ORJİNAL FELEKSİZLERDEN YEŞİL GÖZLÜ KUŞLARIM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan velidamar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 86
  • Görüntüleme Görüntüleme 26K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ERDEKLİ' Alıntı:
Veli arkadaşım kuşların güzel güle güle besle metin abide iyi kuşlar beslemiş biri kümesinde iyiside vardır her kuşçunun oldugu gibi kötüsüde vardır feleksizi feleklisi önemli degil sana zevk versin verdigin paranın hakkını versin yeter türkiye asılsız efsanelerle dolu kupa alanda önemli degil nam yapanda yeterki sen bunlar kupa alanın kardeşi degipte uçurmadan çogaltma kısmetse bahara ne kaldı çıkan yavruları uçurup iyiyse videoya çekip Türkiyenin önünde kötü diyenden hesap sorarsın yok iyi çıkmazsa emeginin hakkını aldıgın kişiye sorarsın en güzeli kendi yavrunu oynatana görene kadar iyi diyenede kötü diyenede inanma kendi gözüne inan
slm.. bu kuşlardan yavru alıpta uçurma şansımız olursa sizede göstereceğiz,metin bey geçenlerde bana vermiş olduğu boz beneklileri parayı geri iade edip geri istedi bende şaşırdım ama vermedim aradan kısa bir zaman sonra kuşunun kupa aldığını duydum,kuşlar gözümde biraz daha büyüdü ama bu durum her kardeşinin güzel olacağınıda ifade etmiyor ama içlerinde olduğunu kanıtlıyor, ikincisi benim kuşumun kardeşi kupa aldıysa özellikle iyi kuşların bol olduğu biryerde bu benim için çok önemli ama şunu birkez daha ifade edeyim camiada kaliteli kuşçular dahilinde çok azgın soytarılarda var bu bir gerçek ...

Sevgili dostlar feleksiz beyazlar o kadar istismar edilmiştir ki bazı kendini bilmez tüccarlar deyim ben onlara havada ne görseler feleksiz demişler ve karşısındaki insanları kandırmışlardır.Bu öyle bir boyut almış ki renk bile değişik olsa bunlar için farketmemiş satmışlar bizler ve bizlerin ustaları da bazı yerlerde bu konuları yazdığımızda insanlar direkt olarak bizlere itibar etmeden hemen kişisel tartışmalara girmekteler.Bu insanlara gerçekleri kabul etmek mutlaka zor gelecektir.Bizler ısrarla yazdığımızda hemen kalplerinde olanı dışlarına vurarak hemen bizleride pazarlamacı zannetmekteler.Çünkü haklılar bunları yaşamışlar bir kere birde kalplerinde hep işin hilesi var.Hal böyle olunca da bizler hep onlar için öcüyüz.Kırıkkale'ye birkaç ziyaret yapmışlar,bir iki kuşçu tanımışlar hemen Kırıkkale kuşu hakkında fikir yazmaya başlarlar.Bizlerde bu ilimizde doğmuşuzdur.Besleriz ama her nedense hep yalan konuştuğumuz zannedilir.Millete doğru bildiklerimizi aktaralım da varsın bizler yanlış olalım.Hasım sahibi olalım. Saygılarımla.....

merhabalar bugun nıhat albayı evınde zıyaret ettım kendısı 89 yasında olmasına ragmen cok dınc ve hafızası kuvvetlı ıdı ona feleksızlerı sordum.. 1960 yıllarda yazıcı turhan efendı dıye bırı tokattan bazı yukler alır urfaya goturur ordan kuslar alır getırıp kahvede satarmıs.. turhan efendı 2 cıft beyaz getırmıs bı cıfttı percemlı buyukce yapıda bı cıftıde ufak yapıda kuslarmıs buyuklerı kendıme 100 lıraya aldım dıgerlerını nıhat albaya sana aldım demıs nıhat albayda almıs kusları turhan efendıdekıler oynamamıs nıhat albaydakıler oynamıs ve bolecene feleksızler cıkmıs feleksız denmesıde bıgun arkadaslarıyla bahcede otururlerken beyazlarını ucurda gorelım demısler nıhat albayda ucurmus cıtler oldugu ıcın kuslar gelıp gıremıyolarmıs bahceye oda kusları bıldıgı ıcın bahcenın kapısını acmıs kuslar kapının ılersındekı kaysı agaclarının ordan yerle bır gelerek kapıdan ıcerı gırıp oynadıkca arkadası vay be feleksızlere dıyınce kusların adları feleksız kalmıs ... yanlız beyazları aldıgı gun kahvede en son bı ayna kuyruk mavı bı dısı kalmıs onuda nıhat albay 7,5 lıraya almıs o dısıdende genelde cok ıyı yavrular gelıyomus gecenlerde bırı aramıs nıhat albayı ozlerı mavı dıyolarmıs hayır dedı feleksızler beyaz ama o mavıdende beyazlar gelıyomus gzuel oynıyanlar dedı bana 1964 de kırıkkaleye taın olmus orda 5 yıl gorev yapdıkdan sonra 2 senelıgıne ankaraya tahını cıkmıs o sırada kuslarını arkadaslarına bırakmıs ankaradanda ıstanbula gelınce arayıp kuslardan ıstemıs ama gelen ksular feleksızlerden degıldı dedı saygılarımla... attachment=0]Görüntü201.jpg[/attachment

Ekli dosyalar

• Görüntü201.webp
    Görüntü201.webp
    162.8 KB · Görüntüleme: 2,135
bır baska resmı nıhat albayın

Ekli dosyalar

• Görüntü202.webp
    Görüntü202.webp
    166.6 KB · Görüntüleme: 2,134
Emegine saglık kerem bilgilerin için çok teşekkürler demekki bizim bildigimiz çokta yanlış degilmiş ortada olan gök bir kuş var eline emegine saglık tekrardan

kaan bey,verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.Sonradan giden dediklerini bizzat ben ellerimle götürmüştüm. Onlardandır değildir.Kendisi dedi ise bu kuşlar onlar değildir.Kendisinin sözü geçerlidir.Saygılarımla.......

kaan kerem büker' Alıntı:
merhabalar bugun nıhat albayı evınde zıyaret ettım kendısı 89 yasında olmasına ragmen cok dınc ve hafızası kuvvetlı ıdı ona feleksızlerı sordum.. 1960 yıllarda yazıcı turhan efendı dıye bırı tokattan bazı yukler alır urfaya goturur ordan kuslar alır getırıp kahvede satarmıs.. turhan efendı 2 cıft beyaz getırmıs bı cıfttı percemlı buyukce yapıda bı cıftıde ufak yapıda kuslarmıs buyuklerı kendıme 100 lıraya aldım dıgerlerını nıhat albaya sana aldım demıs nıhat albayda almıs kusları turhan efendıdekıler oynamamıs nıhat albaydakıler oynamıs ve bolecene feleksızler cıkmıs feleksız denmesıde bıgun arkadaslarıyla bahcede otururlerken beyazlarını ucurda gorelım demısler nıhat albayda ucurmus cıtler oldugu ıcın kuslar gelıp gıremıyolarmıs bahceye oda kusları bıldıgı ıcın bahcenın kapısını acmıs kuslar kapının ılersındekı kaysı agaclarının ordan yerle bır gelerek kapıdan ıcerı gırıp oynadıkca arkadası vay be feleksızlere dıyınce kusların adları feleksız kalmıs ... yanlız beyazları aldıgı gun kahvede en son bı ayna kuyruk mavı bı dısı kalmıs onuda nıhat albay 7,5 lıraya almıs o dısıdende genelde cok ıyı yavrular gelıyomus gecenlerde bırı aramıs nıhat albayı ozlerı mavı dıyolarmıs hayır dedı feleksızler beyaz ama o mavıdende beyazlar gelıyomus gzuel oynıyanlar dedı bana 1964 de kırıkkaleye taın olmus orda 5 yıl gorev yapdıkdan sonra 2 senelıgıne ankaraya tahını cıkmıs o sırada kuslarını arkadaslarına bırakmıs ankaradanda ıstanbula gelınce arayıp kuslardan ıstemıs ama gelen ksular feleksızlerden degıldı dedı saygılarımla... attachment=0]Görüntü201.jpg[/attachment

Nıhat amcamıza saygılarımızı sunuyoruz umarım onla gorusmek nasıp olur bır gun.

Merhabalar velidamar kardeş yazdıklarınızında yaşım 49 emekli eczacıyım rivayete göre benimde duyduğum nihat albay kuş beslermiş orayada mardinli bir asker gelmiş kuşları görmüş komtanım bende kuşcuyum bana izin verin size mardinden bir kuş getiriyim demiş ve getirmiş beraber beslemeye başlamışlar kuş sizinde yazdığınız gibi yöre halkıda seyire gelmişler kuş öyle güzel oyunlara girermişki zevkle izlerlermiş o arada yine siznde yazdığınız gibi ağıçtan çevırmeli bir yer varmış altından bir girmiş seyredenlerin aklını almış içlerinden biride vay vay feleksiz bu ne hareket demiş feleksiz odur budur bu zamana kadar gelmiş bir deyimdir kuşların cinsiyle fiziksel özelliği ile bir alakası yoktur ama kayserililerde buna sahip çıkarlar bizde feleksizler var derler ne alaka onada bir anlam veremiyorum bendeki bilğimden dolayı soran arkadaşlarla paylaşmak istedim umarım yanlış anlaşılmamıştırım tşkler.

Haa şunda unttum kuş beyaz perçemliymiş

ben antalyada yaşıyorum..belki bilirsiniz bit pazarlı araplar esa kamilin kuşlarındandır damarım...ama elimde bu feleksizlerin asıl nesilleri beyazlar ve babaları gök benekli dede erkekde elimdedir...altlarından da kırmızı benekli perçemli gök benekli perçemli akkuyruk cicibaş sarı benekli ğerçemli gelmektedir...

s.a bende biraz aydınlatayım feleksizleri kuşların sizin bölgeye geldigi yer ya urfa ya antep albayın getirdigi dogrudur feleksiz denmesininde sebebi kuşları avluya oynatırlarmış kuşların atma özelliklerinin cok iyi olmasın dan kaynaklanırmış kuşların erkekleri ibikli dişileride genelikle düz cıkar şuan benim elimde var ama ne derece saf kandır bilemem yıllar oncesinden geldigi öne alınırsa kimsede saf kan kaldıgını sanmam

şuan bu kuşlar dan ucuran var denildigi gibi 15 metre civarlarında 3 takla yarım metreye kadar düşüyor ist pendik elektirikci sinan usta

arkadaslar feleksizlerin asil ozelligi ucarken kanatlarini tamamen acmamasidi kanatlari kisik sekilde ucarlar oyunlarida cok iyidir soyuda kirikkalede bir iki kiside var oyunundandegil ucusundan dolayi feleksiz denir tskl

arkadaş lar bu feleksizlerin orjinalı beyaz deyildir...yanlış bilgi verilmesin bazılarıda perdeli orjinal feleksiz derler yanlış bu feleksizleri besleyen metin abidir kendisi antalya da yaşıyor ve bu soyu çok hasta olmasına rağmen sırf damar bozulmasın ve bu efsane kaybolmasın diye hala beslemektedir .... feleksizler bozdur genelde ince perçem verir...aaa tabiki altan gelen kuşlar beyaz sarı duman da vermektedir ama feleksizler bozlardan gelir ve metin abide çok güzel kırmızılarda vardır çok güzel feleksizler kadar izlemesi zevk verir.....isteyen varsa numarasını veririm kendisinin ve birinci ağızdan bu kuşların taaa 1965 yılından bu zamana kadar olan hikayesini dinlersiniz ......

s.a damarı iyi olabilir .ama kanat elleyen kuşlar.sert kuşlar uçuranda olmadı

Selamünaleyküm

Arkadaşlar herkes birşey paylaşmış ne güzel.albay nihat güvercin sever biridir.urfadan bi asker gelir kuşları seyretmeye başlar.albay askeri çağırıp kustan anlayıp anlamadığını sorar ve askeri kuşların başına verir sorumlu olarak.askerde memleketten izinden gelirken bi çift beyaz getirir urfanın geniş alınlı orjinal beyazlarından.kuş askeriyede uçurulur.kuş oyuna girer albay vay feleksiz hayvan der ayağa kalkar elindeki çay veya kahve ne ise dökülür.urfadan gelen beyazlar (bu arada kuşlar perçemli) feleksiz olur çıkar.herkes kendine mal etmek ister kimde var bilinmez besleyen var ise güle güle beslesin.ama kuşların asıl sahibi olmadan elden ele geçerek bu zamana ulaşması zor.eğer o zaman babadan dededen ele geçip gelmişse olabilir.

eskiden bunların dedelerini bir kişi uçurmuş....kuş felek diye bir alet var yuvarlak onun içinden geçmiş ve oynamış sonra bak feleksizin geldiği yere demişler öyle kalmış...yoksa efsane oldğundan değil....aldanmayın ama genede iyi kuşlardın o kuşdan gelen yavrulardan üreme işde..

Selamünaleyküm

Baytar bey antalyada otelci metin var yaşlı biri.o izlemiş o kuşu.kuşun adını albay nihat vermiş.kuş uçtuğu bahçenin duvarındaki 3. 4 tuğla eksik olan duvardaki yerden atlayinca bu ismi almış.tokattan gelmiş takke perçemli bi beyaz erkek.dişisi yok.urfalı asker urfadan açık gök getirip albaya verince o feleksiz kustan eser bırakmamış albay.kuş çok aşırı açık gezen yirmi metre mesafe oynayan bi kuş imiş.fakat bu kuşu efsane haline getiren oyunu değil o yıllarda kırıkkale tarafında çalındığı söylenen perçemli beyazlar dan gelmiş.bu beyazlar feleksizle alakası yok.kuşları satmak için albayin feleksiz kuşun soyu derler ve kuşlar harika oyun yapar.feleksiz nami altına gizlenen kuşlar asıl oyunu yapan kuşlarmış.otelci metin abimize ulaşabilirsen sorabilirsin...

Bu nihat albay istanbuldaki nihat albay mı ? yoksa urfada da bi nihat albay mı var ?

bende bildiğim kadar bir iki cümle ekleyim.kuşcu 26 nın dedikleri aynen doğrudur .bende kırıkkaleliyim herkez bişeyler yazar çizer anlatır eğer bu kuşlardan kırıkkalede eski kuşculardan kimsede yoksa zaten başka yerdede yoktur.ayrıca bu kuşlar aman aman bi kuş değil bizim oralarda öyle kıymet verilen kuşlarda değil,bu kuşlarda atma yoktur ama civelek oynarlar yere yakın gelip 10-15 metre ve yerden de 1,5 metre yüksekten paralel gelir buluttan attı,yok yıldızdan geldi aslı alakası yok...bunların özüde sözüde beyaz perçemlidir.eğer bu kuşlar varsa kırıkkaleli mehmet hacıoğlunda vardır 70 yaşlarında bi adam kendide güzel bi adam ve iyi kuşcu...ben bu kadar biliyorum.geçen senelere kadar albay kırıkkaleye gelirdi ama çok yaşlı biri belkide vefat etmişte olabilir son zamanlarını bilmiyorum memet hacıoğlunun kankisiydi iyi arkadaştırlar.istanbulda yaşıyordu en son albay öldümü sağmı bilgim yok .ALLAH ömür versin ...

bende öyle biliyorum ki feleksizlerin özü beyazdı sayın abimin dediği gibi yere çok yakın geldiğini duymuştum...

bişeyler daha yazalım bildiklerimizden feleksiz,,feleksiz amma feleksizmiş bu kuşlar vicdansız kuşlar,kırıkkale dörtyolda imam hatip lisesinin önündeki hafif rampalı sokak arasında uçtu bu kuşlar,ben o yılları bilmem herkes kendine mal ediyo herkezde var bu feleksiz asıl sahibinde yok nedense,bu kuşların özü beyaz,pis perçemli,minyon tipli yere yakın gelen yüksek uçmayan ama dar yere iyi giren kuşlar millet ammada abarttı bu kuşları çocukluğumuzda çoğunda vardı ama artık maalesef yok kesinlikle yok aslı boz muş,yok kırmızı imiş öyle diyenlerede ALLAH çarşına pazar versin diyelim ,kırıkkalenin eski soyuymuş yazılanların hiçbirinin gerçekle alakası yok gine diyorum albay kuş bakmıyo artık,memet hacıoğlunda yoksa artık yok kesinlikle kimse tav olmasın bende var diye zamanınızı boşuna heba etmeyin neyine heveslenilir bu kuşların anlamadım......sıradan basit kuşlar amma abartıldı.....

sevgili arkadaşlar foruma bayadan beri girmiyordum,bir eliboşluğumda girdim ve son yazılanları gördüm,bende feleksiz veya çakma feleksiz kuşlardan birazdaha yazayım dedim ,o zamanlar otelci metin denilen kuş oynarından bir tane beyaz ve diğerleri boz ve benekli olmak üzere 3,5 tane kuş almıştım başkalarının gazına gelerek tabi ,kuşların kanat sesleri ve yerdeki fizikleri insanı aldatıyor,ama iş icraata geldiğinde birşey göremedim baya bi kazık yedik,güzel oynayan bir kuşunuz şaşılacak derecede bişey yaparsa sizde bir isim takabilirsiniz,eğer tutarsa sizinkide efsane olur (: arkadaşlar efsanelere takılmayalım iyi kuşu eşlemelerle kendimiz arayalım ,tüm kuş sever arkadaşlara saygılar sevgiler.....

bu kuslarin orjinali bende var yavrusuda kesinlikle duz atmaz herzamn percemli verir atislari cok iyi olan kuslardir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri