veteriner kazığı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan angaralı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 63
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K
KaRaCaKMaKLi' Alıntı:
Arkadaşlar konuşulanlara ek olarak, Üniversitelerin Veterinerlik Fakültelerinde, 6. yarıyılda ; Kanatlı Hay. İnfeksiyöz Hastalıkları dersi gösterilmektedir, yani teorik olarak her veteriner kanatlı hayvanlardan anlar, ancak uzmanlık alanı farklıdır, eğer son yarıyılda Kanatlı Hayvanları Hekimliği ve Yetiştiriciliği Grubu na girmişse aşşağıdaki dersleri almaktadır.

VET 5301 Kanatlı Hayvanların İnfek.Tanı ve Korunma
VET 5303 Kanatlı Hayvan Hastalıkları Patolojisi
VET 5305 Kanatlı Hayvan Yetiştirme Teknikleri
VET 5307 Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları IV
VET 5131 Hayvancılıkta Projelendirme ve Fizilibite
VET 5135 Organik Hayvancılık
VET 5407 Kanatlı Hayvan Ürünleri Hijyeni ve Teknolojisi

ben bu konuyu müsait olduğum bir zamanda araştırıp, bu gruba katılmış veterinerleri sizinle paylaşmaya çalışıcam.

istanbulda yaşayanlar için Kadıköy Belediyesi’nin Fikirtepe’de açtığı Veteriner Aşı ve Tedavi Merkezinde kanatlı hayvanlara teşhis ve tedavi yapılıyor, muane ücreti kanatlı hayvanlar için 15 TL.

Adres :Fikirtepe , Mandra Cad.Erdemler Sokak No:36 Kadıköy-İST.
Ayrıntılı Bilgi için Tel : 0 216 327 72 81 - 0 216 325 17 32
Not:internet sitesinde muane ücreti 30 tl yazıyor ancak ben bizzat görüştüm 15 TL ye yapabileceklerini söylediler.

Şans eseri VAN da bulunan br veterinere rastladım, Vet.Hek.Dr.Betül APAYDIN kanatlı hayvanlar ve biokimya konusunda uzmanlık yapmış bir doktor, Van da bulunan arkadaşlar ihtiyaç duyduğunuzda arayabilirsiniz.

Vet.Hek.Dr.Betül APAYDIN Tel: (432) 225 10 26 -1511

BOLU için:
Recep CAKIR
Aryavet Veteriner Hizmetleri
Bahçelievler Mah. Leylak Sk. 9-A
14100 BOLU - TR
+90 374 2132494 tel

özgür bey araştırmalarınız için teşekkürler erinmeden araştırıp soruşturmuşsunuz ankaradada özel ve uzman veterinerler vardır elbette hatta bu sitede üye salih06 arkadaşım kanadında urlu bir beyaz kuşu istanbula gönderdi veterinere ve urlu hasta kuş sanki yavru ekesi tabiri caizse kız gibi geri geldi inanamadık,ona yanlış hatırlamıyorsam 750 liraya maal oldu.İşin maddi boyutu farklı birşey zaten benim hasta bir kuşuma 1000 lira deseler ben veririm hiç gözüme gelmez bile bakın bilmeyen arkadaşlar için konuyu kısaca tekrar aktarayım..
Veteriner fakültesine (ankara dışkapı)kuşu götürdüm kapıdan girince ilk muracat var orada dosya açtılar hemen buna istinaden 30 lira makbuz kestiler,ödemeyi yaptım beklemeye başladım sürekli kedi,köpek getiriyorlar dedim bunlar işi anlıyo tam yerine geldim seviniyorum epeyde asistan var sağda solda koşturuyor.Az sonra hoca neyi var bunun dedi dedim hocam yeme içme süper bakın kursağı tıka basa dolu ama hergeçen gün zayıfladı ve böyle buruşup duruyor hocamıza bi soralım dedi prof.gittik 2 saat bekledik ve hoca geldi ilk bizi karşılayan hocam kuş uçamıyor kanatları deforme olmuş dedi ben o ara ne uçamaması kanatlarını ben öyle yaptım(cıbalı)yaşlı uçmasın diye desemde hoca buna c vitamini yazın yollayın dedi ben hocam en kral vitamini zaten veriyorum sularına desemde dinleyen olmadı dedim 30 lira sırf bunun içinmi alınıyo yarın getirin sabahtan röngen çekelim ozaman dedi,oradan ayrıldım ankaralılar bilir etlik yolu üzerinde veteriner ecza deposu vardır oraya bir iki ilaç almak için uğradım ve olayı anlattım adamlar güldü alay edercesine ikisi veterinerdi içlerinden ve bana aynen dedikleri oraya boşuna gitmişsiniz kuştan anlayan bi kişi yok orda dediler ve getirin bakalım dediler işte orda gördüm ben ilgi alakayı incelediler ve 2 tane ilaç verdiler ayrıntılı bir şekilde nasıl kullanacağımı anlattılar suya koyarsan şukadar direk verirsen bukadar vs.ve toplam 12 lira para aldılar olay bu işte arkadaşlar ha sonra kuş öldü 2-3 gün içinde o ayrı mesele ben veteriner fakültesinde daha kuşa bakmadan eline dahi alıp incelemeden direk 30 lira dosya demelerine biraz şaşırdım hepsi bu

Selçuk abi, ister veteriner olsun ister doktor olsun yada ne biliyim millet vekili olsun sonuçta hepimiz insanız ve hata yapabiliyoruz, bazı insanların gerçekten gözünü para bürümüş, benim babam nerdeyse 35 yıldır veterıner hekim, 20 yıla yakın bürokratlık yapmıştır, görevde olduğu sıralarda bir çok veteriner hakkında soruşturma gördüm, hayvanı hastalanan köylünün ineğine sadece su enjekte ederek ilaç parası alan çok veteriner var ülkemizde(bizzat şahit olduğum olaylar var kulaktan dolma değil), en azından size vitamin vermişler.

Kuş olayını konuşmamız gerekirse, her veteriner anlamıyor bu işten ancak, işin acı tarafı bu konu doktorlar arasındada var, günümüz doktorlarında genel bir alışkanlık her hastaya bi antibiyotik ve bir vitamin verip yolluyorlar ve sonuşlarını her geçen gün görüyoruz. dediğiniz gibi eğer gerçekten tedavi olacağına inansanız belki milyarlar vericeksiniz.

eyvallah anlatmak istediğim bu işte teşekkür ederim bu yazın herşeyi daha net açıklıyor sağolasın....

Geri