TEK DAMAR KUŞ BESLEMEK.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan k.murat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 70
  • Görüntüleme Görüntüleme 18K

k.murat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
murat ÖZYANAR
Meslek
esnaf
İlgi Alanı
Kediler
SELAMINALEYKÜM

Yaklaşık bir yıldan beri siteye üye olmaktayım ve fırsat buldukçada takip ediyorum.
Bağzı konularda denk geldigim ara ara geniş geniş yorumlar yapılan bir konu gerçetten çok merak ediyorum.

TEK DAMAR KUŞ BESLEMEK.

Siz ne kadar tek damar kuş beslediniz artıları ve eksileri.

saygılar

sayılı kuscuda vardır o olay...eskı ustalarda ve onların cıraklarında olur.gerısı hıkaye.en azından 30,40 yıldır suregelen bır soy tek damar olarak kabul edılebılır ancak..o soyu korumakda bır haylı muskulatlı bır ıs olsa gerek.yapabılen ustalara saygı ve sevgıler..

S A Murat kardeş nasılsın bir müddet siteye giremedim oglum askerden geldi digeride üniversite kayıt getir götür oldu gelen giden derken muhabbetlerden paylaşımlardan uzak kaldım güzel soru böyle sorular için özel çaba sarfediyorsun herhalde ama gerçekten teşekkürler soruna gelince tek kan kuş beslemek bir anda olan bir durum degil farklı farklı kuşların oluşması ile uzun zaman uçurup takip edip kendini yavrusunu hem yavru yumurta ve ekelik dönemlerini de takip ederek elindekilerinin besleyen kişiye göre en iyisini elinde bulundurarak damızlık yapmak bir cinste karar kılmak ama elindeki bu kuşlar varkende daha iyisine ulaşmak için çogumuz arayışlarımızı sürdürürüz ama bu arayışları yaparkende elimizdeki bildiklerimize sahip olmak gerek dışardan fazla kuş katmadan da arayışlarımızı sürdürmeliyiz ARTILARI
Neye hizmet ettigini biliyorsun ne çıkacagını ne yapacagını biliyorsun ne zaman başlayacagını sonu ne olacak onu biliyorsun eşine dostuna verecegin zaman ne verdigini ve kuşunun durumunu biliyorsun bu kuşlarında sana gelecek olumsuz durumlarda kişiye kuşuyun degil verdigin kişinin eksik oldugunu görüyorsun dışardan kuş katıp kırdıgında eger olmazsa kattıgın kuşun yetersizligini görüp ugraşmadan hemen elinden çıkartabiliyorsun veya kattıgın kuşla aldıgın yavruda performans daha yüksekse sonunuda gözlemleyerek kanaat getirdiginde daha iyisinide bulabilecegini görüyorsunyani tek kan kuş beslemenin artıları çok fazla bu benim görüşüm ben böyle yapıyorumEKSİLERİ salgın hastalıklarda bayagı bir fire verme durumunda veya çalındıgında büyük bunalıma giriyorsun çalan kişiler zaten bilinçli yapıyorlar soy kalmasın diye bu başıma 1kez gelen tecrübedir TEK KAN KUŞ BESLEMEK BENİM PRENSİBİM Daha iyisini bulup damızlık yapıp karar kıldıgımda öncekileri elimden çıkarırım sadece fazla erkek veya fazla dişi oldugunda hem kümesi karıştırmasınlar diye hem kuşu baglasın diye dışardan kuş katarım katacagım kuşunda secereleri bellidir ha olur yada olmaz belli kuşu katarım SAYGILAR

a.s muharem hamdolsun çok şükür iyiyim.
abi yorumun için teşekkürler.
peki kendi tek damar kuşlarımızın içine denemek istedigimiz kuşun özelliklerini ve dengelemsini genel olarak düşüncelerimiz karşısında seçeriz.

Ben şahsen tek taraflı bir kuşu altın olsa tek erkek veya dişi ne olursa olsun tek soy kuşla eşlenmesinden yana degilim illaki eger denemek için bile olsa illaki çift olarak degerlendirmeye alınmasından yanayım.

Yapmıyormuyum illaki yapıyorum tek kuşlada ama bu illaki bu denedigim kuşun iyi performas sergilese bile alınan yavrunun hiç bir zaman benim damızlık olarak bildigim kuşların arasında yeri yoktu illaki çift olarak olaması lazım.

farzı misal bi kuşla eşledim kendi bildigim kuşu aldıgım yavru piyasa üzeri kuş bu aldıgım kuşun kökünü bilmedikten sonra soyunda kaç kuş var soyun içerisindeki kuşların ne gibi özellikleri var bunlar çok önemlidir benim için.

farzı misal denemek istedigim kuşun soyunda 4 çeşit kuş girmiş benim aldıgım yavrunun kanında hangisi var hangisinin geni agır basmış diger alcagım yavrularda bu özellik gösterecekmi bir aldıgım yavru 4x3 ken diger aldıgım yavru 4x1 olursa neye hizmet etmiş olurum.

çok yorum görüyorum sitede kendilerince haklı olduklarnada kannat ediyorum ama öyle kolay iş degildir tek damar kuş beslemek.

saygılar

k.murat' Alıntı:
a.s muharem hamdolsun çok şükür iyiyim.
abi yorumun için teşekkürler.
peki kendi tek damar kuşlarımızın içine denemek istedigimiz kuşun özelliklerini ve dengelemsini genel olarak düşüncelerimiz karşısında seçeriz.

Ben şahsen tek taraflı bir kuşu altın olsa tek erkek veya dişi ne olursa olsun tek soy kuşla eşlenmesinden yana degilim illaki eger denemek için bile olsa illaki çift olarak degerlendirmeye alınmasından yanayım.

Yapmıyormuyum illaki yapıyorum tek kuşlada ama bu illaki bu denedigim kuşun iyi performas sergilese bile alınan yavrunun hiç bir zaman benim damızlık olarak bildigim kuşların arasında yeri yoktu illaki çift olarak olaması lazım.

farzı misal bi kuşla eşledim kendi bildigim kuşu aldıgım yavru piyasa üzeri kuş bu aldıgım kuşun kökünü bilmedikten sonra soyunda kaç kuş var soyun içerisindeki kuşların ne gibi özellikleri var bunlar çok önemlidir benim için.

farzı misal denemek istedigim kuşun soyunda 4 çeşit kuş girmiş benim aldıgım yavrunun kanında hangisi var hangisinin geni agır basmış diger alcagım yavrularda bu özellik gösterecekmi bir aldıgım yavru 4x3 ken diger aldıgım yavru 4x1 olursa neye hizmet etmiş olurum.

çok yorum görüyorum sitede kendilerince haklı olduklarnada kannat ediyorum ama öyle kolay iş degildir tek damar kuş beslemek.

saygılar
Murat kardeş vurulan tek kuş bile yılları alıyor çift yavru almak tutmuş çift yavru için ömür yetmez burdaki amaç başka kan katıp daha iyiyi bulmak zaten tuttturma olasılıgı düşük senin dediklerinde dogru lakin çok zaman alıcı tek damar yetiştirici için kişiye göre yeterli olmalı kan sokmak sadece bir arayıştır

muharrem abi bundan önceki iletimde muharrem diye hidapda bulunmuşum afedersin.

katılıyorum abi düşüncelrinize arayış bitmez ama insanın kendisini kandırmaması gerekir
illaki kafasına birşey yatar olur olmaz kendince olur genleri olmaz sert düşer fazla perdahlı olur say say bitmez eşlemedeki sıkıntılar arasında çok ince bi nokta var eşlemenin ve alınan yavrunun o çizgiyi o tarafa geçsen olmuyor bu tarafa geçsen olmuyorillaki ortada olması lazım herşeyin fazlası zarar.

YOKMU BU KONUDA BAŞKA YORUM FİKİR VERECEK ZEVKDAŞLARIM.
SAYGILARIMLA

soru begenmeyen çok usta vardı soruları begenmeyen basit soru gibi yazan bagzı arkadaşlarım var
kulaktan dolma yazan arkadaşlar vardı kendilerine has bi soru hazırladım buyursunlar yeni katılan üyelere tekrar anlatsınlar bilgilerini.

çok yazan arkadaş oldu düşüncelerini yada başkasından duydugunu aktarmak istedi ben kendilerine saygı gösteriyorum ama katılmıyorum.

kuş dışında av yapmayıda severim örnegin gen sıkışması kan agırlaşması derler
kekliklerde bıldırcınlarda alay alay gezerler bunlarda gen sıkışması olmuyormu bu dengeyi kuran güç bunun hesabını yapamıyormu haaaşaa

insan oglunun nasıl türedigi aramızda sanırım bilmeyen yoktur

buna benzer br olayadaha şahit oldum memleketime tatile gitmiştim ve amca ogluyla muhabbet esnesında dikkatimi çeken bi olay gerçekleşti kendisine sordum kuşları senmi çiftleştiriyorsun yoksa kendilerimi eş alıyorlar aynen söyledigi 3 soy kuş var hiç birine dokunmam yavrular büyüyünce kendileri bir biriyle eş alıyor bu bana mantıklı geldi nedeni kuş yumurtadan çıktıkdan sonra uçma aşamasına gelene kadar zaten kardeşi var yanında eş almasıda bence gayet normal.

ve son olarak kuşlarda kan grubu varmı?

saygılar

sayın murat özyanar yazdıklarınıza katılmamak mumkun deıl.ancak evcıl hayvanlara ınsanların mudahalesı sozkonusu olunca işler deısıyor maalesef.sebebı hırs.daha ıyısı daha guzelı vs.bu kuslarda soy moy damar falan bırakmadı.tek damar denınca aklıma maalesef bunlar gelıyor.ancak bende olmamakla beraber hakıkaten 50 yıllık soyları besleyen tanıdıgım bırkackısı var.14 yasımdan bu yana kuscuyum ancak bu kadarını tanıyabıldım.cok hassas bır konu.hayvanlarda kan grubu var kardesım hatta ınsanlarınkınden fazla.ve kan grubu faktorlerıde bazı hayvanlarda ınsanlardan daha fazla.bu konuda kısıtlı bır bılgım ar ancak bunun konumuzla olan ılgısınıde acıklarsnız ıyı olur.saygı ve sevgıler.

bırde tam olarak dogrumu bılemıyorum ama bu elımızdekı oyun guvercınlerının tıpkı katıry ada dıger melez ırklar gıbı olduklarını ve ınsan elıyle eskı zamanlarda deısık kuslar eslenerek turetıldıgıne ınanıyorum.Allah c.c. herseyı yaratandır elbette.ancak ınsana bunları elde etme sansıda vermıs.bunun elbette bır sebebı ılahısı vardır.bıldırcın ve keklıkler bu bakımdan dogru ornek olmamıslar cunkı onlar tamamen yabanı hayvanlar.guvercınlerın eslenmesı meselesı kendılerıne bırakılırsa ne olur bılemıyorum..belırlı bır sure sonra kanatlarını acmakta ve yurumekte problem yasayanlarını gordum kımı kuscularda.bırde benım ınanısıma gore melez ırklar edınılme amacına gore turetıldıklerı ozlere gore daha basarılı oluyorlar.ornegın bır poınter av kopegı kesınlıkle kırmadır ancak bırcok turun bırlestırılmesı sonucu elde edılmıstır.kırıldıgı soylardanda daha nıtelıklıdır.keza katır yuk ıcın kullanılır.at yada esekten daha dayanıklıdır..saf ve tek damar kuslarında havada ve seferde yapıklarını gordum ancak kesınlıkle kaybolduklarını ve yerıne ınemedıklerınıde gordum.bılemıyorum butun saf denılen kuslar gunumuz krıterlerıne gore bu hatayı verırmı.ancak bır gercek daha var bu kusları kırdıgınızda harıka ış yapan kuslar ortaya cıkıyor.bu konu bence cok su goturur vesselam..

sorun su ne olursa olsun ıster katır ıster av kopegı asla ve kat a dort dortluk olamıyor.katır ınatcı poınter de sogukta usuyup avı bırakan bır profıl cızıyor.ıste kusta da bu boyle.tam ıstedıgımızı bulamıyoruz.buldugumuzlada ıktıfa etmıyoruz.buda bızı yanlısa surukluyor.busebepten tek damar yada safkan ısrarının boş bır hayaloldugunu dusunuyorum.elımden cok muthıs kuslar gectı evet ama ıllakı eksık yanları vardı.bana hıckımse 30 sefer yapan eke ve herseyıyle dort dortluk kusum var demesın.acemı hıkayesı olur ancak.kuslarımızı eksıklerıyle kabul etmelıyız.artılarıyla sevmelıyız.yarısmaya gıren kusları seyredıyorum o kadar eksık seyler varkı..dıllendırmeye gerek yok.ancak sehır efsanelerıne de karnım tok...kuscuların ve avcıların palavrası bıtmez.bu da olsun ama..ne dıyım..:D

selamunaleykum
bence burda tutmus bir soy kusu kirmadan uzunyillar beslemeyi bu soyu muhafaza etmeyi konusalim saf kusu konusmak gunumuz kusculugunda dinozorlari konusmak gibi geliyor bana
tutmus bir soya yillar gectikce kus tatilmalimi deyisik kan olarak yok sa elimizden geldigince kus sokmadanmi beslenmeli artisini eksisini konusalim
hayvanlarda kan gurubu olup olmadigini bilmiyorum sayet varsa deyisik kan guruplari bir birine cok uyumlu olmaliki genetik proplemler cok olmuyor
saygilarimla

tutmussa kan katılmaz :) çaprazlama yaparsın. tutmus kusa kan katmak akıl isi değildir :) tabi bana göre.saygılar..

FORMULA 1' Alıntı:
tutmussa kan katılmaz :) çaprazlama yaparsın. tutmus kusa kan katmak akıl isi değildir :) tabi bana göre.saygılar..
selam gurhan bey
sizce ayni kuslar bir birine yillarca girse bir sorun olurmu atiyoyorum 10 sene 20 sene 30 sene
ama kesinlikle deyisik kus sokulmadan
simdiden tesekkur ederim kusa bakisiniz bana siteden bir arkadasimizi hatirlatiyor
saygilarimla

eğer doğru sekilde eşlenirlerse olmaz..mesela üçüncü ağız erkek yavruyu (en azından) annesiyle eslersen...yinede birtakım sorunlar çıkan kuslar olabilir fakat bu kan katmayı gerekli hale getirmez.babayıda ,olmussa eğer üçüncü, dördüncü ağız dişi yavruya vurursun.bu sekilde devam edilirse elindeki tutmus kanı muhafaza edebilirsin.ancak bu yolun elimizdeki bazı kusları elimine etmek gibi bir lüzumu vardır..sevgi ve saygılar..

işin 20 ve 30 senelik kısmını denemediğim için sorunun o bölümüne cevap veremeyeceğim :D kusura bakma..daha yaşım kırk genç sayılırız dimi :)

yanlıs anlasılmasın kimseye akıl vermek haddim değil soruya cevap vermek istedim sadece.kendi fikrim yani.doğrusu budur gibi bir inadım yok.bu konuda ferhat bey sizde birseyler anlatırsanız memnun oluruz.saygılar..

s.a

öz kuş çok narindir kırılgandır her tür hayvanın orjinali kırılgandır kuşla sınırlamamak lazım.

örnegin bir ingiliz atı kısa mesafede çok süratli arap atı ise ingilize göre daha yavaş ama uzun koşuda daha dayanıklı oluyor iki atın eşlenmesinden çıkan tay her ikisinide saf dışı bıraka biliyor ama devamında bu sonuç elde edilemiyor ve kan dagılıyor

oyun kuşuda kırıldıgında ortaya çok daha şatafatlı oynayan kuşlar çıkar ama sadece çıkanla kalır devamında bi altyuvasında problemler getirdigine çok şahit oldum buna dengelenememişde diye biliriz tutturamamışsınıda denile bilir. tutturulanlarda çıka bilir bu çok basit bi olay degildir kuşçunun tarzı ile alakalı bi kavramdır kimi kuşçu begenir çıkanı kime begenmez onun için her kuşçu begendigi tarafa çeker.

önemle şunu aktarmak isterimki eger elinizde bildiginiz iyi kuş varsa ve bu işe başlayacaksanız kendi bildiginiz kuşların içinde oynama yapacaksanız önemle elinizdeki kuşları asla kaybetmemeliyiz çünkü belirli bir zaman sonra gelinen nokta eger yanlış olunursa başladıgınız noktaya dönebilir ve kaldıgınız yerden devam edebiliriz şayet elimizdekinide kaybedersek sonuç daha acı olur diye düşünüyorum.

pointer av hayvanlarınında kırma olduguna düşünmüyorum ingiliz ve irlandanın çok eski av hayvanlarıdırlar 100 yıllara dayanan geçmişleri vardır yanlız almanların kırdıgı bir ırk vardır bunun adınında halk dilinde kurza pionter oldugunu ve aşırı sogukta avlanmadıkları bilinir orjinalleride aşırı sogukta avlanmazlar nedeni kısa tüykü olmalarından kaynaklanıyor sanırım seter cinside bunun ta tersini yapar onlarda uzun tüylü olduklarından aşırı sıcakta bunaldıklarından dolayı avı bırakıyorlar.

kuşlardaki kan grubunu bi kardeşinden duymuştun kuşlarda kan grubunun olmadıgını birisinin uzun zaman araştırdıgını şahit oldugunu anlatmıştı tam bilgim yok bu konuda.

saygılar

FORMULA 1' Alıntı:
işin 20 ve 30 senelik kısmını denemediğim için sorunun o bölümüne cevap veremeyeceğim :D kusura bakma..daha yaşım kırk genç sayılırız dimi :)
selamunaleykum tertip
bence kus 7 agiz yavruda vere bileceginin cogunu verir birkac senede gen daralmasi yasama sorunu olcagini dusunmuyorum tek yapilmasi gereken ayni sitil kuslari es etmemek yeterlidir geni tek tarafa goturmmemek icin bunlar renk tip takla perdah vs kusun ozelliklerini iyi gozlemleyip zit kuslari eslemekle tutmus bir soy uzun sure muhafasa edile bilir
soyu rahatlatmak icin kus sokulmasina karsiyim tek damar kusa kus sokup halen oz denilemez bence birden fazla soy kusda ayni kumesde bakilmamali bakilirsa sadece suluk ve yemlik oz olur gerisinden supe duyarim
saygilarimla

FORMULA 1' Alıntı:
yanlıs anlasılmasın kimseye akıl vermek haddim değil soruya cevap vermek istedim sadece.kendi fikrim yani.doğrusu budur gibi bir inadım yok.bu konuda ferhat bey sizde birseyler anlatırsanız memnun oluruz.saygılar..

Profilinizden isminizi doğru bir şekilde yazarmısınız?

değerlı murat özyanar.pointer konusu dediğim gibidir cok uzun yıllar önce kırılarak elde edildiği doğrudur.intten arastırabilirsiniz bir avcı olarak bildiğim budur saygı ve sevgiler..

sayın ferhat potukoğlu dediklerinize katılıyorum.saygı ve sevgiler..

FORMULA 1' Alıntı:
sayın ferhat potukoğlu dediklerinize katılıyorum.saygı ve sevgiler..
S A Davut kardeş nasılsın nerelerdeydin BEN OFİCCER ARARKEN DAHA HIZLI FORMULA OLARAK GELDİN NEDEN ALIŞTIGIMIZ RUMUZU DEGİŞTİRDİN GERÇİ FORMULA DAHA HIZLI AMA DAHA GÜZEL KULAGA HOŞ GELİYOR HOŞ GELDİN SAYGILAR

abi saygı ve sevgiler.teşekkr ederim iyiyim Allaha şükür.İnşaallah sizlerde iyisinizdir.Eski nikim yasaklandığı için bununla giriş yapıyorum..Sitenin bir arkadasımızın üyeliğinin sonlandırılması talebine verdiği cevabı tenkit ettğim için yasaklandı o rumuz..:) site yöneticilerinin üyelerle ilgilenmek zorunda olduğunu,talep halinde üyelerin üyeliklerinin silinmesi gerektiğini belirttiğim için,üyeliğinin silinmesini isteyen arkadasımızın talebine verilen cevabın emrivakilerle dolu olduğunu yazdığım için ve cümlemin sonunda "o kadar" sözünü kullandığım için o nikimi kullanılamaz hale getirdiler..Olsun sıkıntı yok benim açımdan..Aslında güzel bir beyin fırtınası oluyo..:)hatta hatıra olsun diye tüm yazdıklarımı print ediyorum;saklıyorum..güzel bir anı olur bence..hem söyle bir geriye dönüp bakma sansı da vermiş oluyorum kendime.günce gibi bişey..:) Velhasıl hayat devam ediyor..Kuşlar uçuyor vesselam..Saygı ve sevgiler...

güzel konular derlediğiniz için tüm güvercin severlere teşekkürler.evet konu başlığına gelince tek damar demek kırılmadık oynanmadık saf kan demek ve neredeyse imkansız birşey demek ve birçoğumuzunda tutmuş olmuş kuşlar mevcut olsa dahi bunların safkan olup olmadığı önem kazanmasa gerek ,burada sadece safkan kelimesi iyi yada kalite anlamına gelmesede bunu sadece soy olarak ibraz etmemiz gerektiğine inanıyorum,tek damar kuşların artıları ve eksileri saf kan ve tek damar olmak üzere ikiye ayırmalıyız,tek damarların elbette eksi ve artıları olabilir ,üstünde durulmasına gerek olmadığını düşünüyorum yoksa bu konu sonsuza dek uzayıp gidecek,,,,.amaç şu olmalı tamam olmuş uyuşmuş dediğimiz kuşlarla soy yaratmak ve ilerletmek en iyi sonuç olsa gerek .geçmişe nazaran performans ve kalite açısından şimdiki taklacı kuşların daha yüksek kalitede olduklarına inanıyorum.saygılar

osman usta' Alıntı:
güzel konular derlediğiniz için tüm güvercin severlere teşekkürler.evet konu başlığına gelince tek damar demek kırılmadık oynanmadık saf kan demek ve neredeyse imkansız birşey demek ve birçoğumuzunda tutmuş olmuş kuşlar mevcut olsa dahi bunların safkan olup olmadığı önem kazanmasa gerek ,burada sadece safkan kelimesi iyi yada kalite anlamına gelmesede bunu sadece soy olarak ibraz etmemiz gerektiğine inanıyorum,tek damar kuşların artıları ve eksileri saf kan ve tek damar olmak üzere ikiye ayırmalıyız,tek damarların elbette eksi ve artıları olabilir ,üstünde durulmasına gerek olmadığını düşünüyorum yoksa bu konu sonsuza dek uzayıp gidecek,,,,.amaç şu olmalı tamam olmuş uyuşmuş dediğimiz kuşlarla soy yaratmak ve ilerletmek en iyi sonuç olsa gerek .geçmişe nazaran performans ve kalite açısından şimdiki taklacı kuşların daha yüksek kalitede olduklarına inanıyorum.saygılar

düşüncenize saygı duyuyorum ama katılmadıgımıda belirtmek isterim.
şundan fazla degil 10 yıl öncesine kadar neredeyse çok kuş görürdüm çatılarda havalarda geceye kalan taklayla mücadele eden perdahından oyunundan indirilemeyen kuşlardı hemen hemen her kapıda azda olsa ama illaki uçan kuş bulunurdu

şimdilerde bakıyorumda neredeyse kuşçu kalmamış diyebilecegim kadar kuş bile göremiyorum havada.
saygılar

sayın murat özyanar geceye kalan ve inemeyen ama yinede uçan kuslar vardı demissiniz.doğrudur fakat böyle kusu ne yapalım...fakat haklı olduğunuz konu uçan kus seyretmenin cok zor olduğu..Var aslında ama millet korkusundan gösteremiyorki...Saygı ve sevgiler...

FORMULA 1' Alıntı:
sayın murat özyanar geceye kalan ve inemeyen ama yinede uçan kuslar vardı demissiniz.doğrudur fakat böyle kusu ne yapalım...fakat haklı olduğunuz konu uçan kus seyretmenin cok zor olduğu..Var aslında ama millet korkusundan gösteremiyorki...Saygı ve sevgiler...

ben saydıgım tarz kuşları yazarken eskiye yönelik o zamanları begenmeyen yada eksik gören arkadaşlara örnek göstermek istedim şimdi o saydıgım özellikleri yapan kuşlar bile yok denecek kadar az piyasada bunu anlatmaya çalıştım

bunu sizin gibi bi kuşçunun çözmesi gerekirdi diyede düşünüyorum

evet piyasada kuşun oldugunu biliyorum elimden geldigince takip ederim çok degerli abilerim büyüklerim var eksik olmasınlar bi bardak çayları nasip olur

saygılar

tesekkur ederım murat kardesım.

k.murat' Alıntı:
s.a

öz kuş çok narindir kırılgandır her tür hayvanın orjinali kırılgandır kuşla sınırlamamak lazım.

örnegin bir ingiliz atı kısa mesafede çok süratli arap atı ise ingilize göre daha yavaş ama uzun koşuda daha dayanıklı oluyor iki atın eşlenmesinden çıkan tay her ikisinide saf dışı bıraka biliyor ama devamında bu sonuç elde edilemiyor ve kan dagılıyor

oyun kuşuda kırıldıgında ortaya çok daha şatafatlı oynayan kuşlar çıkar ama sadece çıkanla kalır devamında bi altyuvasında problemler getirdigine çok şahit oldum buna dengelenememişde diye biliriz tutturamamışsınıda denile bilir. tutturulanlarda çıka bilir bu çok basit bi olay degildir kuşçunun tarzı ile alakalı bi kavramdır kimi kuşçu begenir çıkanı kime begenmez onun için her kuşçu begendigi tarafa çeker.

önemle şunu aktarmak isterimki eger elinizde bildiginiz iyi kuş varsa ve bu işe başlayacaksanız kendi bildiginiz kuşların içinde oynama yapacaksanız önemle elinizdeki kuşları asla kaybetmemeliyiz çünkü belirli bir zaman sonra gelinen nokta eger yanlış olunursa başladıgınız noktaya dönebilir ve kaldıgınız yerden devam edebiliriz şayet elimizdekinide kaybedersek sonuç daha acı olur diye düşünüyorum.

pointer av hayvanlarınında kırma olduguna düşünmüyorum ingiliz ve irlandanın çok eski av hayvanlarıdırlar 100 yıllara dayanan geçmişleri vardır yanlız almanların kırdıgı bir ırk vardır bunun adınında halk dilinde kurza pionter oldugunu ve aşırı sogukta avlanmadıkları bilinir orjinalleride aşırı sogukta avlanmazlar nedeni kısa tüykü olmalarından kaynaklanıyor sanırım seter cinside bunun ta tersini yapar onlarda uzun tüylü olduklarından aşırı sıcakta bunaldıklarından dolayı avı bırakıyorlar.

kuşlardaki kan grubunu bi kardeşinden duymuştun kuşlarda kan grubunun olmadıgını birisinin uzun zaman araştırdıgını şahit oldugunu anlatmıştı tam bilgim yok bu konuda.

saygılar
öncelikle selam eder sitenize yeni katıldım adım ibrahim .murat bey tek damar kuş hakkında dedikleriniz gayet hoşuma gitti güzel örnekler verip açıklamışsınız saf kan kuşun altından dediğiniz gibi daha iyi yavrularda alabilirsiniz ama devamlılığı olmaz gayet güzel demişsiniz baştaki kırılgan kısmına pek katılmıyorum yöresine göre değişir o kırılganlık mesela urfa kuşu nazlı ve narindir ama sivas kuşu ise tam tersi her türlü zorluğa dayanabilir .kuşlarda kan grubu yoktur.saf kan bulmaya çalışacaksak bu zor iştir . kan işi çok hassas bir konu olduğundan 1-2 seneyle sonuç alınmaz belki seneler sürer bu kuşu tanıyıp içindeki kanları bilmekle olur.iyi analiz ve güzel eşlemeyle ,bu eşleşmelerle(kendi aralarında eşleşmelerle) senelerce başka kuş katmadan gidilebilir ama iş dediğim gibi eş etmekte bitiyor .. saygılar sunarım aeo

osman usta' Alıntı:
S A Osman kardeşimizi tekrar aramızda görmekten son derece mutlu oldum kendisini ve yorumlarını her zaman görmek istiyoruz saygılar

Geri