Yakaladığnız güvercinleri geri veriyormusunuz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 87
  • Görüntüleme Görüntüleme 20K

yakalanan güvercinleri ne yapıyorsunuz?

• yakalanan güvercinimi istemeye gitmem,getirirlersede almam;yakaladığım güvercinide beslemem.

Oy: 66 36.5%
  • yakaladıysam o benimdir,benim nasibimdir vermem;kaçan güvercinide istemeye gitmem bu kuşculuğun adet

Oy: 115 63.5%

• Kullanılan toplam oy
    181
kuscu_marik' Alıntı:
osman0606' Alıntı:
Yakalama kuşu kümesime sokmam indirecem diyede uğraşmam kendi gelir inersede mahallenin çoluk cocuklarına veriyorum. Giden kuşunda pesinden gitmedik hiç şimdiye kadar . :tamam: :tamam:

Yani bu giderse ekime gitmezse .......me demek mi oluyor? :D

Ekime dikime mevzu değilde Başkasına hayrı olmayanın sana hiç hayrı dokunmaz hesabı oluyor, zamanında yapmadıkmı yapdık yakalama kuşu sokduk kümesimize bütün kuşlarım öldu hastalıkdan ondan beridir tövde ettik sokmuyoruz kümesimize yabancı kuş bu sene hiç gelmedi ise 12 13 tane geldi indi kümese sokmadan verdim mahallenin çocuklarına

Kücükken cok damda gezdigimi hatirliyorum 3km yürüdügümü ve sonunda yakalaya bildigim kusu hatirlar gibiyim.

sanirim kus yatikdi simdi anliyorum 3 7 cati sonra yere dama yapisiyordu.

simdi ne kus pesinden kosuyorum nede zorla kus indirmeyi bekliyorum.
Gelen posta güvercini oluyor onuda saliyorum gitmiyor sonra alip uzaktak atiyorum,gelen geliyor gelmeyen kaliyor.

Kuş yakalama olayına ben şahsen karşıyım bazı kardeşlerimizin amacı bu kuşluluk deyince kuş çekmeye çalısmak sanıyorlar.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Kuş yakalama olayına ben şahsen karşıyım bazı kardeşlerimizin amacı bu kuşluluk deyince kuş çekmeye çalısmak sanıyorlar.

bazıları öylemi diyorlar ömer hatta kızıyorlar bizler bu sekil konusunca işte bütün fark burada

kus beslemekle kuscu olabilmek farkı

ben kimsenin kuşuyla uğraşmam aslada kuşlarımın arasına sokmam.

Muharrem abinin Ömer abinin dediklerine katılıyorum ama bana kuş gelince eğer güzelse besliyorum beslerim yani gelen isterse sorarım kuşun orasını burasını bilirse veririm ancak yakaladığım kuş benim kuşlarımdan güzelse yavrularını istemeden vermem :D 1 ay önce işten gelirken gözümün önünden parka bi sinekli dumanlı düştü gittim aldım erkek dumanlıma vurdum yavruları bakalım nasıl olacak kuş odada inemiyor hiç uçurmadım ama

kuşçuluk başkasının kuşuna sahibi gelip istediyse tabi ona konmak değildir bence insanları üzmek insana yakışmaz herkezınde basına gelebilir ben bunu cok sık yasıyorum ve komsumun dedıgı soz su ben senın kuslarını yakalamak ıcın senınle komsulugu bıle keserım bu ınsan degıl bence

erosturk_' Alıntı:
kuşçuluk başkasının kuşuna sahibi gelip istediyse tabi ona konmak değildir bence insanları üzmek insana yakışmaz herkezınde basına gelebilir ben bunu cok sık yasıyorum ve komsumun dedıgı soz su ben senın kuslarını yakalamak ıcın senınle komsulugu bıle keserım bu ınsan degıl bence
bence siz komşunuza bir çift güvercin hediye edin..

Tanıdığım ise kimin olduğunu bile bile beslemem veririm sahibine ..

Admin söyle cevap olsaydı daha iyiydi ''kuşu yakaladıysam ve sahibini tanıyorsam veririm ama sahibini bilmiyorsa beslerim o benim rıskımdır yada satıp cami vs yerlere veririm ''

ozgulgokhan' Alıntı:
erosturk_' Alıntı:
bence siz komşunuza bir çift güvercin hediye edin..
bız gerekırse onuda yapıyoruz zaten ınsanlar kusları sevsın bu camıa sevgı camıası kusculuk sen benım dedıgımı anlamamıssın bence

Gelen kuş eşin dostunsa veriyoruz geri sahibi çıkmazsa mahallenin çocuklarına veriyorum

zorla kuş indirmem gelenin sahibi tanıdıksa götürürüm veya çagırırım veririm değilse dostlarıma hediye ederim

benim yaptığım sistem şöyle eğer tuttuğum kaçak iyi bir abimin yada kardeşiminse ben söylüyorum eğer kuş bir cambaz veya kötü birinise vermiyorum ona inat kuşu besleyip uçuruyorum ama tuttuğum kuşları genlelikle fazlalaşmasın die kuş besleme hevesi olanlara 3 er 4 er tane veriyorum verdiğim kişinin karekteride çok önemli benim görüşüm

Ben başkasının kuşuna hayatta pırıltı vermem , pırıltı vermeden inmişsede mezatta veya kahve ortamında dostlara kuş kaçıran olup olmadığını sorarım , kaçıran kişi kuşunun özelliklerin söyler , ona göre onunsa iade ederim.O dakikada sahibi çıkmazsa , bilgisayardan bir çıktı alırım kuş kaçıran kişi şu numayı arasın diye mezatın camına yapıştırırm.Kaçıran kişi ulaşır, şayet yine sahibi çıkmazsa alıştırır uçururum.Ama kendi kuşum kaçarsa , nereye indiğini görsem bile gidip kuşum indi diye söylemem , benim yaptığım inceliği , yaptığım kişilerden de bana yapmasını beklerim.Söylemezse o ona kalmış bir durum.

:tamam: :tamam: :tamam:

Şıklar az olmuş aslında , benim kuşumu yakalayıp vermeyen birinin güvercinini vermem ( yavrusu varsa düşmanım dahi olsa veririm ) ayrı , fakat tanımadıgım biride olsa güvercini geldiyse veririm uzun lafı kısası yakalamaca oldugum kişiler hariç kimin kuşunu yakalasam veririm , kuştan kimse zengin olmaz.

sevmediğim biri dahi olsa kuşu gelirse yollarım.bazen geliyor kuşların arasına iniyor.arkadaşlara soruyorum tanıdıgım kimsenin degilse yemleyip salıyorum.elimizdekiler bize fazla fazla yetiyor ne işim olur elin kuşuyla.

DELIYUREK41' Alıntı:
sevmediğim biri dahi olsa kuşu gelirse yollarım.bazen geliyor kuşların arasına iniyor.arkadaşlara soruyorum tanıdıgım kimsenin degilse yemleyip salıyorum.elimizdekiler bize fazla fazla yetiyor ne işim olur elin kuşuyla.
Abim genelde insanoğlunun gözü doymaz hep en iyisinin kendisinde olmasını ister sen en iyisini bulmışsan ne mutlu sana valla :haha: :heyo:

başkasınn kuşu diye bir şansımız yok aynı sokak arasında 4 tarafım kuşcu hepsi yakın tanıdıklarım kimsenin kuşuna kesik vermiyorum yan tarafdan geliyor 2 3 kuş götürüp veriyorum başkasınada inen kuşum şuana kadar olmadı inse en iyi kuşum olsa bile kanadını keser atarım oraya buraya zıplayan kuşa ben kuş demiyorum selamlarla ilyas

Ben geri vermiyorum damizlik yapip yavru aliyorum iyi oluyor tavsiye ederim

başkasının kuşunu yakalacağım diye yok kuş uçurayım , yok pırıltı vereyim diyerek kendi kuşlarımı ne üzer ne yorarım oturur kuşlarımı yemlemeye devam ederim ara sıra havarecilerin kuşu yakalamak için yaptıklarını tebessümle izlerim buna rağman kuş yinede benim terasıma iner ise kümese sokmam , yem vermem , su içmesine dahi müsade etmem okonar ben kovalarım baktım benden daha inat ben kovaladıkça o ısrar ile konuyor kendi kuşlarımı kapatır hadi eyvallah derim , kendi kuşumda kaçarsa ne birine kuşum kaçtı yakalayan varmı diye sorarım ne de yakalayan kişiden isterim mümkün ise benim kuşum olduğumu bilmesinler zaten yakalandı ise benim kuşum değildir :slm:

Yerim kaçak indirmeye müsait deil. Olduğu zamanlarda yabancı kuşlar için kendi kuşlarımı hırpalayıp talan etmedim.Kimisi zaten güvercin sevgisi falan hikaye kaçak indireyim yolumu bulayım diye kuş besliyor o gün 1 kuş yakalasa tamam sigara parası çıktı gözüyle bakıyor belki onunda rıskı o şekildedir kimseyi kötüleyemem .Kaçak gelirse kovmak gerek kuşlara ne tür hastalık getireceği belli değil. Yada yakalayıp hemen ayıracaksın sahibi çıkarsa vereceksin çıkmazsa götürüp yerine yem alacaksın bence doğru olan budur . Ben kaçırdığımda indiği yeri görsemde tanıdığım sevdiğim bir insan değilse gidip isteyemem yüzüm tutmaz ama yeni yavruları varsa bende bakamayacak gibiysem 1 çuval yem veya yavrularından 1 aded hediye etme sözü veririm. Onada yanaşmazsa dinsizin hakkından imansız gelir en kral imansız ben olurum.

Benim kuşum giderse yakalayan kişiden alırım eğer kuşu bulamazsam o yakalayan kişinin nasibidir.Eğerki ben yakalarsam sahibi gelirse (onun sahibi olduğunu anlarım)veririm ama kimse gelmezse o da benim olmuştur.

benim şahsi görüşüm hiçkimseye kolay kolay armut piş ağzıma düş kus gelmez gelir gelmesine binde bir kendi gelir iner o ayrı onu bile hemen sahibine verilmesi taraftarıyım kus yakalama vakalarının %99 deyneci abi ve kardeşlerimiz sebeb oluyor kin ve nefreti beraberinde getiriyorlar burdan deynekçi bütün abilerime ve kardeşlerime sesleniyorum sizin haricinizdeki diğer kuslara pırıltı vermeyin etrafınızda ki kuscular kus ucururken oturun ve keyfini cıkarın ha senin terasın ha yantaraf kus hep aynı kuş çift kanat bir kuyruk keyif almaya bakın küslük dargınlık kimsede olmasın bunlar benim şahsi görüşlerim
SAYGILAR..

kuş beslemenin en güzel yanı çok güzel bi kus ındirmek bence. eğer inerse kimseye göstermem ama sahibi kapıya gelirse veririm. sevmediğim kuşsada isteyene veriyorum çok kuş geldi hepsini gönderdim.

o cok güzel olan kus mahalleden veya biraz daha ileride bi arkadaşının olursa genede geçerlimi bu dediğin..?

yakın değil uzakta olsa sahibe veririm ama sahibini bulmazsam beslerim ben. sonuçta sahibinden kaçmış karakola götürsen ordanda atarlar başkasına gider.

Geri