ÖZ URFA TAKLACI GÜVERCİNLERİ ( FERHAT )

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cenker45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 67
  • Görüntüleme Görüntüleme 14K

cenker45

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ferhat şen
Meslek
bilgisayar
İlgi Alanı
Kediler
s.a öz urfa taklacı güvercinleri ( ferhat )

seferli güvercin

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ly2Tu-zHxFo[/youtube]

Ustadım ellerin dert görmesin, Allah tüyü kadar yavrusunu izlemeyi nasip etsin.. Dediğin gibi 41 kere maşallah kızına.. :))

s.a Sizin gibi gönülden severek güvercin besleyen arkadaşların bundan daha güzeli sizlerin olsun Allah nasip etsin inşallah.saygılar.

1 HAFTA GİBİ BİR ZAMANDIR BU KUŞUN ÇEŞİTLİ VİDEOLARINI İZLİYORUZ EMEĞİNİZE SAĞLIK LAKİN BAŞKA KUŞUNUZ YOKMU ? AYRICA KUŞUNUZUN OYUNU NORMAL.

s.a ahmet bey kuş çok 15 yavru uçuyor oyun açanların videosunu ekliyecem Allah kısmet ederse.

Hadi hayırlısı..

Güle güle besle ferhat kardeşim..güzel hayvan..

he bu arada yenı fark ettım sız orhan cesurun sarı beneklı kusuna yorum yazmıstınız bu kusa masallah dıyen kuscu degıl felan sızın masallah dedıgınız kus buysa egerkı sız kustan felan anlamıyorsunuz bu kus normal bır kus ovulecek bırseyınolduguna ınanmıyorum bence begenmedıgınız kusu ızleyın kendı kusunuzu ızleyın farkı gorursunuz ınsallah ıyı kuslar almak nasıp olur sıze.

s.a fuat kardeş haklısınız ama şu an için eğer sabır ederseniz ki ben çok sabırlıyım ileride ne demek istediğimi anlıyacaksınız. Şu an için bir yavru böyle çalışırsa ki kameralardan görmek farklı gerçeğini görmek farklıdır kuşun ne kadar çıktığını dönerek çıktığını seri ve atik çıktığını çok fark edemiyorsunuz. onun için bu kuşa maşallah diyorum yavru yumurtası beklenilecek bir kuş en azından ondan sonra ne yapacak hep beraber göreceğiz kardeşim kameradan alttan çekince kuşun yaptığı mesafe görünmüyor ve dik seri çıkışı gerçeğinden kamera piksel çözünürlükten dolayı kanatlarını vs falan görünmüyor. her neyse fuat kardeş sabır edelim görelim iyiyse maşallah kötüyse Allah herkesin işini gücünü rast getirsin. Ayrıca doğan 18 kardeşime teşekürlerimi sunarım anlayışından dolayı. saygılar.

Maşallah güzel yavru.Benim nacizane videodan anladığım kadarıyla bir tesbitim olacak.Bu kuş ezildikçe hata yapabilir.Önümüzdeki günlerde ısrarla uçurulmaya devam edildiğinde, taklasız kendini bırakabilir.Ancak nasıl yavrulukta fevkalade görev yapan kuşlara, ekelikte görmeden karar vermiyorsak; bu yavru için de inişte hata yapsa dahi yaşını bekleyip iki ağız yavru baktırdıktan sonra karar vermek gerekir.

Böyle yavrulukta patlayan ve kendini bitirene kadar çalışan nesil kuşları, taklayı çevirene kadar uçurduktan sonra kanat kuyruk alıp ekeliğini bekletmek daha iyi netice verebilir.

Selamlar.

cenker45' Alıntı:
s.a fuat kardeş haklısınız ama şu an için eğer sabır ederseniz ki ben çok sabırlıyım ileride ne demek istediğimi anlıyacaksınız. Şu an için bir yavru böyle çalışırsa ki kameralardan görmek farklı gerçeğini görmek farklıdır kuşun ne kadar çıktığını dönerek çıktığını seri ve atik çıktığını çok fark edemiyorsunuz. onun için bu kuşa maşallah diyorum yavru yumurtası beklenilecek bir kuş en azından ondan sonra ne yapacak hep beraber göreceğiz kardeşim kameradan alttan çekince kuşun yaptığı mesafe görünmüyor ve dik seri çıkışı gerçeğinden kamera piksel çözünürlükten dolayı kanatlarını vs falan görünmüyor. her neyse fuat kardeş sabır edelim görelim iyiyse maşallah kötüyse Allah herkesin işini gücünü rast getirsin. Ayrıca doğan 18 kardeşime teşekürlerimi sunarım anlayışından dolayı. saygılar.

ferhat bey benım oyun anlayısım sudur bı yavru delı gıbı oyun yapar ekelıgınde yaptıgının yarısını yapar veya hıc yapmaz ama ben bu yavruda delı gıbı bı oyun gıbı bısey gormedım bu benım dusuncemdır bu benım oyun kusu anlayısımdır herkes ısın farklıdır bırde sunu belırtmek ıstıyorum ben orhan beyın avukatı degılım veya cok samımı dostuda degılım veya ona yalakalık yaparak kus alma cabamda yok bızım samımıyetımızde yok sadece kendısıyle 1 kere gorustum mısafır perver bır ınsan ve bızım ızlememız ıcın bı kac tane kus ucurmustum buda benı mutlu etmıstır cunku nereye gıtsek 1 kus kaldırılır yanı oda en ıyısıdır orhan bey cogu kusunu kaldırdı ve ben bundan mutluluk duydum adam kuscu dedım ıcımden neyse onu attı havaya ızledık he o vıdeodakı kusta eksıkler yokmu var cogu kusta eksıkler oluyor zaten 4x4 kusu kımse buraya koymaz benım dusuncem yoksa ertesı gun adamın kusları kalmaz genelde ıyıler canlı ızletılır normal olan kuslar vıdeoya koyulur bu tabıkı benım dusuncem benım orhan beyın sayfasında zoruma gıden bu kusa masallah dıyen kuscu degıldır demenız bu soz gercekten sınır ettı benı goz var nızam var kus begenılmeyecek kus degıl sız benım begendıgım kus ıcın yorum yapabılırsınız begenmeye bılırsınız fakat sız benım kusculugum ıcın yorum yapamazsınız herkesın kendıne gore kusculuk anlayısı vardır ve seyıslıgı vardır veya damızlık anlayısı vardır vs ınsallah bu vıdeonuzdakı kusunuz daha guzel olur hep beraber ızlemek nasıp olur saygılar ferhat bey.

fuat bc kardeşim
orhan bey kardeşim, "bu kusa masallah dıyen kuscu degıldır" v.s. gibi cümleleri ile ilgili bir başka başlıkta gerekli cevabı verdi.
bir anlık sinir ile söylenmiş sözlerdi dedi.. Onun için o konuyu fazla uzatmanın anlamı yok..
Bizim işimiz; Güzellikleri konuşmak,kuşlar hakkında yorum yapmak, güzel videoları izlemek,bulduğumuz hoş olan şeyleri paylaşmak olursa sohbetlerimiz daha keyifli olur diye düşünüyorum..
sevgiler selamlar.

pegasus' Alıntı:
Maşallah güzel yavru.Benim nacizane videodan anladığım kadarıyla bir tesbitim olacak.Bu kuş ezildikçe hata yapabilir.Önümüzdeki günlerde ısrarla uçurulmaya devam edildiğinde, taklasız kendini bırakabilir.Ancak nasıl yavrulukta fevkalade görev yapan kuşlara, ekelikte görmeden karar vermiyorsak; bu yavru için de inişte hata yapsa dahi yaşını bekleyip iki ağız yavru baktırdıktan sonra karar vermek gerekir.

Böyle yavrulukta patlayan ve kendini bitirene kadar çalışan nesil kuşları, taklayı çevirene kadar uçurduktan sonra kanat kuyruk alıp ekeliğini bekletmek daha iyi netice verebilir.

Selamlar.

s.a pegasus kardeş keşke senin dediğin gibi bu kuş gelip yere yapışsa da bende yavrusunu yumurtasını beklemesem diğer beyazlarım ve siyahlarımın antremanlarına daha çok vakit ayırsam dediğinde çok haklısın tabiki derin dalan kuşlar bi bakarsın hem yavruluğunda hem ekkeliğinde bakarsın pat yere yapışır:=) yuvanın içine kaçmayanmı taşın altına girmeyenmi:=) ama sizde takdir edersinizki bir kuşun tam ne olduğunu anlamak 1.5 veya 2 yıl sürüyor 2 tüy zamanına denk gelirse 2 yıl sürüyor bilirsiniz ki bazı kuşlar kötü başlar iyi bitirir sonunu bazıları iyi başlar iyi bitirir bazılarıda iyi başlar kötü bitirir Allah kuşlarımızın sonunu iyi bitirsin inşallah çünkü hak verirsinizki bir kuşu tam sonunu almak için ne emekler ne zahmetler ne çileler çekiyoruz kolaymı sabırlı olmak bakımını yapmak uçuş zamanını ayarlamak tüyüdür yumurtasıdır hastalığıdır Allah zahmetimizi karşılıksız bırakmaz inşallah diyorum ki eğer bir kuş sonunda yere yapışacaksa hemen yapışsın çok yorulmayalım :=) diğer kuşların antremanlarıyla uğraşalım.
Kuşun canı acıdığında dili yoktur ki benim canım acıyor desin çok dikkatli ve kuşun takibini iyi yapmalıyız.
Her kuş farklıdır bazen bilmecedir dilinden anlamak gerekir bunuda en iyi o kuşu ilk baştan uçuran sahibi daha iyi bilir. saygılarımla.

bu kuş her türlü oyun bırakır kanaatimce...inişi herşeyini bozdu..piyasada çok böylesi yani yine de tşkler paylaşım için

s.a eğer damarında varsa en yakın zamanda inşallah bırakır'da boyası şimdiden belli olur ona göre başka kuşlarımızla uğraşırız. saygılar.

Allah gönlünüze göre versin ne diyeyim alınmayın sakın burda eleştiri yaptım eleştiri ya olumlu olur ya da olumsuz yönde gerekli olan şeyler ..

cenker45' Alıntı:
s.a eğer damarında varsa en yakın zamanda inşallah bırakır'da boyası şimdiden belli olur ona göre başka kuşlarımızla uğraşırız. saygılar.
S A FERHATkardeşim güle güle besle hayrını gör demek ki uçurdugun besledigin kuşların çogunun nasıl oldugunu ne oldugunu bilmiyorsun ya tutar sa misali o da güzel insanların çogu zaten arayışta genç bir kardeşimizsin yalnız söylemek istediklerimi yanlış anlama biran evvel yapışsa ne oldugu belli olsa başka kuşlarıma zaman ayırsam diyorsun işte yapmaya çalıştıgın en yanlış durum bu çünkü kuşçu için öncelik SABIR İSE
SABIR IN ARKADAŞI İSE ZAMAN DIR BU İKİSİ BİR ARDA YAPILMAZSA ZATEN BİR ŞEY YAPILAMAMIŞ DEMEKTİR BİLMEDİGİN KUŞLARA EMEK SARFET MEN SANA BİR ŞEY KAZANDIRMAZ HEM EMEGİN HEM ZAMANIN HEBA OLUR SANA KALAN İSE BİR ŞEYİN BULUNAMADIGIDIR ELİNDE KENDİNCE BİLDİGİN KUŞLAR OLABİLİR VARDIR DA ONLARA ÇALIŞMAN SENİN İÇİN HEM ARADIGINI BULMAN DA HEM NE ARADIGINI GÖSTERMEDE ETKENDİR BİLMEDİGİ BİR KUŞ YILLARINI ALIR ONU DENE BUNU DENE ZAMAN YETMEZ BİLDİKLERİNE ÇALIŞ ARADIGIN PERFORMANS I YAKALAMAN DAHA KOLAY OLUR BAŞKALARININ İYİ DEMELERİ SENİN İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMESİN SENİN ARADIGIN İYİ NASIL OLMALI BUNUN KARARINI VER ZAMANINI İYİ KULLAN DERİM YILLAR GEÇİYOR ZAMAN ÖNEMLİ SAYGILAR

s.a muharrem bey insan bilmediği kuşu uçurup zamanını heba edermi hiç tabiki biliyorum 2 tane iyi kuşu birbirine vurdum yani ortaya farklı bir kan çıktı sonunun ne olduğunu bilmiyorum tabiki kimsede bilemez her zaman 2 iyi kuştan iyi kuş çıkmaz 2 kötü kuştanda iyi kuş çıkabilir geni eskiden dedesinden dedesinin dedesinden de alabilir. Şunu da diyeyim yere yapışan 1 kuşum çıktı 2 sene önce daha geçenlerde elimden çıkardım ne yapacağım elimdemi tutacağım 4 çift yavru aldım 3 sefer kırpıldı yine aynı bir kuş yere yapıştımı herşey bitmiştir kanaatimce 100 yılda beklesen boş derim. ama kuş yuvrutalı olur erkese kızmışsa vb yere yapışabilir bunlar normaldir kuşun dili yokki derdini anlatsın bu olasılıkları çıkarırsak bir kuş neden yere yapışsın iyisi yapışmıyor hasta olsada yapışmaz bazılarıda yapışır. saygılar.

sevgili ferhat kadeşim seni tebrik ederim.kuşunun hareketlerini çok beğendim....ancak video kaydındanmı acaba ..bana kanat sesi nasıl biraz yumuşakmıki acaba ? yoksa kayıttanda olabilirmiki acaba....eğer bu kuşun sesi de iyise bir insan bir kuştan daha nebekliyebilirki.?..maşallah kardeşim ....hayırlısıyla bak sevgili kardeşim..... :heyo: :heyo: :heyo: :heyo:

s.a tşk ederim hasan bey Allah razı olsun moralimi düzelttiniz :=) Kuşun kanat sesi çok fazla değil ama ekkeleşince biraz daha sertleşebilir diye düşünüyorum 6 felk ( telek) yok güvercinde biraz da tüyde güvercin daha tüyleri oturmamış ondanda olabilir ilerki günlerde bakalım ne olacak çok sağol hasan kardeş kendine iyi bak. saygılarımla.

SLM ARKADAS,

KUS COK AGIR CEKIYOR KENDINI SESI KIRIK TAKLASI YUMUSAK HER GELISINDEDE BEN DIYOM SIMDI BOS ATACAK AMA PERDAH OLDUGU ICIN INMEDI BU KUS YAVRUDAN SONRA HIC SANMIYORUM DOLU INSIN VEDE KAFA HEP YERDE SANKI KUS INMEYE GELIYOR OYUNA DEGIL GIBI.AMA EMEGINE SAGLIK GÜLE GÜLE UCURMAK DILEGIYLE.

SAYGILARIMLA

Kuşun gelişimi güzel bilader. Eke olunca kararı sen verip çalışırsın kuşa. Umarım üzerine koyar kusunca.

hayırlısı olsun meslektaşım :=) tşkler.

ferhat kardeş kimnedersedesin bukuş ilerisi cok palak inşalah ileri vidyolarıda çekersinde seyrederiz devam kardeşim bukştan kuşolur

sağolasın tahir abi Allah razı olsun inşallah dediğin gibi olur sadece benim değil emek veren tüm arkadaşların ki sonları iyi olur kuşların tahir abi inanki sen daha iyi bilirsin çok ama çok emek veriyoruz. saygılar. Tahir abi dikkat edersen kesinlikle bu kuş çok iyi mükemmel demedim çünkü kuş a kefil olunmaz boşuna dememişler 2 kanat 1 kuyruk başına buyruk yani bende sefer yapan kuş geçen sene oldu izlemek için geldi kuş sefer yapmadı geldi düz indi yani demek istediğim kuşun sonunu kesinlikle kimse bilemez ama bazı işaretler vardır ama bu da kesin yargı değildir kuş abi adı üzerinde bu işin sonuda sabır sabır sabır abi biz hakkını veriyoruz kuşta hakkını veriyor ama damarı neyse onu veriyor damarı iyi olanı inşallahh buluruz bu kuş daha yavru olduğu için ben çok iyidir de demiyom kötüde demiyom çünkü çok erken bu kuş için yorum yapmak yorum eke kuşlar için yapılır. yavru yumurtadan sonra ve bitmedi 2-3 kırpık yedikten sonra dedimya çok emek veriyoruz Allah tüm emekçi arkadaşların gönlüne göre versin. saygılarımla abi.

s.a arkadaşlar çakmaklı yavru kızmış 7 felkinide attı baştan 3 felki kaldı yani siz telek diyosunuz kırptım son 3 teleğinide güzelcene atsın tuyünü doldursun yumurtasını yapsın yavruya üflesin tahminime göre 2-3 ay arası sürer tüyünü doldurması ondan sonra 10 günlük antremandan sonra videosunu çekip tekrar siteye koyacam inşallah daha güzelleştirir oyununu çünkü böyle kuşlar bizim burda yarım dünya deriz tabi çok kalmadı 1-2 kişide var bunlardan urfada en çok olan boyacı suphi abimizde çok meraklı bir abimizdir soyu halen kendisinde mevcuttur. bu kuşun annesi şebap dönerli çıkan 35-40 sefer yapan kuşlar babasıda bir o kadar güzel 35 sefer yapan çakmaklıdır. İnşallah daha güzel olurda videoyu sizinle paylaşırım. saygılarımla.

Maaşallah Ferhat Bey,umarım bu nesilleri bozmadan,bozulmadan muhafaza ederiz.

Geri