Turuncu Kumru

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 71
  • Görüntüleme Görüntüleme 18K
Selamlar....

Bu kuşlara Sivas'ta da üveyik denmektedir. Sivas'ta birisi iri ve daha yabani, diğeri daha ufak ve daha insanlara alışık olmak üzere 2 çeşidi bulunmaktadır. İri olan genelde ağaçlık alanlarda, diğeri ise şehirlerde balkonlara, klima dış ünitelerine, reklam tabelası arkalarına yuva yapmaktadırlar. Hatta bazıları insanlara o kadar alışmışlardır ki zahireci dükkanlarının içine kadar girmektedirler. Bazı yerlerde küçük olanlara sanırım yusufçuk kuşu da deniyor. (Yanlış olabilirim) Bu renge yakınlarını görmüştüm daha önce...

performans58' Alıntı:
Selamlar....

Bu kuşlara Sivas'ta da üveyik denmektedir. Sivas'ta birisi iri ve daha yabani, diğeri daha ufak ve daha insanlara alışık olmak üzere 2 çeşidi bulunmaktadır. İri olan genelde ağaçlık alanlarda, diğeri ise şehirlerde balkonlara, klima dış ünitelerine, reklam tabelası arkalarına yuva yapmaktadırlar. Hatta bazıları insanlara o kadar alışmışlardır ki zahireci dükkanlarının içine kadar girmektedirler. Bazı yerlerde küçük olanlara sanırım yusufçuk kuşu da deniyor. (Yanlış olabilirim) Bu renge yakınlarını görmüştüm daha önce...

aynen işte size katılıyorum bizim klimanın dış ünetisi lie duvarın arasına yuva yapmıştı

antalya da çarsı içinde heryerde var bunlardan sanıorım bigüvercin eşleşmesi sonucu ortaya çıkmış

ELEMİM

İstanbuldaki kumru kuşlarının renkleri bu tondadır.İlden ile farklılık gösteriyo mesela bilecikte sabuni rengine yakın oluyolar, bu kuşlar benim gözumde yabani sınıfındadır fakat bazı kuşcular kumesinde bir çift bulundurur nedeni ise kumese hastalık gelirse ilk onlar ölüyomuş :(
Resim alıntıdır:

bir ortak karara varamadık.
bence bunlar kumru ama yörelere göre bu kadar farklılık göstermeleri ilginç değilmi?
ama daha önce kumrumu üveyikmi onaun kararına varamadık.

Arkadaşlar yıllardır avcılık yaparım yıllardır birçok av sitesine üye aynı zamanda yöneticiyim ama böyle üveyik görmedim ben.

Bu kuşları avlamak gunah der buyuklerimiz, boynunda siyah yazılı kuran harfine benze yazı var.

gökay' Alıntı:
Bu kuşları avlamak gunah der buyuklerimiz, boynunda siyah yazılı kuran harfine benze yazı var.

Üveyik avınamı günah derler yanlış anlamayın ben kumru avlamam üveyikten bahsettim.

basoglanh' Alıntı:
Arkadaşlar yıllardır avcılık yaparım yıllardır birçok av sitesine üye aynı zamanda yöneticiyim ama böyle üveyik görmedim ben.

:oley: :oley: :oley: :tamam:

becede bu üveyik olamaz.

bunlar sokak minyon kumru
yani zaten bunlar bööle tuhaf bişe yok sizin ordaki kumrulara belki benzemio dur sebebi de sizin ordakilerin minyon olmayışı ayriyetten bu kuslar iyide para ediyor eğer satıcıysan alırım sana tavsiyem bunun dişisiyle bi taklacı(özellikle miski,şebab,kürenk)erkek eşle.çok harika yavrular çıkıyor

Arkadaşlar tmm bir yanlış anlaşılma var bunun nedeni ise yine isim faktörü sizin resimlerde gösterip kumru dediğiniz kuşlara bizim buralarda üveyik denmektedir nedeni budur yok tüm resimdeki kuşların hepsi aynı cinstir sadece bizim yaptığımız isim değişiklikleridir. Üveyikler yani sizin deyiminizle kumruların her şehir de her bölgeden ayrı ayrı renk tonları vardır bir karışıklık da budur gökay isim li arkadaş koyduğu resimdeki kuşa kumru diyor ama o kuş da işte bizim bahsettiğimiz kuş işte bu isim faktörü bu resimdeki kuş malatyada üveyik antalyada ve yaklaşık bölgelerde yusufcuk diğer bölgeler de ise kumru diye adlandırlmaktadır.Biz Malatya da ise yaban güvercinlerine kumru deriz bu resimdekilerine üveyik diyoruz.

ayberk_age' Alıntı:
bunlar sokak minyon kumru
yani zaten bunlar bööle tuhaf bişe yok sizin ordaki kumrulara belki benzemio dur sebebi de sizin ordakilerin minyon olmayışı ayriyetten bu kuslar iyide para ediyor eğer satıcıysan alırım sana tavsiyem bunun dişisiyle bi taklacı(özellikle miski,şebab,kürenk)erkek eşle.çok harika yavrular çıkıyor

çok saçma bir düşünce bana göre.Böyle bir düşünceyi kabul edemem.
Ne yönden harika yavrular çıkıyor anlayamadım.taklası mı mükemmel oluyor.
evet haklısınız kumrularda taklacı neslinden geliyor dimi unutmuşum :haha:
Sizi şiddetle kınıyorum.kumru ile taklacıyı eşlemeyi düşündüğünüz için.

:asla: :sinirli: :unlem:

Arkadaşlar gercekten güvercin ile kumru eşleşirmi ben espiri yapıyo sandım ayberk i :p

gökay' Alıntı:
Arkadaşlar gercekten güvercin ile kumru eşleşirmi ben espiri yapıyo sandım ayberk i :p

Selamlar...

Ötücü güvercinler arasında yer alan kumru ile bizim üveyik bazı arkadaşların kumru dediği forum konusu olan bu kumru çiftleşiyor. Ötüşü bakımından güzel yavrular çıkabiliyor. Tıpkı saka*kanarya eşleşmesinde olduğu gibi. Tabi diğer güvercinlerle de eşleşir ama hiç hoş olmaz bence.

arkadaşlar ben ne espri yapıyorum ne de bunu düşünüyorum çünkü benim bugüne kadar böyle bir eşlemeden 4 yavrum oldu ve bu yavrular kostüm renkliliği nedeniyle bu güne kadar bana tam 610 ytl kazandırdılar...
madem akıllısınız[renkli][/renkli] sokakta dolaşan kuştan 610 ytl kazanmayı biliyor olmanız lazım... :evet:
madem gerçek kuşçusunuz[renkli][/renkli] sokakta dolaşan kuştan 610 ytl kazanmayı biliyor olmanız lazım... :evet:

BUNLARI YAZAN:GERÇEK GÜVERCİNCİ AYBERK ÇİFÇİ[renkli][/renkli]

gerçek kuşcumu olduğunu sanıyosun sen şimdi.
bir paylaşımda bulunsana nasıl yavrular veriyorlar.
ben inanmıyorum senin öyle bir şey yaptığına.
Eğer yaptıysanda sen gerçek kuşcuyu bırak kuşcu değilsin.
komiksin sana diyecek birşey bulamıyorum.
düşünce tarzını ve konuşmalarını düzelt seni uyarıyorum.

kuş mal değildir ama onları yetiştirmek için para havadan gelmio o senin benimsediğin kuş besleme yöntemi bu ise benim benimsediğim kuş besleme yöntemi

ayberk beye sonuna kadar katılıyorum

Mrhaba arkadaşalar,

Bilgimce bir katılım da bulunmak istedim kuşlar kumrudur fakat bölgelere göre isimleri değişkenlik göstermektedir yusufçuk,kumru ve gugukçuk,üveyik gibi bizim Edirne de de gugukçuk derler ve renkleri açık gridir.

Arkadaşımızın bir tanesi şöyle bir bilgi aktarmış demiş ki üveyik ve postları kırdımışlar daha zeki ve hızlılık kattılar gibi bir yorum okudum bu çok ilginç daha önce TAHTALI ile posta ırkı güvercini eş yaptıklarını görmüştüm posta&üveyik ilk defa duydum bilgi için arkadaşıma teşekkürederim.

Bu kuşların renkleri hava kirliliklerine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir İstanbulda'kiler daha kirli giri ve kızılımsı olabiliyor daha temiz hava koşullarına gidildikçe Silivri tarafları ve batı Trakya tarafına gidildikçe kuşlar biraz daha iri ve renkleri daha açık temiz gridir Balkanlara gidildikçe beyaza yakın renklerini görmek mümkün.Ben bu renk değişimini ve fizik kriterlerinin dğişkenliklerini yaşadıkları ortamdan kaynaklandığını gözlemliyorum.Ortak bir nokta da fikir için kuşlar kumrudur arkdaşlar ama üveyik diye söyleyen arkadaşlarımızda yöresel isim farklılıklarından değişik isimler söylemişlerdir fakat üveyik ap ayrı bir ırk güvercindir''ötüşüde farklıdır''kumru gibi değildir daha net ve belirgin öter.

Kumruların yuvalarını çok yakından takipederim mükemmel yuva yaparlar ve iki dal çatalının arasına muntazam yuva yaparlar bu yuva yavruları öyle sarıp sarmalar ki yuvalarda dışkı pisliği olamaz bu yuva sistemini kendi kümesimde yapmaya çalıştım yani yavrular pislese bile altları hep temiz kalsınn istemiştim şuaa bunu başaramadım çalışmalarım hala sürüyor çeşitli yuva dizaynlarını süpürge teli ve sapı pirinç sapı ve otu gibi kuru otlardan tasarlıyorum bir şekilde yuvalıkların yavru dışkı yaptığında yuvanın kuru ve temiz olmasını sağlamak için çalışıyorum yuvanın yukarıda asılı olması gerekiyor aynı agaçtaki gibi ve dışkıların direk yere düşmesi gerekli ve kumru bunu o kdar muntazam yapıyorki yavru küçükken yuvada küçük oluyor yavru büyüdükçe yuva tekrardan büyütülüyor yani yavrunun kıç kısmı hep boşta pisledikçe dışkılar yere düşüyor yavru büyüdükçe yavrunun makatına göre yuva tekrardan şekillendiriliyor bu tazr bi sistem yapmaya çok çalıştım fakat çok zor konu hakkında fikirlerinizi almak isterim dostlar esenkalın.

SNAIRIM BU KONUYA SON NOKTA KONULDU HERKESE BAŞARILAR...

H. Hüseyin beyi gerçekten güzel çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.
Çok güzel bir uğraş içinde olmanıza rağmen onların doğal yollarla yaptıklarını insanın becermesinin çok zor olduğunu düşünüyorum.ne kadar uğraşsakta onlar gibi olamaz düşüncesindeyim.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
H. Hüseyin beyi gerçekten güzel çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.
Çok güzel bir uğraş içinde olmanıza rağmen onların doğal yollarla yaptıklarını insanın becermesinin çok zor olduğunu düşünüyorum.ne kadar uğraşsakta onlar gibi olamaz düşüncesindeyim.

Teşekkürederim Ömer bey,

Bilgimce paylaşımlar yapmaya çalışıyorum mutlaka yanıldığım yerler vardır tabii bende bu yanılgılarımı doğruya çevirmek için burdayım hobimizin sonu yok çok güzel düşünce ve bilgiler okuyabiliryoruz bu benim besleyicilik hayatımda çok öenmlidir yani her ayrıntıyı incelemeye çalışan bir besleyiciyim.

Yuvalıklar konusunda doğru söylemişsiniz doğanın muntazamlığını doğallığını yakalamak imkansız gibi doğadan biraz esinlenebilirsek ne mutlu bizlere.

bunlar üveyik o zaman sizlerin bilgilerine dayanarak.
hani üvetik çok ürkekti asla evcilleştirilemezdi.
bunlar alışmış kafesi açtığında güvercin gibi gezip geri geliyorlar.

Ekli dosyalar

• t.kumru (800 x 600).webp
    t.kumru (800 x 600).webp
    95.4 KB · Görüntüleme: 1,694
  • t.kumru 2 (800 x 600).webp
    t.kumru 2 (800 x 600).webp
    94.7 KB · Görüntüleme: 1,631
selam bunlara sizen orda üveykmi diyorlar :=) bende bunlardan 32 tane balkonda vardı. 1 çiftti yemlerken bir ay sonra bir baktım 32 tane olmuşlar bunlardan bunlar bizim buda kumru kumrunun bir çok çeşidi var bunlarda bizim buraların kumrusu içinizde zeytinburnu ve istanbulun avrupa yakasından yazan herkes bilir.((kumruda bir üveyk türü olabilir? bu kısmını bilmiyorum. ))

''Üveyik (Streptopelia turtur), güvercingiller (Columbidae) familyasından eti için avlanan bir av kuşu türü. Bıldırcın gibi göçmen bir kuştur. Trakya'ya Nisandan itibaren gelirler, Eylülden itibaren de güneye göç ederler. Genellikle ayçiçeği tanesi ile beslenirler.''

yorum size kalmış.

Kumruların renkleri ve cinsleri yaşadıkları bölgeye göre farklılık gösterir bu ilk resimdeki kumru daha çok Güneydoğu anadolu bölgesinde yaşar, ilgiçtir kumruların RENKLERİ yaşadıkları bölgenin toprak ren gine yakındır doğal kamuflaj yani Allahın hikmeti işte, ayrıca bu ilk resimdeki kumru bilinen diğerkumrulara oranla daha mimyondur ama yaşama şekilleri hareketleri beslenmeleri aynıdır .selamlar.ŞEREF

ya dostlar okadar istanbullu var içinizde biriniz üsküdar kumru su deyememiş bu kuşlar hep taşınarak istanbul dışına getirildi uyum sağlayıp her yerde çoğalmaya başladılar benim bahçe tuvaletinin sifon üzerine yuva yapmışlar ilk yumurtalarını biz fark edene kadar düşürdüler bende çanak koyup dört çift yavru büyüttüler bende üveyk te var yabani kuşlara meraklıyım ayrıca eğer başka besliyen varsa bendeki erkek yavruyken bulmuştuk şimdi 2 yaşında eş arıyorum

besleyen abimiz bunların üveyik olduğunu söylediler.
boyunlarında siyah siyah noktalar var?

Geri