Yakaladığnız güvercinleri geri veriyormusunuz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 87
  • Görüntüleme Görüntüleme 20K

yakalanan güvercinleri ne yapıyorsunuz?

• yakalanan güvercinimi istemeye gitmem,getirirlersede almam;yakaladığım güvercinide beslemem.

Oy: 66 36.5%
  • yakaladıysam o benimdir,benim nasibimdir vermem;kaçan güvercinide istemeye gitmem bu kuşculuğun adet

Oy: 115 63.5%

• Kullanılan toplam oy
    181
Kaçan kuşlarımıda ekleyeyim. Eğer kuşum kaçarsa gidip istemem. Ama tanıdık vasıtasıyla istetirim. Vermezse kendi bilir. Eğer bilmiyorsam nereye indiğini derneğe haber bırakırım. Genelde kimsenin kuşuna yok demediğim için kimse benim kuşumu saklamaz. Bu arada fazla kuş kaçırmam zaten.

arkadaşlar ne kuş peşine gideceksin nede kimsenin kuşuna tenezzül edeceksin senin kuşun senin için ne kadar kıymetli ise her kesin kuşu da kendisi için kıymetlidir gerçek kuşcu tamahkar olmaz tamahkar insan dan bırak kuşcuyu bi yol olmaz kendine yapılmasını istemedigin bir şeyi kimseye yapmayacaksın bu amacı taşıyanlara cevaptır saygılarımla kuşçu marik

ben sevdigim insandan baskasına kesinlikle tuttugum kusu vermem ama kümesime de koymam yakışanına göre hediye ederim saygılarımla.

Çevremde tanıdığım kuşcuların kuşunu tutarsam ,isterlerse geri veririm, benim kuşların ayağında künye var, ayda ortalama üç dört kuşum kaçar.Arayanlar cok enterasandır,son bir senede , kaçan 3 kuşum evlerin penceresinden girmiş yani dolasıyla kuştan anlamayan insanlar , künyeden numaramı görüp aradılar ve hiçbir üçret istemediler, bazen arabayla yarım saat bazen bir saatlik yoldan kuşları aldım, kaçan bir kuşumda yolda ölü olarak bulundu, arayan bey ,yolda cocuklar güvercin ölüsü bulmuş oynuyolardı dedi ,ayagındaki künye gözüme carptı ve numaranıza ulaştım, kuşun durumunu bildirmek için aradım dedi , merak etmeyin diye, isterseniz gelin kendi gözlerinizle görün dedi.Sonuç olarak ,kuş besleyen insanların yuzde doksanı kuşu küplüyolar, geri kalan kısmıda işine yaramadığı için arayıp satmak için arıyolar.

bana göre havada ki kuşun sahibi olmaz kimin olduğu hiç fark etmez he beslemem o ayrı konu ama geride vermem benim kuşum gidersede gidip istemem getirirselerde almam dediğim gibi kuş çatıdan kalktığı anda sahibi olmaz :heyo:

s.a arkadaşlar bir kuş besleyipde o kuşu uçuruyoriseniz %50 havanın %50 sizindir çünkü bu kuştur kuşum kaçarda giderse kimde oldugunu bilsemde istemem getirsede alman hayırını gör derin çok degrli kostüm kuşlarım gitti peşinden de koşmam ama şuan oyun kuşu uçuruyorum öbür kümesimde bi dünya kuş geliyor bundan 1-2 ay öncesine kadar gelen kuşlarımı kümesime almıyodum taki kuşları uçururken yanima bi yeni kuşçu kardeşim gelene kadar şimdi gelen kuşları ona veriyorum hastalıklı ise ben ayrı bir yerde tedavi edipde veriyorum şuanda o kardeşimin kümseinde 30-35 e yakın kuşu oldu :haha: :haha:

saygılar;

UFUK NEŞE

Selam
Yakaladığım kuşlar nadir de olsa oluyor.İllede indireyim yakalayım diye uğraşmam.Kuş isterse uzaya gitsin fişek yaparak sahine veririm.Uzaydan dönerek gelse yine veririm.Şimdiye kadar kuş yakalama yüzünden kimseylede tartışmadım.Gideni beni ararlarsa veya pazarda dernekte görürsem satın alırım.Kuşlarımın çoğu markalıdır.İsmim ve telefonum yazılıdır.Hayattada kuş yakalayıp gömen vermeyenlerle muhabbet etmem işim olmaz kuşumu yakalarlarsa dahi istemem.
Hiç bir zamanda çalıntı ve yakalama(sahibi bilinen) kuşun hayrını gördüklerini duymadım.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HİÇBİR DELİKANLIYI KUŞ BOZMASIN... AMİİİN :tamam:

İSTANBULDA ÇOK KAÇAK VAR BAZI KUŞ SAHİPLERİ KUŞU KAÇIRIYOR BİZDE İNDİRİYORUZ BENİM ÇATIMDA HEMEM HEMEN 15 10 KAÇAK GEÇİYO AMA BUNLARIN 2 SİNİ İNDİREBİLİYOM BAZILARI GELMİYO BİR KERESİNDE ÇAKMAK İNDİRMİŞTİM İLK KAÇAĞIMDI

hacker258' Alıntı:
İSTANBULDA ÇOK KAÇAK VAR BAZI KUŞ SAHİPLERİ KUŞU KAÇIRIYOR BİZDE İNDİRİYORUZ BENİM ÇATIMDA HEMEM HEMEN 15 10 KAÇAK GEÇİYO AMA BUNLARIN 2 SİNİ İNDİREBİLİYOM BAZILARI GELMİYO BİR KERESİNDE ÇAKMAK İNDİRMİŞTİM İLK KAÇAĞIMDI

SELAMLAR PEKİ BU İNEN 2 TANEYİ yakalıyormusun ?

Dun aksam 2 tane taklaci cakmakli 5-6 aylik kuslar indi , her iksiide arka ve on tepeli..cok sasirmistim 2 tane birden indirince heyecenlandim acikcasi.Bi baktim ayaklarinda halka var hem isim hem telefon numarasi yaziyordu bizim 3 sokak arkadaki bir abimizinmis.Telefon actim bende haliyle , oglu cikti dedi babam alisveriste ama ben babama soylerim dedi..hala kimse gelmedi ,bekliyorum az sonra belki tekrar ararim.

Fenerbahcem' Alıntı:
Dun aksam 2 tane taklaci cakmakli 5-6 aylik kuslar indi , her iksiide arka ve on tepeli..cok sasirmistim 2 tane birden indirince heyecenlandim acikcasi.Bi baktim ayaklarinda halka var hem isim hem telefon numarasi yaziyordu bizim 3 sokak arkadaki bir abimizinmis.Telefon actim bende haliyle , oglu cikti dedi babam alisveriste ama ben babama soylerim dedi..hala kimse gelmedi ,bekliyorum az sonra belki tekrar ararim.

ben derimki arama sen dersin ki abi insanlık mı öldü valla bir kere armamışsın kuş bende demişsin kuşun sahibininin peşinde koşcak halin yok gelsin istiyorsa kendi alsın.

merhabalar,inanın yüzlerce kuş çekmişimdir,hepsinde sahibi yada sahibi olduğunu iddia edenlere verdim,peki bir sorun bakayım kaç kaçan kuşunu bulabildin ancak yola atarda çocuklar bulursa yoksa hiç daha 3 hafta önce 2 yavrum kayboldu ama gören yok garip değilmi adam balkonda eğilmiş pırıltı veriyor yavrularıma gelde delirme ,kuş yuvama girerse biter arkadaşlar artık sonu ihaledir :banane: :? :slm:

Ben yakaladıgım güvercinin sahibi gelir isterse kesin veririm. Sonucta o kuşta emegi var.

Hayatımda hiç kuşum kaçmadı. İnşallah da kaçmaz. Bana gelen yabancı kuşların çogunun da sahibi gelmedi. Gelen oldugunda da hepsinde geri verdim.

tengelli' Alıntı:
Fenerbahcem' Alıntı:

ben derimki arama sen dersin ki abi insanlık mı öldü valla bir kere armamışsın kuş bende demişsin kuşun sahibininin peşinde koşcak halin yok gelsin istiyorsa kendi alsın.

Dogru diyorsun Kenan abi de bizim buralar biraz farkli nasil yani dersen , Turkiyede her mahallede guvercin besleyen vardir hatta bazi semptlerde kuscular diger kuscular yuzunden korkudan kus ucuramiyordur hani yavru kus pirilti verirler kus kacar felan..ama Burda koca Sehirde 5-6 tane ancak kuscu sayarsin(taklaci besleyen) bunlardan birtaneside benim , ve 3 sokak arkada kalan abimiz.Bu aslinda avantaj sayilir hele 3 sokak arkada oturmasi benim icin aslinda bir sans cunku eger bir kusum kacarsa buyuk ihtimal oraya iner , onun kacan kuslari bana gelir..o yuzden samimi kalmaliyiz .Daha evvel benim kacan bir kusum oraya inmisti hemen geri vermisti , simdi ben vermemezlik yaparsam cok ayip olur.

Az once tekrar aradim , hanimi cikti ..dedim abimiz gelecekmi yoksa benmi getireyim dedim(tamam burda aslinda kuscu kendisinin gelmesi daha dogrudur ama Adam yeni isten gelmis hemen kuslarina sarilmis felan, bende bir iyilik yapip kendim getireyim dedim nasil olsa 2 dakkalik yol).Tamam zahmet olmazsa gel getir dedi beyim arka bahcedefelan bende gittim guzelcene verdim.

Simdi bu yapilan iyiligin karsiliginda iyilik gordum , abimiz dedi gel oturalim biraz konusalim..hem kuslari ucurdu hem konustuk birseyler felan ictik.Yeni kus almis , kanatlari daha bagli.Karacakmakli bir kus , yeni aldim felan diyor bana dediklerine gore kus uzun kaciyormus iyi kusmus felan , bende aray girerek 'benimde cok hosuma gidiyor oyunlu olmasi guzel ama karacakmakli olmasi dahada bir guzel ben severim bu cakmaklilari' ...adam demezmi al gotur zaten kanatlari bagli al sen ucur bakalim dedikleri kadar varmi ben zaten suan birsuru yavru ucuruyorum onlarlar ugrasiyorum sen al bu kusu ucur izleyelim dedi kusu bana hediye verdi. :heyo:

Yinede iyi yapmisim yani , iyiligin karsiligi iyilik oldu .
(not : biraz uzun oldu ama idare edin :p )

Saygilarimla.

Genelde veririm ama yakaladığımdan emin değilse hosuma giderse vermem yada gelir 5 kg yem getirr.Kusunu alır gider.Simdiye kadar 2 kusum gitmişir onlarıda karşılıksız almısımdır cünkü bende o kişilrin kuslarını karşılıksız veririm bizim burda komsu olmadığı sürece kuscular yakladım demezler gözünle görürsün ama adam der aşağıya doğru kaptırdı giti.
Calısmadan avareler geçinen bile var desem inanırmısnz:D

selamlar...bundan 17-18 sene önce bu işin üstadları olarak tanıdığımız abilerimizin kuşları elimize düşerdi hemen tahmin ettiğimmiz kişiye sorar onunsa geri verirdik bazen onlarda gönüllerinde kopan bir yavru verirlerdi şimdi o kuşların oyunlarını orjinalliklerini düşünüyorumda şimdi olsa verirmiyim acaba diye sorguluyorum onun için o eski soylara sahib olanlar iyi korusular bozmasınlar kaybetmeyip sevdiklerinle palyaşsınlar herkeze saygılar

Kuşu Yakalamısım 2-3 Ay Bakmışım Gelir İsterse Ve Kaliteliyse Veririm Ama Bir Şartla O Kuştan Bir Yawru İsterım Veya Bir Kuşuma Eş Eder Yawrusunu Aldıktan Sonra Veririm Veya Bir Çift Yumurtasını İsterım ( Bunuda Yapmam Sanırım Şimdiki Düşüncem Sadece Genelde Veririm) Ama Kuşu Yakalamışımdır 1 Hafta Olmuştur Gelip İstesin Hemen Veririm Benım Kaçan Kuşum Manevi Değeri Ve Kalite Kuşsa Peşine Düşerim Ama Cok İyi Bir Kuş Değilse Helal Eder Geçerim.

Abi benim beslediğim yerde herkez tanıyor kuşlarımıda biliyorlar geldiği zaman kaldırıyorlar kuş tekrar geliyor
Yani öyle bi sornunum yok abilerim çok iyi bazıları var tanımıyoruz ama tanıdığımızn kişilerle gidip istiyoruz

s a kuş yakalamam kendi kendine inerse karantinaya koyarım beş on gün bekler sahibi gelirse veririm gelmesse ya birinne veririm ya alan olursa yem parasına veririm verecegim kuşa zaman harcamam tenezzül etmem diyeksinizki sahipsiz kuş buna katılmam bu benim anlayışım prensibim sahipsiz kuş yoktur kendimize sahip olmalıyız kuş yakalamak la sevinilmemeli yakalamamakla sevinilmeli herkesin kuşu kendine yetmeli//////// kirpi bile yavrusunu pamugum diye severmiş

alışkın bir güvercinim şayet başkasının kümesine giderse kesinlikle almam çünkü kanı bozuktur alışkın bir güvercinim bırakın başkasının kümesine inmeyi damına konarsa bile o güvercini beslemem hee eğer daha yeni kendi yavrumsa ozaman bilirsiniz yavrular diğerlerine göre bazaen saçmalık yaparlar indiği yeri görürsem isterim...eğer benim kümesine yabancı bir kuş gelirse karantinaya alırım sahibi çıkıp gelirse verir gelmessede kuşun cinsine göre iyi kanlı safkan gibiyse karnatinada tuttuktan sonra beslerim deilsede ya satarım yada hediye bağabında bir arkadaşıma veririm

Ben genelde geri veriyorum ama kendim kaçırınca çoğunu bulamıyorum.Sadece daha önce benim kuşumu yakalayıpta geri vermemiş olanların kuşunu vermem. Geçen bir günde 3 tane indirdim. 2 tanesi bir sokak ilerdeki arkadaşının yeni aldığı kuşlardanmış,telefon etti kuşlar bende dedim. Geldi kuşları verdim. Diğerinin sahibi çıkmadı bende kaldı. O arkadaş benim kuşları tutupta verdiği sürece bende onunkileri veririm ama o vermezse bende vermem.

gelirse yok derim gönderirim o kadar

bende sahibi çıkarda gelirse veririm ama kaçırdığım kuşun peşinde koşmam zaten gitmiş alsam yine gidecek geiden gelse mezardan dedem gelir :)))

Ben kaçan kuşum olursa ararım bulursam isterim para da veririm gerekirse ama bana gelen kuş olursa ayırırım bir kenara etrafa haber veririm, sahibi çıkarsa hemen veririm.

Kimse beni yanlış anlamasın .Yakaladığım Kuşun ve sahibinin Niteliğine bağlı Çünkü Bu işler al gülüm ver gülüm davası Kuşlarımın hiç biri kendiliğinde bi yere inmedi Sert kuşlar rüzgarlı havada felan sürüklenir de atarsa yükseklere arkasına gitmem tutanda saten ordan gözlüyor kuşları.Bir keresinde dumanlı perçemli dişim çok sert di inemedi rüzgarda çıkınca sürüklendi kalenin dibine attı. Gitmedim arkasına ama bebeleri gönderdim kim tutmuş gibisinden neyse öğrenememişler.aradan 2 veya 3 hafta geçti geçmedi.Baktım çatıda gelmiş celdir celdir aşağı bakıyor yine inemedi çıktım çatıya aldım kanatlarını makasladım başını yimeden neyse ilkindiye doğru bir adam kapıyı çalıyor açtım buyur; benim kuş buraya indi; yokya dedim Ulan dedim kim gönderdiyse git benim dediğimi söyle; Ben benim kuşun arkasına gitmiyorum da sen senin olmayan kuşun arkasına hangi yüzle adam gönderiyon.Yok ben o kuşu pazardan aldım da falanda fistan yani .....Öle işte :)

soylemez18' Alıntı:
Kimse beni yanlış anlamasın .Yakaladığım Kuşun ve sahibinin Niteliğine bağlı Çünkü Bu işler al gülüm ver gülüm davası Kuşlarımın hiç biri kendiliğinde bi yere inmedi Sert kuşlar rüzgarlı havada felan sürüklenir de atarsa yükseklere arkasına gitmem tutanda saten ordan gözlüyor kuşları.Bir keresinde dumanlı perçemli dişim çok sert di inemedi rüzgarda çıkınca sürüklendi kalenin dibine attı. Gitmedim arkasına ama bebeleri gönderdim kim tutmuş gibisinden neyse öğrenememişler.aradan 2 veya 3 hafta geçti geçmedi.Baktım çatıda gelmiş celdir celdir aşağı bakıyor yine inemedi çıktım çatıya aldım kanatlarını makasladım başını yimeden neyse ilkindiye doğru bir adam kapıyı çalıyor açtım buyur; benim kuş buraya indi; yokya dedim Ulan dedim kim gönderdiyse git benim dediğimi söyle; Ben benim kuşun arkasına gitmiyorum da sen senin olmayan kuşun arkasına hangi yüzle adam gönderiyon.Yok ben o kuşu pazardan aldım da falanda fistan yani .....Öle işte :)

Bu tarz insanlar haddinden fazla açınası bir durum.

tengelli' Alıntı:
soylemez18' Alıntı:

Bu tarz insanlar haddinden fazla açınası bir durum.

Aynısı benim başıma da gelmişti.Hatta 3 farklı kişi farklı zamanlarda gelip istemişti kuşum kaçtı diye.Deli etmişlerdi beni.

Yakalama kuşu kümesime sokmam indirecem diyede uğraşmam kendi gelir inersede mahallenin çoluk cocuklarına veriyorum. Giden kuşunda pesinden gitmedik hiç şimdiye kadar . :tamam: :tamam:

osman0606' Alıntı:
Yakalama kuşu kümesime sokmam indirecem diyede uğraşmam kendi gelir inersede mahallenin çoluk cocuklarına veriyorum. Giden kuşunda pesinden gitmedik hiç şimdiye kadar . :tamam: :tamam:

Geri