~ Selcuk Pehlivan`in hakiki Ankara bozlari ~

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tahir Kemal Bozoglu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 115
  • Görüntüleme Görüntüleme 21K
ömer kardeş selçuk bey 2 yıldır siteye girmemiş nasıl cevap veriyor sana ben anlamadım

Herkese selamlar,
ben buradayım orhan kardeş doğru geçmişte bazı sorunlar oldu uzun zamandır sitede yazmıyordum.5-6 aydır tekrar yazmaya başladım.Ömer sorduğun soruya gelince oyun kuşları genelde ve bizim beslediklerimizde 9-10 fektir.11 fek bildiğim kadar kelebek ve diğer türlerde (istisnalar hariç) olur tepe işine gelince yani takkalı benim bozlarımdada vardır ama daha bugüne kadar kemer takka yani düzgün bi takkalı yavru alamadım genelde sağdan soldan bozuk bi takka verir.Kuşun genetiği ile ilgili olsa gerek takka perçem olanlar vardır birde ama ankara tutmaz pek.Her yöremizin bi anlayış yetiştirme tarzı var buda bizim zenginliğimiz sonuçta ne demişler kuş havada eğerki oyunu seni tatmin ediyorsa fazla söze gerek yok bence kuşun fiziği elbette çok önemlidir mesela bende zamanında dumanlı kirliler besliyordum 16 kuyruk olanlar vardı,ama 11 fek kuş hiç beslemedim.Bence iyi bir oyun kuşunda 9 fek olsada kanatlar arasındaki orantı.Örnek olarak zamanında bir yerde bi kuş izledim ister inan ister inanma kumru gibi kanatlar kuyruktan çok kısa nasıl fışkırıyor nasıl gidiyor sesli soluklu kusursuzdu ozaman aklıma geldi allah allah demekki kuş kandının kuyruğunun uzunluğu fazlalığı ile oynamıyor diye düşündüm.Fakat genede kuşun fiziği bence çok önemli ama olmazsa olmaz damar cinsi herşeyden evvel..evvel geliyor.

a.s selçuk bey angaralı olduğunu bilmiyordum başka sayfalarda yazılarınla karşılaştım konulara ve yazılan sorulara güzlel cevaplar angaralı dan geliyordu kusura bakma değerli kardeşim saygı ve sevgiler sebo yada slm

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
tahir abi bizden önce davranmış biz eklemeden resimleri o eklemiş.
tahir abi ye paylaşımı için selçuk abi yede bu kuşları beslediği için sonsuz teşekkürler.
kardeşim fotoğraf makinesini alırsan hafta sonu bendekileri de çekersin.. aramızda kalsın ama bendekiler bunlardan daha yakışıklı.. (:

şaka bir yana bu kuşların kendine has bir güzelliği var.. bendeki beyazın gözleri mavi.. geldiğinde çekebilirsen gözlerinin resmini de koyarız.. :)) selçuk abinin bu kuşlara verdiği hizmeti belki de en iyi ben bilirim.. allah gönlünce yavru aldırır inşallah..

Selçuk abi duymasın valla abi sendekilerin alayını keser :)

Yerde degilde inşallah havada görürüz abi yerde çok gördüm ben hepsini beyazları da :)

Ama çekeriz ayıpsın

inşallah kardeşim beyaz erkeğe dayanıp duruyorum.. 3 yaşından fazla hayvan, kolay değil hemen hazır olmuyor.. ama öyle ya da böyle bu kuşu sana izleteceğim kardeşim.. selçuk abi bahara elindekileri kesip benden damızlık ister :)))

Abi siteye girmiyosun seni daha sık konularda görmek isteriz.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Abi siteye girmiyosun seni daha sık konularda görmek isteriz.
bundan sonra inşallah daha çok girebileceğim kardeşim.. geçen cumartesi keşke aramızda sen de olsaydın. üşüdük ama videoyu seyrettiysen deydiğini de görmüşündür.

[No message]

Ekli dosyalar

• 6.webp
    6.webp
    227.4 KB · Görüntüleme: 1,050
[No message]

Ekli dosyalar

• 4.webp
    4.webp
    266.3 KB · Görüntüleme: 1,005
[No message]

Ekli dosyalar