veteriner kazığı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan angaralı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 63
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K
Selamlar,

Yönetimden moderatör arkadaşlarım önerileri doğrultusunda konudan sapmaya neden olan ve karşılıklı olarak kırıcı nitelikteki yazışmaları üzülerek sileceğimi bilgilerinize sunarım.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

gaziosmanpaşa' Alıntı:
geçen sene bi abimizin kümesine bulgaristandan 3 kişi geldi bayram ziyaretine bizim burada bulgaristanlıların oturdugu göçmen konutları var oraya ziyerete gelmişler gelmişken abimizin kuş uçurdugunu görmüş çıkmışlar kümese adamlar böyle kuş beslenmez diyor adamlar anlattıkça agzın açık kalır biz osmanlıdan peygamberlerden bahsediyoruz yani soyumuz bu hobiyi yapıyordu diyoruz ama biz sanki daha yeni başlamış gibi acemice yapıyoruz bu işi oda neden bizden kaynaklanıyor para hırsı baskayı bile kırıyoruz artık 5 liralık kuş yani beş lira verip eş almıyoruz elimizdeki dişi baskaya miski eş vuruyoruz bunun nedeni 5liramızın olmamasından dedil bilmemezligimizden... veriyoruz çoluk çocuga 1 tane baska o da gidiyor alıyor mardin v.s bunları eş yapıyor yawru alıyor sen bu çocuga nasıl besleyecegini ögretmezsen ne olacak ortalık saf kandan çok kırma olacak ondan sonrada devlet kanun çıkartsın yok tasarı düzenlesin öyle birşey istiyorsan birleşeceksin millet vekili çıkaracaksın köşk'e yoksa devlet taslak çıkartsın diye beklersen çok beklersin benim bu sitede kullanıcılara sundugum iki tane birlik olma mesajım var bir kişi bile cvp vermedi diyorumki bir çok ilden arkadaşlar var bu sitede bende eminönünden ucuza oyuncak hediyelik türü şeyler alıyorum yada ihtiyaç ürünleri misal fiber bezler var annelerimiz ablalarımız şuan tercih ettigi bir ürün japon pazarı ucuzluk pazarı diye tabir edilen yerlerde tanesi 1.25 veya 1 tl ben eminönünden 3 adetini 1.5 a alıyorum misal 10 tl ye satılan şemsiye ben 5 tlye alıyorum boncuk atan bir çogumuzun morartıcı olarak bildigi oyuncak silah 4 5 tlye dışarda satılırken ben 1.5 2 tl ye alıyorum daha yüzlerce şeyler var dedigim şu misal benden 100 tl lik ürün alıcaksın bunları bakkallara hediyelik eşya satan yerlere akrabalarına v.s v.s satacaksın eline en az 200 250 tl geçer böyle 100 kişi oldugumuzu düşünün 1 ay içerisinde 15bin tl fazladan kar elde edilir bu yüz kişi ile bir grup kurup 5 6 ay devamlı bu sistemde satış yapılsa elde edilen kar ile ortaklaşa karar ile bir arazi alınır illa ist olması gerekmez 20 bin tl ye 3 bin metre kare yer satanlar var dahada ucuzu vardır öyle bir yer alınsa bunun içine hobi bahçesi tarzında kulubeler yine kulube gibi kafesler yapılsa o 100 kişi istedigi zaman gelip gidebilir yada yine diyelimki ankarada 15 kişi istanbulda 150 kişi bursada 15 kişi v.s v.s bu insanlar birlik içinde olur bir dubleks veya teras kiralar kuş üretimi ile kirasıda çıkar harçlıklarıda çıkar kendisini geliştirmiş olur ben şahsen isterim benim yanıma 15 kişi gelsede ortaklaşa bişeyler yapmayı kabul etse bizim burada bi dubleks kirası 750 800 tl ilk 6 ay herkez belli bi hesaba 100 tl gönderir 6 ay sonunda 9 bin lira toplanır bunun 3 bin lirası ile teras kiralanır kümes yapılır 6 bin tl yede çok süper 10 çift kuş alınır bunları üretmeye başladınmı iş bitti 3 agız yawru aldıkdan sonra kuşlardan 4. agızlar satılır size şöyle söyleyeyim 30 çift kuşunuz var her biri 100 er tl 2 ayda bir yawru alıyorsunuz ve yawru 4 aylık en az olmadan satılmaz ona göre sisteminizi oturtacaksınız 30 çift yawru satarsınız her ay 100 e satamasan bile 75 e satsan 2.250 lira yapar benim kümesim kaldırılmadan önce ben her ay 1200 1500 arasında para alıyordum hele 15 kişi olsan bu kuşları 1 haftadan daha erken satarsın 15 kişi 2şerli guruplar halinde gitse mezatlara satar birde kendi kümesinin reklamını yapar millet artık telefon açmaya başlar kuş varmı diye hatta kendine güvenen 3 4 kişi olursa kendi mezatını açar bu iş bukadar basit ama bizim içimizdeki anlaşamamazlık ben üstünüm düşüncesi kavgacı kişiligimiz herşeyi bozmakda 1 numara o yüzden biz bu durumdayız

selamlar dediklerin çok güzel fakat sana bir sorum var dediğini onaylıyormu onaylamıyor mu ? federasyona üyemisin yada ilşkilerin var mı ? tgf yasal olan bakanlıktan..

güzel soru sormuşsunda abisonuçda dernek kurmuyoruz kendi içindegruplaşmaya ne federasyon karışabilir nede bakanlık siz mezata mezat olayına takılıp sordunuz her halde vergi vericem dedigiiz zaman mezatta açılır hırsızlık malıda ben kendim damacana su işi yapıyordum kendi dükkanımdı vergi açılışı yapmak istedim muhasebeciye gittim 2 tane imza attım imza sirküsü falan tamam dediler belediyeden 2 kişi geldi baktı tamam dedi gitti bu kadar basit bizim kanunlarımızda bu kadar açıklık varken her akıllı yolunu bulur

şimdi gruplaşmaya kimse bir şey demiyor. ama kanaryacılarda mesela markasız kuş çöp hükmü yok bizde öyledeğil federasyon ne işe yarar birincisi herkes üye olursa herkesin sözü geçer üye diyelimki 10000 kuşçu federasyon bünyesine bağlı olanbu kuşçulara ilaı kim sağlar federasyon üyei bi arkadaş ortak olur bir eczaneyle sadece bu üyeler için laç getirse yedi sülalesine yeter sende istediğini alırsın ve her 6 ada bir kümes kümes veteriner gezdire bilirsin ve aşıları yaptıra bilirsin benim bildiğim 3 5 kişilik gruptan bir caçık cıkmaz kandırmayalım kendimizi kuşçuyu bizden iyi kimse tanımaz adam alla yolunda on numaradır assan yalan söylemez kuş için söylüyor v.s v.s şimdi selçuk abinin dediği doğru ama sorun onlarda değil bizde avrupada adamlar bunu aşmış bir şekilde yapıyorlar bu onların iyi kuşç olmasından değil PROFOSYONEL olarak yapmasından kaynaklanıyor.yani her halukarda sorun kuşçuluk camiasındaki kişilerden kaynaklanıyor. bu kişiler kim ben sen o bu şu yani hepimiz suçluyuz. birde sen gruplaş dernek kur derneğinide federasyona üye yap her toplantılrına delege sec içinizden gönder isteklerini itirazlarını bildir. v.s v.s

sende haklısındır ama şunu bi duşun istersen ben federasyon yada dernek kurmuyorum bak birisinin ev sahibi birisinin komşusu digerinin bilmem nesi birinin annesi birinin nenesi karşı benim düşündügüm 10 15 kişi ile neler yapılabilecegi kaldıki kişi çıkmıyor kafa kafaya verip düşünelim yapılırmı yapılmazmı diye laf kalabaalıgından başka birşey yaptıgımız yok söylermisin bana sitede kaç kişinin kümesine gittin sırf senle yada benimle ilgili degil sitede kaç kişi sağ taraftaki profile bakmadan birbirimizin ismini biliyoruz bence 100de 1 lerdedir belki daha düşük
ayrıca kanaryacılar demişsin evet kanaryada gerçek kanarya sever 10bin tlye kanarya alır ama marka yoksa 1 lira bile vermez aynı kuşa şunuda unutmamak gerekli ben bu işe 11 yaşında girdim kanarya işine girseydim beceremezdim kafes kuşları arasında en nadir en hissiyatlı olan en çok emek isteyen hayvan sen salarsın kuşu kümesinden uçar uçar ögrenir herşeyi ama kanaryacı öyle degil gider dere kenarına çocugunu alıp dere kenarına gitmemiş adam kanaryasını alıp dere kenarına gideni biliyorum ben sen 11 yaşındaki çocuga ver kanaryayı bakalım karga gibi gag layıp dursun ama sitede araştır bakalım 15 yaşından küçük kaç çocuk var sadece bu sitede yönetici arkadaşlara mesaj at istersen bi sor federasyon falan yalan ben daha posta yetiştiriciler federasyonundan daha iyi bir federasyon görmedim gerisinde hep şike çıkar amacı var yarışlarınada gittim en körün bile görecegi şeyi görmemek için ellerinden geleni yapıyorlar kuşun beli bozuk oldugu sahibinin belini temizledigi açık ve net bir şekilde belli kuş birinci olamamiş olabilir ama kuşun yarışa katılması bile şikedir kaldıki federasyona katılmak nereden çıkarttınız 10 tane mezata götüreyim sizi federasyonun kapısını rengini bilmezler benim gibi

doğru bilmezler federasyonu kuranlarda postacılar zaten. 2. ben burdan azda olsabir kaç arkadşla kişiyle görüşüyorum çoğunun kümesinede gitmedim.ben çok mezata gittim çoğunuda işletenlrin nasıl işlettiğini bilirim.konu birlik adam herkesi cağırmaz. haklı konu veterinerler çoğu bizitanımak grmek istemez oda doğru sorun bizde.. mehmetmüsaitsen kümesinin fotograflarını cekip atarmıs nasıl yetitirci olunması gerektiğini düşüncelerinle değil ispatların kanıtlarsn bendediğerleride seni dah iyi anlarız.

benim düşüncelerim 2 3 yıl önce yaptıgım kümesle ölçülemeyeceka kadar büyük şöyle izah edeyim benim kümesim 2 genişlik 1.5 yükseklik 1.5 derinlik bi motora bagl pencere istedigim zaman açıyordum kuşlar güneş görüyordu istedigim zaman kapatıyordum bunu balkonumdan yapıyordum 30 çift kuşum vardı hepsi mardin süt basık tepe miski sıvama mermeri sarı kafa ilaçları yemleri için bölmem vardı kümesimde ve plakçılar çarşısının ordan aldıgım 3 adet mermer havuz vardı 2si su dolu digeri kum dolu çatıda matkapla açtıgım delikler sokagı aydınlatan gece lambası kümesin içine girmesini saglamıştım ama ne oldu şerefsizin biri şakayetmi ne etmiş birincide kurtarmıştım zabıtadan ama 2 3 ay sonra gelmişler yüklemişler kamyona götürmüşler o yüzden yeniden kaldırıma yapmak istemiyorum

yapmamamın sebebide taşınacak olmam dubleks alıcaz şimdi abimin telefoncu dükkanı var kayınçosu ile ortaklar kredi çekip orayı almayı düşünüyorum eger olursa fazla zaman ayıramam yani oturup kuşları uçuramayacagım için kuşlara eziyet etmek istemiyorum ama dubleks e taşınırsam sabah giderken açarım kapılarını çeker giderim akşamda ugraşabilirim temizlikleri ile ama size şöyle düşünmenizi saglamak isterim diyelimki 15 20 kişi dedigim gibi birlik oldu teras yada bahçeli bi yer kiralandı yada arnavut köyde gecekondu evler var bahçeli adamla 5 yıllık anlaşma imzaladın bahçeye kümesleri yaparsın 2 kişiyide bunlarla ilgilensin diye seçtin var 100 çift kuşun ilk yumurtalarını 3 ay sonra aldın elinde oldu 200 çift bunlar 20 günü tamamladıklarında bi 100 daha yawru aldın oldu 300 çift ilk 100 yawruyu mezatlarda pazarda kümesine davet ettigin arkadaşlarına sattın bitti öyle öyle istersen 100 ünüde satmaz 20 tane kendine ayırırsın yada topluluk arasında dagıtılır bunların hepsinde tabiiki künyesi olacak gruba bi isim belirleyeceksin ona göre künye hazırlayacaksın tabii benim hedefim damızlık olarak ayıracagım yawrularıma gümüş künye yaptırmaktı ama kısmet olmadı gelelim maddi hesaba her bir çift i 150 tl ye alsan 15bin tl yapar yawrularını 100 tl ye satsan 10bin tl yapar bunun 2bin tlsi giderlere gerisi kasaya öyle öyle 1 yıl içinde sakaryadan arsa alınır içine her grup üyesi arkadaşa 10 metre karelik oda ve yanına kümes yapılır sonra birazdaha gayretle 30 50 fark etmez kulube yapılır yanına kümes yapılır ve kuşcu arkadaşlara yıllık kiraya verilir yada 5 10 bin tl ye o kulubeler satılır boş alanlara çocuk parkı piknik masaları mangallıklar salıncak v.s v.s piknik alanı yürüyüş alanları kuruur sen diyelim verdin 5bin tl aldın orayı geldin eşinle çocuklarınla kuşlarınla bende yaşadım bunu köye gidecektim kuşları kimseye emanet edemedim ama böyle bir şey olsa kuşlarımıda tatile götürürüm gider eşimi çocuklarımı alır piknigimi yapar eglenirim sonrada gider kuşlarımı uçururum

Şahsen ben daha kuştan anlayan bi veterinere denk gelmedim, rastlamadığım gibi duymadım da.

gaziosmanpaşa' Alıntı:
benim düşüncelerim 2 3 yıl önce yaptıgım kümesle ölçülemeyeceka kadar büyük şöyle izah edeyim benim kümesim 2 genişlik 1.5 yükseklik 1.5 derinlik bi motora bagl pencere istedigim zaman açıyordum kuşlar güneş görüyordu istedigim zaman kapatıyordum bunu balkonumdan yapıyordum 30 çift kuşum vardı hepsi mardin süt basık tepe miski sıvama mermeri sarı kafa ilaçları yemleri için bölmem vardı kümesimde ve plakçılar çarşısının ordan aldıgım 3 adet mermer havuz vardı 2si su dolu digeri kum dolu çatıda matkapla açtıgım delikler sokagı aydınlatan gece lambası kümesin içine girmesini saglamıştım ama ne oldu şerefsizin biri şakayetmi ne etmiş birincide kurtarmıştım zabıtadan ama 2 3 ay sonra gelmişler yüklemişler kamyona götürmüşler o yüzden yeniden kaldırıma yapmak istemiyorum

şimdi federasyonu üyesin kayıtlı bir şekilde kuş besliyorsun veteriner belgeleride var öyle küt diye alıp gidemezler küt diye alıp gidebiliyorslar evde birilerinde ara eğer evde değil komşum diyorsan kümesin ya çok kokuyor dur birde kümesine geçede3 ışık girdiğinden uçurulmayan mardinlerde kanat sesi çok olur rahatsız olmaları doğaldır. ama öyle el kol sallayarak alıp gittiyseler sen yine çok çok yakınında birinde ara...

ben görmedim ki 3 5 kuşçu bir araya gelsin hem fikir olsun... ama şu gerçek konuda veteriner sorunumuz. hemde baya büyük ilaç sorunumuz var hemde baya büyük aşılanma sorunumuz var çok çok büyük sorun ayriyetten yem kaliteli yem mineral sorunumuz var. dahada önemli olan kaliteli kuş ondanda önemlisi kaliteli profosyonel yetiştirici sorunumuz var bunları cözelimde diğerleri kalsın adam sana yemin en kötüsünü kakalıyor kuşların ölüyor diyelim ispatladın bedelini alabiliyormusun. yemler sıradan cuvallarda daha yeni biraz kalitesi artı bu işin örnek 50 bin kuşçu var türkiyede ancak 100 de 3 gerçek meraklı diğerleri sedace meraklı olduğunu sanıyor. fakat sadece besliyor yada uçuruyor. kuşlar için kaç kitap getirtirmişiz dışardan ne kadar genişletmişiz bilgimizi hiç kulaktan duyma az bucukta internetten ondada fikir çatışması yaşıyoruz. yine işin içinden çıkamıyoruz.

çevremden yada komşularımdan alan olamaz 2 çelik halatla baglıydı parmaklıklara kümes koku sorunum yoktu 2 adet pc fanıyla sorunu çözüyordum birde yanık kum pisligi dakikasında kuruttugu için koku pek olmuyordu sadece bu aralar hırsızlar dadanmıştı kümesin alarm sesi biraz yüksekti 3 4 defa sabaha karşı ötmüştü bide ben oturup kümesin önünde akşama kadar oturuordum rahatsız olmuşlar ondan sonra duydugum kadarı ile 2 3 kişi beyaz masaya gitmiş şikayet etmiş komşuların söyledigine göre bizim evde kimse yokken gelip sormuş kimse ilgilenmemiş onlarda çekiciye koyup götürmüş falan söyleyende 10 yaşında çocuk buralardaki tüm bahçe müdürlüklerine otoparklara v.s yerlere gidip araştırdım ama malesef yok yani hırsız mudahalesi degil belediye mudahalesi

veterinere gelince bu konuyu okuyan 20 kişi bende dahil kaç kişi güvercini alıp veterinere gittikki ben şahsen 3 kere köpegim için gittim başkada gitmedim veterinerlerinde suçu yok arz talep meselesi sen ben gidip kuşdan anlıyormusun güvercinden anlıyormusun demişmiyiz hayır hayırsa bi kampanya yapalım herkez imza versin veteriner yetiştiren üniversiteye yada yetkili yerlere gönderelim onada kimse olur demez toplanalım federasyona üye olalım künyesiz hayvana kuruş para vermeyelim desem onada kimse olur demez ilk fikrimede kimse olur demez yani bizden bişey olmaz

Belki bir yıldan fazla oldu Tv 'de bir belgesel izlemiştim , konusu kuşlardı yani Güvercinler .. Avrupada bir şehirde bir ilk okul güvercin severlerin meknına bir ziyarette bulunuyor .. Bu mekanın bir Dernejmi yoksa daha resmi bir kuruluşmu olduğunu tam olarak anlayamadım . Sanırım özünde çocuklara hayvan sevgisini aşılamaya yönelik etkinlik bu olay ..
Olay şeyle gelişiyor okuldan servis araçlarına binen çocuklar öğretrmeleri ile birlikte bu kuşçu
( Güvercin mekanı ) mekanına geliyor kapıyı alıyorlar ve içeride bir gurup insan oturuyor çoğu belli bir yaş üzeri emekli insanlar gibi. Mekan sonderece nezih modern ve intizanlı , kapının dış kısmından itibaren profesyonel bir meken tabelası amblemi posrerleri vs çocuklar gelince belki de çoğu bu ziyaretten habersiz yaşlılar neşe ile ayağa kalkıp çocukları karşılıyorlar , tanışıyorlar öğretmenin kısa bir konuşmasını takiben içerdeki insanlarla kaynaşan çocuklar ortamı dolaşıyorlar kafeslerde kuşlar var çeşit çeşit ilgin ç olan bizim taklacılarda var ::)) Arka bahçeyi orada ki kümesleri falan şkalşarak gülüşerek eğlenceli bir şeklde dolaşıyorlar çocuklar soruyor yetkililer yada neyse o mekenda bulunan insanlar anlatıyor beraber birşeyler yiyorlar içeride , koyu sohbetler yapılıyor , sonra bir videğo gösterisi kuşlar tanıtılıyor .. Akşam üstüne dek bu etkinlik devam ediyor .. Sonra çocuklar bu mekandan okullarına yine yolaçıkıyor geldikleri servis aracı ile .. Hepsi mutlu, onları ağırlayanlarda mutlu ..Tamamının yüzünden bir memnuniyet bir tatmin ifadesi akıyor .. Alt yazılı bir belgeseldi bu çoğunu okuyamasamda bir bölüm diyaloklarıda takip ettim .. Ve özenti sempati .... Vss .. Bu duruma biz gelebilirmiyiz zor ama belki biraz , ümit etmek te istiyorum .. Şu varki millet olarak çoğu meziyetimiz yazıkki zayıf .. Bu kuşçu camiasıda bir okadar daha zayıf .. Her işe bir hile hurda sokmak yine yazıkki milli bir kusurumuz .. Buraya taa nerelerden geldikk kazıkçı Veterinerden mi diyelimm ... Oturmamış ( yada daha hiç başlamamaış ) veteriner hizmetlerindenmi !!! Sonra ortak sorunlarımız pıtır pıtır tesbih tanesi gibi ardı ardına dökülü verdi önümüze ... Fikir paylaşımı ,yakarışlar , yılgınlıklar vs karıştı birbirine ..Birlik beraberlik için farklı yollar önerildi.. Kimi ortak kümes kuralımdedi hop bir çırpıda evdeki hesabı yapıverdi, hoş çarşıya uymaz ya evdeki hesap neyse eleştiriler vs ..
Evet özünde birliktelik önkoşul , bu birliktelik te herkezle samimi olma şartımız yok siztemli ve teşkilatlı olmak için birliktelik ortak payda ortak menfaatlerimiz .. Başkaca bir ortaklığa gerek yok zatenn.. Yani illaki bana göre resmi teşkilatlanmalarda yer almalıyız ki belli bir hizmet cetveli oluşsun bir süre sonra .. Tabi bizde su istimallermutlak olacak milli hasletletimizde var bu iş .... Yani bir Sığır kooperatifindede var Sulama kooperatifindede , ama bu insanlar bu kuruluşları kimi zaman eleştrselerde dağıtmıyorlar içinde mücadele ediyorlar belki koperatif yetkililerinden işleyişinden nefrette ediyorlar , buna rağmende belli bir hizmeti azda olsa almak adına orada savaşıyorlar .. Yani tüzel kişilik olarak bir teşkilat olarak resmiyetli bir çatı altında bulunuyorlar .. Bizde askaride olsa hizmet alabilmek için federasyan yada nryse çatılı olmak ve bu çatıları çalıştırmak yönlendirmek ve iilakide hizmet almak için her konuda anlaşmasakta birlişkte hareket mecburiyetindeyizz ... Başka yolu yok bence .. selamlar ŞEREF

Birlik beraberlik olmak için herkezle

S A ARKADAŞLAR BU KONUYU İKİ GÜNDÜR TAKİP EDİYORUM AMA HALA BİR NETİCEYE VARILMIŞ DEGİL NETİCE ALINACAK GİBİDE GÖRÜNMÜYOR EVET BEN DE İKİ KEZ VETERİNERE KUŞ GÖTÜRDÜM KENDİM DE SAGLIKCI HASTANE ÇALIŞANI OLARAK İLKİNDE GERÇEKTEN ANLIYORLARMI BAŞTANMI SAVUYORLAR DİYE BİR KUŞ GÖTÜRDÜM 15 SENE ÖNCE HASTANEMİZ DOKTOR U VASITASI İLE ANK ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİNE KUŞ YUMURTLAR DİYE BEKLERKEN MEGER UR VARMIŞ YUMURTA SANARAK BEKLEMİŞİM KUŞU GÖTÜRDÜM DURUMU ANLATTIM
1 PROFESÖR
1DOÇENT
1UZMAN
1ASİSTAN
VE BİR KAÇ ÖGRENCİ AMALİYATA GİRDİLER ÇOCUGU OLACAK BABA GİBİ BEKLEDİM 2 SAAT SONRA ÇIKTILAR ALDIKLARI URU KAVANOZ İÇİNDE PATOLOJİ YE GÖTÜRMEM İÇİN BANA VERDİLER KUŞU DA BAYGIN OLARAK ELİM E VERDİLER GELDİM KUŞ YUMURTLAMAZ DEMİŞLERDİ YUMURTLAMADI NASIL NEDEN YUMURTLAMADIGINI OZAMAN TIP DİLİN DE ANLATTILAR NETİCE DE İLGİLENDİLER BİRDE KANADI KIRILAN KUŞ GÖTÜRDÜM YİNE İLGİLENDİLER HATTA ARKADAŞLAR KUŞU HASTANEYE GÖTÜRÜYOR DİYE BENİMLE ALAY EDEN LER DEOLDU AMA O ALAY EDEN KİŞİLER O KUŞU SEYRETTİLER BELKİ BEN ANLAYAN VEYA O AN İYİ DOKTORLARA RAST GRLDİM İLGİLENEN DE VAR ARKADAŞLARIN DEDİGİ GİBİ ÖNEMSEMEYİP BAŞTAN SAVANLARDA VAR HER YERDE HER MEVKİ VE BRANŞ DA İYİSİDE KÖTÜSÜDE MALESEF VAR AMA SORUN SADECE BUNLAR DEGİL ESAS SORUN BİZLERİN HİÇ BİR ZAMAN ÖNEMLİ KONULAR DA ÇOGUNLUGU BİRLİK BERABERLİGİMİZİ SAGLAYAMIYORUZ BİZLERİN EN BÜYÜK SORUNU BUDUR HAKLIYA HAKLI HAKSIZA HAKSIZ DİYEMİYORUZ NE TARTIŞMAYI NEDE PAYLAŞMAYI TAM MANASIYLA YAPAMIYORUZ HER KESE MAVİ BONCUK DAGITIYORUZ ELEŞTİRİLERE DOGRU SÖYLENSE DAHİ KABULLENEMİYORUZ HAKLIDIR DİYEMİYOR YANLIŞLARIMIZ DA ISRAR EDİYORUZ HEP AYNI KONULAR HEP BİRBİRİNE BENZER BAŞLIKLARI TARTIŞIYORUZ MALESEF PEK İLERLEYEMİYORUZ BİRBİRİMİZİ ANLAMALIYIZ İDDİALAŞMALARI UZATMAMAK GEREK KONU BAŞLIKLARI ÖTELENİYOR AMACINDAN SAPTIRILIYOR PEK ÇOK KİŞİ BU DURUMLARDAN RAHATSIZ BUNU ÇOK KİŞİ FARKEDİYOR ŞEVKLERİ KIRILIYOR BU KISIR DÖNGÜDÜR GİDİYOR YERİNE GETİREMİYECEGİMİZ TARTIŞMALAR SADECE ZAMAN KAYBI AMACIMIZA ULAŞAMIYORUZ DAHA İLERİ BAKIP KENDİMİZİ KUŞÇULUGUMUZU DAHA YÜKSEKLERE TAŞIMAMIZ GEREK PEK MESAFE KAT EDEMİYORUZ BOŞA TARTIŞIYORUZ YAPAMAYACAGIMIZ BAŞARAMAYACAGIMIZ ŞEYLERİ KONUŞUYORUZ YAPAMIYOR SADECE ZAMAN KAYBEDİYORUZ
ASLINDA YAZACAK PEK ÇOK SORUN VAR LAKİN KAFANIZI AGRITMAK İSTEMEM DÜZELEMEYECEK ŞEYLERİ TARTIŞIYRUZ SONUÇ ALAMIYORUZ
SAYGILAR

kuscu_marik' Alıntı:
S A ARKADAŞLAR BU KONUYU İKİ GÜNDÜR TAKİP EDİYORUM AMA HALA BİR NETİCEYE VARILMIŞ DEGİL NETİCE ALINACAK GİBİDE GÖRÜNMÜYOR EVET BEN DE İKİ KEZ VETERİNERE KUŞ GÖTÜRDÜM KENDİM DE SAGLIKCI HASTANE ÇALIŞANI OLARAK İLKİNDE GERÇEKTEN ANLIYORLARMI BAŞTANMI SAVUYORLAR DİYE BİR KUŞ GÖTÜRDÜM 15 SENE ÖNCE HASTANEMİZ DOKTOR U VASITASI İLE ANK ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİNE KUŞ YUMURTLAR DİYE BEKLERKEN MEGER UR VARMIŞ YUMURTA SANARAK BEKLEMİŞİM KUŞU GÖTÜRDÜM DURUMU ANLATTIM
1 PROFESÖR
1DOÇENT
1UZMAN
1ASİSTAN
VE BİR KAÇ ÖGRENCİ AMALİYATA GİRDİLER ÇOCUGU OLACAK BABA GİBİ BEKLEDİM 2 SAAT SONRA ÇIKTILAR ALDIKLARI URU KAVANOZ İÇİNDE PATOLOJİ YE GÖTÜRMEM İÇİN BANA VERDİLER KUŞU DA BAYGIN OLARAK ELİM E VERDİLER GELDİM KUŞ YUMURTLAMAZ DEMİŞLERDİ YUMURTLAMADI NASIL NEDEN YUMURTLAMADIGINI OZAMAN TIP DİLİN DE ANLATTILAR NETİCE DE İLGİLENDİLER BİRDE KANADI KIRILAN KUŞ GÖTÜRDÜM YİNE İLGİLENDİLER HATTA ARKADAŞLAR KUŞU HASTANEYE GÖTÜRÜYOR DİYE BENİMLE ALAY EDEN LER DEOLDU AMA O ALAY EDEN KİŞİLER O KUŞU SEYRETTİLER BELKİ BEN ANLAYAN VEYA O AN İYİ DOKTORLARA RAST GRLDİM İLGİLENEN DE VAR ARKADAŞLARIN DEDİGİ GİBİ ÖNEMSEMEYİP BAŞTAN SAVANLARDA VAR HER YERDE HER MEVKİ VE BRANŞ DA İYİSİDE KÖTÜSÜDE MALESEF VAR AMA SORUN SADECE BUNLAR DEGİL ESAS SORUN BİZLERİN HİÇ BİR ZAMAN ÖNEMLİ KONULAR DA ÇOGUNLUGU BİRLİK BERABERLİGİMİZİ SAGLAYAMIYORUZ BİZLERİN EN BÜYÜK SORUNU BUDUR HAKLIYA HAKLI HAKSIZA HAKSIZ DİYEMİYORUZ NE TARTIŞMAYI NEDE PAYLAŞMAYI TAM MANASIYLA YAPAMIYORUZ HER KESE MAVİ BONCUK DAGITIYORUZ ELEŞTİRİLERE DOGRU SÖYLENSE DAHİ KABULLENEMİYORUZ HAKLIDIR DİYEMİYOR YANLIŞLARIMIZ DA ISRAR EDİYORUZ HEP AYNI KONULAR HEP BİRBİRİNE BENZER BAŞLIKLARI TARTIŞIYORUZ MALESEF PEK İLERLEYEMİYORUZ BİRBİRİMİZİ ANLAMALIYIZ İDDİALAŞMALARI UZATMAMAK GEREK KONU BAŞLIKLARI ÖTELENİYOR AMACINDAN SAPTIRILIYOR PEK ÇOK KİŞİ BU DURUMLARDAN RAHATSIZ BUNU ÇOK KİŞİ FARKEDİYOR ŞEVKLERİ KIRILIYOR BU KISIR DÖNGÜDÜR GİDİYOR YERİNE GETİREMİYECEGİMİZ TARTIŞMALAR SADECE ZAMAN KAYBI AMACIMIZA ULAŞAMIYORUZ DAHA İLERİ BAKIP KENDİMİZİ KUŞÇULUGUMUZU DAHA YÜKSEKLERE TAŞIMAMIZ GEREK PEK MESAFE KAT EDEMİYORUZ BOŞA TARTIŞIYORUZ YAPAMAYACAGIMIZ BAŞARAMAYACAGIMIZ ŞEYLERİ KONUŞUYORUZ YAPAMIYOR SADECE ZAMAN KAYBEDİYORUZ
ASLINDA YAZACAK PEK ÇOK SORUN VAR LAKİN KAFANIZI AGRITMAK İSTEMEM DÜZELEMEYECEK ŞEYLERİ TARTIŞIYRUZ SONUÇ ALAMIYORUZ
SAYGILAR
Bize müstehakmı biyorsunuz abi ... )) selamlarŞEREF

S A ŞEREF Kardeşim tabiki böyle durumlara layık degiliz her şeyin en iyisine layıgız hep avrupalılara özeniyoruz avrupalı gibi düşünmeye çabalıyoruz konuşmalarımız düşüncelerimiz hep o yönde ama uygulayamıyoruz devlet olarak avrupalı olamadık zaten bizi kabul eden de yok benim anlatmaya çalıştıgım yapamayacagımız şeylerin tartışmasını yapıyoruz yine söylüyorum bu çatı altında birlik beraberlik haricinde her şeyi başarabiliriz ama birlik beraberligimizi saglayamayız ben bunu gördüm ama kendi bakış açımla gördüm başkaları nasıl bakar nasıl görür onu bilemem
NE PAYLAŞABİLİYORUZ
NE BİRBİRİMİZİ ANLAYABİLİYORUZ
DOGRULARI YANLIŞ YANLIŞLARI DOGRU GÖRÜYOR ISRARCI DAVRANIYORUZ
BEN ŞAHSIM OLARAK BU SİTE VE ÇATISI ALTINDAKİ TÜM ÜYELERİMİZİ SAYIYOR SEVİYOR VE ANLIYORUM AMA BU DURUM SEN BEN O DEMEKLE BİTMİYOR HER KES VE HER KESİM AYNI DÜŞÜNCE DE OLAMIYABİLİYOR BİRİNİN YANLIŞI BAŞKASINA DOGRU BAŞKASININ DOGRUSU ÖTEKİNE YANLIŞ GELEBİLİYOR HALBUKİ DOGRUYA DOGRU YANLIŞA YANLIŞ DİYEBİLSEK SORUNLARIN ÜSTESİNDEN GELMEK DAHA KOLAY OLACAK İŞTE BU DÜŞÜNCELER BİZLERİ AMACIMIZ DAN UZAKLAŞTIRIYOR
YOKSA HER KES KER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK AMA BİZ NE ARADIGIMIZI NE İSTEDİGİMİZİ ELİMİZDE NE OLDUGUNU BİLEBİLİRSEK BAŞARILI OLURUZ DİYOR
SAYGILAR SUNUYORUM

kuşcu marik çok güzel bir tespitte bulunmuşsunuz ama ben ticarette daha yolun ucuna bile yanaşamadım ama ilk ögrendigim şeylerden birisi inanmak inanmazsan en büyük engelin beynin oluyor kimse yoluna taş koymasa beynin sana oyun oynuyor orda taş var gibi görünüyor bizde geri adım atıyoruz önemli olan biz başaracagımıza inanıp taşın etrafından dolanmasını bilmeliyiz biz kendi kendimize yetmesini bilmeliyiz yetemiyorsakda birlik olmasını bilmeliyiz yani birlik olmaya inanmalı sıkılmadan usanmadan 1 kişi bulsan bile kardır diyip koyacaksın cebine yok olmuyo diye tarsan elinden 0 ın hiç bir etkisi yok 1 kişi bulmak bile çok güzel bir şey 2 kişi birden çalışsa daha rahat birilerini bulurlar brilik kdar güzel bişey yok

SENİN BENİM İNANMAMIZ YETMİYOR HERKES İNANABİLMELİ MESELE TAŞIN ETRAFINDAN DOLAŞMAK DEGİL AYAGA TAKILAN TAŞLARI FARK ETMEK ENGELLERE ÇÖZÜM BULABİLMEK
ZATEN BURDA TİCARETTEN BAHSETTİGİM YOK BENİM DEMEK İSTEDİGİMİ FARKLI YÖNE ÇEKMEYİNİZ ZATEN SİZİNDE BİR DEDİGİNİZ DİGER DEMEK İSTEDİGİNİZLE ÇELİŞİYOR BAŞKA BİR KONU BAŞLIGINDA ÇALINAN KUŞLARA YAKLAŞIMINIZI ANLAYABİLMİŞ DEGİLİM DİYORSUNUZ Kİ ÇALINSIN ÇALINSINKİ İNSANLAR KÜMESLERİNE ÖNEM VERSİNLER SAGLAM YAPSINLAR NASIL YAPSINLAR GÜÇLERİ YETERMİ DİYE İŞİN MANEVİYÖNÜNDEN BAKIP MADDİ YÖNÜNÜ PEK DÜŞÜNDÜGÜNÜZ YOK HADİ ONU DA BIRAKIN ADAMIN TERASIN DAN KUŞU ÇALINIYOR TERASINDAN DAHA GÜVENLİ NE OLABİLİR ADAMLAR İÇİN KÜMESLERİN SAGLAMLIGI BİR ŞEY İFADE ETMİYOR NİYET BELLİ ORTAMIMIZDA BÖYLE İNSANLARIN ÇOKLUGUNA RAGMEN HALA BİRLİK BERABERLİK TEKİ ISRARIRINIZI ANLAYABİLMİŞ DEGİLİM KENDİNİZ BİLE EVİNİZİN ÖNÜNDEKİ ZİNCİRLE BAGLI EMNİYETLİ ALARM LI KÜMESİNİZE SAHİP OLAMAMIŞKEN HIRSIZ VE HIRSIZLIKLARI BU KADAR HAFİFE ALMANIZIDA ANLAYAMADIM İNSAN BEYNİNİ KENDİ KULLANIR SEN BEYNİNİ NASIL KULLANISAN BEYNİNDE SANA O YÖNDE YOL GÖSTERİR BIRAKIN KUŞU KUŞÇULUGU İNSAN ÖLÜMLERİNE YAKINLARINA KATKIDA BULUNUP ACILARINI HAFİFLETEBİLMEK ADINA İLK KEZ AÇMIŞ OLDUGUM
BİR OLALIM BİRLİK OLALIM KONU BAŞLIGINA KATILIM 50 KİŞİYİ GEÇMEMİŞTİR BUNU BAŞARAMAYIZ DERKEN İNSAN İÇİN YAPAMIYORUZ KUŞLAR İÇİN HİÇ YAPAMAYIZ DEMEM DEKİ AMAÇ DAHA ÖNCE DENEDİGİMİZ DENEYİME BAGLI OLDUGINDANDIR KENDİNDE DİYORSUN ÇOGUMUZ BİRBİRİMİZİ AVATARA BAKIP İSİMLERLE TANIYORUZ HAKLISIN İŞTE SENİN DE YAZDIGIN GİBİ BÜYÜK KÜÇÜK SAYGI SEVGİ DÜŞÜNEMEDEN GELİŞİ GÜZEL KONUŞMALARLA BU İNSANLARIN BİRLİK BERABERLİK DUYGUSUNU KÖRELTİYORUZ
SAYGILAR MEHMET AGBİ

evet dogru söylüyorum ama gidip saga sola aglamıyorum egertüh kuşlarım çalındı diye bir kişiye dert yandıgımı gören olmuşsa gelsin yazsın buraya benim arkadaşlarımda var çalan götüren tek tesellim gidip satmıyorlar 100 liralık kuşu 5 10 liraya vermiyorlar o tek tesellim benimkisi hem çalınma degil belediye kaldırması kanun da olan bir şey yani 50 kişi katılan olmuş ama yazışmakdan ileriye gitmedigini yazınızdan anlıyorum saygı bakkalda satılmıdıgı için gidip alamıyor kimse ve şu saygı bekleme anlayışınızı anlamış degilim ne yaptınızki saygı bekliorsunuz gittiniz bilikmi yaptınız küçüklerinizden saygı bekliyorsunuz ben size saygısızlık yaparsam benimle muhattap olmamaya özen gösterirsiniz olur biter ama benim gördügüm giriyorum mezata susun a.q lan lı lunlu konuşmalar almış başını gidiyor öyle konuştukdan sonra benden saygı kmse bekleyemez bana abilikmi yapmış hayır benim kolumdan tutup öyle olmaz bu yaptıgın yanlışmı demiş hayır ama bilmem kaç yaş büyük diye saygı bekliyor neden? kaldıki ben yeri gelmiş babamla küfürleşmiş insanım karşımdaki kim tanımadıgım bilmedigim insanım artık devir degişti insan anne baba demiyor ismiyle hitap ediyor he öyle diye bizimde öylemi yapmamız lazım hayır ama şu büyüklük takıntısından turtulmak lazım ben 17 yaşında çocuk gördüm neredeeyse yaşı kadar bu hobinin içindeyim çocuk benden daha fazla bilgiye sahip buna saygı duyarım yaşla iş bitmiyor anlayacagınız bi abilik yapacaksın saygı vermezsem terbiyesizlik yaparsam dieceksin ben san iyilik güzellik yapıyorum sen saygısızlık yapıyorsun daha gelme selamını ver git dersin olur biter ve şuda bi gerçek 15 yaşındaki çocukda bana mehmet der 50 yaşındaki adamda fark yok benim için önemli olan bi bilgi alıp bilgi vermek gerisi faso fiso sen yapacaın iyiligi yap karşındakinin sayısı ona kalsın

gaziosmanpaşa' Alıntı:
evet dogru söylüyorum ama gidip saga sola aglamıyorum egertüh kuşlarım çalındı diye bir kişiye dert yandıgımı gören olmuşsa gelsin yazsın buraya benim arkadaşlarımda var çalan götüren tek tesellim gidip satmıyorlar 100 liralık kuşu 5 10 liraya vermiyorlar o tek tesellim benimkisi hem çalınma degil belediye kaldırması kanun da olan bir şey yani 50 kişi katılan olmuş ama yazışmakdan ileriye gitmedigini yazınızdan anlıyorum saygı bakkalda satılmıdıgı için gidip alamıyor kimse ve şu saygı bekleme anlayışınızı anlamış degilim ne yaptınızki saygı bekliorsunuz gittiniz bilikmi yaptınız küçüklerinizden saygı bekliyorsunuz ben size saygısızlık yaparsam benimle muhattap olmamaya özen gösterirsiniz olur biter ama benim gördügüm giriyorum mezata susun a.q lan lı lunlu konuşmalar almış başını gidiyor öyle konuştukdan sonra benden saygı kmse bekleyemez bana abilikmi yapmış hayır benim kolumdan tutup öyle olmaz bu yaptıgın yanlışmı demiş hayır ama bilmem kaç yaş büyük diye saygı bekliyor neden? kaldıki ben yeri gelmiş babamla küfürleşmiş insanım karşımdaki kim tanımadıgım bilmedigim insanım artık devir degişti insan anne baba demiyor ismiyle hitap ediyor he öyle diye bizimde öylemi yapmamız lazım hayır ama şu büyüklük takıntısından turtulmak lazım ben 17 yaşında çocuk gördüm neredeeyse yaşı kadar bu hobinin içindeyim çocuk benden daha fazla bilgiye sahip buna saygı duyarım yaşla iş bitmiyor anlayacagınız bi abilik yapacaksın saygı vermezsem terbiyesizlik yaparsam dieceksin ben san iyilik güzellik yapıyorum sen saygısızlık yapıyorsun daha gelme selamını ver git dersin olur biter ve şuda bi gerçek 15 yaşındaki çocukda bana mehmet der 50 yaşındaki adamda fark yok benim için önemli olan bi bilgi alıp bilgi vermek gerisi faso fiso sen yapacaın iyiligi yap karşındakinin sayısı ona kalsın
SEN HAKLISIN KARDEŞİM BU SÖZLERİN KARŞISINDA DİYECEK BİR ŞEYİM YOK İŞİN RAST GELSİN

Hangi sitede a ....... q yazılıyor hiç gördünüzmü, küfür ediyorlar deseniz elbette herkez anlayacaktır. Buraya aktarmanın lüzumu yok. Ayrıca postbit (profil) alanlarında yaş yazıyor, isim yazıyor hadi yaşı farketmiyorlar diye altınıda çizili yaptım. Öyleyken halen daha belli olmuyorsa kırmızı kalın fonttada yaparız.
Konuyu amacından çıkarmadan başlık neyse onu tartışalım. Diğer tartışmaların yeri burası değil.
Bir dahada msnde arkadaşlarınızlamı konuşuyorsunuz nerde ne şekilde kullanıyorsanız o küfür işini oralarda yazın burada yazmayın lütfen.

gaziosmanpaşa' Alıntı:

Konuyu saptırmadan konuşalım ve büyüklerimize saygı gösterelim Mehmet Bey.
Muharrem abimizin iletilerini incelerseniz birazcık o mezatlarda lan lı lun lu küfürlü konuşanlardan degil saygıyı sonuna kadar hakeden biri oldugunu anlarsınız.

Sizi biraz sakinlige davet ediyorum.
Konu ülkemizdeki veterinerlik hizmetleri konu dışı birlik olma tarzı mesajların yeri forumumuzda mevcutdur.

konu ordan buraya kaydıgı daha önceki mesajlarda açık ve nettir birlik olmazdan seni beni bizi kim tanıyorki vetiriner tanısın saygıya gelince herkezin kendisine kalmış bir şey kimseden zorla saygı alamazsınız alındıgını ifade etmiyorum yanlış anlamayın ama senin sevdigin saygı duydugun kişiyede sen saygı deger diye saygı duymam ve abimizden özür dileyerek saygısızlıgımö olduysa affetmesini istiyorum benim yazımdaki amaç kimse yaşı büyük diye küçügünden saygı beklemesin küçügüne sen saygı göster saygı bekle amaç bu sen küçügüne gösterki ögrensin yazımdaki amaç bu daha söyleyecek çok şey varda neyse

gaziosmanpaşa' Alıntı:
konu ordan buraya kaydıgı daha önceki mesajlarda açık ve nettir birlik olmazdan seni beni bizi kim tanıyorki vetiriner tanısın saygıya gelince herkezin kendisine kalmış bir şey kimseden zorla saygı alamazsınız alındıgını ifade etmiyorum yanlış anlamayın ama senin sevdigin saygı duydugun kişiyede sen saygı deger diye saygı duymam ve abimizden özür dileyerek saygısızlıgımö olduysa affetmesini istiyorum benim yazımdaki amaç kimse yaşı büyük diye küçügünden saygı beklemesin küçügüne sen saygı göster saygı bekle amaç bu sen küçügüne gösterki ögrensin yazımdaki amaç bu daha söyleyecek çok şey varda neyse

MEHMET Kardeşim zaten kendimle alakalı olmayan bir konunun içinde buldum kendimi
senin angaralı ile tartışmaların ve konunun uzaması sebebiyle tatsızlıga kırıcılıga sebeb vermemek adına orada ufak bir yazı yazdım ondan sonra siz bana döndünüz siz bana saygı duyun duymayın zaten benim bir beklentim yok ben kendimi bilen biriyim deyil siz kimseye saygısızlık etmem etmedim kimsede kimseye saygısızlık edemez etmemeli burada ki tartışmalarımız konu ne olursa olsun kimsenin kimseyi kırma küçümseme hakkını kendinde görmemesi lazım sen bana agbi demen ismen hitab etmen benden bir şey götürmez sanada birşey kazandırmaz mesele özür dilemek dilememek degil mesele o durumlara gelmemek insanlar konuştuklarını ne söylemek istediklerini insanları kırmadan anlatabilmek bütün mesele bu iyi akşamlar

Herkese selamlar;
Arkadaşlar üzülerek ifade ediyorum veterinere götürdüğüm kuşlardan birisi dün akşam öldü.Sebebi her neyse veterinerin baktığı kuşun birisinde ağzında benekler var demişti boz erkek öldü.İşte benim bu konuyu açarken tek düşüncem güvercinden anlayan adam akıllı bir veteriner uzman hekim olmadığıydı.Elbette ücret alınacak 30 lira değilde 3 bin lira alsaydı tek kuş ölmeseydi benim sıkıntım maddi değil bi kedi köpeğe yapılan ihtisas güvercinler için neden yok,güvercin hastalıklarından anlayan bi uzman olmazmı koca veteriner fakültesinden belki uygun bir ilaç verilmiş olsa damızlığım ölmeyecekti işte buna isyanım kulaktan dolma ilaçlar kullanıyoruz çoğumuz hatta insan ilaçları veriyoruz,zaten vitamin herkes kullanıyor bende ayda bir 2 ayda bir sularına karıştırıyorum konu vitaminlik değildi kuşun iştahı olmasına rağmen kilo kaybetmesiydi bizim tabirimizle kuruluk gibi bişeydi^.30 değil 30 bin lira olsa benim kuşum geri gelmez sadece dosya açtırma bedeli 30 lira alıp kuşa bakmadan vitamin yazın yollayın demesi hoş olmadı buna sitem ettim konuyu başka yere götürdü arkadaşlar.Yoksa deseler ameliyat olması lazım 3 bin lira gözüme bile gelmez allaha şükür durumum iyi benim kuşlarımda çocuklarım gibidir.Muharrem abi sen şanslıymışsın hayret ettim yazdıklarına bi telefonda alıyım o veterinerin adresini senden kümesimin en yaşlı damızlığı 11 yaşlarında göre göre eridi gitti belkide artık yaşlandı ondan ama yeme içmesi süperdi kümesiimin en iştahlı kuşuydu yapacak bir şey yok.Gene yazıyorum güvercinden adam akıllı anlayan şu ilacı ver düzelir yada vitamini diyecek veteriner ben görmedim duymadım en son duyduğuma götürdüm oda fıs çıktı herkese saygılar...

angaralı' Alıntı:
Herkese selamlar;
Arkadaşlar üzülerek ifade ediyorum veterinere götürdüğüm kuşlardan birisi dün akşam öldü.Sebebi her neyse veterinerin baktığı kuşun birisinde ağzında benekler var demişti boz erkek öldü.İşte benim bu konuyu açarken tek düşüncem güvercinden anlayan adam akıllı bir veteriner uzman hekim olmadığıydı.Elbette ücret alınacak 30 lira değilde 3 bin lira alsaydı tek kuş ölmeseydi benim sıkıntım maddi değil bi kedi köpeğe yapılan ihtisas güvercinler için neden yok,güvercin hastalıklarından anlayan bi uzman olmazmı koca veteriner fakültesinden belki uygun bir ilaç verilmiş olsa damızlığım ölmeyecekti işte buna isyanım kulaktan dolma ilaçlar kullanıyoruz çoğumuz hatta insan ilaçları veriyoruz,zaten vitamin herkes kullanıyor bende ayda bir 2 ayda bir sularına karıştırıyorum konu vitaminlik değildi kuşun iştahı olmasına rağmen kilo kaybetmesiydi bizim tabirimizle kuruluk gibi bişeydi^.30 değil 30 bin lira olsa benim kuşum geri gelmez sadece dosya açtırma bedeli 30 lira alıp kuşa bakmadan vitamin yazın yollayın demesi hoş olmadı buna sitem ettim konuyu başka yere götürdü arkadaşlar.Yoksa deseler ameliyat olması lazım 3 bin lira gözüme bile gelmez allaha şükür durumum iyi benim kuşlarımda çocuklarım gibidir.Muharrem abi sen şanslıymışsın hayret ettim yazdıklarına bi telefonda alıyım o veterinerin adresini senden kümesimin en yaşlı damızlığı 11 yaşlarında göre göre eridi gitti belkide artık yaşlandı ondan ama yeme içmesi süperdi kümesiimin en iştahlı kuşuydu yapacak bir şey yok.Gene yazıyorum güvercinden adam akıllı anlayan şu ilacı ver düzelir yada vitamini diyecek veteriner ben görmedim duymadım en son duyduğuma götürdüm oda fıs çıktı herkese saygılar...
S A Geçmiş olsun selçuk kardeşim üzüldüm benim götürdügüm zaman beni gönderen dokdor O ZAMAN ASİSTANDI şu an profesör aradan bayagı bir zaman geçti ama ne zaman istersen götürürüz o profesör hala duruyor beni de sever her zaman yardıma hazırım tekrar geçmiş olsun
SAYGILAR

eyvallah abi teşekkür ederim dostlar sağolsun.İnan damızlığım öldü 2 gündür evden çıkamıyorum sanki evden cenaze çıktı..

öncelikle geçmiş olsun ben size şöyle izah edeyim birincisi selçuk dayı veteriner ile devlet buralara da el atmış lafınız siyasettir siz birisini tutarsınız bir digeri digerini sorun oradan başlıyor işde siz devlet demeseydiniz bende size birşey demezdim ikincisi muharrem dayı ben saygısızlık yaptıysam dedim yani sizin nick inizi yazmışım siz mehmet agbi yazıyor ortamı dalgaya alarak beni geriyorsunuz zaten neyse üçüncüsü hüseyin kardeş site yönetici isi isen hem diyorsun msn de arkadaşınızla konuşur gibi konuşmayın hemde gelmiş benim msn arkadaşım gibi beni azarlamaya çalışıyorsunuz önce siz sitede oldugunuz yerin önemve degerini kavrayın ona göre uyaracaksanız uyarın uyarmada şudur bilmiyorsanız ögrenin site kurallarında küfür yasakdır lütfen daha dikkatli ollım dersin olur biter sen kardeşini falanmı azarladıgını sanıyorsun dördüncüsü hüseyin kardeş konu veterinerlikle ilgili evet biliyoruz ama birlik olup sen bi yerlere imza vermeden el ele verip bu konular hakkında gerekeni yapmayı saglamadan hangi ünüversite ögrencilerine güvercinleri de ders konusu yapar hiç birisi işde sonuç yine veterinerlik ve veterinerin kanatlı hayvan bilgisine dayandı

Selamlar,

Sitede üyelerin herbiri bizler için değerlidir. Bir üyeye diğerine davranıldığı gibi davranılır, kurallar bütün üyeler için aynıdır. Bu konuyu kitleyip, arşiv dosyası yapacaktım, ama veteriner ve kurumsallaşma konularında yazılanları okuyunca bir şeyler üretebilirmiyiz diye bunu yapmadım, karşılıklı atışma yada sataşma tarzı yazışmaları sildim. Lütfen kim kime ne demiş, kim gözünün üstünde kaşın var demiş bu tür ikili atışmaları yapmadan fikir alış verişinde bulunmaya devam edelim. Beyin fırtınası yaratalım, küçük fırtınalardan büyük kasırgalar doğarmış bunu unutmayalım. Biz gülleri severdik dikenleriyle, sizde dikenleriyle sevmeyi deneyin.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Arkadaşlar konuşulanlara ek olarak, Üniversitelerin Veterinerlik Fakültelerinde, 6. yarıyılda ; Kanatlı Hay. İnfeksiyöz Hastalıkları dersi gösterilmektedir, yani teorik olarak her veteriner kanatlı hayvanlardan anlar, ancak uzmanlık alanı farklıdır, eğer son yarıyılda Kanatlı Hayvanları Hekimliği ve Yetiştiriciliği Grubu na girmişse aşşağıdaki dersleri almaktadır.

VET 5301 Kanatlı Hayvanların İnfek.Tanı ve Korunma
VET 5303 Kanatlı Hayvan Hastalıkları Patolojisi
VET 5305 Kanatlı Hayvan Yetiştirme Teknikleri
VET 5307 Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları IV
VET 5131 Hayvancılıkta Projelendirme ve Fizilibite
VET 5135 Organik Hayvancılık
VET 5407 Kanatlı Hayvan Ürünleri Hijyeni ve Teknolojisi

ben bu konuyu müsait olduğum bir zamanda araştırıp, bu gruba katılmış veterinerleri sizinle paylaşmaya çalışıcam.

Geri