Yapışma ,Taklasız Boş İnme ve Yer Yapma Ayrımını Yapalım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 83
  • Görüntüleme Görüntüleme 20K
m.yılmaz' Alıntı:
şenol turan arkadaşımıza uzunca,ayrıntılı bir şekilde konuyu anlattıgı için teşekkür ediyorum. Tüm meraklı buişe gönül vermiş kuşcular adına ALLAH RAZI OLSUN. ve tamamına katılıyorum. Şunu eklemek isterim. Görüş olarak sunulan yüksekten ayak salarak taklasız inme makbul bir inme şekli degildir. bozuk inişlerden biridir.Ankara kuşunun islah gerektiren bir sorunudur.

Merhaba Mehmet bey;

Teşekkür ederim.
Sizin de bu tarz kuşların özellikleri hakkında ekleyeceğiniz düşünceleriniz varsa, bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.
Bildiğim bir gerçek var ki, bu tarz kuşların artık çok revaçta olduğu. Hep eleştirmeye çalışıyorum, yarışmalardaki tüzükler bu kuşların derece yapması için oldukça uygun diye. Yarışmaya cevap verir umuduyla kümeslerde bu tarz kuşlar bulundurmak artık bir gereklilik gibi düşünülüyor. Ve bence bu yolla, kalite düşüyor.
Ama diğer yandan bu kuşların önemli artı özellikleri de var. Biz modern yaşam koşulları içindeyiz ve her şey hızlı olmalı. Bu bağlamda kuş ta hızlı hazırlanmalı, kendini izletecek duruma erken bir zaman da gelmeli. Bu kuşlar, bu özelliğe sahip. (Hazır çorba gibi yani).
İyi kuşu hazırlamak ise uzun bir yol. Bu uzun yolu göze almak kolay değil. Bence bu uzun yolu sabırla-keyifle bekleyenler usta kuşçular sınıfına geçmiş oluyor. Tabii hazırladıkları kuş ta kaliteli kuş sınıfına. ( Tarhana çorbasının hazırlanmasını düşünün, ne zordur.)
Bu iş zor iş vesselam.
Selamlar.

Şenol

İletiyi rapor etAlıntı ile cevaplaRe: 2010 Anadolu Güvercin Kültür Derneği Kupa Töreni (Siteler)
Ömer ÖZKURT » 28 Mart 2011 23:42

1.Şenol KAYA

1 Yaşında gök erkek
77 dakika havada kalmış.
Ortalama 25 metre fişek yapmış seferlerinde.
18 geçerli sefer yapmış.
Taban taklasız genelinde
Hedefine perdahlı inmiştir.
142 puan ile birinci olmuş.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2.Özgür İplikci

9 Aylık gök perçemli dişi.
179 dakika havada kalmış.
ortalama 23 metre fişek yapmış.
19 geçerli seferi var.
Taban taklasız genelinde.
Hedefine boş inmiş.
128 puan ile ikinci olmuş.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3.Gökhan DİNÇ

1 Yaşında dumanlı erkek.
135 dakika havada kalmış.
Ortalama 24 metre fişek yapmış.
10 geçerli seferi var.
Hedefine 1 takla ile inmiş.
Taban taklasız.
94 puan ile üçüncü olmuş.

bu ileti ömer kardeşimizin '' 2010 Anadolu Güvercin Kültür Derneği Kupa Töreni (Siteler) '' başlıklı konusunda paylaşılan bir mesajdır, konuda da aynı soruyu sordum ancak bi cevap yazan olmadı,
benim bildiğim taklalı inmek nizami , perdahlamak geçerli, boş inmek ise diskalifiye sebebidir !
şimdi bu ikinci olan kuş boş inmiş ! ben bu işten bişey anlamadım,
şahsi görüşüm muharrem abinin ve şenol hocanın de dediği gibi eğer kuş oyununu oturttuktan sonra boş inmeye başlamıssa o kuş enınde sonunda oyunu da bırakır, bi daha da bir fişeğini bile görmek hayal olur !
şimdi ileride oyun bırakacağı garanti olan bi kuş böyle bir kupada nasıl ikinci olur onu merak ettim, saygılar...

GENEL BİLGİ

KUŞUN DİSKALİFİYE KURALLARI

1.KUŞ İNİM SIRASINDA YAPIŞIRSA 10 SEFER YAPMAMIŞSA
2.OYUN ARALARI 60 DAKKİKAYI GEÇERSE
3.KUŞ SAHİBİ HAKEMLERE YORUM YAPIP HAKARET EDERSE
4.KUŞ UÇTUKTAN SONRA 10 DAKKİKA İÇİNDE ALTINA KUŞ SERMEZSE
5.KUŞ SAHİBİ PIRILTI VEREREK KUŞUNU OYUNA GETİRİRSE
6.KUŞUN ALTINA EN AZ 5 TANE KUŞ ÇIKARMAZSA
7.KUŞ UÇARKENE AYNI YERDEN 2. BİR KALKARSA
8.AYNI KUŞU 2. DEFA YARIŞMAYA UÇURURSA
9.KATILIM FORMUNA YAZDIRDIGI YERDE KUŞUNU UÇURMAZSA

abi yapışan yani boş taklasız ve perdahsız inen kuş 10 sefer yapınca diskalifiye olmaktan nasıl kurtulur ? ben ilk defa duydum böyle birşey, benim bildiğim ne yaparsa yapsın yapışırsa diskalifiye olur, bu tüzük hangi yarışmanın veya federasonun tüzüğü abi ?

alidemirsmm' Alıntı:
abi yapışan yani boş taklasız ve perdahsız inen kuş 10 sefer yapınca diskalifiye olmaktan nasıl kurtulur ? ben ilk defa duydum böyle birşey, benim bildiğim ne yaparsa yapsın yapışırsa diskalifiye olur, bu tüzük hangi yarışmanın veya federasonun tüzüğü abi ?
ali kardes benim anlamadıgımda sudur bos perdahsız inen kuş yapışmış demekdir ama madem bu kuş yapısmıs nasıl o kadar havada kalabilmiş işinide yapmıs ama yapışmış bunda bir yanlış anlama yada yanlıs anlatma var yapısan kuş okadar havada kalıp işini yapamaz ne yalan söyleyeyim bende bir sey anlamadım ama bu tür yarışmalarda en azından

1nci
2nci
3cücü
kusların bari varsa video çekimlerini izleme olanagımız olsada
kusun hakkını yemeden emege saygı duyarak izleyip yorumlayabilseydik daha güzel olurdu neticede ortada emek var birde 2ncilik nasıl bos inmiş sasırdım hem işini yap o kadar dak,ka havada kal tam 3 saat gel bos in belkide bir yanlıslık yada yanlıs anlatım olabilir

saygılar

ne biliyim abi ben hiçbirşey anlamadım, bilgileri paylaşan ömer kardeşimiz olmasa bi sıkıntı var diyecem ama sonucta ömer kardeşimizin paylaştıgı bilgiler, ya da bu yarışmada'' herşey serbest '' mi nedir anlamadım :)) , boş inen kuş dereceye mi girer abi şaka gibi...

arkadaşlar günümüzde çogu kupada görevini yapıp boş inen çok kuş derece almıştır. ve sadece iniş puanı alamamıştır.
sizinde düşündüğünüz gibi banada çok tersgeliyo ama böyle işte nezaman iyi bir kupa tüzüğü hazırlanıorve uyulursa bende girecem bu kupalara, bana çok soruyolar neden kupaya girmiyosun diye herşey ortada görüldüğü gibi, bizler çok emek harcıyoruz bir kupada sadece kuşun değil bir insanın yıllardır verdiği emek çaba boşia gidiyor.

bi kuş vardı dişime babasını denemiştim, kuş boş attı çocuklara verdim, keşke bi kupaya yazılaydım ya :)) kuş 30 35 metre her seferde 8+ takla düz fişek, tabanlı, direk hedefe atışlı oynuyodu , 13 14 seferide vardı, böyle bişey olmaz ya... olmamalı en azından

GENELDE KUPAŞARIN TÜZÜKLERİ BELLİ.O TÜZÜKLERİ KABUL EDEREK KAYIT YAPTIRIYOR KUŞÇULAR.TABİİ Kİ ORTAK BİR TÜZÜK KUŞÇULUK CAMİASI AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR DURUMDUR.
YALNIZ TAKLASIZ BOŞ İNME İLE YAPIŞMA AYNI ŞEY DEĞİLDİR.BAZI ARKADAŞLARIN BU KONUYU KARIŞTIRDIKLARINI DÜŞÜNÜYORUM.
LAKİN BAZI KUPALARDA YAPIŞAN KUŞ DAHİ BELİRLİ KRİTERLERE UYARSA PUANLAMAYA GİRİYOR.METİN KARDEŞİN DEDİĞİ GİBİ İNİŞ PUANI ALAMIYOR.ÖRNEĞİN ATAŞEHİR KUPASINDA BU VAR ZANNEDERSEM.
AMA DEDİĞİM GİBİ TAKLASIZ BOŞ İNME İLE YAPIŞMA ÇOK FARKLI ŞEYLER.TAKLASIZ BOŞ İNME DİSKALİFİYE SEBEBİ SAYILAMAZ BENCE...
SAYGILAR.....

Önce fişekli kuşun olacak.Taklalı, tertipli, ip gibi, gevşemeden fışkıran.Hedef nedir bilecek. İster atarak gelsin ister akarak, nokta hedefe oynayacak.Kuşun içinden sopayla dürttünmü ,ayağını kesmesi bir olacak.Havada kalacak ,saatini doldurmadan inmeyecek.İndiğinde kıçı ıslak olacak.Yavrulukta en ağır eziyeti çekmiş olacak yine de oyundan bezmeyecek.Her kalkışta en az (ve de nizami) yavruysa 12, ekeyse 8 sefer yapmadan yerine teslim olmayacak.İşte o zaman kuşun altına bakacaksın boşmu indi dolumu indi.Ve o zaman makbul kuş odur.
Gözü senin cebinde kuş madrabazlarının ağzına bakmayacaksın,önce kuşu bileceksin.Bizim kuşların altı sağlamdır diyenlere ,önce bir üstünü görelim senin kuşun ne yaptı diyeceksin.Kuş ezilmeden pisliği ortaya çıkmaz diyeceksin.
Selamlar.

Ben o verileri direk puan cetvellerinden aldım.
Resimlerini cekıp konuya da atmıstım siz bakıp yorumlayın ısterseniz.

hüseyin turan' Alıntı:
GENELDE KUPAŞARIN TÜZÜKLERİ BELLİ.O TÜZÜKLERİ KABUL EDEREK KAYIT YAPTIRIYOR KUŞÇULAR.TABİİ Kİ ORTAK BİR TÜZÜK KUŞÇULUK CAMİASI AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR DURUMDUR.
YALNIZ TAKLASIZ BOŞ İNME İLE YAPIŞMA AYNI ŞEY DEĞİLDİR.BAZI ARKADAŞLARIN BU KONUYU KARIŞTIRDIKLARINI DÜŞÜNÜYORUM.
LAKİN BAZI KUPALARDA YAPIŞAN KUŞ DAHİ BELİRLİ KRİTERLERE UYARSA PUANLAMAYA GİRİYOR.METİN KARDEŞİN DEDİĞİ GİBİ İNİŞ PUANI ALAMIYOR.ÖRNEĞİN ATAŞEHİR KUPASINDA BU VAR ZANNEDERSEM.
AMA DEDİĞİM GİBİ TAKLASIZ BOŞ İNME İLE YAPIŞMA ÇOK FARKLI ŞEYLER.TAKLASIZ BOŞ İNME DİSKALİFİYE SEBEBİ SAYILAMAZ BENCE...
SAYGILAR.....

boş inme dediğim yapışma kastıyla yazılmıştır, ama kuş hem taklasız hem 3 saniye bile olsa perdahlanmadan iniyorsa yapışmadır bu, boş inmeden kasıt budur, yoksa kuş görevini yaptıktan sonra can havliyle perdahlanır ama taklaya mecali yoktur taklasız iner o tabiki muteberdir...

bi de benim anlatmak istediğim asıl durum şudur ; kusun taklalı mı taklasızmı veya perdahlımı perdahsız mı indiği değil de yapışan bir kuşun yedi sülalesi, yedi zürriyeti eninde sonunda yapışacağı ve ''OYUN BIRAKACAĞI'' için, bu kuşlar ne yaparlarsa yapsınlar muteber olmamalı, çünkü bu kuş geçici bir oyun sergiler eninde sonunda fişeği ve hatta taklayı bile bırakır, bu durumda olan kuşlara yarışmayı düzenleyen (sözde) profesyonel yetiştiricilerin müsade etmemeleri gerekir, resmen emeğe haksızlık ayrıca güvercin yetiştiriciliğinin gelişmesine de büyük bir darbedir bence !!! bence uçuruculuğun içinde bulunduğu kıtlık insanları buna zorluyor, ama sebebi ne olursa olsun yanlış, saygılarımla

alidemirsmm' Alıntı:

TÜRKİYE TAKLACI GÜVERCİNLER PERFORMANS YARIŞMASI TÜZÜĞÜ

Kurallar:

1) Yarışma bedeli .... TL dir. Bu ücret ....TL müracaat sırasında katılım, ....TL uçuş günü uçuş ücreti olarak tahsil edilecektir Yarışmaya kuş hazırlayamayan arkadaşlarımız uçuş ücretini ödemek durumunda kalmayacaklardır.
2) Turnuvaya katılan arkadaşlardan bazılarının yerleri müsait olmayabilir. Bu nedenle kuş sahibi davet etmediği sürece kuş seyretmeye seyirci gelemez. Hakem heyetinde bulunan; Başkan , hakemler, gözlemci, mahalle sorumlusu ve hakem heyetince tespit edilen bir seyirci (sıralamadaki birinci) kuşun uçacağı adrese giderler.
3) Uçurulan kuşta renk, paça, kanat ve kuyruk güzelliği önemli değildir. Mühim olan oyunudur.
4)Yarışmacı kuşu uçuracağı günü bir gün önceden hakem heyetine haber verir. Aksi taktirde hakkını kaybeder.
5) Uçurulan kuşta eke ve yavru tartışması yapılmaz ancak, eğer iki kuş aynı puanı alırsa eke kuş tercih edilir.
6) Uçan kuş başka bir yerde tekrar uçurulamaz. Aksini yapanlar diskalifiye edilirler.
7) Kuş uçarken altına uçmayacak en az on tane kuş çıkartılacaktır. Uçan kuşun yanına yerden başka bir kuş kalkarsa veya kaçaktan kuş gelirse, çift uçtuğu esnada yaptığı seferler sayılmayacak ve bu durum 25 dakikaya geçerse kuş yarışmadan ihraç edilecektir.
8)Uçan kuş 10 dakika içinde inerse, kanatlarını ısıtmadığını dikkate alınacak ve hemen tekrar uçurulacaktır. Aynı şekilde inerse o kuş hakkını kaybetmiş olacaktır.
9) Aynı evde 2 kuş yarışma bedellerinin ödenmesi koşuluyla uçurulabilir.
10) Kuşun puan alabilmesi için kendi hedefine takriben 3 metrelik mesafeden en az on metrelik sefer yapması gerekmektedir.
11) Kuş eğer 40 dakikayı doldurmadan konarsa hakkını kaybedecektir.
12) Bir saat içerisinde puan alacak şekilde oyun yapmayan kuş hakkını kaybeder. Hakem heyeti kuşun inişini beklemek zorunda değildir.
13) Hedef merkez alındığında 25 metre uzağa inen kuş sadece İniş puanı alamaz.
14) Kuş oynadıktan sonra evine inmez kaybolursa sefer puanlarını alır fakat artistik puanlardan konuş puanı alamaz.
15) Kuş göz önünde uçarken bir kazaya uğrarsa (Atmaca alır, tele çarpar, tersleyip ölürse vs.)
A) Kuş sahibi isterse, kaza anına kadar ki puanlar değerlendirilir.
B) Kuş sahibi isterse, başka kuş uçurabilir. (İkinci kuşun uçuş gününü ve saatini hakem heyeti belirleyecektir.)
16) 14 ve 15. maddeler haricinde, Yarışma günü kuş uçup indikten sonra, kuşun oyun performansından hoşnut kalmayan kuş sahibi isterse yarışma bedeli olan .... TL yi bir kez daha ödeyerek 2 gün içerisinde o kuşu bir kez daha uçurabilme hakkına sahip olacaktır.
17) Kuşun uçacağı havanın Kuşun uçmasına elverişli olup, olmadığını hakem heyeti karar verecektir. Erteleme gününün ve saatini yine hakem heyeti belirleyecektir.
18)Yarışmacı kuşu belirtilen saatte uçurmak zorundadır. Hakem heyetinin geldiği anda havada başka bir kuş varsa ve 10 dakika içerisinde inmez ise kuş yarışma dışı kalacaktır.
19) Kuşun uçacağı evde hiç kimse küfürlü ve yüksek sesle konuşmayacaktır. Kuş havadayken ve indikten sonra hiç kimse kuş hakkında yorum yapmayacaktır. Yarışmacının da onayı alınarak verilen puan hakkında dedikodu yapılmayacaktır. İtiraz ve şikayetler direkt olarak o anda hakem heyetiyle konuşulacaktır.

PUANLAMA TABLOSU

A) SEFER PUANLARI

1- MESAFE PUANI: Kuş her fışkırdığı 10 metre için 1 sonraki her 5 metre için 0.5 puan daha alacaktır.
2- TABAN TAKLA: Kuş yaptığı her seferde vurduğu her taban taklası için 1 puan alacaktır.
3- FIŞKIRMA TERTİBİ: Kuş yaptığı sefer sırasındaki sürati ve fışkırma düzenini içeren puandır. Kuşun fışkırma durumuna göre her seferi için 0.5, 1, 1.5, 2, 2.5 ve 3 puanlarından birini alır.
4- TAKLA ORANI: Fışkırma süresince vurduğu taklaların fışkırma mesafesine yayması ve oyunlarında yaptığı taklaların standartlığı göz önüne alınarak puanlanır. Bu kategori içinde her sefer için 0.5, 1, 1.5, 2, 2.5 ve 3 puanlarından biri verilir.

Not: Toplam 4 özelliği içeren puanlar kuşun bir seferinde aldığı puanıdır ve bu puanların toplamı sefer puanın oluşturur.

B) ARTİSTİK PUANLARI

1- UÇUŞ TERTİBİ: Kuş kalktıktan sonra yükselerek mıntıkasını terk edip yaklaşık on dakika yüksekte ve geniş bir saha içerisinde gezerek uçar. Böyle bir uçuş tertibi kuşta istenilen bir özelliktir. Bu tip uçmayı kuş her seferinden sonra tekrar eder. Böyle bir uçuş tertibi olan hayvan en yüksek puanı alır.
2- SEFER ZAMANLAMASI: Oyun aralıklarını eşit zamanlara (5-8 dakika) bölen, yani kuşun uçtuğu süre içerisinde eşit zaman aralıklarında oyuna giren kuşun sefer zamanlaması iyidir ve en yüksek puanı alır.
3- ATMA: Kuş uçuş yüksekliğinden kanat ve kuyruklarını kapatarak hedefine kadar alçalıp oyununa başlar. Bunu yapan kuşun atması çok iyidir ve atma hareketinden en yüksek puanı alır.
4- YERE KALIŞ: Kuş standart olarak oyuna 0 ile 1.5 metre arası yere kalış mesafesiyle oyuna başlayıp bundan sonraki oyunlarını hep aynı mesafede alan kuş yere kalış mesafesinden en yüksek puanı alır
5- KANAT SESİ: Hayvanın havaya doğru fışkırırken çıkardığı ses tonu ne kadar düzenli ve oyununun sonuna kadar bu ses tonuyla devam ettirebilen hayvan kanat sesi puanından en yüksek notu alır.
6- TAKLA ADEDİ: Uçuş süresince yaptığı oyunlardaki takla toplamı;
20- 50 takla arasında ise bir puan,
50-75 takla arasında ise iki puan ve
75 takladan fazla atmış ise üç puan alacaktır.
7- KONMA: Oyun yaptığı halde konarken kut gibi konan hayvanlara iniş puanı verilmez. Bunun yanında
a) Bir veya iki takla ile inen hayvanlara 1 puan verilir
b) Üç veya daha üzeri takla vurarak inen hayvanlara 2 puan verilir
c) Uğraşarak inen, inmek için üç dört kez girip çıkan veya çok güzel perdahlayarak konan kuşlara 3 puan verilir .

Bu tip özelliklerden oluşan puanlar kuşun artistik puanlarını oluşturur. Kuş bu tip puanlardan uçuş süresince sadece 1 kez puan alır ve bu puanlar sefer puanlarına ilave edilir. Toplam 7 özellikten oluşan artistik puanlarından her birinden kuş 0.5, 1, 1.5, 2, 2.5 ve 3 puanlarından birini alır.

2.Özgür İplikci

9 Aylık gök perçemli dişi.
179 dakika havada kalmış.
ortalama 23 metre fişek yapmış.
19 geçerli seferi var.
Taban taklasız genelinde.
Hedefine boş inmiş.
128 puan ile ikinci olmuş.

Bu kuş yukarıdaki tüzüğe göre değerlendirip puanlanmıştır. Saygı ve selamlar.

eyvallah hasan abi eline sağlık, da ne biliyim şaşırdım, ne diyeceğimi bilemedim vallahi, demek ki insanlar yapışan kuş beslenir mi beslenmez mi tartışmasına dahi girerken bu tarz tüzüklerden destek alıyorlar, resmen hak gaspı, kutçularla kuşçuları bir kefeye koyan dandik bir tüzük, tüm benliğimle karşıyım abi...

ALİ KARDESİM

KUSUN OYUNUNA GÖRE TÜZÜK
İLLERE GÖRE TÜZÜK

UYGULANDIGI SÜRECE BU UGRAS PEK GELİŞMEZ KENDİM OLARAK HER ZAMAN SUNU SÖYLÜYORUM
TÜZÜK KANUN GİBİ TEK OLMALI DEGİŞKEN ELASTİKİ OLMAMALI KUŞA GÖRE DEGİL TÜZÜGE GÖRE KUŞ PUANLANMALI

BÖYLE DEGİŞKENLİK OLDUGU SÜRECE BİR YERE VARAMAYIZ BU İKİLEMLER KAZANANI KAZANMAMIŞ KAZANMAMISIDA KAZANMIŞ GİBİDE GÖSTEREBİLİR

ÖRNEK VERECEK OLURSAK ANKARADAKİ TRAFİK POLİSLERİNİN KIRMIZI ISIKDA GEÇTİGİ ARACA KESDİGİ CEZA

URFADA MERSİNDE İZMİRDE KIRMIZI IŞIKDA GEÇEN ARACA O İLLERİN TRAFİK POLİSLERİNİN FARKLI CEZA UYGULAMASI NORMAL KARSILANIRMI KANUN AYNI SUÇ AYNI İLLER FARKLI AMA CEZA DA FARKLI BÖYLE BİR SEY OLABİLİRMİ

ONUN İÇİNDİRKİ OYUNLU TAKLACI KUŞ PUANLAMA TÜZÜGÜ KUŞ HER NEREDE UÇARSA UÇSUN KUŞUN OYUNUNA GÖRE DEGİL İLLERE GÖRE DEGİL
TÜZÜKDEKİ KURALLARA GÖRE UYGULANMALI
KUŞ TÜZÜGE GÖRE PUANLANMALI
ÇOK KİŞİ NE DİYOR BİZİM TÜZÜGÜMÜZ BİZİM PUANLAMA SİSTEMİMİZ BÖYLE BİR SEY OLABİLİRMİ
SAYGILAR

Tamamen katılıyorum abi, bu resmen bir mahrumiyet göstergesi, yapışan kuşlarla dolu ,adam gibi performans kuşunun olmadığı bi yerde yarışma düzenlenecekse ancak böyle bir tüzükle düzenlenir ne diyim...
bunu tgf yayınlamışsa her emek veren yetiştiricinin bunu kınaması lazım abi, insanları kolaya alıştırmamak lazım, 10 seferle diskalifiyeden kurtulan kusun enınde sonunda oyun yapmadan yapışıp ineceğini bu federasyon görevlileri bilmiyor mu acaba ? dönemsel oyun kuşlarını destekleyen bir federasyon, enteresan !şahsım adına bu tüzüğü düzenleyenleri kınıyorum...

alidemirsmm' Alıntı:
Tamamen katılıyorum abi, bu resmen bir mahrumiyet göstergesi, yapışan kuşlarla dolu ,adam gibi performans kuşunun olmadığı bi yerde yarışma düzenlenecekse ancak böyle bir tüzükle düzenlenir ne diyim...
bunu tgf yayınlamışsa her emek veren yetiştiricinin bunu kınaması lazım abi, insanları kolaya alıştırmamak lazım, 10 seferle diskalifiyeden kurtulan kusun enınde sonunda oyun yapmadan yapışıp ineceğini bu federasyon görevlileri bilmiyor mu acaba ? dönemsel oyun kuşlarını destekleyen bir federasyon, enteresan !şahsım adına bu tüzüğü düzenleyenleri kınıyorum...

Ali kardeşim ,senin dürüstlüğüne kişiliğine ve haklı olduğun konularda ısrarcı takibini takdirle karşılıyorum. Senin le henüz tanışmadık ama iyi bir arkadaş iyi bir dost olacağından da eminim.
Yalınız sen de benim gibi çoğu konuda fevri davranıyorsun, haklı iken haksız duruma düşüyorsun, ''şahsım adına bu tüzüğü düzenleyenleri kınıyorum.'' ifaden ağır kaçmış bu ifadeni düzelteceğinden eminim çünkü sana yakışmamış.

Şimdi gelelim konunun özüne biz camia olarak ortak fikirbirliği konusunda henüz emekleme dönemindeyiz ,bu konuda ortak paylaşım ve tecrübemiz az bu nedenle tüm camianın görüşünü yansıtacak ve herkesin takdirini alacak ortak tecrübe ve düşüncelerimiz henüz oluşmadı. Bu konuda hala bilgi ve tecrübe paylaşımına ihtiyacımız var, bir kişinin veya bir gurubun bilgi ve tecrübe birikimi, bu camiaya yön vermekte yetersiz kalır, çünkü iyiye ve güzele yönelik çok farklı tespitlerimiz var, hala ortak dili konuşamıyoruz.
Örneğin bu sitede yapılan yorumlara bakıyorum iyiyi ve güzeli tanımlarken bölgeler ve şehirler arasında farkı anlayışlar olduğu gibi aynı şehrin insanı bile iyi ve güzelin kriterlerini farklı biçimlerde dile getiriyor. bundan da doğalı yok.
Şimdiye kadar yazılı belgemizde yok , henüz yeni yeni oluşuyor, aslında doğru yolda çok hızlı ilerliyoruz değişim ve bilgilenmenin içinde olduğumuz için ilerledğimizin farkında bile olamıyoruz, ama geçmişe dönüp şöyle bir baktığımızda bunu rahatlıkla göre biliriz. Geçmişin tecrübe ve bilgi birikiminin çoğu rivayetten öte gidemez ama şimdi öylemi her bilgi ortak tecrübelerin denetiminde değerlendiriliyor ve doğrular kalıcı bir şekilde tesbit ediliyor.
Biz yapılan işleri kınamaktansa , onlarıda bu konuda yapılmış iyi niyetli bir girişim,bir veri tabanı olarak kullanarak ,daha doğrusunu nasıl yaparızın hesaplarını,toplantılarını,tartışmalarını yapmalıyız. Kısaca ortak kültür oluşturmalı ve bunlarıda yazılı metin haline getirmeliyiz. Sonrası kolay hepimizi memnun edecek ve fikirbirliğine varabileceğimiz tüzükleri yazmak amiyane tabirle 5 dakikalık iş !.
Hepinize sevgi ve selamlar....

Allah razı olsun abi, iyi düşüncelerin beni utandırdı, öncelikle şunu belirteyim kimse ukalalık olarak algılamasın, ben kendini yolun daha çok başında gören bir ÇIRAĞIM, bu tüzüğü kim hazırladı bilmiyorum , yani kasti bir söylem yok,ben bu tüzüğü bu şekilde düzenleyen arkadaşların işi hangi boyutta düşünen insanların etkisinde kalarak düzenlediklerini merak ediyorum, yani kısa olur sessiz olur yamuk olur az takla ile olur ama olur ! hedefe uygun alçaklıkta ve uygun yükseklikte oynayan bi kuşla yapışan kuşu nasıl aynı tabelaya yazarlar abi ? ben burda hak mahrumiyeti algılıyorum ve bu bence bir haksızlık, altı boş kuş besleyen insanların önünü açan ve gerçek ırkın sonunu getirmeye yardım eden bir uygulamadır kanaatimce,ileri gittiğimiz doğrudur ama bu tür tüzüklerin değil senin benim gibi doğru kuş beslemeye önem veren insanların emeklerinin neticersidir bu bence abi, evet kınıyorum dedim çünkü emeği harcananların arasında ben de varım kınamak ayıp edildiğinin belirtilmesidir ve birinin emeğini harcayıp emeksiz olan bir nesneye değer vermek ayıp etmektir, tüzüğü düzenleyenler o yapışan kusun ergec oyun bırakacağını bilmiyorlar mı ? bilmiyorlarsa bilenler bu tüzüğü hazırlasın bence , bendende eski versiyon kuslardan cıktı 2 tane, soyunu kuruttum 7 sülalesini coluga cocuga verdim, yani 1 günde 2 yıllık emeğimi zayi ettim ! şimdi bu tüzükler böyle yayınlanmaya devam ederse bu tarz kuş besleme hevesi artacak ve ırk iyice bozulacak kırılacak, kusları verdiğim o çocuklarda dönemsel olarak göğü delen kuslarla yarın kupa alırsa şaşırmam, bu durumun değişmesi çok ama çok gerekli bence , saygılar abi

selam arkadaslar.bence bu tuzuk gayet güzel hzırlanmıs.burda neden yapısan kusların hakkı korunuyor diye düşünlmüs onuda anlamadım.aksıne yapısan kuslar ortaya cıksın dıye süre ve sefer kısıtlaması koyulmus.yapısan kusu ürkütmeden kolay kolay 40dk havada tutamazsınız.hele altına 10kus acıp enaz 10sefer yaptırmak ımkansızdır dıye dusunuyorum.kusun yapısanını cezalandırmanın en ıyı yolu süre kısıtlaması koymakdır.aksı takdırde hergun düzden gelıp konan kus ınerken bır takla atdı ındı o kus yapısmadımı olucak.ama boyle enaz 1saat ucacak ve 10sefer yapacak denırse yapısan hıcbır kus ucamaz ve elenır dıye dusunuyorum.yada tam tersı kus 2saat kanat sallamıs 15sefer yapmıs yerıne harmanlayarak ındıyse bu kusunda hakkı yenmemelı ınıs puanı vermezsın olur bıter.cunkı bu hıcbıyerde yapısma degıldır sadece taklasız ınmedır saygılarımla

gecmıs sayfayı sımdı okudum hakıkatende yapısan kus derece yapmıs ılgınc.bu konuda alı bey sonuna kadar haklı.ben tamamını okumadan o kadar ucmus kus yapısıyor olamaz demısdım ama puanlamayı gorunce yazdıgımın yalnıs oldugunu anladım

olur olur, küçük dikkatsizlikler...

BENCE KUŞ YAPIŞMAZ ; (:
KUŞ SAHİBİ KUŞUNU HAVAYA ATMIŞ MİSAFİRLERİNE 1. BARDAK ÇAYINI İKRAM EDERKEN BİR BAKAR KUŞ DENİZLİKTE O ZAMAN O KUŞUN SAHİBİ OTURDUĞU SANDALYEYE YAPIŞIR İSTE ASIL YAPIŞMA ODUR. : :tamam:

kuschu' Alıntı:
BENCE KUŞ YAPIŞMAZ ; (:
KUŞ SAHİBİ KUŞUNU HAVAYA ATMIŞ MİSAFİRLERİNE 1. BARDAK ÇAYINI İKRAM EDERKEN BİR BAKAR KUŞ DENİZLİKTE O ZAMAN O KUŞUN SAHİBİ OTURDUĞU SANDALYEYE YAPIŞIR İSTE ASIL YAPIŞMA ODUR. : :tamam:

heheheh tuttum bunu evet kuş yapışmaz kuşçu yapışır. :=))

kuschu' Alıntı:
BENCE KUŞ YAPIŞMAZ ; (:
EVET BÖYLE ESPİRİLİ BİR DURUMAMA DÜŞMEMEK İÇİN YAPISAN KUSLARDAKİ GÖRÜŞLERİNİZ DAHA NELERDİR
NE YAPILABİLİRSE KUS YAPISMAZ YADA NEDEN YAPISIR

SAYGILAR

kuş neden yapışır. abi kısa ve net cevap benim için kuş p...ç olmasın.

bir hikaye kısa hırsızla bir gün p.ç arkadaş olmuş. arkadaşlıkları eskidiğinde hırsız bana p.çe p.çliği öğretirmisin demiş tabiki ama sende bana hırsızlığı öğretirsen olur demiş hırsız bir lokantaya gitmişler. hırsız bak sana demiş şimdi hırsızlığı öğreticem ama sende bana p.çliği hemen öğreticeçeksin demiş olur demiş p.ç . hırsız arkasındaki masadaki adamın caktırmadan cözdanını nasıl alacağını göstererek cüzdanı calmış. p.ç şimdi sana p.çliği ögretebilirim demiş. ve bağırmaya başlamış. hırsızı göstererek arkamasadaki adamın cüzdanını caldı diyerek bağırmaya başlamış.hırsız ne yapıyorsun demiş. ne yapıcam p.çliği öğretiyorum sana demiş...

burdan ders kuş sahibini yok bu ilk kez bunu yaptı aslında öyle oynamaz ahmete sor mehmette izledi ha heralde hasta sanırım gibi kıvrak yalancılığı aslında p.ç liği sahibine öğretir. ondan yapışan kuş beslemeyin beslersenizde dopra dopra ben bunu böyle seviiyorum deyin...

tengelli' Alıntı:
burdan ders kuş sahibini yok bu ilk kez bunu yaptı aslında öyle oynamaz ahmete sor mehmette izledi ha heralde hasta sanırım gibi kıvrak yalancılığı aslında p.ç liği sahibine öğretir. ondan yapışan kuş beslemeyin beslersenizde dopra dopra ben bunu böyle seviiyorum deyin...

yani kendinizi avutmayın hataların arkasına sıgınmayın diyorsun dogru söylüyorsun kenan kardesim

saygılar

Geri