KARBONATIN FAYDALARI
Peki Sodyum Bikarbonatı nasıl kullanabiliriz?
*Uzmanlar karbonatın dolu mideye alınmamasının daha doğru olduğunu hatırlatıyor. Buradan, yemek esnasında karbonatlı su içmemek gerektiği gibi bir sonuca varılabilir.
*Havadaki kararsız ve stabil olmayan oksijen atomları nasıl bir elmanın dış yüzeyiyle temas edip yavaş yavaş çürümesine sebep oluyorsa ya da bir metalin oksitlenip zehirli hale gelmesine neden oluyorsa bedenimizde de benzer bir sebeple yavaş yavaş hastalıklar oluşmaya başlar.
*Kirli hava, kirli/sağlıksız su, gazlı içecekler, raf ömrünün uzaması için çeşitli şekillerde işlenmiş gıdalar, yanık yağlar(kızartmalar), genetiğiyle oynanmış gıdalar, stres, üzüntü, öfke, korku,affedememe vb. olumsuz duygular hücrelerimizde oksitlenmeye, bozulmaya neden olur. Böylece hastalıklar oluşur.
*Hastalıklar; vücudun alkalik-asidik dengesinin asidik lehinde bozulması ile başlamakta..
*Oksitlenmeyi tersine çevirdiğimizde yani vücudumuzu alkali hale getirdiğimizde ise hastalıklarımız durma ve tedavi olma sürecine girmekte.
*Alkali hale gelmenin en kolay yollarından biri son zamanlarda sıkça duyar olduğumuz karbonattan(eczaneden alacağınız Sodyum Bikarbonat/İngiliz Karbonatı) yardım almaktır. Çünkü karbonat bulunduğu ortamı alkali hale, başka bir deyişle sağlıklı hale getirir.
*Karbonat herhangi bir hastalık için "ilaç" değildir. Ancak; alkali dengesini yükselterek vücudun-hücrelerin kendi-kendini onarmasında etkili olmaktadır.
*NASIL KULLANALIM?
-Ciddi bir rahatsızlığınız yoksa sadece içme suyunuzu alkali hale getirebilir ve tüm aile bu suyu tüketebilirsiniz. Bunun için 1 litre suya bir çay kaşığı karbonat ilave edip eritin. Bu şekilde günde 2,5 litre su tüketin.
-Grip ya da nezle olursanız 1 litre suya 2 çay kaşığı karbonat ilave ederek kullanabilirsiniz.
Ayrıca bu su ile gargara yapılmasında, buruna çekilerek temizlenmesinde de fayda vardır..
-Şayet önemli bir rahatsızlığınız varsa günde 3 kez, öğünlerden yaklaşık 1 saat önce büyükçe bir bardakta 2 çay kaşığı karbonatı eritip içmeniz gerekir.
Tadı rahatsız ediyorsa pekmez-bal vb. takviye yapabilirsiniz..
Yoğurt ile karıştırıp yiyebilirsiniz..
-Alkali diyeti; günde üç kez (yemeklerden yarım saat kadar önce) 1 tatlı kaşığı karbonat (suda eriterek veya pekmez-bal-yoğurt ile karıştırıp) tüketmeniz gerekecek..
-Karbonatın üzerine önce bir miktar kaynar su koyulduğunda köpürerek hızlı bir şekilde eriyor. Üzerini soğuk su ile tamamlayabilirsiniz. Pekmezi de son aşamada ilave etmeniz gerekir.
-Küçük çocuklarda ölçüleri azaltarak kullanılması uygundur..
-Sodyum bikarbonat tansiyonu yükseltiyor!
Bu nedenle ciddi ölçülerde kullanamıyorlar. Fakat tansiyon hastalarını çocuklar gibi düşünüp çok düşük dozlarda verilebilir. İçtikten sonra ise 15-20 dakika kadar uzanıp dinlenmeleri gerekir. Dinlenirken sabit kalmak yerine aralıklarla sağa sola dönmek daha iyi olur. Bu doz zamanla ve yavaş yavaş arttırılabilir. Bu şekilde tansiyon hastalığından kurtulan da mevcut.
-Buğday, arpa vb. tohumlar ile bunların filizleri de aynı şekilde alkali olmamızı sağlayan gıdalar arasındadır.
-Vücudun alkali durumunu etkileyen unsurlardan birisi de nefes alışı dır.
Gün içerisinde "kontrollü-derin nefes" alış çalışmaları yapınız..
-Tedavinin oluşmasındaki en önemli sebepler; inancınız ve psikolojik-ruhsal durumunuzdur.
Eğer stres altında iseniz, yaptığınız çalışmanın fayda vereceğine inancınız yoksa, olumsuz bir ruh halinde iseniz
yaptığınız çalışma-aldığınız ilaç etkisini gösteremeyecektir.
Bu sendromu aşabilmek için en azından "nötr" durumda olmak, esasında ise; inançlı-azimli olmak gerekmekte.
-Vücudunuzun "su doygunluğunu" ihmal etmeyin. Günlük 2,5 lt su tüketmeniz gerekmekte..Bu vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olmakta.
İdrarın kokusuz ve açık renkte olması bir göstergedir.
Çay-kahve-meşrubat vb sıvılar su ihtiyacını yeterince karşılamaktan uzaktır.
Sağlıklı yaşamlar......