Taklacı Güvercinlerim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yunus81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 330
  • Görüntüleme Görüntüleme 65K

yunus81

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yunus Turan
Meslek
kuş besleyicisi
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba;

Kuşlarımdan bazılarının resimleri. Daha önceden buraya koymuş olduğum resimlerdeki kuşların çoğunu elimden çıkardım. Artık aradıklarımı buldum diyebiliyorum.
Selamlar.

Ekli dosyalar

• IMG_0565.JPG
    IMG_0565.JPG
    163.9 KB · Görüntüleme: 7,512
  • IMG_0585.webp
    IMG_0585.webp
    254.8 KB · Görüntüleme: 7,551
  • IMG_0586.webp
    IMG_0586.webp
    195.3 KB · Görüntüleme: 7,466
Re: Resimler-1

devam...

Ekli dosyalar

• IMG_0588.webp
    IMG_0588.webp
    268.4 KB · Görüntüleme: 7,538
  • IMG_0587.webp
    IMG_0587.webp
    208.4 KB · Görüntüleme: 7,529
  • IMG_0574.webp
    IMG_0574.webp
    257.9 KB · Görüntüleme: 7,544

devam...

Ekli dosyalar

• IMG_0563.webp
    IMG_0563.webp
    83.6 KB · Görüntüleme: 7,551
  • IMG_0560.webp
    IMG_0560.webp
    350.5 KB · Görüntüleme: 7,484
  • IMG_0561.webp
    IMG_0561.webp
    348.1 KB · Görüntüleme: 7,528

ALLAH DAHA GÜZELLERİNİ NASİP ETSİN ŞENOL ABİ

SAYGILAR
EMRE KALENDER

Maşallah siz bu işi bitirmişsiniz .. Kuşlar yerde dahi yay gibi duruyor .. allah bozmasın selamlarŞEREF

aradığın kuşları bulduğun belli oluyo zaten maşallah güle güle besle

Maasallah güle güle besleyin Doktor bey,emeginize saglik.

Saygilarimla..

MAAŞALLAH İLK RESİMDE Kİ ARAP MEST ETTİ 3. RESİMDEKİ KUŞLAR ANKARA KUŞUNA BENZİYOR HEPSİDE BİRBİRİNDEN GÜZEL, BOL YAVRULAR ALMAN DİLEĞİYLE ALLAH NAZARDAN,ATMACADAN VE DİĞER TÜM KEM GÖZLERDEN KORUSUN SAĞLIKLI SOYLAR ALMAN VE TORUNLARINDA FOTOĞRAFLARINI GÖRMEK DİLEĞİYLE

selamunaleykum
masallah kuslar harika ozelikle ilk resimdeki arap huzurla guzel gunlerde beslemenizi dilerim
saygilarla ferhat

NAZIM ERDEN' Alıntı:
MAAŞALLAH İLK RESİMDE Kİ ARAP MEST ETTİ 3. RESİMDEKİ KUŞLAR ANKARA KUŞUNA BENZİYOR HEPSİDE BİRBİRİNDEN GÜZEL, BOL YAVRULAR ALMAN DİLEĞİYLE ALLAH NAZARDAN,ATMACADAN VE DİĞER TÜM KEM GÖZLERDEN KORUSUN SAĞLIKLI SOYLAR ALMAN VE TORUNLARINDA FOTOĞRAFLARINI GÖRMEK DİLEĞİYLE

Merhaba;

Yorumunuz için teşekkürler. 3. Resimdeki kuşlar Kırıkkale kuşları.
Selamlar.

Şenol

masallah cok alımlı kuslarınız var dırı duruyolar.

selamın aleyküm hocam kuşlarınızın MAŞALLAHı var özelliklede arap kılıç gibi MAŞALLAH kuşun gagasına bakıldığında bukuşu elinden cıkartma diye gagasına mühür vurulmuş hali var ALLAH gönlünüze göre versin saygılar

Güzel görünüyorlar emeğinize sağlık iyi günlerde besleyiniz.

Maşallah abi Allah nazardan saklasın.
Bu arada Arap tüyden sonra çok güzelleşmiş.
Sayenizde yeni masaüstü resmimi buldum. (:
Saygılarımla
Khalid

KENDİM ANKARALIYIM VE YILLARCA BESLEDİM BU IRKI EĞER Kİ BİLDİĞİM ANKARA GÖKÜ VE BOZU İSE Kİ (ÇOK BENZİYORLAR ) OYUNUDA MÜKEMMELDİR BU KUŞLARIN TABAN TAKLASI EKSİK OLMAZ DİREĞİN BOYUNU TELEFONCULARA SORMAK LAZIM. ALLAH BOL YAVRULU SOYLAR NASİP ETSİN. KAZASIZ BELASIZ VE ATMACASIZ UÇURMALAR DİLEĞİYLE.

NAZIM ERDEN' Alıntı:
KENDİM ANKARALIYIM VE YILLARCA BESLEDİM BU IRKI EĞER Kİ BİLDİĞİM ANKARA GÖKÜ VE BOZU İSE Kİ (ÇOK BENZİYORLAR ) OYUNUDA MÜKEMMELDİR BU KUŞLARIN TABAN TAKLASI EKSİK OLMAZ DİREĞİN BOYUNU TELEFONCULARA SORMAK LAZIM. ALLAH BOL YAVRULU SOYLAR NASİP ETSİN. KAZASIZ BELASIZ VE ATMACASIZ UÇURMALAR DİLEĞİYLE.

Sağolun Nazım Bey, İlginiz için.
Selamlar.

Şenol

Masallah arkadasim kuslarin cok guzel Allah nazardan , atmacalardan , hastaliklardan tum olumsuzluklardan korusun.Sahsen benim cok hosuma gitti , acikcasi renk olarak benimde en cok sevdigim kuslardan.Boyle guzellikleri besledigin icin tesekkur ederim.ALLAHa emanet olun.

arkadasın 8. resimdeki kuşun gözü neden kırmızı gibi bnmde bazı kuşlarım öyle neden acaba sen biliyormusun.

yalçın' Alıntı:
arkadasın 8. resimdeki kuşun gözü neden kırmızı gibi bnmde bazı kuşlarım öyle neden acaba sen biliyormusun.

Merhaba;

Kırmızı ve ya sarı göz Sivas kuşlarına ait bir özellik olarak biliyorum. Bu kuşların bir tarafı Sivas kuşlarından geliyor. Bu nedenle olabilir.
Selamlar.

Şenol

güzel kuşlar güle güle besleyin. En çok çakmaklıyı beğendim seferli güvercin kanadı var tipi ise gayet yerinde.

cenker45' Alıntı:
güzel kuşlar güle güle besleyin. En çok çakmaklıyı beğendim seferli güvercin kanadı var tipi ise gayet yerinde.

Merhaba;

Resimlerini gönderdiğim kuşların biri hariç hepsi damızlık. Daha önceden uçurulan, yavrudan sonra görülen ve o şekilde değerlendirilerek damızlık yapılan kuşlar. Uçurduğumuz ve şu anda yumurtada yatan, yavrudan sonra tekrar kaldırmayı düşündüğümüz kuş ise benekli mavi. (Mardin'in en önemli kuşçularından birinin kuşu.)
Çakmaklılar, dumanlı benekli, sarıgöz mavi hepsi aynı soy. Arap ise Çanakkale'den geldi. Eşi hasta olduğu için fotoğrafını koymadım. Bu yıl beni oldukça memnun ettiler. İnşallah seneye daha da çok memnun ederler.
Selamlar.

Şenol

Birşey söylemek istiyorum ama kimse beni yadırgamasın tamam öz mardin güvercinlerini hiçbirimiz beslemeyiz uçurmayızda çünkü mardin güvercinlerinin uçum şekli bizim istediğimiz standartlarda değil ve tamam mardinde meşhur bir kuşçunun kuşudur dedinizde o kişi mardinde meşhurdur ama güvercin mardin değildir yine kesinlikle soyu urfaya dayanır çünkü urfanın en eski seferli güvercin besleyen insanlarının sohbetlerinde urfadan başka bir ilde iyi taklacı yoktu gidenler ise urfa güvercinleridir kesinlikle urfadan dışarıya çok güvercin gitmiştir artık öyle olduki urfada da iyi taklacı seferli güvercin yok olmaya başlamıştır tabi bazı meraklı 5-6 kişide eski seferli güvercinlerin soyu devam etmektedir işte bunları açığa çıkarmak çoğaltmak için uğraşıyorum bende artık urfa taklacısı mardin taklacısı ankara taklacısı vs falan yok hepsi kırma kesinlikle kırma bundan emin olun önemli olan en iyiyi bulmak yada yakında köşede meraklı ihtiyarlarda halen mevcut onları bulup uçurup çoğaltmak lazım neden sadece tek bende seferli bir güvercin olsun hepimizde olsun değilmi arkadaşlar. saygılarımla.

cenker45' Alıntı:
Birşey söylemek istiyorum ama kimse beni yadırgamasın tamam öz mardin güvercinlerini hiçbirimiz beslemeyiz uçurmayızda çünkü mardin güvercinlerinin uçum şekli bizim istediğimiz standartlarda değil ve tamam mardinde meşhur bir kuşçunun kuşudur dedinizde o kişi mardinde meşhurdur ama güvercin mardin değildir yine kesinlikle soyu urfaya dayanır çünkü urfanın en eski seferli güvercin besleyen insanlarının sohbetlerinde urfadan başka bir ilde iyi taklacı yoktu gidenler ise urfa güvercinleridir kesinlikle urfadan dışarıya çok güvercin gitmiştir artık öyle olduki urfada da iyi taklacı seferli güvercin yok olmaya başlamıştır tabi bazı meraklı 5-6 kişide eski seferli güvercinlerin soyu devam etmektedir işte bunları açığa çıkarmak çoğaltmak için uğraşıyorum bende artık urfa taklacısı mardin taklacısı ankara taklacısı vs falan yok hepsi kırma kesinlikle kırma bundan emin olun önemli olan en iyiyi bulmak yada yakında köşede meraklı ihtiyarlarda halen mevcut onları bulup uçurup çoğaltmak lazım neden sadece tek bende seferli bir güvercin olsun hepimizde olsun değilmi arkadaşlar. saygılarımla.
selamın aleyküm başka bir konu burada eleştirildiği için site yönetimine şahsımadına özürdiler seni yadırgama yaptığımdan değilde urfada birkac kişide eski urfa vardemişsin peki okuşlar urfaya nerden geldi ben söyleyim suriye den neden cakmaklılardan belli olduğu gibi yöredeki ceşitli kuşlar eşleştirilip urfa olmuş zaten suriye kuşu tektük takla atar nere kuşu ile eşleştirirsen cok güzel cüçük verir suriyeye nerden geldi kuveytden oruya daha doğudan böyle böyle öncedende dediğimgibi soluğu nuhun gemisinde alacağız engüzeli ozaman yöre değil kendi kuşlarımızı künyeleme saygılar

cenker45' Alıntı:

Merhaba;

Benim düşüncem şura kuşu-bura kuşu şeklinde değil artık. Eskiden öyle düşünüyordum ama artık o şekilde düşünmüyorum. Ben bu kuşun Urfa'ya mı Mardin'e mi ait olduğunu bilmiyorum. Benim için o kuşun, o kuşun yavrusunun hatta torununun da iyi oyun yapması önemli. Eğer bu şekilde bir durum olursa o zaman o kuş zaten iyi bir soydan geliyordur. Ben bu benekli maviyi yaklaşık 1 ay kadar uçurdum. Tüye girdiği için yatırdım. Aynı kişiden almış olduğum bir kuşla eşleştirdim, şimdi de yumurtladı. Kuşu çok çok beğendim. İnşallah ekeliğinde de benzer oyunu yapacak, buna inanıyorum. Benim düşüncem bu.
Selamlar.

Şenol

s.a.doktor bey maşallah kuşların tüyü kadar hayrını gör güle güle uçurmanı nasip etsin mevlam saygılar . m.saim akyol

cumartesı gunu senol beyın mısafırıydık bızı cok gzuel bı sekılde karsılayıp ılgılendıgın ıcın tesekkur ederım guzel bı kusu emek verıp hazır edıp ızlettıgın tesekkur ederım masallahı vardı tekrar gorusmek uzere saygılarımla...

kaan kerem büker' Alıntı:
cumartesı gunu senol beyın mısafırıydık bızı cok gzuel bı sekılde karsılayıp ılgılendıgın ıcın tesekkur ederım guzel bı kusu emek verıp hazır edıp ızlettıgın tesekkur ederım masallahı vardı tekrar gorusmek uzere saygılarımla...

Merhaba Kaan Bey;

Kuş biraz da olsa keyif verdiyse ne mutlu. Aslında daha da önemli bir şey yaptı. Bizlerin tanışmasına vesile oldu. Ben sizi tanıdığım için çok memnun oldum. Umarım siz de aynı şekilde memnun olmuşsunuzdur.
Selamlar.

Şenol

tabıkıde sızı tanıdıgım ıcın cok memnun oldum ve tabıkı orada bulunanlarıda tekrar gorusmek uzere saygılar sevgıler...

kardeş kuşlarının maşşallahı var allah gönlünce beslemyi dilerim inşallah

SAYGILAR

(GÖKHAN KESTANE)

Geri