Web Analytics

Türkiye'nin En Kaliteli Hayvansever Platformu!

Temiz arayüz, yenilikçi bakış açısı ve stabil bir duruş. Türkiye'nin ilk ve tek marka tescilli hayvanseverler platformu "Hayvanlar.com.tr"
Sevimli dostlarımız hakkında her tür bilgiye rahatça erişip sorunuzu sorabileceğiniz tek platform.

Sınır Süslü Kanaryası

Tweety

Moderatör
Katılım
6 Ağu 2021
Mesajlar
8,000
Aldığı Beğeni
1
Yaş
38
Konum
Alaska
Minik Dostum
  1. Kuş
Diğer Adları: Serinus Canaria
Ortalama Boy: 14 cm

Ortalama Ömür: 10 yıl

Cinsiyet: Bilimsel tespit gereklidir, erkekler öter.

Üreme: Kuluçka 14 gün sürer, tüylenme 14 gün sonra olur.

Genç Kuşlar: Erişkinlere benzer.

Ayırt Edici Özellikleri: Baş: Sınır kanaryasının başı oldukça küçük ve yuvarlaktır; gözler daima merkezi yerleşimlidir. Tüy: Açık sarı sınır kanaryası saf ve hatta koyu renkli olmalıdır. Vücut: Sırt ve göğsün her ikisi de yuvarlaktır; kanatlar uçlarda karşılaşır. Kuyruk: Bu kanarya türünde kuyruk yuvarlak ve oldukça dardır. Mutasyonlar: Sınır kanaryasının çok sayıda renk mutasyonu vardır; beyaz, tarçın, yeşil ve alaca formları içerir.

Temel Özellikleri
Bu kanarya türü, 19. yüzyıl sonlarına doğru İngiltere ile İskoçya'nın sınırlarında geliştirilmiştir. İngiltere'de Cumberland kanaryası, İskoçya'da adi kanarya olarak bilinmekteydi.

1890 yılında Cumbria Hawick'te yapılan bir toplantıda sınır süslü kanarya ismi üzerinde uzlaşılmıştır. Bu isim uluslararası olarak kullanılmaktadır.

Beslenme ve Barınma
Bu kuşlara kanarya yemi karışımı, yeşil gıda ve üreme mevsiminde yumurtalı gıdalar verilmesi tavsiye edilir. Bütün bir yıl boyunca kuşhanelerde durabilecek dayanıklılığa sahiptir.

Yeni başlayanlara üretilmesi ve bakımı oldukça kolay olduğu için tavsiye edilir. Renk açısından özel bir beslenmeye ihtiyaçları yoktur; fakat ıspanak gibi yeşil gıdaların tedariki ve mükemmel bir sarı renklendirme kaynağı olan luteinin sağlanması iyi bir fikir olabilir.

İyi yetiştirilmiş sınır süslü kanaryası canlı ve neşelidir, tünekten tüneğe zıplayarak dans eder. Son yıllarda oldukça popüler olan fifre süslüsü adlı daha küçük bir türü de vardır.

üreme
Dişiye folluk temin edin. Uygun ölçü bu türde önemlidir ve sınır kanaryası geleneksel olarak "minik cevher" olarak tanımlanır. Kuşları eşleştirirken kaba tüylüleri çiftleştirmekten kaçının. Bunları, sözde sarı kuş olan yumuşak tüylülerle çiftleştirin.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Bu konuyu görüntüleyenler

Benzer konular