makaraci bursa oynar ve cakallarim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan boncuk619
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 68
  • Görüntüleme Görüntüleme 23K
tekinn' Alıntı:
tuncay bey oynar kendını resımle anlatmazsa neden burdakı fotolara yorum yapıyorsunuz.anlamadıgım sey bu ne gızem.sıteye geldıgınızden berı aynı muhabbet.kısısel olarak benım cok umrumda degıl.besledıgınız kuslar gormedıgimiz goremeyecegımız kuslar olamaz.ancak davranısınız bıraz tuhaf.sıze reklam yapın dıyen yok...ama gercek ustalar vb gızemlı laflara vb gerekte yok.senın usta gordugunu ben adam yerıne bıle koymayabılırım.bu ısler senın baktıgın pencerenden gozuktugu gıbı olmayabılır...
bence artık sohbetlerınızde bıraz daha acık ve samımı olmalısınız...

bu lafını biraz tuhat tekin bey benim usta olarak gördüklerim bursa oynarının gelmişinden vede geçmişinden beri olan isimler sizin tanımanıza gerek yok tekin bey türkiye damgasını vurmuş ve ve gelecekte herzaman isimleri anılacak isimler.

şunu unutamayın sizin göremediğiniz çok kuş var bursada merak etmeyin burda site içerisinde güzel kuşlar var ama görmediginiz ve kanları çok saglam oynarlar mevcuttur bursa ve istanbulda şuan gördüğünüz çogu kuş kusura bakmayın ama bursa ve istanbulda kabul görmeyen sıradan kuşlardır kimse kendini kandırmasın.sizin usta tabiri ve ismini kullandıgınız kişiye ben istanbulda usta olarak kimsenin gördüğünü duymadım..bence siz araştırmalarını çok iyi yapın bursadan yılllar önce bu kuşlar kimlerin ellerinden çıkıp dagalmış onları bir araştırın usta kelimesini hakkını verirsizin.

ancak ve oynar kuşunu gerçekten anlayan insanlar vede gerçek ve saf kanlı kuşları görmüş kişiler resimler üzerinden yorum yapamazlar o yüzden benimde resim eklememe gerek yok tekin bey..

saygılar.

sayın savcıoglu ben kıme usta dıyorumda onu ıstanbul da tanımıyolar.benım ustam kım?farazı cevaplar yazıyosunuz...bu sıte de amacınız bırsey paylasmakmı yoksa ...ılk mesajınızdan bu yana bır sonuca cıkmayan seyler yazıp duruyosunuz..
sayın savcıoglu benım sızınle bır derdım husumetım yok.oyuzden mesajlarınızda sohbetlerınız de yıne tekrar soyluyorum bıra daha acık ve samımı olunuz
(ancak ve oynar kuşunu gerçekten anlayan insanlar vede gerçek ve saf kanlı kuşları görmüş kişiler resimler üzerinden yorum yapamazlar.)sız fotolara yorum yaptıgınıza gore bu sozunuzden nasıl bır sonuc cıkaralım.... :haha:

tekinn' Alıntı:
sayın savcıoglu ben kıme usta dıyorumda onu ıstanbul da tanımıyolar.benım ustam kım?farazı cevaplar yazıyosunuz...bu sıte de amacınız bırsey paylasmakmı yoksa ...ılk mesajınızdan bu yana bır sonuca cıkmayan seyler yazıp duruyosunuz..
sayın savcıoglu benım sızınle bır derdım husumetım yok.oyuzden mesajlarınızda sohbetlerınız de yıne tekrar soyluyorum bıra daha acık ve samımı olunuz
(ancak ve oynar kuşunu gerçekten anlayan insanlar vede gerçek ve saf kanlı kuşları görmüş kişiler resimler üzerinden yorum yapamazlar.)sız fotolara yorum yaptıgınıza gore bu sozunuzden nasıl bır sonuc cıkaralım.... :haha:

sadece bir cümle düşüklüğü olmuş YAPARLAR olacaktı..çünkü çogu kişi bir kaç güzel kuş gördümü sagda solda işte ben güzel ve kanlı kuş gördüm sanıp hemen kendine rehavete kaptırıp oynar gördüğünü sanıyor ben unlara karşıyım çünkü oynar kuşu burda gösterildiği gibi basit bi ırk degil iki yavru alan hemen benim kuşlarım kanlı kuşlar havasına bürünüyor.

ustalık çok zor bir kavramdır.bu işe bu ismi almak için insanlar 40 50 senelerini vermiş oynar kuşuna hizmet etmişlerdir.lafım size degil tekin bey site içerisinde bakıyorum insanlar ustalık kavramı çok kolay kullanıyorlar.

saygılar.

dogru soyluyosun tuncay bey ustalık ıkı cıft kıcı kırık kus yetıstırmekle olmuyo.bu sıtelerde nelerı gorduk.kendı kendını usta ılan edenler,kral ilan edenler...hatta buyuk harflerle oynar ustası bılmem kım dıye ımza atanlar...hanı derler ya gormemısın oglu olmus tutmus çukunu yemıs...:)

Tuncay bey,diğer üyelerimizin dikkatini çektiği gibi benimde dikkatimi çekti,hep başka kişilerin kuşlarını eklemeniz.İşin tuhaf tarafı birde resimler üzerinden oynara yorum yapılmaz şeklindeki ifadeleriniz.Bir kere oynar güvercini karşıdan bakıldığında mayasını belli eder bu konuda lütfen anlaşalım.Ustalık konusuna gelindiğinde,ustalık kavramının size göre açılımı nedir?çok büyük ustaları tanıdığınızdan bahsetmişsiniz.Acaba bu ustalarınızın isimleri nelerdir,mesela bursa ve istanbul ilinden,özellikle gerçek vatanı olan bursadan bana o isimlerden ve kuşlarının özelliklerinden bahsedebilirmisiniz?

Merhaba,Geçtiğimiz günlerde cevapsız kalan merak ettiğim sorumu yenilemek istiyorum.Tekin abi ve Gökhan kardeşim konuya göstermiş olduğunuz bursa oynar ırkımıza faydalı yaklaşım için teşekkür ederim. .

Soru?Konuyla ilgili Metin beyden bilgi almamız gerektiğini düşünüyorum.
H.Hüseyin Aydoğmuş' Alıntı:
Metin bey merhabalar,

Almanyada ki bursa ırıkı ile yine orda beslenen çakal ırkının fizik kriterleri aynı olduğunu söyleyen gurbetçilere zaman zaman rastlıyoruz.Bu konu hakkında neler düşünüyosun Bahri Gürkardeşler bey çakal ırkı ve bursa ırkını geçmişten bu güne kadar aynı fizik de mi yetiştirmeye özen göstermiş ve bu ordaki meraklılara bu şekilde mi gösterilip beslenmesi sağlanıyor.Resimlerde de hep çakal ve bursaları yanyana görüyoruz ''bunun hata olduğunu bana da söylemişlerdi bende geçmişte çakal beslerken ayırmıştım''sizin bu iki ırkı iç içe beslemenizden şu sonuç çıkartılabilir mi çakal da bursada aynı fizikte olabilir sanırım sizin için bir sakınca teşkili yok mu? Bu arada nasıl bir kış sezonu geçirdiniz umarım sağlık dolu bir kış geçmiştir.Almanya ya selamlar saygılar.

gökay' Alıntı:
Slm. Metin bey;
Öncelikle almanyadan bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim, bendede bir kaç takım çakal var oynara yabancıyım anlamam yani ama resimleri incelerim, Hüseyin beyin dediklerine katılıyorum, arap bursa oynarlarındaki kafa, gaga göz yapısı belirgin farklılık gösteriyo kendimce , Almanyaya slmlar, hayırlı bayramlar.

abi süper bi pos wermiş :heyo:
KUBİLAY saygılarımla........

Hüseyin merhaba,umarim keyifler yerindedir.Bizdeki yani buradaki Bursa larin ve cakallarin resimlerini ekliyorum,belki resimlerdeki fizik ayriliklarini görebilirsin.Ben Bursa lari ve cakallari gecen sene aldigimda yeni kümesi yapana kadar kisa bir süre icin beraber bir kümeste kalmislardi.Benim cakallarim ve Bursa larim gecen seneden beri ayri salmalarda kaliyor.Yalniz cakallarda akkuyruk ve akkanatlara dikkat ediyorum.Sana hangi gurbetci arkadas anlattiysa yanlis bilgi vermis.Hüseyin Bursa ve cakallarin standartlari ayni degil,ben yarismalara her iki irk ile katiliyorum.Kuslara puan veren kisi,Bursa ve cakalin ayni fizikteki görüntüsünü hemen farkeder, cünkü puan verilirken kitapta ne yaziyorsa onu uyguluyor.Egerki kusta hata bulursa kart üzerine yaziliyor veya hic puan verilmiyor.Az önce Bahri abi ile tel ile görüstüm,senin yazdiklarini kendisine anlattim.Böyle bir seyi nasil düsünebilirler,aklim ermiyor dedi.Bahri abi 9 yasindan beri Bursa ve cakal besliyor ve her iki irkta ayri kümeslerde bakiliyor.Zaten sen resimlerde de fark edeceksin.Belki her iki irkida beraber besleyen vardir ama ben rastlamadim.Ben Bahri abiyi kendime örnek aldim ve ondan ögrendiklerim ile yoluma devam edecegim.Ben senin bana böyle bir soru soracagin aklimin ucundan bile gecmezdi!!!.Bana kalirsa böyle bir soru, mahalle aralarinda oynayan ve evlerinde öylesine güvercin besleyen ufak cocuklara sorulur.Edirne ye ve Tüm Türkiye ye selam.Esenkal...

Ekli dosyalar

• CIMG1894.webp
    CIMG1894.webp
    349.2 KB · Görüntüleme: 1,199
  • CIMG1896.webp
    CIMG1896.webp
    310.2 KB · Görüntüleme: 1,135
Gökhan bey merhaba,uzun bir süre bu siteden ayri kalisiniz hemen belli oluyor.Bahri abiyi yakindan tanimanizi cok isterdim.Ben bu konulari kendisi ile konustum ve bana usta yada ustalara ihtiyaci olmadigini söyledi,Kendisi neyin ne oldugunu cok iyi bildigini ve hic bir kimseye danisma gibi bir mecburiyeti olmadigini söyledi.Gökhan bey siz bu standart olayina biraz uzak kalmissiniz gibime geliyor.Ben bu standart ve tescil konularini(Oynar nasil olur) basligi altinda,düsüncelerimi aktarmistim,siz herhalde okumamissiniz.Siz olsaydiniz cok sey yapardim diyorsunuz,yasiniz cok genc.Neden simdi hemen kollari sivayip baslamiyorsunuz.Ben sizin yerinizde olsaydim,ise önce Bursa oynar irkina standart cikartip,tescil islemlerine baslardim.Buradaki kanuna göre,herhangi bir irki standartini cikarip,tescil ettirmek isterseniz,o irktan ve ayni es iki kustan üc sene arka arkaya 6 sar yavru almaniz gerekiyor ve yavrularin,anne ve babasiyla ayni renk ve ayni fizik görüntüsü tasimasi gerekiyor.Benim sahsi görüsüm,Türkiye de Oynar besleyen ve yetistiren hic bir arkadas ayni bir cift oynardan,3 sene üst üste ayni yavrulari alamaz.Cünkü cikan yavrular anne ve babaya benzemiyor.Zamaninda kuslarin kanina cok girilmis,kus olsun yeterki ucsun felsefesi ile kuslar cok bozulmus.Bizim buradaki oynarlari begenmiyorsunuz ve denizli horozuna benziyor yakistirmasi yapiyorsunuz.Fakat Bahri abinin oynarlari 7,8 saat ucuyorlar ve oynarlarin bütün özellklerini tasiyorlar,bu tabiiki benim görüsüm.Siz Bahri abinin cakallarini begeniyorsunuz fakat Hüseyin kardesim begenmiyor.Buda Türkiye de standartin olmayisindan kaynaklaniyor ve her bir arkadas kendi yorumunu yapiyor.Size Bursa oynar icin yapacaklarinizdan dolayi,simdiden kolay gelsin diyorum ve bol yavrulu,saglikli bir sezon diliyorum.Esenkalin...

Metin bey merhabalar,

Almanyada ki bursa ırıkı ile yine orda beslenen çakal ırkının fizik kriterleri aynı olduğunu söyleyen gurbetçilere zaman zaman rastlıyoruz.Bu konu hakkında neler düşünüyosun Bahri Gürkardeşler bey çakal ırkı ve bursa ırkını geçmişten bu güne kadar aynı fizik de mi yetiştirmeye özen göstermiş ve bu ordaki meraklılara bu şekilde mi gösterilip beslenmesi sağlanıyor.Resimlerde de hep çakal ve bursaları yanyana görüyoruz ''bunun hata olduğunu bana da söylemişlerdi bende geçmişte çakal beslerken ayırmıştım''sizin bu iki ırkı iç içe beslemenizden şu sonuç çıkartılabilir mi çakal da bursada aynı fizikte olabilir sanırım sizin için bir sakınca teşkili yok mu? Bu arada nasıl bir kış sezonu geçirdiniz umarım sağlık dolu bir kış geçmiştir.Almanya ya selamlar saygılar.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

boncuk619' Alıntı:
Hüseyin merhaba,umarim keyifler yerindedir.Bizdeki yani buradaki Bursa larin ve cakallarin resimlerini ekliyorum,belki resimlerdeki fizik ayriliklarini görebilirsin.Ben Bursa lari ve cakallari gecen sene aldigimda yeni kümesi yapana kadar kisa bir süre icin beraber bir kümeste kalmislardi.Benim cakallarim ve Bursa larim gecen seneden beri ayri salmalarda kaliyor.Yalniz cakallarda akkuyruk ve akkanatlara dikkat ediyorum.Sana hangi gurbetci arkadas anlattiysa yanlis bilgi vermis.Hüseyin Bursa ve cakallarin standartlari ayni degil,ben yarismalara her iki irk ile katiliyorum.Kuslara puan veren kisi,Bursa ve cakalin ayni fizikteki görüntüsünü hemen farkeder, cünkü puan verilirken kitapta ne yaziyorsa onu uyguluyor.Egerki kusta hata bulursa kart üzerine yaziliyor veya hic puan verilmiyor.Az önce Bahri abi ile tel ile görüstüm,senin yazdiklarini kendisine anlattim.Böyle bir seyi nasil düsünebilirler,aklim ermiyor dedi.Bahri abi 9 yasindan beri Bursa ve cakal besliyor ve her iki irkta ayri kümeslerde bakiliyor.Zaten sen resimlerde de fark edeceksin.Belki her iki irkida beraber besleyen vardir ama ben rastlamadim.Ben Bahri abiyi kendime örnek aldim ve ondan ögrendiklerim ile yoluma devam edecegim.Ben senin bana böyle bir soru soracagin aklimin ucundan bile gecmezdi!!!.Bana kalirsa böyle bir soru, mahalle aralarinda oynayan ve evlerinde öylesine güvercin besleyen ufak cocuklara sorulur.Edirne ye ve Tüm Türkiye ye selam.Esenkal...

Merhaba sevgili Metin abi,çok şükür keyfim yerinde düşüncelerini okudum bilgilerini aldım daha da keyiflendim sağolasın.

Ben Yukarıda ki yazıda da net olarak görüldüğü gibi ''çakal & bursa '' ırklarının fizik açısından orda nasıl değerlendirildiğini ve birbirlerine çok benzetildiğini ''biliyorum''.Bu resimlerden de NET gözüküyor!Standart bu şekilde yapılmış çünkü her şey yanılabilir ama GÖZ asla yanılmaz tabii yanlış görmüyorsam eklediğin bursa ile çakal arasında da renk haricinde farklılıklar yok yanlız eskiye nazaran daha yere yakın daha fındık kuşlar koymuşsun bu kez :buyrun: hoş olmuş :hhh: Zamanla dahada ilerletirsiniz umarım :hhh: Allah can pekliğini eksik etmesin.

Ben sadece sorduğum bilgi almak istediğim sorumun cevabını aldım aktardığın bilgiler için teşekkürederim.Daha fazla hayrete kapılmamak ve kişileri hayrete düşürmemek için Nokta koyuyorum.''.''

İyi zamanlarda esenkal Almanya.

boncuk619' Alıntı:
Gökhan bey merhaba,uzun bir süre bu siteden ayri kalisiniz hemen belli oluyor.Bahri abiyi yakindan tanimanizi cok isterdim.Ben bu konulari kendisi ile konustum ve bana usta yada ustalara ihtiyaci olmadigini söyledi,Kendisi neyin ne oldugunu cok iyi bildigini ve hic bir kimseye danisma gibi bir mecburiyeti olmadigini söyledi.Gökhan bey siz bu standart olayina biraz uzak kalmissiniz gibime geliyor.Ben bu standart ve tescil konularini(Oynar nasil olur) basligi altinda,düsüncelerimi aktarmistim,siz herhalde okumamissiniz.Siz olsaydiniz cok sey yapardim diyorsunuz,yasiniz cok genc.Neden simdi hemen kollari sivayip baslamiyorsunuz.Ben sizin yerinizde olsaydim,ise önce Bursa oynar irkina standart cikartip,tescil islemlerine baslardim.Buradaki kanuna göre,herhangi bir irki standartini cikarip,tescil ettirmek isterseniz,o irktan ve ayni es iki kustan üc sene arka arkaya 6 sar yavru almaniz gerekiyor ve yavrularin,anne ve babasiyla ayni renk ve ayni fizik görüntüsü tasimasi gerekiyor.Benim sahsi görüsüm,Türkiye de Oynar besleyen ve yetistiren hic bir arkadas ayni bir cift oynardan,3 sene üst üste ayni yavrulari alamaz.Cünkü cikan yavrular anne ve babaya benzemiyor.Zamaninda kuslarin kanina cok girilmis,kus olsun yeterki ucsun felsefesi ile kuslar cok bozulmus.Bizim buradaki oynarlari begenmiyorsunuz ve denizli horozuna benziyor yakistirmasi yapiyorsunuz.Fakat Bahri abinin oynarlari 7,8 saat ucuyorlar ve oynarlarin bütün özellklerini tasiyorlar,bu tabiiki benim görüsüm.Siz Bahri abinin cakallarini begeniyorsunuz fakat Hüseyin kardesim begenmiyor.Buda Türkiye de standartin olmayisindan kaynaklaniyor ve her bir arkadas kendi yorumunu yapiyor.Size Bursa oynar icin yapacaklarinizdan dolayi,simdiden kolay gelsin diyorum ve bol yavrulu,saglikli bir sezon diliyorum.Esenkalin...

MErhabalar,Bahri beyin çakalları hakkında bir düşünce belirttiğimi hatırlamıyorum beğeniyorum veya beğenmiyorum tarzdında bir yorum yaptığımı hatırlamıyorum yaptıysam hatırlatırsanız nerde yaptığımı hatırlatırsanız sevinirim Metin abi.

MEtin abi tekrar merhaba konu hakkında merakımı uygun görüp giderdiğin için teşekkürederim,ben yurt dışında beyaz oynar göremiyorum sizin karabaşlarınızın altından beyaz geliyor mu?Neden kuşlarınızın hep altı kapalı muskasız,yaşmaksız,çekme kilitsiz,hep karabaş beslediğiniz için mi?bahri bey sadece karabaşları mı tescil ettirmiş :buyrun: Bursamızın kuşu karabaş mı????? :buyrun: :hhh:

Hüseyin merhaba,bana yazdigin özel mesajlarin birinde (Almanya daki cakallar icin olumlu düsüncelerim yok)diye bahsetmistin,belki o yüzden begenmedigini yazmisimdir.Esenkal..

Hüseyin tekrar merhaba,Bahri abide beyaz bursa yok,bendede yok.Ben bu konuyu kendisi ile konustum ve karabas Bursa dan düz beyaz gelirmi diye sordum,evet gelir dedi.Beyaz Bursa bizde yok ve ben burada hic rastlamadim.Seninde söyledigin gibi bizde yalniz karabas var,altlari kapali,muskasiz ve yasmak yok.Bu karabaslarin altindan gelecek yavrular hep aynidir.Bahri abi burada yalniz karabaslari tescil ettirmis,standart olarak yalniz bir renk konulmus.Cakallarda ise akkanat akkuyruk ve akkuyruk olmak üzere iki rengi tescil ettirmis.Bursa da ve diger sehirlerde karabas oynar hic yokmu????.Mutlaka vardir ve sende benim gibi görmüssündür.Ama mühim olan karabas yilan kafalarin altindan ayni kendileri gibi yavrularin gelmesi.Sana bir hatirlatma yapmak istiyorum,bizdeki Bursa larin kuyruk sayisi (12),Cakallarin kuyruk sayisi (14).Sen her iki irk arasinda renk haric, pek bir fark yok diyorsun,bu kuyruk sayilari belki sana biraz faydali olur diye,kücük bir hatirlatma ihtiyaci duydum.Aralarinda pek fark görmedigin kuslarin kuyruk sayilari degisik.Biraz tuhaf degilmi!!!.Hersey gönlünce olsun,hoscakal...

boncuk619' Alıntı:
Hüseyin tekrar merhaba,Bahri abide beyaz bursa yok,bendede yok.Ben bu konuyu kendisi ile konustum ve karabas Bursa dan düz beyaz gelirmi diye sordum,evet gelir dedi.Beyaz Bursa bizde yok ve ben burada hic rastlamadim.Seninde söyledigin gibi bizde yalniz karabas var,altlari kapali,muskasiz ve yasmak yok.Bu karabaslarin altindan gelecek yavrular hep aynidir.Bahri abi burada yalniz karabaslari tescil ettirmis,standart olarak yalniz bir renk konulmus.Cakallarda ise akkanat akkuyruk ve akkuyruk olmak üzere iki rengi tescil ettirmis.Bursa da ve diger sehirlerde karabas oynar hic yokmu????.Mutlaka vardir ve sende benim gibi görmüssündür.Ama mühim olan karabas yilan kafalarin altindan ayni kendileri gibi yavrularin gelmesi.Sana bir hatirlatma yapmak istiyorum,bizdeki Bursa larin kuyruk sayisi (12),Cakallarin kuyruk sayisi (14).Sen her iki irk arasinda renk haric, pek bir fark yok diyorsun,bu kuyruk sayilari belki sana biraz faydali olur diye,kücük bir hatirlatma ihtiyaci duydum.Aralarinda pek fark görmedigin kuslarin kuyruk sayilari degisik.Biraz tuhaf degilmi!!!.Hersey gönlünce olsun,hoscakal...

MEtin abi merhaba verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim seni biraz yoruyorum kusuruma bakma.

Trakya da bursa oynar kostüm özelliğinde fakat fiziken Almanayda ki tescillenmiş kuşların fiziğinde olan bizim YERLİ KESME DEDİĞİMİZ kuşlar vardır.Bu kuşlar çok uzun süre uçarlar muazzam makara yetenekleri vardır.Fakat bu kuşların %95 filipasızdır ben bu kuşlardan uzun süre ''performans''açısından uzun süre besledim.Bu bursa ırkı renginde ama bursa oynar fiziğinde olmayan kuşlarla yani YERLİ KESME DEDİĞİMİZ kuşlarla sizin tescil ettirmiş olduğunuz kuşlar birebir aynı!Bu kuşların altından karabaş gelmez cicili bicili kuşlar gemez hep aynı ölçülerde yavrular gelir fakat bu kuşlar ile bursadaki gerçek bursa oynarını karşılaştırdığımda bizim burda ki YERLİ KESME dediğimiz kuşların arasında bir uçurum vardır.

Ortada şuan 3 kuş var!Bunlardan birine YERLİ KESME ,Bİrine ALMANYA bursası,Birinede BUrsa Oynarı olarak belirtiyorum.

Bana göre Almanya da Bahri beyin tescil ettirdiği kuş ise Bizim burda ki YERLİ kesmeler tek fark ne biliyomusun abi kuyruk sayıları bizim burda ki siyah beyaz aynı bursa rengi gibi siyah beyaz formunda ama bursa oynarı siyahlığında olmayan kuşlar!12-14-16 dır!

Yani yerli kesme dediğimiz kuşların altında genelde 14-16 kuyruk telekli yavrular gelir bu kuşlar her ne kadar 12 kuyruk yavrularda verse Trakya kalabalık kuyruklu kuşu sevdiği için 12 az kuyrukları hep elinden çıkartır!!!!!

Metin bu bahsetmiş olduğum yerli kesmelerin altında da beyaz oynar gelme çünkü bunlar bizim burdaki yerli kesmeler bursa oynarı değildir ben yıllarca besledim!Bursada ki oynarla sadece renkleri !!mat''olarak benzer bursa oynarının rengi inanılmaz koyu siyahtır!!!Ben sizlerin bursalarınıza baktığımda çakal fiziği ve bizim burda ki yerli kesmlerin mat renklerini görüyorum bu kuşlar hep aynı yavru verir ama hep!!!Zaten Trakyalılar bu kuşları görsün hemen şu ifade kullanılır BUNLAR BİZİM YERLİ BURSALARIMIZ denir tabii bende bunları geçmişte bilmiyordum zamanla öğrendim yanılma ihtimalim yok mu tabi ki var ama bursa oynarı farklı bir ırk ne bizim yerli dediğimiz bursalar nede Alamanyada kiler bence değiller!!!!

Bursa kuşu muskasıyla,çekme kilidiyle altının açıklığı ile karabaşından gelen beyazı ,orjinal beyazı,arabı,karakanadı,galacası,vb çeşitleriyle bursa oynarıdır bu saydıklarımla yukarıda bahsettiğim kuşların arasında bence uçurumdan ötede bir şey var abi!

Günümüzde artık bizim burda da yerli kesme bursa dediğimiz kuşlar tükendi!Tek tük rastlarsak rastlıyoruz!İnan aynı sizin kuşlarınız gibi buraya gelip inceleyebilirsiniz bunlar hep sitandart kuşlardır ama bursa oynarının ne tüğ kalitesindedirler ne asilliğindedirler bursa oynarı kadar sert ve ahlaklı geliciğili olan kuşlar değildir bunlar!BUnlar sadece saatlerce uçmayı bilirler başka hiç bir özelliği yoktur elde,yerde gönül almazlar.Altlarından da %70 hep aynı yavru gelsede bazen fiziken daha iri ve daha küçük boyutlarda yavrular gelir.Bu yaz buraya geldiğin kısmet olursa canlı gördüğünde fikirlerin tamamen değişebilir!!!Amacım burda ne her hangi bir yetiştiricnin kuşuna çamur atmak nede buna benzer bir şey.Almanya daki bursalarla Bursa,istanbul,İnegöl üçlüsünün bursaları değiller bunu bilgilerim doğrultusunda belirtmek keşke Bahri beyle oturup uzun uzun sohbetler etsek belkide %1 de yanılma ihtimalimiz olsada belki de biz yanılıyoruz!Belkide Bahri beyin gerçekten bildiği ve doğru yaptığı bir şeyler var Ama bu kuş altında sürekli aynı gelen yavrulara bakılarak TESCİLLENEMEz bence standart bursa kuşunda böyle belirlenemez.Bursa kuşunun genel beğeni kazanmış farklı kafa şekillerinde üretilen FİZİKLERİ VARDIR!bunlar beğenilir illa pelit kafalı,yılan kafalı,cicili bicili kafalı olsun bence denemez ve siz KARABAŞI net olarak tescillemişsiniz buna hayret ediyorum ve çok üzülüyorum BURSA KUŞU zaten farklılık gösterir AMA ASLA ELİNİZDE Kİ KUŞLAR GİBİ yavru bursa kuşu atmaz içinde beslediğiniz tarzda kuş yok bursa kuşunun bakınız ortak paydada buluşan bizim beğendiğimiz kuşlara işte o kuşların altında sizdeki kuşlar gibi kuşlar gelmez!FArk burda bence MEtin abi.MAdalyonu terste çevirsek kapı BURSADA Kİ ASIL BURSA OYNARINA ÇIKIYOR ben hayatımın yarısını elinizdekilerle tükettim.GEri kalanını da BURSAMIZIN gerçek ortak fikirde bütünleştiği oynarlarla gerçimeyi mantıklı ve doğru buluyorum.Tek bir doğru var ama siyah beyaz kuş çok.

Bu konuda sizi sinirlendirmek üzmek kesinlikle istemem her ne olursa olsun ortada BAhri beyin yıllarca vermiş olduğu bir emek var bunu es geçmemek gerekli mutlaka çok değerli ve bildiği şeyler vardır.Yaşı bizden bir hayli fazla bu konu yaşlada olmuyor ama en azından bir tecrubesi vardır.Buna saygım sonsuzdur.

Belki tartışmamızında bir anlamı yok yetiştiricler beğendikleri her siyah beyaz kuşu besliyorlar.Kimseye yönlendirme yapmadığımı sadece bilgimi paylaştığımı bilmenizi herkes istediğini yetiştirmesini hür.Ben sadece kuşlar arasında ki farklılıkları bilgimce paylaştım.''Konu kalp kırıcı bir boyuta taşınmasın,sürüklenmesin''.Gerek yok!

İyi zamanlarda Esenlikler.

MErhaba yukarıda ki yazımın ilk paragrafında beyaz gelmez diyeceğime karabaş gelmez demişim düzeltiyorum!

Bu kuşların altından karabaş gelmez
bu Beyaz gelmez olacak!

Selam

Bu kuşlar İnegölde uçumları ile nam yapmış kırmızıkuyruk dediğimiz kuşların yapısında kuşlar. Belkide Almanya'ya bile İnegöl'den götürülmüş olabilirler. Burada bu tür kuşlara hizmet eden Bekçi Ahmet adlı yaşlı bir amcamız var. Onunla olan sohbetimde kuşlarından hiç beyaz yavru gelmediğini özellikle vurgulamıştı. 12 üzeri kuyruklu kuş gelip gelmediğinide sormuştum oda hiç gelmedi demişti. Kuşları şu an Afyonda yoksa örnek olması açısından fotoğrafler eklerdim.

Kuşlarınıza öncelikle maşallah şıkır şıkır hepsi canlı guzel saglıklı bir sezon dilegiyle saygılar.

Üzülerek söylüyorum ama Bahri bey yanlış kuşları tescillettirmiş :) acaba kafasımı iyiydi o esnada!

Yoksa Almanya'dan taaa Bursa'ya kadar gitmeye üşenip Edirne'den Hüseyin kardeşimizin dediği siyah beyaz formdaki kuşları almak dahamı kolayına gelmiş!

:) esenkalın

haltbar' Alıntı:
Üzülerek söylüyorum ama Bahri bey yanlış kuşları tescillettirmiş :) acaba kafasımı iyiydi o esnada!

Yoksa Almanya'dan taaa Bursa'ya kadar gitmeye üşenip Edirne'den Hüseyin kardeşimizin dediği siyah beyaz formdaki kuşları almak dahamı kolayına gelmiş!

Sevgili Osman abi merhabalar konuya yaklaşımın ve olaya bakış açını yanlışşşş buluyorum!!!!Bu tür konularda lütfen kendi bilgi ve tecrubenle konuya müdahim ol! Lütfen görüşlerinin içine bu tür konularda benim ismimi ekleme konu alay edilecek veya yaşı bizden bir hayli büyük birine ''kafasımı güzeldi denecek tarzda bir konu değil''Yaklaşımın yanlış abi kusura bakma Bahri beyi eleştirmek veya bir şeyleri yaptığındaki durumunu sorgulamak bize düşmez! bu Bana hiç düşmez!bana hiç düşmediği içinde benim adımın böyle gereksiz bir eleştirinin içinde geçmesine anlam veremiyorum! lütfen görüşlerimizi bildirirken daha olumlu ve yapıcı yaklaşalım.Herkez hata yapabilir ve Bahri beyinde hata yaptığının bir ispatı yok!!!ispatıda olsa bu şekilde kimsenin kimseye davranma,eleştiri beyan etme hakkı yoktur!

Senden ricam Osman abi bu tür konulara benim ismimi sokmamandır!Ben görüşlerimi saygı ve sevgi hobi çerçevesinde zaten belirtiyorum!Anlayışla karşılayacağını umar sevgilerimi sunarım iyi zamanlarda esenkal.

haltbar' Alıntı:

Sevgili Osman abi merhabalar konuya yaklaşımın ve olaya bakış açını yanlışşşş buluyorum!!!!Bu tür konularda lütfen kendi bilgi ve tecrubenle konuya müdahim ol! Lütfen görüşlerinin içine bu tür konularda benim ismimi ekleme konu alay edilecek veya yaşı bizden bir hayli büyük birine ''kafasımı güzeldi denecek tarzda bir konu değil''Yaklaşımın yanlış abi kusura bakma Bahri beyi eleştirmek veya bir şeyleri yaptığındaki durumunu sorgulamak bize düşmez! bu Bana hiç düşmez!bana hiç düşmediği içinde benim adımın böyle gereksiz bir eleştirinin içinde geçmesine anlam veremiyorum! lütfen görüşlerimizi bildirirken daha olumlu ve yapıcı yaklaşalım.Herkez hata yapabilir ve Bahri beyinde hata yaptığının bir ispatı yok!!!ispatıda olsa bu şekilde kimsenin kimseye davranma,eleştiri beyan etme hakkı yoktur!

Senden ricam Osman abi bu tür konulara benim ismimi sokmamandır!Ben görüşlerimi saygı ve sevgi hobi çerçevesinde zaten belirtiyorum!Anlayışla karşılayacağını umar sevgilerimi sunarım iyi zamanlarda esenkal.

Doğrudur kardeşim...ama bildiğin üzere ben senin ismini yanlış bir şey uğruna kullanmadım...bu gayet açık ve ortada...zaten sende bu kuşların yanlış olduğunu biliyorsun ve bunları yukardaki yazılarında yazmışsın... sadece biraz uslüpsuz bir şekilde kısaca üzerinde bu kuşlar tescillidir bu kuşlar böyledir diye idda edilen bu kuşlar hakkında böyle bir yorum yaptım çünkü ben Bahri bey kadar usta olmadığım halde ve güvercin hobisine onun gibi yıllarımı vermediğim halde şuanki az bilgimle bile böyle bir kuşu gidipte avrupa gibi bir yerde TESCİLLETMEK'ten utanırdım ve bunun herzamanda arkasında dururum! Çünkü bu kuşlar oynar kuşundan çok uzak!

İnsanlar yaptıkları şeylerin sonuçlarına katlanmak zorundadırlar kardeşim...ben bunu yapsam benimle dalga geçerlerdi ama bunu Bahri abimiz yapmış bende burdan ona böyle bir eleştri yaptım...bunun saygıyla bir alakası olduğunu sanmıyorum...

Amacım kimsenin kalbini kırmak değil ama buda benim eleştiri şeklim kısa ve net kardeşim...ama dostluk konusuyla alakalı bişeyde değil bu yani...ben eleştrilerimi abi abla kavramını veya dostluk arkadaşlık kavaramını düşünerek yazmıyorum değerli dostum!...umarım sende beni yanlış anlamazsın...

Aşağıda Dikkat edersen senin ismini arkama alarak değil yada seni yorumlarımda bir ortak göstererek değil sadece senin yazılarında söylediğin kelimelerden örnek vererek birşey söyledim....konunun seninle bir alakası yok sadece söylediğin sözleri hatırlatmak istedim....hemde söylediğin doğru sözleri...

Kusura bakma dostum yinede senden özür diliyorum... bir daha bunu yapmam..hatta senin yazdığın konulara bile yazmam...teşekkür ediyorum...

Her siyah beyaz kuş oynar olamaz Bahri beye çok büyük saygım vardır kimsenin başaramadığı bir şeyi zor zamet kötü koşullar altında yapmıştır fakat ilginç ve üzücü olan şudur ki!!Keşke hiç yapmasaydı yani bursa oyanrı böyle tescillenmektense hiç tescillenmeseymiş daha iyimiş ben dünkü oynarcıyım daha çırak bile olamadım ama resimdeki kulşarınıza oynar demek için çok üzgünüm ama hiç ama hiç bir şey görmemek hatta kanatlı bir hayvanı tanımamak gerekli

SAYGILARIMLA... Ortada kırlacak bişey yok... :hhh:

Miharbiden' Alıntı:
Selam

Bu kuşlar İnegölde uçumları ile nam yapmış kırmızı kuyruk dediğimiz kuşların yapısında kuşlar. Belkide Almanya'ya bile İnegöl'den götürülmüş olabilirler. Burada bu tür kuşlara hizmet eden Bekçi Ahmet adlı yaşlı bir amcamız var. Onunla olan sohbetimde kuşlarından hiç beyaz yavru gelmediğini özellikle vurgulamıştı. 12 üzeri kuyruklu kuş gelip gelmediğinide sormuştum oda hiç gelmedi demişti. Kuşları şu an Afyonda yoksa örnek olması açısından fotoğrafler eklerdim.

Merhaba İbrahim,verdiğin bilgiler için çok teşekkürler bahsettiğimiz kuşların ortak noktası fizikleridir demek sanırım yanlış olmaz fakat benim bahsettiğim kuşların içinde Trakya yerlisi olma olasılığı çok yüksek ve bu yüzdende kuyruk telek sayılarında ki artış bizim yörede ön plana çıkıyor.Trakya bundan 10-12 yıl önce 12 kuyruklu kuşları hep eledi ve sürekli 14-16 formunun üstünde çalıştı şimdi ise Yerli Bursa ve Bursa oynar kavramı arasında bir seçim yapmış durumda eski 14-16 kuyruk kuşları bulmak zor!Bir çok meraklı 12 kuyruk bursa kuşu besliyor.

İlginç olan ise bursa oynarının seninde bashettiğin bu kırmızı kuyruklular gibi performans sergileyememesi!Bunun temel nedenide sanırım SERT KANAT ALIŞI.sert istenen uçum stili ama kısa süre.

Kırmızı kuyruk denilen kuşlar hakkında bildiğim şey ise inegöle bu kuşlar bir subay tarafından seyahat sırasında getirilmiş ve bir çiftten inegölde çoğaltılmış ve bu kuşları havada izlemek için kuyruklarını kırmızıya boyarlarmış ayırt edilsin diye''bulutların arasında farkedilmesi için'' ve kuşların adı kırmızı kuyruk kalmış tabii belirgin fizik farklılıkları ve uzun süre uçmalarıylada ün yapmış kuşlar.Aynı fizkteki mat renkli full karabaş kuşların kalabalık kuyruklusuna burda YERLİ SİYAH KESME DERLER.

Sayin Osman bey,mademki bursa oynari üzerine (AZ) bilginiz var,neden yorum yapiyorsunuz.Neden uslubunuzu bozuyorsunuz,bozarken farkina varmadinizmi!!!!!!!.Neden baskalarinin kisisel haklarina saldiriyorsunuz?????.Siz kendinizi ne zannediyorsunuzki,Bahri bey tescil islemlerini yaparken sizemi soracakti.Bahri bey iyi yada kötü birseyler yapmis,siz Bursa oynar icin ne yaptiniz.Siz ve sizin gibileri Bahri beyin eline su dökemezsiniz,Bahri beyin binde biri dahi olamazsiniz.Gercek bir Bursa oynarcisi önce karsisindaki insana saygili olmasini ögrenmeli.Saygisiz bir oynarci meyvesiz bir agaca benzer,ama siz ve sizin gibileri hic bir varlik göstermeden sadece ve sadece agactaki meyveleri tasliyorsunuz.Acaba Bahri beyi iyi taniyormusunuzki,kafasinin kiyak oldugunu düsünüyorsunuz.Bahri bey karsinizda olsaydi yine ayni seyleri yüzüne söylermiydiniz.Bahri bey üsenmis, tescil ettirmeden önce Bursa ya gelememis ve sizede sormamis diyelim.Peki ben size soruyorum,Bahri beyin bu yaptiklarina karsilik siz ne yaptiniz????.Neden senelerce ugrasip Oynarin standartini cikarip, rescil ettirmediniz.Pekala yapabilirdiniz ve Bahri beyin standartina itiraz edip,iste hakiki Bursa Oynari bu ve bunun gibi olacak deyip.Bahri beyin cikardigi standarti cürütebilirdiniz.NEDEN YAPMADINIZ?????.Size göre meyve veren agaci taslamak daha kolay olsa gerek.Hic merak edip bu bahri beyin kuslari,hangi damar ve hangi eski ustalarin kuslari diye sordunuzmu?.Sormamis olacaksinizki böyle atip tutuyorsunuz.Daha Bahri beyin adini duyar duymaz,hemen karalama olayina basliyorsunuz,Neden biliyormusunuz,cünkü ÖN YARGILISINIZ.Yillarini Bursa oynarina vermis bir insana,biraz saygi ile yaklasmak lazim diye düsünüyorum,bilmem ne dersiniz.Yalniz Bahri beye degil,yillarini bu islere adayan herkese saygili olmak gerek.Siz tabiiki simdi diyeceksiniz,saygiyi sizdenmi ögrenecegim diye ve bende size aynen bu yazdiklarimi tekrar okuyun derim.Osman bey buradaki mevzu Bursa oynari,onun icin kuslar üzerine elestiri yapmamiz gerekiyor,kisisel yazmaya hic gerek yok.Egerki baska türlü yazmasini beceremiyorsaniz,o zaman hic bir sey yazmayiniz ve hic olmazsa insanlarin moralini bozmamis olursunuz.Benim anlamadigim konu, siz neyin kavgasini yapiyorsunuz.Elinizde hic bir tutanak olmadan ,Bahri beyin kuslarina nasil bunlar oynar degil diyorsunuz.Neye dayanarak bunu söylüyorsunuz.Elinizde Bursa oynarinin nasil olacagi hakkinda bir döküman mevcutmu?.Bu düsünce sadece sizin oynar anlayisiniz,öyle degilmi.Ama ne tuhaftirki bir cok kisinin anlayisi maalesef ayni degil.Siz ne zannediyorsunuz,Bursa oynarina yillarini veren Bahri bey,sadece sizlerin benzettigi kuslar icinmi,bu kadar sene harcadi.Lütfen elinizi vicdaniza koyup birde öyle düsünün.Keske her insan Bahri beyin yarisi kadar olabilse.Bir daha Bursa oynari hakkinda yazi yazmayacagimi üzülerek belirtmek istiyorum.Sizin gibi düsünen insanlar oldukca Bursa oynar hic bir yere varamaz.YAZIK,COK YAZIK...
Tüm Türkiye ye selam...

boncuk619' Alıntı:
Sayin Osman bey,mademki bursa oynari üzerine (AZ) bilginiz var,neden yorum yapiyorsunuz.Neden uslubunuzu bozuyorsunuz,bozarken farkina varmadinizmi!!!!!!!.Neden baskalarinin kisisel haklarina saldiriyorsunuz?????.Siz kendinizi ne zannediyorsunuzki,Bahri bey tescil islemlerini yaparken sizemi soracakti.Bahri bey iyi yada kötü birseyler yapmis,siz Bursa oynar icin ne yaptiniz.Siz ve sizin gibileri Bahri beyin eline su dökemezsiniz,Bahri beyin binde biri dahi olamazsiniz.Gercek bir Bursa oynarcisi önce karsisindaki insana saygili olmasini ögrenmeli.Saygisiz bir oynarci meyvesiz bir agaca benzer,ama siz ve sizin gibileri hic bir varlik göstermeden sadece ve sadece agactaki meyveleri tasliyorsunuz.Acaba Bahri beyi iyi taniyormusunuzki,kafasinin kiyak oldugunu düsünüyorsunuz.Bahri bey karsinizda olsaydi yine ayni seyleri yüzüne söylermiydiniz.Bahri bey üsenmis, tescil ettirmeden önce Bursa ya gelememis ve sizede sormamis diyelim.Peki ben size soruyorum,Bahri beyin bu yaptiklarina karsilik siz ne yaptiniz????.Neden senelerce ugrasip Oynarin standartini cikarip, rescil ettirmediniz.Pekala yapabilirdiniz ve Bahri beyin standartina itiraz edip,iste hakiki Bursa Oynari bu ve bunun gibi olacak deyip.Bahri beyin cikardigi standarti cürütebilirdiniz.NEDEN YAPMADINIZ?????.Size göre meyve veren agaci taslamak daha kolay olsa gerek.Hic merak edip bu bahri beyin kuslari,hangi damar ve hangi eski ustalarin kuslari diye sordunuzmu?.Sormamis olacaksinizki böyle atip tutuyorsunuz.Daha Bahri beyin adini duyar duymaz,hemen karalama olayina basliyorsunuz,Neden biliyormusunuz,cünkü ÖN YARGILISINIZ.Yillarini Bursa oynarina vermis bir insana,biraz saygi ile yaklasmak lazim diye düsünüyorum,bilmem ne dersiniz.Yalniz Bahri beye degil,yillarini bu islere adayan herkese saygili olmak gerek.Siz tabiiki simdi diyeceksiniz,saygiyi sizdenmi ögrenecegim diye ve bende size aynen bu yazdiklarimi tekrar okuyun derim.Osman bey buradaki mevzu Bursa oynari,onun icin kuslar üzerine elestiri yapmamiz gerekiyor,kisisel yazmaya hic gerek yok.Egerki baska türlü yazmasini beceremiyorsaniz,o zaman hic bir sey yazmayiniz ve hic olmazsa insanlarin moralini bozmamis olursunuz.Benim anlamadigim konu, siz neyin kavgasini yapiyorsunuz.Elinizde hic bir tutanak olmadan ,Bahri beyin kuslarina nasil bunlar oynar degil diyorsunuz.Neye dayanarak bunu söylüyorsunuz.Elinizde Bursa oynarinin nasil olacagi hakkinda bir döküman mevcutmu?.Bu düsünce sadece sizin oynar anlayisiniz,öyle degilmi.Ama ne tuhaftirki bir cok kisinin anlayisi maalesef ayni degil.Siz ne zannediyorsunuz,Bursa oynarina yillarini veren Bahri bey,sadece sizlerin benzettigi kuslar icinmi,bu kadar sene harcadi.Lütfen elinizi vicdaniza koyup birde öyle düsünün.Keske her insan Bahri beyin yarisi kadar olabilse.Bir daha Bursa oynari hakkinda yazi yazmayacagimi üzülerek belirtmek istiyorum.Sizin gibi düsünen insanlar oldukca Bursa oynar hic bir yere varamaz.YAZIK,COK YAZIK...
Tüm Türkiye ye selam...

Bu yazınızın inanın başını okudum ve bu doğrultuda aşağıdaki cevabı yazıyorum

Evet sözlerimin hep arkasındayım Bahri beyin bunları yüzünede söylerdim...bir çok oynarcı çerçevesindeki insan bunu yapamayacak niteliktedir ama ben bırakın çırağı ustayı bir oynarcı bile sayılmadığım halde bunu yapardım...

Ve inanın ben bu resimlerinizdeki kuşların tescilli olduğunu öğrendiğimde kendimi zaten oynarcı olarak görmeyi üzülerek bıraktım....ben sadece bursa güvercini besliyorum! ama ne yazıkki benimkiler TESCİLSİZ...

Çok şey yazmışsınız ve yazılarınız hırs dolu....benimkisi sadece gördüğüm yanlışa uslupsuz bir cevap yazmaktı...bunu kabul ediyorum ama bu sizin yaptığınız birazcık şöyle olmamışmı : hatayı başkası yapmış ama nedense dalga geçen suçlu! hemde bu hatayı yapan 50 yıllık saygı değer bir usta... KOMİK DEĞİLMİ BU SİZCE... ben daha başka bişey diyemiyorum yani... :ckmk:

Ben size göre hatamın arkasındayım...ama siz başkasının hatalarının arkasındasınız...ben emeği değil yanlışı dalgaladım...ama nasıl isterseniz öyle anlayın...

Ben yinede saygılar sunuyorum

Almanya'daki Türk köylerine selamlar... :heyo:

Esenkalın...

boncuk619' Alıntı:
Tüm Türkiye ye selam...

Sevgili Metin abi yine yazmama kararı almana üzüldüm bu şekilde kararlarla doğruyu bulamayacağız sanırım sen eğer susarsan bizi yanlış yol sevketmiş olumuyormusun!?Tabii söylediklerinin doğru olduğunu düşünüyorsan ki pek tabikide öyle ise susman yazı yazmamana gerçekten üzüldüm!Tukarıda ki yazınla ilgili olarak sorular sormak isyitorum yazı yazmamana saygı duyuyorum belki bir gün yazarsan senden ricam bu soruları cevaplamandır?Kardeş ricası.

Soruların yorumların ve benim merak ettiklerim.
boncuk619' Alıntı:
Bahri bey tescil islemlerini yaparken sizemi soracakti.

Bahri bey tescil işlemlerini Bursadan bir heyet belirleyerek yapmadı mı?Yapmadıysa sizcede bu bir hata değil mi birine bir şey sormak kötü mü?Ortak Bursanın kararlarıyla olsaydı iyi olmazmıydı Bursada ki her hangi bir oynar sever cemiyeti veya derneğinin görüşleri alınarak mı tescil yapıldı?Yoksa Alman Oynarcılarla mı?Elinizi vicdanınıza koyun Bu ırkı Alman yetiştiriclerin tescil kararına göre mi beslicez yoksa Bursa da ki derneğimizin kararına göre mi BU kuş nerenin ırkı kuşu Bahri bey oynarın içinde mi büyüdü yetişti de bu ırkımızı bursada bu ırkın içinde yetişmiş kişilerden daha iyi mi biliyorda kimseye sormadan veya sorarak ırk tescillemiş?''çok pardon''!

boncuk619' Alıntı:
Hic merak edip bu bahri beyin kuslari,hangi damar ve hangi eski ustalarin kuslari diye sordunuzmu?.Sormamis olacaksinizki böyle atip tutuyorsunuz.

Çok pardon gerçekten benim aklıma bunu sormak hiç gelmedi şimdi siz hatırlatınca merak ettim???Hangi soy hangi damar?Bursadan kime dayanıyor bu tescil kuşları.

boncuk619' Alıntı:
siz Bursa oynar icin ne yaptiniz.

Ben bursa oyanarı için ne yaptım?çevremdeki tüm arkadaşlarımın Bursa ilimizin merkezinde ki gibi bursa kuşu beslemeleri için yönlendirdim,14-16 kuyrukların''mat renkli 12 kuyrukların''filipasızların'' bursa kuşu olmadığını anlattım toplantılar yaptım damızlıklar temin ettim şimdi her biri bursaya gidip geldiğinde evet biz doğru yoldayız diyebiliyorlar buda bizim bu kuşu doğru beslediğimizin bir göstergesidir''ve ırkın ıslahını kendi çapımızda devam ettiriyoruz.Not:Siz bizlerin arasında ki oluşan görüş farklılıklarına değil bizim temel düşüncemizdeki bursa oynarına bakın ortak noktada buluştuğumuzu göreceksiniz yani sizin yazdığınız gibi kuşlar farklılık gösteriyor diyemezsiniz çünkü sizin tescil kuşlarınız da bir birinden çok farklı bunu resimle İSPATLARIM !özellikle çakal ile bursa kuşlarınız arasında ne far var anlamış değiliz.Son olarak biz ne yaptık dersek biz bursa kuşunu bursa oynarını Kendi vatanında ki gibi besledik besliyoruz.Bu en büyük adımdır.

boncuk619' Alıntı:
Bahri beyin standartina itiraz edip,iste hakiki Bursa Oynari bu ve bunun gibi olacak deyip.Bahri beyin cikardigi standarti cürütebilirdiniz.NEDEN YAPMADINIZ?????.

Bu kısımda ki yazınızdaki bahsetmiş olduğunuz durum şuanda yapılıyor İTİRAZ EDİLİYOR şahsen bende itiraz ediyorum ve bir çok bursa oynarı yetiştiriciside itiraz ediyor ve bu yetiştiricilerin çoğu BURSA'da Bahri beyin standartının çürük olduğu zaten ortada buna rağmen hala neden yapmadınız diye soruyorsunuz ki geçmişte itiraz edilmedi diye şimdi de itiraz edilemiyor mu? buyrun işte itiraz ediyoruz!Cürütüyoruz!

boncuk619' Alıntı:
Benim anlamadigim konu, siz neyin kavgasini yapiyorsunuz.Elinizde hic bir tutanak olmadan ,Bahri beyin kuslarina nasil bunlar oynar degil diyorsunuz

Sevgili Metin abi bu ırkın tutanağı olmaz bu ırkın kağıt üstündeki tutanağı yok ama Bu ırkın doğduğu ve tüm DÜnya ya yayıldığı bir şehir var ve ismi BURSA bu en büyük tutanaktır hem görsel hemde tarihsel olarak!Yeterlidir sanırım şimdi evet siz neyin kavgasını yapıyorsunuz değilde neyi tartışıyorsunuz diyebilirsiniz biz kavga etmiyoruz medenice bir şey tartışıyoruz Osman beyin yazısından hariç olarak belirtiyorum biz ırkımızı kurtarmaya çalışıyoruz koskocaman bir bursa ili var koskocaman bir menba var temel var.Artık elinizdekilerle bu şehirdekileri bir kıyaslayınız!Elimizde şuan için bir kağıt parçasında ki tescil yok ama cengaver bir Bursa var ve bu her şeyin üstünde yer alacaktır.

boncuk619' Alıntı:
Bahri bey,sadece sizlerin benzettigi kuslar icinmi,bu kadar sene harcadi.Lütfen elinizi vicdaniza koyup birde öyle düsünün.

Valla öylede düşünüyorum birde şöyle düşünüyorum sayın Bahri beyin tescil yapmış kuşlarına harcadığı emek karşısında asıl sizler bursada binlerce kişinin ''ustanın''harcadığı emeği bir düşünü isterseniz!Bursada ki bir kişi değil binlerce yetiştiricye ve bursa oynar ırkına yazık değil mi?Vİcdan dediğiniz şey Almanya da farklı mı yoksa:)?

boncuk619' Alıntı:
Sizin gibi düsünen insanlar oldukca Bursa oynar hic bir yere varamaz.YAZIK,COK YAZIK...

Bizim gibi düşünmeyen Bursa ilimizin temel bursa oynar kuşunun dışında bu ırkımızı yönlendiren veya buna ışık tutan olduğu sürece gerçekten çok yazık ama oynar bir yere varacaktır vardığı yerde BURSA olacaktır Alman ya değil.

Sevgili Metin abi konularla ilgili olarak hiç bir kişisel eleştirim yoktur görüşlerim ve düşüncelerim tamamen ırkımız üzerinedir Bahri beyi tanımam etmem tanısamda kendisiyle ilgili bir olumuzluk düşünemem ve beyan edemem!Yukarıda ki yazımda da bu belirttiğim hususların hiç birine değinmedim konumuzda buna lütfen dikkat ediniz.Bahri beye ve sana Tanımadığım kadarıyla saygım sevgim sonsuzdur.Kısacası fikirlerim Bursa oyanr ırkı üzerinedir.

İyi zamanlarda esenlikler dilerim.

usta kuşların güzel hele oynarların cok güzel benim baabmda 35 senelik oynarcı bizdede güzel oynarlar var yanlız ben cakallarla oynarların aynı bakılmasına karşıyım :D

boncuk619' Alıntı:
Metin abi merhaba,öncelikle ticaretle uğraştığım için çok sık şehirler arası yolculukta bulunduğumdan dolayı,sitemizden bazen çok uzun süre ayrı kalabiliyorum,girdiğimdede bir çok konu açıldığından malesef hepsini takip edemiyorum.
Yorumunuza saygı duyuyorum ve burdan Bahri beyede selamlarımı iletiyorum.
Öz Bursa oynarlarından aynı standartta arka arkaya yavrular almak neredeyse imkansız gibi birşeydir.Çünkü Bursa oynarı 3 temel kafa yapısına sahip bir ırktır(kestane baş,pelit baş ,yılan baş),ki bir kafa yapısı daha vardır ''takoz kafa'' bu tipteki oynarlar malesef bugün çok az sayıda kalan oynar tiplerindendir.Bursa dışındada görmemiz çok az bir ihtimaldir.
Bursada bu kafa tipleri kendi aralarında çalışıldığından dolayı ve birde renk yapıları farklı eşe vurulduğundan aynı tipte ve renkte kuşlar üstüste ve sürekli olarak imkanı yok ki aynı görüntüleri taşımaz.Ve birde bursada kesinlikle oynar kanının içine başka ırk sokulmaz,ancak bu saydığım şekilde eşlemeler yapılır.Ki buda bursa oynarının en büyük sırlarından bir tanesidir.Aynı soydan bir oynar kümesine sahip olursunuz ve yıllarca aynı özellikte yavrular elde edersiniz ve birde bakarsınız yıllar sonra sürpriz bir yavru size verir.
Oynar ırkı sadece karabaştan ziyade değildir.Yaşmaklı,muskalı,kilitli ,sürmeli v.s bir çok çeşitte renk fenomenine sahiptir.Ve bu öz karışımlar kuşların geneline hitap ettiğinden tıpa tıp şekilde aynı yavruları alabilmemiz malesef imkansız olur.Bunu en güzel şekilde Hüseyin abi,trakya yerlilerinden örneklerle sunmuş.Bu dediğiniz olay işte bu şekilde ancak trakya yerlilerinde olur.
Aynı yavruları verme çakal ırkındada olmaz.Ben ayrıca çakal ırkıda besleyen bir yetiştiriciyim.Kimi zaman anaçlarımdan kendileri gibi duble akkuyruk yavru alabildiğim gibi muskalı,kilitli,elifli yavrularda alabiliyorum.
Türkiyede aslında bursa oynarının standartıda bellidir ne olduğuda.Türkiyede oynar ırkındaki yanlışlığın altında yatan temel sebep,bir konuyu araştırmadan özünü öğrenmeden,kendi başına bir şeyler yapmaktan kaynaklanıyor.
Oynar ırkına merak saran kişiler,bu işe yıllarını vermiş kişilerin yanında yetiştiğinde ve her geçen zaman diliminde tecrübe kazandığında gerçek oynarlarla tanışmış oluyorlar ve polemiklerden her zaman uzak duruyorlar.Çünkü onlar zaten neyin ne olduğunu biliyorlar.
Ancak birde daha dün güvercin yetiştirmeye başlayıp,kendi kendine kurallar koyanlar varki,onlarda işte Türkiyede oynar ırkına en büyük kepi vurup,oynar hakkında polemiklerin çıkmasına sebep oluyorlar.Onun için Ülkemizde ne oynar yetiştiricleri kendi savunabiliyor,örgütlenebiliyor nede oynar ırkı kendi standartlarını güven altına alabiliyor.
Bunlardan sebeple ne olursa olsun bir işi önce kendi alanında uzman kişilerden öğrenerek yola çıkmalıyız.Bu her konuda gerek güvercin yetiştiriciliği gerek ticari yaşamda.
Ben bugün eğer trakya yerlisi ırkına merak sardıysam muhakkakki trakya bölgesine giderim,gerçek standartları oradan öğrenirim,diğer yerel ırklar içinde aynıdır.
Ben şunu buradan yine üstüne basa basa söylemek isterim ki Almanyada karabaş yılan kafa olarak tescillenmiş kuşların öz bursa yılan kafa olmadıklarını üzülerek belirtmek istiyorum.Bundan lütfen kimse alınmasın kırılmasın.
Bahri bey bu ırka yıllarını vermiş olabilir ancak,kimseden akıl alacak değilim gibi direktif tavırlarla hiç bir problemin çözülemeyeceğinide bilmesini isterim.Bugün Almanyada tescillenmiş olan bursa oynarı bir problemdir ve bu problem karşısında kayıtsız kalmakta ne kadar doğrudur bilemiyorum.
Bursa oynarı bizim için tarifi olmayan bir sevdadır,bir memleket meseleside denilebilir.ırkımızın tam anlamda garanti ve güvence altına alınması hakkında beraber çalışacağımız bir çok genç nesil arkadaşlarımız abilerimiz bulunmakta.Bu birliktelik içerisinde bazı problemleri aşacağımıza inanıyorum.Ben bu nisan ayının 12.günü vatani görevime başlıyorum.Vatani görevimi tamamladıktan sonra,oynar ırkımız hakkında olması gereken çalışmları Allahtan bir elem ve keder gelmedikçe başlatma çabası içerisindeyim.
Almanya ya ve tüm gurbetçilerimize saygı ve sevgilerimi sunarım.

Merhaba,Bahri beyin 64. Doğum günü kutlu olsun nice yıllara sağlık mutluluk huzur içinde geçirmesini temenni ederim.Güvercinler bizi yine buluşturuyor tebriklerimiz kutlamalarımızı daha da arttırmak ümidiyle.Esenlikler dilerim.

Merhaba Hüseyin,umarim hersey yolundadir.Senin Bahri abi icin yazdigin dogum günü kutlama yazini,Bahri abiye aynen telefonda ilettim.(Kendisi bu siteye üye degil)Cok sevindi,kendisi seni her ne kadar tanimasada sana tesekkürlerini iletmemi istedi.Ayrica bende sana cok tesekkür ederim,kutlama yazindan dolayi.Yazini cok anlamli buldum.Tebrik ederim.Hoscakal...

boncuk619' Alıntı:
Merhaba Hüseyin,umarim hersey yolundadir.Senin Bahri abi icin yazdigin dogum günü kutlama yazini,Bahri abiye aynen telefonda ilettim.(Kendisi bu siteye üye degil)Cok sevindi,kendisi seni her ne kadar tanimasada sana tesekkürlerini iletmemi istedi.Ayrica bende sana cok tesekkür ederim,kutlama yazindan dolayi.Yazini cok anlamli buldum.Tebrik ederim.Hoscakal...

Merhaba,

MEtin abi, kutlama mesajımı ilettiğin için çok teşekkürederim.Bir gün tanışabiliriz inşalallah Dünya sanıldığı kadar büyük değil sohbetlerimizi yüzyüze yapsak çok farklı bilgiler elde edeceğimiz düşüncesindeyim arkadaşlıklar dostlukalr ona keza tabi ki güvercin hobisine ırklarımıza tek pencereden bakmamak gerekiyor çoğu zaman.Konu her ne olursa olsun bilgi almak tanışmak en güzeli olur.Kısmet olursa tanışmak ümidiyle.Şu bir gerçek ki sizler eğer Bahri beyin düşüncelerinde oynar ırkını besliyorsanız bu adamın bildiği bir şey var bu nedir?MErak ediyorum yüz yüze konuşup bunu kendisinden dinlemek isterdim hiç kuşku yok ki Bahri bey bazı detayları net oratamında aktaramıyor!Katılımları da zaten yok denecek kadar az ama bu adamın bildiği bir şey var bizler bursa kuşunu bursalılar gibi benimsiyor olsakta Bahri beyde enterasan bir şey var bunu da sanırım kendi adıma en iyi şekilde kendisiyle tanışarak anlıyacağım bu ortamlarda sanırım anlıyamıyacağız!Eksik bir şeyler var!

TAbii bu bahsettiklerimin hepsi bahane olsun isteyen istediği kuşa baksın emek versin değilşen bir şey yok arkadaşlık dostluk baki kalan tek şey.

Almanya ya sevgiler saygılar Bahri beyin tekrar geçmiş doğum gününü en içten dileklerimle kutlarım görüşmek dileğiyle esenkalın.

Geri