Sallabaş (Salmonella ,Dönbaş)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 69
  • Görüntüleme Görüntüleme 64K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ek bilgi: 350-400 Gr. ağırlığındaki bir canlıya insan metabolizması ve 75 Kg. için üretilmiş BEŞERİ ilacı tavsiye etmek çok tehlikeli bir yardım önerisi. İçinde bulunan etken maddelerden dolayı illaki bir çalışma izlenir ve bazen kuşumuzda düzelmeler izlenir. Ya sonra?
İllaki bizim ayarlayamadığımız, ancak klinik çalışmalarla dozajı ancak ayarlanabilecek etken maddeleri vücuda vermek çok yararlı olabilir. Aksi takdirde ilaç çözülmesi ve etkileşim sağladığı bölgede tahribata ve kalıcı kusurlara sebep olabilir. Önceleri birden görülmeyen arazlar ilerleyen zaman içerisinde kısırlık, erken yaşta döl verimi düşüklüğü , ömür boyu sürecek kesilmeyen ishal (barsak florasının defarmasyonu) v.s olarak karşımıza çıkabilir.
Kuşlarımızı güçlü tutalım, doğal şekilde atlatıp bağışıklık sistemlerince nekahati atlatmasına yardımcı olalım. Selamlar.
 
herkesin anlayabileceği ve uygulayabileceği en güzel yontem. '' kuşu kapalı alanlarda tutmamak ve sürekli egzersiz yaptırmak'' yani kuş korunaklı biçimde gezsin dursun arada bi antibiyotik verin .bakın 15 gun sonra neler oluyo. :heyo:
 
Sayın arkadaşlar kümesimize böyle kötü bi hastalığın bulaşmaması için ne gibi tedbirler almalıyız bu konuda aydınlatırsanız sevinirim iyi akşamlar.
 
Evet katılıyorum en büyük,ve en kolay çözüm hastalığa bulaşmadan önce yapılacak tedbirlerdir.
her hastalık ilerlemiş safhalarda mücadelesi zor hastalıktır.
kuş hasta olduktan sonra kurtarmasıda çok zordur.
ama hasta olmadan önce alacağımız önlemler ve takviye ilaçlar herşeyi daha kolay hale getirecektir.
bizim kötü bir alışkanlığımız bu kuş hata olduktan sonra çözüm ilaç arıyoruz.
zor olan yontemi seçiyoruz.
halbuki kuşlar sağlıklı iken koruyucu önlemleri alsak hiç bunlara gerek kalmayacak.
 
Koruyucu önlemleri , ilaçları ve nasıl kullanılacağını bu konuda bilinçli bi arkadaşımız varsa yazarsa çok sevinirim iyi günler.
 
Arkadaşım koruyucu önlemler ancak bakıcıların hastalığı yaşayıp yapmış oldukları hataları idrak etmeleriyle kesin olarak anlamaları mümkün görünüyor. Çünkü insanlar nedense öğütlere kulak asmıyor ve işlerine nasıl uygun geliyorsa hobilerini öyle biçimlendirip yaşamak istiyorlar. Aksaklıklar meydana gelmeye başlayıncada hastalıklar kaçınılmaz oluyor.
1) Kesinlikle bakıcı deneyimli, araştırmacı, bilgili kişilerle iletişim içinde olmazsa başlamasıyla beraber sorunlarla yüzyüze gelip acı deneyimler yaşayacaktır.
2) Beslenecek ırk konusunda kesin karar verilmeli ve ancak bağışık sistemleri birbirini etkilemeyecek soylar ancak aynı kümeslerde bakılmak zorundadır.
:relievedface: Kümesler mutlaka yaşam şartlarına uygun olarak inşa edilmeli, havadarlık birinci derecede önemsenmek zorundadır. havasız, loş, nemli kümes ortamlarında salgın kaçınılmazdır.
4) Yemleme gezinti alanlarında yapılıyor dışkılara değen yemleri yemek zorunda kalıyorlarsa illaki hastalık yavaş yavaş metabolizmalarına yer ediyordur.
5) İçme suyu çok önemlidir.Temiz ve bilinen kaynaklardan verilmelidir. Birikintilerde yıkanmaya çalışan kuşların artıklarını içmeye çalışanların hastalığı kaçınılmazdır. Kümes içinde suluk bulunduruluyorsa tabandan 50-60cm. yüksek bir trapez üzerine koyulmalıdırki yerdeki dışkı artıkları, tüy zerrecikleri suluğa karışmasın. Karışması halinde her güvercinin bünyesinde mevcut olan mikropların atıklar sayesinde suya karışmasıyla orada üremesiyle bir nevi canlı aşı uygulamasına sebep olunmaktadır. bağışıklık sistemleri güçlüyken farkedilmesede herhangi bir sebepten zayıflama oluşursa mikroplar hızla üstün konuma geçip salgın başlatacaktır.
6) Asla ve asla kümes içi trafiğinde yoğunluk doğru değildir. devamlı kuş alışverişinde değişik kümeslerin farklı bağışıklık sistemlerinin aynı çatı altında toplanması ve atıklarıyla birbirlerini etkilemeleri sonucu hastalık kesindir.
7) Nemlenmiş, ekşimiş, küflenmeye yüz tutmuş tahıllar, yem depolarının içine dış parazitlerin girip çıkması hele ki fare, sıçan girip dışkısıyla idrarını bırakması kesin veba başlangıcıdır. depolanan yemler bunlardan korunaklı saklanmalıdır. Katkılı palet yem kullanımı tercih ediliyor ise beklemiş palet yemler, nemlenmiş veuya güneş gören kapta ısınmış iseler nakterilenip hastalık nedeni oluştururlar. İçlerindeki kan unu, kemik unu v.s salmonellanın birinci etken maddesidir.
8) Dengeli beslenmeyen gübvercinlerin metabolizmalarındaki eksilmeler yavru bakımı arttıkça iflasa varıp salgın başlamasına sebep olabilir.
9) Gecelik dışkıların gün içerisinde kurumayıp nem oranının artması kesin hastalık başlangıcını tetikler.
10) Gece tüneyebilecekleri uygun yerleri olmayan dışkısının üzerinde uyuyan, ayaklarına, tüylerine dışkı bulaşan, birbirinin üzerine dışkılarını yapmak zorunda olmaları, kümes tabanında köşelerde biriken ince tüy parçacıklarının, telkeler uzarken dökülen plastikimsi keratin parçacıklarının, tozlerin uçuşmasıyla solunum yollarına ulaşana zerreler hastalık nedenidir.
11) Bir önceki batında büyüyen yavruların dışkılardan oluşmuş yuvasına tekrar yumurta yapan anaçların bilmeden yeni yavrularını OOKİST OLUŞUMLARI üzerinde çıkarmaları henüz doğar doğmaz anüsten, göbek deliğinden veya gagası yere değdiği anda oral yolla bünyeye girmesi neticesinde iç organlara ulaşan üremeye geçen mikropların yavruyu zayıf düşürüp zayıflatması ve bu arada dışıkısı yoluyla etrafa saçılması hastalık başlangıcıdır.
12) bakıcı olarak gezmeyi seven arkadaşlar gezdikleri yerlerden ayakkabıları veya elleriyle her türlü hastalık yapıcı unsurları taşıyabilirler.
1:relievedface: Yarar yapacağını sanıp suluklara lüzumsuz vitamin ve antibiyotik yüklemesinde bulunanların bağışıklık sistemini çökertemeleride hastalık sebebidir.
14) karantina bölmesi olmayan, kırgın kuşları ayırmakta tereddüt yaşayanların sonucu salgın olabilir.
15) Güvercinlerini hor kullanıp, iklim ve zorluklara göre kollamayanların strese sokanların durumu vahimdir. Lüzümsuz eş bozmalar, yavru ve yumurtadan kaldırmaların stresi dahi hastalık sebebi olabilir.
16) Fare ısrması, kedi, atmaca saldırılarının sitresinden hastalanan hassas bünyeli güvercinler olabilir. Onların nekahet bölmesine alınmaması ve dışkılarından hastalık başlangıcı olabilir. Bünye zayıf düştüğü an var olan mikroplar hızla üremeye geçip birden salgın moduna girerler. Kafesler için sık yapılı teller tercihtir.
Daha fazla birçok nedenler sayabiliriz. Güvercinlerimizi itina ile bakmadığımız an salgın kaçınılmazdır.
sallabaş olarak karşımıza çıkan görünüm çok farklı etkenlerden oluşur. Bütün viral hastalıkların neticesinden görülebileceği gibi yukardaki yazdığım maddelerdende oluşması mümkündür. SALMONELLA zaten devamlı içiçe oldukları sinsi bir hastalıktır. Anında karşımıza çıkar. Düzenli bakım vitamin, prebiyotikler takviyesi ile sallabaş durumları tedavi edilebilir. Fakat viral hastalıklardan oluşan sallabaşlar illaki eser bırakır. Dışardan görülmese dahi içorganlarda tahribatı vardır. Portör olma riski çok fazladır. Portör olması nedeniyle aynı hastalığı kümes içinde 6 ayda 1 tekrarlaması ve tam geçti derken yeni getirilen güvercinlerde veya yeni yetişenlerde hastalığın görülmesi bu yüzdendir.
Çok ama çok bilinçli olmak, ihmalkarlığa taviz vermeden bakıcı olmak huzur verebilir.
İlaçlar konusunda bir şey diyemiyorum. Çünkü ilacı tavsiye etmek istemiyorum. Doğal bağışıklık sistemleriyle hastalığı yenmeleri sağlam bünyelilerin kalması bize avantajdır. Tek yapabileceğimiz ayrı bölmelere almak. Beslenmelerine ve sindirim sistemlerinin aksamadan çalışmasını sağlamak, ateşini düşürmek, ishalini kesmek, iyice sağlığına kavuştuğuna kanaat etmedikçe sürüye katmamak düşünülebilir. Ancak özel kuşlar özel bölmede özel bakımla mutlaka iyileştirilebilir. Portörlük riskiyle sonraki yaşamında kontrol altında olmak zorundadırlar.
 
tüm hastalıkların ilacı temizlik ve bakım arkadaşlar,rasgele kuş almayın,yabancı kuşu ilaçlamadan yuvaya koymayın.temiz yuva ve kuşta hastalık olmaz :oley: her yuvada blotic,neguvan toz,dezen şart(iç dış parazitler için)
 
Sadece SALMONELLA aşısı yetmez. PMV1(paramikrovirus), newcastle ve gumboro aşılarıda gerekir. Bunlar varkende sallabaş görülür. Temin edilen aşılar malesef sallabaş etkenleri için yetersizdir. Dengesiz beslenme, stres, zehirlenme, fare ısırması (kafese sık yapılı teller tercih edilmelidir), eşten ayırma, kümes değiştirme gibi nedenlerden dahi sallabaş durumları görülebiliyor. Virüsel olmadıktan sonra düzenli bakım güzel bir nekahat dönemiyle eski sağlığı sağlanır. Viral hastalıktan çıkanlarda araz kalır. En doğrusu bilinçli bakım, hiyen şartlarına uygun besleme. İhmaldan uzak kalma. Atılacak her adımdan önce illaki düşünüp karar vermeyi alışkanlık haline getirmek olmalıdır.
 
güzel bilgiler BASOGLAN bey teşekkürler .selamlar .ŞEREF
 
Sallabaş hakkında

Arkadaşlar iyi günler ... Benim yumurtadan bugün çıkan kuşların babaları dün hiç bişeyi yokken bugün sallabaş olmuş. Kafasını alakasız alakasız oynatıp , dengesiz hareketler yapmakta ... Öncelikle forumu dolaştım bir çok şey yazılmış ama kendi payıma birşey çıkarmak zor oldu açıkcası daha doğrusu çıkaramadım .. Fare lerin bile bu hastalığa neden olduğu söylenmiş .. Sanırım ben sorunumu buldum bu fareler .. Dün hiç birşeyi yokken bugün böyle olmasının tek nedeni o sanırım .. Bi kaç gündür kümese dadanan fare .. Sormak istediğim bi kaç soru var ..Yardımcı olacağınızı bildiğim için soruyorum ve en kısa zamanda yanıt bekliyorum şimdiden teşekkürler ...

1 - Yavrularına bu güvercin bakmaya devam edermi ?
2 - Yavrularına bakarsa yavrulara bulaşma olasılığı nedir ?
3 - Vitaform veriyorum kuşlara yavruları koruma amaçlı işe yararmı ?
4- Doğal birşey ne verebilirim bu kuşa ?
5 - Fareler konusunda fare kovucular var İnternette işe yarar mı aranızda kullanan varmı bunlardan ?
6 - Ve İlaç ismi istiyorum kolay temin edebileceğim bir ilaç ..

Şimdiden teşekkür ederim ..
Muzaffer Kurtuluş
 
Selamlar,

Öncelikle geçmiş olsun dilerim. Yukarıdaki sorularınıza cevap vermeden önce öğrenmem gereken bazı konular var. Bunlara cevap verebilirseniz başlığınızı okuyan site üyeleri size daha iyi yardımcı olabilecektir.

Salmanızda daha önce salmonella hastalığı geçirdiniz mi? Kuşlarınızda baş ve boyun dönmesi başlamış bu hastalığın ileri aşamasında gözlenen bir durumdur bu aşamaya kadar kuşlarınızda halsizlik, yemden kesilme, aşırı su tüketimi gibi belirtilere rastlamadınız mı? Salmanızda yakın zamanda kuş veya kuşların ölümleri gerçekleşti mi?

Sorularınıza gelince ;

1- Dönbaş veya sallabaş olan kuşu zaten karantinaya alacağınızdan yavruya bakması olmayacaktır.

2- Eğer yumurtalama zamanı bu hastalık salmanızda var ise döllenme yolu ile de yavrulara bu hastalık bulaşabilecektir.

3-Vitafrom bir tür vitamin + antibiyotik içerikli takviye ve koruyucu amaçlı kullanılan üründür. Tedavi edici değildir. Hasta olan kuşlarınıza Baytrill %10 antibiyotik ile 7 günlük tedavi yapmanız gerekmektedir. Bu tedavi sırasında dönbaş, sallabaş olan kuşlarınızı karantiya aldığınız yerin loş olması çok önemlidir. Bu kuşlara Baytrill %10 ile birlikte Nervit 100 ml sinir sistemine iyi gelen bir ilaç daha kullanmanız gerekmektedir. Bu ilaç insilün iğnesi ile 1-2 ml kadar ağızdan kuşlara verilmelidir. Bu ilaç kuşun dengesini çok daha bozacaktır. Bu sizi korkutmasın hatta ölmüş gibide şoka girebilir. Bu ilaçı dikkat edin dönbaş, sallabaş olan loş karantida tutuğunuz kuşlarınızı 7 gün uygulayacaksınız.

4- Salmanızı güzel bir şekilde dezenfekte etmeniz gerekmektedir. Tabiri yerinde ise tepeden tırnağa kadar, yapabilirseniz sönmemiş kireç ile de salmanızın her bir yerini her köşesini sıvayın

5- Farelerden korunmak için kafesinize daha sık yapılı tellerden tercih edebilirsiniz

6- Bu söz konusu ilaçları sahtekarlıklara karşı önlem olarak resmi veteriner ilacı satılan yerlerden temin ediniz.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut
 
Re: Sallabaş hakkında

aykut abi teşekkür ederim sağol salmam henüz yeni daha önce böyle bir olay olmadı bir kaç kuşta halsizlik var ama sallabaş olan kuşta herhangi bir halsizlik yoktu herhangi bir sorunu ise hiç yoktu gayet iyi ilgilenirim kuşlarımla temizliktede sorunum yoktur biotic adlı ilaç ile dezenfekte mi de yaparım fakat bir gün içerisinde kuşun o hale gelmesi şaşırttı beni .. Yavruları daha 1 günlük ? babalarını alsam yanlarından yavrulara yazık olmaz mı? yada ben mi bakmalıyım yavrulara ?
 
Re: Sallabaş hakkında

Selamlar,

Bu hastalığın ne zaman ortaya çıkacağı belli olmuyor, kuşların metebolizmalarI ile ilintili olarak bir çok aşamada karşımıza çıkıyor. Direk ölen oluyor, eserli dediğimiz böyle sallabaş oluyor. Tedavide diğer arkadaşımızın önerdiği ilaçıda kullanabilirsin benim söylediğim ilaç ile eşdeğerlidir. Sinir sistemine zarar veren bu hastalık ne yazık ki sıkıntılı bir dönemin başlangıcı olmaktadır. Yavrulara dişi de bakabilir eğer sende destek olabilirsen ama sallabaş olmuş güvercini salmanda tutmamanı kesinlikle üzerine basa,basa belirtmek istiyorum. Yavrular telef olmasın diye tüm güvercinlerinden de olma riskini unutma lütfen..

İnşallah en kısa zamanda salmanda sağlıklı, güzel ve bol yavrulu döneme kavuşursun..

Saygılarımla,

Aykut KARABULUT
 
Aykut abi eğer dediğin gibi eş değerde ise bunu bulmam daha kolay sanırım eczanede bulabileceğim bir ilaç bu .. Aykut abi dediğin gibi hiç içime sinmedi gerçekten o yüzden babalarını bugün ayırıp tedavisine başlayacağım . Yavrularada Allah'ın izni ile ben bakacağım. İçimi rahatlattın abi Allah razı olsun senden ve diğer ilgilenen arkadaştan. Abi bir sorum daha var sana kusura bakma rahatsız ediyorsam tecrüben var peki diğer kuşlarıda gözlemliyorum şu an bir sorun yok fakat koruma amaçlı onlara ne yapabilirim ilaç olarak birşey vermelimiyim ?
 
Selamlar,

Bu sorun ile ilgili açıklama yapmıştım Baytrill %10 insilün enjektörü kadar oranda 5 litre suya katacaksın 7 gün bunu uygula kuşlarındaki mikrobu sinireceksin bu tedavi sayesinde.

Saygılarımla,

Aykut KARABULUT
 
Sevgili Aykut Avustralyadan Dr.Colin Walker bu kür esnasında salmada tuzlu mineral bırakmayın diyor. Kür bitiminde bir gün temiz su ardından üç gün 5 lt. suluğa 2,5 cc. Berovit B 12 desteği eklemek yararlıdır. Sonrasında ayda bir kez limon tuzu(sitrik asit) bir çay kaşığı 5 lt. için eritip içirmek ve elma sirkesini sık sık en az haftada bir kez (5 lt. bir yemek kaşığı)vermek SALMONELLA gelişimini metabolizmada engelliyor.Selamlar.
 
aykutk' Alıntı:
Selamlar,

Bu sorun ile ilgili açıklama yapmıştım Baytrill %10 insilün enjektörü kadar oranda 5 litre suya katacaksın 7 gün bunu uygula kuşlarındaki mikrobu sinireceksin bu tedavi sayesinde.

Saygılarımla,

Aykut KARABULUT


Aykut abi yavruya kusan başka kuşlarımda var yavrular varken bunu yapmam sorun çıkarır mı ?
 
Selamlar,

Yavruya kusan kuslarda antibiyotik tedavisinin yan etkilerinin yavrular üzerinde gözlemlere dayanarak etkilerinin olduğu söylenmektedir. Bu yan etkileri konusunda benim başıma gelen bir durum olmadı ama bu olmayacakda demek değildir.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Dip Not:Bu antibiyotik kullanımında benim atladığım takviye verilmesi gereken şeyleri Tahir bey belirtmiştir.
 
Bu sallabaş (dönbaş) hastalığından korunmanın en güvenli yolu aşıdır. kuşlar hasta olmadan pmv1 aşısını yavrulara 15 günlük gibi ( kazık tüyündeyken) vurmak gerekir.
 
*Etkin Bir Dezenfeksiyon
*Mükemmel Güvenlik
*Çevreye Uyumlu
*Rahat Kullanım

MEDİLOX,Güvenli,Toksikolmayan,Güçlü,Geniş,Etkili;Dünya literatüründe Süper Okside Su (SUPER OXIDIZED WATER) Olarak Bilinen,Biyosit Ürün Yelpazesinin 3.Nesil;Sterilizasyon Ve Dezenfeksiyon Temsilcisidir.

Süper okside su,Toksik olmayan,Güçlü,Geniş Etkili Biyosit Bir Özelliğe SahipOlduğundan;M.TUBERCULOSİS,MRSA,E.COLİ,SALMONELLA,HEPATİT B-C,HIV 1,H5N1,SARS,Gibi Virüsler Dahil,Birçok Bakteriyi-Virüsü Hızlı VeGüvenli Bir Şekilde Etkisiz Hale Getirir.Süper Okside Sular,Dünya’da 90’lı Yılların Ortasından İtibaren Yayılmaya Ve Kullanılmaya Başlanmıştır.

ABD’de FDA Ve EPA ALMANYA’da BAUA Tarafından;Temiz Doğaya İnsanlara-Havanlara-Bitkilere Zarar Vermeyen;Tek Kullanımlık GIDA-SANAYİ-MEDİKAL-ZİRAAT-VETERİNERLİK ve HERTÜRLÜ GENEL ALANLARDA,Zararlı Mikroorganizmalarla Etkin-Güvenli Mücadelede Yüksek Düzeyli Bir STERİLİZOSYON Ve DEZENFEKSİYON Mamülü Olarak Onay Almiştır.

Ülkemizde Sağlık Bakanlığı’nın,15.11.2007 Tarih 35458 Sayılı İzni ile GMP Kuralları ile Üretim İzni Almıştır.

MEDILOX,Bu yelpazede 3.JENERASYON Olarak Çalışmalarını Genişletmiş; KULLANICIYA DOST,SU KADAR DOGAL VE GÜVENLİ Bir ürün Olarak Ortaya Çıkmıştır.

MEDILOX,Toksik-Kimyasal bazda En Güçlü Dezenfeksiyon Maddelerinden Biri Olan GLUTAR ALDEHİT’den Bile DAHA HIZLI VE GÜÇLÜ BİR ETKİ’ye Sahip Olduğunun Yanı sıra, SU KADAR GÜVENLİ Olduğu İçin RAKİPSİZ VE EŞSİZ Bir Özellik Kazanmaktadır.
 
Arkadaslar ben daha bir haftalık güvercin besleyicisiyim bu gün köpeğimi aşı için veterinere götürdüğümde güvercinlerle ilgili sorular yönelttim kuruma,sallabaş,titrebaş,çok sulu ishal,yumurta içi ölümler,yavrularda zayıf büyüme,şekil olarak bozuk yumurta,her türlü görme bozukluğu,halsizlik ,kilo kaybı,ayak ve kanat tutulması,ur ve yeşil ishale yol açan salmonella mikrobu ve en tehlikeliolanı Paratifos ( Güvercin Tifosu) bu hastalıkların tümünü Salmomix 6 gr toz isminde ki bir ilaçla 4 ayda bir 6 gün 2 lt taze içme sularına karıştırarak 4 ay boyunca bu hastalıkların kümese uramasını kesin olarak engelliosunuz ancak yeni aldınız kuşların da hasta olmadından emin olup kümesinize alıosunuz arkadaslar Ben hukuk fakültesi öğrenciyim hayvanlara ondan bundan duyulan doruluğundan emin olmadınız yöntemleri uygulamaktan vaz geçin (bu yöntem hayvan haklarını ihlaldir bir diğer adı eziyettir) veteriner hekimlerin talimatları dorultusundan hareket ediniz. benim bu sölediğimide sorgulayın ve direk uygulamayın veteriner hekime danışın tedbiren yinede arastırın 10 ytl olan bir ilaç 4 ay bu hastalıkların yanınıza dahi yaklaşamıo bu kadar basit sanıorum ki artık bu sallabaş muhabbeti kapanır. ilaçları sahtekarlıklara önlem olarak resmi veteriner ilacı satan yerlerden temin ediniz.
 
stresten kaynaklanan sallabaş benim en büyük derdimdi iş icabı yorgunluktan inanın yemlerini zor verebiliyorum bazen çoğalmalarını yada yuvanın pisliği gözüme takılmıyor ,sonrada hastalanan kuşlarla uğraşıyordum,şimdi öncelik 1. havalandırma 2. suluk temizliği 3.yemlik kullanımı(tahtadan yapıyorum kirlenince yenisini yapıyorum) 4.sağlıklı damızlık .bunları yapıyorum şimdide yavru kümesi yaptım inşallah dahada bu hastalık bana uğramıyacak.stresten kaynaklanan sallabaş kuşu başkasına satmak ayıp,ben dışkısı normalse kümesimde kalmasından yanayım yavruda aldım uçurdumda Beravit b12 enseden vurdum sularına kattım ve boyun tüyünü yolmak çıkanları yolup kanatmak benim 5,6 kuşumu iyileştirdi. virüs kaynaklıda serçelerden geldi sanırım hemen yuvayı 3 e böldüm 2 yuva telef oldu kalanlar yırttı ama vitamin mineral desteğim çok oldu kuşlara...( bu site sayesinde ) hepinize saygılar sevgiler :slm:
 
Güvercinim 1 senedir dönbaş arkadaslar acaba duzelırmı tedaviye başlasam ama böyle sağa sola sallamıyor kafasını sadece 360 dereceye kadar dondurebiliyor. Uçmasına gelince uçusunda problem yok kuş 10-15 dk rahat ucuyor. Nasıl bir tedavi uygulayabilirim bu kuşuma sımdı yumurtaya yatıyor 4-5 gun sonra yavrusu cıkıcak tek yumurta var altında.
 
yavru zamanı ilaç kullanılması pek uygun değil. yavruları da varmış. uçmasına
engel durumda yok.kışın ilaç tedavisi daha iyi olacaktır.geçmiş olsun.
 
şunu unutmamalıyızki bu hastalık kronik olarak seyir eder.siz kuşunuzda bunları göremeye bilirsiniz ama salmanda sürekli sorun vardır.bizlerin ise tek gördüğü hastalığın ilerlemiş halleri mikrop artık sinir sistemine yerleşmiş hayvanı felç etmiştir sallabaş boyun eğme kafanın ileri geri hareketleri eklem yerlerinde şişlikler yeşil çamur gibi ishal zayıflama buna bağlı olarak ölüm gelebilir.bazende müzmin form izleye bilir hayvan hastalığı pek belli etmez ama sürekli sorunludur vede taşıyıcıdır tam tedavi edemediğimiz hastalığı kullandığımız ilaçlarla biraz yavaşlatırız.tabiki tam sağaltım için uzman kişi şart benim ğörüşüm saygılar
 
merhaba arkadaşlar bilindiği üzere sallabaş iki türlüdür ve birincisi virüs kökenli olup girdiği yuvayı telef eder ,genelde toplu ölümler olur ve tedavisi genelde geç kalındığından zordur,sebep hastalıklı kuşların yuvaya yada yuva önüne konması yada sahibinin taşımasıdır,ikincisinde tek kuş yada eş ve yavruyla beraber görülür bunda temel sebep strestir kuş fazlalığı eşsiz kuş fazlalığı hastalığın tetikleyicisidir ,beravit b12 2 haftada veya ayda bir suluğunuza göre 1 cc-2cc sıkmanız bu hastalıkla karşılaşmanızı engeller,boynu dönen kuşunuza geniş bir yuvada bir ay itinalı bir bakım beravit b12 vererek sağlıklı bir yavru alımına başlayabilirsiniz, hazır kışa girerken eşsiz bırakıp yaza tertemiz başlayabilirsiniz,karışık yemde isal edecek yemleri ayırın ALLAH kimseye bu hastalığı göstermesin sağlıcakla kalın :slm:
 
Arı sütü diye bir şey var insanlarda baya bir hastalığa iyi geliyormuş araştırdım biraz. Onu deniyorum şuan umarım başarıya ulaşırım ve de buradaki değerli arkadaşlarımla paylaşırım.
 
sitede salla baş hastalıgını mikrobık bır hastalık olarak yazılmış benim kendi gözlemlerime göre bu salla baş hastalıgı aslında ınsanlarda sık gorulen bır hastalıga benzıyor vede tedavısı mumkun tabıkı tedavı kuşun sallanbaşlıga gırdıgı ilk zamanda yapılırsa kuş bır daha olmuyor bunu ben denedım vede guzel sonuclar aldım..
 
Merhabalar.Yaptığım uzun araştırmalar sonucunda edindiğim bilgileri sizlere şöyle aktara bilirim.Hastalığın nedenleri virüs,bakteri,yetersiz beslenme,stres,gıda zehirlenmesi şeklinde farklılık gösterebilir ancak hastalığın tanısı Sinirsel Tik. Epdantoin isimli bir ilaçla bu tiklerin kontrol altına alınabildiğini bir çok kişiden duydum, fakat bu ilaç çok fazla yan etkilerede sahip dozu ve kullanılıp kullanılmayacağı konusu uzamana danışılması gerekir. Onun için hastalıktan dolayı çok yıpranmış ve gerekli antibiyotik vitamin tedavisi yapılmamış, zayıf hayvanlar üzerinde kullanıldığında ölümle sonuçlanabiliyor. Bir kere ilacı üzerinde kullanacağımız hayvanaın sağlam bir bünyeye sahip olduğundan emin olmalıyız, eğer kuş çok yıpranmışsa alternatif yöntemler denenmeli. Bilinçsiz ilaç kullanmayınız! Bu hastalığın girdiği bir kümeste malesef tüm hayvanların bu ortamdan etkilendiğini görebiliriz, tüm kuşların yem yemeleri,içmeleri,neşeleri,ve uçus performanslarında gerileme gözlemlemek mümkündür ,yapılması gereken en mantıklı iş kümesin komple düzgünce dezenefkte edilmesi ve bütün kuşlara aynı anda uygun antibiyotik ve vitamin tedavisine başlanması saygılar..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst