TEK DAMAR KUŞ BESLEMEK.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan k.murat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 70
  • Görüntüleme Görüntüleme 18K
geçen zaman tek damarın bir numaralı düşmanıdır, kısaca performansta düşüklük yaşandıkça kan girilmelidir ve naçizane kanaatimce iyi bir kuş olduktan sonra kan girmekte hiç bir sakınca yoktur...

saygılarımla

smmalidemir' Alıntı:
geçen zaman tek damarın bir numaralı düşmanıdır, kısaca performansta düşüklük yaşandıkça kan girilmelidir ve naçizane kanaatimce iyi bir kuş olduktan sonra kan girmekte hiç bir sakınca yoktur...

saygılarımla

saygı duyuyorum ama tasvip etmiyorum zordur ama imkansız degildir tek damar üzerinde ilerlemek .
iyi kuş olduktan sonra sakıncası olup olmadıgını denediginiz kuş ve kuşların uçum performanslarından hareketlerinden fiziklerinden v.s devamlı üzerinde durdugunuz kuşlarla gibi olmadıgını bagzen daha uzun daha taklalı v.s v.s
yani eşleyecegizin kuşlarında en az besledigimiz kuşlar gibi seceresini bilmemiz gerekir bilsek bile kendimize göre düşünsek bile dengeler diyerekden bagzen düşündüklerimiz hayal ettiklerimiz olmaya biliyor denedigimiz kuşlarda.

her secereli iki kuşun altındanda on numara yavru alınır diye bi durum yok ama alınan yavruda boş yavru degildir sonuçda genlerini taşımaktadır ebeveynlerinin.

Benim acizane fikrimde tek damar kuş beslemek, başka bir kuşu kümese sokmamak. tek damar derkende sabırla yapılacak bir fikrim şudur, örneğin elinde 6 tane kuş var geçmişini bilmediğin bu kuşları eş ettin ve içlerinden iyi oynayanlar var o kuşları ayırıp gerisini göndermek ve o kuşlardan çıkan yavruları renklerine eş ederek çoğaltmak ve hangi renk iyi oynuyorsa o renk kuşu beslemek en doğrusu bence.
bunu yaptığımız zaman kuşun özünü bulmuş oluruz ve işte o zaman falancanın beyazları veya arapları veya gökleri dedirtebiliriz, ve geçmişini bilmediğimiz kuşlarımızın saflarını elde etmiş oluruz.
tabiki bu zaman ister sabır ister aynı renk kuşları birbirine vurmak onlardan çıkan aynı renk kuşları ayırıp aynı renk kuşlara vurmak.
ya bunu denemek veya nerede iyi kuş gördün alıp denemek
misal vermek isterim eskiden ankara kalesinin dibinde recep ağa vardı kuşçu beyazları vardı geniş uçan nerede havada görsen recep ağanın beyazları deninirdi.

selami06' Alıntı:
Benim acizane fikrimde tek damar kuş beslemek, başka bir kuşu kümese sokmamak. tek damar derkende sabırla yapılacak bir fikrim şudur, örneğin elinde 6 tane kuş var geçmişini bilmediğin bu kuşları eş ettin ve içlerinden iyi oynayanlar var o kuşları ayırıp gerisini göndermek ve o kuşlardan çıkan yavruları renklerine eş ederek çoğaltmak ve hangi renk iyi oynuyorsa o renk kuşu beslemek en doğrusu bence.
bunu yaptığımız zaman kuşun özünü bulmuş oluruz ve işte o zaman falancanın beyazları veya arapları veya gökleri dedirtebiliriz, ve geçmişini bilmediğimiz kuşlarımızın saflarını elde etmiş oluruz.
tabiki bu zaman ister sabır ister aynı renk kuşları birbirine vurmak onlardan çıkan aynı renk kuşları ayırıp aynı renk kuşlara vurmak.
ya bunu denemek veya nerede iyi kuş gördün alıp denemek
misal vermek isterim eskiden ankara kalesinin dibinde recep ağa vardı kuşçu beyazları vardı geniş uçan nerede havada görsen recep ağanın beyazları deninirdi.
S A SELAMİ AGBİ NASILSIN İYİSİNDİR İNŞALLAH BU KONUDA UYUSUYORUZ SİZİNLE HEMFİKİRİM AGBİ
SAYGILAR

selami06' Alıntı:
Benim acizane fikrimde tek damar kuş beslemek, başka bir kuşu kümese sokmamak.

s.a

evet size katılıyorum bildigimiz kuşların arasına asla sokulmaması lazım illa denemek gibi bir düşüncemiz varsa degişik bir kuşla bu durumuda çift haneli bir sistemde denememiz laz diye düşünüyorum ki tek damar kuş besleyen kişiler bile genelde kuşlarını genelde çift hanede beslerler nedenine gelince sizlerde taktir edersinizki tek damar olsa bile bir birine agır gelen tarzda kuşlarda çıkabilir yanlış eşlemelerde bunuda anca soyun takibini yapan kişiler bilirler

saygılar

Bence de tek damar beslememek lazım çünkü insan oğlu doymaz yani hiçbir zaman elindeki ile tamah etmez neden daha iyi olmasın sorusuyla arayışa devam eder bence bu da en güzelidir ama murat abininde dediği gibi daha iyisi neden çıkmasın derken elindekinden de kotüleri ortaya çıkabilir sonra elindekileri ararsın o sebepten elindeki damarı korumak şartıyla yeni yavrularla kuşun eksiklikleri giderilmeye çalışmalı.

Ama elimizdekileri de bozulmamış olarak bir kısmını korumak şartıyla.

kuscu_marik' Alıntı:
s a tek damar kuş beslemek yetiştiriciye avantajı varmıdır neden tek damar beslerler ne oldugu ne verdigi ne zaman başlayacagı yetiştiren tarafından bilinebilmesi midir tek damar besleyen ler daha iyisini de aramalımı yoksa kendilerince yeterlimidir saygılar...

Bilgilenmek için güzel bir konu olduğunu düşünüyorum.
Konuyu açan Murat abiye de teşekkürlerimi sunuyorum.
SAYGILARIMLA...

hüseyin turan' Alıntı:
Bu tarz konulara yorum yapmak biraz tehlikeli oluyor ama yinede oyun kuşuna yeni başlamış arkadaşlara farklı bakış açısı sunmak,onlarla bir şeyler paylaşmak istedim.Sitede biraz dolaştım,ama MURAT arkadaşın diğer konusu kuşçuların gelişimi,saim usta kuşları,saklı kalmış güzellikler......Hep polemik çekişme.Hepimiz bildiğimizin doğru olduğunu,bizdekinin en iyi olduğunu iddaa eder dururuz.insan egosu bu konularda biraz daha baskın oluyor çünkü çoğu arkadaşımızın iddaalı olduğu bir konu oyun kuşu işi.Ama ispattada bulunsanız böyle konularda hep bir eksik bulunur sonuçta.

Gelelim tek damar kuş besleme olayına.

Bir çift kuş olsun elimizde.AYNI KLAN OLMAYAN KALİTELİ İYİ KUŞLAR.Evet bu kuşlardan yavru alıp uçurduğumuzda verim almış olalım.İyi oynayan bu yavruları tabi ki çoğaltmaya başlayacağız.bir sürü iyi kardeş.peki devamı.kardeşi, kardeşe eşleyelim.yavruda verim alabilecekmiyiz.bence hayır.aynı kan olduğundan yavruları oynasa bile ekelerden kötü olacak ve oyunu hata verecektir.anneyi oğul ile yada babayı kızı ile kırsak.evet bunların yavrularının iyi çıkma ihtimali var.çünkü anne babada ayrı kan bulunmasından dolayı kan baba kız yada ,anne oğulda boğmaya bilir ve verimli yavru alabiliriz.ama sonrası.biz ekelerin aynı kan olmadığını düşünerek buraya kadar gelebildik ya sonrası.çift takla,sarma,geç oynama,hatalı ve sakat kuşlar.

Evet ben böyle bir durumla yüzleştim maalesef.5 yıl boyunca verim aldığım kuşlar kan boğulmasından çok geriledi.bana ustamın verdiği tavsiyelere rağmen çevremdeki insanların söyleminden cesaret alarak yaptım bu işi ve sonu hezimet.

Yıllar önce usta ile bir sohbetimizde ANKARA nın 5 ayrı yerinde bu cengizlerden var.sattığına pişmanım ama ....neyseki o konuda rahatım demişti.aradan bir hafta geçti ve piyangotepeden kürt ismail ustanın en iyi ekelerinden birini aldı ve bir dişi.Onlar gittiğinde ben ustaya sordum dayı geçen kendi kendine dövünüyordun yine verdin ekelerden diye.O sa bana kızını aldılar ona vuracaklarmış dedi ve güldü.sonra kan yakınlaşması ile biraz sohbetimiz oldu.o verdiği eke,kardeşleri,yeğeni,yavrular gerçekten müthişti.Birkaç ay sonra o kuşların yavruları bana getirildi.sami abi ismailden almış bana hediye etti.ben bu kuşlar oynamayacak abi dedim şaşırdı.valla kızma usta öyle söylüyor dedim.yaşım 15 idi ama seyisliğimden dolayı sağolsun etraftaki abiler bana uçurmam için çok kuş verirdi.evet yavrular sadece hava oyununda kaldılar.kendilerini hiç geliştiremediler.kardeşleride ismailde oynamadı.sonrada kuşlarını çalmışlardı zaten.

Ustaya çok zaman sonra söyledim yavruların bende olduğunu.oda bana.kan yakınlaşmasından yavru oynamaz ama o geni o kuş her zaman taşır.oyununa uygun eşleme ile yavruda performansını bulur demişti.

Eet şimdi 14 yıldır iki çift kuş i,le çarprazlama yürüyorum.eke yaptığım hert kuşun soy ağacına göre eşleme yapıyorum.bu benim ustamın tavsiyesi idi.geçte olsa doğru yolu bulduk.,

SAYGILAR ARKADAŞLAR.....

k.murat' Alıntı:
soru begenmeyen çok usta vardı soruları begenmeyen basit soru gibi yazan bagzı arkadaşlarım var
kulaktan dolma yazan arkadaşlar vardı kendilerine has bi soru hazırladım buyursunlar yeni katılan üyelere tekrar anlatsınlar bilgilerini.

çok yazan arkadaş oldu düşüncelerini yada başkasından duydugunu aktarmak istedi ben kendilerine saygı gösteriyorum ama katılmıyorum.

kuş dışında av yapmayıda severim örnegin gen sıkışması kan agırlaşması derler
kekliklerde bıldırcınlarda alay alay gezerler bunlarda gen sıkışması olmuyormu bu dengeyi kuran güç bunun hesabını yapamıyormu haaaşaa

insan oglunun nasıl türedigi aramızda sanırım bilmeyen yoktur

buna benzer br olayadaha şahit oldum memleketime tatile gitmiştim ve amca ogluyla muhabbet esnesında dikkatimi çeken bi olay gerçekleşti kendisine sordum kuşları senmi çiftleştiriyorsun yoksa kendilerimi eş alıyorlar aynen söyledigi 3 soy kuş var hiç birine dokunmam yavrular büyüyünce kendileri bir biriyle eş alıyor bu bana mantıklı geldi nedeni kuş yumurtadan çıktıkdan sonra uçma aşamasına gelene kadar zaten kardeşi var yanında eş almasıda bence gayet normal.

ve son olarak kuşlarda kan grubu varmı?

saygılar

FORMULA 1' Alıntı:
sorun su ne olursa olsun ıster katır ıster av kopegı asla ve kat a dort dortluk olamıyor.katır ınatcı poınter de sogukta usuyup avı bırakan bır profıl cızıyor.ıste kusta da bu boyle.tam ıstedıgımızı bulamıyoruz.buldugumuzlada ıktıfa etmıyoruz.buda bızı yanlısa surukluyor.busebepten tek damar yada safkan ısrarının boş bır hayaloldugunu dusunuyorum.elımden cok muthıs kuslar gectı evet ama ıllakı eksık yanları vardı.bana hıckımse 30 sefer yapan eke ve herseyıyle dort dortluk kusum var demesın.acemı hıkayesı olur ancak.kuslarımızı eksıklerıyle kabul etmelıyız.artılarıyla sevmelıyız.yarısmaya gıren kusları seyredıyorum o kadar eksık seyler varkı..dıllendırmeye gerek yok.ancak sehır efsanelerıne de karnım tok...kuscuların ve avcıların palavrası bıtmez.bu da olsun ama..ne dıyım..:D
:tamam:

Geri