Türker Öden'in Bursa Oynar akkanat Güvercinleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turkeroden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 918
  • Görüntüleme Görüntüleme 150K
OSB DEN YAPTIĞIM * AHŞAP YEMLİK *

RONDO (MIXER ) İLE SEBZE,SARMISAK,LİMON,VİTAMİNERAL,...KARIŞIMLI * GÜVERCİN MAMASI

Ekli dosyalar

• 13-02-14_125856.webp
    13-02-14_125856.webp
    27.8 KB · Görüntüleme: 785
  • 13-02-14_131517.webp
    13-02-14_131517.webp
    29.4 KB · Görüntüleme: 738
  • 13-02-14_131748.webp
    13-02-14_131748.webp
    34.8 KB · Görüntüleme: 785
  • 13-02-14_131830.webp
    13-02-14_131830.webp
    35.4 KB · Görüntüleme: 824
  • 13-02-14_131935.webp
    13-02-14_131935.webp
    60.6 KB · Görüntüleme: 784
EN SON *TOZ KAHVE İLAVELİ..*

Ekli dosyalar

• 13-02-14_133119.webp
    13-02-14_133119.webp
    48.4 KB · Görüntüleme: 751
  • 13-02-14_135611.webp
    13-02-14_135611.webp
    42.5 KB · Görüntüleme: 740
  • 13-02-14_140834.webp
    13-02-14_140834.webp
    50 KB · Görüntüleme: 731
güle güle ucurmayı nasip etsin insllah abi ( kac günlük bunlar abi ) :slm: :tamam:

1) BURSA OYNARI KANAT DİKMEZ.
2) TOZLUK OLMAZ.
3)GRUP FİLO UÇMAZ.
4) GÖZ RENGİ GÜL KURUSUDUR.
5) AYAKLARI KIRMIZI TONDADIR.
6) ELDE TUTARKEN KUYRUĞUNU ''YELPAZE GİBİ '' AÇMAZ.
6) BEL ÜSTÜ YAĞ BEZESİ '' TEK VE İRİDİR. ''
7)KUYRUK TEL SAYISI EN FAZLA 12 ADETTİR.
8)ÜST GAGASI ALT GAGADAN BASKINDIR.MUTLAK SURETLE ..( KÜT DEĞİLDİR..)
9) TIRNAKLARI ;UZUN VE DÜZ DEĞİLDİR.
10 )TÜYLERİ İPEKSİ TUŞE ' YE SAHİPTİR. KAYGANDIR.
11) DURUŞU ;İLK BAKIŞTA ADETA BİR '' ARMUT'U '' ANDIRIR..
12)IRK OLANLARIN ;TÜY ARALARINDA ''KILLARI '' VARDIR..
13) YÜKSEK UÇUCULARI ; KANATLARININ BAŞTAN İTİBAREN ''DÖNÜK TÜYLERİ '' (UÇUŞ TÜYLERİ EN AZ 10 ADET OLUR..)

14) KARABAŞ GRUBUNDA ; TIRNAK UCUNDA VE GAGA ÜST UCUNDA (SADECE ÜST) SİYAHLIK KABUL GÖRÜR..

15) MÜLAKAT GÜVERCİNLER *; BURSA'MIZA ÖZGÜDÜR. TIPKI ,KIRMIZILAR GİBİ AYRI BİR IRKTIR.BURSA OYNARI DEĞİLDİR..MÜLAKAT İLE OYNAR GÜVERCİN EŞLEMELERİNİN ; MELEZLERİ KALİTESİZ KUŞLARDIR..

16) STANDART ÇAPINDAN DAHA İRİ OLANLARI FAZLACA SALLI OLANLARI , GAGA OLARAK DA STANDARTTAN UZUN OLANLARI ;UÇMA ZORLUĞU ÇEKERLER.

17)BURSA OYNAR GÜVERCİNİ ; TAKLA,SARMA ..YAPABİLİR.(YAN BURGULULAR ; FİLİBE KIRMASI OLDUĞUNA İŞARET VERİR.) TAKLA SONRASI ,KUYRUK ÜZERİNE TABİRİ CAİZSE ''GÖTLEME YAPMAZ ..)

KAFA YAPISINA TAKILIP KALMAYIN !

*.......................................*
BURSA OYNARINDA ;

EN MUTEBER (GEÇERLİ ) OLANI DA * AHLAKLI OLACAK *
BALIK HAFIZALI OLMAYACAK .

BAŞKA KÜMESTE *YEM YEMEYECEK * OBEZ GİBİ....ERKEKSE ÖTMEYECEK. BİR KÖŞEDE PUSACAK .

KANAT ALIŞI SERT VE UZUN ÇEKİŞLİ OLACAK .KANATLARI KUYRUKLARI İLE AYNI UZUNLUKTA OLMASI O NA BU ÖZELİĞİ SAĞLAR.
4 ADET OYNARI UÇURDUĞUNUZ ZAMAN * ASLA 2 ADET YAN YANA UÇMAYACAK.. * BİRLİKTE AYNI YÖNE DÖNMEYECEK.

EN ÖNEMLİSİ DE !! YAVRULAR * MUTLAKA SINAVDAN TEK TEK GEÇECEK .BABASI GÜZEL ,ANNESİ GÜZEL ,KARDEŞİ ,TEYZESİ ....YOK ÖYLE..SINAVI GEÇEMEYEN * Ç Ü R Ü K E L M A L A R A * YEŞİL IŞIK

BİR BENZETME YAPAYIM .UYGUN OLUR YA DA OLMAZ . ÇOK YAKIŞIKLI ,DÜNYA GÜZELİ OLMUŞ AMA HIRSIZ ,SAHTEKAR,DOLANDIRICI ,AHLAKSIZ ...BİR İNSAN DÜŞÜNÜN *YAKIŞIKLI OLSA NE OLUR. * NE DERSİNİZ ?

BİLMEMNE USTANIN KUŞLARINDAN KOY ODAYA ÜRET KİME FAYDASI OLACAK..BOŞ İŞLER ONLAR.TAVUK BESLE.
BEN BUNU BİLİR ,BUNU DA SÖYLERİM..

YAZIM KİMİ BOZARSA BOZSUN *BURSA OYNARINI BOZMASIN !

Ekli dosyalar

• KART ERKEK.webp
    KART ERKEK.webp
    28.3 KB · Görüntüleme: 827

Ekli dosyalar

• 14-02-14_221448.webp
    14-02-14_221448.webp
    13.3 KB · Görüntüleme: 967
2006 DOĞUMLU sarıboncuklular.

2008 doğumlu dişi -mor boncuklular.

Ekli dosyalar

• 17-02-14_144625.webp
    17-02-14_144625.webp
    23.4 KB · Görüntüleme: 929
  • 17-02-14_144712.webp
    17-02-14_144712.webp
    24.6 KB · Görüntüleme: 937
  • 17-02-14_144736.webp
    17-02-14_144736.webp
    29 KB · Görüntüleme: 926
[No message]

Ekli dosyalar

• KIRMIZI BONCUKLU GENÇ ERKEK.webp
    KIRMIZI BONCUKLU GENÇ ERKEK.webp
    33.4 KB · Görüntüleme: 1,012
Türker canım kardeşim 2009 Doğumlu genç erkeğini pek beğendim rabbim nazarlardan saklasın inşallah bizler gibi yavrularını görmek nasip olur BURSA ya selamlarımla.

[No message]

Ekli dosyalar

• 27-02-14_103214.webp
    27-02-14_103214.webp
    24.3 KB · Görüntüleme: 840
BURSA' DA DOSTLAR İLE HATIRA FOTOĞRAFI !

ELLERİNDEN ÖPERİM. SAYGILARIMLA.

Ekli dosyalar

• 01-03-14_170953.webp
    01-03-14_170953.webp
    30.8 KB · Görüntüleme: 829
[No message]

Ekli dosyalar

• 17-02-14_144625.webp
    17-02-14_144625.webp
    23.2 KB · Görüntüleme: 817
[No message]

Ekli dosyalar

• 17-03-14_155752.webp
    17-03-14_155752.webp
    19.8 KB · Görüntüleme: 751
  • 17-03-14_160123.webp
    17-03-14_160123.webp
    24.6 KB · Görüntüleme: 730
  • 20-03-14_164005.webp
    20-03-14_164005.webp
    25.4 KB · Görüntüleme: 716
  • 20-03-14_164108.webp
    20-03-14_164108.webp
    24.7 KB · Görüntüleme: 728
  • 20-03-14_164307.webp
    20-03-14_164307.webp
    24.7 KB · Görüntüleme: 694
[No message]

Ekli dosyalar

• 20-03-14_164433.webp
    20-03-14_164433.webp
    26.9 KB · Görüntüleme: 674
[No message]

Ekli dosyalar

• sarıboncuk 1.webp
    sarıboncuk 1.webp
    33.8 KB · Görüntüleme: 1,516
  • sarıboncuk 2.webp
    sarıboncuk 2.webp
    26.9 KB · Görüntüleme: 1,509
  • sarıboncuk 3.webp
    sarıboncuk 3.webp
    38.6 KB · Görüntüleme: 1,397
  • sarıboncuk 4.webp
    sarıboncuk 4.webp
    32.1 KB · Görüntüleme: 1,512
GÖZ ÇERÇEVESİ YOKSA , OYNAR DA YOKTUR.!

[No message]

Ekli dosyalar

• yaşmaklı yavru yeşlibocuk 2.webp
    yaşmaklı yavru yeşlibocuk 2.webp
    27 KB · Görüntüleme: 1,360
  • yaşmaklı yavru yeşlibocuk.webp
    yaşmaklı yavru yeşlibocuk.webp
    25.6 KB · Görüntüleme: 1,482
% 96 maviboncuklulardan

Ekli dosyalar

• KARAMETİN MİNİK YAVRUSU.webp
    KARAMETİN MİNİK YAVRUSU.webp
    11.7 KB · Görüntüleme: 1,406
  • KARA METİN' İN YAVRUSU.webp
    KARA METİN' İN YAVRUSU.webp
    20.5 KB · Görüntüleme: 1,402
yeşilboncuklulardan

Ekli dosyalar

• YAŞMAKLILARDAN BİR KARE.webp
    YAŞMAKLILARDAN BİR KARE.webp
    38 KB · Görüntüleme: 1,268
  • YAŞMAKLI YAVRULAR.webp
    YAŞMAKLI YAVRULAR.webp
    22.1 KB · Görüntüleme: 1,384
[No message]

Ekli dosyalar

• KARA METİN yumurtada.webp
    KARA METİN yumurtada.webp
    12.7 KB · Görüntüleme: 1,313
  • KARAMETİN.webp
    KARAMETİN.webp
    21.1 KB · Görüntüleme: 1,351
OLMASI GEREKEN ,ÖRNEK '' YUVALAR -FOLLUKLAR ''

Ekli dosyalar

• ÖRNEK YUVA,ÇİFTHANE.webp
    ÖRNEK YUVA,ÇİFTHANE.webp
    38.2 KB · Görüntüleme: 1,772
YIL 1980 ; BİR ANIMI YAZACAĞIM !
o zaman da oynarlarımız var .babam ile abi -kardeş gibi beslemekteyiz.ilkokul son sınıf ya da ortaöğretim başındayım .100-150 mt ilerimizde ismail ve mehmet diye iki kardeş de güvercin beslemekteler.oynar ,selanik ,kelebek,kısa gagalı ...karışık kuşlar besliyorlar üretmekten ziyade daha çok kaçak ( avare ) yakalama ile uğraşıyorlar .günde 5-10 tane yakalıyorlardı.saldıkları 2 selanik çok ilgimi çekiyordu dönüşleri hemen yükseliyor,5 dk uçup dönerek iniyorlar.madem çok beğendin satalım sana dediler .fiyat da cazip - o kadar yanımda param da var .verdim parayı kutuya koydular 2 kuşu aldım -geldim eve . akşam 19.00 gibi oldu .babam da geldi .ne o yozlar ,avare yakaladım çok beğendim .besleyebilirmiyim dedim .( yalan söyledim ) oğlum aptal olur onlar neyse besle merakını almış olursun sen bilirsin .dedi.kanatlarını çektim .balkonda geziyorlar .ama eski evleri karşıda görünüyor nerdeyse.3 hafta kadar sonra ...babam da yanımda kuşların ikisi de oynarlar ile dama çıktılar .fırladıkları gibi ALDIĞIM KOMŞUYA GERİ GİTTİLER.BABAM ; ''BEN SÖYLEMEDİM Mİ ,APTAL OLUR BUNLAR DİYE dedi..ses yok bende .oradan aldım yerlerine gittiler aslında.tabbii ben usulca komşuya gittim abi selanikleri kaçırdım .buraya geldiler dedim .YOOO BANA GELMEDİLER .DEDİ.diyecek bir şey yok.selanik döndüreceğim döndüremedim .para da gitti. o an anladım .tezgaha getirildiğimi ..bir kenara yazdım bunu .30-50 arası oynarlarımız var. avare yakalamak için çaba sarfetmiyoruz .bir kaç ay geçti o komşunun oradan bir yavru oynar fırladı üstümüzden geçerken bizim kuşları gördü kondu .komşuda telaş başladı kuşlarını uçurma , hareketlendirme çabaları arttı.fakat nafile yavru ilk kümesten çıkışı belli çok da küçük tok kuş da salmadığını bildiğim için o nun taktiğini de gittiğimde görmüştüm ..plastik kaba yem koyup çalkalıyor.kuşlar hemen iniyor.denedim .yavru atladı karnı aç.hemen kümese girdi.yaşmaklı ,altı açık,göz kenarlarında nokta ,sürmeli,...az sonra komşu gelir dedim içimden .bana da indiğini görmüştür.benden yaşça da büyükler .evde de kimse yok annem -babam işteler.ne yapmalıyım .bu kuşu vermeyeceğim .çünkü beni kandırdılar .dürüst olmadılar 2 kuşumu da geri vermediler paramı aldılar.o an aklıma kafasındaki beyazlıklar olmasa bu kuşu tanıyamazlar geldi tüyleri yolsam yaşmak nasıl yolunur.çok hızlı olmalıydım .ODAMDAKİ * EDDING 2000 SİYAH KEÇELİ KALEM AKLIMA GELDİ.BOYAYINCA YIKASAN ÇIKMIYORDU.HEMEN BEYAZ TÜYLERİNİ BOYADIM.DUBLE DUBLE KARABAŞ OLDU KUŞ.İŞİM BİTTİ KUŞ İLE VE Z İ L ÇALDI .BALKONDAN AŞAĞI BAKTIM .O , İSMAİL ABİ * TÜRKER OYNAR YAKALADIN MI ŞİMDİ YAVRU ? * EVET ABİ YAKALADIM .GEL BAK SENİNSE AL-GİT.... MERDİVENLERİ 2 ŞER 2 ŞER ATLADIĞINI SESTEN HİSSEDİYORDUM .ÜST KATTA ALDI SOLUĞU KAPI AĞZINDA DURDU .GEL ABİ DEDİM .YOK GETİR BAKAYIM DEDİ.GİTTİM ALDIM GÖSTERDİM .BAKTI ,BAKTI ,BAKTI....BİR DAHA BAKTI.DURDU.ŞAŞKIN .DİYECEK DİYEMİYOR.EN SONUNDA * ŞUNU SÖYLEDİ ..* BU DEĞİL BİZİM KUŞ TÜRKER * BİZİM KUŞ YAŞMAKLIYDI.AMA ÇOK BENZİYOR.VERİYOR TEKRAR ALIP BAKIYOR..BAKIYOR BAKIYOR..DEĞİL DEDİ GİTTİ.AKŞAM BABAM GELDİ DURUMU ANLATTIM * İYİ YAPMIŞSIN *DEDİ.EVET İYİ YAPTIM ŞİMDİ OLSAM YİNE YAPARIM .ÇÜNKÜ ; BÜYÜKLER DÜRÜST OLMALI ,KÜÇÜKLERİNİ KOLLAMALI ,EĞİTİCİ,ÖĞRETİCİ,ANLATICI OLMALI.KÜÇÜKLERİNİN SIRTINDAN PARA KAZANMAYI TASARLAYANLAR YANILIR.KÜNDEYE GELİRLER.O İSMAİL ABİYİ KUŞ PAZARINDA SIK SIK GÖRÜRDÜM .MAHALLEDEN TAŞINALI ÇOK OLMUŞTU ONLARIN.25 SENE SONRA YİNE KUŞ PAZARINDA * SÖYLEDİM.*BENİM 2 KUŞUMU VERMEDİNİZ.SENİN O YAVRUNU DA YAKALADIM BOYADIM TANIYAMADIN ...BEN DE SANA VERMEDİM .12 YAŞINDA ÇOCUĞU KANDIRAMADIN AMA BEN SENİ O ZAMAN KANDIRDIM .DEDİM..HAKKINI HELAL ET İSMAİL ABİ SEN KAŞINMIŞTIN.!

KARBONATIN FAYDALARI
Peki Sodyum Bikarbonatı nasıl kullanabiliriz?
*Uzmanlar karbonatın dolu mideye alınmamasının daha doğru olduğunu hatırlatıyor. Buradan, yemek esnasında karbonatlı su içmemek gerektiği gibi bir sonuca varılabilir.

*Havadaki kararsız ve stabil olmayan oksijen atomları nasıl bir elmanın dış yüzeyiyle temas edip yavaş yavaş çürümesine sebep oluyorsa ya da bir metalin oksitlenip zehirli hale gelmesine neden oluyorsa bedenimizde de benzer bir sebeple yavaş yavaş hastalıklar oluşmaya başlar.

*Kirli hava, kirli/sağlıksız su, gazlı içecekler, raf ömrünün uzaması için çeşitli şekillerde işlenmiş gıdalar, yanık yağlar(kızartmalar), genetiğiyle oynanmış gıdalar, stres, üzüntü, öfke, korku,affedememe vb. olumsuz duygular hücrelerimizde oksitlenmeye, bozulmaya neden olur. Böylece hastalıklar oluşur.

*Hastalıklar; vücudun alkalik-asidik dengesinin asidik lehinde bozulması ile başlamakta..

*Oksitlenmeyi tersine çevirdiğimizde yani vücudumuzu alkali hale getirdiğimizde ise hastalıklarımız durma ve tedavi olma sürecine girmekte.

*Alkali hale gelmenin en kolay yollarından biri son zamanlarda sıkça duyar olduğumuz karbonattan(eczaneden alacağınız Sodyum Bikarbonat/İngiliz Karbonatı) yardım almaktır. Çünkü karbonat bulunduğu ortamı alkali hale, başka bir deyişle sağlıklı hale getirir.

*Karbonat herhangi bir hastalık için "ilaç" değildir. Ancak; alkali dengesini yükselterek vücudun-hücrelerin kendi-kendini onarmasında etkili olmaktadır.

*NASIL KULLANALIM?
-Ciddi bir rahatsızlığınız yoksa sadece içme suyunuzu alkali hale getirebilir ve tüm aile bu suyu tüketebilirsiniz. Bunun için 1 litre suya bir çay kaşığı karbonat ilave edip eritin. Bu şekilde günde 2,5 litre su tüketin.
-Grip ya da nezle olursanız 1 litre suya 2 çay kaşığı karbonat ilave ederek kullanabilirsiniz.
Ayrıca bu su ile gargara yapılmasında, buruna çekilerek temizlenmesinde de fayda vardır..

-Şayet önemli bir rahatsızlığınız varsa günde 3 kez, öğünlerden yaklaşık 1 saat önce büyükçe bir bardakta 2 çay kaşığı karbonatı eritip içmeniz gerekir.
Tadı rahatsız ediyorsa pekmez-bal vb. takviye yapabilirsiniz..
Yoğurt ile karıştırıp yiyebilirsiniz..

-Alkali diyeti; günde üç kez (yemeklerden yarım saat kadar önce) 1 tatlı kaşığı karbonat (suda eriterek veya pekmez-bal-yoğurt ile karıştırıp) tüketmeniz gerekecek..

-Karbonatın üzerine önce bir miktar kaynar su koyulduğunda köpürerek hızlı bir şekilde eriyor. Üzerini soğuk su ile tamamlayabilirsiniz. Pekmezi de son aşamada ilave etmeniz gerekir.

-Küçük çocuklarda ölçüleri azaltarak kullanılması uygundur..

-Sodyum bikarbonat tansiyonu yükseltiyor!
Bu nedenle ciddi ölçülerde kullanamıyorlar. Fakat tansiyon hastalarını çocuklar gibi düşünüp çok düşük dozlarda verilebilir. İçtikten sonra ise 15-20 dakika kadar uzanıp dinlenmeleri gerekir. Dinlenirken sabit kalmak yerine aralıklarla sağa sola dönmek daha iyi olur. Bu doz zamanla ve yavaş yavaş arttırılabilir. Bu şekilde tansiyon hastalığından kurtulan da mevcut.

-Buğday, arpa vb. tohumlar ile bunların filizleri de aynı şekilde alkali olmamızı sağlayan gıdalar arasındadır.

-Vücudun alkali durumunu etkileyen unsurlardan birisi de nefes alışı dır.
Gün içerisinde "kontrollü-derin nefes" alış çalışmaları yapınız..

-Tedavinin oluşmasındaki en önemli sebepler; inancınız ve psikolojik-ruhsal durumunuzdur.
Eğer stres altında iseniz, yaptığınız çalışmanın fayda vereceğine inancınız yoksa, olumsuz bir ruh halinde iseniz
yaptığınız çalışma-aldığınız ilaç etkisini gösteremeyecektir.
Bu sendromu aşabilmek için en azından "nötr" durumda olmak, esasında ise; inançlı-azimli olmak gerekmekte.

-Vücudunuzun "su doygunluğunu" ihmal etmeyin. Günlük 2,5 lt su tüketmeniz gerekmekte..Bu vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olmakta.
İdrarın kokusuz ve açık renkte olması bir göstergedir.
Çay-kahve-meşrubat vb sıvılar su ihtiyacını yeterince karşılamaktan uzaktır.

Sağlıklı yaşamlar......

.Slm sayın abim sana daha kolay ulaşmak için burayı seçtim yeni damızlık bursalarım .yakalama olan dişi sarı akkuyruk ve kırmızı çakal yavrularımdan biri yorumlarını bekliyorum.Bursalardan niye yavru çıkartmadın diye soracak olursan dişisi kısır çıktı ,bunlarla değiştirdim saygılar.

Ekli dosyalar

• a (3).webp
    a (3).webp
    222.6 KB · Görüntüleme: 1,635
  • a (2).webp
    a (2).webp
    417.8 KB · Görüntüleme: 1,567
Geri