Saim Ustanın Kuşlarının Damarları Hakkındaki Konuşmalar Syn: Şafak YILANLI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 70
  • Görüntüleme Görüntüleme 20K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Re: Saim Ustanın Kuşlarının Damarları Hakkındaki Konuşmalar

kardeş

Re: Saim Ustanın Kuşlarının Damarları Hakkındaki Konuşmalar

,,,,

gardaş sizleri özledim en fazla geçen kuşların resimlerine bakıyordum şahin zehire verdiğim beyaz takkalıların resimleri falan vardı sizler aklıma geldinizyıl 1994 yıl 2009 dile kolay yinede arkadaşlara selam söyle birola murada şahine ne derece görüşe biliyorsunuz bilmiyorum ama ALLAHA EMANET OLUN ŞAFAK

şafak kardeş şimdiki ortam kuş ve kuşculuj anlayışı malesef eskisi gibi degilhiç bir zaman gerçek dostlarımı unutmuş degilim her zaman aklımdasın işte iş güç hayat böyle devam edip gidiyoruz gerçek dostlarımla 5 dakikalık muhabbeti bir ömre degişmem birol la her zaman görüşüyorum çoçukluk arkadaşım şahini ara sıra görüyorum geçen birolun orada kuşlara bakıyorduk bankcı faruk agbi geldi biraz sohbet ettik birola selamlarını yarın allah izin verirse iletecegim birol bu aralar boşta allaha emanet ol kendine iyi bak marik

gardaş dedigin gibi herkez eski kuşları arıyor bende eski kuşçuları biliyorumki eski dostluk arkadaşlık bir araya gelse kuşlarda aynen düzelecek zira onlarda zamana ayak uyduruyor gardaş inşallah bir ara görüşelim bende sezonu açtım yeni yavrular çıktı 4 yıldır ilk defa kafama göre yavrular aldım uçurmayada başladım 4 tane eke söktürüyorum hele biri 7 yaşında torunuyla beraber söküyür 3 yaşında bir erkekte arkadaşta başladı oda çok güzel taze yavrularda iyi inşallah havada bakarız nasip olursa sende ne var eski kuşlarmı çok uzun zaman oldu murat kuş besliyormu ondan bahsetmemişsin
ALLAHA EMANET OL ŞAFAK

Herkes almış ağzına bir sakız çiğniyor şafak bey o kadar kuşlarınızı anlatıyorsunuz uçurunla gelelim izleyelim görelim saimleri şerefleri o zaman konuş bizde takdir edelim sizleri bursa sallamayla olmuyor değerli kuşçular

Konumuz saim usta nın,şeref ustanın kuşları sayın yetiştiriciler şafak abinin kuşları değil lütfen forumlarda başlıklara uygun sohbetler yapınız.
Kişisel hal hatır sormak içinde özel mesaj yöntemini kullanırsanız bütün insanlar sizin kişisel sohbetlerinize tanık olmak zorunda kalmaz.

Ömer kardeşim, Dursun ve Şafak abinin videolarını izledim.Onlarında belirttiği gibi kuşu olan izletir.Bi arkadaş elinde bulunduğunu söylüyordu.O kuşları izleyebilecekmiyiz?

Eğer videolarını çekip yollarlarsa izleyebilirsiniz.
Ama bakın dursun abinin ve şeref abinin kuşlarından bahsetmiyoruz bu konuda saim ustanın kuşlarından bahsediyoruz.

şafak kardeş murat kuş besliyor benim çıragım ama biraz maymun iştahlı yani kuşa karşı çok tamahkar bunu kendisine anlatamadım bu yüzden çok kafası agrıyor ne demişler can çıkar huy çıkmaz birola selamını ilettim muratı her zaman görüyorum bildigin gibi aynı murat şimdiki genç arkadaşlara saim ustaları anlatabilmek zor bilmiş görmüş olsalardı hak verirlerdi kimileri iki takla iki direk oynayan kuşu kuş sanıyorlar ben normal karşılıyorum çünkü görmemişler yapışan kanat elleyen kuşlara hizmet eden çok insan var kuşçuluk öyle kolay olsaydı her kes kuş oynatırdı kuş seyretmeye giden insan hazırı seyrediyor o hale nasıl geldigini bilemez amayorum yapmak bahane bulmak kolay zor olan iyi kuşa ve bildigine hizmet edebilmektir kuşçuluk belli iyi kuşu para verip hazıra konmak degil bildigin kuşu üretip yetiştirici olaraksahiplene bilmektir şafakk kardeş en kısa zamanda ziyaretine gelecegim kendine iyi bak allah a emanet ol

selamin aleykim.ertan abinin konusmasini izledim.tabi ertan abi bizden daha iyi bilir zabita kemalin yakinindakilerden biriydi.benim okulum zabita kemalin evine cok yakindi.firsat buldugumuzda okulu kirarak kemal abinin ucan kuslarini izlerdik.ankaranin gunesinin altinda bazen 4-5 saat o yasta havaya bakardik.bigun zabita kemal abi bizi saatlerce beklerken gorunce bahcenin kenarinde golgede bekleyebilecegimizi soylemisti ve ondan sonra hep ordan izledik.ozamanlar cok iyi hatirliyorum bir arap percemli ucuruyordu.yani zabita kemalde percemli erkek vardi.sonra o kuslari besleyen buyuk kuscular vardi mahallemizde.eminim halasaklayan vardir.suan bendede var ama nekadar ozdur tartisilir ama onlarin tuyunu dahi beslerim.bu yazilan ve konusunlarin biz 3. kusak saimcilere yol gosterici vede ders verici oldugunu dusunuyorum.daha kolay ozune yaklasabilmek icin.ve birtane daha saim usta,birtane daha zabita kemal,birtane daha seref aga olsaydi bu kuslarin nami dunyaya yayilirdi.(beyaz sarayda obama bos vakitlerinde saim usta ucururdu.)bu kuslari bizlere kadar tum besleyen butun buyuk kusculara sizin araciliginizla tesekkur etmek isterim bu kuslari besleyen bildiklerim ertan abi,firinci kemal abi,hasan abi,safak abiye ve tanimadigim veya ismini unuttugum butun saim usta,zabita kemalcilara vede bu arastirmayi yapan emegi gecen herkese tesekkur ederim. saygilarimla Londradan Ferhat

Şafak Abi Allah senden razı olsun bilgilerini bizimle paylaştığın için, Site yönetiminede ayrıca çok teşekkür ederim bu konuda çok emek harcadılar...

Şafak abi inşallah verdiğin dumanlıyla arap ı ucurmaya baslıcam, tüylerini değiştiriyolar yavas yavas kanatları gelmeye basladı, 2 dumanlıda yumurtladı bakalım kısmet...İnşallah allah(c.c.) nasip eder sağlık sıhat verirde izleriz...

Saygısızlık yapan diğer arkadaşlara seslenıyorum biraz olsun karsınızdakıne saygıyla bakın, burda tartısılan Rahmetlı saim ustanın kuslarıdır, senın kusunu gormedık sallama gıbılerınden sacma sapan yorumlara gerek yok, biraz olsun olayları ogrenmek ders almak vs. gerekir. Ben bu kuşculğa tekrardan başladım ve saim ustayıda burada duydum onun için sadece izlemekle kımler ne kuslar ucurmus okumakla yetiniyorum, bilmediğim şeylere burnumu sokmamaya çalışıyorum, ancak bi kaç arkadaşın şuursuz yazılarını görünce bunları yazmak istedim...

gardaş güle güle besle gönlün ve vicdanın hiç bozulmasın o yavrular seni mutlu eder niye dersen onları ben gönlümün içinden sana hediye ettim önemli olanda budur
ALLAHA EMANET OLUN ŞAFAK

Selam ferhat sagolasın mesajını aldım kuşlarda ben kümese girmeye başladıktan sonra iyice düzene girdi oynayanda var eşte dosta uçan kuşumuzda var her zaman dosta çay içirir sen gelemesende eşin dostun olursa gelsin şu an 3 ayrı yerde 8 tane hazır kuş var seyrederiz hepside kırma kuş ha yanlış anlaşılmasın ben daha özünü havaya kaldıracak kadar büyümedim
diyeceksin ki bu sitem niye kuş oynasında ister öz ister kırma olsun mühim olan iyiye sahip olmak el aya biz halen yaya yok o kırma bu öz tartışması yapıyoruz önemli olan icraat bu alinin velinin olmuş önemli olan o kuşa sahip çıkıp elinde muhafaza edebilmişmi bana o gerekli
tekrar selam ederim ALLAHA EMANET OL ŞAFAK

tüm dostla çagrı 35 seferin üzerinde oynuyor hemde tam standart tam kupalık saga sola boşa oynamıyor hepsi tam hedef
cenabı allah herkeze nasip etsin eger kamera bulabilirsek ömer kardeşimiz çekecek herkez seyredecek
ALLAHA EMANET OLUN ŞAFAK

selamun aleykum

eyvallah safak abi kendim gelecem nasip olursa insallah isleri yoluna girergimez

gardaş her zaman kapımız açık yanlız gelmeden önce haberimiz olsun zira senırak yollardan geliyrsun ALLAHA EMANET OLUN ŞAFAK

selamunaleykum safak abi vidyeo daki yavrular ne oldu araptakali ve beyaz takkali yavrular buyuyodu yeni yavrulardan birkactane resim koyarsan bizde gorurduk saygilarla ferhat

herkese selamlar şimdi ben bu konuyu baştan sona okudum tam olmasada okunması gereken her yeri okudum burda ne kimseye nede kimsenin kuşuna laf söyleme amaçlı değil yazdıklarım herkes sevdiği kuşu besler oynasada oynamasada ama şu var benim konuşmak istediğim bu kuşlar bu saim usta soylarından arkadaşlar hep bahsederken şöyle diyor hazır olmadı hazır olunca cekicez sonrada hazırı var gelin benim anlamadıgım bu kuşlarda diğer kuşlar gibi sezonluk kuşmu ? bunu niye sordun derseniz benim bildiğim kuşun soyu ve kanı oturmuşsa yavruyken oynadıgının en az yarısını yapmalı kartken buda 20 sefere yakın daha üstüde olabilir ve şuda var asıl benim bildiğim misafir geldiğinde şunu kaldır dediğinde her hangi birini kaldırıp övgüyle bahsedilecek şekilde ucurabiliyorsanız o zaman kuşlar kuşun kralıdır.kuşçuda kuşçulugun agası yoksa kuşu sezonunda ucur kupalık oynasın sonrası fos olmamalı. davet eden hiç kimseden daha duyamadım ki gelmek isteyen kim varsa gelsin kümesimden istediğini kaldırsın dediğimi yapmazsa konuşsun diyen yok sadece şu deniyor diğer konulardada bu böyle daha hazır değil hazır olunca cekicez daha hazır değil hazır olunca davet edicez.arkadaşlar yanlış anlaman ama bu siteye atılmış takla kuşu resimi görüntüde on numara kuş alsam elime fotograf makinesi 3 5 arkadaşa gitsem inanın 300 kuş resmi atarım burda inanıyorum ki herkes resmi begenselerde şunu diyordur içinden ne yapıyor veya videoyu begense ben diyorum. ve şuda var videoda cekimlerde sadece fişeklemeler yada inişler var otuz metre ve üstü fişekleyen bi ton kuş videosu koyulur ama kesintisiz 2 saat ucuyorsa uzaktan cekim bütün hareketleri gösteren hiç video yok neden acaba ? kuşun inişimi kötü ucum seviyesimi gezmesimi yoksa bir iki tur atmadan puan kuşu gibi gelip cekiyormu altında kuş serilimi değilmi sefer sayısı kaç bunları nasıl görücez bir seferini yada iki seferini görerek yada koyarak kuş budur dene bilirmi ? en güzeli hiç kimse kendi kuşuna söz söyletmek istemiyorsa kupaya kuş kaldırıken bi ton para veriyor yeme bi ton para veriyor kuşada bi ton para veriyor valla paraya kıyıp birde kamera kiralasın ( eger alamıyorsa ) nasıl kiralanacagını bilmiyorsa bir düğün salonuna girsin desin kardeş 2 saatlik profosyenel cekim yapıcaz kaça gelirsin versin parayı ondan sonra koysun videoyu ben üşenmem benim gibi cogu insanda üşenmez (seyreder ) ondan sonra övgüyse cuvalıyla yapalım. herkese gönlünçe kuş nasip etsin allah demicem sadece gerçekten gönül veren ve gerçekten hakkını verene allah istediği kalitede ve istediği şekilde kuş nasip etsin başkasının iyi kuşunda gözü olanada bir daha kuş beslemek bırak beslemeyi seyretmek bile nasip olmasın. HERKES HER İSTEDİĞİNİ BESLER AMA HERKES HER KUŞUN HAKKINI VEREMEZ.

merhabalar,tamamen haklısın abicim,geçen videoları izlerken benimde aklıma geldi altlarında kuş varmı acaba diye,kupa sezonu açıldı yazılmak isteyenler derneklerde yazılabilir ,sonrada başımıza tac edelim,büyük lokma ye büyük laf söyleme demiş atalarımız,saim ustaya saygımız sonsuz ama hala yazılıp çiziliyor,nerede diye, kim uçuracaksa uçursunda bizde namını görelim SİNCAN da 6 sefer yapan kuşla kupa alındı dediler .bizde şaşıyoruz.yaşımız genç biraz daha bekleyelim. belki görürüz :slm:

selamunaleykum tengelli kardes onceleri bende senin gibidusunuyordum bu damizlikcilar veya eski kuscular ne oynatiyor niye goremiyoruz derdim ve derdimki oynasa ucururlar derdim ama isoyle deyilmis eskiden ayvruyu sabah aksam ucurur nefesini acardim teke dusuyuncede teker teker ucurur hepsinin hakini verirdim senin deyiminle .bankaci faukabinin bir bozu ve ertnin bir gok u elime gecti ikisinden cikanlar oyle oynadiki mukenmele yakin kus oynayinca tabi biz kerameti kendimizde sandik zaman zamanda hatdimizi astik kiralini ucururum vs bunun gibi unuttugum birseyler vardi bendeki iki kus adamlada bunlar gibi 100 lerce kus simdide guzel kuslarim var ama icrat yok bu kustandeyil vakitten kaynaklanan sorun simdiki kuslarada iki kere ucura bilsem teke dustuklerinde hepsini ucura bilsem biliyorumki bunlar daha ii oyniyacak hergun calisiyorum kislari kuslari disari dahi cikaramiyorum 1 aydir yavru kovaliyorum 1 ayda anca 5 kere ucura bilmisimdir eskiden 1 ayda teke dusuruyordum diyeceksin bakamiyosan niye besliyorsun hastalik kapiyi acip onlari
gormeyince olmuyor birde kan kaybolmasin ilerde bende ucura bilirim diye bakiyoruz simdi sitede kus oynatiyoz yani bu kuslari tutanlar hakini verebilse vakti ve yeri uygun olso oynar kus ucurmakla ii kuscu olunmuyor once ii damizlik yeterince olduktan sonra ucuracan yerinde ii saglam olcak bunca insanlar bunlara bosuna bakmazlar bende bakmam kusu biliyoruz ucunca ne yapcagini bliyoruz sabirla seve seve bakiyoruz ve bizde biliyoruz hakini veremiyoruz ama ii sakliyoruz buda cok onemli birde vidyoda oyun kusu fazla beli olmuyor insallah sende ciplak gozle izlersin bir gun .
saygilarla ferhat

tengelli' Alıntı:
herkese selamlar şimdi ben bu konuyu baştan sona okudum tam olmasada okunması gereken her yeri okudum burda ne kimseye nede kimsenin kuşuna laf söyleme amaçlı değil yazdıklarım herkes sevdiği kuşu besler oynasada oynamasada ama şu var benim konuşmak istediğim bu kuşlar bu saim usta soylarından arkadaşlar hep bahsederken şöyle diyor hazır olmadı hazır olunca cekicez sonrada hazırı var gelin benim anlamadıgım bu kuşlarda diğer kuşlar gibi sezonluk kuşmu ? bunu niye sordun derseniz benim bildiğim kuşun soyu ve kanı oturmuşsa yavruyken oynadıgının en az yarısını yapmalı kartken buda 20 sefere yakın daha üstüde olabilir ve şuda var asıl benim bildiğim misafir geldiğinde şunu kaldır dediğinde her hangi birini kaldırıp övgüyle bahsedilecek şekilde ucurabiliyorsanız o zaman kuşlar kuşun kralıdır.kuşçuda kuşçulugun agası yoksa kuşu sezonunda ucur kupalık oynasın sonrası fos olmamalı. davet eden hiç kimseden daha duyamadım ki gelmek isteyen kim varsa gelsin kümesimden istediğini kaldırsın dediğimi yapmazsa konuşsun diyen yok sadece şu deniyor diğer konulardada bu böyle daha hazır değil hazır olunca cekicez daha hazır değil hazır olunca davet edicez.arkadaşlar yanlış anlaman ama bu siteye atılmış takla kuşu resimi görüntüde on numara kuş alsam elime fotograf makinesi 3 5 arkadaşa gitsem inanın 300 kuş resmi atarım burda inanıyorum ki herkes resmi begenselerde şunu diyordur içinden ne yapıyor veya videoyu begense ben diyorum. ve şuda var videoda cekimlerde sadece fişeklemeler yada inişler var otuz metre ve üstü fişekleyen bi ton kuş videosu koyulur ama kesintisiz 2 saat ucuyorsa uzaktan cekim bütün hareketleri gösteren hiç video yok neden acaba ? kuşun inişimi kötü ucum seviyesimi gezmesimi yoksa bir iki tur atmadan puan kuşu gibi gelip cekiyormu altında kuş serilimi değilmi sefer sayısı kaç bunları nasıl görücez bir seferini yada iki seferini görerek yada koyarak kuş budur dene bilirmi ? en güzeli hiç kimse kendi kuşuna söz söyletmek istemiyorsa kupaya kuş kaldırıken bi ton para veriyor yeme bi ton para veriyor kuşada bi ton para veriyor valla paraya kıyıp birde kamera kiralasın ( eger alamıyorsa ) nasıl kiralanacagını bilmiyorsa bir düğün salonuna girsin desin kardeş 2 saatlik profosyenel cekim yapıcaz kaça gelirsin versin parayı ondan sonra koysun videoyu ben üşenmem benim gibi cogu insanda üşenmez (seyreder ) ondan sonra övgüyse cuvalıyla yapalım. herkese gönlünçe kuş nasip etsin allah demicem sadece gerçekten gönül veren ve gerçekten hakkını verene allah istediği kalitede ve istediği şekilde kuş nasip etsin başkasının iyi kuşunda gözü olanada bir daha kuş beslemek bırak beslemeyi seyretmek bile nasip olmasın. HERKES HER İSTEDİĞİNİ BESLER AMA HERKES HER KUŞUN HAKKINI VEREMEZ.

Kenan Bey 2 saatlik bir videoyu hangi sunucu da hangi video sitesinde barındırcaz acaba bunu hiç düşündünüz mü?
en fazla 100 mb bir videoyu barındırıyor internet ortamındaki video siteleri.

Ayrıca dediğiniz gibi öyle kolay değil oyun kuşunu hazırlamam 4 4 lük hakkını vererek eğitmek. ne zaman yeter ne ömür yeter.

O dediğinizin imkanı yok adamın kümesinde 50 yane istediğini kaldır oynasın.
oyun kuşu hazırlamayı anlatmak bana düşmez ama aylar alır.

Ve en fazla 5 kuş falan hazır olabilir bir kişinin kümesinde o bile zor ama neyse.
Bu da bütün zamanını verirse yani çalışmayan bir adamsa.
yani sabahtan akşama başka hiçbir işin olmadan uğraş 5 i geçmez antrenman verdiğin .
Şöyle hesapla mesela bir kuş 3 saat uçsa ortalama ki tek uçması lazım 5 kuş 15 saat eder.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
tengelli' Alıntı:

Kenan Bey 2 saatlik bir videoyu hangi sunucu da hangi video sitesinde barındırcaz acaba bunu hiç düşündünüz mü?
en fazla 100 mb bir videoyu barındırıyor internet ortamındaki video siteleri.

selamlar ben denilen gibi 35 sefer her seferinde dötlü ve yirmi metre yapan kuş ucurayım o kuşta sezonluk olmasın her sene birde tabanlı onun cd sini bile yapar dagıtırım.parca parca atılır sorun bumudur 10 dakikalık olarakta atılır google videoyada atılır yani cekilsin yeterki ? biz daha 10 dakikayıda görmedik. ALLAH şaidimdir nerdeyse mardine emek vermeyeli cok uzun zaman oldu ucurmayalı değil emek vermeyeli ama sırf burda sitede yazılanlar yüzünden karar verdim ve canta yaptım alıp cayıra iniyorum. bana birinin kısa ve net sözü ben seyrederken bana göre dogruları ve yanlışları söyleyince arkadaşın net acık sözü varsa ucuran daha iyisini seyredelim. bende başkasında onda bunda veya şunda var diye bir şey yok varsa iyisi seyredelim. biz kuşçularda ne bahane biter nede abartmak bir söz var görelim ölelim. ben ayaklarımın dibinde tabana girip sefer yapan kuşlar gördüm ve arkadaşımda hala duruyor. sence ne kadar doğru ? kesinlikle doğru peki bunu seyretmeyen kaç kişi bana net inanır ? cok az kişi. ben gözümle gördüğüme inanırım ama yerde değil havada daha gecen hafta seyrettim kuş bir yaşında yavruya kusuyor seferinde 20 ve 30 metre üstü gitti ve 7 takla 8 taklayla gidiyor ? buna ne kadar inanırsınız.? kuşta yapışmıyor harmanlı ve taaklalı iniyor. buda doğru valla ben acık ve net söylüyorum havada görmediğim kuşun sahibinin yüzünde nur kuşun kendisinde cenneti görsem açık ve net söylüyorum inanmam.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Ayrıca dediğiniz gibi öyle kolay değil oyun kuşunu hazırlamam 4 4 lük hakkını vererek eğitmek. ne zaman yeter ne ömür yeter.

O dediğinizin imkanı yok adamın kümesinde 50 yane istediğini kaldır oynasın.
oyun kuşu hazırlamayı anlatmak bana düşmez ama aylar alır.

Ve en fazla 5 kuş falan hazır olabilir bir kişinin kümesinde o bile zor ama neyse.
Bu da bütün zamanını verirse yani çalışmayan bir adamsa.
yani sabahtan akşama başka hiçbir işin olmadan uğraş 5 i geçmez antrenman verdiğin .
Şöyle hesapla mesela bir kuş 3 saat uçsa ortalama ki tek uçması lazım 5 kuş 15 saat eder.

selamlar kuş diyelimki 10 yaşında ve kalitesi belli olmuş daha önceden hazırlanmış ne olur kalitesi iyiyse 2 şey ya kaldırısın hiç oynamaz 2 gün veya 3 gün sonra kendine gelir. yada kaldırısın 2 saat ucmasada 30 dakika ucar ama adamın aklını alır. kuşa güven oldugunda uzun zaman ucmayan kuşta kalkar bu özel üstüne düşülüp seonunda oynayan (SAİM USTA KUŞLARI VEYA BELLİ KUŞLARI KASDEREREK DEMİYORUM GENEL DÜŞÜNCEM ) kuş olursa doğru diyorsun 4 veya 5 tanede olmaz. eski soy kuşları ben cok iyi biliyorum ucurursun bir sene yatsada bir dahaki sene kaldırdıgında kalitesinde sorun yoksa aklını alır.daha 3 sene önce 15 yaşında bir sene ucurulmamış kuşta seyrettim zannedersin daha 1 yaşında her gün ucurulmuş. bu kişinin bir kez kümesini yaktılar ve geçen senede kümesini kaldırdılar. yani işin acıkcası sezonda oynayan kuş olursa tabiki az cıkar.

Kenan Bey mümkünse siz çekin o zaman o arkadaşınızın kuşunu 2 saatlik bir videoya da izleyelim.
google video alıyor sanırım en uzun 100 mb.
Onu parça parça atacaksınız ki günlerce uğraştırır yüklemesi.
ama zaten parça parça attığınızda bir anlamı yok çünkü yine hile yapılabilir.
O kadarda olmaz bence 1 yıl uçmamış kuş akıl falan alamaz bana göre.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Kenan Bey mümkünse siz çekin o zaman o arkadaşınızın kuşunu 2 saatlik bir videoya da izleyelim.
google video alıyor sanırım en uzun 100 mb.
Onu parça parça atacaksınız ki günlerce uğraştırır yüklemesi.
ama zaten parça parça attığınızda bir anlamı yok çünkü yine hile yapılabilir.
O kadarda olmaz bence 1 yıl uçmamış kuş akıl falan alamaz bana göre.

işte sorun burda alırmı almazmı değil ben yalan söylemediğim halde siz bana inanmadınız. ben demiyorum bende şuvar bu var şu kalitede bu kalitede demiyorum. diyenlere diyorum ki inandırın. ben şuan yalan demediğim halde siz inanmadınız. başkasının kuşlarını anlattıgım halde . demek ki inanmak için görmek var. ben de var demiyorum tekrar söylüyorum şu kadar yıllık soy bu kadar yıllık kuş diyenlerden bana ve bizim yazılarımız okuyanlara ispatlamasını bekliyorum. benim olmayan kuşun videosu cekip koycak olsam bu kadar yazacagıma ceker işte size kuş derdim. demediğime göre ben ucurursam kart bir kuş yada yavru fark etmez ceker koyarım.

Şafak; ben Cevdet ,senin videoları açıp seyredemedim ama sen Saim ustayı nerden tanıyıp biliyorsun ben anlamadım.
Ankarada Saim ustayı birebir görüp tanıyan ve bilen toplasan şu anda 10,15 kişi ya vardır ya yoktur.
Ama burada yazılanlara bakınca,sanki bütün Ankaralı kuşçular saim ustayı tanıyo gibi buraya bilgi aktarmışlar.
Ama bu ikinci veya üçüncü ağızdan bilgilerse diyeceğim hiç bişey olamaz.
Herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle,işiniz rast gelsin.

Cevdet Özbayer Ankara

Saim ustayla ilgili bu sitede başka bi topikte Urfalı Velo'nun araplarından bahseden bi yazı okudum,bu yazıyı yazan arkadaş,araplarla ilgili bu bilgileri nerden almış bilmiyorum, Velo'da onun yazdığı gibi hiç kuş yok.
Bu sene Mart ayının başında Antep'e gittim, arkadaşlarla ordan Urfaya geçtik, Urfa merkeze bağlı Kısas köyünde Velo'yu ziyaret ettik, Velo şu anda 85 yaşlarında ayakta zor duran benim gibi yaşlı bi adam. Velo'nun beslediği araplar bundan 25,30 sene önce Ankara'dan Hallo tarafından Urfaya götürülüp Velo'ya hediye edilen araplar,bu kuşların altından gök dumanlı ,dumanlıkirli hatta boz dumanlı bile çıkıyor.
Bundan 25,30 sene önce Velo'da arap yoktu ama çok güzel cigalı (perçemli) beyazları vardı,bu beyazlardan rahmetli arnavut Recep'ağaya gelmişti,Recep ağa bu kuşları cidden yattığı sedirin altında beslerdi,bu kuşlar 16 kuyruk ve 11 fek kuşlardı.
Neyse Velo'nun araplarıyla ilgili benim söylüyeceklerim şimdilik bu kadar.Araplarla ilgili yazıyı yazan arkadaş kusura bakmasın,niyetim onu tenkit etmek değil sadece bi yanlışı düzeltmekti.
Selam ve sevgilerimle
Cevdet Özbayer Ankara

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri