Neden Güvercin Besliyorsunuz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 80
  • Görüntüleme Görüntüleme 29K

Neden Güvercin Besliyorsunuz?

• Sevdiğim İçin

Oy: 475 80.9%
  • Hobi Amacıyla

Oy: 90 15.3%
  • Zaman Geçirmek İçin

Oy: 13 2.2%
  • Ticaret İçin

Oy: 10 1.7%

• Kullanılan toplam oy
    587
güvercin beslemek sevgi ve hobidende öte bir hastalıktır....bir kere girdimi insanın kanına silip atmak zordur.

herseyden once bukadar akilli ve kabiliyetli hayvanlarin ucup ucup yine bana gelmesi beni gùvercinlere bagliyor sonrasi oyunlari ve renkleri tabi

muhterem, kuscu arkadaslar,
elbetteki guvercini sevdigim icin besliyorum.
Guvercin,bir kitaptir, okumasini bilene cok seyker ogretir,hayata ve yasamaya dair.

kuşları seven, severek besleyen insanlarıda sever. bence iyi insan kuş besleyebilir. yani kuşçu adamın kalbi temiz olur. bu benim şahsi görüşümdür...

Herkezin düşüncesine saygı duyarım.Kuş beslemek bir hobidir benim için, kuşları seyretmek , onlarla ilgilenmek insanı terapi yapıp günün sitresinden bir an olsun uzaklaştırıyo.Güvercinleri gercek anlamda beslediğimizi düşünürsek, barınma yuvalarını, yemlerini ve ilaçlarını , aşılarını vs. kuş beslemek gercekten emek ,bilgi zaman ister vede tabiki maddi gider.Bunun için bu giderlerin tam anlamıyla karşılanması için özenle buyutup beslediğimiz kuşların bir kısmını satmak zorundayız , benim görüşüm budur, onlarda can taşıyo bu işi hakkıyla yapamıyosanız bir kilo buğday alıp yabani kuşlarıda beslersiniz olur biter.

bencede kuş beslemek sanattır. bu iş para için bile olsa özenle yapılmalıdır. ticaret düşünen arkadaşlar kuşla zengin olunmaz unutmayın siz genede unutmayın kuslar sanattır unutmayın ve guzel dostluklar getırdıgını zengın olmak ımkansız sadece insan bakıp yem verıyonucuruyon o an tatmın oluyosun yeter.

Onların karşısına söyle bir oturdugum zaman sanki başka bir aleme dalıyorum henüz yeni yetiştirmeye başlamam ragmen keşke çok küçük yaşta başlasaymışım diyorum güvercin yetiştirmeye. GÜVERCİNLERİ SEVİYORUM...

onlara sadece yem,su wermek yetmez.onların yaşaması ve sağlıklı olması için sevgide lazım adminin dediği gibi sana katılıorum

onlar benim en en iyi arkadaşlarım sırdaşlarım (:

Onların yanındayken müthiş bir rahatlık ve keyif dolu oluyorum. :heyo:

Bütün dertlerimi bana unutturuyorlar. :heyo:

7 yasında başladım bu sevgiye yasım 26 7 yıldır ara veriyorum kuş beslemeye şuan müsait biyerim yok ama müstakil ev olunca ilk beslicegim kuş tabikide posta :)

arkadaşlar güvercin beslemek bi hastalıktır ama ii bi hastalık gercektende bi ara kızdım verdim hepsini rüyamda falan hep görüom alışkanlık olmuş gidip kümesin kapıyı açıom baktım olmayacak gittim hepsini topladım yeniden

güvercin beslemek hem sevkdir bu kuşların özelligi insana husur ve rahatlık veriyor dabiki bakabilene kardeşim saygılarla

ben hobi amaçlı ve sevdiğim için yapıyorum zevkli bir iş azman besliyorum ama oyunlular :D nedense bi tutturdular mı 8-9 tane ard arda aralıksız taklalar atıyorlar rahatlıorm

Bence insan sadece kuşu sevdiği için beslemeli...

saygılar...

zevk heves stres hersey ya cok gzeller bakinca huzur doluyo insannnnn

güvercin bir hastalıktır o hastalığa yakalanan yıllar geçse bile kanındaki virüs bir gün gelir gün yüzüne çıkar . Neden güvercin besliyorsunuz sorusuna ben şunu diyim onlarla iç içe olmak onları egitmek yavrularını görmek ve aldıgın yavrularında havada size dans edermiş gibi gösteri yapması bambaşka bir duygu herhalde daha güvercin beslemeyi bırakamam
allah ( c.c ) bana uzun ömür verdikçe bende güvercin bakmaya devam edecem

valla kuş beslemek bana göre aşktır onlara bi kere asık oldunmu tamamdır vazgecemezsin ben 10 yasındaydım kuşçuluğa başladıgımda simdi 20 yasındayım daha hale devam ediyorum onları seviyorum onlar bana hem sırdas hemde arkads hayatta en çok zevk aldığım sey kuşculuk allah bana ömür verdikçe besleyeceğim saygılarımla........

hepinize katılıyorum guvercınle zengın olunmaz ama bıldıgımız tanıdıgımız insanlar var zengın olan nasıl zengın olmuslar dersenız adamlar 5 10 çift le baslayıp yuzlerce guvercın yapanlar var hem kustan para kazanıyor hemde gubresınden para kazanıyorlar ama bızler bu işi para kazanmak için yapmıyoruz, yapamıyoruz saygılar sevgıler

walla bende yeni beslemeye başladım damımda 13 tane var ben onları çok seviyorum onlarda beni seviyorki damımdan gitmiyorlar :haha:

Onlar gökyüzünde uçarken sanki ben de uçuyorum.Dönerlerken herkes görsün istiyorum.Günde yarım saatte olsa görmek,yeme hızlı hızlı koşturmalarını seyretmek,onlara hazırladığın yuvayı kendi evleri bilip terketmiyorlar.Nankör değiller çoğu insanoğlu gibi..Tutku bu ...

güvercin beslemek bir sanattır bizde bu sanatın sanatcılarıyız

kus beslemek bır sanaattır oncelıkle bırde kuslar ınsanlar kadar cırkın bencıl ve sayre soylenecek cok sey varda dılım varmıyor ben kuslarımda hayat buluyorum zevk tıcaret hobı falan degıl bence bu bır ask olsa gerek

güvercin beslemek kesinlikle bir zevk işidir,eğer ticaret te yapılacaksa bu işin pazarlarda olması benim hoş karşıladığım bi durum değil..çünkü hayvanların halini görüyorum ve üzülüyorum,sağa sola savruluyorlar.Güvercinin doğasında özgürlük vardır ve özgür kaldığı zaman inanılmaz derecede dakik bir canlıdır.müdahale edilmediği sürece yemini suyunu yavru bakmasını yuva yapmasını ve uçmasını günün çeşitli saatlerine böler ve zamanı hiç şaşmaz..kısacası planlı,programlı bir canlıdır..bunları gözlemlediğim için söylüyorum çünkü benim kuşlarım bahçeli bir evde,sürekli serbestler..işte onları izlemesi,işin asıl zevki benim için..herkeze saygılar...

selamunaleykum ben busoruyu kendime yilardir soruyorum ve benimkisi hastalik askere gittim besledim hicde uygun biryer olmamasina ragmen suan is icabi turkiyeden cok uzaktayim gine besliyorum nerde yasadigim onemlideyil firsatini olusturur ve yine guvercin beslerim bu benim icin hava su gibi zorumlu ihtiyac guvercin.
saygilarla ferhat

bir secenek yok güvercin bence aşktır büyük bir hazinedir güvercin sevigisi

aşık ooldugum için güvercin beslerim :oley:

Geri