SARI VE KIRMIZI DOLAPÇILARIM (DENİZLİ)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut coşkun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 102
  • Görüntüleme Görüntüleme 18K
Ben yanlış anlamışım olsun bu kadar zaman aynı kanı koruyabilmekde meziyettir.azmanların fotolarını da görmüştüm ne denli emek verdiğin belli. Daha da iyileri olur inşallah

Elimizden geldiği kadar kan karıştırmamaya gayret gösteriyoruz,bu ara tamamen azman yavru alma çabasındayım dolapçıya ara verdim altlarında hep azman var.

Umut kardeş azmanlarınla alakalı konu yok hani ben yetiştirmedim özelliklerini fazla bilmiyom ama azman konusunu az daha burada paylaşsan bilinmeyen bilinen özelliklerinden, daha ii olur kanısındayım. Denizlimizin bu özel ırkını da tanıtmak gerek?

necdetakosman' Alıntı:
Umut kardeş azmanlarınla alakalı konu yok hani ben yetiştirmedim özelliklerini fazla bilmiyom ama azman konusunu az daha burada paylaşsan bilinmeyen bilinen özelliklerinden, daha ii olur kanısındayım. Denizlimizin bu özel ırkını da tanıtmak gerek?

selamlar

Necdet hocam azmanlarla ilgili konu paylaşımda bulundum azmanlar bölümünden bakabilirsin ayrıca azmanlarımın fotolarıda var orada.

Ana sayfaya bakıyorum ben hep ondan görmedim demekki bundan sonra oraya da göz atacağım emeğine sağlık

.

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0490.webp
    Fotoğraf0490.webp
    705.4 KB · Görüntüleme: 1,241
  • Fotoğraf0491.webp
    Fotoğraf0491.webp
    833.3 KB · Görüntüleme: 1,248
s.aleyküm elinizde beyaz veya yamalı dolapçı varmı satılık yada bildiğiniz bir yerde uygun fiyat olursa 15 kadar alabilirim kendim beslicem

sebebist' Alıntı:
s.aleyküm elinizde beyaz veya yamalı dolapçı varmı satılık yada bildiğiniz bir yerde uygun fiyat olursa 15 kadar alabilirim kendim beslicem

Kadir arkadaşım elimde yamalı ve sütbeyaz kalmadığını söylemiştim ama istersen çevrendeki kuşçulardan araştır bildiğim kadarı ile esentepede yamalı besleyen çok var.

şu an kırmızı çil veya kara çil erkek lazım umut abi bayramyeri şubesinde staj yaptım güvenlik mustafa abi iyi biliyor ben senin kuş beslediğini bilmiyordum

sebebist' Alıntı:
şu an kırmızı çil veya kara çil erkek lazım umut abi bayramyeri şubesinde staj yaptım güvenlik mustafa abi iyi biliyor ben senin kuş beslediğini bilmiyordum

Abicim tam sezon sonuna denk geldin şuanda elimde damızlıklarım var yinede bakayım senin için.

şu altınbaş çillilerin kuyruklarıda kafa gibi sarı olsa çok şahane kostüm olacak

muygun' Alıntı:
şu altınbaş çillilerin kuyruklarıda kafa gibi sarı olsa çok şahane kostüm olacak

Valla hocam aynen dediğin gibi bi yavru almıştım erkek oldu sadece kanat beyaz kuyruk sarı 2 gündür hasta ayrı yere aldım maalesef ölecek 2 gündür yastayım :hungur:

ANASI BABASI DURDUĞU SÜRECE PROBLEM YOK BİDAHA ATARLAR KARDEŞİM.İNŞALLAH DÜZELİR YAVRU

muygun' Alıntı:
ANASI BABASI DURDUĞU SÜRECE PROBLEM YOK BİDAHA ATARLAR KARDEŞİM.İNŞALLAH DÜZELİR YAVRU

Hocam valla yıllardır ilk kez öyle yavru kesmişlerdi artık 10 ağız sonramı verir bilmem, düzelme şansı pek yok öldü ölecek veba olmuş kuş artık bidahaki yavrulara inşaallah (:

vebayı sadece onunla savdıysan sevinmelisin.bu yaz benim 1 yaşını doldurmamış aşılı yada aşısız ayırmadan tüm kümesi tertemiz etti bu hastalık.inşallah sen ucuz atlatırsın da bulaşmaz diğerlerine

muygun' Alıntı:
vebayı sadece onunla savdıysan sevinmelisin.bu yaz benim 1 yaşını doldurmamış aşılı yada aşısız ayırmadan tüm kümesi tertemiz etti bu hastalık.inşallah sen ucuz atlatırsın da bulaşmaz diğerlerine

Çok şükür sadece onunla atlattım gibi kuşlar antibiyotikli vitaminli su içmekten saf suya hasret kaldılar neredeyse.10 gündür ayrı yerde duruyo fırsatımın olduğu ilk anda kelleyi uçuracam artık.

nasıl veba o ?10 gün yaşatmaz veba yakaladığı kuşu.kuş yem yiyosa kesme düzelebilir.

muygun' Alıntı:
nasıl veba o ?10 gün yaşatmaz veba yakaladığı kuşu.kuş yem yiyosa kesme düzelebilir.

Yaşamadı zaten hocam bugün sabah ölmüş

.

Ekli dosyalar

• DSCN1391.webp
    DSCN1391.webp
    2.1 MB · Görüntüleme: 1,380
  • DSCN1393.webp
    DSCN1393.webp
    2.3 MB · Görüntüleme: 1,382
  • DSCN1403.webp
    DSCN1403.webp
    2 MB · Görüntüleme: 1,402
.

Ekli dosyalar

• DSCN1409.JPG
    DSCN1409.JPG
    3 MB · Görüntüleme: 1,337
  • DSCN1411.JPG
    DSCN1411.JPG
    3.3 MB · Görüntüleme: 1,323
  • DSCN1412.webp
    DSCN1412.webp
    1.7 MB · Görüntüleme: 1,387
Ölen yavru için çok geçmiş olsun diyorum Umut kardeşim. Fotolarını paylaştığın kırmızılrda çok güzeller.bu arada bursadaki işi naptın hallettinmi

necdetakosman' Alıntı:
Ölen yavru için çok geçmiş olsun diyorum Umut kardeşim. Fotolarını paylaştığın kırmızılrda çok güzeller.bu arada bursadaki işi naptın hallettinmi

Yapacak bişey yok kardeşim napalım kalan sağlar bizimdir,yeterki zaiyat fazla olmasın,dün geldi kardeşim hallettim sağolasın,sen naptın kaç tane kuş oldu eksik gedik varsa takviye edelim

Halletmene sevindim kardeşim. Benim bi çiftti biliyorsun yavru yapmamışlar aldığım erkek kısır demek ki. senin erkeğe hala üzülüyorum aynı hafta yumurtlamışlar dı. yarıyıl tatilinde geleceğim. teklifin içinde çok teşekkür ederim beni onurlandırdın ,senin bu resimdeki sarıardan bi çift ayarlarsan seve seve beslerim. Zira artık toplama kuş beslemiyeceğim tadını kaçırıyor insanın. 20 ocakta Bursadayım gelecek gidecek bişeyler olursa aklında bulunsun. hadi eyvallah

necdetakosman' Alıntı:
Halletmene sevindim kardeşim. Benim bi çiftti biliyorsun yavru yapmamışlar aldığım erkek kısır demek ki. senin erkeğe hala üzülüyorum aynı hafta yumurtlamışlar dı. yarıyıl tatilinde geleceğim. teklifin içinde çok teşekkür ederim beni onurlandırdın ,senin bu resimdeki sarıardan bi çift ayarlarsan seve seve beslerim. Zira artık toplama kuş beslemiyeceğim tadını kaçırıyor insanın. 20 ocakta Bursadayım gelecek gidecek bişeyler olursa aklında bulunsun. hadi eyvallah

Yumurta koyuyolarmı hocam kuşların?? sarılardan ayarlarım lafımı olur hiç,çok sağolasın canının sağlığı görüşmek üzere

Umut kardeşim profilimdeki dişi karaçilin 4 kez yavrusunu aldım ama hiçbirisi kalmadı işte onunla bizim köyden aldığım bi erkeği eşledim ama çiftleşmelerine rağmen hiç yumurta yapmadılar yaklaşık 5 ay geçti. sana söyledim di kuşlar denizlideki bizim kasabada. buraya 2. dönem getireceğim. çöp falan topluyorlardı bende yumurtlarlar diye getirmedim. sorun erkekte bence. çok önemli değil zaten damarı belli olmayan kuş beslemek zaman harcamak istemiyorum. denizlide görüşmek üzere.

necdetakosman' Alıntı:
Umut kardeşim profilimdeki dişi karaçilin 4 kez yavrusunu aldım ama hiçbirisi kalmadı işte onunla bizim köyden aldığım bi erkeği eşledim ama çiftleşmelerine rağmen hiç yumurta yapmadılar yaklaşık 5 ay geçti. sana söyledim di kuşlar denizlideki bizim kasabada. buraya 2. dönem getireceğim. çöp falan topluyorlardı bende yumurtlarlar diye getirmedim. sorun erkekte bence. çok önemli değil zaten damarı belli olmayan kuş beslemek zaman harcamak istemiyorum. denizlide görüşmek üzere.

Hocam sorun bence dişide erkekte sorun olsaydı dişi yumurta koyardı fakat yumurta boş çokardı,büyük ihtimal dişi kuşun dinlenmeye çekilmiştir.Görüşmek üzere

hiç aklıma gelmemişti evet olablir. hiç yumurtlamadı. biraz dinlensin bakalım görelim. iyi akşamlar

necdetakosman' Alıntı:
hiç aklıma gelmemişti evet olablir. hiç yumurtlamadı. biraz dinlensin bakalım görelim. iyi akşamlar

Kuşun yaşlıysa eğer daha önceki sahibi kuşun altından yumurta çekerek kuşu yozdurmuş olabilir hocam ,altlarına yumurta sür dene birde istersen kısırda olabilir boşuna bekleme yani

Geri