Sallabaş (Salmonella ,Dönbaş)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 69
  • Görüntüleme Görüntüleme 64K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
Katılım
6 Ocak 2008
Mesajlar
4,880
Tepkime puanı
2
Yaş
38
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
Şehir
Muğla
İlgi Alanı
Balıklar
Sallabaş (Salmonella ,Dönbaş)
Güvercinlerde salgın boyutunda şiddetli bir hastalıktır.

Patojen
Paramyxovirüs Newcastle (yalancı veba) virüsünün bir benzeridir. Diğer kuşlar için olmamakla birlikte güvercinler için çok fazla patojendir.

Hastalığın Gelişimi
Güvercinler hasta olmasından birkaç gün sonra burun, boğaz, göz ve dışkıdan virüsü etrafa yayarlar. Kuluçka dönemi 3 günden 21 güne kadardır. Yaklaşık 4 hafta sonra güvercinlerin %30 u hastalığı atlatır.

Hastalığın Semptomları
İshal, zayıflama, az yeme, çok fazla su alımı hastalığın başlıca belirtileridir. Her iki ayakta da felç, ürkeklik, buynun eğilmesi, denge kaybı, devrilmek, geri geri gitmek görülür. Güvercinlerin çoğu ölür.

Hastalığın Tanımı
Virüs özellikle tam teşeküllü laboratuvarlarda, ölü kuştan alınan beyin ve böbrek parçalarından tanımlanır. Kuştan, hasta olduktan 2 hafta sonra alınan kan örneğinde antikor kanıtları görülelebilir.

Hastalığın Tedavisi
Diğer tüm viral hastalıklarla birlikte, hastalığa yakalanan güvercinler için etkili bir tedavi yoktur. Sürüden birinin bu hastalığa yakalandığından şüpheleniyorsanız, hastalığın yayılmasını önlemek için 'tüm' güvercinlere koruyucu aşı uygulanabilir. Görünüşte hasta olan güvercinler diğerlerinden uzaklaştırılmalıdır ve aşılanmamalıdır. Çünkü virüsü yayarak sürünün kalanını aşının koruyuculuğu elde edilene kadar diğerlerini de riske sokar.
Savunma sistemlerini güçlendirmek için livimum ve vitamine b12 ile destek tedavi uygulanmalıdır.
 
merhabalar. sallabaşlık konusunda verilen bilgide hastalığın bulaşıcı olduğu da yazılmış fakat ben böyle bir duruma rastlamadım. önceden sallabaş olan kuşumu kendim beslerdim ama diğer kuşların yanından ayırmazdım. şu anda da bir döneğim sallabaş oldu. şimdi buradaki bilgiyi okuyunca da endişelendim doğrusu. önceden bulaşmamış olması acaba benim şansım mıydı diye? acaba aranızda bu hastalığı tedavi edebilenler var mı? ya da hiç değilse kuşu biraz toparlayabilenler? bu konudaki tecrübelerinizi ve duyumlarınızı paylaşırsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.
 
Merhaba.
Emre Bey sallabaş konusunda kendi tecrübelerime göre söyleyebileceğim bir kaç cümle var. Sallabaşın genelde benim kümesimde bir kaç kuştan zamanla diğer tüm kuşlarıma bulaştığını gördüm.Sallabaş mikrobunun bulaştığı kuşlarında tedavilerini tam anlamıyla gerçekleştiremedim. En azından ölümden kurtarabildim fakat tam anlamıyla bir düzelme görmedim. En fazla iyileştirebildiğim kuşlar bile yılda bir en azından ilaç tedavisi olduğu halde bir ay kadar bu mikrobu yinelediler. Yani yılda bir sallabaş oldular. Bazıları vardı kendinde hiç birşey olmadığı halde bu mikrobu bulaştırdılar Diğer kuşlara. Bulaştıran kuşlar hiçbirşey olmadılar ama mikrobun bulaştığı kuşlar ise genelde öldüler. Kurtarabildiklerim ise ilaç tedavisi olarak uyguladığım yöntemlerle kurtuldular. İlaç tedavisinde kullandığım ilaçlar ise standart olarak Beravit B12, Vitaform. Bu ilaçların yanında bir kaç ilaç daha kullandım ama ilaçların isimlerini şu anda hatırlayamıyorum. İsimlerini en kısa sürede öğrenir buraya yazarım.Umarım hiç bir yetiştirici benim yaşadıklarımı yaşamaz.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN
 
merhabalar hüseyin bey. öncelikle konuya olan hassasiyetiniz ve paylaştığınız tecrübeleriniz için teşekkür ederim. malum her insan gibi, her güvercin de hasta olabiliyor. ama biz kuş severler, kendi gözümüzden sakındığımız, onları salt "hayvan" olarak görmediğimiz için kuşlarımızın rahatsızlanmasını istemiyoruz. benim dişi bir döneğim sallabaş oldu, her gün onu görünce üzülüyorum ve ne yapabilirim diye düşünüyorum. öncelikle söylediğiz ilaçları (beravitB12 ve vitaform) birlikte mi uyguluyoruz yoksa bunların birini mi veriyoruz? bir de kullanım şekli günde 1 defa mı acaba? bunlar tablet oluyor herhalde, bu durumda ne kadar veriyoruz kuşa? siz de dönek ve dolapçı besliyordunuz yanlış kalmamışsa aklımda. bu kuşlar narin hayvanlar, bir posta, bir azman gibi gaddar değiller.
hüseyin bey bunun dışında kuşlara keyifsizlik, yem yememe gibi anlarda kullanmış olduğunuz ilaçlar var mı? paylaşırsanız sevinirim. teşekkür ederim.
 
Selamlar

Sallabaş konusunda site içinde bulaşıcı hastalıkar bölümünde güzel ve değerli paylaşımlar var oradan alıntılar yapabilir ve bunlardan faydalanabilirsiniz.

Saygılarıma,

Aykut Karabulut
 
aykut bey merhaba. dediğiniz forumdaki ilaçlar kısmı dikkatimden kaçmış. gerekli bilgilere oradan ulaştım. tabi bunun yanında kuşçuluğa uzun süre ara vermiş biri olarak günümüzde kuşseverlerin kendi kuşlarına bizzat tatbik edip müsbet sonuçlar elde ettiği ilaçlarla ilgili ileride sorularım olursa yardım beklerim. takdir edersiniz ki herkesin farklı bir yöntemi oluyor. birden çok paylaşım, bilgi, ufkumuzun gelişmesini sağlayacaktır.
dostlukla...
 
persfektife katılıyorum.sallabaş hastalığı benim kendi yöntemimle iyileşmesi kolay bir hastalık.iki haftalık düzenli bir tedaviden ve antrenmandan sonra kuş hastalıgı atlatabiliyor.

şurada şunu belirtmek istiyorum, bilen yada bilmeyen duysun.kuş sallabaş oldu diye kuşun ense kökünden tüy yolmayın kesinlikle çare değil yazık edersiniz hayvancagıza. bu sadece gaddarlık. cahilin biri çıkmış yok kuşun ensesinde hastalık varmış yok bilmem pis kan varmış kanın akması lazımmış.aman arkadaşlar amannn..
 
merhabalar, ustad71 arkadaşım. acaba senin tedavi yönteminde izlediğin yol nedir, paylaşabilirsen sevinirim.
dostlukla...
 
merhaba perfektif arkadaşım,ben bu sallabaş tedavisini şoyle yapıyorum.eczanelerden yada zahireci lerden '' Neo Teramisin '' isimli ilacı alıyorum.bu ilacın bir kaç çeşidi var ben sarı jelatinli toz olanı olıyorum.sonra bu ilacın bir kısmını tarif edildiği gibi iki litre suyun içine 3 çay kaşıgı olmak üzere karıştırıp çalkalıyorum.sürekli kuşlar bu su ile besleniyor.ilacın bir kısmını nemlendiriyorum,hamurdan daha katı hale geldiğinde hergün günde üç kere mercimek tanesi büyüklüğünde yutturuyorum.sonra sallabaş olan kuşu sık sık elime alıp kafasından ( kulagının oladuğu yerden ) tutup yavaş hareketlerle südürüyorum,taki hayvanın boynundan çıt çıt sesleri gelene kadar,sonra kuşun boynunu saga sola yatırarak ovalıyorum.boynuna 5-10 dakika kadar masaj yapıtıktan bir süre sonra elimle kanat çırptırıp uçabileceği en uzun mesafeye kadar antrenman yaptırıyorum.bu olay benim gunde sadece yarım saatimi alıyor.saatlerce kuşlarla vakit geçirdiğimizi düşünürsek kuşumuza ayıracagımız 30 dakika hiçbirşey.bu yontemle 15 gun sonra kuşta gozle gorulur duzelmeler olacak eger tedavi bundan sonra yarım bırakılmaz ise mutlaka sonuç verecektir.^^ben yaptım oldu.^^
 
ustad arkadaşım, deneyimlerini paylaştığın için teşekkür ederim. bunun tatbikini en kısa zamanda yapacağım. ayrıca bu paylaşımınız benim gibi cevap bekleyen arkadaşlara da yol gösterici olacaktır.
dostlukla...
 
zamanında çocukluğumda kulaktan dolma bilgilerle bende bu tür yöntemlere baş vurmuştum , ancak hiç bir olumlu sonuca ulaşamadım, neticesindede kuşa zara vermekten başka bir şey geçmedi elime.
Urlarda ve sallabaş hastalıklarında malesef böyle sağlıksız bilgiler halen mevcut, lütfrn böyle şeylere inanmamaya gayret edelim.
 
Arkadaşlar Bu konuda yazılmış bir sürü makale var araştırıp faydalanabilirsiniz. Evet salmonella bulaşıcı bir hastalıktır. Bir kuş, virüsü kapmışsa diğer kuşlarada kısa sürede bulaşır.
Benim bu hastalık yıllar önce başıma gelmişti. İşin kötü yanı hastalık damızlıklara da bulaşmıştı. Daha sonra her hangi bir tedavi yöntemi uygulamadım çünkü hastalık bulaştıktan sonra yapılacak bir şeyin olmadığını söyledi bazı veteriner arkadaşlar.
Zamanla bazıları öldü bazıları iyileşti. İyileşti derken illaki farkedilir bir iz kalıyordu. Şimdi çok şükür uzun zamandır hasta kuşları yuvaya sokmadığm için rahatım. Kuş alırken veya kuş yuvaya sokarken boyun eğriliği olup olmadığına çok dikkat edin. :kalp:
 
slm alayküm

gercekten bunun kadar kötü bir hastalık görmedim öldürmüyor süründürüyor

2 yıl önce yeme inmesine 15 20 kala yaruların birtanesinin kafası döndü

anası babası bakamadı yavruyu elimle büyütüm her gün boynuna masaj yaptım düzeldi

düzeldikten 3 4 sonra tekrar kafası döndü

bircare bulamadım hala aynı sekilde banada yardımcı olursanız çok sevinirim


93759792pv3.jpg



güller ve dolapçılar diyarından selamlar
 
Arkadaşlar, sallabaş ( Salmonella,Dönbaş ) hastalığına yakalanmış kuşların tamamen iyileşmesini sağlayan ilaçlar güvercin hastalıkları konusunda çok deneyimli olan Belgica de Weerd ( Hollanda ) firması tarafından satılmaktadır.
2 yıl önce sallabaş hastalığına yakalanmış dişi bir kuşumu bu ilaçların yardımıyla kurtadım ve hastalıktan en ufak bir eser bile kalmadı.
-------------------------------------------------
Bu hastalığa yakalanan kuşa 10 ile 14 gün boyunca Parastop veriliyor ( Her gün suyun tazelenmesi kaydıyla 5 gramlık paketlerde bulunan toz ilaç 1 litre suya karıştırılacak )
Parastop ile tedaviye başladığınız ilk günden itibaren 5 gün boyunca sabah ve akşam olmak üzere birer, günde 2 Adet Para-capsules kapsülleri yutturulacak.
10-14 günlük tedavi sonunda 2 gün arka arkaya BelgaBion vitamini verilecek.
Bu tedavinin uygulanması sonucunda kuş tamamen bu hastalıktan kurtuluyor.
ilaçlar orijinal olmalıdır. sahtekarlıklara önlem olarak resmi veteriner ilacı satan yerlerden temin ediniz.
 
teşekkkürler karaipek
 
üstad kimbilir kaç kuşçu kardeşimize yardımcı olmuştur ve ben şahidim olduda iyi bakarsanız yukardaki yazılanlara görebilirsiniz uzağa gitmeye gerek yok kuşlar oyuncak değil biz insan olarak hayvanlardan ders bile almalıyız hayvanlar bence özenle yaradılmış canlılar onlar ne kadar alımlı zarif canlılar insanlarda bazen sinirlenebiliyorlar ben çok teşekkür ediyorumki emeyi geçenlere burda fikrimizi yada bilmediğimiz hastalık olsun yetiştirmede olsun v.s yanlışlarımızı düzeltmek açısından tecrübe kazanıyoruz tecrübe ediniyoruz bu güzel canlıları geleceğe taşımak gelecekteki insan oğluna gösterebilmek olmalı çabamız ki çocuklarımız bu güzellikleri yaşasınlar yoksa çok geç olur lütfen örnek olalım herkeze bu siteye emeyi göznuru geçen herkeze saygılar ben bu insanların önünde eyilirim bu siteyi bize kazandırdıkları için teşekkürler lütfen kuşlarımıza eziyet etmeyelim ewlatlarımıza gösterdiğimiz hassasiyeti onlarada gösterelim unutmayalımki bizi yaradan onlarıda yarattı
 
Arkadaşlar en baştaki Salmonella bilgisini dikkatli okumalıyız. İlk önce şunu belirtelim sallabaş diye bir hastalık mevcut değildir. Sallabaş görünümü çok farklı etkenlerden oluşabilir. Viral hastalıklardan biriyle mücadele eden metabolizma direnip atlatabilirse kuşumuz kendini yavaşça toplamaya başlar. Fakat bu esnada zayıf düşen metabolizması diğer hastalıklara karşı dirençsizdir. Bizlerin hatasından veya istemeden sürüye katılan bir yabancı kuşun taşıdığı farklı virüs bu nekahat dönemindeki kuşa ulaşırsa hastalık tekrarlar. Etken olarak kuşun yüksek ateş sonucu beyinde ödem oluşması neticesi istem dışı dengesiz, felçli hareketler görülmeye başlar.
Sadece zamana ve bakıma ihtiyacı vardır. Aşırı ilaç ve antibiyotik dayanma gücünü, bağışıklık sistemini bozacak ve ölümüne sebep olacaktır. Yapmanız gereken şey huzurlu sakin kalabileceği bir karantina bölmesine alıp, karnının doymasını sağlayın. Karaciğerine takviye olması için BEROVİT B 12 içme suyuna katın. Zamanla düzelir. İnsanlarda felç durumları görüldüğünde kirli kanmı alınır? Böyle kulaktan dolma saçmalıklara inanmayın zavallı kuşlarınıza eziyet etmeyin. Gerekli olan tek şey, zaman, huzur ve sağlıklı beslenmesidir. Selamlar.
Not: Her sallabaş görülümü bulaş değildir. Sadece virüsel enfeksiyonlara bağlı olanlar son derece tehlikelidir. Stres, yaralanma, darbeye bağlı görülenler daha kısa sürede düzelir. Virüsel hastalıklardan oluşanlar illaki hasar bırakır.
 
Tahir bey;
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, size katılıyorum,her sallabaş aynı değildir, viral yolla bulaşan sallabaşlar iyileşmez hasar bırakır, öldürücüdür, bakteri enfeksiyonlarına bağlı sallabaşlar buyuk ölcüde düzelir, bizzat denedim, baytril veya pan terramycin ile gunde 2 damla. yeterlidir.Yanlız kuş eserliyken başını tam döndürmeden tedaviye başlanmalıdır.
 
sallabaş dediğiniz bir ansefalit tablosu olup viral ,bakteriyel bazende metabolik nedenlerle olur.Hangi etkenden kaynaklanırsa kaynaklansın ensık oluşan ishal sonucu vitamin,elektrolit ve su eksikliğine bağlı olarak kuş ansefalit neticesi sallabaş olur,kümeste herhangi bir nedenle ishale rastlarsanız önerim GE-ORAL gibi elekrolit içeren su hazırlayıp içine B VİTAMİNLERİ KOMPLEXİ ve ANTİBİYOTİK koup en az 5 gün tedavi uygulamak gereklidir.Unutulmaması gereken yeğane şey hastalık sırasında destek tedavisi yaparak kuşun sallabaş olmasını önlemek.
 
Sevgili Gökay çok haklısın. Erken teşhis ile farkına varır, herhangi bir antibiyotiği dozunda kullanır ateşini ve enkesiyornun seyrini hafifletebilirsek yarar görebiliyoruz. Tavsiyem arkadaşlarımız gevişgetiren büyükbaş hayvan , kedi, köpek metabolizmaları için üretilen antibiyotiklerden medet ummasınlar. Yarar görmezlermi? İlk başta evet fakat süre uzadıkça yüklenen kanatlı hayvan metabolizmasına uygun olmayan antibiyotikler malesef kalıcı hasarlar meydana getirir. Döl verimi düşmesi erken yaşta yumurta veriminin kesilmesi gibi. Artı güçlü yükleme sonucu bağışıklık sisteminin zayıflaması ve hatta çökmesi neticesi en ufak basit bir artçı enkeksiyondan kurtuldu sandığımız kuş ani ölüm veya felç olabilir. (Boynu dönebilir) Kanatlı hayvan hastalığı ilaçlarına yönelelim ve doz aşımı yapmayalım. ilaçları sahtekarlıklara önlem olarak resmi veteriner ilacı satan yerlerden temin ediniz. selamlar.
 
Merhaba
ilaçlarda asıl önemli olan kullanım şekli ,dozu ve kuşların sağlığına kavuşmasındaki etkin rolüdür. bu yüzden ilaçları kullandığım dozu ve uyguladığım şekliyle anlatıyorum. çünkü bu ilaçları bu şekilde uygulayıp iyi neticeler almışımdır. kuşların tohumlamama konusuna gelince, elbetteki kuvvetli antibiyotiklerin yan etkisi vardır. bu olayı çözmek için (ben söylemeye gerek görmedim) antibiyotik kullanıyorsanız eğer yanında muhakkak vitamin kullanacaksınız. örneğin ağır antibiyotik kullanıyorsanız üremenin durmaması için EVİTSE muhakkak vermelisiniz. bir gün veterinerden ilaç alıyorum(tylan 200/50) ne için kullanaçağımı sordu .dedim ki sallabaşlığa iyi geliyor.hayır bu kedi ve köpekler için üretilen bir ilaç.tesadüfen iyi gelmiş olabilir dedi.hocam dedim bir tesadüf ,iki tesadüf ,üç tesadüf ,40-50 demi tesadüf deyince ,yüzüme baktı pes dedi söyleyecek kelime bulamıyorum dedi.veterinerlede böyle bir diyaloğum oldu ,sizinle paylaşmak istedim.burada bilgi paylaşımımda bulunmamız umarım ki meraklı genç nesil arkadaşlara örnek ve kılavuz olur.amacımız elimizdeki ırk kuşları uzun süre yaşatıp bir çok sağlıklı yavrular alıp soyunun sürmesini sağlamaktır.
SAYGILARIMLA
ÖMÜR DENİZ
 
Aynen kullanma şekillerini bende kullandım. O dönem o yaşlarda o bilgide elde olan en iyi tedavi şekli olarak görülüyor ve mutluluk veriyordu. Şimdi aradan 15 sene geçti ve o zamanki tedavi şeklim yanlış ve yaptığım birçok yanılgıyı sonradan anlayabiliyorum. Pisi pisine yitirdiğim damızlıkların kendi hatamdan kaynaklandığını anlamak dahi yıllar aldı. Güvercin sektörü hızla ilerledi artık yok yoktur. Sadece bilip bilinçli kullanmak kaldı bakıcılara. Hiç bir şekilde kanatlı hayvan hastalıklarına farklı türler için üretilmiş ilaçları kullanmam ve ısrarcı olmam. Ancak erişemediğim yerde aynı içerikleri kapsamına alan dozunu ayarlayabileceğim beşeri ilaçlardan destek alırım. O da misal GAMBAMIX bulamadım antibakteriyel NİDAZOL 500 ü alıp çiçek tedavisinde enfeksiyonun hızını kesmede kullanırım. Gözde sulanma var göz ilacım yok derhal gözüne elimde var olan by tril veya taylan 50 yi damlatırım. Enfeksiyonu keser, başlangıçları durdurur, temizlik sağlar fakat bu by tril göz ilacıdır anlamına gelmememlidir. Selamlar.
 
bende böyle bir sorunlar kasrşılaştım ama ben urlu güvercinimin 1 tanesini kurtardım buda arkadaşım asyesinde o qit kusa veterinerden aşı yaptır dedi bende gidip yaptırdım ama ucuz birşey yani pahalı deqil ve kusuma 3-4 kere aşı yaptırdım we kusum uçmaya basladı glelim sallabaşa bana o aş yaptır dien arkdaşım bir merhem gibi bisi werdi dondurma gibi birsey hafif katı onu boynuna bir kaç defa sürdüm ve kusum zorlada olsa iyileşti yani ölümden döndü umarım işinize yara sorun soruşturun bu ilaçı

SELAMLAR...
 
değerli arkadaşlar benim bahsettiğim ilaçlar bir veya iki kuşun tedavisi için kullanıpta faydasını gördüğüm ilaçlar değil açıklama yaptığım şekil ve uygulama ile benim sayabildiğim iyileşen kuş sayısı bende 50 adet kadar çevremdede aynı yöntemle arkadaşlarımın her birinin 25-30 kuş iyileştirdiğini biliyorum.bilirsiniz ki sallabaş illet bir hastalıktır.sallabaşlığı bahsettiğim yöntemle iyileşen bir kuş ilerki dönemlerdede kolaykolay hasta olmuyor.saygılar
ömür deniz
 
cüneyt arkın' Alıntı:
değerli arkadaşlar benim bahsettiğim ilaçlar bir veya iki kuşun tedavisi için kullanıpta faydasını gördüğüm ilaçlar değil
Kesinlikle destekliyorum bilinçli kullanmayı öğrenen yetiştirici çok fazla hayat kurtarır hatta salgının hızlanmasını dahi kesebilir.Her gün karşımıza çıkabilecek bu yaşanmışlara lütfen dikkat edin ve gerektiğinde erken teşhisle müdahale edin.
 
merhaba arkadslar sallaba uolan kusa neoteramısın warsa e-sevıl yada lifomısın ılacı denenmiş ve hastalık atılmıstır ama b12 yanı gunes kesın cozumdur gunese dewamlı bırakılıp bakımı yapılırsa kusta sorun kalmaz cunku gunestekı kus gezer tas toplar bır arkadasımız demıskı benım kusum hastalandı ve dıgerlerıne bulaşmadı ewet gezen kus bulaştırma oranı %20 kadar azdır ama yınede kusu ayrıı bakım yaptırmayı onerırım ben saygılar


Hasan Çelik
 
adıyamanhasan' Alıntı:
ama yınede kusu ayrıı bakım yaptırmayı onerırım ben saygılar


Hasan Çelik

En doğrusu alternatifsiz bu yoldur. Dışkısı ve yemlemeden sonra gece yükselen ateş sayesinde istifra etmesiyle kümese dökülen yemleri sabah günün ilk ışıklarında toplayan sağlam kuşlar oral yolla canlı aşılama metoduna maruz kalırlar. Bu da kümeste atıklardan ookist oluşumlarının hat safhaya varması ve salgının şiddetle artmasına sebep olur. Tüm bakıcıların sizin önerinize özen göstermesi kesinlikle kuraldır. Selamlar.
 
Benim bir kuşum sallabaşa yakalandı hemde ilk göz ağrım,kuşumun ölmesini istemiyorum, 4 hafta sonra kendi atmasını bekkjlyim ilaç veriyiymmi ???
 
Abdurrahman çok zor bir soru ile gelmişsin. Kuşunu gözlemlemeden kesin tanı koymadan bir çare vermeye çalışmak yanılgılı olabilir.
Sen ishali varsa düzeltmeye
ateşi varsa düşürmeye
zayıflıyorsa protein değeri yüksek tanelerle beslemeye
hazımsızlık varsa geçiştirmeye
yolunda gitmeyen haller için prebiyotik desteğine
üzerinde ve içinde var olabilecek parazitlerin sağaltımına
stressiz rahat bir nekahat dönemi geçirebileceği ortamda bulunmasına
En önemlisi her gün kursağındaki yem miktarına dikkat etmelisin
geçmiş olsun umarım kısa zamanda düzelen viral olmayan bir görünümdür.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst