MARKETCI CENGIZ KAYSERI 05353876834

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan marketcı cengız
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 82
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
MART 2011 YAVRUSU AYNI DAMARDAN BUYUKLERI KAYSERIDE GIRMIŞ OLDUKLARI TUM İDALARI KAZANDILAR YENİLGİLERI YOK 2012 TURKIYE KUPASINA HAZIRLIYORUM İNSALLAH ORDADA BASARILI OLUR

Maşallah güzel kuş, videoda iddalı konuşmuşsunuz ama video çekimi bunu yansıtacak kadar güzel çekilmemiş , sizden daha net videolar bekleriz , saygılar Kemal.

Merhaba;

Cengiz bey'e zahmet edip, kuşunun videolarını bizlerle paylaştığı için teşekkür ediyorum.
Ancak videoyu sonuna kadar izledim. Videodaki yorumlarını dinledim.
Kesinlikle vasat, ya da vasatın altı bir kuş olduğunu düşünüyorum.
Cengiz bey'in söylediklerini dikkate almıyorum çünkü bu onun iyi kuş tanımını sorgulamama sebep olacak.
Açıkça söylemek gerekirse, bu kuşun videodaki durumu gibi şu anda uçan belki de yüzlerce kuş vardır.
Ben bu tarz bir uslubu olan biri değilim. Ama videoda "dünyada böyle kuş var mı?" diye sorular sıralanınca, dayanamadım.
Tekrar teşekkür ederim.
Selamlar.

Şenol

paylaşımı için teşekkür ederim ama bende anlatıldığı gibi bir kuş göremedim.

cengız bey yasınız 49 olmus bellıkı oyun kusu sevdalısısınız bu kus nasıl dunyaya kafa tutacak anlamıs degılım he dünyadakı kumrulara kafa tutacaksa orasını bılemem kumrulardan daha uzun fısek cekıyo galıba 30 metrelerden bahsedıyorsunuz ben 30 degıl 3 metre gordum vıdeoda lafla olmuyo mıllet vıdeo koysun demıssınız bence bu sıtede vıdeo bolumunu ıncelemenız lazım sızın kusunuzun ustun kesınlıkle bı tarafını goremedım ama sız bunlarla mutlu oluyorsanız allah mutlulugunuzu daım etsın.

yavru bır kus daha hedefe cokmemıs o yuzden pek bısey demek mumkun degıl.suanlık atlamaları guzel insallah alcaga cokunce ıddıa etdıgınız kadar ıyı br kus olurda hayal kırıklıgına ugramazsınız.yalnız cengız bey gunumuz kusculugunda yavru oyununa bakıp boyle ıddıalı konusmak pek ıyı degıl.

Cengiz bey, video daki açıklamalarınız olmasa direk emeğinize sağlık der geçerdim. Arkadaş çok iddalı konuşmussun ama galiba konuştuğun kuşu uçurmamışsın bunda bir yanlışlık var, istersen videoyu birde sen seyret!!!

Arkadaşlar bu videodan sonra artık şunu sorgulamamız gerekiyor. Oyun Kuşunun performansı hakkında çok farkı anlayışlar içindeyiz ve bir türlü ortak dili konuşamıyoruz. Onun için bazı tanımları kullanırken ne ifade ettiği belirtmekte fayda var çünkü bu tanımlar bölgeden bölgeye farklılık göstermektedir.
Örnekmi;
Sözlükte :minare boyu; aşağı yukarı 10 ile 20 metre arasında yüksekliği anlatmak için kullanılır.
Fakat şimdi minare boyları 40-50 mt civarında olan var.
Bunun gibi örnekleri çoğalta biliriz....

bu kuş için cengiz arkadasımıza bana yorum yapmak düşmez zaten kendisi seyredip kendiside yorumluyor iddiasına ise katılmıyorum kuş da iddianın hiç bir türüne katılmıyorum çünkü bütün yapması yada yapamaması gereken ler canlı olan kuşun elindeyken iddialar yersizdir neticede kuşdur her kese kuş oynamaz makina degil ama emegine saygı duyuyorum güle güle beslesin demek düşer bütü mesele bakıs açısına gözleme baglı kendisi öyle görmüş öyle yorumlamış kuşculuk çok zor bir ugras kişinin kuşu kuşçulugu kuşçuluga bakısı farklı farklıdır arkadasımızda kuşunu öyle görüp kendince öyle degerlendirmiş kendim olarak güle güle beslesin diyor

saygılar sunuyorum

o kuş daha hava oyununda ,çekim çok kötü ve videodan heç bişe anlamadım..

Güzel bir video ve yorum bu anlamda paylaşımın için teşekürler;

Marketçi değil biraz pazarcı ağzı olmus ama yakısır.

Güzel bir kuş olacağı belli bahs ettiğiniz gibi ekelerini ucurdugunuz kendi soyunuz bildiğiniz bir hayvan olduğu için iyi bir kuş olarak görüyoruz.

Birde kamerayı yeni aldığınızı bagırdınız bu anlamda biraz doğa olaylarını ve düğün dernek videolarını çekip bu anlamda ustalaşa bilirsiniz görüntü kalitesi açısından:)

bu zaman içerisinde kusunuzda tam oyunu gösterir ve bizlerde yeniden izleme imkanını buluruz.

İyi kuş oldugu belli birazda siz emek gösterin

Saygılar

Cekimden görebildigimiz kadariyla yorum yapacak olursak eger, yavru bir kus icin iyi bir performans, kus güzel kapanip hirsli savuruyor. Ileride muhakkak daha iyi oyunlar sergileyecektir. Cengiz beyin kendi kusu hakkinda kendisi yorum yapmasi bencede dogru degil. Cengiz bey sizden o bahsettiginiz iddalari kazanan büyüklerininde videolarini siteye eklemenizi rica ediyorum. Kayseriden gercektende iyi damar ve süper oyunlu kuslar cikiyor. Selamlar Kenan

Cengiz bey öncelikle emeğinize saygı duyuyorum ama bir kuşu bukadar abartmaya gerek ama sizi baya mutlu ettiği belli,dünyada böyle kuş yok gibi cümleler kullanmışsınız bence siz kayseriden başka şehirlere gitmediğinizden böyle bişe söylediğinizi tahmin ediyorum ama kayserideki yetiştiricilere kesinlikle saygı duyuyorum.Dünyaya açılmaya gerek yok Türkiye'de ne kuşlar var ama görüp bilene.Umarım bu veya başka kuşlarınız sizin beklentilerinizi çok daha iyi bir şekilde karşılar.Daha iyileri sizin olsun diyecem ama Dünyada bulunmadığına göre bu söze gerek yok :-D

SAYGILAR..."DADAŞ"

cengiz abi biz 4 arkadaş kuşunu izledik, ömrümde böyle bir kuş görmedim, bu ne atış bu ne tertibattır be kardeşim, izlettiğim arkadaşlar inanamadı nerdeyse hemen gidip satın alalım diyorlar, adam başı 2000 tl den toplam 8000 tl veriyoruz kuşa, kabulsen hemen çıkıcaz yola, ne dersin satar mısın ? en azından aynı soy kardeşi mardeşi varsa da olur, yeter ki bu kandan olsun ben böyle bir kuş görmedim, acil cevabını bekliyorum abi saygılar

alı kardesım buyrun gelın misafırım olun canlısını izleyın kardeslerınıde izletırım bu kandan verebılırım saygılar

kuşu kameraya çeken ve çekimde sesi gelen senmisin abi ?

e orda sen sıfır araba verseler vermem diyordun abi ?

Ben o kusu satarım demedımkı aynı soyundan verbılırım dedım o kusu kupaya hazırlıyorum

cengız bey selamlar öncelıkle emegıne saygım var ama büyük konusmususnun be abı çok kus ızlemedın dıye düşünüyorum nerdesin hangı ıldesın bılmem ama ankarda ne kuslar var yolun dü
serse beklerim 2 yasında BOZ DUMANLININVIDEOSU OLAN KUSUNMUN YAVRULARINI VERDIM HAVAYA ızlerız bakalım ne yapcak kus bu kesın oynar demoyorumn ama ınsallak gor bır kus nerden gelıyor geldıgı yerı gorebılecekmısın mesafeyı demıyorumn zaten bır sekilde görsterıyor kendını kusa meraklı olup emek vermek güzel amam çok ıddıalı olmamak lazım güzel kusun ama oturtmamıs uynunu daha ınsalalh ıstedgn gıbı olur amacım kusunu kötülemek degil güzel kusun ama dedigin gıbı dünyada tek kus degıl veya en ıı oynayan saygılar sunarımö kusurum varsa af ola allah gönlunce ucurmak nasıp etsın.

sen şaka mı yapıyosun ? öncelikle şunu söyliyeyim ben kuşuna da soyuna da talip değilim, şenol1981 kardeşim şahit sırf bu yazıyı yazmak için o talepte bulundum, yani o kuşun soyundan almaya gelsem satıcan bana bu paralara öyle mi ? değil bu uçanı tüm soyunu satıyorum desen 50 lira vermem !!! kusura bakma böyle hitap ettiğim için ama kuşun 10 dakika gezdi gezdi gezdi bi fişeği gözüküyor 3 4 takla, 35 metre yukardan alıyor ne yaptığı da belli değil, bunun neresi 30 metre bunun neresi dünyanın en iyisi, kuşu paylaşmana eyvallah ama bu şekilde olmaz abi ya ! bu arada yeni patlamış ve bu kuşu kuyrugunda götürecek bir yavrum var anasını babasını verdim beslemem, onu sana istediğin takdirde yemin ederim hediye edecem ! al da onu kupaya hazırla, böyle bişey var mı ya ,insanları salak mı sanıyorsunuz siz? şaka gibi...

satılmıs kardesım orda kusun guzel demıssın kusun hakkını yemedıgın ıcın bende sana tesekur ederım pıyasda boyle serı pratık uzun mesafeden besık sallar gıbı kapatıp gelen tabanı ustunu baglayan takla sayısı 5den asagı olmayan gelıp bos konmayan taklaya gırdımı kafasını yukarı dımdık uzatan ayaklarını acmayan 25--30 sefer bas yapankumesınden baska yere inmeyen 5-6 takla ıle ınen1.5----2saat mecburu ucan kus varsa kanat sesı olan burgulu gıden kus varsa vıdeosunu koyunsun beraber izleyelım vıdeoları takıetım su anda bu kusun taklası gıbı oynayan kus goremedım sen gorduysen gozumden kacan vıdeo olduysa bır zahmet bakalım uzun gıtmesı onemlı degıl nasıl gıttıgı onemlı takla stılı onemlı ben bunlara deger verırım sonra kus oynadıktan sonra yuksege dogru acılp gıdıyor buda buyuk bır ozellık oyundan sonra kumesın etrafında dolanıp durmuyor vıdeoya koydugum kus ıyı anlayan kuscular zaten ozelıklerınıde gorup anlıyorlar bazı kısılerde yok vıdeo ıyı cekılmemiş sen yorum yapmıssın kardesım sen kusun ozelıklerıne bak işte kusculun en guzel yanıda yorumlara acık olması yorumların ıcın tekrar tesekur ederım

alı demır ben sana kus satayım dedımmı kı sen kendın talıp oldun sen omrun boyunca bunun yarısı kadar ucur senın verdıgın rakamın 2katını vereyım sana 10 sene musade varsa bır kusun koy vıdeosunu oyle konus yok alacam yok vazgectım cocuk gıbı konusmussun yok kumesını versem almam sen benım kusumun tuyune gucun yetmez veren kımkı kendı kendıne almam dıyorsun hedıye edecerım dıyosun ben onlara yem atmam sen hayrını gor sende kupaya kendın ucur kendın hazırla ınsallah sondan bırıncı olursun o bıle senın ıcın basarıdır

marketcı cengız' Alıntı:
alı demır ben sana kus satayım dedımmı kı sen kendın talıp oldun sen omrun boyunca bunun yarısı kadar ucur senın verdıgın rakamın 2katını vereyım sana 10 sene musade varsa bır kusun koy vıdeosunu oyle konus yok alacam yok vazgectım cocuk gıbı konusmussun yok kumesını versem almam sen benım kusumun tuyune gucun yetmez veren kımkı kendı kendıne almam dıyorsun hedıye edecerım dıyosun ben onlara yem atmam sen hayrını gor sende kupaya kendın ucur kendın hazırla ınsallah sondan bırıncı olursun o bıle senın ıcın basarıdır

ya bu kuşun neresini övüyosun arkadaş ben onu anlamadım ! bi de yesem memnun olucak tavırlardasın, bak ben hiçbirşey iddia etmiyorum, sadece şunu söylüyorum ki yuvamdan ilk çıkacak olan ve anasını babasını arkadaşıma verdiğim ve beslemeyeceğim bi kuşum var, ilk fırsatta onun videosunu çekeceğim, buraya atacağım, bakalım hangisi daha iyi atıyo ve dikiliyo, ve ben bu kusu gözden cıkarmısım ! beslemeyeceğim, yani senin kupaya hazırladıgını iddia ettiğin kustan iyi oynayan bi kusu ben beslemeyeceğim abi anlayabildin mi ?
izleyince görücez yem mi vermezsin artık su mu...
benim burda vurgulamak istediğim benim kusum iyi senin kusun kötü değil , benim vurgulamak isteğim HERKES KUŞUNCA İDDİA ETSİN ! burda senin kuşunu paçasına takıp gidicek fazlasıyla kuşu olan onlarca besleyici var, ben birazda onların duygularına tercuman oluyorum şuan,sıra kuslarıyla cıkıp herkese meydan okunmasın, şaka gibi bir videoyla mı meydan okuyosun dünyaya, şunu da söylemek isterim ben bir ''ÇIRAĞIM'' çoook daha öğrenecek şeyim var, ama ben ilkokuldayken de bu kuş kuş değildi şimdi de değil onu anlatmak istedim, iddia etmeden paylaşsaydın cesaretinden ötürü tebrik ederdim ama madem iddia ettin konu bu duruma geldi...

ha bu arada ben çocuk değilim, sağ tarafta yazıyo yaşımda mesleğimde, yaşını bilmem ama senin meslek bölümünde bi yanlışlık var sanırım, o kuş kadar kuş uçurursam ve sen bana 16 000 tl vermezsen napıcaz ?
benim ki kötü oynarsa delikanlı sözü ister kendine ister kime dersen hediye edicem, iyi oynarsa da senden dileğim ' söz gümüşse sükut altındır ' atasözüne sadık kalman saygılarımla...

ALİ DEMİR ARKADAŞA KATILIYORUM..

sağol ahmet arkadaş :)))

ali kardes niye kendine eziyet ediyonki marketci arkadasın kusu suan cok kötü yorum yapmaya gerek bile yok aslında okadar iddaliki anladım kadarıyla onun kusu onun gözünde 10 numara fakat bana göre cocuk kusu senin yerin ona göre uzak ben yakınım kayseri sivas gelsin kus izletim ona benimde videom var iyi veya kötü gödisinin yavrusu suan ucuyo benim gözümde kötü kus neden dersen yavru benin ucuracam kus eke olacak fakat kayserili arkadasa sesleniyorum sivasa yolun düserse gel bekllerim alibaba mah lesinde oturuyom orda kime sorsan tanır bizi benim kötü kus dedim senin kus gibi 3 daha gitmezse ben hepsini verecem beslemeyi bırekacam fakat dedim gibi oynarsa sende sende bu cocuk kuslarını mahallen deki bebelere verecen ????????????? ve emene diye cek bıyo emek vermıssın ucurnussun fakat olmamıs yinede paylasım icin tesekkür ederim emene saglık

Arkadaşlar hangi kuşun iyi, hangi kuşun vasat veya yetersiz olduğunu zaten herkes biliyor. Kuşun güzelliğini 10 kişi söylüyorsa o kuşa itibar edilir ama , sadece bir kişi söylüyorsa işte orada biraz düşünülür.

Benim düşüncem Cengiz Bey video çekerken , nasıl insan kendi emek verdiği yavrusu oynamaya başlayınca heyecanlanır ve coşarsa Cengiz Bey de heyecanla videoda bazı iddialarda bulunmuş, bunu abartmamak lazım diye düşünüyorum. Zira kuş daha yeni oynuyor, kim bilir bir kaç ay sonra güzel bir kuş olacak belki de olmayacak veya Cengiz bey eski güzel kuşlarında olan bazı halleri o kuşta görüyordur... herneyse Önemli olan kuşun sahibinin değil onu izleyenlerin yorumudur.

Saygılar Kemal.

Geri