Sallabaş (Salmonella ,Dönbaş)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 69
  • Görüntüleme Görüntüleme 64K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
merhaba
imkanınız varsa kanatlı uzmanı veterinerden yardım alabilirsiniz. mutlaka önceden dışkıya tahlil yaptırabilirseniz, doğrudan duyarlı olduğu etken maddeye göre kısa sürede iyleşmesini sağlarsınız, böylece hayvanı ilaçlarla fazla yormamış olursunuz! geç kalmayınız. hayvanı korunaklı rahat bir revirde karantinaya alınız. Hastalık bakteri kaynaklıysa, duyarlı olduğu etken madde kullanıldığı zaman faydası farkedilecektir. Hastalığı virüs veya psikolojik kökenli olabilecekler için yapılabileceklere de ilgili dökümanda yer verilmiştir. zaman ve şefkat gerekir. Salmonella Belirtileri ve Detaylı Tedavi Yöntemleri için siteden arama yapabilir veya güncellenebilen dökümandan http://goo.gl/m61z6 faydalanabilirsiniz. dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. yiyemeyenlere iyleşene dek günde birkaç kez uygun kıvamlı mama takviyesi yapınız. kafesinizi uygun şekilde dezenfekte ediniz. gerekli önlemleri diğer kuşlarınız için düzenli şekilde alırsanız, bir sorun olmayacaktır. uygun şekilde tedavi ediniz, hayvanı iç dış parazitlerden uygun şekilde arındırınız. geçmiş olsun.

Bu konuyu görmemiştim uzun zamandırda foruma bakmadığımdan şimdi gördüm ve bir kaç kelimede ben söyleyeyim istedim.
Birincisi SALMONELLA bilinenin aksine bir tür virüs değil bakteri kökenli bir hastalıktır.Aşı asla çözüm olamaz çünkü aşı bakteri vermez . Aşı yanlızca Paramaxovirüs e etkendir.
Bir kuşçunun kuşu hasta oluyor hemen bilgisayar başına geçiyor açıp okuyor ve sonra kafasına yatanı uyguluyor.
İyi niyetle yapılmış olmasına rağmen yanlış bir yaklaşımdır.Her kuşun hastalık belirtisi bir diğeri ile aynı olabilir ancak hastalık aynı olmayabilir.Bu nedenle kuşlarımızı deneme tahtası yapmadan önce bulunduğunuz yerdeki veterinerlik fakültesine giderek tetkiklerini yaptırabilirsiniz. Kan (viroloji) Bakteri mantar solunum vs vs ( mikrobiyoloji) tamamının testini yapıyorlar üstelik 25 tl alıyorlar ve sonuçlara göre size ilaç veyahut antibiyotik veya vitamin öneriyorlar %90 etki görüyorsunuz hemde kuşunuz zarar görmeden Daha sonra kontrolünü yapıyorlar bedavaya .
Lütfen bilinçsiz ilaç kullanımı yaparak bu eziyete son verin.Kanser hastası olmayan birisine Atom tedavisi uygulamaktan farksız bu yapılanlar.

Saygılarımla

Kanatlıların sallabaş dediğimiz duruma gelmesine 2 sebep neden olur.
1- Salmonella bakterileri,
2- Veba diye bilinen Paramyxoviruses.

Hastalık iyileştirilse bile kuşlar taşıyıcı kalırlar. Taşıyıcı kuşlar, bu hastalıklara karşı aşı yapılmamış kümeslerde salgına neden olacaklardır.

Çare aşıdır. Kümeslerinizdeki kuşların aşılarını düzenli yaptırırsanız ne kuşlarınız sallabaş olur, ne de kümesinize gelen taşıyıcı bir kuş size tehdit oluşturur.

Veba (Paramyxoviruses) ile ilgili yasal mevzuat vardır. 'YALANCI TAVUK VEBASI HASTALIĞINA KARŞI KORUNMA VE MÜCADELE YÖNETMELİĞİ' Açıp bir okumanız durumunda konunun ne kadar ciddi olduğunu kavrarsınız.

Artık kuş beslenecek ise gerektiği gibi beslenmeli, sorumluluklarınızı yerine getirilmesiniz...

BU BAŞLIK * SALMONELLA ( DÖNBAŞ ,SALLABAŞ )

KURSAK ŞİŞMESİ İLE İLGİLİ KONU E-COLİ DİR.TERS KURSAK ( CANDİDİASİS ) DE ..KURSAK ŞİŞMESİ SALMONELLA İLE ALAKALI DEĞİLDİR..YANLIŞ BİLGİLENDİRMELER VE SÖYLEMELERE GİTMEYELİM..

primoxal yıllardır kullanırım,yerde sürünen sıtüstü yatan yuvarlanan kuşlarım iyi oldu.uçtular yavru baktılar. sallabaşın çaresi yok diye itlaf edilmek istenen kuşları iyileştirip uçurduk. bactrim şurup da aynı içeriktedir. ilaçları sahtekarlıklara önlem olarak eczanelerden veya resmi veteriner ilacı satan yerlerden temin ediniz.

Sallabaş olan kuş iyileşmez gibi yanlış bir düşünce var. Benimde titrebaş olan kendi etrafında dönen, yemi ıskalayan kuşum vardı. İyileştirdim eski formuna kavuştu ve yavru aldım.

Önerileri uygulayacak arkadaşların yanlış birşey yapmaması için önerilerimizin, şüpheye düşülmeyecek şekilde, anlaşılır olması ve kesin uygulama değerlerini içermesi gerekir. Yanlış uygulanan tedavi oranları da aslında yanlış tedavi demektir. Bu da, kuşlarımıza eziyet etmemize, onları kaybetmemize neden olur. Lüfen mesajlarımızda bunlara dikkat edelim!

Merhaba az önce eve girerken kapımın önünde başı ters dönmüş güvercin fark etdim, beni görünce üçmaya çalışdı ama uçamadı başı tam ters dönmüş napacagım bilemedim kularla hiç ilgim olmadı ama onu orda öyle brkmak vicdanım el vermedi yardım edrmisiniz napayım şimdiden teşekkürler Hayırlı Ramazanlar.

Canım kardeşim geçmiş olsun kuş evcil mi yabani mi bilmiyorum fakat duyarlı davrandığınız icin tebrik ederim Kuş.Org.Ailesinden olan SOMA beyefendisi Hacı Levent nikiyle yazmış olan Levent YILMAZ beyefendi ve oğlunuza sitemiz huzurunda o acılı günlerinde benim ilaç isteğimi kırmayıp ilgilenip ilaçlarımı göndermiş huzurlarınızda şükranlarımı sunarım.Sayın kardeşim biraz zor da olsa eski sağlığına kavuşuyor yanlız uğraş gerektiyor vaktin bol ve kuştan anlayıp uğraşa bilirsen iyileşir selamlarımla.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri