sakamın dişi veya erkek olduğunu nasıl anlaya bilirim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuscu_ozzy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

kuscu_ozzy

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ozan özbilgin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
2 tane sakam var ama hanqisinin dişi hanqisinin erkek olduğunu bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim

bak önce heybetinden anlarsın ondan anlayamazsan sakayı al eline gagasından çek gaga ustu tuylerinde beyazlık veya butun tuyler beyazsa dişi ama gaga ustu tuyleri erkek ise o saka erkekdir. bu arada bilgine dişi saka beslemek doğaya aykırı ve doğaya ihanettir.zaten erkek gibi ötemez bırak sal o dişi sakanı dışarda uresin 1saka bir sende 7 tane saka demek onun karekökleri hesapla:D

tamam tesekkür ederim ama ben coğalmasını istiyorum :) ötmesi fazla önemli değil teşekküler

erkek sakalar ötüyo dişileri ötmez bendede war arasabi yakalıorum bnm kuşların yanına geliolar

resımlerını koyarsan hemen yardımcı olabılırım artı erkek kus oter ama sanırım yakalama kus aldınız oda hemen otmez oyuzden ayırım yapman ıcın beklemen lazım beklemenı tavsıye etmem resım koy hemen hallederız subat sonuna dogru dısı sakada kızgınlasacagı ıcın oda erkek gıbı otmeye ders yapmaya calısır.uzun yıllar besledıgımden urettıgımden kendı capımda bılgım var erkek kusunun suratındakı kırmızı maske gozun arkasına kadar gıder dısıde ıse gıtmez surat maskesı ufaktır dısının renklerı daha soluktur erkegınkı daha canlı buradanda bellı olur sevgıler

bunlr yardımcı oluacaktır yardımcı olabılıcegım baska konular varsa yazın doga kusları ıle ılgılı

Ekli dosyalar

• sakaerkekdisi4.webp
    sakaerkekdisi4.webp
    7.8 KB · Görüntüleme: 3,253
  • sakaerkekdisi5.webp
    sakaerkekdisi5.webp
    7.6 KB · Görüntüleme: 3,376
HePinize verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum en kısa zamanda resimleri koyacağım teşekkürLer

resimler iste

Ekli dosyalar

• DSC00310.webp
    DSC00310.webp
    440.5 KB · Görüntüleme: 3,008
bide bu

Ekli dosyalar

• DSC00309.webp
    DSC00309.webp
    366.5 KB · Görüntüleme: 2,971
kuscu_ozzy' Alıntı:
tamam tesekkür ederim ama ben coğalmasını istiyorum :) ötmesi fazla önemli değil teşekküler

çugalmasını istisan sakanı balkona yada dışarı koy kapan al kasa için olanlar war o şekilde kuşa hiç zarar wermeden yakalarsın kuşu ama dişileri yakalarsan geri bırak hem 2 kuşu aynı kafeste tutma çok ötmez... ama yakaladıgın sakayı 1 hafta kafesin üstünü bir bezle ört sonra yawaş yawaş aç yoksa sakan ölür kendini tellere wurur umarım anşamıştırsın...

numan74' Alıntı:
bunlr yardımcı oluacaktır yardımcı olabılıcegım baska konular varsa yazın doga kusları ıle ılgılı

edd bnm war yavru arap bülbülü nerde bulabilirim büyükleri yakalayınca yaşamıomuş...

bende o kafeslerden var hatta qecen yaz yakalamıstım ve kus 1 ay sonra ölmüştü Peki sakalar kac haftada yumurtlar bi bilginiz varmı

Ekli dosyalar

• DSC00313.webp
    DSC00313.webp
    394.5 KB · Görüntüleme: 1,634
bu saka lar bana dedem verdi dedemdeyken cok qüzel ötüyolardı ama şimdi cok fazla ötmüyorlar neden olabilir

en son resımdekının sagdakı olanı erkek soldakı dısı nerede nasıl kafeste beslıyosun uretmek ıstıyosan sabır işi ve onlara gore salma yapman lazım kafeste uretım zor ocak basından ıtıbaren haftada 1 cımlendırılmıs tohum bırde yumurta maması ver (hazırda satılıyo veya kendın yapacaksın ) salmada kose bır golgeye yuvayı yerlestır ve etrafını sahte sarmasıklarla cevır doga kusu oldugundan hassas tır guvende hısseder kendını kum eksık olmasın salmada subatsonu baslar artık dısıyı kovalamaya ama dedıgım gıbı sabır ısı bu sene alırsın veya seneye eger olursakı yumurta alırsan dırek kanaryanın altına sur yanı bakıcı ıle sansın cok yuksek olur sevgıler

omen kardesim hic girme bence arab bulbulune beslemek cok zor neden yasamıyo dersen bulbul hem tohum hemde proteın yanı bocek kurtla beslenır un kurdu elde edersın ama evden kovulma sebebı olur soylıyeyım :) uretmek ve yasatmak zordur mersınde isen türk kanaryası var oralarda oda yakalaması yasak ama duyduguma gore yınede kacak yakalayanlar varmıs onu beslemeye calıs bulursan tabi yardımcı olmamı ıstedıgınız bir konu varsa elımden geldıgınce yardımcı olmaya calısırım

bunlarıda ekledım bulgarıstana yerlestıgımden bır kac ozel kus harıcınde doga kusu beslemeyı bıraktım

Ekli dosyalar

• dscn4075lm8.webp
    dscn4075lm8.webp
    20.1 KB · Görüntüleme: 1,687
  • dscn4080hk4.webp
    dscn4080hk4.webp
    32.1 KB · Görüntüleme: 1,702
kardeş sakanın dişimi erkekmi olduğunu birkaç yolla öğrenebilirsin.bunlardan biri gagasındaki burun deliklerinin etrafındaki tüyler eğer siyah ise erkektir,yok beyaz veya ona yakınsa malesef dişidir.bir diğer yol kafasındaki kırmızılıktan anlarsın.eğer bu kırmızılık göünün yarısında kalıyor ise kuş dişidir,eğer gözügeçince kırmızılık bitiyorsa erkektir.bir diğer yolda kanat üstüdür.sakanın kanadını açtığında eğer kanat üzerindeki siyahlık netse erkek eğer tam siyağ değilse dişidir.bir diğer yolda kafasındaki siyah şerit tam siyah ise erkek biraz kahferengili ise dişidir.

o kuşların ikisi de erkek ayrıca sakaları yavrulukta yakalayıp geniş bir oda gibi bir mekanı doğal yeşillik bir alana dönüştüren yabancı saka severler nadiren kapalı alanda yavru alabilmişler. yani saka esarette yavru yapmaz, özgürlüğüne çok düşkündür, en kolay sitrese girip ölen ya da intihar eden kuş sakadır(sulukta kendini boğar). zamanında yabancı siteleri çok araştırdım. şansın varsa anca kanaryayla melezini alırsın, kısır yavru olur ama erkek yavru alırsan ötüşü adamı mest eder. sakaların ötüşünü doğada dinlemek lazım, çok günah bu kuşları esir etmek.

bir de niye ötmüyolar demişsin iki erkek aynı kafeste olmaz; kavga ederler.

Birçok bilinçsiz kişi tarafından yakalanıp intiharlarına sebep olunan bu kuşlar yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakın arkadaşlar bu kuşlar esaret kuşu değil yıllarca kim üretmiş ki siz üreteceksiniz yazık günahtır.

umut coşkun' Alıntı:
Birçok bilinçsiz kişi tarafından yakalanıp intiharlarına sebep olunan bu kuşlar yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakın arkadaşlar bu kuşlar esaret kuşu değil yıllarca kim üretmiş ki siz üreteceksiniz yazık günahtır.

Saka kuşlarının sayı olarak azaldığı tehlikede olan bir ırk oldugu gercek ne yazık ki zaten yakalanması ve beslenmesi yasak fakat bilindigi üzere ülkemizde böyle bi gelenek var saka kuşu üzerine etrafımda bu kuslardan o kadar cok tutan var ki bilincsizce bu isi ticarete dönüstürmüş ovaları dagları gezip kurutan ben kendimde saka kusu tutup besliyorum ama sadece tuttuklarımdan 2 tane kendime ayırırım üretim sezonu salarım ayrıca ülkemizde bu kuşları kafes ortamında üretenler mevcuttur

Geri