Birşey söylemek istiyorum ama kimse beni yadırgamasın tamam öz mardin güvercinlerini hiçbirimiz beslemeyiz uçurmayızda çünkü mardin güvercinlerinin uçum şekli bizim istediğimiz standartlarda değil ve tamam mardinde meşhur bir kuşçunun kuşudur dedinizde o kişi mardinde meşhurdur ama güvercin mardin değildir yine kesinlikle soyu urfaya dayanır çünkü urfanın en eski seferli güvercin besleyen insanlarının sohbetlerinde urfadan başka bir ilde iyi taklacı yoktu gidenler ise urfa güvercinleridir kesinlikle urfadan dışarıya çok güvercin gitmiştir artık öyle olduki urfada da iyi taklacı seferli güvercin yok olmaya başlamıştır tabi bazı meraklı 5-6 kişide eski seferli güvercinlerin soyu devam etmektedir işte bunları açığa çıkarmak çoğaltmak için uğraşıyorum bende artık urfa taklacısı mardin taklacısı ankara taklacısı vs falan yok hepsi kırma kesinlikle kırma bundan emin olun önemli olan en iyiyi bulmak yada yakında köşede meraklı ihtiyarlarda halen mevcut onları bulup uçurup çoğaltmak lazım neden sadece tek bende seferli bir güvercin olsun hepimizde olsun değilmi arkadaşlar. saygılarımla.