Neden Güvercin Besliyorsunuz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 80
  • Görüntüleme Görüntüleme 29K

Neden Güvercin Besliyorsunuz?

• Sevdiğim İçin

Oy: 475 80.9%
  • Hobi Amacıyla

Oy: 90 15.3%
  • Zaman Geçirmek İçin

Oy: 13 2.2%
  • Ticaret İçin

Oy: 10 1.7%

• Kullanılan toplam oy
    587
kuş beslemek bence sanat ve bu sanatta kusunn türünü altından gelecek yavruları da arastırıyoruz bu arada güvercin illa havada degil eger ortamınız(mekanınız)bahceliyse günesli havalarda yayıldıklarında kur yaparken yemlerken catıya inip cıkarken herseyiyle güzellik veriyor her gün bir heyecanla kosup yavrularınıza bakıyor sunuzdur yasıyuor mu yasıyorsa nasıl olacak 1 ayınızı bu sekilde gecirdikten sonra bakıyorsunuz ki kendinize ait 1 kusunuz war :heyo:

bende diger bi çok arkadaş gibi kuşu sevgiden aşktan hangi dille anlatırsa anlatılsın büyük bi tuutkudan dolayı beslıyorum benı güvercinlerde çeken ve baglanmamı saglayan şeyse ınanılmaz estetık şirin ilgi cekici aile ilişkileri baglılıkları bı cok ınsana hayatla ilgili ders vermalerı
bakmasını bılene gercekten büyük bi hayat kaynagı

arkadaşlar haklısınız tamamen bende sizlere katılıyorum ben 26 yaşındayım ve nerdeyse 20 yıla yakın güvercinlerle iç içeyim yavrulatma uçum kuşu derken bizde artık bi güvercin hastası olduk çıktık :)))

Ben güvercin beslemeye köyde başladım ... Başlamamın nedeni ise köyde görevimden dolayı kalıyordum..evde yalnız başıma sıkılıyordum bir meşkuliyet bir hobi arayışına girdim ve yolum Diyarbakıra düştü kuşları görünce işte aradığım şey bu dedim ve 2 çift kuş aldım..İşte ondan sonra güvercinler benim meşkuliyetim ve dert ortağım oldular...onları çok çok seviyorum :)
Artık onlar benim için bir hobiden daha önemliler

ah ah ne güzel bir başlık bu :))) bu ne biçim bir sevgidir anlamış değilim. 3 yaşımdan beri kuşların özgürce uçuşlarına hayran kaldım ve envayi çeşit kuş ve kanatlı besledim. hiçbirşey taklacı güvercinlerimin hazzını vermedi. onların bulutların arasında süzülüşlerini (tabi atmaca olmadan) görmek sanki beni de bir nebze hayatın esaretinden alıp özgürleştiriyor. kuşlar çok özel yaratıklar lütfen bilinçli besleyelim ve diğer arkadaşlarımın uyarısını yinelemek istiyorum. aynı tür kuşları eşleştirin, kırık türler türkiye kuşçuluğunu her geçen gün geriye götürüyor. nerde o eski mardinler, urfalar demek zoruma gidiyor.

selam ....
öncelikle böyle güzel bı sıte kurdugunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum
neden güvercin besliyorsunuz sorusuna gelince bence bu bır tutku bı zevk işidir. bi insan bir kere bu işe girdimi artık istesede vazgeçemez bi bakıma hastalıktır ve bu hastalıgın hiç ilacı yoktur(bana göre sevilen bi hastalık) ben bundan 4-5 yıl önce yine kuş besliyordum az degil tam 40 çift güvercinim vardı ama ne yazık ki sansar denen meret yüzünden hepsını kaybettim.o kadar üzülmüştüm ki beslemekten vazgeçtim.ama dedim ya bu tedavisiz bi hastalık diye dayanamadım tekrar beslemeye başladım.....

severek besliyorum ticaretinide yapıorum kümesimde en ufak bi hastalık dahi olsa içim cız edio sevgi bu olsa gerek özen gösterelim arkadaşlar ırkları kırmayalım bilmeyenlere yardımcı olalım öretelim yabancı ülkelerdeki gibi değil ülkemizde federasyonlarımız yeterli değil dış ülkelerde birsürü organizasyonlar düzenlenio bizdeyse sadece dernekler biz kuşçulara yardımcı oluyo umarım dahada gelişiriz kuşlar hakkında daha çok bilgimiz olur böylelikle tşkr ediyorum anketi düzenleyen arkadaşımıza

güvercine emek lazım ekeksiz olmaz bu iş eğitmek lazım anlamıyorsan anlamaya eğilimin yoksa beslemiyceksin hayvanıda kendinide rezil etmiyceksin sevgiler

güvercinleri seviyorum cocukkene altı yedi yaşlarında dayım beslerdi cok hoşuma giderdi
yurd dışında dogdum büyüdüm ve orda besleme imkanı yoktu beş yıl önce temelli döndüm memlekete
ve kuşlarımla kafamı dagıtıyorum dolapcı besliyorum bir kac dönek bu kuşların oyunları ırklarına göre
cok güzeller önceki kunularda demiştim yeni başladım sevdama bursa ısparta izmir manisa gibi yerlerden temin ettim dolapcılarımı arap karacil kırmızı bur renklerde kuşlarım var hayırlısı üretimde başarılı olurum insllh yakında fotolarıda koyacam sitemize şimdilik saygılar slmlr

EŞİ KOLUNDA, ÇOCUĞU KUCAĞINDA YOLDA YÜRÜYOR...GÜVERCİN SEVEN ''HAVAYA BAKIYOR'' BAŞKA SÖZE GEREK VAR MI? :slm:

İNSANLARI TANIDIKÇA

GÜVERCİNLERİ DAHA ÇOK SEVESİM GELİYOR...

insanlar aynı insan, yürekler çeşit çeşit
kimi meleğe benzer, kimi şeytanla eşit...
ben dostluğa aşığım, geçeklere sevdalı
ben bir güvercinim elimde zeytin dalı

benim için güvercin beslemek hobidende öte vazgeçemeyeceğim bir tutkudur.

güvercini ben neden besliyorum cünkü ben bir hastalık gecirdim doktorlar uzun yaşaman dediler bende güvercin beslemeye karar verdim şimdi rahatzızlığımdan eser kalmadı onlar benim cok ayrı sevdiğim ikinci hayatım cünkü onlarsız yaşayamam.ne satın alırım nede sataım cünkü onlar benim hayatım.herkese sevgi dolu günler dilerim...

Parası beni hiç ilgilendirmez..!

Ben güvercinleri ÇoK SeviyoRuM :)

GUVERCİNLER BENİM 2NCİ DÜNYAM ONLARIN YANINA GİTTİM ZAMAN HAYAT DURUYOR HERŞEYİ UNUTUYORUM ZAMANIN NASIL GEÇTİNİ ANLAMIYORUM ÇÜNKÜ BU BİR MERAK DEYİL BU BİR HASTALIK BIRAKMAYA ÇALIŞ BIRAKAMASSIN HAVADAN SERÇE GEÇSE BAKARSIN ÜVEYK DİREKTEN KALKIP FİŞEK YAPSA BAKARSIN ÇÜNKÜ BU BİR HASTALIK YAZIN TATİLE GİTMESSİN ÇÜNKÜ KUŞÇUSUN ONLARI KİMSEYE EMANET EDEMESSİN AİLENLE O KADAR VAKİT GEÇİREMESSİN İŞTEN GELİRSİN EVDE EN FAZLA 10 DAKKA VEYA 15 DAKKA SONRA DİREK KUŞLARIN YANINA ÇÜNKÜ BU BENİM KANIMA İŞLEMİŞ HERŞEYDEN ÖNCE AKLIMIZA KUŞ GELİYOR BENCE BU HOBİ FELAN DEYİL HASTALIK KUŞSUZ HAYAT DÜŞUNEMİYORUM BUNUN YÜZÜNDEN NE FIRSATLAR KAÇIRDIM AKLIMIZI FİKRİMİZİ KUŞ ALMIŞ BİDE BU ARADA RANT DA VAR SENİN KUŞUN İYİ BENİM KUŞUM İYİ VE BENZERLERİ .

ben güvercin bakmasını çok seviyorum küçüklüğüm kuşlarla geçti çok çeşit ırk kuş besledim ama 5 seneden beri bursa bakıyorum ve bu saatten sonra bursa güvercininden baska güvercin hayatta kümesime sokmam.bursa güvercini bakmakbi ayrıcalıktır hiçbi kuş bursa kuşu kadar çekici gelmiyo uçuş görünüş neşeli hali dayanıklılık daha neolsun :heyo:

guncel

Güvercin beslemek asla doyum noktası olmayan,herzaman daha iyisini aramaya,bulmaya teşvik eden çok uzun bir uğraş.Güvercin sadece su ve yem ile beslenmez,sevgi ve emek ister.Sırf başımızı kaldırıp gökyüzüne bakmamıza vesile oldukları için bile beslenir kuşlar.600 kmden salınan bir kuşun geri gelmesi,bulutların içinden kapatıp,kanatları dirseklerine vura vura son nefesine kadar kuşunun fişeklemesi 10 yaşında da 60 yaşında da olsa kuşçu için mutluluk kaynağıdır.Kuş beslemek kesinlikle hastalık.İşe giderken,trafikte lambada beklerken arada bir bakış atarsın gökyüzüne,çatı köşelerine gider gözlerin.Tüm kuşlarını dağıtsan da,yeni bir hayat kursan da aklının ucunda daima yapmak istediğin bir eylem olarak kalır.Bizim gibi :evet:

EnisTürk' Alıntı:
Güvercin beslemek asla doyum noktası olmayan,herzaman daha iyisini aramaya,bulmaya teşvik eden çok uzun bir uğraş.Güvercin sadece su ve yem ile beslenmez,sevgi ve emek ister.Sırf başımızı kaldırıp gökyüzüne bakmamıza vesile oldukları için bile beslenir kuşlar.600 kmden salınan bir kuşun geri gelmesi,bulutların içinden kapatıp,kanatları dirseklerine vura vura son nefesine kadar kuşunun fişeklemesi 10 yaşında da 60 yaşında da olsa kuşçu için mutluluk kaynağıdır.Kuş beslemek kesinlikle hastalık.İşe giderken,trafikte lambada beklerken arada bir bakış atarsın gökyüzüne,çatı köşelerine gider gözlerin.Tüm kuşlarını dağıtsan da,yeni bir hayat kursan da aklının ucunda daima yapmak istediğin bir eylem olarak kalır.Bizim gibi :evet:
:tamam:

Geri