Terasdaki Salma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aykutk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 90
  • Görüntüleme Görüntüleme 23K
Selamlar Ersun bey,

Nasılsınız, umarım iyisinizdir. Merak ettim salma konunsunda ne durumdasınız diye, bilgilendirirseniz sevinirim.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

S.A aykut abi diger işlerimin yogun olması sebebiyle daha salmaya vakit ayıramadım arabam vardı onu sattım satış işlemleri fenni muayine felan derken iki gündür hiç bişey yapamadım sadece dün akşam evin boyasına bir arkadaşımla vakit ayıra bildik şimdide pazar günü yada cumartesi taşıyacagız arkadaşlarla saolsunlar yardımcı oluyorlar herkeze böyle dostlar lazım salmama gelince abi 5 e 5 lerden iskelet ve osbede karar kıldım abi birde şu sorun var tutdugum evin tersın altında ben varım evde yeni oldugundan yukardan nem alıyor terasa izalosyon yapacagını söyledi evsahibi kümesim bitince hadi bakalım ben izalasyon yapıcam sök salmayı derse diye korkuyorum tekrar bi emek harcayıp kuşların yerini yeniden degiştirmek zor olacak malum sezon geldi ayrıca şimdiki evime yakın bir evtutdugum için dolapcıları nasıl alışıracagım 1 2 km var arası ama giderler yavruları alıştırmakta çok kolay olmayacak çünkü yeni evin etrafı onlarca kuş salmasıyla çevrili hepside tutakcı sadece biri posta yarışcısıymış aldıgım istikbarata göre yavruları bir alışırırsam kayıpsız ondan sonrası kolay 3 çift dolapcı kuşumunda kanadını kesip balkonda ufak bi salma yapıp oraya koyarım diye düşünüyorum hiç olmassa yukarda hem yer rahatlar hemde anaç 3çift kuşum damızlık saglamda olur abi beni merak edipde araman sormanda çok sevindim işte ondan bu site farklı sen nasılsın abi umarım iyisindir kuşlarında yeni yer ve teraslarında çok memnundur umarım abi teras başka babamların teresada içi üç çift kuş koydum iki günde usta oldular ev 6 kat onun terasında balıkesirin neresine gitse kuş görüyorum ama bahçede dolaba kuş giriyor abi bide bakıyorum çatıda yani göremiyorum yeni yetişen yavru mesela çatıdamı gitdimi taki aşgıya döne döne inince insanın içi rahatlıyor abi kendine iyi bak.saygılar

Selamlar Ersun bey,

Yazdıklarından sonra bence salma konusunda çok aceleci davranmayın diyeceğim. Eğer öteki salmada belli bir süre güvercinlerini barındırabilirseniz, iyicene işlerinizi ve düzeninizi halledin sonra salmayı içiniz sinerek yaparsınız. Hem bu ara et yavruların da büyümüş olur. Benim kuşlar allah şükür iyiler, yarın yıllık aşılamasını yapacağım.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

aykut abi saolasın bu aşı işini birtürlü anlayamadım yani yapamadım şimdi adını bilemedigim bir yurt dışından gelen toz ilaç var sularına katılıyor 5 gün boyunca içmeleri saglanıyor ama ben yinede aşı tarafdarıyım bizim burda dernekden izmirden bir kişi gelecek aşıya dediler hemen benide yaz dedim ama o malum kişi bir türlü gelmede 600 e vuruyormuş tanesini ben parasında deyilim de kendim nasıl vuruldugunu aşının ismini bilmedigim için ilaçla toz la ugraşıyoruz acaba bunu nasıl yapıyorsunuz neresinden nasıl şırınga ve aşının ismini nerden temin edebilecegimizi yardımcı oluran aykut abi sevinirim.saygılar...

Selamlar Ersun bey,

Aşı derken ben iğne ile aşılama yapmıyorum suya katılan aşı yapıyorum. Bağışıklık sistemi güçlendiren salmonella e-koli v.b. mikroplara karşı koruyucu aşı, yılda bir kere yapıyorum. Veteriner arkadaşım getirtiyor, yarın alırken adını sorar öğrenirim.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

abi bende aynı uygulamayı yapıyorum gri parlak jilatin rengindemi abi bende adını hatırlamıyorum ama 5 gün üst üstde veriliyor avrupa ilaç oldugunu söylediler 15 tl ye almışdım.

Selamlar Ersun bey,

Yok en fazla 4 saat sulukda bekletıyoruz. Güvercinler bir gün susuz bırakılıyor, sabah kuşları yemleyip önlerine ilaçlı suyu koyuyoruz 2 ile 4 saat arasında tüketiyorlar. Kuş adedine göre dozunu ve kullanılacak su miktarını ayarlıyorsunuz. Sonra arkasından vitamin takviyesi ile kuşların toparlanmalarına yardımcı oluyorsun. Sonuç da ilaçlama ile güvercinlerimize mikrobu veriyoruz.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Aykut bey kullandığınız ilacın adı nobilis mi? ben bunu kullanıyorum ama yavrulardan kart tüyüne geçerken özellikle de boyun ve kafa tüylerini düzerken telef olanlar oluyo.bu tüy değişiminde de uygulamamız gereken bir bakım kürü varmı?cevabınız için şimdiden teşekkürler

Selamlar Mehmet bey,

Yılda bir kere yaptırdığım için ve veteriner arkadaşım getirtdiği için aşıyı, isimini şu anda hatırlayamıyorum. Bugün aşıyı alırken sorar öğrenirim ama veteriner arkadaşım böyle bir yan etkisi olsa bana soylerdi. Askine yavruya kusan dişilerin aşıyı et yavruya da doğal yoldan enjekte ettiğini söylemişti.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

yavruyken ölmüyolar.gençlikten kartlığa geçişte, eşlenmeye başladıklarında ölüyorlar

Selamlar Mehmet bey,

Ben bu güne kadar böyle bir olay ile karşılaşmadım, ayrıca salmamda allah şükür mikrobik bir hastalıkdan kaynaklanan güvercin ölümüm olmadı. Bundan sonrada göstermesin Allah, ne bana nede bu işe gönül vermiş güvercin dostlarımıza .

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Selamlar Ersun bey,

Size aşı konusunda bilgi verecektim, umarsamadığımı yada unuttuğumu düşünmenizi istemem, o yüzden bu mesajı size yazmak istedim.

Veteriner arkadaşım ile dün konuştum, kendisine firmanın elindeki aşıların son kullanım tarihlerinin yakın tarihler olduğu soylenmiş ve arkadaşıma tavsiye etmemişler yeni parti aşı bekliyorlarmış. Sanırım salı günüde bizim elimizde olacakmış. Bilgilerinize,

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

aykut bey yeni evin ve terastaki kümesin hayırlı olsun inşallah güzel günlerde sağlıkla iyi seyirler.
bu arada kış geldi geçti görüşmek nasip olmadı havanın iyi olduğu birgün köyede beklerim görüşmek üzere
selamlar

Selamlar Ahmet bey,

İyi dilekleriniz için teşekkürler. Nasılsınız umarım iyisinizdir. İnşallah havalar biraz düzelsin yanınıza geleceğim. Sizide yeni evime ve salmaya beklerim.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

teşekkürler iyi sayılırım içmelerdeki dükkanı kapattım nasip olursa marmarise yeni bir ofis açmayı planlıyorum o işlerle uğraşıyorum geçen sene salmayı yapmıştım bu kışın yuvalıkları falan yapmayı düşünüyordum havalar müsade etmedi inşallah yaz gelmeden onlarıda halledebilirim .
senide ne zaman istersen beklerim köye çay içmeye inşallah birçift de bakıcı olabilecek kuş isteyeceğim eğer varsa bendeki postaların erkeğini atmaca aldı tek dişi kaldı onada bir erkek arıyorum fevziye soracağım belki onda vardır .
tekrar görüşmek üzere mutluluk sağlık ve huzur diliyorum yeni yuvanızda

Selamlar Ahmet bey,

Hayırlı olsun şimdiden yeni ofisiniz. Size baska vereyim aralık sonu doğumlu anne ve babası iyi yavru bakarlar. İsterseniz kelebek yavruları da var. Telefon numaramı özelden mesaj atayım görüşelim size söyle keyifli uçuşlar izleteyim.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Gayet Güzel Bir Kümes Olmus İsallah Kazasız Belasız Kuslarınızı Büyütürsünüz ...

S.A AYKUT ABİ NASILSIN İLGİNE TEŞEKKÜR EDERİM BENDE EV İŞLERİNDEN YANİ EVİMİ TAŞIDIM HAFTA SONU ÇOK YOGUN OLDUGUMDAN YAZAMADIM ÖZÜR ABİ PARTİ AŞI GELDİGİNDE BALIKESİREDEMİ GELECEKMİŞ BU KONUYU ANLAMADIM ABİ YENİ SALMAMI YAPTIM AMA ÇOK İSTEDİGİM GİBİ OLMADI OSB TAHDA SUNTA DEMİR TUGLA YUTONG HEPSİDE BANA ŞUAN UYMADI MADDİ YÖNDEN BİRAZ SIKINTILI GÜNLER YAŞADIGIM BİR ANA DENK GELDİ AMA GAYET İYİ VE SAGLIKLI SAGLAM OLDU ELİMDEKİ MALZEMELERİ OGLUM EREN VE ARKADAŞIM KAMİL İSMİ BEN EV TAŞIYIP BOYA YAPARKEN İKİSİ YAPTILAR GAYET İYİ OLDU İKİSİNEDE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM YAKINDA İNTERNET BAGLANACAK BİR İKİ GÜN SONRA EVE OZAMAN RESİMLERİ EKLERİM KUŞLARIMIN YAVRU OLANLARINI GETİRDİM YAVRUSU VE YUMURTASI OLANLARDAN BİR KAÇ ÇİFTİ BIRAKDIM AMA GÖZÜM ARKADA AMA YAVRULARIN BİRAZ DAHA BÜYÜMESİLAZIM.BALIKESİRDEN SAYGILAR.

Selamlar Ersun bey,

Hayırlı olsun yeni eviniz, aileniz ile birlikte, mutlu, sağlıklı ve huzur içinde yaşamanızı dilerim. Salma konusunda hiç kafanıza takmayın, etrafı dört duvar ise ve içine su girmiyor ise güvercinlerimize samanlık seyran olur. İleri de gönlüne göre tekrardan yaparsın. İlaç konusunda geçen hafta aşıyı veteriner arkadaşım getirtemedi. Nedeni firmanın elindeki aşılarının son kullanım tarihlerinin çok yakın tarihler olması, yeni parti aşıların geleceğini ve bizim elimize salı günü "yani 02.03.10" ulaşacağını söylemişler. Aşıyı alınca bu konuda size bilgi vereceğim.
Benimde haftasonu misafirim vardı. Ailecek görüştüğümüz, kadim dostum ve eski kelebekçilerden, bana bekarlara ayrı bir yer yap damızlık eşlerinin sayılarını bir, iki çift daha arttır dedi. Damızlıkları da uçurduğum için riske girme dedi. Aklıma soktu bekarlara küçük bir "120*83 yüksekliği 140 cm. " kümes yaptırmaya karar verdim. Bugün malzemeyi aldım ve pek uğraşmak istemediğim için marangoz arkadaşıma ölçülerine göre malzemeyi kestirdim, vidalama yerlerini açtırdım. İzmirden taban ızgarası ve plasik bekar düneklerini de sipariş verdim. Allah kısmet eder ise yarın öğlen monte edeceğim. Tamamlanınca bende sizinle bekar kümesimin resimlerini paylaşırım.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

S.A AYKUT ABİ ÖNCELİKLE TEMENİLERİN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.ABİ YENİ SALMAM KAFES TELLERİNDEN TAHDADAN VE ETRAFINI ÜSTÜNÜDE SU GEÇİRMEZ KUMAŞDAN YAPTI ARKADAŞLA OGLUM EN ÜSTÜNEDE SERA POŞEDİ İLE KAPLADILAR 125 220 YÜKSEKLİK DE 140 CİVAR YÜKSEKLİGİ ÖLÇ MEDİM ÜSTÜNÜ BİR BOY OSB İLE ONUN ÜSTÜNÜDE SINGILLA KAPLIYCAM AMA HEMEN DEYİL ABİ AŞI ZAMANI OLUYORMU YOKSA İSTEDİGİMİZ ZAMAN MI YAPILIYOR YENİ SALMAMIDA EKLERİM BİR KAÇ GÜN SONRA SENİNDE İKİNCİ BİR SALMAYI YAPIP DAMIZLIKLARI AYIRMAN ÇOK YERİNDE OLACAKTIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN GÖRÜŞMEK ÜZERE ABİ KENDİNE İYİ BAK.SAYGILAR.

Selamlar Ersun bey,

Aşı konusunda genelde yavrulama ve eş etme sezonu başlamadan en geç mart ayı içinde yapılması konusun genel bir görüş alış, verişi vardır. Yazın mikropların çoğaldığı ve hastalıkların arttığı gözlemler neticesinde ortaya konmuştur.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

s.a abi şuan bendeki kuşların hemen hemen hepsinde yavru yumurta var yani zamanı geçdimi eger geçmediyse yavru yumurta varken bir sakıncası olurmu abi yeni salmanı başladınmı yapmaya bende şimdiden hayırlı olsun bol yavrulu kayıpsız saglıklı günler dilerim abi.saygılar..

Selamlar Ersun bey,

Aşının yavru, yumurta konusunda bir zararı yoktur. Hatta anne baba yavruya kusarken onlarıda aşılamış olur. Bekar salmasını yaptım bir tek iç malzeme kaldı oda bugün İzmirden kargoya verdiler sanırım yarın elimde olur ve monte ederim onları ama bu hali ile resimlerini koydum.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

abi bilgileri için teşekkür ederim yeni salmanda hayırlı olsun bende şimdilik yeni salmamla idare edip ilerleyen günlerde yeni salmam için kolları sıvayacagım şimdiki salmamıda en kısa zamanda paylaşıcam ama işyerindeki bilgisayarda olmadıgı için eve internet baglanır baglanmaz görüşleriniz için paylaşıcam sizlerle abi kendine iyi bak.balıkesirden saygılar..

Selamlar.Size bir sorum olacak.Kendi yapacağım kümes için bir maliyet çıkartmaya çalışıyorum.Acaba bu kümesin yalnızca osb sinin maliyeti nedir?Şimdiden teşekkürler.

Selamlar Atakan bey,

Bir tabaka 1,5 cm osb 25.tl.dir. Bu yaptığım 120*83cm. yükseklik 140.cm ebatlar için 2 adet osb kullanılmıştır. Yüksekliği 120.cm olarak yaparsanız kullandığınız osbde fire vermeyebilirsiniz.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

slm arkadaşım bende terasıma tıpkı senın gibi bir kümes yapmak istiyorum marangoza yaptırmayı düşünüyorum bu kümes sana kaça maloldu öğrenebilirmiyim

Selamlar Turgay bey,

Bu kümesin ebatları 120*83.cm. dışdan dışa ve tabandan tavana 140.cm. 100.tl. mazlemesi tutmuştur. Ayrıca içine koyacağınız malzemenin neler olduğu bilmediğim için ben bu kümesi bekar kümesi olarak yaptığımdan bekar dünekleri ve taban ızgarası da 45.tl. tutmuştur.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Selamlar,

Bekar salmasının iç ekipmanları geldi ve montajını yaptım. Bekar salması artık güvercinlerime hizmet vermeye hazır, umarım beyenirsiniz.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Ekli dosyalar

• son durum bekar salması 002.webp
    son durum bekar salması 002.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 1,139
  • son durum bekar salması 006.webp
    son durum bekar salması 006.webp
    1.6 MB · Görüntüleme: 1,109
  • son durum bekar salması 004.webp
    son durum bekar salması 004.webp
    1 MB · Görüntüleme: 1,009