.
Arkadaşlar az önce Adil Abi nin kendisi ile görüştüm, konuştum fiyat aldım. Nerede oturduğumu sordu Ankara dedim. Peki kuşları nasıl alacaksın dedi? Gel buraya burdan kendin uçur izle beğendiğini al götür dedi. Şimdi bu kadar yazılanı çizileni okudum, madem anlattığınız gibi bir dolandırma kandırma durumu var adam neden böyle gel uçur izle öyle al diyor? Yazılan karalamaları okuyunca "Kaç çift istiyorsan parayı yolla ben burdan en güzellerini göndereyim sana" diyecek diye bekledim ama adam gel gözünle gör, sonradan kötü kuş, hasta kuş yolladı deme dedi adam. Bu insanın burada günahını alan arkadaşları şiddetle kınıyorum böyle ayıp yapılmamalı. Bir yerde okumuştum alıntı olarak buraya da yapıştırıyorum.
Günümüzde güvercin meraklıları çok kötü bir yönde değişim göstermekte eski damızlıkçıları mum ile arar olmaktayız. Son yıllarda maalesef emeğin yerini para almaktadır. Güvercin konuşulan meclislerde bir insanın sesi kuşlarının parasal değeri ile doğru orantılı olarak artmaktadır. Yıllarını bir ırkın ıslahına adamış duayen dediğimiz ustalar bir kenara itilip gözünü nam vede fırsatçılık bürümüş cambazlar söz sahibi olmaktadır. Kuşlara emek vermeden önüne yemi suyu doldurup bir sürü yedekçi kuş ile kuş üretme fabrikası kuranlar yanlış yapmaktadır. Bu merak değildir, bu emek değildir, bu ustalık değildir, bu olsa olsa kuş sektörüne sekte vurmaktır, Ustalıkla cambazlığı ayıralım kendimize saf seçelim derneklerimizde cambazlığı değil ustalığı teşvik edelim.
.