Neden Güvercin Besliyorsunuz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 80
  • Görüntüleme Görüntüleme 29K

• Sevdiğim İçin

Oy: 475 80.9%
  • Hobi Amacıyla

Oy: 90 15.3%
  • Zaman Geçirmek İçin

Oy: 13 2.2%
  • Ticaret İçin

Oy: 10 1.7%

• Kullanılan toplam oy
    587

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar

kuş beslemek sanattır. bu iş para için bile olsa özenle yapılmalıdır. ticaret düşünen arkadaşlar kuşla zengin olunmaz unutmayın siz genede ya sevgi için yada hobi olarak besleyin.

feyzikaya' Alıntı:
kuş beslemek sanattır. bu iş para için bile olsa özenle yapılmalıdır. ticaret düşünen arkadaşlar kuşla zengin olunmaz unutmayın siz genede ya sevgi için yada hobi olarak besleyin.
Feyzi kardeşim burada gerçekten az ve öz konuşmuş.bu düşüncelerine tamamıyla bende katılıyorum ve bir tane daha bir husus eklemek istiyorum,lütfen kuşlarımızı ırkı ırkına eşleştirmeye çalışalım.Zira tersi durumda ortaya melez yavrular çıkmakta ve güvercin pazarlarında küçük çocukların ellerinde helak olmaktalar.

çok haklısın kardeş ben bu konuyu atlamışım lütfen kuşları cinsine göre eşleyelim.saygılar bizden.

Selamlar.
Güvercinlerin cinsine göre eşlenmesi gerçekten yetiştiriciliğimiz gelişiminde ve en önemliside Irklarımızın saflığının korunmasında gerçekten son derece önemli bir faktördür.

Çevremizde görüyoruzdur Mutlaka Taklacıyla dönekten çıkma,dönekle dolapçıdan çıkma veya daha farklı ama neden böyle davranıldığı pekte net birşey değil. Umarım Gökhan kardeşim senin dediğin gibi olmaz,Yani pazarlarda yeni başlayan genç arkadaşlarımız saf kan ırklar yerine bahsettiğimiz gibi melez,kırık güvercin ırklarıyla karşı karşıya kalmaz. Umarım herkesin gönlüne göre olur.

kuşlarla küçüklüğümden beri iç içe olduğum için olacak ki güvercinlerden yrılamıyorum en fazla ayrıldığım 3 gün oda mecburiyettten

onlara sadece yem,su wermek yetmez.onların yaşaması ve sağlıklı olması için sevgide lazım

benim yaşımın daha küçük olmasına rağmen 1.5 yıldır malatyA güvercini besliyorum bu iş bir sevgidir benim için

sen gibi gençler olduğu sürece bu sanatımız en güzel şekilde dewam edicektir cem kardeşim.bu yolda dewam et.daima iyiyi örnek al.

kuş sevgisi sevgi denizin'de bir damla su lütfen diğer canlıların yaşam hakkına saygı gösterelim .
kuzeyli

onlar beni markadşım gibi olduğu onlara duyduğum sonsuz bağlılık için

bence güvercin para için beslenmez çünkü sizi biri belsese paraylan satsa güzel olrumu

hayatımı kaplıyr güvercinle şu anda bilgisayarın başında olduğumu sanmayı aklım kuşlarda hvada uçuyorlar

SLM arkdaslar bende sizler gibi küçük yaştan beri güvercin besliyordum askere gidene kadar fakat askerden geldikten Sonra izmirden bodruma taşındığım için burda yer olmadığın için uzun süre ayrı kaldım bu yıl yeniden başladım ve çok mutluyum...
Güvercini ticaret için hiç beslemedim düşünmüyorumda ırkların bozulmasına karşıyım safkan yetiştirmek varken neden
Başka ırklarla bu güzel ırkları bozalım şuan elimde kırma güvercinler var bazıları kümeslerine sokmuyor kırma diye Bunada karşıyım kırık olan güvercinin suçu değilki kendisimi kırık olmak istedi onun annesiyle babasının çiftleşmesine İzin verenlerde suç ben kırıkta olsa bakıyorum benim için oda güvercin üretmiyorum fakat yavru baktırıyom...
Sevdiğim için besliyorum....

bende güvercinlerimi çok seviyorum ama sırf güvercin sevdası uğruna işine gücüne bakmayan insanlar ve bu yüzden anne babasını üzen ve saygısızlık yapan insanlarda var ben buna karşıyım bence her ikisinide dengede tutmak güvercinlerimize gerektiği kadar değer verip diğer yandan anne ve babalarımızı üzmemek gerektiğini düşünüyorum güvercinimizi sevdiğimiz bir hayvan olarak beslediğimizi unutmayalım

güvercin insanın arkadaşı gibidir bence onlar sevilmeyi hak ediyorlar

Bir sitede okumuştum. Güvercin sevgisi ne içkiye ne kumara benzer. Her şeyden vazgeçersin ama bu sevgi içine bir kez düştümü ölene kadar vazgeçemezsin.

MUSTAFA ATAY' Alıntı:
bende güvercinlerimi çok seviyorum ama sırf güvercin sevdası uğruna işine gücüne bakmayan insanlar ve bu yüzden anne babasını üzen ve saygısızlık yapan insanlarda var ben buna karşıyım bence her ikisinide dengede tutmak güvercinlerimize gerektiği kadar değer verip diğer yandan anne ve babalarımızı üzmemek gerektiğini düşünüyorum güvercinimizi sevdiğimiz bir hayvan olarak beslediğimizi unutmayalım
Helal olsun mustafa kardesim haklisin sana katiliyorum ama nediyeyim ah babam ah yillar önce o getirmisti baksimdi vazgecemiyoz neyapalim hayirlisi olsun.... saglicakla kalin insallah

güvercin beslemek gecekten zevkli ve beceri isteyen bir iş ama son zaman larda ufak cocukların bu işlere bilincsizce yaklaşması sonucunda kuş hastalıkları bakımsızlık ve kırma tabir edilen kuşlar yayıldı bence bu iş için birşeyler yapılmalı piyasata cok sayıda rengi yapısı farklı ucuz kuş üremekte hem diyer cim veırk turunü bozmıyalım diyer hayvanada günah cünkü ucuza satılıp kötü kümeslerde bakılıyor ve harap ediliyor yetkili kişiler bence bu duruma el atmalı :sinirli:

Güvercin beslemiyorum, onlarla beraber yasamaya calisiyorum, bazen onlar gibi olmayi bile hayal ediyorum:) Onlar yeri geldiklerinde benim ruhumu besliyorlar.. Ben sadece yem su veriyorum.. Onlarsa manevi olarak bana cok fazlasini veriyorlar..
Tanidigim güvercinkolik arkadaslarimin hepsi aksam olunca onlarda huzur ararlar, ben evliyim hanimla atisirim onlarin yanina kosarim, canim sıkılır onlarin yanina kosarim, arkadaslarim war, kız arkadaslarindan ayrilirlar unutmak icin kuslarinin yanina siginirlar, benim ailem genis sirf onlarin guzelliklerini seyredebilmek icin ailecek amca hala yenge vs 10 kisi oluruz , ilk baslarda kokuyorlar pisletiyorlar vs. die bahane uyduruyorlardi, simdi ise bazen ruhlarini onlara bakarak dinlendirdiklerini itiraf ediyorlar..
Simdi sizce bizmi onlari besliyoruz, yoksa onlarmi bizi. buda tartisilir, :)
Cogu zaman ruyamda cik cik cik die kus cagiriyormusum, hanim uyandiriyor yinemi yabanci kuş geldi diye soruyor, hayir diyemiyorum cunku gunduzleri yetmiyor:) geceleride Gorseniz ya bea:)
Neyse fazla uzattim.. Tum güvercin sevdalilarina bir kez daha selamlar olsun..

bende cok sevıyorum kusları yalnız bu ankette bence sevgı ıcın ve hobı amaclı olarak dıe ıkı tane şık koymaya gerek yoktu, bence ıkısıde aynı kapıya cıkıo

KuCuKaFaCaN' Alıntı:
bende cok sevıyorum kusları yalnız bu ankette bence sevgı ıcın ve hobı amaclı olarak dıe ıkı tane şık koymaya gerek yoktu, bence ıkısıde aynı kapıya cıkıo

Ben hobiyi sadece vakit geçirmek için besleyenler adına koymuştum. Yani ne bileyim belki sevmesede vakit geçirmek oyalanmak içinde besleyen vardır.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

Ben bu yazıyı yaklaşık 3 yıl önce yazmıştım

Burda sizinlede paylaşayım belki içinde size ait niçinlerde vardır

Niçin Güvercin Besliyoruz ?

Acaba evdeki sıkıntını gidermek içinmi

Yoksa işten artan kalan zamanı değerlendirmek içinmi

Belkide evinin bahcesini yahut terasını süslemek içindir

Yahut ordan oaraya kanat vurarak uçmalarını seyretmek içindir

Belkide yeni arkadaşlar edinmek içindir

Belkide iddiayı yarışmayı seviyorsundur kuşlarının uçuşunu dönüşünü digerleri ile yarıştırmak

istiyorsun

Yahut kazançlı ve zevkli oldugu için uğraşıyorsundur

Belkide güzel kuşları çiftleştirerek onlardan daha güzel yavrular alamaya duydugun derin ilgiden dolayıdır

Güvercin Kuşbaz İçin bir sevda Bir tutku Vazgeçilmez Bir heves Ve Heyecandır

Kuş beslemek çok ayrı bir zevktir bence hiç bir zaman kopamazsın zaman zaman kuşum kaçtı-öldü vs. sebepten sinirlensen de bırakamazsın kuşçuluğu sen bıraksan o seni bırakmaz bir kere bulaştınmı ölene kadar kuşçusundur kuşçuluk bırakılmaz sadece ara verilir.

Kuşlar insanı ne sorguya çeker ne sana sinirlenir ne de senle tartışır sen onlara ne verirsen onlar da sana aynısını verir hiç bir zaman yaptğın şeylerden gücenmezler tamamen sana bağlıdırlar bu da sende bir sorumluluk hissi uyandırır.

Kısacası kuşçuluk anlatılmaz yaşanır.

güvercine sevdam daha küçük yaşta başladı ortalama 7 yaşında bir gün baktım mahalledeki çocuklar top oynamak yerine güvercin besliyor bende heveslendim iki kasayı yan yana koydum şimdide kuş lazımdi annemin okul için verdiği haşlıklari yemeden içmeden biriktirdim en sonunda bir çift mavi aldım vallah bu günlere kadar geldik allah herkeze bu sevdayı tatdırsın

bence hobi deildir güvercin beslemek sevdadır

Merhaba arkadaşlar. büyükbaştan akvaryuma kadar her hayvandan besleme şansım oldu (bulabildiğim en iyileriyle). imkanım olsa yine her hayvandan hobi için de olsa beslerim. Ama ne beslersem besleyeyim yanında hep güvercin( dönek) olmuştur.bu bir sevda, bir tutku ....
1-allah aşkı
2- aile (ana, baba, eş ve cocuk)
3- güvercin.....
bunların hangisinden vaz geçilir ki.....

Geri