Taklacı Kuş Yarışmaları- ELEŞTİRİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yunus81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 70
  • Görüntüleme Görüntüleme 14K
kuschu' Alıntı:
şenol bey samsun tüzüğü ankara tüzüğünden sizin istediğiniz ölçülere uyma bakımından daha iyi görünüyor.daha sert bir tüzük .

Merhaba Levent Bey;

Evet öyle görünüyor. Darısı diğer tüzüklerin başına.

Şenol

Sağalma 30m fişek yapan kuşun fişek sonunda 10m kanat çırpmadan kendini aşağı bırakıp bu esnada soluklanıp yerinden süratle uzaklaşmasıdır.Bu Samsun,lular için çok iyi bir özelliktir benim içinse hiçbir önemi yoktur yapsada olur yapmasada olur bana ben tükendim takatim bitti hissini yaşatmasın yeter.

kuzgun' Alıntı:
Sağalma 30m fişek yapan kuşun fişek sonunda 10m kanat çırpmadan kendini aşağı bırakıp bu esnada soluklanıp yerinden süratle uzaklaşmasıdır.Bu Samsun,lular için çok iyi bir özelliktir benim içinse hiçbir önemi yoktur yapsada olur yapmasada olur bana ben tükendim takatim bitti hissini yaşatmasın yeter.

Merhaba;

Teşekkürler Sami bey. Aslında hareketi tüm kuş uçuran arkadaşlar biliyordur. Ama buna sağalma dendiğini duymamıştım. Verdiğiniz bilgi için sağolun.
Selamlar.

Şenol

noldu arkadaşlar herkezde bir fikir vardı.demekki tüzüklerde her şey düşünülmüş.bizim kuşlarımız yaramazmış.bakın ben geçen sene sakarya yarışında ikinci oldum.bu senede hazırlamaya çalışıyoruz.ama yarışa kuş hazırlamak deveye hendek atlatmaktan zor.çünkü bir arkadaşımız geldiğinde mazaret çok.yarışa geldimi yarışmacı hakemin yanına bile yaklaşmıyor.orda işte mazeret yok.işte bu meydan muharebesi.ondan sonra yarışçıyız.uçuracazda puanlatacaz.ölme eşşeğim ölme...bırakın yarışa puanlatılacak kuş bulamıyoruz.bide cezalandıralım.ben diyorumki o 10 metre fişeği 5 metreye indirirlerse hiç şaşırmam.yanlız puanlarda aldı başını gidiyor.şuanki birinci arkadaşımızın kuşu 5 saat uçtu 31 geçerli fişek bildiğim kadarıyla bayada geçersiz fişek var.

saygılar...

öncelikle herkeze selamlar , bu konuda birşeyler yapılması gercekten çok iyi olur ve bu tür şeylerin güvercin sevenler derneğinde genellikle saglanması iyi olur.

özcan altintaş' Alıntı:
noldu arkadaşlar herkezde bir fikir vardı.demekki tüzüklerde her şey düşünülmüş.bizim kuşlarımız yaramazmış.bakın ben geçen sene sakarya yarışında ikinci oldum.bu senede hazırlamaya çalışıyoruz.ama yarışa kuş hazırlamak deveye hendek atlatmaktan zor.çünkü bir arkadaşımız geldiğinde mazaret çok.yarışa geldimi yarışmacı hakemin yanına bile yaklaşmıyor.orda işte mazeret yok.işte bu meydan muharebesi.ondan sonra yarışçıyız.uçuracazda puanlatacaz.ölme eşşeğim ölme...bırakın yarışa puanlatılacak kuş bulamıyoruz.bide cezalandıralım.ben diyorumki o 10 metre fişeği 5 metreye indirirlerse hiç şaşırmam.yanlız puanlarda aldı başını gidiyor.şuanki birinci arkadaşımızın kuşu 5 saat uçtu 31 geçerli fişek bildiğim kadarıyla bayada geçersiz fişek var.

saygılar...
Bizde fikir istemediğiniz kadar ancak şöyle bir sorun var."Ne anlattığınız önemli değil karşınızdaki ne anlıyor önemli olan o".
Kupalarda herşey düşünüldüyse geçen yıl 2. olan kuşunuzu bu yılda uçurun kalitesini tescilletirrin bakalım kupalarda herşey düşünlmüş mü?
Hatta şöyle yapalım Ankara,İstanbul sizin oralar dahil ikinci kez aynı kuşun uçup oynadığı bir kuş gösterin tüzükler ne kadar iyi düşünülmüş ortaya çıksın.

yok bende öyle kuş fakaat sizde varsa puanlatın görelim.değil kuşu puanlatmak bizim burada her gün bir arkadaşımızın kuşunu şahin yiyor.bizde o kuşu yaşatmak bile mucize.o sizin anlattığınız gibi değil........

eğer yarışmacı bir arkadaşınız varsa o size daha iyi yardımcı olur.ben aynı zamanda hakemim.kuş tüccarı veya fetbaz değil.kuş masada değil havada görülür.ben yerde anlamam havaya atın görelim.

kuzgun' Alıntı:
özcan altintaş' Alıntı:

saygılar...
Bizde fikir istemediğiniz kadar ancak şöyle bir sorun var."Ne anlattığınız önemli değil karşınızdaki ne anlıyor önemli olan o".
Kupalarda herşey düşünüldüyse geçen yıl 2. olan kuşunuzu bu yılda uçurun kalitesini tescilletirrin bakalım kupalarda herşey düşünlmüş mü?
Hatta şöyle yapalım Ankara,İstanbul sizin oralar dahil ikinci kez aynı kuşun uçup oynadığı bir kuş gösterin tüzükler ne kadar iyi düşünülmüş ortaya çıksın.

Selamlar
Şimdi ben Özcan arkadaşımızı tanıyorum babamın oğluda değil ama en azından geçen sene uçurduğu kuşu bu sene tekrar ankara kart yarışına uçurma niyetinde.Kuşu birkaç gün önce seyrettim idmansız yetişirse dediğiniz gibi ikinci kez aynı kuşu uçurmak niyetinde yavru baktığından biraz ezilmiş ama kuşa hala birşeyler yapıyor.
Bende sizin gibi yarışa bir kere uçurulmayla puanlanmasına karşıyım daha öncede yazdım.Üç etapta yapılsın yavru ucumunda baraj puanı geçsin kart yarışına hak kazansın kart yarışındada iki kere uçsun ortalaması yazılsın ama nerede kimde var.Şimdi bu tüzükler eksik olabilir zorlaştırmak katılımı azaltır.Ben Sakaryaya ilk geldiğimde kupa törenine gittim çok eğlendim katılımcı olmazsa ne tören olur ne yarış Sonra herkez kahve köşelerinde masada uçurmaya başlar.Dediğiniz kırıterlere uyan kuş zor arkadaşım...

özcan altintaş' Alıntı:

saygılar...

Merhaba;

Özcan Bey, anlatmak istediğimi bir türlü anlatamadım. "demekki tüzüklerde her şey düşünülmüş" derseniz, hem de bunu bir hakem olarak derseniz tüm yeni düşüncelere kapılarınızı kapatmış olursunuz. Amacınız farklı sizin galiba. Amacınız yarışmaya katılanların sayısı fazla olsun. Daha iyi olanı belirlemek değil sanki. Tamam yarışmaya çok kişi katılsın, bunu anlıyorum. Ama barajı ne kadar alta çekersek o kadar çok kişi katılır şeklindeki düşüncenize katılmıyorum. Yarışmayı çocuk yarışması şeklinde düzenlemek istemiyorsunuzdur umarım.
Bakın yarışmaya bir çok kişi yavru uçuruyor. O yavrular bir süre sonra ekeleşecekler. İnşallah o zaman da hünerlerini gösterirler. Göstermezlerse eğer kim onlara iyi kuş diyebilir ki? Elbetteki seçim sizin, ister saman alevleriyle ışıklanmaya çalışın, ister elektrikle.
Selamlar.

Şenol

yunus81' Alıntı:
özcan altintaş' Alıntı:

saygılar...

Merhaba;

Özcan Bey, anlatmak istediğimi bir türlü anlatamadım. "demekki tüzüklerde her şey düşünülmüş" derseniz, hem de bunu bir hakem olarak derseniz tüm yeni düşüncelere kapılarınızı kapatmış olursunuz. Amacınız farklı sizin galiba. Amacınız yarışmaya katılanların sayısı fazla olsun. Daha iyi olanı belirlemek değil sanki. Tamam yarışmaya çok kişi katılsın, bunu anlıyorum. Ama barajı ne kadar alta çekersek o kadar çok kişi katılır şeklindeki düşüncenize katılmıyorum. Yarışmayı çocuk yarışması şeklinde düzenlemek istemiyorsunuzdur umarım.
Bakın yarışmaya bir çok kişi yavru uçuruyor. O yavrular bir süre sonra ekeleşecekler. İnşallah o zaman da hünerlerini gösterirler. Göstermezlerse eğer kim onlara iyi kuş diyebilir ki? Elbetteki seçim sizin, ister saman alevleriyle ışıklanmaya çalışın, ister elektrikle.
Selamlar.

Şenol
Sn Şenol çok güzel yazmışsınız.Tesbitlerinize katılmamak elde değil.
En basitinden eke kupasında,eke neye denir. Eke dediğiniz kuş gerçekten ekemidir?Eke kuşunuz ekeliğine uçmuş oynamışsa oyun bozma noktasına gelmeden bekletiliyorsa!Eke kupasının manası nedir?
Dünya,da yapılan tüm yarışmalar en iyiyi seçmek için yapılır.Taklacı güvercin yarışmasının en iyisi yani şampiyonu ihalede 100 liraya satılıyor hani bu yarışma da herşey düşünülmüştü.
Şampiyon mezatta üç kuruşa gidermi?
Her sene yarışma birincisi değişir,nedeni ne olabilir?
Sağlam ırk güvercinleriniz varsa her yıl derece yapmalısınız,yada yakın.Neden olmuyor?
Son zamanların modası kupa kuşu başka,seyirlik kuş başka.
Bu sözun türkçesi şudur azman kuş bu kupalarda birinci olur.

Merhabalar;

Geçenlerde bir arkadaşla bu konuda dertleşiyorduk. Anadolu'da BAŞKUŞU diye bir ifade var. Yeni bir ifade buldu o arkadaş, YARIŞMA KUŞU diye. Artık yarışmaya uçurulan kuşlar BAŞKUŞU değil, YARIŞMA KUŞU galiba. Yarışma için oynasın yeter, sonrası önemli değil.
Selamlar.

Şenol

Geri