veteriner kazığı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan angaralı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 63
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K

angaralı

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Selçuk Pehlivan
Meslek
müdür
İlgi Alanı
Kediler
Merhabalar;
Arkadaşlar başımdan geçen bir olayı paylaşmak istedim..
Bir arkadaşımın tavsiyesi ve ısrarı üzerine bir çift kuşu veteriner fakültesine(dışkapı)götürdüm,kuşun birinin kıçında tümöre benzer yumuşak bir şişlik var diğeri ise yem yemesine rağmen çok zayıfladı bıçak gibi çıktı göğsü,dosya açma işlemi 30 lira yatırdıktan sonra veteriner kuşa baktı şöyle bir röntgen çekeceğiz dedi.Röntgen sabahları çektiklerini ve ertesi gün gelmemizi söyledi,ben gelemeyeceğimi söylemem üzerine hoca kontrol etsin dedi hocayı 2 saat sonra nihayet bulduk ve kuşu eline dahi almadan bunlara c vitamini yaz yolla demesi çok komik geldi bana.Kuşa yapılan ilk tespitte kanatları cibalı olan kuşlar 10 yaşlarında teşhisi uçamıyor aşırı zayıflık oldu ben ne uçamaması hocam dedikçe adam bana kanatları deforme olmuş diyor o yaşlı kuş damızlık uçmaması için kanatlarını biz öyle traşlıyoruz diyorum adam beni dinlemiyo hayatında kuş eline almamış belki bu vitaminleri biz zaten veriyoruz diyorum geçiştirmece,en sonunda kuşları alıp çıktım ordan ve arka taraftaki etlik yolu üzerinde ilaç deposuna gittim allahtan orda başka veteriner varmış olayı anlattığımda bana güldü getir kuşları dedi ve kontrol etti dişi kuş kıçında iltihap oluşmuş ve antibiotik verdi diğeri için vitamin takviyesi uygun gördü,fakülte için ise kuştan anlamazlar boşuna gitmişsin dedi her gelen hayvanı röntgene yolladıklarını ve sonuçta kol gibi fatura çıkardıklarını anlattı.Merak ettiğim biz 3 tl ye muayene olurken bi kuşu 30 liraya ilk giriş parası almaları tamamen soygundur.Bari kuşu bi eline alıp dinlese fiziksel muayenesini yapsa gam yemem.Veterinere gidecek arkadaşlara şimdiden uyarım olsun güvercinden hiç anlamıyorlar yazık çok yazık bu işe toplumun bakış açısının nasıl olduğu ortadadır kediye köpeğe verilen önem kuşlara verilmiyor,koskoca veteriner fakültesinde bi güvercine bakacak anlayan doktor yok ayıp....

Selamlar Selçuk bey,

Bu konuda gerçek anlamda güvercin hobisine gönül vermiş kişiler sıkıntılılar, şehirinizde, ilçenizde, kasaba ve köylerinizde kaç tane veteriner var. Bu veterinerlerden kaç tanesi güvercin konusunda bizlere net birşey söyleyebiliyor, kullandığımız antibiyotik tarzı bir çok ilaçın açılımı büyük baş hayvandan kanatlı tabir edilen tavuk hindi v.b. hayvan için tasarlanmıştır. Güvercin hobisine gönül vermiş bizler çözümlerimizi bizim ve bizim gibi sitelere başvurarak yazarak, yazılanları okuyarak hasber kadar tabiri yerinde ise kulaktan dolma tanı ve tadavilerde arıyorlar. Bu konuda çok yazılacak masaya yatırlacak konular var ama ne yazık ki havanda su dövmekden başka birşey gelmiyor elimizden, deneme yanılma yöntemleri ile yolumuza devam ediyoruz.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

merhaba selçuk bey geçmiş olsun gerçekten kötü bir deneyim olmuş. Ancak bazı arkadaşların veterinerlere sitem etmesinide haksızlık olarak görüyorum ben, sadece kanatlı hayvanlar üzerinde uzmanlık yapmış bir insan, bir veteriner günümüz şartlarında nasıl geçinebilir gerçekten elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin.

merhaba selçuk bey geçmiş olsun gerçekten kötü bir deneyim olmuş. Ancak bazı arkadaşların veterinerlere sitem etmesinide haksızlık olarak görüyorum ben, sadece kanatlı hayvanlar üzerinde uzmanlık yapmış bir insan, bir veteriner günümüz şartlarında nasıl geçinebilir gerçekten elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin.
siz yanlış anladınız veteriner fakültesi dedim ben,koskoca fakultede kuştan anlayan bir veteriner yok madem kuştan anlamıyosunuz 30 lira neden giriş ücreti aldınız.Ben buna sitem ediyorum bi vitamin yazın demeye 30 lira.....

doğru demıs selcuk abı kusu elıne almadan ılgılenmeden bır vıtamın yazıp o para alınmaz.. zaten kusla ılglense derdını çözse verdıgı paraya kımsenın bır sey dedıgı yok ..........

eline alsada degişmez adam senden parayı almış zaten elinede alsa vitamin diyecek üzerine çıkıp ezsede vitamin diyecek ama hiç bir şekilde hangi oranda verecegini söylemezler zaten veterinere giden evciller belli köpek kedi papagan güvercinlerle ugraşmıyorlar bile bunun sebebide biziz şimdiye kadar kaç kişi güvercinini alıp veterineregitti acaba milyonda 1 mi?

Arkadaşlar dışardan gelen güvercin ilaçları yasaklandı.Yasaklanma nedeni veteriner ilaçlarının yurda kaçak girmesi, yerli ilaçları bile yem ve güvercin malzemeleri satan dükkanlar satamıyacak, cünkü şimdiye kadar ilaç satanlar el altından ruHsatsız satıyolardı.Olan güvercin yetiştiricilerine oldu ,veterinerlerden bu konuda yardım bekliyoruz.Güvercin besleyenlere, aşı ve hastalıkların tedavisinde yardım bekliyoruz.Türkiyede ,avrupa birliği sürecinde anayasada bir cok değişiklik yapıldı,hayvan hakları değince bazen insan haklarını bile yabana atarız, yetkililere sesleniyoruz güvercinseverlerin bu kanayan yarasına derman olsunlar.Gerekirse yönetimden bu konu ile forum ana sayfasında sesimizi duyurmak için konu açılsın.

Konunun ekonomik yönü daha çok ön planda olduğundan , ülkemizde güvercinler konusunda ihtisası olan yada mesleki deneyimi olan yeterli donanımda bizlerin arzu ettiği gibi veterinelerri şuan için bulmak güç .. Ben en zaından henüz ratlamadım .. Yazıkki halen eski üsül daha çok deneyimlere dayalı birikimlerimizi kullanarak işimizi görüyoruz .. İlaç ve aşı kullanımıda yine aynı şekilde sürüyor . yerli üretim ilaçların bir bölümünün fason olması sebebi ile özellikle sadece güvercinlere yönelik üretiln ürünlerde daha çok ithal olanlarını tercih ediyoruz . Şİndi sizlerin paylaşımlarından yeni öğrendiğime göre bukonuda artık belli bir denetime taabi olacak ..
Bu yeni üsüller oturana dek bir süre da sıkıntılarımız artacak ..
Sayısal kalabalığımıza( çoğunluk demeyi isterdim, ancak hali hazırda ki vaziyetimizi Çoğunluk diye tenımlamak güç, bu bakımdan kalabalık olarak tanımlıyorum ) rağmen henüz kuşlarımız ve biz ikinci hatta üçümnü sınıf bir kalabalık olarak devam ediyoruz yolumza ..
Yeni yeni adını duymaya başladığımız faaliyet gösterren '''Federasyonumuzun'' ilgi alanları içine mutlak bu İlaç kullanımı , Teşhis, Tedavi ve Korumaya yöneliik olarak yürütülen tüm Veteriner uygulamaları'da acilen alınmalı ..

Forumumuz da açılan pekçok konuda bir birine bağıntılı olarak sorunlarımız ve bu sorunların çözümü aşamasında önümüze çıkan çeşitli handikaplar, çaresizlikler sıksık dile getirilior ..
Bu büyük kalabalığımızın tamamını olamasada belli bir bölümünü bu meselelere odaklana bilen ,Samimi kuşçular yada güvercin severler olarak biliçlendire bilirsek ve daha bilinçli bir camia olarak örgütlene bilirsek, hali hazırda ki mevcut örgütlenmeleride güçlendirerek .. Bu örgütlere vereceğimiz gerçek desteklerle ,onlara enerji verebilirü, yeni hareket alanları kazan dıra biliriz.. Her bakımdan itici güç ve bakış açısı kazandıra biliriz.. Konuyu olduğu noktadan bilmiyorum bir miktar uzaklaştırdımmı , Aslında konunun niteliğine daha yakın bir bakış açısı mı kattım bilmiyorum .. Sizlerlede paylaşayım istedim, bu manada düşüncelerimi .. selamlar ŞEREF

tengelli' Alıntı:
herkese selamlar ben şunu hiç anlayamıyorum ben kuş ticareti yapmıyorum. yapanada bir şey demiyorum. ticaret az yada çok parayla satın alma satma işine denir. bir cuval para veren insanlar bu aldıklarını bedavaya vermez. bir cuval para vermesede bedavaya vermez iyi kuşunu versede herkese vermez. ama şu bir gerçek rant kavgası denilen olayı anlamıyorum. rant kavgası aslında kuşçuluk için güzel bir gelişim ama bizde ters tepki yapıyor nasıl diyeceksiniz hayvanın değeri artıkça kıymetide artar ona verilen hizmette 10 tl aldığınız bir güvercininiz var birde 1000 tl ye arasında ki fark o kadar ki kümesinizde 10 takım 1000 tl lik kuş varsa onlara bebek gibi bakarsınız. rant iyi dedim bizde ters tepiyor bunun sebebi kuşu ve kuşçuluğu bilmeden iyi kuşa sahip olmaya kalkan arkadaşların çok kazıklanmasından geçiyor ama önce kuşçuluğu sonra kuşları sonrada kuşçuları ögrenmiş olsa bu arkadaşlar satıcılar arasında doğan rekabetten sözle değil seyirle göstererek satmak zorunda kalır sıradan bir yetiştiriciye değil gerçek kuş meraklısına o da kuştan anlıyorsa kazıklatmaz kendisini ben rant olayı karaftarıyım keşke bendede rantlık kalitede kuşlar olsada rant olayına girsem ayda 100 tl masraf yapıcama satsam 1000 tl ye bir takımda ayda 500 --- 800 tl masraf yapsam üste haşlık kalsa oo süper oldu canım sıkıldıkça maranoza gitsem bunu yık şöyle yap desem cizimleri versem 5 takım parasıyla iyi olurdu.. 10 liralık kuşlarla kuşçuluk olmayacağı gibi rantsızda bu iş olmaz.

konunun bu konuyla bile çok bağlantısı var kuşun ve kuşçunun kalitesi ve değeri artmazsa avrupadaki gibi ciftlikler olmazsa kaç yıl geçerse geçsin bu işin uzmanları olmaz çünki adam kuşa neden ilaç alsın neden veterinere götürsün kaç paralık kuş besliyoruz yada besliyor ölen ölsün kalan sağlar bizim diyen zihniyete sahip olan bizleriz.

Arkadaşlar animal planet yada discover channel kanallarında veterinerleri burda herkes izlemiştir,adamların her türlü techizat araçları evlere servisleri herşey var.Biz okadarını zaten beklemiyoruz gerekli ilaç şu şukadar koyacaksın deseler doğru bir şekilde yönlendirseler çoktan razıyız.
ha birde bu 30 lira olayını hala anlamış değilim özel veteriner değil bu veteriner fakültesinden bahsediyorum devlet buralara kadar el atmış anlaşılan.

şu her haltı siyasete atanlarıda anlamak mümkün degil siyaset yapacaksan meclise git arkadaşım devlet eliktrige zam yapmasın devlet ekmege zam yapmasın devlet otobüslere zam yapmasın devlet vergiye zam yapmasın ama devlet okulları bedava yapsın devlet hastaneleri düzene soksun devlet oto yollar raylı araçlar metrobüsler tüneller yapsın siz hiç bir şeyi görmeyin gelin 30 tl nie almış devletin işi hadi gidelim bana kalsa 30 degil 50 alınması gerekdi bu sadece güvercin için degil hepsi için geçerli köpek kedi farketmez bir kesim gidip iş yok aş yok derken bir kesim gidiyor para saçıyor 25 kilo iyi bir köpek maması 150 250 arasında degişiyor semtine göre gaziosmanpaşada aldıgın 25 kiloluk mama 150 tl etilerden aldıgın 25 kiloluk mama 300 e bile satılabilir devlet el atıyor çünki o hastane sana fatura kestimi bakalımda bi makbuz verdi gönderdi

Selamlar,

Konunun o boyutunu burada tartışmanın gereği yok, biz güvercinlerimize sağlanabilecek hizmetleri nasıl en iyi seviyeye çıkarabiliriz, onun arayışındayız. Kim ne istemiş kim ne ödemiş kim nereden neyi kaça almış bunu tartışmak çok yersiz. Türkiyede serbest piyasa ekonomisinin kuralları işlemekte ve bu kuralların çercevesinde arz talep dengesi sağlanmaktadır. Adından da anlaşılacaği gibi serbest piyasa, bir yerden aldığınız ürünün başka bir yerde aynı fiyatla satılmasını bekleyemeyiz, yada kişiye özel muhamele yapılmamasını, güvercinlerimizi bütçemize uygun bir şekilde bakabilmenin alternatiflerini yaratmak adına araştırmalar yapmamız daha faydalı olacaktır.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

geçen sene bi abimizin kümesine bulgaristandan 3 kişi geldi bayram ziyaretine bizim burada bulgaristanlıların oturdugu göçmen konutları var oraya ziyerete gelmişler gelmişken abimizin kuş uçurdugunu görmüş çıkmışlar kümese adamlar böyle kuş beslenmez diyor adamlar anlattıkça agzın açık kalır biz osmanlıdan peygamberlerden bahsediyoruz yani soyumuz bu hobiyi yapıyordu diyoruz ama biz sanki daha yeni başlamış gibi acemice yapıyoruz bu işi oda neden bizden kaynaklanıyor para hırsı baskayı bile kırıyoruz artık 5 liralık kuş yani beş lira verip eş almıyoruz elimizdeki dişi baskaya miski eş vuruyoruz bunun nedeni 5liramızın olmamasından dedil bilmemezligimizden... veriyoruz çoluk çocuga 1 tane baska o da gidiyor alıyor mardin v.s bunları eş yapıyor yawru alıyor sen bu çocuga nasıl besleyecegini ögretmezsen ne olacak ortalık saf kandan çok kırma olacak ondan sonrada devlet kanun çıkartsın yok tasarı düzenlesin öyle birşey istiyorsan birleşeceksin millet vekili çıkaracaksın köşk'e yoksa devlet taslak çıkartsın diye beklersen çok beklersin benim bu sitede kullanıcılara sundugum iki tane birlik olma mesajım var bir kişi bile cvp vermedi diyorumki bir çok ilden arkadaşlar var bu sitede bende eminönünden ucuza oyuncak hediyelik türü şeyler alıyorum yada ihtiyaç ürünleri misal fiber bezler var annelerimiz ablalarımız şuan tercih ettigi bir ürün japon pazarı ucuzluk pazarı diye tabir edilen yerlerde tanesi 1.25 veya 1 tl ben eminönünden 3 adetini 1.5 a alıyorum misal 10 tl ye satılan şemsiye ben 5 tlye alıyorum boncuk atan bir çogumuzun morartıcı olarak bildigi oyuncak silah 4 5 tlye dışarda satılırken ben 1.5 2 tl ye alıyorum daha yüzlerce şeyler var dedigim şu misal benden 100 tl lik ürün alıcaksın bunları bakkallara hediyelik eşya satan yerlere akrabalarına v.s v.s satacaksın eline en az 200 250 tl geçer böyle 100 kişi oldugumuzu düşünün 1 ay içerisinde 15bin tl fazladan kar elde edilir bu yüz kişi ile bir grup kurup 5 6 ay devamlı bu sistemde satış yapılsa elde edilen kar ile ortaklaşa karar ile bir arazi alınır illa ist olması gerekmez 20 bin tl ye 3 bin metre kare yer satanlar var dahada ucuzu vardır öyle bir yer alınsa bunun içine hobi bahçesi tarzında kulubeler yine kulube gibi kafesler yapılsa o 100 kişi istedigi zaman gelip gidebilir yada yine diyelimki ankarada 15 kişi istanbulda 150 kişi bursada 15 kişi v.s v.s bu insanlar birlik içinde olur bir dubleks veya teras kiralar kuş üretimi ile kirasıda çıkar harçlıklarıda çıkar kendisini geliştirmiş olur ben şahsen isterim benim yanıma 15 kişi gelsede ortaklaşa bişeyler yapmayı kabul etse bizim burada bi dubleks kirası 750 800 tl ilk 6 ay herkez belli bi hesaba 100 tl gönderir 6 ay sonunda 9 bin lira toplanır bunun 3 bin lirası ile teras kiralanır kümes yapılır 6 bin tl yede çok süper 10 çift kuş alınır bunları üretmeye başladınmı iş bitti 3 agız yawru aldıkdan sonra kuşlardan 4. agızlar satılır size şöyle söyleyeyim 30 çift kuşunuz var her biri 100 er tl 2 ayda bir yawru alıyorsunuz ve yawru 4 aylık en az olmadan satılmaz ona göre sisteminizi oturtacaksınız 30 çift yawru satarsınız her ay 100 e satamasan bile 75 e satsan 2.250 lira yapar benim kümesim kaldırılmadan önce ben her ay 1200 1500 arasında para alıyordum hele 15 kişi olsan bu kuşları 1 haftadan daha erken satarsın 15 kişi 2şerli guruplar halinde gitse mezatlara satar birde kendi kümesinin reklamını yapar millet artık telefon açmaya başlar kuş varmı diye hatta kendine güvenen 3 4 kişi olursa kendi mezatını açar bu iş bukadar basit ama bizim içimizdeki anlaşamamazlık ben üstünüm düşüncesi kavgacı kişiligimiz herşeyi bozmakda 1 numara o yüzden biz bu durumdayız

şu her haltı siyasete atanlarıda anlamak mümkün degil siyaset yapacaksan meclise git arkadaşım
Çok heyecanlısın blader hayırmı zoruna giden ne..siyaset yapan sensin öyle ya döktürmüşün,hükümet sözcüsü gibi yazmışsın.Ben sadece 30 lira çok para dedim 10 lira olabilir yada daha az,nerde görülmüş böyle bedava para kazanıldığı..demekki sen bu işlerden yolunu buluyon daha fazla alınması gerektiğini savunduğuna göre.. :asla:

evet daha fazla alınması lazım hatta senin gibi bilgisiz hayatında bir gazete bile okumamış insanlara ekmegi 10 tl ye satacaksınki eskiden çamurlu yollarda yürüdügünü hatırlasın evet ben devlet sözcüsüyüm bana şu sorunun cvbını ver kim gelsin başa bahçelimi gelsin deniz baykalmı kılıçdar oglumu yada erbakanmı gelsin kim gelsin adam sırf islamcı diye bütün millet hatta medya karşı adama neden çalışıyor diye kılıçdar oglu havuzlu villası dedi dedi sonra kendi villası çıkınca sesi kesildi bak daha şaton var malikanen var diyebiliyormu? ben kimseyi savunmuyorum kimseyede para yemiyor demiyorum ama 2 fark var biri yiyor çalışmıyor digeri yiyor çalışıyor sen kimi savunursun sen dua et veteriner bulmuşsun benimle siyaset yapmayınız allah aşkına seçimlerde yine 1.ci parti çıkacak siz yine hatayı millette arayacaksınız

şuraya hobimiz hakkında belki bir iki kelime ögreniriz bilmeyenlere ögretiriz diye takılıyoruz hükümet devlet siyaset diye giriyorsunuz konuya ben sevmim böyle şeyleri siyaset yapacaksanız binlerce site var siyasetle ilgili acaba 5 tl olsa diyecekmiydiniz allah devletimizden razı olsun.. diye hayır ozamanda diyecekinizki niye bedava degil insan oglu çig süt emmiş ama 5 tl olsa ben demezdim akp işde böyle ucuzlattı herşeyi demeyecektim sizin kuyrugunuz kesilmiş yaranız var veterinere gidin faturayıda bana gönderin ben öderim nasılsa benim devleti tuttugum için gelirim var en büyük saflıgınızda bu işde adam akıllı bana yok devlet şuradan şukadar vurgun yaptı şukadar türkiyeye zarar verdi diyemiyorsunuz hemen aa hükümeti savunuyorsa kesin para yiyordur devletten diyip beni diger partilerden bir adım daha uzaklaştırmaya çalışıyorsunuz Allah herkezin gönlüne göre versin

Selamlar,

Siz bayağı doluymuşssunuz, biri fitilinizi ateşlemiş gibi habire yazıyorsunuz. Sakin olun dediğim gibi, sizinde dediğiniz gibi siyasetin yeri burası değil, bizim buradaki bulunma nedenimiz güvercin hobimizi daha iyi boyutlara getirmek bizden sonraki nesillere güzel kalıçı miraslar bırakabilmek, bunun dışındaki her yazılan satırbaşının burada ses getırmeyeceği aşıkardır. Siz güvercinlerinizin yanına gidin onlar bizleri sakinleştirir, rahatlamamıza yardımcı olur. Yetiştirdiğiniz form ırkı güvercinlerinizden uçurun keyfini çıkarın.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

haklısın aykut hocam ama beni ateşleyen adamın daha benim ne iş yaptıgımı bilmez ne yedigimi ne içtigimi bilmez ama hemen 2 kelam ettik diye dogruyu söyledik diye sen yolunu buluyosun demesi kaldıki ben her savundugumda para alıyor olsam burada ne işim var gider haber sitelerinde takılırım

Döktürrr kim tutar seni,kardeşim ne alakası var siyasetin allahını sen yapıyosun ben tek kelime etmedim siyaset sen git tv de açık oturuma katıl senin yerin burası değil,biz kuştan veterinerden bahsediyoz sen nelerden...senin yaşın kadar kitap gazete makale okudum siyasetide iyi bilirim ama burası yeri değil.

Selamlar,

Konunun fazla uzamaması ve kırıcı olabilecek yazışmalara sebebiyet vermemesi için bugün saat 17:00 de konu başlığını üzülerek kitleyip, arşivimize kaldıracağımı bildiririm.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

aynen aykut hocam karar senin ve dogru bir karar söyleyip söyleyim yanlış anladınız ben öyle söylemek istemedim diyenler türedi zaten

Niye kilitliyosun beyfendi yasaya,duruma aykırı bir durum varsa muhatabını ikaz edersin yada uzaklaştırırsınız.Konuyu kilitleme nedemek şimdi burada veteriner uygulamalarından ve yetersizliğinden bahsediyoruz bunu konuşmayacaksak neyi konuşacağız,konu başlığını açan benim tek kelime siyaset yapmadım siyasetçi anmadım reklam propaganda yapan başkası muhatabını ikaz edersiniz.Olmadı uzaklaştırır admin,daha evvel ne tartışmalar oldu burda konumu kilitlendi yoksa benim dediğim gibimi yapıldı..

Selamlar,

Sizinde dediğiniz gibi veteriner uygulamlarından ve yetersizliklerinden söz ediyorduk, duk diyorum üzülerek karşılıklı atışma şekiline giren ve konunun anlımından başka boyutlara geçebileceğini hissetiğimiz konu başlıklarını ne yazık ki arşivimize kaldırıyoruz. Bu tür ikili yazışmaları özelinizden yapamanızı rica ediyoruz. Bu özelden yapılan yazışmalarda ise kişilere karşı yapılan ağır ithamlardan dolayı şikayet edilmesi halinde ilgili üyenin gerekir ise siteden uzaklaştırılmasına karar verilmektedir.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

angaralı' Alıntı:
Arkadaşlar animal planet yada discover channel kanallarında veterinerleri burda herkes izlemiştir,adamların her türlü techizat araçları evlere servisleri herşey var.Biz okadarını zaten beklemiyoruz gerekli ilaç şu şukadar koyacaksın deseler doğru bir şekilde yönlendirseler çoktan razıyız.
ha birde bu 30 lira olayını hala anlamış değilim özel veteriner değil bu veteriner fakültesinden bahsediyorum devlet buralara kadar el atmış anlaşılan .

siz daha ne söylediginizi bilmiyorsunuz şöyle bi balkona çıkında hava alın temiz hava iyi gelir yazdıgınızı bilmiyorsunuz bu siyaset propaganda degilde nedir?

S A Zaten bir çok yetiştirici yeni yetişenler kıymetli ustalar bu hobiye gönül vermiş kişilerin çogunun hem fikir oldugu en önemli dikat e alınması gereken durumlardan birisi de açılan çok önemli konu başlıkları da dahil konunun konu olmaktan çıkartılıp başka taraflara kaydırılmasıdır bu düşünülmesi dikkat edilmesi gereken çok önemli bir durumdur bu site çatısı altında olup bu ortamı ve bilgi paylaşımın da bulunan büyüklü küçüklü her kes ve kesimin böyle durumlara hassasiyet göstermesi gerekir yoksa burada bulunanların anlatmaya çalıştıkları bilgi paylaşımları amacına ulaşmaz bir çok kiş ve kişiler ustalar yetiştiriciler kendilerince bir şeyler biliyor olabilirler kendilerini iyi yetiştirmiş te olabilirler ancak bu bilgi ve paylaşım dan gençleri yeni yetişenleri mahrum etmemek adına konu ve konu başlıklarını ört bas edip başka yönlere çekmeme düşün cesini taşımalılar diyor saygılar sunuyorum

angaralı' Alıntı:
Konu: veteriner kazığı

gaziosmanpaşa' Alıntı:
angaralı' Alıntı:
ha birde bu 30 lira olayını hala anlamış değilim özel veteriner değil bu veteriner fakültesinden bahsediyorum devlet buralara kadar el atmış anlaşılan .

siz daha ne söylediginizi bilmiyorsunuz şöyle bi balkona çıkında hava alın temiz hava iyi gelir yazdıgınızı bilmiyorsunuz bu siyaset propaganda degilde nedir?
bu telaşını savunma iç güdünü anlamış değilim bak sana siyaset yapıyım dur
sen bukadar reklamı yapmışsın tam bi hükümet sözcüsü gibi şimdi helal olsun bu yazılarını okuyan yetkili varsa eğer makarnan bedava kömürün şimdiden hazır helal olsun sana ...

ben gizli kapatlı tartışmam tartışacaksan herkez duysunda kimlere ne iftiralar attıgınız meydanda olsun
cevabım
her sene devlet hazinesinden o anki hükümete para verilir fakire fukaraya ihtiyacı olana yardım edilsin diye sizin yandaş medya bunu bile bile akepe kömer dagıtıyor makarna dagıtıyor diyip söylenmeniz benim okadar hoşuma gidiyorki anlatamam dagıtamamanızın sebebide bir kere bile iktidara gelememiş olmanız biz biliyoruz sizin tuttugunuz kişilerin en ufagının bile anneinin trilyonluk villa larını size söylesek bile yalan söylüyorsunuz diye üste çıkmaya çalışırsınız ve şunuda söyleyerek dahada sizi muhattap almayacagımı bilmenizi isterim Baykal yiyor yolsuzluk yapıyor çalışmıyor Kılıçdaroglu yiyor yolsuzluk yapıyor çalışmıyor Bahçeli yiyor yolsuzluk yapıyor çalışmıyor Erdogan yiyor yolsuzluk yapıyor ama çalışıyor eger bu saydıgım 3 parti şimdiye kadar çalışsaydı türkiye şimdinin bin yıl ilerisinde olurdu türkiyenin önündeki engel ne abd ne rus ne israil türkiyenin önündeki engel kılıçdaroglu baykal sav bahçeli

yap yap reklamını yap ben siyaset olmasın diye özel mesaj yazıyorum sen kopyalayıp buraya yapıştırıyosun,hakkatten şimdi bedava kömür makarnayı hakettin senin gibilerini iyi bilirim ben işiniz gücünüz fırsat buldummu böyle çığırtkanlık yapmak din adı altında milleti dolandırmak,bedava kömür makarna millete sus payı kaymağı enişte dayı,şimdi siyaset yaptım işte konu kilitlenebilir.

birde makarna konusuna gelince biz makarna yeriz siz adana urfa şiş istakoz lüfer suşi iskender götür dünya senin malın zaten fakir makarna yemiş onu bie çok görüyorsunuz demekki iktidar olsanız onuda çok göreceksiniz ama makarna ne makarnası açlıkdan ölsünler dersiniz allaha şükür benim makarnayada ihtiyacım yok kömürede git fakir edebiyatı yapma ben bi dilekçe yazayımda sanada versinler makarnada gözün kaldı bune yaw makarna makarna adam fırında 75 kuruş olan ekmegin daha büyügünü 40 kuruşa satıyor allah razı olsun demezsiniz ama makarna diyip durursunuz bak üsttede demişim yiyor ama çalışıyor kardeşim çalışmıcaksın sonra millet banada yedirsin diye bekliceksin yok öyle dava

bizim Allahdan korkumuz var dini böyle şeylere alet eden sizsiniz namaz kılanı görseniz apden paralıyordur diyorsunuz sizin başınıza istavroz lazım yatar kalkar kutsal su içersiniz

saygılar

aykutk' Alıntı:
Selamlar,

Konunun fazla uzamaması ve kırıcı olabilecek yazışmalara sebebiyet vermemesi için bugün saat 17:00 de konu başlığını üzülerek kitleyip, arşivimize kaldıracağımı bildiririm.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

umarm konuyu uzattığınızın başka yere çektiğinizin farkındasınızdır.

Geri