uşaktan ahmetin tepeli dolapciları boylesi yok piyasada:D..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ahenkli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 116
  • Görüntüleme Görüntüleme 19K

ahenkli

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
alpkagan
Meslek
mobılya
İlgi Alanı
Balıklar

Maşallah akçil kostümü harika. Tepeli dolapçılarınızın soyu nereye dayanıyor. Denizli ile bağlantısı varmı?

arkadaslar tepeli dolapcılarımın soyu ıspartaya dayalı ıspartadan yaklasık 15 yıl once gelen bı erkegın ırkıdır hepside oyun olarak gogus uzerı oyun yaparlar akbaslar gibi kapanıp oyun yapmaktadırlar ..kusların hepsinin resmını cekemewdım gonul ısterdıkı hepsinide paylasalım ama kus cok oldugu ıcın biraz cekip koydum umarım begenmıssınızdır :D...usaktan arslan kardes ben sivaslı ılcesının tatar kasabasındayım gelirsen buraya oyunlarına gormus olursun haberlesiriz ılgınız ıcın tskler ...

Tamam kardeş haberleşelim ucuruyormusun kuşları oyun görelim tatarın kuşlarını çok meth ediyorlar.marifetlerini görmek isterim.

..................:UşaKTaN___SeRDaR___aRSLaN:.......................

ahmet abı bende kendı kuslarımı ekledım bak bakalım begenecekmısın

Merhabalar,

Çok güzeller tepeli Isparta Dolapçıları bunlar süs içinmi bakılıyor yoksa dolapçı gibi performansları varmı.Birde yugoslavya kuşlarının tepelileride bunlara benziyor ama paçalı onlar paçasızıda olabiliyor.Peki kuşlarınızda sibop varmı?Kuyruk telek sayıları ne kadar?Boşa dolap varmı?Takla,sıkma,kayık,götleme,kanırma gibi hareketler yapıyorlar mı?Benimde İstanbul`dan gelen dolapçılarım Isparta Sigortacı Salih lakplı birisinin kuşlarının soyundanmış.İçlerinde bir adet gelenlerin annesi vardı gük tepeli götleme hareketinden dolayı Tüm kümesi boşalttım ve sıfırdan başladım.

İyi günlerde beslemeniz dileklerimle.

Bursa`dan selamlar...

merhabalar maşallah kuşlarınız gayet saglıklı görünüyor,fakat ukalalık olarak görmezseniz bilgilendirme amacıyla yazıyorum.Dolapçı.com da gördügüm kadarıyla kuşlarınız dolapçı degil oynak olarak geçiyor dolapçı ve katal ın kırması olarak isterseniz sizde bi inceleyin SAYGILAR...

merhaba ilk resimdeki karacil tepeli harika ama kafacl alakanat olanlar süpheli duruyorlar allah saglıklı günlerde beslemeyi nasip etsin

Rennie' Alıntı:
Merhabalar,

Çok güzeller tepeli Isparta Dolapçıları bunlar süs içinmi bakılıyor yoksa dolapçı gibi performansları varmı.
Boşa dolap varmı?
.

merhabalar bu kuslar ıspartada süs için beslenmez adıda oynaktır oyunları olsun saglamlıkları olsun harikadır adamlar kafalarına göre tez hazırlamıs yazmıs cizmiş bosa oyunu hata olarak kabul ediyorlar bilmeyen arkadasların kafalarını karıstırıyorlar cogu yerde 3 5 taneden fazla kus aynı anda ucurmazlar ıspartada böyle bir ucurma sekili yok 40 50 100 kus birlikte ucurulur kimi saga kimi solda kimi asagıda vsvs dagınık uctukları için haliyle bir birlerinin üzerine oynar cünkü altan kus görüyor bu bir hata degildir herkezin görüs acısı farklıdır ama ıspartada oynaklarımızda bir hata degildir ıspartada oynaklarda dikat etigimiz konu g..tleme oturan kus 30 50 metrede dönse oturuyorsa besenmez yavru alınmaz

merhabalar maşallah kuşlarınız gayet saglıklı görünüyor,fakat ukalalık olarak görmezseniz bilgilendirme amacıyla yazıyorum.Dolapçı.com da gördügüm kadarıyla kuşlarınız dolapçı degil oynak olarak geçiyor dolapçı ve katal ın kırması olarak isterseniz sizde bi inceleyin SAYGILAR...

merhaba mesut bey bu kusların tepelisininde tpesizininde adı oynaktı ıspartada katal denilen ırkla bizim kuslarımızın arasında dünyalar kadar fark var tek benzerlik tepeleri kus düz ucan kusdur ama gelme sansınız varsa buyun gelin misafirim olun tepeliren performanslarını gözlerizle görün

ıspartadan saygılar

karataş32' Alıntı:
merhaba ilk resimdeki karacil tepeli harika ama kafacl alakanat olanlar süpheli duruyorlar allah saglıklı günlerde beslemeyi nasip etsin

Rennie' Alıntı:
Merhabalar,

Çok güzeller tepeli Isparta Dolapçıları bunlar süs içinmi bakılıyor yoksa dolapçı gibi performansları varmı.
Boşa dolap varmı?
.

merhabalar bu kuslar ıspartada süs için beslenmez adıda oynaktır oyunları olsun saglamlıkları olsun harikadır adamlar kafalarına göre tez hazırlamıs yazmıs cizmiş bosa oyunu hata olarak kabul ediyorlar bilmeyen arkadasların kafalarını karıstırıyorlar cogu yerde 3 5 taneden fazla kus aynı anda ucurmazlar ıspartada böyle bir ucurma sekili yok 40 50 100 kus birlikte ucurulur kimi saga kimi solda kimi asagıda vsvs dagınık uctukları için haliyle bir birlerinin üzerine oynar cünkü altan kus görüyor bu bir hata degildir herkezin görüs acısı farklıdır ama ıspartada oynaklarımızda bir hata degildir ıspartada oynaklarda dikat etigimiz konu g..tleme oturan kus 30 50 metrede dönse oturuyorsa besenmez yavru alınmaz

merhaba mesut bey bu kusların tepelisininde tpesizininde adı oynaktı ıspartada katal denilen ırkla bizim kuslarımızın arasında dünyalar kadar fark var tek benzerlik tepeleri kus düz ucan kusdur ama gelme sansınız varsa buyun gelin misafirim olun tepeliren performanslarını gözlerizle görün

ıspartadan saygılar
Merhabalar Ali Osman bey öncelikle ilginize teşekkürler benim kuşlara pislik atmak gibi bi niyetim yok eminim ki performansları harikadır,zaten kuşlarda yılan gibi duruyor maşallah degim gibi ukalalık etmek istememem burda ustalarımız varken bilgiçlikte taslamak istemem sadece Dolapçı.com da inceme araştırma bölümünde ki bilgileri paylaşmak istedim.Yöresel olarak isimlerde ve deyimlerde farlılık da olabilir tabi ki de sizin oralarda oynak diye geçer,bizim buralarda denizli dolapçını olarak geçer isimleri dedigim gibi sadece edindigim bilgileri paylaşmak istedim.Hoş görülü davrandıgınız için teşekkürler.Allah izin verirse bi gün misafirinizde olmak isterdim.Teşekkürler ve SAYGILAR...

Merhabalar Ali Osman bey öncelikle ilginize teşekkürler benim kuşlara pislik atmak gibi bi niyetim yok eminim ki performansları harikadır,zaten kuşlarda yılan gibi duruyor maşallah degim gibi ukalalık etmek istememem burda ustalarımız varken bilgiçlikte taslamak istemem sadece Dolapçı.com da inceme araştırma bölümünde ki bilgileri paylaşmak istedim.Yöresel olarak isimlerde ve deyimlerde farlılık da olabilir tabi ki de sizin oralarda oynak diye geçer,bizim buralarda denizli dolapçını olarak geçer isimleri dedigim gibi sadece edindigim bilgileri paylaşmak istedim.Hoş görülü davrandıgınız için teşekkürler.Allah izin verirse bi gün misafirinizde olmak isterdim.Teşekkürler ve SAYGILAR...
kötü bir niyetin olmadıgı belli kimsenin kimsenin kusuna pislik atmaya hakı da yok söyledigin gibi cogu yerde isimlerde degişir bu ırk yıllardan beri besliyoruz ama cogu ilde yeni yeni belemeye baslayan arkadaslarımızda var bazı özeliklerinde benzerlik oldugundan yazılanlardan dolayı cogu kişinin kafası karısıyor sadece katal oynak arasında farkı anlatım ögrenmek isteyen arkadaslar olursada uzun uzun anlatırım

Allah izin verirse bi gün misafirinizde olmak isterdim.Teşekkürler

gelen misafire herzaman kapım acıktır her zaman beklerim

ıspartadan saygılar

gerçekten kuşlar duruşlarıyla ben burdayım diyor, tip olarak cok iyiler inanıyorumki dönüsleride bir o kadar iyiydir ama şu tepelerinin başka bir ırktan kırılmamı yoksa damarında böyle bişey mi oldugunu merak ettim saygılarımla burdur dan selamlar

s.a arkadaslar bayadır yoktum oyuzden yazamadım ,butun yazılanları okudum hepsine cevap vericem teker teker..yasım 29 yaklasık 15 yıldır kusculuk yapiyorum dolapcının donegın kelebegın ne oldugunu gayet ıyı bılıyorum ustune basarak baslık attım dolapci tepeliler diye oyunları bıldıgınız dolapcıların aynısı sadece dıger dolapcılardan fazlalıkları tepeleri ve tepeleride onların dıger kuslardan ayrıcalıklı kılıyor ve degerınıde arttırıyor..bu kuslarda kesınlıkle kırmalık yoktur canlı olarak gorursenız bana kesınlıkle hak verıceksınız saten kırma kusu hayyatta beslemem ..denızlı akbaslarına benzıyo dıye kusların kırma oldugunu dusunuyosanız yanılıyosunuz..ben kuslarıma sonuna kadar guvenıyorum oyunlarınada bunlar tepeli olanalruydı tepesizlerde var tabiki araplarım ve akcıllerım var akkafalarla yarısa sokarım kesınlıkle onlardan gerıye kalmazlar ,akcıller ve arabların karısmını yaptim ıkı ırkı bırlestırdım sonuc?? ıntıhar komondoları cıktı:D ,bı kac yavrularını aldım oyun coklugu yuzunden oyun klıtlenmesı oluyo eee okadar namlı kuslar olursa olacagı buydu...ayrıya mesut dıye bı arkadas yazmıs dolapci comda ıncelemıs benım kusları ıyıde benım kuslar dolapcicomda yokkıkı??? onuda nerden cıkradı hıc bılmıyorum resımler sadece kuscular orgde mevcuttur ...ha belkı benzerlrını gormustur ama onlaraa bunları kıyaslamak bıle sacmalaık..kuslar altınız cızıyorrum DOLAPCIDIR ..OYUN GORMEK ISTEYENDE USAGA GELİR OYUNUN KRALINI GORUR....kusların ırkı ıspartaya dayalıdır ordan gelen karacıl erkegın yavrularıdır ısparta kusu harıcte kus beslemem duyrulur yanı dolapcı dıyelım onun harıcınde kus beslemem ..yok efendım yugoslavmı yok efendım sus kusumu yok efendım akkafalara benzıyolar valla resımlerdekı kuslar baya bıldıgın dolapcı gerısı hıkayeen mevcuttur..bızde kus yerde bakılmaz sus ıcın beslenmez bızde kus ucurulur takır takır dolap yaptırılır gerı kusları yakın bı zamanda resımlerını koyucam merak ediyom onalr hakkında neler dıyceksenız..valla bılgısı olanda yazmıs olmayanda bırakın bılgısı olanlar konussun en guzeli bu ve kustan az anlayanlarda kafa karsıtırmasınlar ...aha usak aha kuslar oyunlarında tereddut kesınlıkle etmem eden varsa kumes bagıslamasına sonuna kadar varım buyrun beklerım herkesı...sevgıler saygılar ....UCARI KUSCU...aslan kardes tel nomu verem ordan haberlesırız...0 541 657 77 79

tepeli ırkıdır

Geri