bursa ya bir ziyaret yapınız.
Çok faydası olacaktır.

İyi zamanlar da esenkalın.

slm bunlar oynarmıya nasıl oynuyo bunlar anlatırmısınıs bunlar makar yaparda oynar dedinismi fişekleme felan yapması lasım bunlar bildimis bursalı genelde bakıcı yaparıs biz bunları iyi yavru bakarlar

sarıkır4141' Alıntı:
slm bunlar oynarmıya nasıl oynuyo bunlar anlatırmısınıs bunlar makar yaparda oynar dedinismi fişekleme felan yapması lasım bunlar bildimis bursalı genelde bakıcı yaparıs biz bunları iyi yavru bakarlar

Emre kardeşim merhabalar Bayramın mübarek olsun öncelikle.

Soruna bilgimce cevap vereyim bu güvercinler senin sandığın gibi ''oyunlu taklacı değildir''.Oynar kelimesi sana taklacıyı hatırlatmış sanırım bu kuşların fişek veya seferle bir alaksı yoktur bunlar oyun kuşu değildir Emre kardeşim bunlar neşeli makaracılardır.Havada peşi sıra sergiledikleri bitişik takla atarlar yani sararlar buna da makara denir taklacı gibi tek tek ve fişek yaparak takla atmazlar.Oyun kuşu değildir açıkçası sen sanıyorum karıştırmışsın.

Hayırlı bayramlar.

Metin bey merhabalar,

Almanyada ki bursa ırıkı ile yine orda beslenen çakal ırkının fizik kriterleri aynı olduğunu söyleyen gurbetçilere zaman zaman rastlıyoruz.Bu konu hakkında neler düşünüyosun Bahri Gürkardeşler bey çakal ırkı ve bursa ırkını geçmişten bu güne kadar aynı fizik de mi yetiştirmeye özen göstermiş ve bu ordaki meraklılara bu şekilde mi gösterilip beslenmesi sağlanıyor.Resimlerde de hep çakal ve bursaları yanyana görüyoruz ''bunun hata olduğunu bana da söylemişlerdi bende geçmişte çakal beslerken ayırmıştım''sizin bu iki ırkı iç içe beslemenizden şu sonuç çıkartılabilir mi çakal da bursada aynı fizikte olabilir sanırım sizin için bir sakınca teşkili yok mu? Bu arada nasıl bir kış sezonu geçirdiniz umarım sağlık dolu bir kış geçmiştir.Almanya ya selamlar saygılar.

Merhabalar,bu konu benim siteden uzak kaldığım dönemlerde açılmış olan bir konu.Onun için konunun açıldığı tarihlerde burada bulunamadığım için konuya vakıf olamamıştım.
Aslında bu konu başlığı adı altında çok daha önemli bilgilere rastladığımı belirtmek isterim.Burada yayımlanmış olan siyah beyaz kuşların yanı sıra oynarın tescil bilgilerine kadar çok önemli olan konulara yer verilmiş.
Metin bey,öncelikle kuşlarınıza Allah ömür versin,her nekadar oynar sınıfında bizlere bu kuşlar burada sunulmuş olsada,üzülerek belirtmeliyim ki öz oynardan çok uzak görüntü içerisindeler.Lütfen beni yorumumdan dolayı yanlış anlamayın.Ancak gerek bir bursalı olarak gerekse bir oynar hayranı bir yetiştirici olarak,malesef oynar dediğiniz kuşları bu sınıfla özdeşleştiremiyorum.Herşeyden önce ilk bakışta oynar diyebilmemiz için kuşların kafa teşkilatlarından ziyade yere yatıkınlığına bakmamız gerekiyor.Ancak sizin kuşlarınız tabiri caise yerden çok uzakta denizli horozu gibi dik duruyorlar.Yılan baş oynar tipiylede malesef yakından uzaktan bir alakalarını göremiyorum.
Oynar ırkı gerçekten çok ince ayrıntıları olan bir ırktır,ve kesinliklede bir usta tarafından eğitilerek öğrenilmeye başlanması gerekir.
Ben Bahri Gürkardeşler beyi şahsen tanımasamda,internet ortamından tanıyorum.Güvercin hobisine yıllarını vermiş değerli bir yetiştircimizdir.Bahri bey'i özellikle çakal ırkı konusunda beğeniyor ve takdir ediyorum.Ancak oynar anlayışında aynı noktada birleşemiyoruz.Ben sadece Bahri beye ait gördüğüm kuşlardan bahsediyorum.
1970 li yıllarda duyduğum kadarıyla çok zor şartlar altında bu kuşları tescil ettirmiş.Ancak o yıllarda tescil ettirirken bursalı ustalarımızdan yardım isteyebilirdi.Ben buradan bursalı eski üstadlarımızada alındığımı dile getirmek istiyorum.Çünkü kendi şehrinizin çok büyük değerlerinden biri olan oynar ırkını neden sizler tescillemiyorsunuzda,dışarıdan bir yetiştircinin tescilletmesini seyirci olarak izliyorsunuz.
Ben 1986 doğumluyum ve inanın o yıllarda yaşamış yetişkin bir birey olsaydım kendi adıma gerek maddi gerek manevi bu işe el atardım ve gerçek bursa oynarının tescillenmesi için elimden gelen tüm çabayı gösterirdim.Bundan kimsenin şüphesi olmasın.
Buradan yazdıklarım kesinlikle Bahri bey açısından yanlış anlaşılmasın,Ben sadece kişisel görüşlerimi yansıtıyorum.
Oynar olarak tescillenen kuşların öz olan gerçek bursa oynarlarından çok çok uzakta olduklarını dile getiriyorum.
Size sağlıklı ve mutlu yetiştiricilikler diliyorum.
Saygılarımla esen kalın.

H.Hüseyin Aydoğmuş' Alıntı:
gökay' Alıntı:
Slm. Metin bey;

Merhabalar Gökay bey Fotoğrafta ki oynar çok çokkkk iyi bir oynar!Yanılmıyorsam Ersin Yalçın beye ait bir oynar örnek gösterebilinecek düzeyde olduğunu düşünüyorum meraklılara gayet faydası olacaktır :buyrun: Paylaşımınız için oynardan anlamıyorum deyip de bu resmi buraya koyduğunuz için gerçekten teşekkürederim anlamayan dahi arada ki farkı bu kadar güzel burada belirtiyorsa ben oynardan anlıyorum deyipte oynar üretenlere üzülmemek elde değil. Ersin beyi kutlarım eline sağlık hakikatten dudak uçuklatacak güzellikte bir oynar resmi maşallah.Allah çalışana veriyor.

Paylaşım için teşekkürler.

eşgal ve yapı olarak güzel bir görüntü sergiliyor maşallah.örnek teşkil edecek bir stilde olabilir.yanlız dikkatimi çeken bir şey var kanadında saz görüyorum yalınmıyorsam acaba bu ne işarettir.

saygılar..

hay maşallah çok güzeller güle güle besleyin

özelikle cakallarınız göze çok hoş gelio sağ salim beslersiniz inşallah bol yavru almanız dileğiyle saygılarımla........

bursa.ist' Alıntı:
ERSİN YILMAZA AİİT BİR RESİM DAHA

Tuncay Bey iyi akşamlar.
Ben bu kuşların Ersin yalçın a ait olduğunu biliyordum.Ersin yılmaz dediğiniz kişiyemi satılmış kuşlar?

Tuncay Bey sizde bu ırklardan besliyorsunuz yanlış hatırlamıyorsam ama nedendir ki hep başkalarına ait kuşları örnek olarak resim ekliyorsunuz.?
Kendi kuşlarınızı eklemiyorsunuz?

Ayrıca koyduğunuz resim de çıkmamış.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
bursa.ist' Alıntı:

Tuncay Bey iyi akşamlar.
Ben bu kuşların Ersin yalçın a ait olduğunu biliyordum.Ersin yılmaz dediğiniz kişiyemi satılmış kuşlar?

Tuncay Bey sizde bu ırklardan besliyorsunuz yanlış hatırlamıyorsam ama nedendir ki hep başkalarına ait kuşları örnek olarak resim ekliyorsunuz.?

pardon bir bir soy isim yazılmasında bir yanlışlık olmuş sizinde dediğiniz gibi bu resimdeki kuşlar ersin YALÇINA aittir.

şuan için herhangi bir siteye veya bir başka bir yere resim eklemiyorum.zaten bende olan kuşlar istanbulda bilinen kuşlardır.

ayrıca yazmış oldugum soy isimdeki hatayı görüp uyardıgınız için teşekkürler.

saygılar..

bursa.ist' Alıntı:
Ömer ÖZKURT' Alıntı:
bursa.ist' Alıntı:

Tuncay Bey iyi akşamlar.

pardon bir bir soy isim yazılmasında bir yanlışlık olmuş sizinde dediğiniz gibi bu resimdeki kuşlar ersin YALÇINA aittir.

şuan için herhangi bir siteye veya bir başka bir yere resim eklemiyorum.zaten bende olan kuşlar istanbulda bilinen kuşlardır.

saygılar..

Estağfurullah yanlış hatırlamışınızdır olabilir böyle şeyler.
Siz neden eklemiyorsunuz hiçbiryere onu anlayamadım.
Bilinen kuşlarmı ben bilmiyorum mesela koyun resimlerinizi ve herkesin bildiği kuşları bie tanıtın bende öğreneyim.
Ne kuşuymuş bu bilinen.
Resimlerini ve bilgilerini özelliklerini anlatırsanız sevinirim.

kuşlarınız güzel ve sağlıklı görünüyorlar salmanızda öyle mademki almanyada ikamet ediyorsunuz sizden ricam eğer yakın çevrenizde ve arkadaşlarınızda makaracı kuş olarak bilinen alman ırkının resimlerini çekip bizlerle paylaşabilirmisiniz saygılarımla
boncuk619' Alıntı:

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
bursa.ist' Alıntı:
Ömer ÖZKURT' Alıntı:
bursa.ist' Alıntı:

Tuncay Bey iyi akşamlar.

saygılar..

Estağfurullah yanlış hatırlamışınızdır olabilir böyle şeyler.
Siz neden eklemiyorsunuz hiçbiryere onu anlayamadım.
Bilinen kuşlarmı ben bilmiyorum mesela koyun resimlerinizi ve herkesin bildiği kuşları bie tanıtın bende öğreneyim.
Ne kuşuymuş bu bilinen.
Resimlerini ve bilgilerini özelliklerini anlatırsanız sevinirim.

ömer bey sizle kulvarlarımız farklı oldugu için bilmemeniz gayet normal vede şunu bilmek lazım oynar kendini resimle anlatmaz..eger oynar merakınız varsa sizde bilmelisiniz bursa ve istanbulda kendini kanıtlamış gerçek oynarcı kimler var.o yüzden gerçek oynar meraklısı degerli ustaların gerek bursa gerek istanbul olsun fazla reklamla işi olmaz.ben başından beri söylüyorum isim vererek bu isimlerin arkasını sıgınmam..

tuncay bey oynar kendını resımle anlatmazsa neden burdakı fotolara yorum yapıyorsunuz.anlamadıgım sey bu ne gızem.sıteye geldıgınızden berı aynı muhabbet.kısısel olarak benım cok umrumda degıl.besledıgınız kuslar gormedıgimiz goremeyecegımız kuslar olamaz.ancak davranısınız bıraz tuhaf.sıze reklam yapın dıyen yok...ama gercek ustalar vb gızemlı laflara vb gerekte yok.senın usta gordugunu ben adam yerıne bıle koymayabılırım.bu ısler senın baktıgın pencerenden gozuktugu gıbı olmayabılır...
bence artık sohbetlerınızde bıraz daha acık ve samımı olmalısınız...

Geri