Yapışma ,Taklasız Boş İnme ve Yer Yapma Ayrımını Yapalım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 83
  • Görüntüleme Görüntüleme 20K
S.A ARKADŞLAR YAPIŞAN KUŞ HAVADA KALMAZ KUŞUN ALTI BİRAZ GEVŞEK OLACAKKİ 3 METREYE GİRECEK ÇOK TAKLALI YERİNE İNEN KUŞUN GERCEKTENDE FİŞEĞİNİNİN İYİ OLDUNU GÖRDÜNÜZMÜ OYUN KUŞU YERİNE İNENERKEN EN FAZLA 2 VEYA 3 VURMASI LAZIM HANİ DİYORSUNUZ YA HARMANLAYACAK EN AZ 8 TAKLA VURACAK BEN YERİNE ÇOK TAKLALI İNEN KUŞUN GERÇEKTENDE FİŞEK YAPTINI GÖRMEDİM ÇOK UÇAR ES GECER 10 METRE 15 METRE 2 VEYA ENFAZLA 4 TAKLA VURUR OYUNA GEÇ GELİR ZAMANLAMASI OLMAZ MİSAFİRİN GELİR KUŞU ATIYIM ATMAYAYIMMI HAVAYA DÜŞÜNÜRSÜNÜZ ÇÜNKÜ ÇOK UÇAR OYUNA GEÇ GELİR REZİL EDER

daha baska düşünceleriniz tecrübeleriniz nelerdir arkadaslar

Çok sert oynayan,sefer aralığını kısa tutan hırslı kuşlarda yapışmanın daha fazla olduğunu gözlemledim.Bu kuşlar çok iyi oynadıkları halde bazen boş seferler de yapabiliyorlar.Kümese değilde başka bir yere konmuşlarsa 10-15 dk sonra gut gibi yere inebilirler.Bu tarz kuşları satıcılar genelde biraz yatırıyorlar sonra kuşa talip çıktığında uçuruyolar.Bakıyorsunuz çok güzel oyun yapıyor boşu olmadığı gibi 7-8 takladan aşağıda atmıyor ama aldıktan sonra form tutmak için düzenli uçurmaya başladığınızda giderek takla sayısıda fişeğin uzunluğuda düşüyor.Yer yapan kuşlara gelince uçtuğu yere göre oyunuda değişir.Dar yerlerde ki atmayı,gezmeyi açık alanda genelde yapmazlar.

Merhaba,
Samsun'da burada hiç yazıldığını görmediğim iki kusurlu iniş çeşidi daha var.
1-Son harekette yapışma veya son harekette kümese dalma.
Kuş uçar,oynar inişe geldiği sırada kendini yükseltir normal iniş taklalarını sıralar. Buraya kadar her şey normaldir ama son taklayı vurduktan sonra
kuta dönüşür ve 2-3 metre yükekten yabani gibi kendisini yere indirir veya yine son takladan sonra yabani gibi düz uçuşla gider kümesin kapısından içeri girer.
2-Bir de yapışacakken taklalı inme.Bazı yörelerimizde taban taklasıyla iniş de denilir.
Kuş uçumunu tamamladıktan sonra atarak oyuna gelir gibi hedefine gelir ve taklaları sıralayarak iner.Ama ne inişi ne taklaları o anda gelişini farketmeyen için seyredilebilir değildir. Çünkü kuş hedefine girdikten sonra kendisini hiç yükseltmeden taklayı vurduğu gibi 1-2 saniyede inmiştir.

buradanda devam edebiliriz bana göre en önemli konu baslıklarından bir tanesi bu konu

Merhaba,
arkadaşlar yapışan kuş bu bahsettiklerinizin hiçbiri deyil bence yapışan kuş havada kalmaz uçmaz . uçuramassınız boş inmeyle yapışan kuşu ayırt edemiyoruz galiba sakın yanlış anlamayın . yapışan kuş saatini dolduramaz en fazla yapacagı sefer ya 2 dir çünkü uçmaz atarsın havaya bir de bakmışsınki yerde 10 dakka uçmaz hedefin önü geç isterseniz 10 kişi olun yine konar çünkü bu bahsettim kuş gerçekten yapışan kuş ?

Boş inen kuş çok hırslıdır doludur bizim fişek dediğimiz olayı yapan yani 16 saniyede 30 35 metre sağlam taklalı bakın çok güzel bir fişek diyorum. 30 metre üzeri ise bu kuş çokda taklalıysa zaten kendini havada bitiriyor her oyuna geldiğinde çılgınlar gibi fişek yapıyor bu kuşun boş inmesi normaldir.

Saygılarımla,

Ramazan ABA

Ramazan bey değişik bir boyut getirdi olaya.
Şimdi bu hata değilmi?

Bitirmesin kendini kuşda gelsin perdahlı taklalı insin bu daha makbul değilmi?

Gelip adam gibi yerinde gerile gerile 2-3 taklalı inen kuşla boş inen kuşu bir tutarsak çıtayı düşürmüş olmazmıyız.

merhabalar;
kuşun hedefine gelerek kafa kaldırıp birkaç metre yükselip ayak göstererek taklasız yavaş yavaş alçalarak, dönerek inmesi perdahlı iniştir, bunun haricinde taklasız tüm inişler YAPIŞMADIR...hayırlı olsun...

http://www.orhanberberguvercin.com/

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Ramazan bey değişik bir boyut getirdi olaya.
Şimdi bu hata değilmi?

Bitirmesin kendini kuşda gelsin perdahlı taklalı insin bu daha makbul değilmi?

Gelip adam gibi yerinde gerile gerile 2-3 taklalı inen kuşla boş inen kuşu bir tutarsak çıtayı düşürmüş olmazmıyız.

Ömer bey merhaba,

Bence deyil çünkü bu anlattığım gerçek oyun kuşu. burda arkadaşlar yazıyorlar 20 sefer 25 30 metre oynatıyorlar ve hedefine aşırı derece perdahlı taklalı size yemin ediyorum oynatamazlar o hayvanlar es geçmeye başka yerlere inmeye mahkumdur, ha birde şunu söyleyim kuş tepe vuracak inanın işte olay burda başlıyor tepe vuran kuş yapışır tutar kümese girer burda biz bunları ayıramıyoruz? inanın bana hiç bir kuşçu arkadaşım kuşunun boş inmesini istemez. benim bahsettiğim hayvan metrajları yüksek oynayan hayvan taklalı fişeği adam gibi yani kuşu uçurduğunda oyuna geldiğinde kalbini söküp ona veresin gelir altında herkesi tıp eder bütün sıkıntılarını unutturur öyle bir taban takla dönerki kolu bacağı koptu sanarsın buyrun bu hayvana boş indi deyin ya zaten taklayı vursa fişek yapacak oyüzden kendini hafif harmanlar iner.

Saygılarımla,

Ramazan ABA

Aslında haklısınız ama benim bu konuda tavizim sıfır.
O kadar uzun kaçmasın ama gelip taklalı insin.

Şu da var kuş normal uçuş saatinden fazla uçmuştur o gün, normal sefer sayısının çok üstüne çıkmıştır artık bitirmiştir kendini poşet gibi halsiz atar kendini yere o başka.

Bakın kupalarda oynayan kuşlara hiç duydunuzmu uzun giden kuşun kupa aldığını size şöyle söyleyim bu kuş gerçek anlamıyla benim anlattığım tamamen keyf kuşu kupalarada bakın hiç duydunuzmu ya bu kuşunda perdahı iyi dediklerini çok taklalı indi dediklerini ya bir vurmuştur yada iki vallahi o harman bile yok ortada çünkü bu anlattığım performans kuşudur. sizederken sitedeki arkadaşlarada hiç izlemişlermi 25 30 sefer yapıp 25 ve 30 metre fişek yapan 7 8 taklayla oynayan yerinede perdahlı yani harmanlayarak 5, 6 taklalı inen kuşu yeni başlamış bir yavru ekesi demiyorum tamamen oturmuş bir hayvandan bahsediyorum .

gercekten bunu oynatmak zor altı çok dolu olan kuş hedeften kaçar oyundan kaçar odolu hayvan oyuna bir gelir zannedersinizki aha şimdi kıyamet kopacak valla 15 metre zor kaçar 2veya 3 takla zor vurur hemen diyecekleride şu eskiden vuruyordu ya bu eskiden kuşun seferini kim sayıyodu tabanını kim biliyodu uçuyorlar 5,6 saat oyuna artık bekle dur yarım saattemi gelir artık orası biraz karanlık günümüzün kuşları iyi birde şu yapısanı tutanı boş ineni çözersek çok daha iyi olacak bence.

Saygılarımla,

Ramazan ABA

RAMAZAN ABA' Alıntı:
Bakın kupalarda oynayan kuşlara hiç duydunuzmu uzun giden kuşun kupa aldığını size şöyle söyleyim bu kuş gerçek anlamıyla benim anlattığım tamamen keyf kuşu kupalarada bakın hiç duydunuzmu ya bu kuşunda perdahı iyi dediklerini çok taklalı indi dediklerini ya bir vurmuştur yada iki vallahi o harman bile yok ortada çünkü bu anlattığım performans kuşudur. sizederken sitedeki arkadaşlarada hiç izlemişlermi 25 30 sefer yapıp 25 ve 30 metre fişek yapan 7 8 taklayla oynayan yerinede perdahlı yani harmanlayarak 5, 6 taklalı inen kuşu yeni başlamış bir yavru ekesi demiyorum tamamen oturmuş bir hayvandan bahsediyorum .

gercekten bunu oynatmak zor altı çok dolu olan kuş hedeften kaçar oyundan kaçar odolu hayvan oyuna bir gelir zannedersinizki aha şimdi kıyamet kopacak valla 15 metre zor kaçar 2veya 3 takla zor vurur hemen diyecekleride şu eskiden vuruyordu ya bu eskiden kuşun seferini kim sayıyodu tabanını kim biliyodu uçuyorlar 5,6 saat oyuna artık bekle dur yarım saattemi gelir artık orası biraz karanlık günümüzün kuşları iyi birde şu yapısanı tutanı boş ineni çözersek çok daha iyi olacak bence.

Saygılarımla,

Ramazan ABA

Doğru lafa ne denir. Süper bir tesbit,tebrik ederim.

Ramazan Bey tamamen katılıyorum.

bence kusu ucurup kus daha sefer yapmadan veya ıkı tane yapıp lap dıye gelıp ınıyorsa bu kus yapısan kus dedıgımız kuslardandır bu makbul degıldır
ama ne olursa olsun altına kusta atsan kus saatını tamamlıyor gorevını yapıp gelıp takla atmadan harmanlayarak ınıyorsa bu taklacı performans kusudur ıkı kus arasında kı fark zaten gozle acık sekılde gorulur.

zaten yapısan kus kesınlıkle havada kalmaz havaya atarsın sen arkanı donersın bı bakarsın kus ınmıs :D

önemli bir konu baslıgı genç kardeslerimiz açısından paylasalım arkadaslar

Yapışan kuş derken yeni başlayan arkadaşlarımızında anlayacağı dilden tercüme edersek yakın zamanda oyun bırakacak maskesi sonradan düşecek olan sahte performas kuşudur bu tür kuşları tecrübesiz kişiler seyrederse hayran kalırlar genelde çünkü mukemmele yakın oynadıkları dönemler gerçekten çok zevk verir şahsen bu tür kuşları ayırt edebilecek bilgilerimi tecrübelerimi sizle paylaşacak olursam Bir kaç madde işinize yarayacaktır.

* Oyuna ilk düştükleri dönemlerde oynadıktan sonra inerken çok hızlı ayak göstererek yere biranönce taklasız şekilde kendilerini atarlar.
*eşe kızıştıklarında kuşu uçurun kanat ısıttıktan sonra eşini sefer yapacağı hedefe bırakın birkaç oyun yapmaları istisna olmakla birlikte genelde direkt olarak inerler taklasız ve görevini yarıda bırakacak şekilde tek bahaneleri kızışmalarıdır sonra yavruya kusturur tekrar uçurursun yine sahte döngü devam eder.
*yavruya kustuktan sonra taklalı (bir iki tane ) iniş yaptıkları olabilir fakat aldatıcı bir dönemdir bu .
*bu tür kuşlar zamanla tekrar guzel performans gösterecek gibi olsalarda %90 oranında taklasız inerler
*bu kuşlar kesinlikle sık taklaya girmezler aylarca yatırın tekrar uçarlar
*bazen sineğe çıkıp orada oynadıklarıda olur

Gercek oyun kuşu inerken daire çizerek takla vura vura iner yada ayaklarını gösterir çok yavaş şekilde takla ata ata yere iner bir değişik şekli ise inecek gibi gelir fişek yapar kısa şekilde sonra alçalır tekrar fişekler tabiki bu esnada taklalarını saydırır ardın dan ayaklarını uçağın iniş takımlarını açması gibi göstererek yavaşça iner umarım yardımcı olmuşumdur.

tamam abiler doğru diyorsunuz ama hayvandan ne bekliyorsunuz ? ne yaptırıyorsunuz ? ne kadar yukleniyorsunuz ? önemli olan bu değil mi ? şimdi şöyle diyeyim bi çift yavru ucurduk tamamen açık alan biri dişi biri erkek geldi ekedede ucurduk aynı kuşları. biri 2 3 5 dk aralıklarla sefere geliyo 40 50 seferi rahat buluyodu yavruluğunda 25 30 metre civarı 8-10 taklalı yarım metreye giriyo normal bi kanat sesi ama şöyle bişey var yere 5o tane kuş ser gene dayanıyo açlığa gelmıyor aç uçurursan tek sefer tok uçurursan en az 1.3o saat yeri dövüyo görevini yaptı mı düz konuyo eke de gene aynı sıstem 15-20 sefer arası 40-50 metreyı buldu ama gene düz konuyo düz konuyo şimdi bu hayvanı kıme anlattıysam cıkar yapısıyo dedi bence saçma hayvanı aç uçurmazdığın sürece aynı oyunu yapıyo :) başka bi dişi daha uçurduk 40-50 sefer de rahat o atıyo 4-5 taklalı 15-20 metre civarı oynuyo kanat sesi zayıf sıfıra geliyo kuşu uçuran ben olduğum için en iyi ben biliyorum bu hayvana 3 günde bir antreman verirsem üzerine tüzüklerde vallahi kuş çıkmaz ama sürekli antrenman ver sıçmaya meyilli kuş. şöyle bişey de var bahsettiğim kuşlarda estetik yok atma kapanma aşırı kanat sesi gezme kısa çevrede. şimdi demek istediğim abiler siz ne bekliyosunuz nasıl olsun istiyosunuz hayvan size ne yapacak ?

Guzel bir konu acilmis fikirlerini anlatanlari tebrik ediyorum emekleri icin ns fayda eder lazim olan abilerimize

Arkadaşlar bende bir örnek vermiyorum.Yerde dönen kalkınca uçan perdahlı bir erkeğim vardı.Avatarda ki 2 dişi yavrusunu
aldım açık alanda uçurdum şantiyede taralada anneye benzeyen yavru perdahı sağlam ama fışkırma tertibatını beğenmiyordum açık alana inemeyecek kadar perdah vardı.Diğer sarı dişi yavru başlarken takla araları açık daha uzun seferler yapıyordu geçte başladı.Yaklaşık 3-4 ay uçurdum kanat feklerini değiştirdi tekrar uçurdum.her seferinde en az 45 dak.1 saatten az uçmuyordu yere nerdeyse 2 karış kalıyodu 10-20 m arası 15-20 sefere yakın çıkarıyodu.İnerken hedefe geldi yerden ayak açıp aheste aheste iniyodu ,arada perdahlıda tabi.Uzatmayım 1 sene yavrusu aldım hafifte hastalıktan dolayı boynunda eser kaldı.Arada kalkıyor kazara yada ben kaldırıyorum.İneceğe yeri zorluya zorluya taklalı veya yukardan perdahlı iniyor.Çoğu arkadaşım yapışıyor gönder dedi.Şimdi yorumlarınızı bekliyorum.

:slm:

kuscu_marik' Alıntı:
ALİ KARDESİM

KUSUN OYUNUNA GÖRE TÜZÜK
İLLERE GÖRE TÜZÜK

UYGULANDIGI SÜRECE BU UGRAS PEK GELİŞMEZ KENDİM OLARAK HER ZAMAN SUNU SÖYLÜYORUM
TÜZÜK KANUN GİBİ TEK OLMALI DEGİŞKEN ELASTİKİ OLMAMALI KUŞA GÖRE DEGİL TÜZÜGE GÖRE KUŞ PUANLANMALI

BÖYLE DEGİŞKENLİK OLDUGU SÜRECE BİR YERE VARAMAYIZ BU İKİLEMLER KAZANANI KAZANMAMIŞ KAZANMAMISIDA KAZANMIŞ GİBİDE GÖSTEREBİLİR

ÖRNEK VERECEK OLURSAK ANKARADAKİ TRAFİK POLİSLERİNİN KIRMIZI ISIKDA GEÇTİGİ ARACA KESDİGİ CEZA

URFADA MERSİNDE İZMİRDE KIRMIZI IŞIKDA GEÇEN ARACA O İLLERİN TRAFİK POLİSLERİNİN FARKLI CEZA UYGULAMASI NORMAL KARSILANIRMI KANUN AYNI SUÇ AYNI İLLER FARKLI AMA CEZA DA FARKLI BÖYLE BİR SEY OLABİLİRMİ

ONUN İÇİNDİRKİ OYUNLU TAKLACI KUŞ PUANLAMA TÜZÜGÜ KUŞ HER NEREDE UÇARSA UÇSUN KUŞUN OYUNUNA GÖRE DEGİL İLLERE GÖRE DEGİL
TÜZÜKDEKİ KURALLARA GÖRE UYGULANMALI
KUŞ TÜZÜGE GÖRE PUANLANMALI
ÇOK KİŞİ NE DİYOR BİZİM TÜZÜGÜMÜZ BİZİM PUANLAMA SİSTEMİMİZ BÖYLE BİR SEY OLABİLİRMİ
SAYGILAR

Altını çizmekte fayda var ;

Taklasız boş inme : Devamlı taklasız inen hayvan makul değildir.Lakin, perdahlı hayvanlar bazen saatlerce kendini pistine atamaz.Gelir kendini ezer parçalar ama bir türlü atamaz.Hal böyle iken bazı zamanlar bu tür durumlarda eğer piste ters köşeden indi ise boş atabilir. Devamlı yer yaptığı yerden girip çekilen hayvan kendini yere boş atmaz.Ama piste girdiği yerin karşısından girmişse yani zıt yerinden kendini yere boş atabilir.Buda hayvanın kendini pestil etmesi sonucu takatsız kalmasından kaynaklanır.

Geri