Yavru güvercin için birkaç acil sorun

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Viridis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 65
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K
Tabiiki olur. KOLAY GELSİN.. Hatta senden iyi bir güvercin besleyicisi de olur. !

Teşekkür ederim sağol abicim :)

Cihan kardeşim,
Açmış olduğun konuyu bu akşam gördüm ve inanki zevkle okudum. Ne kadar güzel anlatmışsın gelişmeleri..
Kuş hakikaten çok şanslıymış ki seni bulmuş..
İlgine alakana hayran oldum. Hayvan sevgisine sahip kişi yücedir..
Sana derslerinde başarılar diler; teşekkür ederim.
Sağlıcakla kal...

Süvari bey, Hüseyin abi teşekkür ederim düşünceleriniz için sağolun. Bu arada ben de yarı denizci sayılırım. Cüzdanım var siftah yapmadık o yüzden yarı denizci oluyoruz :) Teşekkürler, işte elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

Kuşun kakasının son görüntüleri, az önce çektim. Bana gayet sağlıklı geldi çünkü topak topak yapıyor artık. Eskisi kadar sırf yeşil ve sulu değil, kahverengi çok az da yeşil ve az sulu bazı dışkıları. Bu sabah yemek yemek istemedi öğlen tekrar vermeyi denerim.

207okr4.jpg

Cihan Kardeşim,
Anladığım kadarı ile bu dışkılar normal değil. Sanırım iç paraziti var. Ama daha önceki durumuna göre iyileşme olduğuna göre hemen acil ilaç tedavisine başlanmasına da gerek yok. Düzenli beslenmesini sağlayabilirseniz eğer birkaç gün sonraki durumuna göre tedaviye başlanabilir.
Sana duyarlılığın ve alakan için tekrar teşekkür ederim.
Denizciliğin ile ilgili bir konuda yardıma ihtiyacın olursa lütfen bana bildir.
Sağlıcakla kal...

Hmm anladım. Parazit olduğunu birkaç kişi daha söylemişti ilaç listesi zaten elimde var onları alıp uygulamaya sokmak lazım o kadar. Ben de size teşekkür ederim bilgiler ve yorumlar için. Sağolun.

ufaklık nasıl acaba yaşıyor mu hala??

Yaşıyor pınar yaşıyor aynı senin hikaye gibi benimki de :) İlk zamanlar baya bir panik yapmıştım, bir tarafına birşey olucak diye şırıngayla bile yediremiyordum ama artık alıştım, zaten zorla yedirmeye gerek kalmadı kendi yiyor artık şırıngadan, yakında yeme de geçicez artık kendi tık tık diye yer. Valla kanataltı tüyleri ve ense gerisi tüyleri de çıkmaya başladı beyaz beyaz pamuk gibi. Hafifte kilo aldı, günde 3 öğün yedirmek zorunda kalıyorum zira bağırıyor habire vermeyince. 13 gün olmuş yavruyu bulalı zaman çok çabuk geçiyor senin duygularını anlayabiliyorum şimdi. Yakında uçar inşallah gider, sonra yine gelir yine gider, yavruları olur vs. Birkez bulaştık artık bu işe, geri dönüşü yok, çocukları da ellerimizden öpecek ileride.

Bu arada yeni resimlerini haftasonu koyucam, hafif obez olmuş resimlerini daha doğrusu :P

iyi çok sevindim maşallah:) tabi 3 öğün yer uçacak o kolay mı :) ben civciv yemini bir kenara koymuştum zaten hemen ilgilerini çekiyor , suyu da büyük saksı altı var ya ona koydum banyo yapmaya çalışırken içmeye başladı. böyle veya başka yöntemlerle deneyebilirsin ..civciv yemini çok sevdiler,koyduğum yetmedi kafayı torbaya sokup yediler,sonra da güvercin karışığı bayağı kilo aldırdı,güzelleştirdi,özellikle mısır ve küçük beyaz çekirdekler hemen biterdi,hala da öyle..yorgunluğunu anlıyorum ama bu iş sevgi işi,başka türlü kimse bakamaz zaten,hem karşına kedi köpek kuş ne çıksa farketmezdi tebrikler duyarlılığın için. yakında uçma alıştırmaları başlar helikopter gibi olduğu yerde ayakları yerden kesilir, hatırladım da benimkileri çok komıkti,hep evdeki en yüksek yer olan dolabın üstüne uçmaya çalışırlardı.. başkası dinlese şunu siz ne diorsunuz der ama burda yabancı yok:) biraz daha işin var şimdilik,kolay gelsin ..ufaklığın fotoğrafları bekleriz :)

Valla havalar kötü olduğu için malum Ankara havası, o yüzden ben su falan koymuyorum, bir kere koydum döküyor çünkü. Sonra içer herhalde zamanı gelince ben alıştırma yapıyorum ama pek yanaşmıyor. Valla karışık mamalar iyi evet hem vitamin açısından destekli, ben sade buğday vermeyi düşünüyorum. Alışmasınlar öyle cicili bicili mamalara :)

İşimiz var evet çünkü tüyleri çıkmadı, esne arkası, kanataltı ve bir kısım bilek kısmı tüyleri daha pamuk kıvamında beyaz beyaz. Geçen hafta yoktu yeni çıkmaya başladı. Bu sabah baya fotoğraflarını çektim koyayım taze taze.

di-IMM7.jpg

di-3JZ0.jpg

di-6US0.jpg

di-OK3Y.jpg

di-IFPU.jpg

sade buğday mı? sade ekmekle beslenmekle aynı şey.

Sadece buğday evet. valla ben buradaki chatte sordum 3-5 kişiye, muhabbet kuşu yemi mi, çekirdek, mısır, buğday karışımı yem mi yoksa sadece buğday mı alayım dedim, diğerlerine gerek yok buğday yeterli dediler. Şuan zaten palet yem ve bebe bisküvüsü karışımı olan mamayı veriyorum en çok onu seviyor. Sabah ve akşam bu karışık mama öğle ise mısır büyüklüğünde böldüğüm ekmek içini hafif ılık suyla ıslatıp içine de yine 1 adet bebe bisküvü atıp öyle veriyorum şırıngayla. Daha elden yemiyor, denedim gaga uzatmıyor. Kendi yemesi için yeme geçmek lazım.

Büyüdü. MAŞALLAH

Sağol Türker abi :) 2 hafta olmuş bunu bulalı, nice 2 haftalar daha geçer inşallah.

İNŞALLAH.( havalar da soğudu , dışarıya bırakabileceğini hiç sanmıyorum) BU KIŞI EVDE GEÇİRECEK GİBİ ....

Ankara'da baya bozdu havalar. Sabah sıcak ama akşam-gece hem esiyor hem soğuk. Kuru soğuk yani en çarpan cinsten. Yabani olduğu için evde durması hayvan açısından zararlı bence. Sabah-akşam gelirse balkonda falan kalır sıcak sıcak ama gidipte gelmezse kendi bileceği iş, ona birşey yapamayız. Şimdiden kış için gerekli yağı depolaması gerekiyor.

Cihan Kardeşim merhaba,
Sanırım artık tane yem yeme büyüklüğüne gelmiş. Ben elle beslemek zorunda kaldığım yavrulara bu büyüklüğe gelmeleri sonrası artık tane yem yedirmeye başlıyorum. Buğday, mısır, bezelye gibi yemleri sıcak suda bir süre bekleterek yumuşamalarını sağlıyorum sonra tek tek yedirmeye başlıyorum. Elle beslenen yavrular genelde kendi kendilerine yem yemeye daha geç başlıyorlar. Anne ve babaları, yavruları yem yiyebilir büyüklüğe eriştiklerinde biraz aç bırakmakta ve yuva dışında beslemek için çağırmaktalar. Yuva dışına uçan yavru diğer kuşları gözlemlemekte ve anne ve babalarının birkaç beslemesinden sonra kendileri yemeye başlamaktadırlar. Yani kısaca kendisi yem yesin istiyorsan biraz aç bırakman gerekir. Tabi kıyabilirsen...
Ben de sık sık elle yavru beslemek zorunda kalıyorum. Yavru besleme ile ilgili daha önce bir video koymuştum. Bir bak istersen.
bango-guvercinleri/bango-yavrularini-elle-besleme-t14629.html#p130280
Hoşçakal...
Hüseyin Ener

Hüseyin abi zaten senin bu videon sayende bu zamana kadar besledim, gerçekten çok faydalı oldu benim için. Eminim benden sonraki acemi arkadaşlar için de yararlı olacaktır. Resimle anlatım biraz zor anlaşılıyor videolu olunca daha iyi taklit ediyorsun, elinize sağlık gerçekten çok teşekkürler video içinde bilgiler içinde. Yani kendi başına yemesi gerekecek dışarıda, bu yüzden mecburen hafif aç bırakıp bu uygulamaya gitmek lazım. Zaten hayvancağız günde 3 öğün yiyor, öğlen yedirmeyince gelip haber veriyor. Öğlen yemeğini biraz geciktiririm o sırada buğday veririm bakalım yiyecekmi. Bu akşam buğday aldım marketten, o bir dursun kenarda yarın vermeye başlarım. Onun haricinde vitamin ve portein veren diğer yemleri de almayı düşünüyorum. Mesela çekirdek, mısır, buğday gibi ürünlerin karışımı yapılan yemler varmış, onlardan almayı düşünüyorum yarınada.

Tekrar teşekkür ederim sağolun.

şimdi gerçekleri yazayım. artık bu kuş yabani değil. EVCİL .insana alışık üstelik . O nedenle doğaya saldığımız da ilk işi insanların yanına sokulmak olacaktır.YANILIYORMUYUM?..

Doğru diyorsunda abi bunun yeri yinede dışarısı. Ha dediğim gibi sabah-akşam gelirse ki genelde geliyorlarmış, o zaman yine ufak yollu beslerim, yem falan koyarım, yavrularsa ileride yavrularını getirir balkonda yumurtlar vs. Alıştı tabide sadece bana alıştı, başka biri geldiğinde kaçıyor yine. Birtek bana geliyor.

kursak iyi mii??

Kursağı iyi iyi, bir problem yok. Yalnız bu gözündeki problem üst solunum yollarına bağlı bir bakterinin sebep olduğu problemmiş. İlaççı Murat'tan ilaç aldım toparladı az kendini bugün 3. gün. Eskisi kadar uyumuyor, halsizliği de bitti, gözleri de hep açık, 1-2 gün devam edip sonra sonlandırıcam ilacı. inşallah bir sorun olmaz ileride. Bugün yem vermeyi denedim buğday koydum önüne gagasına alıyor sonra bırakıyor. Yemesini bilmiyor, papağan gibi gaga arasına alıp kırmaya çalışıyor sert olduğu içinde yapamıyor atıyor. Ekmekle denedim ekmeği yine gagasına alıyor yine bırakıyor. Balkona bunun yemediklerini koyuyorum, ekmek, bisküvü, buğday falan diğer yabaniler geliyor onları izlemesi için bırakıyorum, böyle baka baka öğrenecek herhalde. Hergün antreman yapsa 2-3 günde kapar olayı.

YENİ FOTOLAR BEKLERİM '' CİHAN'' .

BİZLERİ MERAKTA BIRAKMA lütfen!.. SEVGİLERİMİZLE.

Abicim özel mesajda da söyledim ama burayada yazayım madem. İstanbul'dayım 2 haftadır pek internete giremiyorum 2-3 günde 1 anca. Ankara'da bir ahbaba bıraktım kuşu gayet iyimiş yem yemeye de başlamış kendi başına. Onun da papağanları var karışık yem arada buğday ekmek içi falan yiyormuş papağanları bile dövüyormuş hatta. Çarşamba Ankara'ya dönücem tekrar kavuşucam yabaniye bayram öncesi fotoları vardı son fotosunu da eklerim. Selametle.

SELİMİYE SOYLUSU NA YABANİ DENİR Mİ? OLMADI.ŞİMDİ..AAA. SAF KAN SOYLU O .DİŞİDİR O DİŞŞİ . PINAR KIZIM UÇURDU SEN HALA UÇURAMADIN ...

ben olsam kutuya koyar istanbul a da GÖTÜRÜRDÜÜM. ELLERE BIRAKIP GİTTİN .VİRİDİİS,OLMADII...

Kaç saatlik yol hayvan dayanır mı abi o yolculuğa, stressten küt diye gider. Neyse bu hafta dönüyorum bakayım bir nasıl olmuş büyümüş mü. Bayram fotoları da var yenilerini de çeker yollarım.

1 ay evvel çektiğim fotoğrafları buldum onları koyuyorum. İstanbul'a gitmeden evvel tam olarak böyleydi. Şimdi eski halinden eser yok, yetişkin bir kuş gibi olmuş çokta yakışıklı. Artık yem alıyorum muhabbet kuşu yemi ve güvercinler için karışık yem, mercimek, mısır, buğday, çekirdek vs bunları kapta karıştırıp veriyorum. Ayrı kaba kuru kum koydum, kuma da geçti yiyor birgüzel, suyunu da kendi içiyor bazen su kabında banyo yapmaya çalışıyor havalar soğuk diye engelliyorum bu sefer kumda sürünüyor. Yani şu 1 aylık zaman diliminde yeme suya geçti. Daha saldırgan oldu, yeme parmağımı daldırınca saldırıyor gagalıyor. Ayrı bir de yuva yaptım kalın ağaç dallarından duvara vidalayıp değişik birşey orada yatıyor. Oraya elimi uzatınca da bir uçtan uçup gelip saldırıyor. Kanataltı tüyleri çıktı artık derisi gözükmüyor hiçbir tarafında. bembeyaz pamuk gibi tüyler çıkarmış, habire tüy döküyor zaten ufak ufak beyaz tüyler. Kısacası kendi başının çaresine bakacak kıvama geldi.

Şimdi 1 ay evvelki fotoları paylaşayım hazır bulmuşken. Yeni fotoları da bu hafta içinde koyarım aradaki 1001 farkı bulursunuz artık.

Geri