Turuncu Kumru

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 71
  • Görüntüleme Görüntüleme 18K
selam valla istanbul o zaman üveyk kaynıyor :=) burda iki avcılar bunlar üveyk avlama hakkımız var av sezonu acıldı diye tüfeklerle sokaklara dökülmüyor :=)güzel manzara olurdu.

resimler alıntıdır

Ekli dosyalar

• streptopeliaturturareniog2.webp
    streptopeliaturturareniog2.webp
    55 KB · Görüntüleme: 1,323
  • turtledovewalkergv2.webp
    turtledovewalkergv2.webp
    27.2 KB · Görüntüleme: 1,313
  • veyk59te3.webp
    veyk59te3.webp
    36.6 KB · Görüntüleme: 1,424
resimler alıntıdır.

Ekli dosyalar

• 78869565_LP6NO8la_BrisbaneFPaa17.webp
    78869565_LP6NO8la_BrisbaneFPaa17.webp
    119.9 KB · Görüntüleme: 1,174
  • 79371551_0vJ3hfkt_Currumbin0507a192.webp
    79371551_0vJ3hfkt_Currumbin0507a192.webp
    70.5 KB · Görüntüleme: 1,248
  • 79940622_ZzvgF4CB_Currumbin0507a193.webp
    79940622_ZzvgF4CB_Currumbin0507a193.webp
    42.6 KB · Görüntüleme: 1,247
kenan tengelli paylaşım için sağ olun. bu eklediğiniz resimlerin hepsi üveyk tir . ayrıca diğer resimler kumrudur. zaten üveykler göçmen kuşlardır ve yurdumuzda yuva yapmazlar temmuz başlarından eylül başlarına kadar ülkemizde görülür. umarım bu paylaşımınız arkadaşlara biraz fikir verir . çok teşekkür ederim . tekrar sağolun.

arkadaşlar bunları mersinde bir belediye tarafından ithal getirilmiş bundan buralarda çok war benim dama geliorlar hergün yem yemeye çok ürkekler bide deger kumrulardan ufaklar yaklaşık 3 yıl önce geldi bunlar diger kumruların sayıları azaldı bunlar oldukça çok ...

bende ilginç olarak beyaz kumru gördüm aynı güvercin gibiydi ama cok ilginc yaratıklar

bizim burda kuskumru bakan var pembe oluyolar ama böylesini ilk gördüm

bencede uveklerdır kısın rengı turuncu olurlar yazın bıraz daha acık renge donerler

istanbuldaki bütün kumruların rengi böle şaşılcak bi durum yokki ben bu renkten başka kumru görmedm şuana kdr :=)

kuscu_19' Alıntı:
istanbuldaki bütün kumruların rengi böle şaşılcak bi durum yokki ben bu renkten başka kumru görmedm şuana kdr :=)

aynen bende hep bu renk goruyom hatta benım bır baskam var kumru rengınde kumruyla cıftlesıyor :haha: baskam erkek kumru dişi

ooo onlardan çook güzel yavru alırsın baskayla kumrunun yavrusu ne uçar be dayanıklı olr sinekte kaybolr fln :D

gökay' Alıntı:
İstanbuldaki kumru kuşlarının renkleri bu tondadır.İlden ile farklılık gösteriyo mesela bilecikte sabuni rengine yakın oluyolar, bu kuşlar benim gözumde yabani sınıfındadır fakat bazı kuşcular kumesinde bir çift bulundurur nedeni ise kumese hastalık gelirse ilk onlar ölüyomuş :(
Resim alıntıdır:

Bu kuş kumrudur. Daha küllü renkte olanlar ve boynunda siyah çizgi olanlar da yusufçuk kuşudur. O kadar aradım biri de yusufçukla kumru arasındaki farkı çözememiş. İllere göre falan da değişmezler örneğin bizim burda Adana'da iki türden de bulunur bu resimdeki kuşun yani kumrunun ötüşü farklı, yusufçuk kuşlarının ötüşleri farklıdır. Yusufçuk kuşlarının yusufçuk der gibi öttüklerini herkes bilir işte o ötenlerin boynunda siyah çizgi vardır küllü renktedir ve kumrulara göre biraz daha yabani ve zariflerdir. Kumrularsa guguk gu guguk diye öter. Aradaki farkı bilin ve bundan sonra bir kumruya yusufçuk ya da yusufçuk kuşuna kumru demeyin :)

Geri