ORJİNAL FELEKSİZLERDEN YEŞİL GÖZLÜ KUŞLARIM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan velidamar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 86
  • Görüntüleme Görüntüleme 26K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Nihat abide,Otelci Metin abide mahallemizin kuşçularıdır.Kendilerine sorduktan sonra lütfen bizlerle paylaşın.Saygılarımla....

.....

.....

Erdekli arkadaşım,Ben bir tespit yaptım.Bunun dışında kalanlar senin değil kimin kapısında ise sahtedir.Bende sana farklı renk söylesem oda sahtedir.Benim Nihat abiyi aramama gerek yok.Zaten her zaman görüşürüz.Bunda sıkıntısı olanlar ulaşsın.Bir daha söylüyorum.Beyaz rengin dışındakiler kırma yada sahtedir.Saygılarımla....

Bu kuşlar Kırıkkale ilimizde 1965 yıllarında Nihat abinin İmam hatip yokuşunda,2 katlı bir evin bahçesinde uçurulmuştur.Eskiden bahçelerde hep asma çardakları vardı.Uçan kuşta bu çardağın içerisinden geçerek oyuna gelir ve oyununu sergiler.izleyenlerde bu ismi koyarlar.Şimdi Erdekli arkadaşım şuan 2009 yılındayız.20 sene geriye gidiyorum.1989 yılı senin başladığın yıl,ben sana diyorim ki yıl 1965 kaç sene oluyor hesabını sen yaparsın.Benim yaşım 41 doğdum doğalı bu kuşların içerisindeyim.Sen 20 yıldan bahsediyorsun.Birde bizden öncesi var.Metin abi,bu kuşlardan edinmiştir kapısında vardır.Buna bir itirazım yok,Renk beyaz olmak kaydıyla her yerde vardır.Diğer renkler buda bundan deyip millete afedersiniz kakalananlardır.Bunlar gerçekler buna isteyen itibar eder.İsteyen itibar etmez.Saygı duyarım.Katır denilen kuş beyazdır.Madenli İhsan abi uçurmuştur.Başka renkle söylemiştiniz bunu da düzeltme gereği duydum.Saygılarımla......

katır denen efsaneyi ben boz olarak biliyordum,ama feleksizlerin orjinali beyaz olabilir,ben asılları diye aldım,metin amcanın günahı kendine,ama aldığım kuşlar beyaz yavru veriyor,bende kırılmış olabileceğini düşünüyorum,sonuçta kuşcu milleti herkez için söyleyemem ama benim için farketmiyor çünkü aldığım kuşlar herşeyi ile mükemmel,sonuç olarak cemil agabeyi haklı görüyorum .......

.....

.....

merhaba,resimdeki kuşların tamamını metin amcadan feleksizlerin özü diye iyi paralara satın aldım,kuşları almadanönce başka yerlerden kuş aldığımda alınan kuşları tasvip etmiyorlar ve kırıkkaleli metininden kuş al diyorlardı kuşlar yuvayı boş geçmez falan birçok özelliklerinden bahsediliyordu ama herşey alasıya kadarmış ,şimdi kuşları iyi diyeni duymuyorum kimi kanat elliyor,kimi sahte, kimi kan çok ağır falan filan dolayısı ile benim umudumda bayağı azaldı ama üstüne basarak söylüyorum aldığıma pişman değilim kümesim acayip şenlendi,metin amcanın sözlerinede inanıyorum harbi insan dediği biribirini tutuyor ve şunuda biliyorum çoğu insan sıfatı taşımıyan kişilere uçur diye kuş verdi ,verdiği kuşlardan antalya kupasını alanda oldu ben şahidim,ama verdiği kuşları tek tek topladı bana verirkende gerektiği zaman senden kuşu geri alabilirim veya sana emanet eş gönderir yavru alır bana gönderirsin diye verdi zaten ben bu tavırlarını göz önünde bulundurarak aldım ,ama bu dedikodular insanı soğuduyor inşallah dediğin gibidir ...dostca kalın saygılar

Sevgili Arkadaşlar,Bu forum vasıtası ile bir konu açmışsınız.Bende bilgim olduğu için yorumunuza dahil oldum.Otelci Metin abi,sizlerin abisi olduğu kadar bizlerinde abisi ve büyüğüdür.Kendi şahsına laf söyleyecek insan bizide karşısında bulur.Boynumuz kendisine karşı kıldan incedir.Feleksizler dediğimiz kuşların orjinalleri beyaz perçemli yada bıyıklıdır.Burası kesindir.Katır denilen kuşta beyaz perçemli bir erkektir.Uçuran insanda halen sağ ve Kırıkkale'de isterseniz kendisinden duyabilirsiniz.Arkadaşlar sizlerin elinizdeki kuşlar feleksizlerden çıkan kuşlardır değildir.Sözüne itibar etmişsiniz almışsınız güle güle besleyin.Tüyü kadar hayrını görün.Burada orjinallerinden bahsediyorum.Araya kuş girince mutlaka farklı renkler verecektir.Örnek vereyim.Feleksiz bir erkekle sivas gök bir dişiden çıkan alalar Ankara/Sincanda dökümcü Ali amcada yıllarca uçmuştur.Kuşları güzel oynuyor diye adamın 3-4 sefer kümesini çaldılar.Başka bir örnek yine bu feleksizlerden çıkan alalar bugün Sakarya ilimizde iyi oynayan diye bahsedilen alalardır.Başka bir örnek Kütahya ilinde Şampiyon alalar yine feleksizlerden çıkan kuşlardır.Bu kuşları besleyenlerin tamamı hayatta sağ isteyen istediği bilgiyi öğrenebilir.Benim tespitim orjinal olanların rengi üzerinedir.Kimse üzerine alınganlık yapmasın kimsenin kuşunada kişiliğinede laf söylemek bizlerin haddine değil.Bu yazdıklarım ikinci bir kişinin anlatımı değildir.Buradan erdeğede selamlarımızı yollayalım.Kimse demiyor ki sizdekiler kötü veya sizde kuş yok diye sadece orjinalin tespitini yaptım.Saygılarımla......

.....

kupa aldığı doğrudur ama yeşil göz diye bir tabir yoktur ve renkleri beyazdır arkadaşın dediği gibi basık perçemlidirler seninkilerde olabilir ama kırılmıştir bence çünkü başka renk vermezler saygılar

kuskopat' Alıntı:
kupa aldığı doğrudur ama yeşil göz diye bir tabir yoktur ve renkleri beyazdır arkadaşın dediği gibi basık perçemlidirler seninkilerde olabilir ama kırılmıştir bence çünkü başka renk vermezler saygılar
Sen hülya avşarla kıyasladın herhalde resimdeki kuşu ,hafif yeşile benziyor bizim buralarda insanlarda çakır göz diye tabir edilir resminide gönderdim daha başka elden bişey gelmez kusura bakma,ikincisi kırılmış olabilir zaten illahide feleksizlerden olsun diye bir sıkıntım yok çünkü duyduğum özellikleri çok hoşuma gitmedi örneğin 1.5 direk felan belki feleksizler bunlar kadar güzel değildir,akıllı eşleme yaparsak belkide bizde sülale ismini kendimiz koyar yola devam ederiz .bu efsanelere takılırsak ileriki zamanlarda güzel kuş kalmıycak rabbim uygun görürse biz soyu kendimiz oluşturalım...saygılar

velidamar' Alıntı:
akıllı eşleme yaparsak belkide bizde sülale ismini kendimiz koyar yola devam ederiz .bu efsanelere takılırsak ileriki zamanlarda güzel kuş kalmıycak rabbim uygun görürse biz soyu kendimiz oluşturalım...saygılar

Helal ossun,taktir ettim sizi.

.....

Sevgili Arkadaşlar,Önce yazacaksınız çizeceksiniz işte benim kuşum bu soydan,şu soydan diye ortaya çıkacaksınız sonrada diyeceksiniz ki;ha o soy olmuş,ha bu soy olmuş ne farkeder önemli olan iyi kuş olması diyeceksiniz.Ya ilk baştan dediğinizde ısrar edeceksiniz ya da ikinci dediğinizi buraya yazmayacaksınız.Böyle olur ise ortada bir yanlışlık var demektir.Buradan şu dersi çıkarmamız gerekir diye düşünüyorum.Ne beslersek besleyelim ama aslını kökünü bilmediğimizi bundandır,şundandır diyerek beslemeyelim.Bu iş bir hobi merak kimseye hiç kimsenin bir şeyi ispat etmesine gerek yoktur.Hepimiz bunu göz zevkimiz için yapıyorsak ne önemi var ha ondan ha bundan hep beraber güzeli arayıp bulup dostlarımızla paylaşmak bize en büyük zevki verecektir.Ama ün,şan, şöhret için yapanlar illaki elindekini biryerlere dayandırırlar.Benim acizane fikrim böyle yapan insanlardan uzak durmak bizleri daha mutlu kılacaktır.Saygılarımla.....

cemil hacıoğlu' Alıntı:
Sevgili Arkadaşlar,Önce yazacaksınız çizeceksiniz işte benim kuşum bu soydan,şu soydan diye ortaya çıkacaksınız sonrada diyeceksiniz ki;ha o soy olmuş,ha bu soy olmuş ne farkeder önemli olan iyi kuş olması diyeceksiniz.Ya ilk baştan dediğinizde ısrar edeceksiniz ya da ikinci dediğinizi buraya yazmayacaksınız.Böyle olur ise ortada bir yanlışlık var demektir.Buradan şu dersi çıkarmamız gerekir diye düşünüyorum.Ne beslersek besleyelim ama aslını kökünü bilmediğimizi bundandır,şundandır diyerek beslemeyelim.Bu iş bir hobi merak kimseye hiç kimsenin bir şeyi ispat etmesine gerek yoktur.Hepimiz bunu göz zevkimiz için yapıyorsak ne önemi var ha ondan ha bundan hep beraber güzeli arayıp bulup dostlarımızla paylaşmak bize en büyük zevki verecektir.Ama ün,şan, şöhret için yapanlar illaki elindekini biryerlere dayandırırlar.Benim acizane fikrim böyle yapan insanlardan uzak durmak bizleri daha mutlu kılacaktır.Saygılarımla.....
Çok güzel yorum. Ayrıca kuş havaya kalkar marifeti neyse onu gösterir. Nam yapmış her kuşcunun hikayesini dinleyin, bilmem hangi pazardan şunu almış, ya da bi tane yakalamış, bir de arkadaşı vermiş kuşlar tutmuş, falan, filan.. Hemen hemen hiçbirisi daha önce nam yapmış birinin soyunu sürdürmemiştir. Zaten bana göre de bu pek mümkün değil.. Şu an elinizde her yavrusu oynayan bir çift kuş olsa uçurmadan bu nesle devam etseniz, 2-3 yıl içinde alınan yavruların tamam olacağına kesin gözle bakamazsınız. Deneyeceksiniz, özelliklerine göre eşleştirme yapacaksınız, araya zaman zaman sağlam olduğuna inandığınız kan sokacaksınız, onu da deneyeceksiniz, en süper kuşunuzun yavrusu bile olsa hatayı kabul etmeyeceksiniz, iyi kuş iyi uçuranda olur. Aya giden kuşun yavrusu yerden kalkamayadabilir. Ve önerim sonunu görmediğiniz hiçbir kuşu(eke olarak) çoğaltmayın.

cemil hacıoğlu' Alıntı:
cemil bey saçmalıyorsunuz birincisi ben metin amcadan bu kuşları feleksizler diye satın aldığım için o soydan dedim, daha öncede bahsetmiştim feleksiz olmasalar yine alırdım çünki antalyada kuşlar nam yaptı ,ama sizin sert tavırlarınıza karşı centilmenlik olsun diye olmayabilir dedim feleksizlerden olduğunu hala savunuyorum zaten özleride olsa bunları kırmaya karar verdim ,üzerlerinde değerli ustalarımızın yardımı ve bilgisi dahilinde çalışacağım ve bu kuşlar feleksizlerin kırmasıdır diye bir kelime kullanmayacağım bu kuşlar vedat damarın kuşlarıdır diye patentini bizzat kendim koyacağım ...

Sevgili Vedat bey,bizlerin sertliği falan yok,kuş sizin sizi mutlu ediyor ki yem veriyorsunuz.Güle güle besleyin tüyü kadar hayrını görün.Sadece söylediğimiz orjinali hakkında bildiklerimizdir.Hayırlı uçurmalar olsun.Saygılarımla.....

S.A. arkadaşlar bu sizlerin elinizdeki kuşlarınızın nerden geldikleri ile geniş bilgi öğrenmek isterseniz.www.kuscular.org adlı sitede kırıkkale kuşları adı ile bir bölüm var buradan inceleyin nereden gelirler nereye giderler hepsini öğrenebilirsiniz.Şimdi aynı forumda yazılan bir yazıyı kopyalayıp buraya yapıştırıyorum.Bu yazılanlar bir başka ait olup tamamı birinci ağızdan yazılmıştır.Gerçekleri öğrenmek hepimizin yararına olacağını düşünüyorum.Saygılarımla.....

((feleksiz diye bir soy bir sürü kişide olduğunu duyuyoruzda asılsız hepsi. zaten feleksizi feleksiz yapan şeylerden birtanesi nihat albayın kuşu olması. bir komutanın kuşu hiç kötü olurmu. o dönemde komutan demek çok büyük şey demek. feleksizn oynadığı fişek 6 7 metreymiş zaten. böyle bir kuş oyunuyla 30 sene anlatılırmı yaaaa. hepsi kulaktan duyma. aynı dönem içerisinde aydın abinin beyaz perçemlileri çalınıyor. nihat albayın kuşlarını da ozaman dağıtmışlar. piyasaya aydın abininkiler iyi oynadıkları için ve nihat albayın kuşunun namı büyük olduğu için feleksiz olarak girmiş. otelci metin feleksiz dedikleri kuşlar o beyazlar. onları sarı sinekliler var onda onlarla kırdı. sarılarla kırdı sanırım. metin abiden erdeğe giden kuşlar o beyazların soyundan olabilir. safkan değillerdir muhtemelen. çünkü kökenleri beyaz.... genelde perçemli çıkarlar. perçemleri dik kıytırık veya dik balta perçem tarzındadır. uçurulmadan içerde de oyun sökenleri olur. çok esnek kuşlardır. iyi oynamaları olayına gelince kırılma olmayan beyazlar urfanın en eski soy takibi olan kuşları. ben 13 14 yaşında birtanesini seyretmiştim. görmeyene hikaye gelir. birtane gitmiş dernekten çakal almış aydın abi. o dönemde beyaz perçemli erkeğin başını bağlamak için. o dişiye eş etmiş. o arada yavru çıkmış bir yamalı beyaz. biz o kuşu 3 4 sene uçurduk hemde eşşek yükü yükleyerek resmen. bir günde 3 kere 4 kere kalktığı gün oluyordu havaya. ama kuş o perişanlığında bile 1 2 gün dinlensin 8 10 takla ile 25 30 metre oynayarak 4 saat oyun çıkarıyordu. yani damızlık olarak saklanacak kuşlar beyazlar. saygılarla))

.....

Bazı harf hatalarından yazıyı düzeltip aşagıdaki konuya aktardım mesajın degişme sebebi budur.

.....

Selamlar.
Aras abi doğru söze ne denir, biz biliyorduk sizde tekrar hatırlattınız sağolun.Bende neden diyorum bu kişiler site açarak ordan burdan çalarak birşeyler yapıyorlar, sanırım fikir hırsızlığı ile site açanların düşünceleri kuscular.org sitesi sahipleri siteden paraya para demiyor sanıyorlar tahminim. Yeri değil, ama kısaca tekrardan bahsedeyim yeni site açacaklara, burdan çalmasınlar, rica etsinler, en azından izin istesinler, gerekirse bizlerde yardımcı olalım..
Biz para kazanıyormuyuz bu siteden, hayır...... Buyrun aşağıdan bakın gelir ve gider tablosuna, sonrada kararınızı ona göre verin. Yani kuş sitesi para kazandırır diye düşünceler kapılıp site açacaklarsa boşuna olur, eldekindende olursunuz.

Aylık kuscular.org sitesi server fatura bilgileri;

Buda 4 aylık reklam geliri;

Yeri değil ama hatırlatmakta fayda var, bu muhabbetleri yapmayı sevmem fakat resimlerdede gördüğünüz gibi site aylık sunucu masrafını bazı zaman çıkarmıyor bile. Ben çıkarmadığı zamanlar (çoğu zaman) cebimden ödedim, hem cebimden öderken hemde emeğimiz çalınırsa, çalanın başını ağrıtırım..

Sürçilisan ettiysem affola.

Ekli dosyalar

• fatura.webp
    fatura.webp
    56.2 KB · Görüntüleme: 1,734
  • adsense.webp
    adsense.webp
    14 KB · Görüntüleme: 1,718
merhabalar,arkadaşlar konu başka yere ben başka yere gidiyorum ama merak ettiğim birşeyi sorma ihtiyacı hissettim, aksrayda bu sene kupayı kim almış nasıl bir kuş almış bilenler varsa bizleri aydınlatırlarsa sevinirim,sorma gayem kupayı alan kuşun metin amcanın aksaraya verdiği boz benekli kuş olduğunu duydum...saygılar

s.a hafta sonu metin abiyle birlikteydik aksaraya verdiği kuş kupa almış doğrudur hatta gelirsede aksaraya davul zurna ile karşılayacaklarmış metin abiyi ,arkadaşın uçurdugu kuş 3 saatte yakın uçup 17 sefer 35 40 metre 6 7 taklaile yeni başlamış oyuna boz kirli dişi sayğılar

hacar' Alıntı:
s.a hafta sonu metin abiyle birlikteydik aksaraya verdiği kuş kupa almış doğrudur hatta gelirsede aksaraya davul zurna ile karşılayacaklarmış metin abiyi ,arkadaşın uçurdugu kuş 3 saatte yakın uçup 17 sefer 35 40 metre 6 7 taklaile yeni başlamış oyuna boz kirli dişi sayğılar
bizleri aydınlattığın için teşekkür ederim arkadaşım,resimdeki kuş kupa alan kuşun kardeşlerinden,ben bu kuşları metin amcadan aldığımda metin amcayı çekemeyen bütün soytarılar beni kuşlardan güzelce diksindirmişlerdi, belki bilirsiniz 2007 antalya kupasınıda metin amcanın boz beneklileri almıştı,böylece senin söylediklerinle son noktayı koymuş oluyoruz, belki soytarılarda duyarlar utanırlar. saygılar....

bunlarda kupa alan kuşun kardeşleri

Ekli dosyalar

• ABCD0004.webp
    ABCD0004.webp
    205.7 KB · Görüntüleme: 1,590
.....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri