ORJİNAL FELEKSİZLERDEN YEŞİL GÖZLÜ KUŞLARIM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan velidamar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 86
  • Görüntüleme Görüntüleme 26K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

velidamar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
vedat damar
Meslek
ticaret
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar orjinal feleksizlerden 1 yaşındaki boz benekli ve yeşil gözlü oyun kuşum. paylaşım olsun diye gönderiyorum saygılar ...

Ekli dosyalar

• 6.webp
    6.webp
    256.1 KB · Görüntüleme: 5,175
kırıkkalenin efsane kuşlarından yani değerli bir soy demek.

net bir fotoğrafını koyarmısın kardeşim uzaktan ben hiç feleksiz diye bir güvercin ırkı görmedim ve yetiştirmedim bende genelde miski var

bende merak ettim ne anlama geldiğini
efsanenin fotoğrafını koyarsanız çok sevinirim
özlliklede felek olayını ayrı çekip belirtesiniz tecrübe edinmiş oluruz

saygılarımla
ahmetkara

ahmetkara' Alıntı:
bende merak ettim ne anlama geldiğini
efsanenin fotoğrafını koyarsanız çok sevinirim
özlliklede felek olayını ayrı çekip belirtesiniz tecrübe edinmiş oluruz

slm .arkadaşım benim efsanelerle işim olmaz,feleksiz demek kuşun fiziksel özelliği demek değil , kırıkkalede uzun yıllar önce nihat albay diye bir büyüğümüzün takkalı perçemli bir beyazı varmış kuş iyi oynamakla beraber ,artist hareketleri varmış falan...kuş birkeresinde kapının feleğimi var neyi varsa oradan geçmiş ve nihat albay kuşa bunudamı yapacaktın feleksiz demiş ve ogün nihat albayın yanında eski büyüklerimiz değerli kuşcu dayılarımız varmış bu feleksiz kelimesi çok hoşlarına gitmiş o gün bugündür o kuşun soyu feleksiz diye kalmış benim bildiğim bunlar kuşları bende daha yeni aldım uçurupta oyunlarını görmüş değilim tek gördüğüm fiziki yapıları,ama sen şimdi beyaz kuşla senin kuşların ne alakası var diye soracaksın aldığım kişi (otelci metin) öyle diyor ama bildiğim bişey var bu kuşlar beyaz perçemli yavru veriyor...saygılar
saygılarımla
ahmetkara

valla benim bildim kadarı ile kırıkkalede bi eski kuşcu amcamızın beslediği beyaz soyuna feleksiz diolar.fakat bu kuşların feleksiz namını almasını ankaralı eski kuşcu abilerimden amcalarımdan adres bilmemeleri ve başka yerlere konmalarından dolayı aldığını duydum.

.....

........

erdekli_krallar' Alıntı:
Feleksizlerin soyu ilk Urfaya dayanır ordan Kırıkkalede ozaman görev yapan Cihat Albaya gelir kuşlar ilk kuşların renkleri gök onların altından beyazlar çıktı Feleksiz ismini alanda beyazlar oldu Eski kuşçuların anlattıgına göre birgün Cihat Albay bu kuşlardan iyi bir beyaz oynatıyor ozaman Kırıkkalade kuş besleyen bir kaç arkadaşıyla kuşu izlerken kuş uzak bir mesafeden atmaca gibi kapanıp alçak bir çitin altından oyuna giriyor ve güzel bir oyun çıkartıyor Cihat Albayda yahhh Feleksiz hayvan burdan geçtinde bu oyunu nasıl çıkarttın diyor bu laf orda bulunan kuşçuların hoşuna gidiyor ve kuşların adı ordan Feleksiz kalıyor benim bildiklerim bunlar paylaşmak istedim.....Bu resimde Cihat Albay ve Feleksizlerin ilk Özlerinin resmidir

........
slm .erdekli arkadaşım sen bildiğim kadarıyla hotelci metin amcayı tanıyorsun bende onun anlattığına göre duyduklarımı anlatayım,ben nihat albay diye biliyorum cihanda olabilir albay bir gün kuşları uçuruyomuş bunu urfalı askerin biri görmüş ve albaya sen bunlarla uğraşma ben sana memleketten kuş getireyim demiş ve bir çift beyaz erkeği takkalı perçemli olmak kaydı ile bir çift beyaz getirmiş .gerisi senin anlattığın gibi dvam ediyor,saygılar

arkadaşlar kusura bakmayın ben fazla bu kuşlarla ilgilenmediğim için bilmiyorum aslı nedir.yalnız merak edip sordum eski kuşcu abilerimize amcalarımıza öle anlattılar ama doğru ama yanlış .

.....

.....

.....

erdekli_krallar' Alıntı:
Buda bendeki öz feleksizlerden 12 yaşında erkek
maşallah bu kuştaki kanat kuyruk uzunluğu bu soya dair bir özellik aynı zamanda çokta sesliler,aynısı metin amcadada var onun bir gözü kör 9 yaşında olması gerek ,dediğin doğru feleksizlerin ne düzü nede takkaperçemi bulunmuyor ya perçemli veya bıyıklı ama dedeleri takkalı perçemliymiş,ayrıca başka kuşlardanda baya bahsediyor cingenoğullarından geçme saz kanat gök,katır lakaplıboz falan ,bunların hepsi efsane kuşlarmış ve hepside birbirine dayanıyormuş zannedersem.. iyi akşamlar...

S.A arkadaşlar feleksizler denen kuşlar orjinali beyaz perçemli kısa baçaklı perçemleri basık gül perçem ya da kesinlikle bıyıklı olurlar geniş döşlü fazla büyükdegil fındık diye tabir edilen sesli soluklu kuşlardır boyunları dolgun kısadır dogrudur kırıkkale kuşudur.Oyunlarıda stantart oyundur bol seferlidirler abartılı degildir.saygılar

acarserdar' Alıntı:
S.A arkadaşlar feleksizler denen kuşlar orjinali beyaz perçemli kısa baçaklı perçemleri basık gül perçem ya da kesinlikle bıyıklı olurlar geniş döşlü fazla büyükdegil fındık diye tabir edilen sesli soluklu kuşlardır boyunları dolgun kısadır dogrudur kırıkkale kuşudur.Oyunlarıda stantart oyundur bol seferlidirler abartılı degildir.saygılar
slm.perçemli ama basık gül perçem olmuyor benimgördüğüm kadarıyla yandan perçemli bizim buralarda şeytan perçemde deniyor,bacakları çokta kısa değil normal,ayrıca ben hiç fındığınıda görmedim inadına gemi gibi ,kanat ve kuyrukları bayağı uzun çok seferli aralarından 60,70 metre oynayanlar çıkıyor hele kırıldığı zaman çok muhteşem oluyorlar ,tabiri caizse feleksizler rakı tabiiki agır geldiği için biraz su koymak lazım misali daha güzel oluyorlar kupa alanlarını duydum saygılar.....

aras abı nıhat albaya yakınım ıstersenız gıdıp konusabılırım saygılarımla

.....

en kısa zamanda kendısını zıyaret edıp kendısınden aldıgım bılgılerı aktarıcam saygılarımla...

kaan kerem büker' Alıntı:
en kısa zamanda kendısını zıyaret edıp kendısınden aldıgım bılgılerı aktarıcam saygılarımla...
slm.keremcim nihat albayı görürsen şunuda soruver önceden onun erkeğini birileri yakalayıp yavru aldıktan sonra geri vermişler bunun aslı varsa bizdekiler de orjinal feleksiz demektir saygılar...

kusura bakma aklıma yarım yarım geliyor altlarından hangi renkler gelmiş bi zahmet onuda soruver....

ben sahsen kendısını tanımıyorum nıhat albayın sadece cok yakınen sevdıgım ve nıhat albayın kendısını tanıyan kuslarını alan beslıyen ucuran buyuklerımden kendısıyle gorusturmelerını ıstıcem... yanlız onun kuslarından en ıyı oynıyanlar ontepe beyazları ve cakmaklılarıymıs ama suanda kendısınde ve zamanında kus alan kısılerde kuslardan olmadıgını bılıyorum ozelıkle ıstanbulda yok...

Sevgili Arkadaşlar öncelikle S.A. yukarıda yazmış olduğunuz bütün yorumları tek tek okudum.Anlatılanların arasında doğru ve yanlış olanlar var.Öncelikle Feleksiz denilen kuşlar Balta perçemli veya bıyıklı ve sadece beyaz renktedir.Aslı Urfa kuşudur.Kırıkkale ilinde uçarak meşhur olmuşlardır.Orjinallerinin oyunları 4-5 taklalı 15 mt civarı fişekleri,yere yakın gelmeleri,sefer sayılarının fazlalıkları vardır.örneğin orjinal bir feleksiz yere 30-40 cm yaklaşır.Fakat direkt olarak hedefine gelmez önce 30-40 cm yüksekliğine hedefinden yaklaşık 15-20 mt önce iner.Buradan hedefe kadar bu yükseklikte uçarak hedefe geldiğinde fişek yapar.Yani araba sürüyormuş gibi,bisiklet sürüyormuş gibi yerden gelir.Fişekleri 15 mt civarı ve 4-5 taklalı yapar.Bu kuşlar orjinal olanları en az 40-50 sefer yaparlar.Bunlardan 80 sefere kadar gözlenmiştir.Bu sayılan özelliklerin dışında kalan güvercinler orjinal değillerdir.Saygılarımla.....

Arkadaşlar yazdıklarıma şunlarıda ekleyeyim.Bu kuşlar dar alan ve yer kuşlarıdır.terasa veya çatıya uçurduğunuzda bu özelliklerinizi göstermezler.Ağaçlıklı dar bahçeleri çok severler.Böyle bir yere uçurduğunuzda en iyi görev kuşlarıdır.Saygılarımla......

.....

Erdekli arkadaşım herkesin bildiği doğrudur yanlıştır diye bir tespitimiz yoktur.Ben Kırıkkaleliyim.Ömrüm bu kuşların içerisinde geçmekte sorarsınız öğrenirsiniz doğrusunu ben bildiklerimi ilk ağızdan anlattım.Sağdan soldan sorun öğrenin.Saygılarımla....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri