Belki bir yıldan fazla oldu Tv 'de bir belgesel izlemiştim , konusu kuşlardı yani Güvercinler .. Avrupada bir şehirde bir ilk okul güvercin severlerin meknına bir ziyarette bulunuyor .. Bu mekanın bir Dernejmi yoksa daha resmi bir kuruluşmu olduğunu tam olarak anlayamadım . Sanırım özünde çocuklara hayvan sevgisini aşılamaya yönelik etkinlik bu olay ..
Olay şeyle gelişiyor okuldan servis araçlarına binen çocuklar öğretrmeleri ile birlikte bu kuşçu
( Güvercin mekanı ) mekanına geliyor kapıyı alıyorlar ve içeride bir gurup insan oturuyor çoğu belli bir yaş üzeri emekli insanlar gibi. Mekan sonderece nezih modern ve intizanlı , kapının dış kısmından itibaren profesyonel bir meken tabelası amblemi posrerleri vs çocuklar gelince belki de çoğu bu ziyaretten habersiz yaşlılar neşe ile ayağa kalkıp çocukları karşılıyorlar , tanışıyorlar öğretmenin kısa bir konuşmasını takiben içerdeki insanlarla kaynaşan çocuklar ortamı dolaşıyorlar kafeslerde kuşlar var çeşit çeşit ilgin ç olan bizim taklacılarda var :
) Arka bahçeyi orada ki kümesleri falan şkalşarak gülüşerek eğlenceli bir şeklde dolaşıyorlar çocuklar soruyor yetkililer yada neyse o mekenda bulunan insanlar anlatıyor beraber birşeyler yiyorlar içeride , koyu sohbetler yapılıyor , sonra bir videğo gösterisi kuşlar tanıtılıyor .. Akşam üstüne dek bu etkinlik devam ediyor .. Sonra çocuklar bu mekandan okullarına yine yolaçıkıyor geldikleri servis aracı ile .. Hepsi mutlu, onları ağırlayanlarda mutlu ..Tamamının yüzünden bir memnuniyet bir tatmin ifadesi akıyor .. Alt yazılı bir belgeseldi bu çoğunu okuyamasamda bir bölüm diyaloklarıda takip ettim .. Ve özenti sempati .... Vss .. Bu duruma biz gelebilirmiyiz zor ama belki biraz , ümit etmek te istiyorum .. Şu varki millet olarak çoğu meziyetimiz yazıkki zayıf .. Bu kuşçu camiasıda bir okadar daha zayıf .. Her işe bir hile hurda sokmak yine yazıkki milli bir kusurumuz .. Buraya taa nerelerden geldikk kazıkçı Veterinerden mi diyelimm ... Oturmamış ( yada daha hiç başlamamaış ) veteriner hizmetlerindenmi !!! Sonra ortak sorunlarımız pıtır pıtır tesbih tanesi gibi ardı ardına dökülü verdi önümüze ... Fikir paylaşımı ,yakarışlar , yılgınlıklar vs karıştı birbirine ..Birlik beraberlik için farklı yollar önerildi.. Kimi ortak kümes kuralımdedi hop bir çırpıda evdeki hesabı yapıverdi, hoş çarşıya uymaz ya evdeki hesap neyse eleştiriler vs ..
Evet özünde birliktelik önkoşul , bu birliktelik te herkezle samimi olma şartımız yok siztemli ve teşkilatlı olmak için birliktelik ortak payda ortak menfaatlerimiz .. Başkaca bir ortaklığa gerek yok zatenn.. Yani illaki bana göre resmi teşkilatlanmalarda yer almalıyız ki belli bir hizmet cetveli oluşsun bir süre sonra .. Tabi bizde su istimallermutlak olacak milli hasletletimizde var bu iş .... Yani bir Sığır kooperatifindede var Sulama kooperatifindede , ama bu insanlar bu kuruluşları kimi zaman eleştrselerde dağıtmıyorlar içinde mücadele ediyorlar belki koperatif yetkililerinden işleyişinden nefrette ediyorlar , buna rağmende belli bir hizmeti azda olsa almak adına orada savaşıyorlar .. Yani tüzel kişilik olarak bir teşkilat olarak resmiyetli bir çatı altında bulunuyorlar .. Bizde askaride olsa hizmet alabilmek için federasyan yada nryse çatılı olmak ve bu çatıları çalıştırmak yönlendirmek ve iilakide hizmet almak için her konuda anlaşmasakta birlişkte hareket mecburiyetindeyizz ... Başka yolu yok bence .. selamlar ŞEREF
Birlik beraberlik olmak için herkezle