Yakaladığnız güvercinleri geri veriyormusunuz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 87
  • Görüntüleme Görüntüleme 20K

yakalanan güvercinleri ne yapıyorsunuz?

• yakalanan güvercinimi istemeye gitmem,getirirlersede almam;yakaladığım güvercinide beslemem.

Oy: 66 36.5%
  • yakaladıysam o benimdir,benim nasibimdir vermem;kaçan güvercinide istemeye gitmem bu kuşculuğun adet

Oy: 115 63.5%

• Kullanılan toplam oy
    181

Ömer ÖZKURT

Moderatör
www.guvercinler.org
Ad Soyad
Ömer ÖZKURT
Meslek
Kamu Personeli
İlgi Alanı
Kediler
yaladığınız güvercinleri yada yakalanan güvercinlerinizi ne yapıyorsunuz?

hiç yakalatma sorunum olmadı ama yakaladığımda geri iade ederim.

yabancı kuş koymam kümese ağalayanın malı gülene hayır olmaz demişatalarımız :heyo:

ben hergelen kuşu yakalarım kimin olursa olsun ama kuşum birisine giderse zorla ondan alırım :))

Selamlar....

Buna benzer bir konuda daha önce yazdığım gibi,

A) Benim kuşum giderse;
1) Kuş beğendiğim bir kuşsa veya yumurtası-yavrusu varsa,
a) Nereye indiğini görmüşsem gidip bana ait olduğunu ispat ederek isterim.
b) Nereye indiğini görmemişsem sağa sola haber bırakırım, kuş satan dükkanlara bakarım bulursam satın alırım tekrar.

2) Beğenmediğim bir kuşsa veya yumurtası-yavrusu yoksa istemem tutana hayırlı olsun.

B) Başkasının kuşu gelirse;
1) Kuşu beğenirsem ve geldiği yerde yumurta veya yavrusu yoksa
a) Sahibi çıkarsa, 1 çift yavrusunu aldıktan sonra vermeyi teklif ederim. Kabul etmezse veririm ama bir yavrusunu da isterim şaka yollu :heyo:
b) Sahibi çıkmazsa beslerim. (Sağlıklı olması şartıyla)

2) Kuşu beğenmezsem,
a) Sahibi çıkarsa hemen veririm
b) Sahibi çıkmazsa isteyene veririm veya salarım gider.

Herkese saygılar...

çok güzel paylaşım teşekkürler

değerli dostlar kuş beslemek üretmek zor zanaattır.kuş yakalayıp sahibine iade etmemek kişiler arasında kin ve nefret duygularının oluşmasına sebeb olur.içinde hayvan sevgisi olan birinin bu tür duygulara meydan vermemesi en büyük temennim.biz güvercin severler topluma örnek olmak adına birbirimizi sevelim sayalım paylaşalım.teşekkürler.saygılarımla.allaha emanet olun.

performans58' Alıntı:
Selamlar....

Buna benzer bir konuda daha önce yazdığım gibi,

A) Benim kuşum giderse;
1) Kuş beğendiğim bir kuşsa veya yumurtası-yavrusu varsa,
a) Nereye indiğini görmüşsem gidip bana ait olduğunu ispat ederek isterim.
b) Nereye indiğini görmemişsem sağa sola haber bırakırım, kuş satan dükkanlara bakarım bulursam satın alırım tekrar.

2) Beğenmediğim bir kuşsa veya yumurtası-yavrusu yoksa istemem tutana hayırlı olsun.

B) Başkasının kuşu gelirse;
1) Kuşu beğenirsem ve geldiği yerde yumurta veya yavrusu yoksa
a) Sahibi çıkarsa, 1 çift yavrusunu aldıktan sonra vermeyi teklif ederim. Kabul etmezse veririm ama bir yavrusunu da isterim şaka yollu :heyo:
b) Sahibi çıkmazsa beslerim. (Sağlıklı olması şartıyla)

2) Kuşu beğenmezsem,
a) Sahibi çıkarsa hemen veririm
b) Sahibi çıkmazsa isteyene veririm veya salarım gider.

Herkese saygılar...

aşağı yukarı ben de böyle yapıyorum eğer birinin kuşunu yakalarsam ve gelir efendi gibi isterse veririm ama kabadyılık yaparsa kötü söz kullanırsa benden alacağı başka şey vardır kolay kolay hak yemem kimseye de yedirtmem

yakaladığım kuş sevdiğim birininse geri veririm yoksa birascık zor alır
Kuşumda yakımda birine gittiyse ama kesin eminsen gider alırım yoksa o kuş gitmiştir napıyım

hayırlısı...

Bu yetiştirilen güvercin ırkı ve yetiştiricinin bulunduğu yörenin güvercin kultürü ile alakalıdır.
Ben taklacı yetiştiricisi olarak başkasının kuşunu yakaladığımda sahibini biliyor isem mutlaka veririm, bilmiyor isem araştırırım, kuşun sahibinden emin olup öyle teslim ederim .
Kendi kuşumu yakalayandan da isterim zorbalık yapmadam insanca tabi, ha vermezse çokça ısrar etmem ilişkimi tekrar gözden geçiririm . Kuşun kıymeti ne olursa olsun bir emek ve belli bir beklentiyi üzerinde barındırdığı için bu çok önemli .
Öte yandan da sürü uçumuna müsayit filo cinsi beslenen bazı yörelerde bu iş daha farklıdır, zaten amaç çoğu zaman dama başka kuşlar da indirmektir , bu iş karışma kuşunun doğasında olan bir gelenektir akşam olup kahvehaneler de yada güvercin mekanlarında toplanılınca o günki yakalanan yada kaybedilenlerin konu edildiği sohbetler olur. Tutulan kuşun bazan sahibine verildiği ,bazan da belli bir bedel karşılığı geri verildiği kamizamada hiç verilmediği olur bu da kendi kuralları içinde lur .Kuşçular diğer bazı kuşçuları rakip olarak kabul eder rakibin kuşunu ele geçirme yarışına girer .
Benim fikrim imkan var ise sahibine kuşunu iade etmektir, kuş bana göre ''iki kanat birde kuyruk tan ibaret '' kimsenin ahını almaya deymez diye düşünüyorum.. .selamlar.ŞEREF

bizim burda ise kuş yakalandı mı geri vermezler 10 kiloluk yem parası ısterler büyügü veya küçüğü bizim burdan resmen birbiriniz kuşunu yakalamak ıcın savaş yapıyolar allah'a şukur 1 kere bi kelebegim kactı gıdıp istedim yok bende dedi iyi dedım ısrar etmedım kuş 1bucuk ay sonra geri geldi bana kanadını çekmiş geldıgınde ucurdugunda direk geldi..o gunden sonra hiç kuşum kaçmadı,he ben başkasının kuşunu yakalarsam gelip adam gibi isterse rica ederse ve kuşu tarıf ederse veririm hiçbirşey talep etmeden zaten ben bu yuzden cok kazandım,degerli abilerimiz kendı yavrularından hedıye edıyolar dı bu davranışımdan dolayı..KİMSENİN KUŞU KİMSEDE KALMAZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM

kusun yavrusu varsa zaten bellidir sahibi gelirse veririm yavrusu yoksa vermem yakaldıgım kusuda beslemem

bizim burada tanıdıklar birbirinin kuşunu yakalarsa veriyor ama digerlernin vermezler bu yuzden birçok kavgaya da tanık oldum çogunda sonunda olan kuşa olup kafasını çekip atıyorlar :hungur:

bana daha yakalamak nasip olmadı ama yakalarsam birisi istese hemen veririm zaten adamın kuşu para vermiş, emek vermiş, zaman ayırmış... en dogrusu vermek

Güvercin bu arkadaşlar uçarda kaçarda gelirde...herzaman giden gitmiştir yani tutamazsınız gitmeyende gitmez! git kilometrelere uzaktan at geri gelir...geceler boyu damda kalır yinede geleceği yer senin yanındır satarsın geri gelir bidaha satarsın 2 ay sonra geri gelir bidaha satarsın bir sene sonra geri gelir....bu bunun gibi bişeydir! Değerli arkadaşımız Sayın H.Hüseyin Aydoğmuş'un bana söylediği gibi ;

Uçan kuş, kayıp kuştur...

Ben kuşum kaçarsa derimki demek ne onun bana ne benim ona bir hayırımız yokmuş gitti derim ve ardından umarım gideceği yerdede benim gibi özenerek ve severek bakan birini bulur derim ve veda ederim...arkasından üzülmem bakmam ve beklemem (1 ayda kuş kaçırma rekoru kırınca insan alışıyor :) )

Başkasının kuşu gelirse ki henüz gelmedi? Kuşun üzerinde adı yazmıyor nede olsa, ve benim yerim birinin kuşunun indiğini göreceği bir yerde değil yada benim kimin kuşunun geldiğini anlayacağım gibi bir yer değil ayrıca bu kuşun tercihi kuşu zorla indirmiyorum yani akıl var mantık var! gelen gelir kaçan nasıl kaçıyorsa...

saygılar

ben yakaladıgımm kşu kişiye göre weriririm kuşun sahibi gıcık zorla almaya çalışırsa wermem alırsa bile kafasını çekip weririm ama tanıdıgım iyi birisi olursa o istemeden götürür werirrim

omennn' Alıntı:
ben yakaladıgımm kşu kişiye göre weriririm kuşun sahibi gıcık zorla almaya çalışırsa wermem alırsa bile kafasını çekip weririm ama tanıdıgım iyi birisi olursa o istemeden götürür werirrim

arkadaşım sen kuşları sevdiğine eminmisin kafasını çekip veririm diyorsun? ne kadar karşıdaki ile kanlı kinli olsanda o hayvanların ne suçu var? yazık günah böyle düşünmen gerçekden çok günah

kuşun güzelliğine bakarım kuş yakalarsam adamına göre veriririm vermem o bnm kararım eğer kuşum kaçarsa yumrtada yatıyorsa , pahalı kuşlarımdansa almaya giderim peşine düşerim

Kuşculuk rekabetide beraberinde getirir,BEN SPORCUNUN AHLAKLISINI SEVERİM dememişmi ATATÜRK en iyi kuş yuvandaki kuştur,bir kuş için kavga etmek bence bir HAYVANSEVER se eğer yanlış ?karşılıklı saygı yoksa kuşu atmak daha doğrudur.her yerde hırsız diyorum çünkü bile bile vermiyor :asla: ,onların kuşunu indirmek ayrı bir zevk :ckmk:

Aslında bölgesel derneklerde bu konular üstünde fazlaca durulsa azalma olur gib geliyor. kanlı gibi kuşcular var,tanışma ve ziyaretler aslında kuşculuğun özündede var ama para unsuru öne çıktığından beri bunlar unutuldu.Rekabetin dozu bile kaçtı(hırsızlık,kavga)saygı,sevgi,dostluk öncelik olmalı bence :heyo:

Oldugum bölge itibarıya çok şanslı bir kümesim var. En yüksek kümes benim diyebilirim. etrafımda bir çok kuşcu var. Hepside yine etrafındakilerin kuşlarını yakalamaya calısıyorlar. Kuş beslemeye baslamadan önce bir dernekte muhabbetleri dinledim. geçen konuşmalar beni üzdü acıkcası. sattıgı kuşu tekrar yakalayıp aynı kişiye vermek yerine tekrar satan kişiyi duydum.
Bana gelelim, bir kuşu kafesime indireyim diye bir düşüncem yok. bir kac kez denedim, beceremedim de. ama 3 tane kümesime kendisi girdi. kümesime giren kuşuda kovalamam. sahibi varsa gelip benden isteyebilir. şimdiye kadar çıkmadı. kuşlarıda etraftaki kuşçu arkadaşlara veriyorum. 1 tane kuşumu kacırdım. gidipte istemedim. bu saatten sonra da isteyecegimi sanmıyorum.
Bir kümese alışıpta o kümesten cıkan kuşun hayrı dokunacagını düşünmüyorum. Bence kanı bozuk diye düşünüyorum.

arkadasalr cok guzel bı anket ama eksık secenek var sahsı olarak ben kusu kacırdımmı getıren olursa kabul ederım bırısın kusunu yakaladımmı tanıdıgım kısı ıse kapısına goturur verırım ager tanımadıgım bu cevreden bırı ıse dernege koyarım sahıbı cıkarsa dernekten alır cıkmassa dernek yetkılısı kusu tekrar bana gerı verır bazen yakalayıp sahıbı cıkmayan kusları dernege katkı olsun dıye mezatlardada satarız saygılarımla

Sertaç KURT (ist/yenibosna)

bende arkadaşlar hiç kuş yakalamadım ama yakalarsam ayağındaki boncukta adresi yada numarası yazıorsa arar yada gider veririm

ben gelen kuşu vermem ama kacıran kişinin de istemesine bağlı yavrusu yumurtası varsa veririm benim kuşum gider se de yavrusu yumurtası yoksa istemem bu kuşculun reşe nudur ...........

şu güne kdr sadece birtane kuşum kaçtı ama oda kümesime gelmş en güzel kuştu arksndan nrdeyse ağıt yakcktm :) ama birsürüde kaçak yakaladm sevdiğim bi abinin kuşuysa kuşu geri veririm isterse en kral kuş olsn ama tanımadıım birinin kuşuysa isterse silahla kapıya dayansın o kuşu yalan eder vermem sayglr :D

Bundan 6 ay kadar önce bir kuş geldi çatıya kondu 3 gün inemedi takladan kalkıp kalkıp aynı yere kondu en sonunda susuzluğa dayanamadı kafasını yara yara indi.ama ne iniş 3 katlı yandaki çatıdan inene dek en az 20 takla attı kuş.
sahibi çıkmadı ve eşlendi bende yavrularını aldım 2 kere. geçenlerde bana 7-8 km ötede taklacı besleyen biri kümesimi görmeye geldi kuşu görür görmez bu benim dedi. ve 5-6 ay önce kaçırdığını söyledi.Bende evet o kdar süre oldu yakaladığım dedim kuşu isterse alabileceğini söyledim. o da isterim dedi bende eşinden ayırmam dedim ya 2 sini al ya hiç dedim ve eşiyle birlikte verdim.Oda bana bir taklacı erkek getirdi ama inanılmaz bir kuş kalkar kalkmaz takla ata ata yükseliyor bence bu getirdiği benim yakaladığım kuştan daha kaliteli..

ben yakaladıgım kuşları her zman sahibi cıkarsa sevirim ama kendi kuşumun arkasından koşmam eyer bana gelirse yada birisi getirirse alırım ama her zaman yakaladıgım kuşu veririrm

eski bir konu ama olsun tekrar yazmakta fayda görüyorum.
ben kuş tutmak için çaba harcamam. gelen kuşu da sahibi çıkasıya kadar bekletirim. daha sonra da sahibi çıkmaz ve biri isterse kuşun tutak oldğunu sahibi çıkarsa geri vereceğimi söyleyerek birirsine veririm.
,,,,,,,ağlayanın malı gülene yaramaz.... zaten onun adı ozaman kuşçuluk değil TUTAKÇILIK olur...

selam anlasmaya bagli normalde verilir geri yavrusu vardir yada yumurtadadir tedirgin olmustur belki hasta olabilir

S.a

Konu güzel. Açan kişiye teşekkür ederim. Anket te seçenek eksik ama buraya yazmak daha güzel. Ben istanbul da taklacı besliyorum. İstanbul da Kaçak dediğimiz olay çoktur. Benim yer itibari ile kaçak çok geliyor. Bir günde 3-5 kuş indirdiğim oluyor. Sırf kaçakiçin oyun kuşlarımıda hırpalamam. Uçuşları zevk verdiği için düz uçucu yada oyunsuz kuş beslerim, onlarla yakalarım. Kaçak yakalamk ta çok zevkli iştir. O kuşu indireyim de sahibi çıkarsa veririm sorun değil. Buna benzer bi konuda yazmıştım, helede kuş güzel bişeyse gol atmış futbolcu gibi sevinirsin. Benim şahsi fikrim kuşun sahibi ne zaman gelirse gelsin eğer tarif ederse veririrm. Yok sahibi çıkmazsa ve güzelse beslerim. eğer beslemeyeceksem derneğe bırakırım. Yerine yem alırım. Yada derneğe katkı olsun diye hediye ederim.

Geri