Yavru güvercin için birkaç acil sorun

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Viridis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 65
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K
Fotoğraf tarihi: Kasım'ın ilk haftası
Fotoğraf bilgisi: 1 adet soylu yavru yabani, 14 adet yeni yabani.

di-QDKJ.jpg

di-CCHE.jpg

di-9TFLUW0T.jpg

di-417A.jpg

di-UPKM.jpg

di-FSFG.jpg

Ve kuş uçar..
Birkaç gündür sürekli ses çıkarıyordu, başka güvercinler gelince onların yanına uçmaya çalışıyordu. Dün pencereyi açtım balkon demirliklerinde yürüdü havada 3-5 saniye kalıp tekrar balkona girdi daha doğrusu ben aldım. Bu sabahta aynısını yapayım dedim camı açtım diğer yabaniler balkona girdi yem yediler sonra balkon demirliklerine çıkıp orada yemeye devam ettiler. Bizimkide sürekli takip halinde bir erkek geldi kendi etrafında döndü bizimki için. Sanırım dişiymiş bizimki. 6-7 tane daha güvercin geldi bizimki balkon demirinin alt kısmına inmek istedi ama yapamadı havada sağa sola doğru uçtu yalpalayarak sonra karşı siteye doğru uçtu gitti hızla. 12.kat olduğu için tırsıyordum uçamazsa düşer diye ama gayette iyi uçtu süzülerek. Yaklaşık 1-2 saat oldu gideli arka balkondan baktım bizim sitenin güvercinlerinin sürekli uçtuğu yerde 9.katta bir pencerenin üzerine konmuş. Beni gördü herhalde ama gelmedi, karşı siteye uçtu yine. Burada baya bir kuş var, 100-150 rahat vardır, bizimkisi kendini belli ediyor. Balkon camları açık, daha gelmedi ama inşallah gelir. Bu arada sanırım çiftleşme mevsimine girdik içgüdüsel olarak gitmek istedi, tam bilmiyorum.

Havalarda soğudu gerçi zamansız gitti ama eskiden balkon dışarısına çıkar geri gelirdi, bu sefer uçmak istedi. Herhalde zamanı gelmişti artık. Neyse uçabilmesine sevindim kazasız belasız. 1 ekimde bulmuştum 1 şubatta gitti, alışıyor insan onca ay, gündüz gecen onunla geçince gitmesi koyuyor biraz. İnşallah gelir tekrar :)

GELECEEK

Valla Türker abi 3 gün geçti daha hiç uğramadı. Yem koyuyorum sabah, öğlen bütün kuşlar geliyor ama o yok aralarında. 5 aydır bende yerini unutması mümkün değil, başına birşey gelmiş olabilir. Keşke çip taksaydım :)

KESİNLİKLE GELİİR

Geri