MARKETCI CENGIZ KAYSERI 05353876834

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan marketcı cengız
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 82
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
alı demır vıdeonu ızledım sen o kuslaramı yem atıyorsun pazara gıtsen kus alsan ondan daha ıyı doner zaten kendınde kusun soyunu cıktıgını soyluyorsun kusun ıyı olsa soyunu cıkmazdın

cengiz abi kusura bakmada sen turkıyeye kafa tutmussun basta kayserıden bahset kayserıde senın ucurdugun yavrunun ustune bır kus cıkmazsa ondan sonra da turkıyeye kafa tut elalemde nelerı var bılıyormusun sen

Yahu arkadaşlar,adamcağız uçurduğu yavrudan keyif almış ve kalbinden geçenleri diline dökmüş.. Bunu bu kadar ciddiye alıp uzatmaya gerek yok.
Yakınen tanısanız ,bu tepkileri göstermezdiniz.
Düşünüki videoyu çeken amcanız,dayınız belkide babanız olabilir. yine bu şekilde tepki verirmisiniz? yada sizin yakınlarınıza bu şekilde tepki verilmesine gönlünüz razı olurmu?

Lütfen birbirinizi kırmadan,büyükler büyüklüğü,küçükler küçüklüğünü bilerek konuşalım,tartışalım.Bende kendi yavrularımı uçurduğumda zaman zaman dozu kaçırıp sesimi yükselterek sevinebiliyorum.Her insanın sevinme,şekli farklıdır.
Nasıl oyun kuşunun kriterleri herkese göre farklıysa,bu ağbeyimizinde sevinme kriterleri böyledir.

Ne demişler "Kargaya Yavrusu Şahin gibi Görünürmüş"
Saygı duymalıyız..
Hepinize selamlar sevgiler.

cengibey emene saygı duyorum fakat anlatdıgın kadar birşey izleyemedim vidyoda sıradan birkuşbence yinede teşekür eder saygılar sunarım cesaretinden dolayı benolsam buyavru için bukadar iddalı konşmazdım

tum sıte yonetıcılerıne ve emegı gecenlere adıl davrandıkları ıcın tesekuru borc bılırım bu konu tamamen yanlıs ansıldı ben dunyaya ve turkıyeye kafa tutmus degılım sadece bundan ustunu varmı derken ıyısı olan arkadsların kuslarını tanıtmaları ve kuslarını acıga cıkartmaları ıle ılgılıydı cunku elımıze gecen her kusu ıyı dıye damızlıga cekıyoruz belkıde tam netıcesını bıle almadan kayserı sıfesı ıle derlerkı kırlı cıkıların ortaya cıkması dıye soz vardır mılletın saklayıp gostermedıgı kusları gore bılırmıyım acaba bu dusunce ıle bu vıdeoyu cektım yayınladım bu arada aramızda hıc bır sebeb yokkan yas olarak benden kucuk kardeslerımlede gereksız yere kalp kırdık allahtan ben tecrubelı ınsanımdaha sonra telefon acıp arkadastan yanlış yaptıgımızı sebepsız yere gunah işledıgımızı hakkını helal etmesını ıstedım oda hakkını helal ettı ıkımızde ozur fılan dılemedık zaten ozur dıleyecek bır mesele yoktu burda benım yaptıgım kusculuga aslında faydalı hızmet kımselerın kıyıpta ucaramadıgı kuslarını belkıde bu ıdda uzerıne cıkarıpta ucurmaya baslaması gıbı yoksa daha damına tam bındırmemiş yenı kafa kaldıran kus ıle dunyaya kafa tutacak kadar acemı kuscu degılım bunuda burda acıklıyorum inankı hıcbır art nıyetım yoktu yenı vıdeoyo cekmıstım yayınlayacaktım ama vazgetım butun kus yetıstırıp besleyen arkadslarıma basarılar dılerım herkesın kus anlayısınada saygı duyarım selamlar

konunun tatlıya baglanmasına bizlerde menmun olduk istemeyerek galeyana gelerek yada bir hırsla kırıcılıklar yasanmıs karsılıklı diyalogla çözülmüş olması sevindirici hatalar insanlar içindir hatalardan dönülüp ders alabilmek hatasını kabul etmek ayrıca erdem dir her kimin nerede nasıl kuşları vardır ne kadar iyidir degildir kendinedir güle güle beslesinler otraya çıkarmaları tanıtmaları kendi inisiyatiflerindedir önemli olan bizler kendi kuşlarımıza ne katabilir yada katmısızdır daha önemlidir zaten bu ugrastaki en büyük eksigimiz elestiriye tahammül edemeyişimiz en önemliside kimde olursa olsun kuşun hakkını emege saygıyı genellikle gösteremedigimiz den kaynaklanmaktadır ne zamanki iyiyi iyi kuşu takdir edebilir tartışmalarımızı daha da seviyeli karsılıklı anlayısla yapabilirsek dahada önemlisi arkamızdan gelen bizleri konuşma hitap seklimizi örnek alan gençlerimize iyi model olabilirsek her sey daha güzel olur diyor tesekkür ediyor saygılar sunuyorum

yunus81' Alıntı:
Merhaba;

Cengiz bey'e zahmet edip, kuşunun videolarını bizlerle paylaştığı için teşekkür ediyorum.
Ancak videoyu sonuna kadar izledim. Videodaki yorumlarını dinledim.
Kesinlikle vasat, ya da vasatın altı bir kuş olduğunu düşünüyorum.
Cengiz bey'in söylediklerini dikkate almıyorum çünkü bu onun iyi kuş tanımını sorgulamama sebep olacak.
Açıkça söylemek gerekirse, bu kuşun videodaki durumu gibi şu anda uçan belki de yüzlerce kuş vardır.
Ben bu tarz bir uslubu olan biri değilim. Ama videoda "dünyada böyle kuş var mı?" diye sorular sıralanınca, dayanamadım.
Tekrar teşekkür ederim.
Selamlar.

Şenol
hislerime tercüman oldunuz içtenlikle teşekkür ederim
ayrıyetten yorum yapmak istemiyorum güle güle beslesin

sınan bey senol beyın yorumunu okudum arkads benım acıklamalarıma dayanamayıp kusa vasat demış kusun durumu gıbıde yuzlerce kustan bahsetmış boylece senın hıslerınede tercumanlık yapmıs sag olsun var olsunzaten baska turlu acıklama yapılsaydı sasardım kusculukta bırı ıyı dedımı arkasındakıde ıyı dıyor kotu dedımı dıgerıde kotu dıyor zaten bır yere kus ızlenmeye gıdıldıgınde kus daha havaya kalkmadan kotulenmeye baslanıyor yok rengı soyle durusunu sevmedım gıbı vs. havadayken bır suru acıkları tesbıte calısılıyor bu kusların hıcmı ıyı sevılecek tarafları yokkı bu kadar acık aranıyor aslında yapılan yorumlar kusculuga tamamen zarar acıyor kusu sahıbının gozunden dusuruyor seveceksede sevmezoluyor bu yorumlarla bızler nereye kadar bu kusculugu goture bılırız kımlere faydamız olabılırkı kendımıze bıle faydamız olmaz dusuncesındeyım bır seyı sevmedıgın zaman acıgını aramaya baslarsın yoksa kusu kusculugu artık sevmezmı oldukkı bu kadar kotu yorumlar yapılıyor hatalar aranıyor bu yorumlar kus sevgısının azalmasını ve bıtıyor olmasını gosterıyor kardesım senden rıcam kustan ıyı anlıyorsan madem kusa vasat demıssın kusumun eksıklerı neyse soyle nasıl duzeltecegımıde soyle kı bılgılerınden ıstıfade edeyım hatalarım varsa duzelteyım boylece kusumuda benıde duzluge cıkarmış olursun yoksa hıc bır bılgı olmadan dırek vasat yorumu yapıyorsan bu yorumuyun banada kusumada bır faydası olmaz zararıda olmaz

marketcı cengız' Alıntı:
sınan bey senol beyın yorumunu okudum arkads benım acıklamalarıma dayanamayıp kusa vasat demış kusun durumu gıbıde yuzlerce kustan bahsetmış boylece senın hıslerınede tercumanlık yapmıs sag olsun var olsunzaten baska turlu acıklama yapılsaydı sasardım kusculukta bırı ıyı dedımı arkasındakıde ıyı dıyor kotu dedımı dıgerıde kotu dıyor zaten bır yere kus ızlenmeye gıdıldıgınde kus daha havaya kalkmadan kotulenmeye baslanıyor yok rengı soyle durusunu sevmedım gıbı vs. havadayken bır suru acıkları tesbıte calısılıyor bu kusların hıcmı ıyı sevılecek tarafları yokkı bu kadar acık aranıyor aslında yapılan yorumlar kusculuga tamamen zarar acıyor kusu sahıbının gozunden dusuruyor seveceksede sevmezoluyor bu yorumlarla bızler nereye kadar bu kusculugu goture bılırız kımlere faydamız olabılırkı kendımıze bıle faydamız olmaz dusuncesındeyım bır seyı sevmedıgın zaman acıgını aramaya baslarsın yoksa kusu kusculugu artık sevmezmı oldukkı bu kadar kotu yorumlar yapılıyor hatalar aranıyor bu yorumlar kus sevgısının azalmasını ve bıtıyor olmasını gosterıyor kardesım senden rıcam kustan ıyı anlıyorsan madem kusa vasat demıssın kusumun eksıklerı neyse soyle nasıl duzeltecegımıde soyle kı bılgılerınden ıstıfade edeyım hatalarım varsa duzelteyım boylece kusumuda benıde duzluge cıkarmış olursun yoksa hıc bır bılgı olmadan dırek vasat yorumu yapıyorsan bu yorumuyun banada kusumada bır faydası olmaz zararıda olmaz

walla cengiz baba bu kez sana katılıyorum gibi :)

selamlar..

marketcı cengız' Alıntı:
merabalar cengizbey
çok güzel bi konuya değinmissin
evet neyazıkki günümüzde maşallah denileceği yerde insanlar açık arara oldu. kuşun 10 numra olsun kimsede bulunmasın onada bi eksiklik bulurlar.
videodaki yavruya gelince. arkadaşlar bu yavruya iyide diyemeyiz kötüde diyemeyiz. henüz oyun evresini tamamlamamış bir yavru, hırslı iştahlı bir yavru ne olacagını ilerleyen zaman gösterir.
burada bir paylaşım oluyosa lütfen arkadaşlar begenmiyosanız bile yorum yapmayın.
insanları paylaşımdanuzaklaştırdığınızı düşünüyorum. bu iş emek işi kolay kolay buhale gelmiyor bu hayvanlar.o yüzden sizinde başınıza gelebilecek şekillerde yorum yapmanızı tavsiye ederim.yalnız cengizbey sisinde videodaki konuşmalarınız artık espirisinemi muhabbet olsun diyemi tam anlayamadım ama yeni sökülen bir yavru için abartı olmuş,
ama yinede olabilir beslediğimiz hayvanlarımız bizim için göüzmüze eşsiz gelmesse zaten beslemekten vazgeçeriz başkasına iyi olan bize kötügelebilir, bize iyi olan başkasıan kötü gelebilir.o tip konuşmayerine videoyu çekerken kuşlarınızın geçmişini buzamana nasıl geldiklerini yani kısaca videoda hayvanlarınız hakkında genel bi bilgi verseydiniz daha hoş olurdu. neyse cenem düşdü.
gülegüle besleyin güle güle uçurun. Allah zararziyan vermesin.

CENGİZZZ ABİİ.BEN KUSU İZLEDİMM BİŞEYY GÖREMEDİMMM..DEDİM ACABA GÖZÜMDE KATARAK FALAN MI WAR:),TEKRARR İZLEDİMMM ABİİİ BEN BU TARZZ KUSLARIII BAKICI YAPIYORUMMM WALLLAAA.BAKKK SİTEDE NE KUŞLARR WARR..YİNEDE SAĞOL ABİ...

:)

CENGİZZZ ABİİ.BEN KUSU İZLEDİMM BİŞEYY GÖREMEDİMMM..DEDİM ACABA GÖZÜMDE KATARAK FALAN MI WAR:),TEKRARR İZLEDİMMM ABİİİ BEN BU TARZZ KUSLARIII BAKICI YAPIYORUMMM WALLLAAA.BAKKK SİTEDE NE KUŞLARR WARR..YİNEDE SAĞOL ABİ...BAK SİTEDE HÜSEYİN BAŞOĞLAN ADINA BİR KUŞ WARR ARAP AYNA KUYRUKK..KUŞŞ ODUR BENCE..

kardesım ben kus doktoruyum gozden anlamam sana bu konuda yardımcı olamayacagım sana tavsıyem kısa zamanda goz doktoruna gıt yoksa ılerde kor olursun allah korusun

emre kardesım sende sagol

metın sahın bey arkadsım sende bu işin kolay olmadıgını zahmetlerını zorluklarını gormus yasamıs bır ınsansın zaten basından berı derım bu sıtede kustan ıyı anlayan bır kac kuscudan bırıde kırıkkalelı metın sahın dıye emeklerıne saglık agız tadıyla kus ucurmanızı basarılarınızın devamını dılerım kayserıden sevgıler slmlar

BADİ5757' Alıntı:
CENGİZZZ ABİİ.BEN KUSU İZLEDİMM BİŞEYY GÖREMEDİMMM..DEDİM ACABA GÖZÜMDE KATARAK FALAN MI WAR:),TEKRARR İZLEDİMMM ABİİİ BEN BU TARZZ KUSLARIII BAKICI YAPIYORUMMM WALLLAAA.BAKKK SİTEDE NE KUŞLARR WARR..YİNEDE SAĞOL ABİ...

ERHAN KARDESİM BEGENİRSİNİZ BEGENMEZSİNİZ EMEGE SAYGILI OLALIM LÜTFEN

SAYGILAR

8 dakika 37 saniye boyunca bol bol manzara seyrettik, ara sıra bi kuş gelip 15-20 metre yüksekten 2-3 taklayla fişekliyordu o kadar.
Yanlış videonun linki mi verildi acaba ?

mehmetjeddi' Alıntı:
8 dakika 37 saniye boyunca bol bol manzara seyrettik, ara sıra bi kuş gelip 15-20 metre yüksekten 2-3 taklayla fişekliyordu o kadar.
Yanlış videonun linki mi verildi acaba ?

:)

mehmet bey 8 dak kus 4 sefer kafa kaldırdı 8 dk bölersek 4 sfere =2dk eder kus 2dkd bır oyuna gırıyor kusun takla sayısı 5- 6 takla ıle gıdıyor aldıgı mesafede senın dedıgın gıbı 20metre degıl 10 metre ıcınde oynuyor vıdeo cekımınde kus havada daha sferlerıne dvm edıyordu cekım 10dkda bıttıgı ıcın dvmını cekemedım yanı sen sadece 2dk manzara seyretın oda normal kusda bıraz acılıp dınlenmesı gerekır kusun ılk ucusları ılk takla gostermesı tabıkı son uctuklarında kus dedıgım gıbı sıfıra gırıp 9 -10-11takla gıtmeye basladı 4telek kanadını atınca kusu kapattım dedıgım gıbı bu kus kupaya ucacak orda insallah gercek gucunu gosterır derece alacagına ınanıyorum

Merhaba;

Mesele oldukça güzel bir yere gelmiş. Bunda Cengiz beyin payı büyük; teşekkür ediyorum kendisine.
Burada kendisine benimle başlayan tepkilerin nedeni, açık ki videodaki rahatsız edici olarak algıladığımız ve meydan okuyan cümleleriydi. Bahsi geçen kuş hakkında yorum yapmak elbetteki doğru değil. Hem videoda yorum yapan Cengiz bey, hem de bizim açımızdan doğru değildi bu.
Koyulan her video için bir emek harcanmış, bu nedenle takdir etmek gerekir. Ancak videolar paylaşım amaçlı değil de iddia amaçlı konulunca işin rengi biraz değişiyor. Buradaki başlık altında tartışılan ve atışmalara neden olan da buydu sanırım. Güzel bir yere gelindikten sonra sıkıntı yok bence.
Burada bazı arkadaşlarla aynı fikirde değilim. Ben videosunu gönderdiğim kuşların, samimiyetle eleştirilmesini beklerim. İşin içinde samimiyet olduktan sonra, eleştirinin geliştirici yönünün olduğunu düşünüyorum.
İddialaşmak ta bu işin önemli yanlarından biri tabii. Benim önemsediğim şey şu: Kuşunuzu kendinizin değil de kuşunuzu izleyenlerin anlatması, övgüye değer bulması. İyi bir uçurucunun değerlendirmesinden daha değerli ne olabilir ki.
Selamlar.

marketcı cengız' Alıntı:
kuştan anlamam sıradan bir kuş sevdalısıyım gözden kaçırdığım birşey olmuş bu zamana kadar hiç bir videoya bu kuş jötü diye yorum yapmamışımdır vasat tarafına gelince kuşunuza hiçbir diyeceğim yok o konudaki serzenişiniz de haklısınız fakat benim takıldığım taraf tamamen sizin videodaki üslubunuz o yüzden hislerime tercüman olmuş dedim kuşunuz kesinlikle sıradan bir kuş değil güle güle besleyin fakat insan biraz alçak gönüllü olmalı kuşunu överken eksikleri olduğunu daha hazır olmadığını görmeli kuşunu bir numara yaparken daha iyi performans göstermiş kuşlara da haksızlık etmemeli kesinlikle tartışmaya meğilli bir kişiliğim yok umarım kuşunu hazır olduğunda izleriz o zaman hak ettiği değeri verdiğimizi siz de görürsünüz

Geri